Friskare hund!

I går var det dags för det fjärde veterinäbesöket för Rissie med de där dumma infekterade läpparna. Det visade ju sig efter förra besöket och bakterieodling nr två att bakterierna var resistenta även mot Baytril. Så det var bara att avbryta antibiotikan (efter ca 30 dgr) och vi fick istället utskriver öronpreparatet Surolan med kortison. Har nu kladdat det på läpparna i 13 dgr och det har blivit bättre, tjoho!
 
Var alltså på återbesök igår och fick ingen ny tid, så det var ju bra. Ska nu försöka hålla det i schack genom att ha området nerrakat och torrt, och torka med t ex Atamonlösning. Fick utskrivet Betnovat och Malaseb för det var lite svampigt i öron och tassar, så nu behandlar jag dem i tre veckor istället...alltid är det något. Men väldigt skönt att infektionen verkar ha gett med sig!!
 
Passade på att gå på långpromenad med Nettan medan jag ändå var iväg, lyxigt att gå i belyst område!
 
Efter en väldigt innehållsrik, aningen frustrerad och mycket mötesspäckad vecka ser jag fram emot en intressant helg....i morgon blir det träff med Spetsgruppen för mental träning!!
 
 
 Van veterinärbesökare....
 
 
Trevlig läsning i brevlådan i dag....
 
 
...min artikel om höstens landslagsläger! Jag hade ju skrivit sååå mkt mer och tyvärr blev den kraftigt nerklippt. Men kul ändå att få in något.
 
 
/Cissi

Inget mer spackel

Sovrumsrenoveringen går långsamt framåt. Nu har Micke dragit elen och gjort nya uttag, äntligen taklampa, tjoho! Paneltaket är på väg upp. Jag försökte mig på att bredspackla i förrgår....vi har sjögrästapet som sitter fast och jag vill få till en slät yta för att måla och tapetsera på. Fick något så fiffigt som rullspackel av pappa, det ska bara vara att slänga upp med en roller, perfekt!!! Men HA! Så enkelt var det inte alls det, precis lika jobbigt, kladdigt och svårt som vanlig bredspackling, och man behövde ändå släta ut med en sån där lååång spackel. Var jättesvårt och blev inte särskilt bra heller. Nä, jag har ingen lust att lägga tid av mitt liv på sånt där som man bara blir frustrerad över. Gav upp och gick till ridhuset för lite hundträning istället....'
 
I går tog jag mig an väggen igen och funderade på om jag skulle lägga ett till lager spackel (det ska ju vara minst två lager)...hittade en tapetflik och började riva i den, vilket ledde till att jag till slut fick bort all tapet! Den satt ju inte alls så hårt fast som jag först trott, halleluja! Så nu är det bara att fundera på nästa steg, testa med recoverytapet eller ta dit en målare som bredspacklar....skönt ändå att det är ett väldigt litet projekt och som dessutom inte har någon tidsplan/press.
 
 
Spacklad vägg (lager 1).
 
Allt bortrivet, blev mycket bättre!
 
/Cissi

Massor av snö!

Började dagen med en långpromenad tillsammans med Fia och labbarna, bra motion för oss alla som fick pulsa fram i snön på golfbanan!! Låt nu snön få stanna kvar ett tag!!
 
Har sedan blivit lite shopping, spackling i sovrummet, pajbakning och avslutade med ett träningspass i ridhuset, härligt!
 
I går fick jag ett nytt namn, DJ-Cissi. Undra om det skulle funka internationellt...?!? :) Var ansvarig för musiken på Sthlm Södra Brukshundklubbs tävling i freestyle och Heelwork to music i Haninge hundhall. Fick högar med cd-skivor. En skiva för varje ekipage (ca 80 st) fördelat på sju olika klasser. Spelade musik. Stoppade vid angivna sekunder. La tillbaka i lådan. Var där i 13,5 timme, så aningen trött var jag sedan.... Men kul att träffa nya människor och lära sig en massa nytt, blev lite inspirerad att själv sätta ihop tävlingsprogram till båda hundarna faktiskt...!! Får väl se vad som hinns med....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mmm, rödbetspaj, GOTT!!!!
 
 
Kvällsträning med dessa två blir man glad av!!
 
 
Freestyle-DJ.... Kul dag och det var en hel del kelpies som startade, roligt att se!!
 
 
 
/Cissi