Friskare hund!

I går var det dags för det fjärde veterinäbesöket för Rissie med de där dumma infekterade läpparna. Det visade ju sig efter förra besöket och bakterieodling nr två att bakterierna var resistenta även mot Baytril. Så det var bara att avbryta antibiotikan (efter ca 30 dgr) och vi fick istället utskriver öronpreparatet Surolan med kortison. Har nu kladdat det på läpparna i 13 dgr och det har blivit bättre, tjoho!
 
Var alltså på återbesök igår och fick ingen ny tid, så det var ju bra. Ska nu försöka hålla det i schack genom att ha området nerrakat och torrt, och torka med t ex Atamonlösning. Fick utskrivet Betnovat och Malaseb för det var lite svampigt i öron och tassar, så nu behandlar jag dem i tre veckor istället...alltid är det något. Men väldigt skönt att infektionen verkar ha gett med sig!!
 
Passade på att gå på långpromenad med Nettan medan jag ändå var iväg, lyxigt att gå i belyst område!
 
Efter en väldigt innehållsrik, aningen frustrerad och mycket mötesspäckad vecka ser jag fram emot en intressant helg....i morgon blir det träff med Spetsgruppen för mental träning!!
 
 
 Van veterinärbesökare....
 
 
Trevlig läsning i brevlådan i dag....
 
 
...min artikel om höstens landslagsläger! Jag hade ju skrivit sååå mkt mer och tyvärr blev den kraftigt nerklippt. Men kul ändå att få in något.
 
 
/Cissi

Inget mer spackel

Sovrumsrenoveringen går långsamt framåt. Nu har Micke dragit elen och gjort nya uttag, äntligen taklampa, tjoho! Paneltaket är på väg upp. Jag försökte mig på att bredspackla i förrgår....vi har sjögrästapet som sitter fast och jag vill få till en slät yta för att måla och tapetsera på. Fick något så fiffigt som rullspackel av pappa, det ska bara vara att slänga upp med en roller, perfekt!!! Men HA! Så enkelt var det inte alls det, precis lika jobbigt, kladdigt och svårt som vanlig bredspackling, och man behövde ändå släta ut med en sån där lååång spackel. Var jättesvårt och blev inte särskilt bra heller. Nä, jag har ingen lust att lägga tid av mitt liv på sånt där som man bara blir frustrerad över. Gav upp och gick till ridhuset för lite hundträning istället....'
 
I går tog jag mig an väggen igen och funderade på om jag skulle lägga ett till lager spackel (det ska ju vara minst två lager)...hittade en tapetflik och började riva i den, vilket ledde till att jag till slut fick bort all tapet! Den satt ju inte alls så hårt fast som jag först trott, halleluja! Så nu är det bara att fundera på nästa steg, testa med recoverytapet eller ta dit en målare som bredspacklar....skönt ändå att det är ett väldigt litet projekt och som dessutom inte har någon tidsplan/press.
 
 
Spacklad vägg (lager 1).
 
Allt bortrivet, blev mycket bättre!
 
/Cissi

Massor av snö!

Började dagen med en långpromenad tillsammans med Fia och labbarna, bra motion för oss alla som fick pulsa fram i snön på golfbanan!! Låt nu snön få stanna kvar ett tag!!
 
Har sedan blivit lite shopping, spackling i sovrummet, pajbakning och avslutade med ett träningspass i ridhuset, härligt!
 
I går fick jag ett nytt namn, DJ-Cissi. Undra om det skulle funka internationellt...?!? :) Var ansvarig för musiken på Sthlm Södra Brukshundklubbs tävling i freestyle och Heelwork to music i Haninge hundhall. Fick högar med cd-skivor. En skiva för varje ekipage (ca 80 st) fördelat på sju olika klasser. Spelade musik. Stoppade vid angivna sekunder. La tillbaka i lådan. Var där i 13,5 timme, så aningen trött var jag sedan.... Men kul att träffa nya människor och lära sig en massa nytt, blev lite inspirerad att själv sätta ihop tävlingsprogram till båda hundarna faktiskt...!! Får väl se vad som hinns med....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mmm, rödbetspaj, GOTT!!!!
 
 
Kvällsträning med dessa två blir man glad av!!
 
 
Freestyle-DJ.... Kul dag och det var en hel del kelpies som startade, roligt att se!!
 
 
 
/Cissi

Skott och rädslor

I går var jag på ett föredrag kring skott/fyrverkerirädslor hos hund med Memea Mohlin. Eller föredrag, tjaa vi var fem personer, så det blev mer ett samtal. Hennes tanke är att få hunden att förknippa ljuden med något positivt, istället för läskigt och jobbigt, vilket jag helt håller med om och ville få lite idéer kring det.
 
Lyra har ju en del problem med ljud. Hon blir absolut inte hysteriskt rädd men de gör henne osäker och hon tycker att det är väldigt jobbigt. Både i vardagen och i träningssammanhang. Jag skulle ju gärna vilja kunna/våga tävla upp oss i bruksklasserna men där förekommer det ju skott. Jag skulle också vilja att hon klarade av att stanna i gruppmomenten på lydnadsplanen, trots att det eventuellt kommer oväntade ljud av olika slag, och att hon inte då stannar kvar bara på ren lydnad utan att hon faktiskt inte tycker att det är jobbigt.
 
Det var ett intressant samtal med en del konkreta tips på träning. Mycket går ut på att förbereda hunden och säga "Nu kommer det PANG" och då göra ett ljud, som sedan trappas upp och varieras på olika sätt. Detta började jag med redan förra hösten tillsammans med en cd-skiva med skott, men kom ingen vart med det tyckte jag. Nu fick jag lite andra idéer att utveckla det, t ex har jag faktiskt inte tänkt på tidigare att faktiskt träna med smällare (som är en av de saker hon ogillar), utan jag har mest haft andra slags ljud. Så nu ska jag, som bojkottar alla affärer som säljer smällare och fyrverkerier, själv gå och köpa sån skit...känns lite knäppt, men ändå som en bra idé för träningens skull.
 
Det jag också tog med mig från kvällen var att se över vår vardagsrelation lite mer, att allt inte händer på Lyras initiativ och att hon känner att hon är den som har kollen. Det kan ha kopplingar till ljudkänsligheten, att allt hänger på henne och att hon anser sig ha något slags ansvar. I träningen försöker jag att ha henne inom vissa ramar och strävar efter ett tydligt ledarskap (utan att det på något sätt är negativt) men jag har faktiskt med flit låtit henne vara mer fri i vardagen då hon har haft en del sociala issues som jag velat få bort... Men kanske är det dags att rama in lite där också nu, för nu är hon faktiskt väldigt social, nästan lite väl ibland!
 
Fick en del idéer som jag vill testa, t ex när det gäller budföring med skott. Kanske ligger det momentet inte så långt borta ändå!!
 
Fredag igen och snart är det helg! I kväll blir det födelsedagsmiddag för pappa (som råkar vara hemma, de kom hem från Gran Canaria härom dagen och åker ner till Antibes snart, ingen returresa beställd, så ses väl kanske till sommaren igen då...). I morgon ska jag DJ:a hela dagen på freestyletävlingar i Haninge hundhall, väldigt spännande eftersom jag är helt grön i den sporten! Men ett utmärkt sätt att lära sig mer om någon är ju att vara funktionär, och att sköta alla tävlandes musik (ca 100 ekipage) ska bli både kul och läskigt, vill ju inte göra fel och förstöra deras tävling... Wish me luck.
 
/Cissi

Mörkt men ljust

I går snöade det mest hela dagen, och det lade sig som ett ljust och fluffigt täcke. Underbart! Ljust. Tyst. Tog en kvällspromenad ner på åkern och en sväng i skogen. Blev några spontana bilder. Älskar att fota i mörker och mixtra med ljuset, måste göras oftare!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Kall träning!

Just nu blir det inte mycket träning på vardagarna, hopplöst med all is! Jag, Jenny och Sussi gjorde ett försök i går och åkte till Älvsjömässans stora garage. Inte särskilt varmt, men torrt, isfritt och ingen blåst. Där har vi varit tidigare och tränat, men det var flera år sedan. Tyvärr verkar mässan ha ändrat rutiner för nu var alla grindarna in till garaget låsta!!! :( Så det blev ett ganska kort pass utanför på en halvisig parkering istället, brrr!!
 
Skönt ändå att komma iväg och träna, även om det inte blev någon jättekvalitet. Testade lite skall med koppel på, och jag är riktigt nöjd. Visst hoppar hon iväg några gånger men skallet är rent, högt och upprepande, tjoho! Tränade även låst huvud i sitt i grupp, lite svårt på ny plats och störning i form av att Jenny och Sussi stod bredvid, men hon fixade det.
 
I kväll skulle det ha blivit återbesök hos veterinären med Rissie, men nu har vi bokat om den till nästa vecka. Provsvaret från bakterieodlingen kom i går och det visade sig att bakterierna var resistenta även mot antibiotikat Baytril som hon fått i nästan 30 dgr...suck. Finns nu tydligen inga tabletter som kan bita på de där dumma bacillerna, så nästa steg är ett receptbelagt öronrengöringsmedel (!!) som jag ska badda på läpparna två gånger per dag i 10 dgr.... Hoppas på att det funkar. Fortsättning följer....
 
 
 
/Cissi

Ny frippa

Detta går under rubriken ointressant vetande. I dag har jag äntligen bytt profilbild på jobbmejlen, efter att flera nyanställda inte kopplat ihop att jag är jag när de sett mig i verkligheten (och bara haft Outlook-bilden att gå på).
 
Få se hur man ser ut om något år. Ombyte förnöjer!
 
 
                         
För typ 1,5 år sedan....             .....och nu.
 
 
/Cissi

Skallträning

Tränar "skall" för skojs skull. Tror tyvärr inte att vi kommer att meritera oss så högt upp i brukset (pga skotträdslan) att vi kommer tävla i de klasser där skall ingår, men det är en rolig utmaning och det är kul att lära sig något nytt. Tanken är att hon ska sitta stilla bredvid mig och på kommando "skall" sätta igång och skälla oavbrutet (kontrollerat och rytmiskt), sedan ska jag kunna avbryta det med "tyst" och sedan starta skallet igen.
 
Jag har mest testat det på egen hand och försökt läsa mig till hur vi ska gå tillväga. Det hr varit lite svårt att få henne att sitta ner och skälla, hon har gärna velat stå eller hoppa upp vid varje skall. Har även haft svårt att få henne att skälla mer än en gång och även att hon ska skälla rent (det blir lätt en variant av skall, morr och andra underliga ylande ljud...).
 
Nu har vi kommit så långt att hon skäller upprepade gånger (blir dock inte alltid rena skall, men jag är nöjd över att det kommer några ljud i alla fall!) och hon hade en period då hon satt jättefint och stilla...tills nu. Det är såå intressant och roligt att träna med en hund som tänker så mycket själv, det händer alltid något!!! Nu är det "sitt fint" som gäller i många situationer, och det kan komma när som helst! Ibland ångrar jag att jag lärde henne det....
 
 
 
/Cissi

Förändringar

Då är det dags för sovrummet att få sig ett lyft, äntligen! Har rivit ner taket och nu är det på väg upp ett paneltak! Sedan ska Micke dra lite el så att vi får en taklampa, jippi!! Och så lite tillsnyggning av väggarna såklart, vilket är lite extra jobbigt då det nu sitter en gammal ful sjögrästapet.
 
 
 
 
 
 
 
 
Var i går hos naprapaten på Idrottsskadespecialisterna för tredje gången med mitt onda knä/höft. Fick behandling (AAAJ!!!) och nya rehabövningar som ska göras 5 ggr/v i 5 v. Förhoppningen är att vi efter det ska kunna börja lägga in korta, korta löppass, spännande! Hoppas hoppas att det blir så! 
 
Nu väntar en rätt lugn helg med tjejmiddag & boule på stan, födelsedagsfika hos gudbarn Emma och födelsedagsmiddag hos gudbarn Edvin! Vill så gärna träna hund också, men vädret är inte det bästa, bara is överallt ju! Dumt.
 
/Cissi
 

Inomhuspyssel i väntan på våren

Nu är det knepigt att hitta ställen att träna på utomhus. Antingen är det isbana, rullgrus, vass skare eller blött... Bara att vänta ut och försöka träna inomhus så mycket som möjligt, i ridhus, i hallar och hemma i vardagsrummet.
 
En fördel med det är ju att man kan pilla på detaljer som inte behöver någon större plats eller några träningskompisar. Rissie får träna stegförflyttningar spegelvänt mittemot mig (en htm-position), kryp och lite nya småtricks. Med Lyra håller på med vändningar i krypet, skall (har kommit upp i fem upprepade skall per omgång nu, tjoho) och evighetsprojektet fjärrdirigering och låsta bakben i skiftet STÅ till SITT, det går upp och ner. Har på sistone låtit henne själv bjuda på beteendet och ge massor av belöning då, vilket just nu har lett till att hon gör det ungefär heela tiden...men det blir jättefina skiften! Så nu behöver vi träna stadga istället ett tag, att hon ska kunna stå stilla några sekunder utan att sätta sig (för att få belöning...). Är så roligt att träna med henne för hon tänker så mycket!!!
 
För ett tag sedan började jag träna in låst huvud/blick, för att hon skulle få ha en uppgift i momentet Sitt i grupp (om hon bara ska sitta där har hon en tendens att lägga på sig stress och oro och får en dålig känsla. Det kan leda till att hon antingen lägger sig ner eller i värsta fall lämnar sin plats när pressen blir för stor för henne). Har inte lagt någon jätteenergi på detta tidigare, men nu passar det bra att träna det i vardagsrummet.... Det känns som att hon har fattat konceptet, men vi har ännu inte lagt på särskilt mycket störning. Här är en liten film (sorry för det stökiga vardagsrummet, men vi renoverar sovrummet just nu så det är lite kaos i hela huset).
 
 
 
/Cissi

Sega bakterier!

I går var jag till veterinären på återbesök nr 2 med Rissie för att kolla hennes irriterade/infekterade underläppar.
 
Var på ett första besök i december då det konstaterades att hon hade massor av bakterier och antibiotika sattes in. Efter provsvaren från bakterieodlingen som kom några dagar senare visade det sig att bakterierna var resistenta mot just det utskrivna preparatet, så en annan sorts antibiotika sattes in. Återbesök i slutet av månaden och då såg det riktigt bra ut, det var torrt och fint, pälsen hade börjat växa ut, svullnaden var borta och Rissie var jättepigg och glad! För säkerhets skull sattes dock en antibiotikakur till in, så att det säkert skulle läka ut.
 
Nytt återbesök i går alltså, och nu var det sämre igen. Tycker att det började bli sämre i slutet av förra veckan. Skit också! Så nu blev det odling igen hos laboratorie (får veta svaren om några dagar), förlängd antibiotikakur och nytt besök i nästa vecka.... Riktigt segdraget!
 
Skönt är dock att hon inte är särskild brydd av detta, hon är pigg och glad. Men det är ju inte bra att gå runt med en infektion i kroppen som man inte får ordning på! I värsta fall kan det behöva göras lite plastikkirurgi för att få bort läppvecken säger veterinären. Jag tycker dock inte att hon har särskilt mycket veck, så jag är inte riktigt sugen på den idén, dessutom är det alltid riskabelt med sövning, hon är ju faktiskt nio år... Jaja, hoppas nu att denna nya kur biter på infektionen. Fortsättning följer....
 
 
/Cissi
 

Svåra ord

I förra veckan kom dödsannonsen ut. Och på Fonus hemsida finns en minnessida för Maria. Där står de där orden, de orden som annars brukar skrivas som ett kors. De som man sällan säger, utan väljer att använda andra ord, finare ord. Istället för Död. Det känns så otroligt konstigt att se dessa tre bokstäver och hennes namn ihop. Det funkar liksom inte. De passar inte.  
 
I förra veckan när jag åkte till Marholmen fick jag en stor klump i magen när vi passerade avfarten till Brottby. Aldrig mer kommer jag svänga av där för att hälsa på, aldrig mer kommer jag handla med mig fika eller en blomma i ICA-affären där, aldrig mer....
 
Mitt hjärta brister varje gång jag tänker på det.
 
 
 
/Cissi

Första arbetsveckan

Första arbetsveckan på nya året gjord, det var sådär lagom ansträngande med endast tre arbetsdagar. Var på kontoret i onsdags och sedan blev det två mycket bra dagar på Marholmen med ledningen, ååh vad jag känner mig priviligerad över att jobba med så fina och duktiga människor runt omkring mig!!!!

 

I helgen har jag och hundarna varit kennelvakt i Västerås, lugnt och skönt med livet på landet. Har kommit massor av snö, härligt att se hela ligan studsa runt ute lyckliga i allt det fluffiga!!! Rissie njöt som vanligt av att hänga med flocken och Lyra hade riktigt skoj ute med några av de leksugna pojkarna. Hann gå igenom lite jobbgrejer också, och rensa datorn för jag ska få en ny i morgon (har redan bytt jobbdator 2 ggr det senaste året men jag verkar få alla måndagsexemplar som får en väldigt massa konstiga fel....eller så är det jag som förstör något....hmm).

 

Passade på att gå igenom kalendern för våren ordentligt, konstaterade att det finns mycket skoj att se fram emot, troligtvis både en spännande tid på jobbet och så en hel del kul hundaktiviteter som tävlingar, läger och resor... Nu är jag beredd, kom igen 2015!!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Sluta jobba nu matte!
 
/Cissi

Mitt 2014

Dags att summera 2014, ett år som gått fort och som har innehållit både glädje och sorg, frustration och utveckling. Har fått uppleva så mycket, besökt nya platser och träffat många nya vänner under året!! När jag tänker tillbaka på allt som har hänt så har 2014 faktiskt varit ett riktigt bra år. Här kommer en liten resumé.

 

Året rivstartade i januari med mycket hundträning, bland annat en träff med talangerna i Kungsörs Hundarena, och en talangtävling i Växjö med efterföljande träningsdag i den stora men något dammiga bollhallen. Roligt som vanligt att åka på roadtrip, bo på hotell med hundarna (och med Jenny!) och träffa alla talanger. Tävlingen kändes helt okej och glädjande nog blev det vår biljett till fortsatt förtroende i talangtruppen och till och med uppflyttning i spetsgruppen, stolt över oss blev jag! I slutet av månaden var det dags för årsmöte för kelpieklubbens östra lokalområde och vi fick ta emot hederspris för lydnadsklass 3! Vi passade även på att valla lite och träna lydnad i deras ridhus. Under månaden drogs Rissie med en stukning på ena frambenet och besök hos ortoped blev det, men med tiden läkte det ut av sig själv. Förutom en intensiv hundträningsperiod hann jag med Flashdance på Chinateatern och tjejmiddag hos Nettan med goldenfolk som man inte träffar så ofta, härligt!

Talangtävling i Moheda! 

 

Hederspris från kelpieklubben!
Det kom en del snö till slut.
 

Februari började med lydnadstävling i Viksbergs ridhus, en lite läskig sådan då snö föll ner på planen från taket! Vet inte om det var vad som störde ut oss men det kom lite pipljud från Lyra och jag valde att bryta fjärrdirigeringen som blev helt knasig. Dagen var det vår första spetsgruppsträning i Kungsörhallen. Knappt en vecka senare var det dags för mitt och Lyras andra talangläger. Vi i spetsgruppen hade lyxen att få Jessica Svanljung från finska landslaget som coach och jag fick med mig så otroligt mycket nya övningar, nytt tänk och massor av inspiration! Full med pepp åkte vi veckan efter på kelpieklubbens lydnadstävling i Kungsberga, som blev ett totalt fiasko. Lyra pep sig högljutt igenom hela tävlingen och jag fattade ingenting. Tills jag insåg att hon kanske förväntade sig fårvallning och inte lydnadstävling, då det är vad vi brukar hålla på med på detta ställe... Mycket funderingar kring dessa ljud blev det, och träningen lades om rätt ordenligt efter många bra idéer från bl a talangtruppskompisarna. Träningen gav effekt väldigt fort och innan månaden var slut hade vi grejat vårt första 1:a pris i elitklass! På samma tävling fick träningskompisen Jenny med Ayla deras championat, så glädjen var stor!! En av månadens sista dagar var träningsgruppen hos Niina Svartberg för en heldagsträning i hennes fina hall. Under månaden hann jag även med årsmöte på Sthlm södra brukshundklubb och goldenklubben (där jag var ordförande), drack champagne på finkrog och gick härliga promenader i snön!

 

Talangläger i Smedjebacken! 
 
Rolig träning med nya spetsgruppen och Jessica!
 
Vårt första 1:a pris i elitklass!
 

Mars blev en fin vårmånad som inleddes med den årliga resan till Birmingham och världens största hundutställning Crufts, tillsammans med ett härligt gäng goldenentusiaster! Sedan följde jobbresa till Marholmen, talangträning i Upplandsväsby-hallen, ridhusträningar, underbara promenader i solen, fårvallning i Kungsberga, spårträning och en lydnadstävling i Kungsör. Det var en härlig känsla när vi grejade vårt andra 1:a pris!!!

Crufts var sig likt.
Frukost på Hunduddens klippor en helgmorgon med Hans.
Spårträning!

april började träningen utomhus bli ett riktigt nöje, med ljusa kvällar och torra planer, och en hel del hundbad. En helg hos Rissies uppfödare blev det, med oändigt mycket valpgullande! Tränade på Enköpings BK med Jenny och Susanne. Jobbresor till Marholmen och Sundsvall blev det. Talangträning på Solna-Sundbybergs BK, en dålig tävling på Knivsta BK och en ganska bra tävling på Roslagens BK hann vi med. Extra kul var att se syrrorna Lyra och Lenka tävla ihop, och fantastiskt att se uppföderskan Maria så pigg!! Det blev även en dubbeltävling i Eskilstuna i full sommarvärme som inte var något att skryta med, men bra erfarenheter vi fick med oss. Fortsättningskursen i agility drog igång och vi lärde oss massor varje vecka, svårt men riktigt skoj!. En hel del pyssel blev det på tomten också, motorsågen gick varm! I april fick tyvärr Lyras mamma Kylie somna in, alldeles för tidigt, och jag skrev ett inlägg om det här.
 
Ljusa träningskvällar med bästa gänget, härligt!
 
Upprensning på tomten, ett oändligt projekt.
 
Härliga bad!
 
Valpvakt. 
Körsbärsblomning i Hammarby sjöstad.

Maj började med tandvärk och lite senare opererades min första visdomstand ut, vilket gjorde att halva månaden gick i smärtans tecken...AJ! Jag vann en fototävling på Agrias hemsida med vårtema vilket förutom äran ledde till några fina profilprylar. Vi träningstävlade på Norsborgs LKK. Vi åkte till Forserum tillsammans med Jenny, bodde på hotell och tävlade rankingtävling, vilket var både läskigt och kul. Rapsen blommade hemma på åkrarna och det var otroligt vackert! Som vanligt tjänstgjorde jag på Spaniel- och retrieverklubbens trevliga utställning i Ulriksdals slottspark och dagen efter var det 60-års kalas för Henric, Rissies uppfödadare. Värme och ljusa kvällar gjorde att det blev mycket hundträning och många bad, underbart! Det hände en hel del på tomten med staketbygge och planteringar.
 
Innan rankingtävlingen i Forserum promenerade vi i Jönköping.
 
Härliga promenader hemma.
 
Agilityträning!
 
Staketstolparna uppe.
 
Ett hav av raps! 
 

I juni testade vi att tävla i Västerås med god känsla men ändå med en del tokigheter, otroligt svårt att få ALLT att stämma samtidigt och jag hade svårt att komma åt oron som Lyra besitter. Vi fick till några kanonbra träningstävlingar med nya träningskompisar och SM-upplägg, superbra och riktigt skoj! Tillbringade två dagar på Clarion Arlanda på jobbets förbundsmöte. Festade med vänner på Uddby gård. Hamnade i osämja med en otrevlig farbror på brukshundklubben vilket ledde till långa brev till styrelsen och flera möten...tog mycket energi men någon måste ju säga ifrån. Debuterade i rallylydnad med Rissie på en stekhet grusplan. Kom 4:a av ca 40 ekipage, men gav ingen blodad tand att fortsätta. Roligare var det att åka till Värmdö BK och tävla lydnad med Lyra tillsammans med nästan hela träningsgruppen, en riktigt fin kväll trots att jag & Lyra bröt. Hann även med att flytta åt Monica & Henrik, träna tillsammans med Johanna & Pi, träningstävla, få en fin artikel om kompisarna Kerstin & Miles freestylekarriär publicerad och ha en heldagsträning hos Niina tillsammans med träningskompisarna. Firade en fantastiskt kul och härligt klassisk midsommar hemma hos Jessica & Björn med mycket folk, skratt och tequila... Och avslutade månaden med en rolig helgkurs i agility på Tyresö BK!

 

Träning inför lydnads-SM.
 
Staketet växer fram.
 
Underbara midsommar! 
 

Sommaren är fantastisk ute hos oss på landet, och juli bjöd på fina promenader och mycket bad, både för mig och hundarna. Semestern började och det var fullt upp med middagar, staketbyggande och små utflykter. Vi åkte till Karlskoga för några härliga träningsdagar med talangtruppen, grymt roligt!!!! Tävlingsdebuterade i agility med Lyra, visserligen var det inofficiella tävlingar med upplägget var exakt som på riktigt. Hade en jättekul dag hemma hos Ulrika & Niklas vid Eskilstuna med ett härligt gäng goldenvänner och alla våra hundar!

 

Finaste blombudet! 
Talangträning i Karlskoga.  
 
Duktig Lyra! 
 
Framsidan klar!!
 
Rökta räkor på bryggan i Nynäshamn.  
 

Semestern fortsatte in i augusti och jag, Micke & hundarna hälsade på vänner i Malmköping innan vi forsatte till Finland för att främst hälsa på min släkt några dagar, men även för att kolla på VM i lydnad och Världsutställningen! Det blev fina dagar i skärgården och jag fick hänga i mitt älskade Ekenäs som jag alltid vill på sommaren. Resten av ledigheten ägnades åt fårvallning, flera agilitytävlingar, kräftskiva, besök av f d kollegor och mer staketbyggande. Sista veckan i månaden var intensiv. Jag sprang Bellmanstafetten med jobbet och sedan bar det av mot Karlskoga för en helg med talangtruppen, nu för en prestigefylld landskamp mot Norges motsvarighet. För min och Lyras del gick det åt skogen då vi drog på oss ett rött kort, men vilket tur att vi har så många duktiga kompisar som ändå gjorde att Sverige vann matchen! Dagen efter blev det träning med norskorna och vi var riktigt nöjda när vi rullade hemåt efter en rolig helg (trots oavbrutet ösregn...)! Hann bara hem och packa om, och tog med mig hundarna till Marholmen för en arbetsvecka med konferenser. På hemvägen hälsade jag på Maria, som hade en valpkull efter Lyras syster Lenka. Det blev några fina timmar som jag aldrig kommer att glömma då vi fikade, pratade och tittade på valparna. Det kom att bli sista gången jag träffade denna fina tjej och gulliga uppfödare, fast det visste jag inte då. Det var tufft att se henne ha så ont, och samtidigt ha så många planer och drömmar om framtiden.

 

Njuter av sommaren på gudföräldrarnas holme utanför Ekenäs, Finland.
 
Vallningen är inte särskilt regelbunden men ändå väldigt kul! 
 
Jag och duktiga arbetskamrater sprang Bellmanstafetten.
 
Talangtruppen inför landskampen, vilket underbart gäng!!
 
En helg i ösregn i Karlskoga med massor av hundträning, härligt!
 
Rissie hälsar på Lenkas valpar.
 
Hur söta som helst! 
 
September började med dubbeltävling i Eskilstuna tillsammans med träningsgänget och nu äntligen gick det vägen, vi grejade ett 1:a pris på förmiddagen och Lyra blev därmed SVENSK LYDNADSCHAMPION!!! En härlig känsla som satt i sig till eftermiddagens tävling då vi knep ännu ett 1:a pris och hamnade högst upp på pallen! Höstens sista agilitytävling blev inge vidare men erfarenhet är väl alltid bra... Lyra fyllde 4 år vilket firades med spårträning och korvtårta! Många härliga träningspass blev det, hundbad, svampplockning och kräftskivor. I slutet av månaden var det rankingtävling i Kungsör två dagar på raken. Vi bodde fint alldeles intill och hade en kul helg (med massor av trevligt folk), trots att resultaten inte var något att skryta med. Är dock väldigt nöjd med känslan och att vi fick 9,5 p på fjärrdirigeringen ena dagen! Det gäller att plocka russinen ur kakan.
 
Kräftskiva hos f d grannar.  
 
Lydnadschampion, hurra!
 
Lyra 4 år.  
 
Skogens guld!
 
Även Rissie fick vara med på rankingtävlingen, som statist.  
 
I oktober flyttade vi in agilityträningen i hundhallen, roligt och jag lär mig nytt hela tiden! Rissie fyllde hela 9 år, vart tar åren vägen?! Även nu blev det korvtårta. Tävlade på Nynäshamns BK men Lyra visade tydligt att hon inte ville vara kvar på planen, så vi bröt med en belöning istället. Bättre tyckte hon om att vara med tjejgänget på en minihelg i Malmköping, som vi drog till istället. En helg tillbringades på landet hos Rissies uppfödare och sedan var det dags för vårt tredje talangläger, i fina Tångahed-hallen. Det blev ett kärt återseende med många av talangerna och kul att träffa de nya. Detta läger hade vi duktiga Helena Lindholm som coach i spetsgruppen vilket var väldigt givande. Några dagar senare lyfte jag och Micke mot Malaysia och en riktigt härlig semester som har gett många fina minnen!
 
 
Rissie 9 år.
 
Kennelhelg!
 
Talangläger i Tånga Hed.
 
Grymt bra träning, som alltid! 
 
 Kuala Lumpur, en härlig stad!
 
Langkawi...
 

Vi kom hem i november och höjdpunkten den månaden var nog landslagslägret i Halmstad som jag och resten av spetsgruppen var åskådare på. En kul helg med massor av bra hundträning även för vår del, och underbart att de bjudit in Jessica Svanljung som fick mig att friska upp minnet från när hon var hos oss i våras. Tävlade i Viksbergs ridhus med godkänt resultat och en trevlig känsla. Var en av ca 35 000 startande löpare som invigde Norra länken-tunnlarna med att springa Sthlm Tunnel Run. Tyvärr pajade mitt knä men å andra sidan ledde det till att jag tog tag i problemet och påbörjade behandling och rehab som ska pågå långt in på våren... Årets sista tävling blev i Kungsör och vi genomförde bara halva, då Lyra helt uppenbart tyckte att miljön var för jobbig. Kanske har det blivit för mycket tävlande, kanske är det något annat. Träffade Lyras syrra Lexis matte Kristina och fick mina första gelénaglar, grymt snyggt och jag blev fast.

 

Thailand.
 
 
Landslagsläger i Halmstad.
 
Intressant att lyssna på diskussionerna.  
 
Stockholm Tunnel Run. 
 

December började med jobbresa till Marholmen. Hade hoppats på att kunna åka förbi Maria på hemvägen men hon var inte tillräckligt kry för det. Rissie fick besöka veterinären och fick en lång antibiotikakur då hon hade en massa elaka bakterier vid munnen. Jag fyllde 35 och kände mig väldigt uppvaktad, kul och uppskattat! Det blev som valigt ett kul julbord med jobbet på Marholmen med dans och god mat. Höjdpunkten var såklart Stockholm hundmässa vilket verkligen innehöll extra ALLT detta år! NM i lydnad, uppvisningar med några av talangerna i en helt otroligt häftig miljö, fina goldens och kelpies i utställningsringarna, och såklart det vanliga roliga uppdraget att tjänstgöra i finalringen. En fantastisk helg med många roliga minnen och massor av kompisar på plats, sååå roligt!!! Några dagar efter mässan kom det oerhört sorgliga beskedet att Maria somnat in, hennes kamp mot cancern var över. Dagarna efteråt var som i en dimma och tårarna ville inte ta slut. Såg till att aktivera mig ordentligt för att få tankarna på annat, födelsedagsmiddagar, promenader med vänner och annat fyllde dagarna och varje dag blir lite lättare, även om sorgen fortfarande är stor. RIP Maria! Jul firades med familjen och nyåret valde jag och Micke att ha för oss själva, vilket visade sig vara lyckat för hundarna som sov lugnt och tryggt hela kvällen. 

 

Mysiga advent.
 
Stockholm hundmässa 2014. 

 

Talangvännerna inför uppvisningen.  

 

Vilken upplevelse!
 
 
Elise, jag och Sarah efter slutfört arbete i finalringen.
 
 
 
Fina mässhundar.
 
Julkortsfotografering i hallen.  
 
 
Äntligen kom det lite snö! 
 
Ja, det var 2014 det, ett innehållsrikt år. Nu ser jag fram emot 2015. Har bestämt mig för att inte planera det särskilt mycket och inte heller sätta upp några särskilda resultatmål med hundträningen. Det blir alltså inga mål om SM-starter eller liknande detta år. Har insett att det stressar mig och sätter en onödig press vilket är lite av en glädjedödare. Kanske kommer detta att innebära lite mer ostrukturerad träning, men då får det bli så. Förhoppningsvis utvecklas vi ändå och kanske når vi de där höga poängen jag suktar efter. Men vi tar det som det kommer, njuter av dagen och ser till att ha roligt på vägen!
 
 
/Cissi

Ledigheten fortsätter

I går härlig promenad i det gråruggiga vädret med Nettan och hundarna. Pausade med varm choklad och lite dummiesök. Jobbade en stund hemifrån i soffan. 

I dag har jag fyndat möbel på Myrorna med mamma och sedan blev det rolig ridhusträning med träningsgruppen. 

I morgon blir det Hobbit på bio.

Underbart med ledighet!


/Cissi

Nyår utan darr

Har inte blivit mycket skrivet de senaste veckorna, vilket har haft sina skäl. Dagarna har istället gått åt till att ta långa promenader, både själv och med vänner, varit på goda middagar, jobbat väldigt lite, gosat massor med hundarna (och Micke) och försökt leva i nuet. Många har i dagarna skrivit sina årskrönikor och min kommer också snart, för trots att året slutade i stor sorg har vi haft en hel del fina och minnesvärda stunder som jag gärna ser tillbaka på!
 
Nyårsafton i går började redan klockan 07:00 med träning i Hundhallen tillsammans med bästa träningsgänget, en toppenstart på dagen! Gjorde några kedjor och Lyras attityd och utförande av moment var jag riktigt nöjd med, både hon och jag har nog mått bra av att inte träna så mycket på sistone! Eller det har i alla fall inte gjort momenten sämre. Tog sedan en skön långpromenad och försökte aktivera hundarna ytterligare för att få dem nöjda och trötta till senare.
 
Kvällen tillbringades hemma på tu man hand med Micke, för första gången någonsin på en nyårsafton. Vi hade funderingar på att checka in på Clarion hotell Arlanda för att slippa alla fyrverkerier (då Lyra brukar tycka att det är superjobbigt) och hade hotellrum bokat, men bokade av det och valde att vara hemma ensamma istället. Champagne, hummer och mer gott att äta och dricka blev det och det bästa av allt, två LUGNA hundar hela kvällen som sov på soffan!!! Så skönt att se!!! Visst hade vi hög musik på som vanligt, men de brukar ändå bli rätt oroliga av allt pangande och fly ner i källaren eller in i duschen. Men inte i år. Tjoho!!!
 
I dag har jag & hundarna träffat Kristina och Lyras syrra Lexi för en långpromenad och nya fina naglar till mig. Nu är det pizza och film som gäller, en riktigt bra start på ett 2015 som jag hoppas bli innehållsrikt och glädjefyllt!!!
 
Spårträning är roligt!
 
Speciellt när man får en boll som avslut!
 
Många promenader har det blivit på golfbanan, har sett både solen gå upp och ner....
 
I dag finns knappt någon snö längre, men hann härom kvällen stifta bekantskap med ett visst mumintroll hemma på tomten...
 
Morgonträning på nyårsafton med pigg hund!
 
Middag med champagne såklart!
 
Såhär såg Rissie ut mest hela kvällen, jätteskönt!!!
 
Även lilla brun kunde slappna av ordentligt. Bilden är tagen strax före midnatt. Så underbart att slippa se henne rädd, stressad, orolig, flämtig, darrig sittandes i källaren, som annars varit standard på nyår.
 
Dagens naglar med fransk med glitter!
 
/Cissi
RSS 2.0