Slutet är nära

Årets sista dagar har tillbringats med agilityträning och sköna promenader. I går fick vi höra lite fyrverkerier på håll, inte kul tyckte Lyra som flydde ner i källaren hemma. Annars har det varit rätt lugnt med sånt de här dagarna. Jag funderar alltid på vad det är för människor som håller på och skickar upp raketer mitt på dagen eller flera dagar innan nyår!? Jäkla idioter. Hoppas verkligen att det i framtiden blir förbjudet. 
 
Nu är det dags att fira av 2015 och in det nya året med goda vänner på landet!
 
 
Lyra blev trött i kroppen av en väldigt massa slalom. Riktigt kul träning med Karin och Pia i tisdags!
 
 
Ny dag och ny träning. Tillsammans med Jenny, Kerstin och Anja testade vi hundhallen i Älta i onsdags, kul!
 
 
Rädd Lyra i källaren. :(
 
 
Dags för nyårsfest, det är roligare!!!
 
 
Glitterstassen på, gott nytt år!
 
 
/Cissi 

Ledighet

Sköna lata lediga dagar. I går var vi på bio och såg En man som heter Ove. Rätt bra film tycker jag, men lite sorgligare än jag trodde. Sedan blev det inte mycket mer vettigt gjort den dagen, skönt!
 
I dag blev det lydnadsträning med Jenny och Kerstin. Lyra höll ihop bra och fick lite utmaningar för knoppen när hon fick träna på att springa och runda ett föremål utan att ta apportbockarna som låg på vägen ut...klurigt, men inte omöjligt! Därefter har även denna dag varit lugn. Soffan, filmer, bokläsning, varm glögg och tända ljus...skönt! Och så har jag, som jag gör rätt ofta, sträckkollat på diverse agilityfilmer på Youtube...Det är verkligen såå inspirerande! 
 
Har kört två korta slalompass i dag, hoppas på att fixa till det där slarvet i ingångarna som gör att Lyra hoppar över första porten... så nu blir det en kampanj på just ingångar, hoppas verkligen att jag hittar nyckeln till hennes låsning! 
 
I morgon och på tisdag blir det lite jobb, men sedan tar jag några dagars ledighet igen...
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Fjälljul

Juldagen och vi är hemma igen från vår korta fjällsemester i fina Lofsdalen. Den blev lite kortare än vad vi tänkt, då blåst och plusgrader gjorde att snön förvandlades till is eller barmark inatt...så skidbackarna var idag i stort sett oåkbara (typ tre backar och 2 liftar var öppna). Och en storm var i antågande. Lika bra att packa ihop och dra hem. Vi hade såklart hoppats på mycket mer snö så att vi hade kunnat skida mer och även ta en skotertur upp på fjället som vi brukar, men i år blev det inte så. 
 
Men, trots att det blev lite för kort tid och snöfattigt så var det ändå skönt att komma iväg. Vi hann med att åka slalom i solsken, ta en öl på restaurangen, låta hundarna njuta av nysnö (första morgonen), vila och slappa, lösa korsord, äta julmat, spela spel och umgås med världens bästa syster Andrea och sambo Patrik! Och det är ju faktiskt inte helt fel. 
 
Ja det blev en lite annorlunda jul detta år. Inte hemma och inte med mina föräldrar som vi brukar. Lite trist att bryta traditioner, men ibland blir det så... Viktigast var ändå att få vara med mina bästa, Micke & hundarna, och syster. 
 
Nu ska jag fortsätta att njuta av lite ledighet, har en hel del skoj inplanerat....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Morgonen bjöd på ett grönt fjäll...
 
 
Hejdå Lofsdalen! Nästa gång vill vi ha mer snö!
 
 
/Cissi

Semester!

Äntligen lite skön ledighet!! Nu drar vi mot fjällen! God jul!
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Varm helg

+12 grader och ljumna vindar, ja inte känns det särskilt juligt just nu iallafall. I går var det snarare lite vårkänslor när jag och Micke åkte till Lelles MC-affär i Uppsala och kollade på lite roliga grejer! Det blev nya fina skinnbrallor och handskar till mig, och nya handskar till Micke, och så lite filter och grejer till min hoj så att den blir som ny inför säsongen.
 
I dag började dagen med ett besök i stallet och en ridtur på Curre, jätteskön start på dagen och särskilt då solen kom fram! Sedan blev det snabbt hem för en dusch och lunch, innan jag och hundarna drog vidare till Upplands Väsby och Stockholms hundsportcenter.
 
Jag, Jenny, Camilla och Kerstin hade bokat två timmar träning i hallen och det blev både lydnad (massa skojig störningsträning) och agility!! Nu blir det fokus på slalomingångar kan jag konstatera, Lyra ville absolut inte gå in i första porten... Vilken tur att vi har några halltider inbokade framöver då, och att hemmaslalomet fortfarande är uppställt!
 
Efter den roliga träningen åkte jag direkt hem till Kristina i Stora Vika och fick mina naglar fixade. Alltid lika kul när de är nya och fina!
 
Nu blir det bara en arbetsdag (troligtvis en väldigt intensiv sådan) och sen far vi till fjälls! Hoppas på lite snö trots att de tydligen också har plusgrader där just nu...
 
 
 Nya fina hojbrallor! 
 
 
 Vet inte om jag ska behålla mitt fina skinnställ eller inte. Tycker att det är lite otympligt med ett helt ställ istället för jacka och byxor...
 
 
 Dagens morgonritt. Hade kunnat bli en snögalopp. Men snön saknades visst.
 
 
 Fina Curre! 
 
 
 Platsliggning.
 
 
Agility, woop woop! 
 
 
På väg!
 
 
Glitz, Miles & Rissie tränar på annat...
 
 
Dagens snyggnaglar!
 
 
/Cissi 

1 år av tankar

Nu är det inte långt kvar till lite skön ledighet! Hade varit trevligt med en resa till varmare breddgrader att se fram emot...Men vi ska till fjällen. Där det knappt finns någon snö. Det blir säkert mysigt ändå, men några skoterturer eller längdåkningspass lär det väl inte bli. :(
 
I dag är det då årsdagen för Marias bortgång. Många tankar har det tänkts det här året. Många tårar. Många minnen. Och ändå trots att jag bara hann känna henne i fyra år.
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Kvällssim

Efter en arbetsdag innehållande det mesta (grötfrukost, bråk med it-personal, bjuden på spontan julbordslunch, knepiga telefonsamtal, möten, mejl i mängder, kollega som hade en dålig dag och jag råkade komma i vägen...och så lite mer mejl och brev på det) så var det otroligt skönt att ha en simtid inbokad åt Lyra på kvällen. Det ger ett slags lugn att kliva in på det varma simmets och bara ägna sig åt att räkna minuter medan Lyra simmar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Hundfesten som avslutar året

Nu är Stockholm hundmässa över för denna gång. Varje år när vi i finalgänget ses på fredagkvällen dagen innan mässan så känns det som att det var i går, inte att det gått ett HELT ÅR sedan vi senast sågs där! Alla kan sina roller och vet vad som ska göras, och man tar vid från där vi slutade sist. Galet vad tiden går fort!
 
Lika fort som helgen kom, så var den över. Jag var på plats redan vid klockan 07 på lördagmorgonen och soundcheckade inför tävlingarna som startade en timme senare. Svenskt mästerskap i freestyle och heelwork to music. Något som jag insåg redan på fredagen var att det inte är bra att en person tar hand om all musik och sedan ska en annan spela den i skarpt läge utan att knappt ha fått testa den... Låtarnas filnamn kunde vara lite hur som helst och jag fick blint lita på att de var lagda i rätt ordning (vilket det visade sig att de två sista låtarna INTE var!) och eftersom jag inte själv hade fått tid att lyssna igenom samtliga filer så var det bara att hålla tummarna för att de inte var skadade eller i för dålig kvalitet... En litet onödigt spänningsmoment att inte ha helt koll...Men nu vet man vad som bör förändras till nästa gång. :) Det gick i alla fall bra och jag hoppas att de tävlande var nöjda. Det var också hur kul som helst att sitta och titta på så många av ens vänner som var inne och tävlade, och andra som jag nu sett vid ett flertal tävlingar under året. Tror att jag börjar fatta litegrann av det....
 
Direkt efter tävlingarna och prisutdelningen var det bara att springa iväg och på lunch, sminkning och omklädning inför finalerna. Sedan körde vi igång. Alltid samma nervpirr när vi står bakom kulisserna och allt släcks ner inför finalernas start. Och alltid lite kaosartat i början (i våra headset, syns förhoppningsvis inte särskilt mycket utåt), men efter en stund rullar det på och kunde nöjda avsluta dagen framåt 18.30.
 
Eftersom jag inte hann se något annat av mässan än finalringen, omklädningsrummet och lunchrestaurangen på lördagen, så fick söndagen bli lite mer av en mingeldag. Efter lite sovmorgon så åkte jag iväg till mässan och drog sedan runt bland utställningsringar (golden gick på söndagen så där finns det alltid många bekanta, dessutom träffade jag en kollega som upplevde sin allra första hundmässa), shoppingmontrar och såklart lydnaden och agilityn.
 
Är väldigt nöjd med mitt beslut att inte anmäla Lyra till lydnaden, särskilt denna gång då de flyttat ringen från C-hallen till A-hallen. I C-hallen är det ändå lite mer luftigt och lugnt (men dock alldeles för stimmigt för att jag skulle vilja/våga tävla Lyra där ändå) men nu hade de placerat lydnadsringden bredvid agilityringen i A-hallen där det var rätt hög ljudnivå. Lägg sedan till alla högtalarutrop, konstiga lukter och mängden folk överallt, nej det hade inte blivit en schysst upplevelse för lilla känsliga brun. Det var en fin tanke att lägga tävlingen i A-hallen bland alla andra aktiviteter och säkerligen drog agilityns tjoande till sig publik även till lydnaden, men frågan är vem tävlingen är till för, de tävlande eller publiken? Man kan ju även fundera över att agilityn hade en stor fin läktare medan lydnaden bara fick nöja sig med några bänkar till publiken... nog om det. Jag är i alla fall nöjd med att stå på sidan.
 
Efter lunch var det återigen dags att svida om till finalklädseln och sedan gick allt i ett. Prisutdelningar, uppvisningar och gruppfinaler avlöste varandra och vips var det dags att utse helgens Best in Show. Det inleddes med en fin sista hyllning till vår vän Kenneth Edh, som var årets tema (en av Sveriges största profiler inom hund- och utställningsvärlden som gick bort för ett år sedan, och som varje år sedan 70-talet varit konferencier för finalerna och var en del av vår grupp). Jag tror att Kenneth var väldigt nöjd med upplägget och att BIS-finalerna blev ett riktigt poppigt disco!
 
Efter att vi plockat ihop hela finalringen blev det som vanligt en avslutande middag på hotellet, med ett gäng trötta, avslappnade och nöjda finaljobbare. Jag är så glad över att få tillhöra detta härliga showgäng och grymt duktiga Hans som råddar ihop allt till minsta detalj! Nu ställer vi in siktet på nästa års tema, som är bestämt men hemligt än så länge...
 
Tog inte särskilt mycket bilder denna gång.
 
Min vy från DJ-båset på SM-et. Rätt schysst överblick. Hade dessutom utmärkta ljudtekniker vid min sida vilket kändes väldigt tryggt.
 
Inledningen av finalen med oss i finalgänget och otroliga Anders Mårtensson som sjöng helt magiskt! Bilden är från skk.se.
 
Årets mässa - A tribute to Kenneth Edh.
 
Söndag kväll. Trött men nöjd! :)
 
/Cissi
 

Dags igen

Tänk att det redan gått ett år sedan sist! Så känns det varenda år när det är dags för årets hundhöjdpunkt, Stockholm Hundmässa. Och nu är vi där igen. Förra året var nog ett av de bättre och roligaste, då vi fick möjlighet att tillsammans med en del av talangtruppsvännerna göra en lydnadsuppvisning som inledde finalerna! Vilken otroligt mysig helg det var! Men dagarna efteråt var mindre roliga...
 
På tisdagen avled Kenneth Ehd, en av Sveriges genom tiderna största hundprofiler och utställningsdomare. Han tillhörde även vårt finalgäng och skulle få göra sitt sista konferencieruppdrag i finalerna det året. Men han blev sjuk en kort tid innan och fick alltså aldrig göra sitt sista uppdrag. Varje år har mässan, och framförallt finalerna, ett särskilt tema. I år är temat en hyllning till Kenneth, på många olika sätt. Fint.
 
Men något som kom att beröra mig så otroligt starkt var att Maria, Lyras uppfödare, till sist förlorade kampen mot cancern just den veckan. Ofattbart och overkligt. Sista gången vi hade kontakt var dagen före mässan då hon berättade att hon mådde så illa hela tiden, att hon önskade att hon kunde vara med oss på hundmässan, och att jag skulle hälsa alla hon kände. Några dagar efter mässan skickade jag en länk till henne med vår uppvisning, glad och stolt! Det meddelandet förblev oläst. Hon somnade in samma dag. Jag kan fortfarande inte förstå det! Och när det nu närmar sig årsdagen så river det upp en mängd känslor och tankar, det är tufft att hantera.
 
Har varit på mässan nu på kvällen och förberett och repat lite med finalgänget. Fast ljudet till SM hann vi visst inte repa, får väl ta det imorgon mellan 07-08. Nu ser jag fram emot en rolig hundhelg, dags att gå in i bubblan!
 
 
Finalringen med temat "en hyllning till Kenneth".
 
 
Väldigt fint som vanligt. 
 
 
En lite Lyra testar finalmattan.
 
 
Känns bra.
 
 
 
 
 
Såhär tomt är det inte imorgon...
 
 
/Cissi 

Blöt torsdagkväll

I dag var det dags för vårt andra tillfälle på hundsimmet, och nu fick vi köra i stort sett själva med lite övervakning och goda råd. Lyra drog mot simmets ytterdörr när vi klev ur bilen och var så glad när hon kom in. Kul att hon har positiva känslor inför det!
 
Eftersom allt gick lugnt och bra så fick vi från och med nu bli "självsimmare" utan instruktör. Så nu kör vi på en gång i veckan!!
 
 
 
 
 
Man blir sjukt trött av att simma!
 
 
I dag kom de här också, till min första egna hoj! :)
 
 
/Cissi 

Närmare 40 än 30.

Nu är man ett år äldre, i dag fyller jag 36 år. En grymt bra dag har det varit, synd att man inte fyller oftare!! :) Fast iofs skulle det kanske inte blir så speciellt då.
 
När jag steg upp i morse möttes jag av en present från Micke. Fin och god parfym minsann! När jag klev in på jobbet stod en present och en flarra Prosecco på mitt bord från Lenita, och jag fick lite senare både vackra blommor och vin av gulliga kollegor!! Så himla uppskattat!!!! Och för att inte tala om alla härliga grattisar på Facebook, man blir ju bara så glad av all kärlek! 
 
Efter arbetsdagen blev det god middag på stan med ett gäng från jobbet. Egentligen för fira två kollegor som fyllt jämnt, men det kändes lite som min födelsedagsmiddag också. :)
 
På vägen hem köpte jag ett ordentligt kättinglås till min blåa pärla, tänker inte låta någon sno den....
 
 
 
 
 
 
Rissie måste få vara med på ett hörn också. Åkte iväg till Västerhaninge för en promenerad och lite träning i går kväll. Glada hundar!
 
 
/Cissi 

Hoj hoj!

Efter ett tags funderande och letande var det äntligen dags att göra slag i saken, att åka och kolla på en hoj till mig!
 
Har varit sugen på att ta hojkort i några år, men samtidigt har det räckt bra med att åka bakpå Mickes när vi varit iväg. Jag skulle ändå inte vilja köra sådär fort som han kan (och som jag tycker är så mysigt!)... Men det är väl lika bra att testa på hur det är att ha en egen motorcykel och ta det där kortet, tycker jag nu. Det är ju bara att göra sig av med den igen om man inte fastnar för det.
 
Så i dag tog vi en sväng till Gnesta för att titta på en intressant hoj av den typ som jag letat efter, en Honda CB 600 F Hornet -01. Det visade sig att den gått väldigt kort, bara har haft två ägare och var i jättefint skick. Och den gick bra också när Micke provkörde, så det var bara att slå till! 
 
Så nu står pärlan i ett garage och väntar på våren...och jag får väl sätta igång och plugga teori och sånt...
 
 
Min, bara min!
 
 
 
Den passade perfekt i storlek, ska bli spännande att köra!
 
 
Micke körde hem den.
 
 
I väntan på våren.
 
 
Fick den här nyckelringen av Andrea i går, som hon köpt vid Gandhi-.centret i Indien. Det är bara du som kan förändra ditt liv - be the change.
 
/Cissi
 

Rallydebut!

Så var det gjort. Lyras debut i rallylydnad. Och jag har fortfarande inte fastnat för sporten, tycker fortfarande att det är rätt trist och konstigt, och dessutom astråkigt att titta på. Men jag tänker att det kanske kommer, det roliga...längre fram?
 
Jag tänkte att nybörjarrallyn borde vara enkel för Lyra och ge något slags självförtroende och att vi kunde få med oss det in i lydnaden  (där hon kan tycka att det är jobbigt ibland, framförallt allt i inomhushallar). Men det har snarare blivit förvirrat, det är ju skitsvårt att fokusera både på hunden OCH på skyltarna! Och ha koppel på hunden som trasslar in sig hela tiden.
 
Jag gjorde alltså fel på FÖRSTA skylten efter start. Där det stod "ligg". På banvandringen sa jag ligg varenda gång men i skarpt läge så tittade jag liksom förbi den där enkla skylten och såg längre fram, och sa därför sitt istället... 10 minuspoäng för ogjord skylt, jaha. Sedan glömde jag bort att gå saktamarsch på banans sista sträcka  (lätt hänt, ingen skylt för detta), så minus 10 där också... Sedan blev det två småfel på minus 1 p vardera. Urtråkig känsla (noll samarbetstanke) och jobbigt att känna sig som en kass nybörjare, Lyra fattade nog inte vad vi höll på med,  stackare! 
 
Slutade på 78 p av 100, men rätt irriterande att det var JAG som sumpade 20 enkla poäng, om jag haft bättre fokus. Va trött man blir. Vi fick iallafall godkänt kvaltesultat. Två sådana till behövs för att komma upp i nästa klass (om man nu vill det...).
 
Åkte hem väldigt sur på mig själv, lite fånigt egentligen eftersom jag inte har några som helst mål med detta, och det är väl bara att göra om och göra rätt? Så det ska jag försöka mig på. Fler tävlingar på gång...
 
Nu på kvällen kom syster Andrea över på middag. Fick massor av fina saker från hennes resa till Indien som hon precis kommit hem från. 
 
 
Första gången i Kungsörhallen utan lydnadsgrejer på plan.
 
 
Vi hänger på läktaren. 
 
 
Den här också. Även hon var anmäl till tävlingen, men blev bortlottade. 
 
 
Fina ord på protokollet, trots kass känsla. 
 
/Cissi 

Dags för Helg(a)!

Shit vad det blåser där ute!! Stormen Helga har visst kommit. Det var tågkaos på centralen, så det fick bli taxi hem istället. Där väntade Micke med en brasa i öppna spisen och massor av tända ljus (då det precis varit strömavbrott). Väldigt mysigt att grilla korv och lussebulle (!) över öppen eld till middag.
 
Nu har jag landat i soffan efter en riktigt intensiv vecka, är sjukt trött. Jag och Lyra laddar inför morgondagens tävlingsdebut i rallylydnad i Kungsör, spännande att testa något nytt! Kommer säkert få en del avdrag på att jag gör fel... Men vi ska ha kul iallafall! 
 
Häromdagen besökte vi hundsimmet tillsammans för första gången och fick en introduktion. Har simmat både Rissie och Lucas där under perioder, och nu ville jag testa även med Lyra. Det är en skön grej att göra ihop och superbra träning nu när vädret är så trist. 
 
Som jag gissade var hon lite tveksam ner i vattnet, men när hon väl kom i så simmade hon jättefint och lugnt. Hon verkade gilla det. Blir nog bra det där.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Trött!

Sol och härligt väder ute, men jag är skittrött. Har en förkylning (som är på väg bort) så hjärnan är seg och jag får näsblod vid de mest olämpliga tillfällena flera gånger varje dag, segt!!! Kanske skulle behöva sova lite mer men det får väl göras en annan gång...det finns ju så mycket roligt att göra! :)
 
I går kväll blev jag inbjuden att spontanträna med ett glatt gäng i hundhallen i Upplands Väsby! Kul att träffa nya, men även bekanta, ansikten för att köra lydnad OCH agility!! 
 
Lyra var så duktig, och wow va taggad jag blev på träning nu då!!! Vi testade bl a att sätta ihop nya apporteringsmomentet i elitklass och Lyra fixade det jättebra, stolt! Finns såklart många delar kvar att jobba på (t ex inkallning med sitt), men kul att sätta ihop moment ibland och testa. I agilityn fick vi bra tankar, glada tillrop och snygga svängar. Kanske har vilat oss i form helt enkelt? :)
 
I kväll ska vi testa simning i pool för första gången med Lyra, jättespännande att se vad hon tycker om det!
 
 
Lydnad!
 
En kort film på nya apporteringsmomentet: https://youtu.be/xmBXMasDV5I
 
 
Man blir flämtig av agility!
 
En kort liten film på en övning: https://youtu.be/uMBvF-ypGBE
 
 
 
/Cissi 
RSS 2.0