Ny titel!

Helgerna går så otroligt fort, det skulle sitta bra med lite fler sådana just nu! Var funktionär hela gårdagen på Nynäshamns BKs agilitytävling (klass 2). Ett väldigt bra sätt att lära sig mer om sporten, och även lära känna fler folk på klubben. Och så är det så kul!! I dag tävlade vi där, så då hann vi inte hjälpa till så mycket.
 
Det som var lite speciellt med denna tävling var att allt överskott ska användas till att förbättra belysningen på planerna, vilket ju alla får njuta av oavsett om man tränar lydnad, agility, bruks, rally eller något annat. Så en vädjan hade gått ut till alla medlemmar att hjälpa till som funktionärer. Det var jättekul, och nog ganska ovanligt, att se "bruks- & lydnadsfolket" glatt ta sig an diverse agilityfunktionärssysslor som de aldrig tidigare gjort! Om det fanns murar mellan dessa grupper innan så revs de definitivt denna helg!
 
Dagens tävling då? Vi hade lyxen att köra fyra lopp, vilket är ovanligt att man har. Först ut var ett agilitylopp och det var en trixig bana. Mitt huvud kändes dessutom som proppat med bomull och kroppen som spagetti, troligtvis hade jag en gnutta feber och trots en Alvedon i kroppen var jag helt orkeslös och seg i hjärnan. Ingen bra förutsättning för att springa och tänka på en bana... Så jag var för sen med kommandona och tänkte inte klart, vilket ledde till några tokigheter. Trots detta gick vi i mål på 6:e plats av ca 30 ekipage. 
 
Hopploppet efteråt kändes bättre och jag var piggare, nu kunde jag styra Lyra bättre och vi sprang in på en 3:e plats och fick en uppflyttningspinne! Det blev Lyras femte hopp-pinne och hon fick därmed titeln Agilitydiplom (AgHD 1), kul!
 
Agilityloppet som följde därefter kändes riktigt bra, men Lyra kom in fel i slalomet och vi fick göra om och fick då såklart 5 fel. Väldigt surt, för det var den enklaste slalomingången på alla banor och hon brukar inte slarva på den. Och vi slutade på 2:a plats av allihopa, trots våra 5 fel. Hade vi gått felfritt hade första agilitypinnen varit bärgad...de sitter väldigt långt inne!
 
Sista loppet var ett hopplopp och det var en hel del byten och en klurig ingång till slalomet. Jag startade i slutet och då hade nästan ingen av de ca 20 ekipagen klarat att komma in rätt just där. Jag valde mellan två olika vägar/varianter och denna gång skulle jag INTE låta henne slarva, nu gällde det att vara övertydlig och hålla ihop henne. Klarade vi slalomet så skulle vi nog ligga bra till i toppen...
 
Det var så jäkla skönt att min uppsatta plan funkade, Lyra lyssnade och jag lyckades placera mig rätt hela loppet igenom. Slalomingången gick som i slowmotion (lite rädd blev jag för att bli dömd för en vägran, då jag stannade henne med ett hårt "STANNA!!!!" innan hon fick gå in bland pinnarna), men hon slarvade inte och jobbade på hela vägen!! Vi gick faktiskt och vann hela klassen!
 
Så dagens resultat på fyra lopp blev helt klart godkänt. Vi placerade oss som 6:a, 3:a, 2:a och 1:a. Tog pinne i båda hopploppen och titeln AGHD 1. Det känns som att poletten börjat trilla ner (hos oss båda) och vi förstår varandra allt bättre inne på planen, en riktigt kul känsla!!
 
Typiskt nog är säsongen typ slut nu. En enda tävling finns i höst bara, sedan får vi vänta till våren med tävlandet. Men å andra sidan hinner vi träna massor under den tiden, så att vi blir riktigt vassa till mars!!
 
 
 
 
Agilitybanan.
 
 
Tack fotograf Jenny!
 
 
En trött kelp.
 
 
Mellan all agility hann vi med kräftskiva i lördags kväll hemma hos f d grannarna i N Söderby.  En årlig tradition som vi har med ett gäng, och vi firade faktiskt 15 år i år!!! Det blev dock tidig hemfärd för mig för att orka upp till tävlingen...
 
 
/Cissi 
 
/Cissi 

Jobbresande

Det är så himla skönt att komma hem en fredag kväll, och ta med hundarna ut på en ordentlig promenad. Särskilt när solen skiner och de kan få sträcka ut på åkrarna! Och ännu skönare är känslan när man varit borta några dagar. 
 
Tisdag-onsdag var jag ute på fina Marholmen med Kommunals chefsgrupp. Bra och intressanta dagar, men intensivt och lite stressigt att inte kunna göra det jobb som byggdes på hemma på kontoret. Och när de andra hade lite fritid på kvällen satt jag med datorn i knät i sängen och bokade möten...
 
Flög därefter direkt upp till Sundsvall och mötte upp några kollegor hemifrån. Vi hade en del interna möten, och hälsade även på vårt medlemscenter & växel, samt vår lokalavdelning Mellersta Norrland. Bodde på underbara Knaust hotell (som konstigt nog inte är dyrare än andra), var på en båttur (tyvärr i totalgrått väder) och hann också promenera lite i den fina stan. Tog tåget hem i dag efter lunch.
 
Väldigt bra dagar, men lite trist att det samtidigt stressar upp en av allt som ändå behöver göras på hemmaplan... Rätt jobbigt att sitta med datorn sent inpå natten varje kväll, och särskilt när min dumma förkylning vägrar släppa! Har haft huvudvärk och näsblod i omgångar, toppen...
 
I morgon har jag lovat bort mig som funktionär på hemmaklubbens agilitytävling, och det är inte läge att hoppa av nu då det redan är ont om folk. Bara att bita ihop och hoppas på det bästa. Och försöka sova!
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina hotellet som jag bott på förut. 
 
 
Välkommen! 
 
 
Fina Sundsvall med vackra byggnader överallt, och sina söta drakar längs med hela Storgatan!
 
 
Hittade en fin staty i hamnen...
 
 
 
En annan staty....
 
 
Grå middagskryssning med M/S Medvind. 
 
 
En väldigt märklig skylt? Bulle & kaffe har jag hört om?
 
 
Mörk hemväg under en bro.
 
Lyra de till det med en ny ring på Marholmen!
 
 
/Cissi 

Kvällsträning

Jag tror att jag lyckats vända förkylningen (med typ 5-6 olika preparat, hurra för mediciner!), känner mig redan bättre.
 
Hade möte hela dagen och sedan middag på jobbet med ett stort gäng. Hann hem innan mörkret föll, så jag packade ryggan med några koner, bollar och hundgodis och tog en sväng på golfbanan (efter kl 20 är det inga spelare kvar, och gräset är sååå fint att träna på!). Blev en härlig stund i den ljumna kvällen lydnadsträning och glada hundar innan vi var tvungna att gå hem för att det blev mörkt. 
 
 
 
 
I går kunde vi njuta av promenad på den nyslagna åkern bredvid oss...
 
 
 
 
 
Och lite bad såklart. Till och med Rissie simmade!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och Micke satte upp handfat, kommod och spegel i badrummet, så nu börjar det likna något! 
 
 
 
/Cissi