Ny titel!

Helgerna går så otroligt fort, det skulle sitta bra med lite fler sådana just nu! Var funktionär hela gårdagen på Nynäshamns BKs agilitytävling (klass 2). Ett väldigt bra sätt att lära sig mer om sporten, och även lära känna fler folk på klubben. Och så är det så kul!! I dag tävlade vi där, så då hann vi inte hjälpa till så mycket.
 
Det som var lite speciellt med denna tävling var att allt överskott ska användas till att förbättra belysningen på planerna, vilket ju alla får njuta av oavsett om man tränar lydnad, agility, bruks, rally eller något annat. Så en vädjan hade gått ut till alla medlemmar att hjälpa till som funktionärer. Det var jättekul, och nog ganska ovanligt, att se "bruks- & lydnadsfolket" glatt ta sig an diverse agilityfunktionärssysslor som de aldrig tidigare gjort! Om det fanns murar mellan dessa grupper innan så revs de definitivt denna helg!
 
Dagens tävling då? Vi hade lyxen att köra fyra lopp, vilket är ovanligt att man har. Först ut var ett agilitylopp och det var en trixig bana. Mitt huvud kändes dessutom som proppat med bomull och kroppen som spagetti, troligtvis hade jag en gnutta feber och trots en Alvedon i kroppen var jag helt orkeslös och seg i hjärnan. Ingen bra förutsättning för att springa och tänka på en bana... Så jag var för sen med kommandona och tänkte inte klart, vilket ledde till några tokigheter. Trots detta gick vi i mål på 6:e plats av ca 30 ekipage. 
 
Hopploppet efteråt kändes bättre och jag var piggare, nu kunde jag styra Lyra bättre och vi sprang in på en 3:e plats och fick en uppflyttningspinne! Det blev Lyras femte hopp-pinne och hon fick därmed titeln Agilitydiplom (AgHD 1), kul!
 
Agilityloppet som följde därefter kändes riktigt bra, men Lyra kom in fel i slalomet och vi fick göra om och fick då såklart 5 fel. Väldigt surt, för det var den enklaste slalomingången på alla banor och hon brukar inte slarva på den. Och vi slutade på 2:a plats av allihopa, trots våra 5 fel. Hade vi gått felfritt hade första agilitypinnen varit bärgad...de sitter väldigt långt inne!
 
Sista loppet var ett hopplopp och det var en hel del byten och en klurig ingång till slalomet. Jag startade i slutet och då hade nästan ingen av de ca 20 ekipagen klarat att komma in rätt just där. Jag valde mellan två olika vägar/varianter och denna gång skulle jag INTE låta henne slarva, nu gällde det att vara övertydlig och hålla ihop henne. Klarade vi slalomet så skulle vi nog ligga bra till i toppen...
 
Det var så jäkla skönt att min uppsatta plan funkade, Lyra lyssnade och jag lyckades placera mig rätt hela loppet igenom. Slalomingången gick som i slowmotion (lite rädd blev jag för att bli dömd för en vägran, då jag stannade henne med ett hårt "STANNA!!!!" innan hon fick gå in bland pinnarna), men hon slarvade inte och jobbade på hela vägen!! Vi gick faktiskt och vann hela klassen!
 
Så dagens resultat på fyra lopp blev helt klart godkänt. Vi placerade oss som 6:a, 3:a, 2:a och 1:a. Tog pinne i båda hopploppen och titeln AGHD 1. Det känns som att poletten börjat trilla ner (hos oss båda) och vi förstår varandra allt bättre inne på planen, en riktigt kul känsla!!
 
Typiskt nog är säsongen typ slut nu. En enda tävling finns i höst bara, sedan får vi vänta till våren med tävlandet. Men å andra sidan hinner vi träna massor under den tiden, så att vi blir riktigt vassa till mars!!
 
 
 
 
Agilitybanan.
 
 
Tack fotograf Jenny!
 
 
En trött kelp.
 
 
Mellan all agility hann vi med kräftskiva i lördags kväll hemma hos f d grannarna i N Söderby.  En årlig tradition som vi har med ett gäng, och vi firade faktiskt 15 år i år!!! Det blev dock tidig hemfärd för mig för att orka upp till tävlingen...
 
 
/Cissi 
 
/Cissi 

Jobbresande

Det är så himla skönt att komma hem en fredag kväll, och ta med hundarna ut på en ordentlig promenad. Särskilt när solen skiner och de kan få sträcka ut på åkrarna! Och ännu skönare är känslan när man varit borta några dagar. 
 
Tisdag-onsdag var jag ute på fina Marholmen med Kommunals chefsgrupp. Bra och intressanta dagar, men intensivt och lite stressigt att inte kunna göra det jobb som byggdes på hemma på kontoret. Och när de andra hade lite fritid på kvällen satt jag med datorn i knät i sängen och bokade möten...
 
Flög därefter direkt upp till Sundsvall och mötte upp några kollegor hemifrån. Vi hade en del interna möten, och hälsade även på vårt medlemscenter & växel, samt vår lokalavdelning Mellersta Norrland. Bodde på underbara Knaust hotell (som konstigt nog inte är dyrare än andra), var på en båttur (tyvärr i totalgrått väder) och hann också promenera lite i den fina stan. Tog tåget hem i dag efter lunch.
 
Väldigt bra dagar, men lite trist att det samtidigt stressar upp en av allt som ändå behöver göras på hemmaplan... Rätt jobbigt att sitta med datorn sent inpå natten varje kväll, och särskilt när min dumma förkylning vägrar släppa! Har haft huvudvärk och näsblod i omgångar, toppen...
 
I morgon har jag lovat bort mig som funktionär på hemmaklubbens agilitytävling, och det är inte läge att hoppa av nu då det redan är ont om folk. Bara att bita ihop och hoppas på det bästa. Och försöka sova!
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina hotellet som jag bott på förut. 
 
 
Välkommen! 
 
 
Fina Sundsvall med vackra byggnader överallt, och sina söta drakar längs med hela Storgatan!
 
 
Hittade en fin staty i hamnen...
 
 
 
En annan staty....
 
 
Grå middagskryssning med M/S Medvind. 
 
 
En väldigt märklig skylt? Bulle & kaffe har jag hört om?
 
 
Mörk hemväg under en bro.
 
Lyra de till det med en ny ring på Marholmen!
 
 
/Cissi 

Kvällsträning

Jag tror att jag lyckats vända förkylningen (med typ 5-6 olika preparat, hurra för mediciner!), känner mig redan bättre.
 
Hade möte hela dagen och sedan middag på jobbet med ett stort gäng. Hann hem innan mörkret föll, så jag packade ryggan med några koner, bollar och hundgodis och tog en sväng på golfbanan (efter kl 20 är det inga spelare kvar, och gräset är sååå fint att träna på!). Blev en härlig stund i den ljumna kvällen lydnadsträning och glada hundar innan vi var tvungna att gå hem för att det blev mörkt. 
 
 
 
 
I går kunde vi njuta av promenad på den nyslagna åkern bredvid oss...
 
 
 
 
 
Och lite bad såklart. Till och med Rissie simmade!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och Micke satte upp handfat, kommod och spegel i badrummet, så nu börjar det likna något! 
 
 
 
/Cissi 
 

Klass 2!

I går var det återigen dags för agilitytävling, denna gång på min närmsta klubb, Haninge BK. Två hopplopp och ett agilitylopp.
 
Trist nog började jag känna mig lite febrig och förkyld på fredagen, och lördag morgon var inte direkt bättre... men lite supertabletter från England gjorde susen så att hjärnan klarnade upp. 
 
Banorna var roliga och tankarna vid banvandringarna var lite annorlunda efter vad jag fått med mig från lektionen hos Annica i torsdags. Nu tänkte jag mycket mer på hundens väg och lite andra vinklar, kul att utvecklas!!
 
Jag är så himla nöjd med båda hopploppen. Testade att starta henne liggandes och la in mycket mer beröm, både när hon låg i väntan på startkommando men även under loppet. Jag valde också att följa med mycket närmare alla hinder och tunnlar än vad jag tidigare gjort, och ändå hann jag placera mig till nästa hinder. Handlingen kändes kontrollerad och Lyra lyssnade fint, en skön känsla!!
 
Det funkade så bra att vi kom på 2:a plats i båda loppen (av ca 29 ekipage per lopp)!! Och två uppflyttningspinnar blev det!! Så redan efter första pinnen var vi uppflyttade till klass 2, eftersom det var vår tredje totalt (vilket är vad som behövs)!! Nu blir det bara bonuspinnar framöver, tills vi lyckas knipa tre pinnar även i agility. Jag vill inte börja tävla klass 2 förrän vi är klara med båda.
 
Och dessa pinnar verkar sitta långt inne, vi har ju inte en enda sådan än. Gårdagens lopp kändes visserligen helt okej, lite långsamt över A-hindret, men annars bra! OM hon inte slarvat på näst sista hindret...sista slalompinnen glömdes visst bort och 5 fel var ett faktum... Jag valde att göra om och göra rätt och vi kom glada in i mål iallafall. Väldigt glada, eftersom jag faktiskt inte visste om vi skulle kunna starta. När vi stod och väntade på vår tur kom det nämligen ett skott från skogen, och lilla brun blev rädd, flämtig och ville helst bara dra till vårt tält! Hon hade precis coolat ner sig när det såklart kom ytterligare ett skott...bara två startnr före oss! Så jag fick raskt ändra mål till att bara klara av att gå in på banan med henne. Visste inte alls hur hon skulle hantera det på en agilitybana, men faktiskt gick det ju riktigt bra och hon släppte rädslan.
 
Så jag är verkligen supernöjd med dagen! Två pinnar, tre fina lopp, härligt!!
 
På kvällen var vi på 40-årsfest hos Erik & Annie (även om jag nog borde ha legat nerbäddad istället för att sitta utomhus fram till 01.30 och sippa på rödvin...), jättetrevligt men lite kallt.
 
I dag har det blivit långfrulle på altanen med Maria som sov över, och nu blir det bara vila för att bli frisk till en intensiv kommande jobbvecka...
 
 
Hopplopp 1
 
 
 
 
Hopplopp 2.
 
 
 
 
 
 
 
 
Bad är skönt efter tre varma lopp!
 
 
/Cissi 

Inspirerande instruktör

I går kväll var jag och Karin och tränade hos Annica Aller, en agilityinstruktör en liten bit hemifrån mig. Och nu undrar jag, varför har jag inte träffat henne tidigare?!!?
 
På de två timmarna vi hade bokat in hann vi så mycket och fick så väldigt många bra tips och idéer, och förklaringar som gjorde att man förstod hela grejen med agility på ett helt annat sätt än tidigare! Mycket prat och tankar om hundens väg och hur/var de ska landa (och hur vi ser till att de gör det). SÅ otroligt inspirerande!!!
 
Vi tittade på handlingen och fick många bra övningar och konkreta tips. Jag fick bra tankar om hur vi ska kunna komma vidare vid träningen av kontaktfält vid balanshindrena, där vi fastnat helt. Nu blir det lite ny inriktning i träningen för "två på, två av" och så börjar vi lära in "running contacts" för att se om det kanske är grejen istället, det senare är ju att föredra om man ska få upp farten.
 
Jag har tyckt att det varit lite av en nackdel att Lyra är så väldigt signalkänslig, eftersom jag inte är så himla duktig så blir det ju lätt lite fel och då finns det ingen som helst marginal. Hon gör precis det jag visar, och är jag osäker så blir hon osäker och vill inte vara med. Annica vände det där till något positivt istället, Lyra är ju signalSÄKER, inte signalKÄNSLIG, och det är ju hur bra som helst! Vi testade lite olika banor/kombinationer och de gångerna då jag gjorde exakt rätt så blev det verkligen skitbra!! Och Lyra vart jätteglad! Så det blev en liten uppenbarelse för mig.
 
En annan sak som vi har problem med är att Lyra tänker för mycket och gärna går in i ett låst "mood" där jag inte kommer åt henne, både i starten men även mitt i banan. Jag har själv kommit på att om vi tränar Skall precis innan starten så släpper hon låsningen för en liten stund, för då måste hon använda hela sin kropp till att skälla. Vi jobbade vidare på det här och fick jättefina starter där hon låg kvar, jag kunde berömma (och hon tog emot det!) och inga tjuvstarter.
 
Nu är jag inspirerad till max, och även Lyra var superglad! På lördag ska vi tävla tre lopp och troligtvis kommer jag då att ha en lite annan syn på hur jag ska handla henne runt. Sedan blir det till att träna på och boka in en ny tid för avstämning. Tjoho!
 
/Cissi 

KM

I dag har vi tävlat klubbmästerskap i agility på Sthlm Södra brukshundsklubb. Det blev en trevlig, solig och fin kväll där vi lärde oss en hel del, erfarenhet är så bra!!
 
Banorna på den här slags tävlingar är oftast i nivå med klass 2, dvs lite svårare än vad vi tävlar. Så var det även i dag, men det kan jag inte skylla diskningen i agilityloppet på! Här var det jag som ställde mig helt fel vid slalomingången (hon missade den och vi fick göra om) och sedan sa jag fel kommando till vippbrädan (så hon trodde det var balansbommen och flög av när den vippade). Jag tog då en extra tunnel för att göra om vippen med lite fart. Fick en fin och glad målgång iallafall!
 
Hopploppet var klurigt och det blev en vägran och sedan tog hon ett fel hinder, så disk även där....men slalomet var fint!!
 
Jaja, alla fick fina rosetter iallafall och vi fick en trevlig kväll! :) Och jag har en trött och nöjd hund.
 
Nu har vi en hel del saker att ta upp på privatlektionen vi ska på i morgon hos instruktör Annika!! Och på lördag är det tävling igen, med tre lopp, kuul!!!
 
 
 
 
/Cissi 

Fixa fogen

Ett tips. Slarva aldrig med direkttvätten av fogarna vid fogning. Gör inte det. För då kommer du att få stå i veckor efteråt och gnugga, skrapa, svära, svettas och ångra dig. Du kommer att köpa en massa olika verktyg och starka vätskor som ska göra det enkelt, men ändå inte fungerar. Så värdelöst trist. Men nu börjar jag se slutet iallafall, även om det är rätt långt borta fortfarande...blä.
 
Men det går att väga upp med långpromenader, hunddopp och lite vittringsträning, alltid något.
 
 
 
 
 
 
 
 
Läskig brygga!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Diskad och nöjd

Vilken varm och härlig dag! Kanske lite väl varmt för att hänga på agilitytävling hela dagen, det var inte lätt att hitta skugga och trots att jag hade silvershade-duken på tältet så var det varmt därinne. 
 
Märsta-Sigtuna var den klubb där vi debuterade i våras. Ett trevligt ställe som jag gärna kommer tillbaka till. Det var många anmälda i dag och gott om tid att titta på andra, alltid nyttigt och inspirerande.
 
Tyvärr blev det inga nollade lopp för oss i dag, men jag är riktigt nöjd och glad ändå! Först ut var agilityloppet och Lyra slarvade i slalomet och hoppade över sista pinnen. Jag struntade i det och körde på istället, för att få flyt och fart, och bygga på självförtroendet. Var så himla nöjd när vi gick i mål, Lyra var glad och lyssnade fint och jag kände mig som en riktigt bra handler som lotsade henne genom banan på ett kontrollerat sätt. En skön känsla med andra ord! Vi diskade oss ju eftersom vi fortsatte efter det missade slalomet, men det spelar ju ingen roll. 
 
I hopploppet slarvade hon återigen i slalomet, men för att inte befästa beteendet stannade jag henne och så gjorde vi om och sprang sedan vidare. Den här banan var enkel och mycket springa, perfekt att stärka en lite känslig Lyra. Även här blev det bra känsla, yes!! Extra skönt var att hon inte tjuvstartade något av loppen, det har hon gjort på varenda träning hela sommaren....
 
Nu har vi fått ytterligare övningar att träna på. Nästa helg tävlar vi igen!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Första arbetsveckan

Första arbetsveckan är klar och vädret har varit finare än nästan alla dagar på semestern (förutom de sista),  lite surt att sitta inne på ett kontor då. Men som tur är kan vi fika och luncha ute på vår fina innergård, så det funkar. Och så får man se till att njuta ordentligt på kvällarna.
 
I tisdags startade höstens agilitykurs, jätteskoj! Tyvärr vart det nog lite för tekniskt för Lyra med tränande på tvingat framförbyte och "tysken"...Hon blir lätt låst i tanken och bara stilla då. Tror inte att hon är mogen för sånt riktigt än. Så i torsdags blev det ett litet pass på Nynäs för att få upp farten och självförtroendet igen, vi ska ju liksom tävla imorgon! 
 
Efteråt fortsatte vi (jag, Micke & hundarna) till hamnen i Nynäshamn, köpte lite olika goda grejer på rökeriet och intog middagen på bryggan. Mysigt och gott!!
 
I dag tog jag hundarna för första gången på hela sommaren  (!) till vårt fina badställe. Glada plaskande hundar och en fantastisk utsikt, det är inte helt fel efter en arbetsdag. 
 
 
 
 
Nynäshamn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Nostalgikonsert!

I går gjorde vi en tidsresa tillbaka till högstadiet, jag och Maria. Våra största idoler från den tiden, punkrockbandet The Offspring spelade på Gröna Lund!!
 
Vi trodde att det nog bara skulle vara en liten skara folk där, för vem vet i dag vilka de är? De var ju som störst i mitten av 90-talet och musikgenren är ju ändå ganska smal... Men oj va mycket publik det var!!! Till och med så att vi hamnade lite för långt bak för vår smak (trots det var det hög stämning ända längst bak). 
 
Man märkte att grabbarna på scen nu blivit äldre, det var inte mycket show och spex, de brände av låt efter låt rakt upp och ner utan mellansnack. Men bra låtval och kvaliteten på rösterna gjorde att vi blev väldigt nöjda ändå, de var grymt bra!!!
 
När vi ändå var på Grönan passade vi på att åka lite roliga grejer, spels på chokladhjul och äta nygjorda donuts, mmm! Det blev en riktigt mysig kväll!
 
I kväll börjar terminens agilitykurs för mig och Lyra, en kurs som de döpt till "Tävling". Ska bli sååå kul!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blir man glad eller vad, när man får detta första arbetsdagen av några kollegor på enheten bredvid mig! :)
 
 
/Cissi 

Guldkantad sista semesterdag

I går fick jag njuta av många fina goldens på Goldenspecialen i Kungsbyn strax utanför Västerås. Jag var ringsekreterare/inropare i tikringen. Blir alltid sugen på en goldenvalp efter en sån här dag....
 
När jag kom hem hade Micke dragit rör i badrummet och kopplat in duschen, såå skönt med en hemmadusch efter ca 3 veckor utan! Nu väntar vi bara på att handfat och kommoden som vi beställt ska komma, innan vi kan göra det sista.
 
Nu är semestern slut och det är bara att sätta igång att jobba, det kommer att blir en intensiv höst...
 
I kväll ska jag & Maria på konsert (Offspring) på Grönan, tjoho!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Kortsemester

Hemma igen efter några härliga dagar på minisemester! Precis vad som behövdes för att få känslan av ledighet innan jobbet drar igång igen. 
 
Efter en fin dag på västkusten i torsdags avslutades dagen i Göteborg. Vi tog en promenad i Slottsskogen där ingen av oss varit. Shit vilken fin plats!! Massor av växter och djur, som Skansen men gratis. :)
 
För att maxa tiden hade vi bokat in nattfärjan över till Fredrikshamn och tänkte att vi nog kunde sova på båten de ca 3 h som turen tog. Det blev dock inte jättemycket sömn, sittandes i en soffa i båtens hundlounge och när vi rullade av i Danmark vid 03.30 var vi rätt trötta...
 
Det var kolsvart när vi körde upp halvtimmen till Skagen och parkerade så nära stranden vi kunde. Tänkte se soluppgången men direkt när vi kom fram så började det att regna lite och vi insåg att det var lika bra att slumra istället. Det blev några timmar halvliggandes i bilen och det rekommenderas inte om man vill sova...inte helt bekvämt. Men det var det värt! Vi tog en tidig morgonpromenad med hundarna längs med stranden ända ut till den s k grenen, där de två haven Skagerrak och Kattegatt möter varandra. Solen tittade fram och vi var i stort sett helt ensamma på denna unika och fantastiska plats! Mäktigt!
 
Efter det körde vi till den tilsandade kirken, ett obligatoriskt stopp. Den byggdes troligen på 1300-talet och det är bara tornet som är kvar, resten är begravt i sanden. Även här var vi ensamma då klockan bara var runt 09. Vi drog vidare till de enorma sanddynerna Råbjerg Mile, de vandrar ca 20 m årligen och är på sina håll 40 meter höga! En väldigt speciell upplevelse. Micke och Rissie nöjde sig med att gå en liten bit medan jag tog med mig Lyra upp på toppen, helt fantastiskt!!! Och i stort sett folktomt (gissningsvis var vi där innan turistbussarna ankom, kändes som ett typiskt sådant resmål).
 
Vi rullade vidare ner till Århus och lunchade i närheten. Hade varit mysigt att se mer av staden men det tar vi en annan gång. Några timmar senare anlände vi till Köpenhamn och tog en promenad i stan. Kanske inte helt optimalt att dra runt med hundarna inne i en myllrande stad på en solig fredag vid 17-18-tiden då typ alla ska sitta ute i solen och dricka öl...trångt! Vi får nog åka dit en annan gång, utan de fyrbenta. 
 
Vi funderade på om vi skulle stanna och ta in på något hotell över natten men bestämde oss för att istället köra hela vägen hem. Det var på gränsen vad vi orkade med, eftersom vi missat förra nattens sömn. Men väldigt skönt att komma hem och vakna i sin egen säng! Så vi landade hemma vid 01.30 inatt, galet trötta.
 
Det blev en intensiv och jättefin resa, nu känns det som att man har haft semester!!! I dag blir det en lugn dag hemma! Är lite sugen på att besöka Kelpiespecialen (utställning) men orkar nog inte... I morgon är det Goldenspecialen (jaktprov och utställning) i Västerås där jag ska vara ringsekreterare på utställningen.
 
 
Slottskogen, påminde på sina ställen om en exotiskt plats! 
 
 
Pingvin-Watch.
 
 
Söta!
 
 
Trötta.
 
 
Annorlunda.
 
 
Hejdå Sverige! (kl 23.55)
 
 
Hej Danmark! (kl 03:40). 
 
 
Morgonpromenad ut till Grenen på Skagen, Danmarks nordligaste punkt.
 
 
Frihet! Bara sand och hav. Och inget folk hade orkat sig dit denna tid.
 
 
Här möts två hav.
 
 
Precis här.
 
 
En bild för Skagenmålarna?
 
 
Morgongymnastik. 
 
 
Rätt blåsigt!
 
 
Lä bakom en sanddyn.
 
 
Vi var här.
 
 
Rissie njuter!
 
 
Intressant.
 
 
Fin.
 
 
Ännu finare.
 
 
Råbjerg Mile, vandrande sanddyner, hur häftigt som helst!
 
 
Poserande.
 
 
Jag och Lyra fortsatte på egen hand.
 
 
Härligt med sand!
 
 
Kändes som utomlands. Det var det iofs, men alltså låångt borta...
 
 
Sol och sand, trevligt!
 
 
Kommer du? Sanden var för det mesta hårt packad och lätt att gå på.
 
 
Obligatorisk selfie.
 
 
Och en kelfie.
 
 
På väg tillbaka mötte vi några andra besökare, men annars var det tomt och fridfullt.
 
 
On top of the World!
 
 
Tillbaka mot bilen.
 
 
Många broar blev det, här stora Bältbron (tror jag den heter?).
 
 
Mysiga Nyhavn i Köpenhamn.
 
 
Lite för mycket folkliv för hundpromenad i city. Och inga gräsmattor att kissa på, dååligt.
 
 
Fint väder var det i alla fall!
 
 
Öresundsbron. Hejdå fina Danmark!
 
 
/Cissi 

Västkust all day

Började med en riktigt god frukost på vårt b&b, med hemlagad sylt, goda omeletter och nybakat bröd. Allt bara för oss! 
 
Med mätta magar drog vi sedan till Grebbestad och jag tog ett varv i den enorma Sportshopen (blev dock för mkt så jag köpte inget alls...). Sedan vidare längs med kusten ner till Fjällbacka, ett fantastiskt gulligt ställe. Här skulle jag vilja bo några dagar, eller varför inte typ hela sommaren!? Så himla fint!! 
 
Efter promenad och glass körde vi vidare och kollade in Hamburgsund och sedan Hunnebostrand där det blev ett längre stopp med lunch och mer promenad. Allt är så otroligt fint och jag hade faktiskt rätt dålig koll på hur många (och höga) berg det finns här på västkusten, fin kontrast! 
 
Nu har vi landat i Göteborg och inatt tar vi färjan över till Fredrikshamn i Danmark. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Spontan roadtrip!

Sitter i ett gulligt lantligt Bed & Breakfast strax söder om Grebbestad på västkusten. Solen har precis gått ner och hundarna sover djupt efter en dags bilåkande. 
 
Vi lämnade badrumsjobbet hemma och drog iväg med bilen för att skaffa oss lite semesterkänsla innan jobbet börjar nästa vecka. Första stoppet blev vid Malmköping hos Maria & Wolfgang (och min gudunge Edvin), där de har sitt sommarställe. Grillning och övernattning blev det där.
 
I förmiddags drog vi vidare till västkusten och Strömstad. Promenad i hamnen och mat blev det där. Sol och doft av hav. Härligt! 
 
På vägen sökte vi fram ett boende för natten och hade tur som fick napp ganska fort. En liten lantlig gård med kossor, hästar och kattungar!
 
I morgon fortsätter färden...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vårt rum, väldigt passande för en fårhund!
 
 
 
 
Här kan man räkna får hela natten....
 
 
 
 
Kattungar! 
 
 
Kvällsdimma.
 
 
/Cissi 

Vill aldrig mer se fog...

De senaste dagarna har haft tema fogning. Vi fogade i lördags eftermiddag, men det blev lite stressigt eftersom vi hade en inbokad middagsdejt i stan med Johanna & David... Så vi gjorde misstaget att skippa en del av den viktiga fogtvättningen som ska göras rätt snart efter (innan det torkar). Och nu har vi haft ett rent h-vete med att försöka gnugga, borsta och karva bort överflödig fog. Och det är massor kvar att kämpa med. Var iväg och köpte saltsyra i dag som jag ska testa att lägga på i morgon. Hoppas på underverk! 
 
Toan är nu på plats och i dag kom duschen upp också, jättefint! Många moment är det och allt tar tid och kraft, tur att Micke har rätt bra koll på hur man ska göra allt!
 
Lördagens middag på Beirut café med Johanna och David var för övrigt jättetrevlig och god, och kul att höra om deras resa till USAs västkust som de gjorde i juni. Någon gång ska vi också göra den resan!!
 
 
Duschväggarna var lite knepiga att få dig snyggt, men nu tror jag att det blir bra. 
 
 
Blir lite luftigare såhär.
 
 
Hundarna fick testa tält på tomten i dag...
 
 
...och platsliggning inne i stan på Sveavägen, medan Micke utförde ärenden. Läskigt tyckte Lyra.
 
 
/Cissi 
 
RSS 2.0