Dags att packa!

Håller på att packa inför avresan imorgon, då jag & hundarna styr bilen mot Kloten fritidsby i Kopparberg. Det är dags för Lyras kennelläger, som bokades redan i somras av Maria. Sedan dess har ju situationen förändras och det kommer kännas tomt och konstigt utan henne där!! :(
 
Kul att vi ändå genomför lägret, men väldigt synd att inte så många kommer. Av 17 Walkaboutare fördelat på två kullar så blir vi endast fem hundar!! Det hade varit så kul att träffa fler av Lyras syskon (en del har jag inte sett sedan de var små) och även träffa fler från M-kullen! Kanske hade det varit bättre att flytta lägret till ett bättre datum, men nu är det som det är. Det ska bli jättemysigt att hänga med de som kommer, få nya tankar om träningen och förhoppningsvis bli bättre på framförallt spår.
 
Tränade i kväll tillsammans med Susy och fick träffa hennes nya border collie, 14 månader gamla Yolo. Totalt otränad men wow vilken hund!! Ska bli så spännande att följa dem framöver! Lyra gjorde ett grymt bra pass med ett riktigt fint fritt följ och bra apporteringsingångar!!! Har justerat lite hur jag själv går i momentet och jobbar även med handtarget, få se vad det leder till.
 
Nu ska vi ta en tidig kväll, jobba hemifrån några timmar i morgon förmiddag och sedan dra iväg!
 
 
 
Jag vill ha med allt det här, snääälla....?
 
 
Glöm inte mig.
 
 
/Cissi 

Effektiv dag!

Känner mig riktigt nöjd med dagen, och är nu totalt färdig fast klockan bara är 21...hundarna verkar precis lika trötta så det blir nog strax sängen (Micke jobbar ändå).
 
Var iväg till Botkyrka brukshundklubb i förmiddags för att tävla med lilla brun. Så roligt att åka iväg när man känner många av de tävlande (ja, faktiskt alla var kända ansikten denna gång), det blir så avslappnat och trevligt!! Solen sken och tävlingen var bra upplagd. Jag drog startnummer 1, vilket kändes helt okej.
 
Tävlingen kändes helt okej utförandemässigt. Full poäng på gruppmomenten gav en god känsla, det verkar som att vi verkligen är på rätt väg med tryggheten och uppgiftstänket för Lyra, hon såg väldigt lugn och fokuserad ut när vi kom tillbaka från gömstället. Kanske lite för fokuserad, hon ligger/sitter typ och stirrar rakt framför sig och tittar inte ens på mig! Om hon går in i sin bubbla för mycket så kanske hon inte märker mitt "sitt upp"-kommando om jag har otur. Nu gick det dock vägen!
 
Övriga moment var verkligen en blandad kompott. Fria följet var en ren katastrof, det var verkligen det sämsta någonsin alltså, jättekonstig känsla och hon ville inte ens vara nära mig...kanske tyckte hon att den manlige tävlingsledaren med väääldigt hög röst var lite konstig, eller så var det något annat. Riktigt dåligt var det i alla fall och vi fick vara glada över 6,5 p. Jag var nöjd med Z:at, men tydligen inte domaren då vi fick en massa avdrag och 7 p...Inkallningen var fin, 9 p. I rutan stannade hon lite för långt bak så jag fick dirigera om henne två gånger och ramlade ner på en 6:a, men jag är nöjd över att hon kom in fint till slut. Apporteringsdirgeringen fick vi 8 p med nerdraget att hon jonglerade lite med apportbocken på tillbakavägen, det återkommande problemet...men HON KOM IN HELA VÄGEN! Mycket nöjd med det!!! Hopp-apport 10 p och fin känsla. Vittring sedan. Fin fart ut, gjorde ett snabbt nosarbete och tog rätt pinne DIREKT och KOM IN HELA VÄGEN med fin fart. Inget velande eller frågande. Snyggt avslut och fin avlämning!!!
 
Ja, jag blev så glad så jag valde att bryta tävlingen där genom att springa ut från planen och belöna det med den bästa grejen vi har just nu, en grymtande gris!! :) Såå himla nöjd med momentet och med mitt beslut. Vi hade ju redan tappat så mycket poäng i fria följet och strulet i rutan så då tycker jag att det bästa är att hitta ett ställe att belöna på, inför kommande tävlingar.
 
Stannade kvar och njöt av att se fina ekipage, solen och socialisera med en massa folk. Jenny hade kommit förbi för att titta också och var snäll och kommenderade oss i fritt följ efter tävlingens slut, på samma plan som vi tävlat. Återigen var Lyra sådär konstig och inte alls med. Vet inte om jag har trixat med momentet för mycket på sistone, med massa olika nya belöningar, testat lite krav och gjort andra saker än vad jag brukar. Kanske tycker hon bara att jag är skitjobbig att vara med som försöker för mycket? För att hon aldrig vet vad som kommer? Jag har ju tänkt att det borde vara kul och spännande att ha det så, men kanske tycker hon att det bara är störigt? Nåja, jag får tänka vidare på det, för såhär kan vi INTE ha det!
 
När vi kom hem hann jag träffa Micke en snabbis innan han drog och jobbade. Sedan åkte jag iväg till närmsta skog och la ett spår. Medan spåret lade till sig åkte jag hem och tog ut motorsågen och kapade upp några björkar som legat och skräpat strax utanför tomtgränsen (och det är inget som kommunen bryr sig om direkt, men det är så fult och skräpigt). Fick verkligen dagens work out-pass med allt sågande och sedan hivade jag över det mesta in på vår tomt, över staketet som är typ 1,60....
 
Två timmar senare tog jag hundarna till skogen och gick spåret. Utmärkt upptag och rätt så bra spårarbete av Lyra, fast hon missade nästan alla pinnar!! Hon har lite för bråttom och ska bara fram! Men några hittade hon och även slutet, och hon spårade fint i alla vinklar, så det kändes bra. Rissie fick gå samma spår efteråt och även hon hittade slutet, duktig tjej!
 
Väl hemma igen släpade jag pinnar och grejer och fyllde vårt släp så att Micke kan ta det till tippen.
 
Nu är jag typ helt död i kroppen, det kommer att kännas i morgon!! En dusch och ett glas vin senare, nu blir det god natt.
 
 
Någon är trött....
 
Dagen började med en skön morgonpromenad. Grusvägarna doftade sommar av nattens regn...
 
Vitsipporna hade inte vaknat riktigt än.
 
Fina droppar.
 
 
 
Träffade på den här, hoppas att hen inte var på väg mot vår tomt bara....
 
Kvällens spår började på grus och asfalt, och övergick sedan i skogsmark. Hon klarade övergångarna bra!
 
Rissie fick spåra fritt utan lina i dag. Nyttigt för mig som annars gärna styr lite med linan...
 
En del är uppsågat och ivägburet redan, sågen fick jobba ordentligt i dag!
 
Där borta låg björkarna, allt uppsågat, hurraa!
 
Vitsippor som stäcker sig efter kvällens sista solljus.
 
/Cissi

Körsbärsdalen?

I dag har vi haft finbesök av Johanna & David, och Lyras halvsyster Pi! Hundarna fick träna på att umgås avslappnat  (Lyra tycker att det är liite jobbigt med en annan kelpie i hennes hus, men det gick riktigt bra!) och vi fick träna på engelskan (eftersom David är från Spanien). 
 
Middagen intogs i Hammarby sjöstad med efterföljande hundpromenad, för att titta på de fantastiska blommande körsbärsträden i Lumaparken. Helt otroligt vackert!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Fredag

En riktigt bra sista arbetsdag denna vecka!
 
Började med frukostmöte (alltså bara namnet, mmm!)
i mitt nya uppdrag i LO:s valberedning. Spännande, trivsamt och intressant! Sedan direkt vidare till möte med en konsult där vi två diskuterade problem och lösningar i ett nytt program/applikation som jag jobbat mycket med på sistone, och så planerade vi upplägget inför en gemensam konferens nästa vecka. 
 
Lunch blev det med en kollega i Gallerian då vi ändå skulle ut på tjänsteärenden. Och för att vi ville till Kungsan och njuta av körsbärsträdsblomningen! Så fantastiskt vackert alltså, man blir ju nästan tårögd. Träffade dessutom på Kristina, Lyras syster Lexis matte! 
 
Resten av eftermiddagen tillbringades vid skrivbordet för att boka in möten & hotellrum, fixa med fakturor och ägna tid åt ett administrativt projekt jag håller på med. Och hann med en daimstrut också! :)
 
Innan hemgång blev det middag på stan med fem kollegor. God mat och mojitos!! När de gick vidare för party på Soultrain/Café Opera åkte jag istället hem till mina fyrbenta kompisar.
 
Vi hann med en skön promenad på golfbanan och sedan lite träning hemma på tomten innan mörkret föll.
 
Vilken jäklans bra dag! Och nu är det helg, tjoho!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

En blind leder en blind...

Ja det är lite så det känns med vår agilityträning. Vår lilla träningsgrupp har helt plötsligt reducerats till mig & Karin, och vi är lika mycket blåbär båda två. Inte helt lätt att komma vidare och utvecklas då, men vi ska se till att fixa det ändå! 
 
I kväll har vi kört ett ordentligt pass på Haninge BK. Ett himla massa släpande på grejer ut och tillbaka in i containern för vi ville träna bana. Byggde en till på gränsen för svår bana från en bok som Karin skaffat, och försökte så gott det gick att hitta bra vägar och lämpliga byten. Tränade delar av den och satte till slut ihop allt.
 
Det var nöjda mattar och trötta hundar som 2,5 h senare rullade hemåt. Och nu är vi peppade för fortsatt träning, men vi måste nog ta lite hjälp ändå....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

NU är det vår!

Första kvällen utan långkalsonger, det är ju underbart! :)
 
Har varit på Sthlm Södra brukshundsklubb och tränat i kväll tillsammans med Kerstin och goldenpojkarna. Fina och folktomma planer och ljust hur länge som helst, härligt!! 
 
Jobbade bl a vidare på fria följet i koppel och baconost som belöning, behöver få till en jämnhet i momentet. Det kändes bra i dag men behöver klura vidare. Känns som att hon anser sig ha tid att göra lite annat när hon ändå bara går där, engagemanget växlar hela tiden...
 
Rissie fick komma ut och köra ett freestylepass, överlycklig och smågalen! Min härliga 9-åring alltså!! Tänk om vi skulle lyckas sätta ihop ett helt program snart, vore ju skoj faktiskt. Det är så intressant att prata freestyle med Kerstin och hur man ska tänka när man sätter ihop ett program. De tankarna finns liksom inte alls i min hjärna, än. Vi får väl se hur det blir.
 
Efter träningen tog vi en skogspromenad och sedan var det dags för nästa pass, agility! Lika bra att passa på när man ändå är på klubben. Kontaktfält, däcket, slalom och snabba starter stod på dagens agenda. Det börjar kännas riktigt bra, men å andra sidan har vi inte gjort några svåra övningar eller långa banor på sistone. Det är ju av dem som hon blir osäker. Nu boostar vi upp ordentligt så att det finns gott om självförtroende till tävlingarna i maj!!
 
Dags för rostade mackor och lite chailatte, sedan blir det godnatt.
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 

Spänning på stan

I dag var det dags för något som jag lovat för 1,5 månad sedan. Estrid, min 7-åriga systerdotter, skulle få hål i öronen som hon önskat sig! Så vi tog några timmar på stan bara hon och jag, besökte en frisör som gjorde "ingreppet", åt lunch och gick i affärer. Lite läskigt var det och ganska många tårar kom....men ett besök på spännande Butterick's efteråt gjorde att det blev bra igen!
 
Resten av dagen har tillbringats på tomten med att rensa, bära och stapla ved. Och såklart lite träning också. Tighta agilitysvängar över hinder och slalom, framförgående och vittring av olika slag! 
 
Nu är vi redo för en ny vecka!
 
 
 
 
 
 
 
 
Såhär såg det ut i går på tomten...
 
 
 
Infarten just nu....jippi....
 
 
/Cissi 

Kelpiemys med släkten!

I dag har vi varit på Solna-Sundbybergs brukshundklubb och träffat Johanna med Lyras halvsyster Pi och Anhelee med Lyras systerdotter Magi. Vi tre har inte träffats sedan Marias begravning.
 
Det blev några fina timmar i solen, lite träning av alla hundar, men mest bara prat. Marias man Håkan kom förbi med Lenka, Lyras syster som han har behållit. Det var kul att se honom och Lenka, det såg båda ut att må riktigt fint, skönt! Vi satt och jämförde våra hundar på olika sätt, vad de tycker om, vilka likheter de har och hur de beter sig i olika situationer, och pratade om Maria såklart. Mysigt och fint. Exakt på dagen fyra månader sedan hon tog sitt sista andetag.
 
Resten av dagen har tillbringats hemma tillsammans med Micke. Vi gav oss på att gräva lite på infarten där röret har gått sönder. Tungt och svårt och inte lyckades vi åstadkomma något vettigt, så vi gav upp till slut. Behöver nog ha dit en grävmaskin om det ska bli till något. Det blev lite plantering av blommor och eldning istället, lite lättare...
 
Här är några bilder från förmiddagens träff.
 
Johanna och Pi.
 
Håkan och Lenka myser. Bästa vänner! <3
 
Lenka!
 
Håkan och Lenka.
 
Fina Lenka.
 
Pi myser med Johanna.
 
Varmt i solen tycker Pi!
 
Klia mera!!
 
Tycker om dig.
 
Lenka hånglar med Johanna.
 
Just där, där är det skönt!
 
Jag älskar pussar!
 
Träning är kul!
 
Fjärrdirigering.
 
...med störning.
 
Alltså allvarligt, du är rätt störande!
 
Fint fritt följ!
 
Snyggt par!
 
Fina Pi!
 
Dragkamp!
 
Anhelee och Magi.
 
Lek!
 
 
Du och jag matte.
 
Snygg stil.
 
Fina Magi, så lik sin mamma Lenka!
 
Lenka och Magi.
 
Magi sjunger lite...
 
Gott!
 
Anhelees fina Mizzy!
 
Lyra! <3
 
Rissie var såklart med också och njöt i solen.
 
 
/Cissi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sovrum nr två klart!

Fredagkväll och jag njuter av att precis ha blivit klar med mitt senaste projekt, fixa till sovrummet på nedervåningen. 
 
Det är lågt till tak, rummet hade mörka blåa tapeter och furupanel i taket, kändes som en liten grotta typ. Lite mysigt men ändå inte vad jag ville ha.
 
Så nu är taket & taklisterna vitlaserade två varv, väggarna målade tre varv med "vitt" (Sthlmsvit/äggskal) och i dag satte jag upp tapeter på en vägg. De tapeterna köpte jag redan när vi flyttade in för 4 år sedan och var tänkta till sovrummet på övervåningen, men när det var dags att tapetsera där hade jag tröttnat på dessa... Men i gästrummet duger de bra, riktigt fin ju!
 
Nu är det vara lite funderingar på vad det ska vara på väggarna, och så behövs lite ny och bättre förvaring. 
 
Det blir nog bra det här!
 
I morgon är det rankingtävling I Kristinehamn. Men vi ska inte dit. Känns väldigt skönt! Vi har inget där att göra. Istället blir det kelpiedejt med Johanna och Anhelee!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi 
 

En del kvällar...

En del kvällar är lite finare än andra. I går var en sådan kväll. Det magiska ljuset. Stillhet. Grusvägarna. Sol. Regn. Sol igen. Närkontakt med älgar. En härlig långpromenad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi
 

Söder och Norr

Ännu en härlig hundhelg är förbi. Jag och hundarna har åkt en del bil och har varit både i söder och norr, alltså i Södertälje och Norrtälje... :)
 
I går hade vi en heldagträning på Södertälje BK inbokad med ett glatt gäng grymt duktiga hundtränare! De flesta hade åkt bra mycket längre än mig, från Norrtälje, Uppsala, Gävle och Åre!! Solen sken, planerna var jättefina och vi hade i stort sett hela klubben för oss själva hela dagen! Det är oerhört nyttigt att få lite nya ögon på sig och trots att jag inte kände alla särskilt bra var alla frikostiga med bra idéer och feedback på ett bra sätt.
 
Lyra hade lite jobbigt med alla ljud (det är en (eller två??) skjutbanor precis bredvid och det låter ofta som de övar med kulsprutor...) men jag var förberedd på detta och hade planer för vad jag skulle göra om hon blev osäker. Jag skulle inte välja att tävla just där, pga dessa läskiga ljud, men det är ju bra att träna i miljön eftersom jag vet att hon kommer över det och faktiskt klarar av att jobba trots att det är lite jobbigt. En del saker gick mindre bra, t ex apporteringsmomenten, då hon inte verkar våga plocka upp apporterna när det smäller...men för att lösa det gjorde vi ett helknasigt fritt följ med massa konstigheter i (t ex sättande under gång i språng för att därefter backa tillbaka mot henne halvvägs, kalla in, gå vidare, lägga henne, göra en fjärr, gå tillbaka och backa i vinklar osv...) och väva in en hopp-apport mitt i detta, då gick det utmärkt!
 
Hann med sex träningspass med Lyra så vi var rätt så möra framåt 17-tiden när vi rullade hemåt. Trötta men väldigt inspirerande och glada över den nyvunna vänskapen. Där hemma väntade Micke och Kaj som hade någon slags öl- och musikkväll, och det var fantastiskt gott att få sitta ner och bli bjuden på nygrillat och ett glas vin!
 
Även i dag har vi haft tidig uppstigning, för nu var det dags att åka till Norrtälje för att tävla på Roslagens BK! Kändes sådär att åka iväg i ösregnet som var i morse.... Men som tur var lättade det upp och det var "bara" väldigt kallt och blåsigt under dagen. Tävlingen var lite annorlunda upplagd med annan momentordning än den som oftast är, och så var gruppmomenten sist. Utmärkt och effektivt tycker jag, för då kan man ju ha möjlighet att avstå gruppmomenten om det ändå skitit sig under något av momenten i det individuella programmet.
 
Vi fick startnr 4 av 8 ekipage, helt perfekt ju. Roslagen har jättefina planer, stort område att värma upp på, och för dagen var det en väldigt bra och effektiv tävlingsledare, nämligen Susanne från spetsgruppen!! Det kändes väldigt tryggt, som ett träningstillfälle!
 
Hur gick det då? Jo det gick lite upp och ner, men generellt en god känsla förutom i fria följet där hon är så himla ojämn! Ena sekunden går hon jättefint, sedan känns det som att vi är ute på promenad och sen hittar hon tillbaka igen....inte bra. Det får bli kommande projekt.
 
Överlag är jag mycket nöjd med tävlingen, de saker vi har haft problem med på senaste tiden gick nu helt okej. Främst är det ingångarna i alla apporteringsmomenten som har varit jättestruliga och hon har stannat upp och bara tittat frågande på mig på vägen in. Nu kom hon HELA VÄGEN IN i alla dessa moment, yes!!! Visserligen med lite trist tempo mot slutet, men ändå. Hon KOM IN. Vinst till mig!!
 
Här är poängen. Domarens kommentarer i kursivt.
Rutan - 10 p
Z (sitt, stå, ligg) - 10 p
Inkallning - 8,5 p Tempo, långt läggkommando (tog inte i helt i första sträckan dock var det galopp, jag klämde i onödigt i liggkommandot, litande inte på att hon skulle lägga sig...)
Fjärrdirigering - 8 p Extra kommando (supernöjd med fjärren, men på sista skiftet sitt-ligg fick jag tyvärr säga 2 ggr, men annars jättefin och inga låsningar)
Fritt följ - 7,5 p Snett sättande, släpper något, snabba sättanden :), pendlar (ja det här duger ju INTE! Gör om, gör rätt typ, ojämn känsla).
Vittringsprov - 7,5 p Omtag, tempo in (hon lyfte rätt pinne, släppte och plockade upp den igen...MEN HON KOM IN!)
Apporteringsdirigering - 8,5 p Tempo in, bra gripande! (hon började småleka lite med apporten i munnen på invägen, MEN HON KOM IN!)
Sittande i grupp - 10 p INGA TASSLYFT, yes yes yes!
Platsliggning - 10 p Låg lugnt med hakan i backen mest hela tiden, skönt.
Totalt 286,5 p och ett 1:a pris.
 
Så, inga SM-poäng som vi drömmer om direkt, men inte helt illa heller 10:orna! Och viktigast, jag är nöjd!Och det var en trevlig tävlingsdag med en massa babbel med de medtävlande. Det är så kul när man nu varit med ett tag och man möter samma ekipage på tävling efter tävling i eliten, år efter år. Man följs åt i utvecklingen och gläds verkligen åt varandra.
 
En liten jobbig känsla infann sig dock denna dag. Jag blev flera gånger påmind om Maria i olika situationer och varje gång knyter det sig i magen och bränner bakom ögonlocken, ibland rinner det över. Att köra förbi avfarten till Kårsta där hon bodde är så tungt! Och de senaste minnena jag har från just den här brukshundklubben är från förra våren, när jag och Maria tävlade Lyra och Lenka ihop, för sista gången. De var ju på gång och så fina ihop!! Jag och Anna, en medtävlande som också har kelpie, pratade en stund om Maria i dag, det är alltid lika svårt. Lite extra känsligt kanske eftersom det var begravning i går för Camilla, min f d arbetskamrat. Men det blir väl lättare med tiden, hoppas jag.  
 
Efter tävlingen var det bara att bränna iväg till nästa brukshundklubb....från Norrtälje till Nynäshamns BK!! Vi hade ett kort första planeringsmöte inför sommarens stora tävling, Skärgårdscupen! Ett perfekt sätt att komma in i sin nya klubb är ju att hjälpa till, och Skärgårdscupen ska vi ändå tävla på så då kan man självklart hjälpa till.
 
Orkade med lite småtrix på agilitybanan (kontaktfält, tunnelsug och slalom) innan hemfärd. Nu tror jag att det blir lite slappa i soffan faktiskt, så att man orkar jobba i morgon....
 
Världens finaste brunråtta med sitt 1:a pris i dag!
 
Jag tog lite bilder i går på träningen, här är ett axplock. Marie var snäll och fotade mig & Lyra lite också, tack för det!
 
Förberedelser för budföring...
 
JAA, spring iväg!
 
Nejtack sa Lyra i dag, jag vågar inte riktigt när det skjuts så mycket samtidigt....men du tycker väl om mig ändå va matte....?
 
Om jag gör såhär?
 
Snälla matte?
 
Nära dig är jag trygg!
 
Fina hund!
 
 
 
Sophie, Susanne och Frida diskuterar.
 
Anna och Grym, ett snyggt par!
 
Högt över!
 
Grymt häftiga Grym!
 
Belöning med ett snöre!
 
Marie och Carma, tjusigt!
 
Fjärrdirigering.
 
Snygg stil.
 
Hopp!
 
Sophie och Raia!
 
Framåt!
 
En ny variant...bock på kon.
 
Kvick tränar gripanden så!
 
Susanne och Edda! Ny flyger vi!
 
Den ska jag ha!
 
Frida och Sophie har ett viktigt uppdrag.
 
...störa Edda lite!
 
Rissie vaktar väskan. Ett viktigt jobb faktiskt.
 
/Cissi

Vårtecken

Inventerade lite på tomten häromdagen. Bästa tiden nu när våren är på väg upp!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hmm den där typen kanske inte har något med våren att göra. Men ändå...

/Cissi

Ljusa kvällar med träning

I går blev det fin kvällsträning på ett soligt Nynäshamn BK. Hann med både lydnad, agility (kontaktfält, slalom och platta tunneln gick som en dans!), lite bruks (kryp och skall) och en promenad! Fick skotträning på köpet, men det var lite läskigt tyckte Lyra...Nåväl, hon är rätt snabb på att komma över rädslan.
 
I tisdags gick vi årets första spår, ca 400 m på åkermark med fem vinklar och fyra pinnar. Åkte iväg och tränade lydnad medan det låg till sig under 45 min. Kelpien spårade lite väl yvigt MEN gjorde ett jättefint spårupptag och hon hittade och plockade upp alla pinnar!!!! Så roligt!! Har haft lite problem med att hon slutat att plocka pinnarna, hon markerar dem bara jättesnabbt i farten, och det är lite vanskligt om jag inte ser det... Bättre att hon plockar upp tycker jag.
 
Tänk vad man kan bli inspirerad av dessa ljusa kvällar, man hinner ju med massor!!
 
Lite lydnadsträning sitter aldrig fel.  
 
Det går undan i spåret.... 
 
Men alla pinnar bärgade! Glad hund, glad matte! 
 
Promenad på åkern. 
 
Lyra står i solnedgången och spanar på två strosande älgar på golfbanan....
 
 
/Cissi 
 

Påsken i bilder

En riktigt skön påskledighet är över! Det känns som att man varit ledig hur länge som helst, riktigt bra!! Micke har också varit ledig, så mycket roligare det är när man är ledig tillsammans!
 
Har nog haft alla slags väder dessa dagar, men det är ju kul med omväxling? Lyckades i alla fall pricka in uppehållsväder i fredags då Andrea, Patrik & alla barnen var över på grill- och badkväll med övernattning, jättemysigt och ganska trångt, haha. Har även haft grannarna över på påsklunch, varit iväg och tränat lydnad med Jenny & Sussi, varit på tjejmiddag hos Fia, eldat och röjt på/utanför tomten, målat lite i det nedre sovrummet...och som vanligt gått på promenader och slappat lite däremellan. Bra dagar alltså!
 
Skulle ha tävlat inofficiell agility i söndags men lämnade förhinder till det då jag gissade att underlaget troligtvis var lite för halt efter allt regn, så onödigt om Lyra skulle sträcka/skada sig av den anledningen, det är det verkligen inte värt.
 
Nu verkar det som att den här veckan ska bli varm och fin, så förhoppningsvis blir det en del lydnadsträning och kanske också lite agility, tjohopp! 
 
 
Vi drog till Blåkulla i torsdags på en gammal kvast... Lyra var måttligt road.
 
Påskpimpning i huset!
 
Grillmiddag på långfredagen med övernattning hemma hos oss med delar av familjen!
 
Och memma såklart, mmmm!! Som tur var är det bara jag och Andrea som äter det, mer till oss alltså!
 
Självklart ingår bad! Flera gånger. Här är morgondoppet på lördagen.
 
Vi bjöd över grannarna på påsklunch på lördagen!
 
Gravade lax för första gången, mycket nöjd!!! Mycket godare än köpt sådan och när man inte kan få mammas eller pappas gravade lax är det lika bra att lära sig att göra själv....
 
Lite pysslig efterrätt...
 
Fina va!? Kinderägg som jag fyllt med vit chokladmousse och mangopuré, supersmaskigt!
 
Eldning och röjning blev det också.
 
 
Det finns en del att göra...men lite minskar högarna varje år....
 
Motorsågen gick varm tills den tröttnade på mig och gav upp...en del ved blev det iallfall.
 
Började gräva i en fåra och hittade en himla massa gammalt skräp. Man hade visst inte så bra rutiner för källsortering förr i tiden...ut i skogen med det bara!
 
Plockade in några fina flaskor, kul att ha som vaser eller annat.
 
...och någon gammal lampfot eller nåt, den kanske man kan göra något fint med.
 
Håller även på med projekt sovrum nr 2. Taket och fönstret är klart. Spacklat och slipat lite, och påbörjat målning av några väggar när andan fallit på. Behöver ju inte direkt stressa med det rummet. Hejdå mörka grottan, hej vitt och ljust!
 
Härliga promenader på golfbanan har det blivit!
 
Min fina!
 
Tränar platsliggning koncentrerat....
 
Lite vila har det blivit också...
 
Annandag påsk - sovmorgon!
 
Efter frukost och promenad är det gött att slappa lite....
 
Nej, jag tuggar inte alls, jag bara vilar huvudet på den lite....hmmm....
 
Fast nu är det nog dags att träna lite va?
 
/Cissi

Blöt skog

Det är väldigt blött i skogen nu....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu väntar några sköna lediga dagar!
 
/Cissi 

Stora påskägg

I går kväll blev det träning tillsammans med Jenny & Ayla. Lite för få träningar ihop har det blivit den senaste tiden men kanske blir det enklare med ljuset och värmen som väl kommer snart!?

 

Har fått PM:et till kommande tävling där det visade sig att de varit kreativa och kastat om momentordningen, kul! Dessutom har de lagt gruppmomenten sist, vilket är riktigt bra. Det innebär ju att man inte behöver gå in och göra dem om man ändå nollat något av de andra momenten (eftersom vårt mål är höga poäng och då är det ju redan kört), såå skönt att slippa just gruppmomenten om man inte måste!! Stor eloge till Roslagens brukshundklubb, heja heja!!

 

Passade därför på att göra två kedjor (tre moment per kedja) i den ordning som kommer på tävlingen. Inga större problem med det, förutom att lilla söta Lyra låste sig i fjärrdirigeringen. Har de senaste dagarna tränat mycket av det momentet hemma inomhus, svårigheten är oftast från stå till sitt och att hon kommer fram med baktassarna, som jag vill ha låsta. Nu gjorde hon därför BARA det hela tiden, istället för stå till ligg. Och de var ju jättefina!!! Men inte riktigt rätt ändå...så söt hon är! Men det är oftast så hon är, får man något så blir det ofta lite too much...

 

Apporteringsingångarna sliter vi med fortfarande, de har inte riktigt kommit tillbaka till vad de har varit... Själva slutsvängen har jag hittat igen, men att hon bryter av i trav de sista metrarna...suck. I går var pass nr 3 då jag testade att kasta iväg apportbocken så fort hon kommit tillbaka med den, för att hon skulle ut och hämta den igen. Jag ger det några pass till, men vet inte riktigt om det är hennes grej. Hon blir mest typ "gå och hämta den själv då om du tycker att den är så himla kul..." och står och tittar på mig som att jag vore helt koko. Jag vill ju att hennes tanke ska vara "om jag kommer supersnabbt in med den och så kommer hon att kasta den igen, och det är ju sååå roligt!!!". Men hon funkar nog inte riktigt så. Som  sagt, några pass till och inte ge upp FÖR fort.

 

Nu längtar jag verkligen till långa ljusa kvällar med massor av rolig och finurlig träning på brukshundklubbarna, utan jacka och med fina träningskompisar!!! Låt det bara torka upp fort nu!!! Skulle egentligen varit med på en inofficiell agilitytävling på Nynäshamns BK nu på söndag, men jag valde härom dagen att meddela förhinder till den. Vet att planen inte är tillräckligt uppväxt och torr och jag vill absolut inte riskera att Lyra skadar sig eller blir osäker pga underlaget, eller att jag ramlar för att det är för halt! Det kommer fler tävlingar.

 
Passade på att jobba lite bredvid ett av påskäggen på jobbet i dag....det var enormt! Mmmm.
 
Härom dagen fick jag förresten ett fönsterkuvert från landstinget. Det första jag tänkte på var att det var en kallelse till någon undersökning eller liknande, av vad har jag ingen aning om dock, vilket kändes lite obehagligt i några sekunder... Vilken lättnad när jag öppnade och såg att det var fakturan till sommarens hoppläger på Berga naturbruksgymnasium!! Hade ingen aning om att det ägdes av landstinget, så nu har man lärt sig något nytt.
 
 
 
/Cissi
RSS 2.0