Dags att packa!

Håller på att packa inför avresan imorgon, då jag & hundarna styr bilen mot Kloten fritidsby i Kopparberg. Det är dags för Lyras kennelläger, som bokades redan i somras av Maria. Sedan dess har ju situationen förändras och det kommer kännas tomt och konstigt utan henne där!! :(
 
Kul att vi ändå genomför lägret, men väldigt synd att inte så många kommer. Av 17 Walkaboutare fördelat på två kullar så blir vi endast fem hundar!! Det hade varit så kul att träffa fler av Lyras syskon (en del har jag inte sett sedan de var små) och även träffa fler från M-kullen! Kanske hade det varit bättre att flytta lägret till ett bättre datum, men nu är det som det är. Det ska bli jättemysigt att hänga med de som kommer, få nya tankar om träningen och förhoppningsvis bli bättre på framförallt spår.
 
Tränade i kväll tillsammans med Susy och fick träffa hennes nya border collie, 14 månader gamla Yolo. Totalt otränad men wow vilken hund!! Ska bli så spännande att följa dem framöver! Lyra gjorde ett grymt bra pass med ett riktigt fint fritt följ och bra apporteringsingångar!!! Har justerat lite hur jag själv går i momentet och jobbar även med handtarget, få se vad det leder till.
 
Nu ska vi ta en tidig kväll, jobba hemifrån några timmar i morgon förmiddag och sedan dra iväg!
 
 
 
Jag vill ha med allt det här, snääälla....?
 
 
Glöm inte mig.
 
 
/Cissi 

Effektiv dag!

Känner mig riktigt nöjd med dagen, och är nu totalt färdig fast klockan bara är 21...hundarna verkar precis lika trötta så det blir nog strax sängen (Micke jobbar ändå).
 
Var iväg till Botkyrka brukshundklubb i förmiddags för att tävla med lilla brun. Så roligt att åka iväg när man känner många av de tävlande (ja, faktiskt alla var kända ansikten denna gång), det blir så avslappnat och trevligt!! Solen sken och tävlingen var bra upplagd. Jag drog startnummer 1, vilket kändes helt okej.
 
Tävlingen kändes helt okej utförandemässigt. Full poäng på gruppmomenten gav en god känsla, det verkar som att vi verkligen är på rätt väg med tryggheten och uppgiftstänket för Lyra, hon såg väldigt lugn och fokuserad ut när vi kom tillbaka från gömstället. Kanske lite för fokuserad, hon ligger/sitter typ och stirrar rakt framför sig och tittar inte ens på mig! Om hon går in i sin bubbla för mycket så kanske hon inte märker mitt "sitt upp"-kommando om jag har otur. Nu gick det dock vägen!
 
Övriga moment var verkligen en blandad kompott. Fria följet var en ren katastrof, det var verkligen det sämsta någonsin alltså, jättekonstig känsla och hon ville inte ens vara nära mig...kanske tyckte hon att den manlige tävlingsledaren med väääldigt hög röst var lite konstig, eller så var det något annat. Riktigt dåligt var det i alla fall och vi fick vara glada över 6,5 p. Jag var nöjd med Z:at, men tydligen inte domaren då vi fick en massa avdrag och 7 p...Inkallningen var fin, 9 p. I rutan stannade hon lite för långt bak så jag fick dirigera om henne två gånger och ramlade ner på en 6:a, men jag är nöjd över att hon kom in fint till slut. Apporteringsdirgeringen fick vi 8 p med nerdraget att hon jonglerade lite med apportbocken på tillbakavägen, det återkommande problemet...men HON KOM IN HELA VÄGEN! Mycket nöjd med det!!! Hopp-apport 10 p och fin känsla. Vittring sedan. Fin fart ut, gjorde ett snabbt nosarbete och tog rätt pinne DIREKT och KOM IN HELA VÄGEN med fin fart. Inget velande eller frågande. Snyggt avslut och fin avlämning!!!
 
Ja, jag blev så glad så jag valde att bryta tävlingen där genom att springa ut från planen och belöna det med den bästa grejen vi har just nu, en grymtande gris!! :) Såå himla nöjd med momentet och med mitt beslut. Vi hade ju redan tappat så mycket poäng i fria följet och strulet i rutan så då tycker jag att det bästa är att hitta ett ställe att belöna på, inför kommande tävlingar.
 
Stannade kvar och njöt av att se fina ekipage, solen och socialisera med en massa folk. Jenny hade kommit förbi för att titta också och var snäll och kommenderade oss i fritt följ efter tävlingens slut, på samma plan som vi tävlat. Återigen var Lyra sådär konstig och inte alls med. Vet inte om jag har trixat med momentet för mycket på sistone, med massa olika nya belöningar, testat lite krav och gjort andra saker än vad jag brukar. Kanske tycker hon bara att jag är skitjobbig att vara med som försöker för mycket? För att hon aldrig vet vad som kommer? Jag har ju tänkt att det borde vara kul och spännande att ha det så, men kanske tycker hon att det bara är störigt? Nåja, jag får tänka vidare på det, för såhär kan vi INTE ha det!
 
När vi kom hem hann jag träffa Micke en snabbis innan han drog och jobbade. Sedan åkte jag iväg till närmsta skog och la ett spår. Medan spåret lade till sig åkte jag hem och tog ut motorsågen och kapade upp några björkar som legat och skräpat strax utanför tomtgränsen (och det är inget som kommunen bryr sig om direkt, men det är så fult och skräpigt). Fick verkligen dagens work out-pass med allt sågande och sedan hivade jag över det mesta in på vår tomt, över staketet som är typ 1,60....
 
Två timmar senare tog jag hundarna till skogen och gick spåret. Utmärkt upptag och rätt så bra spårarbete av Lyra, fast hon missade nästan alla pinnar!! Hon har lite för bråttom och ska bara fram! Men några hittade hon och även slutet, och hon spårade fint i alla vinklar, så det kändes bra. Rissie fick gå samma spår efteråt och även hon hittade slutet, duktig tjej!
 
Väl hemma igen släpade jag pinnar och grejer och fyllde vårt släp så att Micke kan ta det till tippen.
 
Nu är jag typ helt död i kroppen, det kommer att kännas i morgon!! En dusch och ett glas vin senare, nu blir det god natt.
 
 
Någon är trött....
 
Dagen började med en skön morgonpromenad. Grusvägarna doftade sommar av nattens regn...
 
Vitsipporna hade inte vaknat riktigt än.
 
Fina droppar.
 
 
 
Träffade på den här, hoppas att hen inte var på väg mot vår tomt bara....
 
Kvällens spår började på grus och asfalt, och övergick sedan i skogsmark. Hon klarade övergångarna bra!
 
Rissie fick spåra fritt utan lina i dag. Nyttigt för mig som annars gärna styr lite med linan...
 
En del är uppsågat och ivägburet redan, sågen fick jobba ordentligt i dag!
 
Där borta låg björkarna, allt uppsågat, hurraa!
 
Vitsippor som stäcker sig efter kvällens sista solljus.
 
/Cissi

Körsbärsdalen?

I dag har vi haft finbesök av Johanna & David, och Lyras halvsyster Pi! Hundarna fick träna på att umgås avslappnat  (Lyra tycker att det är liite jobbigt med en annan kelpie i hennes hus, men det gick riktigt bra!) och vi fick träna på engelskan (eftersom David är från Spanien). 
 
Middagen intogs i Hammarby sjöstad med efterföljande hundpromenad, för att titta på de fantastiska blommande körsbärsträden i Lumaparken. Helt otroligt vackert!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi