Rankingfilm

Har tittat om och om igen på filmerna från helgens tävlingar. Noterat. Analyserat. Funderat.
 
Ser att vi har en hel del fina saker, men även alldeles för många onödiga missar. En del kanske beror på underlaget och trycket från publiken/läktaren som jag vet att Lyra inte gillar, t ex att hon på söndagen travade tillbaka i både vittring och apporteringsdirigering, och att hon låste sig i fjärrdirigeringen. Just fjärrlåsning var faktiskt ett tag sedan hon gjorde sist, men vid svåra situationer kommer sådant fram. Så 9,5 p på lördagen föll till en 5 p på söndagen i det momentet....så kan det gå. MEN trots låsningen så kunde hon ändå låsa upp och fortsätta efter ett tag och alla skiften är ju faktiskt jättefina!!! Alltid något!
 
Jag är även nöjd med att hon inte hade ett enda ljud, inga pip alls! Det var ju något som kom fram en del i vintras på några tävlingar och jag oroade mig för att det skulle växa och bli ett stort problem, speciellt inomhus. Inför flera tävlingar åkte jag till tävlingsplatsen långt innan samling för att träna uppletande, spår eller något annat uttröttande, vilket resulterade i en tystare hund. I fredags när vi kom in i hallen och tränade så hade hon lite gnäll för sig, vilket inte gav mig en bra känsla... men uppenbarligen fick jag till bra uppvärmningar för som sagt, inga ljud alls från lilla kelpiemunnen, tjoho! Ska testa några ridhustävlingar i vinter och se vad som händer då...
 
Här är film från söndagens tävling. Jag är nöjd med hur vi presterade trots att vi nog båda var lite trötta då vi ju tävlat hela lördagen och sovit borta två nätter. Så himla bra att få det filmat, tack Susanne för det!!!
 
 
/Cissi

Rankingtävlat x 2!

Har haft en härlig helg i Kungsör med rankingtävling två dagar på raken! Dessa rankingtävlingar finns till för att plocka ut landslag till kommande mästerskap (nu närmast Nordiska som går i december) och vi har ju inte riktigt uppe i toppen att göra, än! Men det är otroligt bra att ändå åka på dem för att ta sig an utmaningen med annorlunda upplägg, hårdare bedömning, sova borta och ändå kunna prestera, samla erfarenheter och se vad som kommer fram för tokigheter (och även vad som håller) i de lite svårare miljöerna. Och även för att träffa en massa härligt folk och se riktigt duktiga ekipage!!! Dessutom är det sagt att vi i spetsgruppen bör åka och tävla på dessa tävlingar, så det är ju bara att göra.

 

Vi började redan på fredagen med lite träning i Kungsörs Hundarena tillsammans med Jenny, Louise och Susanne, kanonbra att låta hundarna vänja sig vid omgivningen och underlaget, Lyra tycker att det är lite jobbigt där. Tidigt i säng på campingen alldeles i närheten och uppe med tuppen för att vara på arenan igen vid kl 07.

 

Vi gick ut som startnr 21 på lördagen, så det blev en hel del väntan. Tur ändå att tävlingen var uppdelad i flera delar så att vi alla fick köra hälften av momenten innan lunch, och sedan gjorde vi resten på eftermiddagen. Momentordningen var helt omkullkastad vilket är jätteroligt, och att bara gå in och göra fyra moment i taget var kul och kändes kort och lagom! Första momentet var platsliggning i grupp och det var inte riktigt något som Lyra gillade... mitt i momentet reste hon sig upp, tog två steg framåt och lade sig sedan igen! Hon tyckte nog att det var riktigt jobbigt att ligga bakom ett hörn i hallen och inte se läktaren (där det kom lite ljud ifrån). Men trots detta är jag nöjd över att hon faktiskt valde att lägga sig igen, och inte trippa iväg bort till dörren där vi hade gått och gömt oss bakom. Så det är jag nöjd med. Är även nöjd med att hon gjorde en bra ruta trots att den var bara några meter från läktaren och att fjärrdirigeringen satt som en smäck, 9,5 p på den!!! Vi hade en hel del småmissar, lite slarv och osäkerhet, missade t ex två av tre skiften i Z och fick såklart fram en del svagheter som vi har. Inga nya problem dock, vilket var skönt.

 

Lördagkvällen var väldigt lugn, alla var nog trötta och fulla av intryck, så det blev middag på stan och efter lite analyser av dagens rundor kröp vi allihopa i säng tidigt.

 

Samma samlingstid på söndagen och samma upplägg, fast annan momentordning och andra domare. Denna dag gick vi ut som nr 18 och nu var det intressant att se om Lyra landat lite i situationen och vant sig vid miljön. Bedömningen var hårdare men för oss hade det ju ingen som helst betydelse. Vid platsliggningen valde jag att titta lite mer på Lyra vid kommenderingen för att bekräfta att hon kunde vara trygg, vilket gav rejält med nedrag, men jag är ändå väldigt nöjd över det eftersom hon denna gång låg kvar! Generellt sett kändes hon tryggare, även om vi även här fick en hel del missar och en låsning i fjärren (vilket var ett tag sedan det hände sist). Inga nollor blev det och i Z satte vi alla tre skiften, hurra!

 

Jag är nöjd med dagarna över att vi klarade av att gå in fyra gånger (!!) i hallen två dagar på raken och prestera. Vi klarade av att ladda om och ha kul inne på planen och har fått med oss väldigt mycket erfarenhet och information om vad som kan hända och hur vi ligger till. Det var riktigt roliga dagar med ett fint gäng och härlig gemenskap bland alla tävlande. Jag var inte jättenervös och klarade av att hjälpa Lyra runt inne på planen (dock hade jag några små blackouter som faktiskt är rätt vanligt när vi tävlar, jag glömmer kommando-ord t ex, men kommer oftast på dem sen ändå....).

 

Stort tack till trevliga Kungsörs BK som arrangerar så proffsiga tävlingar, tack till alla spetsare/talanger/vänner/bekanta som var med och till vår ständiga rumskompis Jenny! Och ett jättegrattis till vår spetsgruppskompis Susanne med Edda som skrällde till och VANN lördagens ranking, så himla häftigt!!!

 

Nu är det funderingar och analyser som gäller, och nästa ranking ska vi se till att börja prestera lite också... :)  

 

Fredagsträning i fina Kungsörshallen! Vi testade lite gruppmoment, springa mot publiken (som inte var så många i dag....) och bara ha kul!!
 
 
Testade även vyn från läktaren.
 
Båda tävlingsdagarna inleddes med provhund. Rättvist att alla får se och underhållande, då den underbart söta långhåriga welsh corgin som visade momenten var fantastisk att titta på!!
 
Vi hjälptes åt att peppa, stötta, trösta och filma varandra under dagarna. Guld värt med så många träningskompisar på plats!!!
 
Lyra och jag väntar på vår tur att gå in....
 
Även Rissie fick jobba lite i helgen! Hon fick uppdraget att vara statisthund i gruppmomenten med de två löptikarna (då momentet måste utföras med minst tre hundar), vilket ju är lite av hennes specialitet! Hon var riktigt glad över att få gå in på tävlingsplanen och vi fick en påse med massa smaskigheter som tack för hjälpen!! Win-win situation liksom! :)
  
Nöjd hund som utfört gruppmoment!
 
Mina fina hjärtan!
 
Nöjd hund efter dagens slut.
 
Sötaste sötaste.
 
Här bodde vi på Ekuddens camping! Huset hade fem sovrum á la vandrarhemstuk och gemensamt kök. Några bodde i småstugor bredvid. Tre minuters bilfärd från hallen, max. Så himla bra!!!
 
Kvällspromenad med bad, en lördag kväll i september...
 
 
 
 
Tidig morgon på väg till hallen dag två.
 
Sitt i grupp.
 
Min fina Lyra som genomfört två svåra tävlingar på raken!
 
Något trött när vi kom hem....
 
 
 
/Cissi

Inomhusprojekt

Oj vad kallt det blev helt plötsligt då! Både ute, men även inne...man drar ju sig lite för att sätta igång alla element.... Men kyla och regn betyder även högsäsong för inomhusprojekt! Har lite grejer på gång, och de senaste dagarna har jag piffat till ett vitrinskåp som jag hade funderat på att kasta ut. Nu får det stanna ett tag till.
 
Hundträning blir det ganska sparsamt denna vecka, mest lite detaljer på tomten och så gruppmoment och vittring varje dag (sånt som är riktig färskvara för Lyran). I kväll blir det dock lite träning på klubben eftersom jag ändå ska dit och lyssna på Eva Bodfäldt som håller föredrag/diskussion kring hundträningsmetoder! Ett resultat av mitt agerande innan sommaren, när jag lackade ur på en man som jag ansåg betedde sig väldigt illa och oproffsigt mot sin hund. Hoppas att några ur det gänget med gamla bruksrävar också vågar sig till träffen i kväll....
 
Här är lite bilder från Billy-projektet:
 
 
Tråkig och ful gammal Billy som var på väg att kastas ut....
 
Målade med överbliven snickerifärg som fanns hemma, spacklade igen alla hål som inte behövdes (för hyllplanen), tog bort baksidan....
 
Tog några panellängder som vi ska ha till sovrumstaket (hoppas att det räcker till taket nu...!) som jag sågade till, målade och spikade fast i bakkant istället för den trista skivan som var där innan. Tyckte att undersidan av panelen hade en fin randig form som passade bra, så den satte jag framåt.
 
Sådärja, klart! Funderar på om jag ska behålla de befintliga hyllplanen i glas eller göra i trä istället för en mer rustik känsla.
 
Nya handtag blev det också! Insåg dock att jag råkat köpa dem i olika färg...en lite mer silvrig och en åt bronshållet. Så det blir till att byta ut.
 
Multitaskade lite och gjorde iordning en sats med smaskig nötlever till hundarna, bra att ha småbitar i frysen att ta fram inför träningspassen. De var såklart framme och ville provsmaka lite....
 
Fortsätter att hitta kantareller varje dag....har blivit många goda mackor den senaste veckan, slurp!
 
/Cissi
 

Höstväder!

Vaknade med världens huvudvärk och halsont i dag, och dessutom var det kolsvart och ÖSREGN ute. Kan man bara få somna om?! Nähä. Råkade på ett riktigt fint gäng gula kantareller på morgonpromenaden iallafall, så då kändes det lite bättre...
 
Har varit en lugn och skön helg med svampplockning, stängselbyggande (Micke gjorde klart sista delen igår, hurra!!!), lydnadsträning med Jenny, Sussi & Camilla från talangtruppen, möbelmålning (bilder kommer när projekt ny bokhylla är klar...) och lunch med mamma, pappa, Andrea och fina systerdöttrarna Estrid & Elsa.
 
Mamma och pappa håller på med sitt flyttprojekt och ska även riva lite hus på tomten (de ska stycka ena tomten och sälja av), så varje gång man är där åker man hem med bilen full av bra och ha-grejor... denna gång blev det fyra element, färgburkar, spackel, blommor, partytält (så nu får vi väl ha party snart....) och en massa andra saker som vi kan fylla våra förråd med....
 
Den här veckan blir nog lite sparsamt med hundträning, jag har lagt upp en plan inför alla dagar ända fram till helgen med en del detaljträning bara, korta pass och massor av glädjeboost. Sedan blir det Kungsörhallen fredag-söndag, kul!
 
 
De är här nu, tjoho!
 
Härligt att fylla på förråden med massor av smaskig svamp.
 
Lördagens träning blev på Bauhaus livliga parkering....Mycket bra ställe att jobba med fokus och koncentration.
 
Duktig liten kelpie som fick många blickar på sig.
 
Söndagen bjöd på kanonfint väder och träning med Sussi, Jenny & Camilla från talangtruppen. Passade även på att köra ett pass på agilityplanen för att nöta balanshinder, slalom och snabba starter. Det börjar arta sig! 
 
 
 Efter träningen blev det bad! Årets sista?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi
 
 

Fredag och sol!

Snart helg, tjoho! Väldigt lite planerat vilket känns jättebra, eftersom nästa oplanerade helg ligger sju veckor bort... I och för sig innehåller de bara väldigt massa roliga saker, så jag klagar inte.
 
Tänkte hinna med lite hundträning och hälsa på mamma & pappa som är hemma några dagar från Frankrike (som de av någon onödig anledning tycker att de ska bo i, jag vill ju ha dem HÄR!) och hoppas även få träffa Andrea och ungarna. Kanske kommer sista stängseldelen upp också, eller så startar jag något av mina planerade småprojekt inomhus...eller utomhus...det finns många tankar och idéer! 
 
Tror att jag lyckas fylla helgen även denna gång! :)
 
 
Lyra har tagit några selfies som hon vill få publicerade....
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Fem år!

En kväll för fem år sedan bytte vi ringar (efter typ nio år ihop), högst upp i Empire State Building, näst intill helt ensamma. En magisk kväll och en riktigt fin resa. Älskar dig.
 
 
 
 

 
 
 
 
.
 
 

Det närmar sig!

Nu har biljetterna kommit till MotoGP....om några veckor är det dags, spännande!!
 
 
/Cissi

Planlös helg fylls ändå upp

En helg utan några som helst planer är över. Det är sällan jag har det så oplanerat och jag har inget större behov av det heller, men ibland är det skönt att ta dagen som den kommer.

 

Började såklart helgen med korvtårta på fredagkvällen för att fira Lyras 4-årsdag, populärt! På lördagen blev det lydnadsträning på klubben med Jenny & Sussi, och även lite agility. När jag kom dit så pågick det brukstävling och precis när jag skulle plocka ut Lyra ur bilen kom skotten i platsliggningen...dålig tajming. Men det gick förvånansvärt bra, hon lade inte på sig särskilt mycket och det var inga problem att träna sedan. Kanske, kanske kan det finnas en liten möjlighet att vi också ska kunna tävla vidare i brukset....det skulle vara kul! Blev inspirerad av att se dem, så på söndagen blev det lite spårträning för båda hundarna! 

 

Har även hunnit med hundsnack, fika och titt på Kerstin & Robbans byggande, god middag hemma hos Andrea & Patrik, staketbyggande hemma på tomten med Micke, och så avslutningsvis valvaka hemma i soffan. Är glad över regeringsskiftet som jag hoppas leder till ett varmare och mer solidariskt Sverige, men väldigt bekymrad över SD:s framfart. Hur tänker folk egentligen? Ja, det blir en spännande framtid....

 

Nu ser jag fram emot en ny vecka med träningar av olika slag. Måste bli lite mer strukturerad i två veckor nu eftersom rankingtävlingarna närmar sig....

 

Snälla matte, säg varsågod.... Korvtårta är en självklarhet på födelsedagen!
 
...och såklart får inte hundarna äta från matbordet (det var bara för att få en gullig bild). Rissie var inbjuden till kalaset (som var över på ca 5 sekunder).
 
Alltså dessa underbara höstmornar....
 
Underbart!
 
Rissie i spårskogen. Lugn och metodisk, vilket är motsatsen till lilla brun... men båda hittar iallafall till slutet!
 
Stängsel is coming up!
 
Det ser lite ut som att vi har ett hägn för typ dinosaurier, inte små söta hundar....hööögt är det!
 
Lyra på valvakan....
 
/Cissi

Lyra 4 år!

I dag fyller Lyra 4 år! Tänk vad åren går. Första halvåret väntar man bara på att de ska växa upp så att man kan börja träna ordentligt. Sedan är det ungdomens tid och en massa spännande saker händer, man tränar på och försöker förstå vad det är för typ som man har fått hem egentligen... 
 
Först nu vid fyra års ålder känner jag att vi börjar kunna varandra, jag vet vad som funkar och inte funkar, hur hon reagerar och vilka metoder som passar bäst i vilka situationer. Nu börjar vi landa i träningen och det känns som att vi är ett team.
 
Jag hoppas på många fina år framöver med min lilla brunråtta. Denna lilla knasiga kompis som ibland ger mig gråa hår, men det vägs upp med alla skratt och pussar man får i livet med en kelpie.
 
I kväll blir det såklart korvtårta!
 
 
 
 

/Cissi

Långsam agility

I går var vi på klubben för att delta i den sista inofficiella agilitytävlingen för säsongen. Vi har väl inte tränat sådär jättemycket agility på sistone, kört slalom hemma på tomten några gånger i veckan, lite hindersug och starter samt tränat på gungan/vippbrädan några gånger när jag ändå varit på klubben.

 

Just det sista påverkar alla balanshinder för tillfället, hon är osäker på om det kommer att tippa eller inte, oavsett om det är vippen, bommen eller A-hindret....såklart att det är svårt att veta att ett av hindrena helt plötsligt rör sig när man springer upp på det! Det är nog en fas som alla går igenom. och sedan är jag väl inte jättebra på att lära henne skillnaderna, en osäker matte ger en osäker liten kelpie.

 

Tyvärr kändes hon överlag rätt så osäker och låg i båda loppen. Jag fick knappt henne att starta och balanshindrena SKRITTADE hon över.... Men positivt var att hon i första loppet satte 12-pinnars slalom klockrent och eftersom hon inte hade någon hög fart hann jag med att göra alla byten och vägar som jag planerat! Tror att vi diskade oss i agilityloppet då jag tog tag i vippbrädan för att hjälpa henne, men för övrigt gick det loppet utan fel (fast låååångsamt).

 

I hopploppet var svängarna lite klurigare och det kändes som att hon inte alls ville vara där inne... Men vi genomförde med lite småmissar och där blev det disk då hon hoppade över en pinne i slalomet och tog ett hinder åt fel håll (vilket ju inte spelar ngn roll just nu). Men lite bekymrad är jag över hennes osäkra känsla, skulle behöva hitta någon som kan hjälpa mig att bygga upp henne i denna träning eftersom jag själv inte lyckas.

 

I kväll blir det lydnadsträning på klubben och planen är att få fram den där glada spralliga hunden igen!

 

 
 
 

/Cissi

Bilder

Tack Jenny för fina bilder från tävlingarna i lördags!
 
 
 
 

/Cissi

Svensk lydnadschampion!

Till slut verkar det ha vänt!? Det har känts som en lång och brokig väg från det att vi debuterade i elitklass förra året. Vi har provat på att tävla på många olika ställen och i varierande miljöer, testat olika förberedelser och uppvärmningar, brutit tävlingar med belöningar för att stärka upp, kämpat med en stor osäkerhet och störningskänslighet och även en del ljud, njutit av många fina detaljer och grym fart och sakta sakta byggt upp en större säkerhet inne på tävlingsplanen.

 

I går var vi på Eskilstuna Hunddressyrklubb och deltog i deras dubbeltävling, en start på förmiddagen och en till på eftermiddagen. Vi var där i våras också och jag gillade verkligen konceptet med två tävlingar på samma dag. Om det går åt skogen på första tävlingen har man ju all möjlighet att få till det bara några timmar senare på samma plan, eller kanske belöna upp det då. Extra kul denna gång var att även Jenny, Sussi och Camilla var med och tävlade, så kul att åka ihop med träningsgruppen för att titta, hjälpa, heja, stötta och glädjas åt varandra! Tänk vilken tur att vi har så fina träningskompisar!

 

Lyra kändes ganska speedad inför första tävlingens gruppmoment vilket oroade mig lite, hon blir gärna ganska tittig, trampig och orolig då. Men inga problem alls denna gång! Dock fick vi nerdrag i platsliggningen med domarkommentaren "SKALL"!! Är väldigt väldigt tveksam till att Lyra har skällt liggandes i gruppmomenten, det har aldrig hänt tidigare i hennes liv och hon är ingen hund som skäller i dessa situationer, verkar helkonstigt. Sussi som stod och tittade på hörde inte heller något skall, så jag tror att domaren hörde från någon utomstående hund och trodde att det var min hund som lät...jaja, sånt händer.

 

Mitt i fria följet kom ett tåg susande förbi i närheten, vilket är en svår störning för lilla brun. Jag är dock SÅ glad över att tåget kom i ett moment där hon var nära mig så att jag kunde stötta henne med några extra "fot"-kommandon för att komma över det. Tänk om det kommit när hon legat borta i rutan eller något, då är jag inte säker på att hon hade legat kvar! Apropå rutan...ibland hänger inte hjärnan och kroppen ihop. Skickade Lyra till en fin ruta, men kände mig lite osäker på om hon stod för långt bak (och skulle komma utanför när hon lade sig ner), men bestämde ändå för att chansa och kommendera ligg.

 

Förvånande hörde jag mig själv ropa ett nytt Rutan-kommando (vilket betyder att hon ska leta upp en ny punkt) istället för Ligg som jag hade tänkt mig!!! Visserligen fick jag henne till en bättre punkt i rutan efter ett tag cirkulerande men intressant att rösten inte lydde min hjärna, haha.

 

Efter rundan var jag riktigt nöjd, hon höll ihop fint och vi gjorde inga större missar (största missen stod jag själv för i rutan). Glädjande räckte det till ett 1:a pris och därmed titeln SVENSK LYDNADSCHAMPION eftersom det var tredje 1:a priset! Såå skönt att ha kommit till det målet, en liten sten släppte direkt!

 

För eftermiddagens tävling hade jag två olika planer. OM tåget skulle komma igen under ett moment så skulle jag göra klart det, påbörja nästa moment och under det bryta tävlingen med en stor och rolig belöning, allt för att stärka upp henne för framtiden och visa att läbbiga tåg faktiskt kan betyda något kul. Den andra planen var att OM vi 0:ade något moment så skulle jag också passa på att bryta med en belöning på något av nästkommande moment. Så skönt att inte känna pressen att behöva ta ett 1:a pris, för nu har jakten börjat på de höga poängen för att nå nästa mål, SM-kval. Och då har man ändå inte råd att 0:a något, så då kan man lika gärna bryta och göra något som bygger för framtiden!

 

När vi gick in i fria följet kände jag ett helt annat lugn och momenten bara flöt på i en skön takt. Visst fanns det lite småmissar även här men det kändes som vi hade snäppt upp oss sedan förmiddagen och det mesta var mer stabilt. Glädjande nog kom inte tåget, och inga 0:or blev det heller, så dagens andra 1:a pris var snart i hamn!! Skön känsla!

 

Är riktigt nöjd med dagen, extra nöjd är jag att Sitt i grupp funkade utan anmärkning och att två av våra problem-moment (Z och fjärrdirigering) belönades med 9,5 p!!! Är också nöjd över att vi båda orkade två tävlingar med så kort tid mellan och inte tappade fokus. Missarna som kom var inga nya saker utan sådant som vi jobbar med. Det var intressant att se vad som funkade i tävlingsmiljö på det vi lagt extra krut på, och vad vi måste hem och träna mer på. Stort tack till Eskilstuna Hunddressyrklubb för en trevlig och väldigt bra arrangerad tävling, fina priser och gott fika!! Och tack till träningskompisarna Jenny, Sussi och Camilla för all stöttning, sällskap och hejande under dagen, mycket värt!!

 

Lördagen avslutades med kräftskiva hemma hos våra f d grannar i Söderby, en årlig tradition där flera av våra förra grannar träffas, trevligt! Jag orkade dock inte festa hela natten, det tar på krafterna att vara iväg och tävla en heldag!

 

I dag har det blivit lite uppvisningsträning med hundarna med träningsgänget och sedan fikabesök av Maria, Wolfgang & Edvin, lite påtande i trädgården och inköp av ny fin gräsklippare. Nu är helgen redan slut och i morgon blir det jobba ute på Marholmen ända till kvällen.

 

 

Jag och min nyblivna champion!
 
Glad hund!
 
Vi kom dessutom på pallplats, 3:a!
 
Maskoten Rissie roar sig själv....
 
Eftermiddagens tävling resulterade också i en pallplats, denna gång kom vi 1:a!
 
Många rosetter blev det! Fina kompis!
 
Från hundtävling till sång, skrål och buggdans på kräftskiva med vänner!
 
Tredje kräftskivan för i år, nu får det räcka...ses om ett år igen!
 
/Cissi 

Hedrande uppdrag

Häromdagen fick jag en förfrågan från Svenska kennelklubben om jag skulle kunna tänka mig att vara speaker på kommande NM (nordiskt mästerskap) i lydnad som går av stapeln på Stockholmsmässan i december, i samband med Stockholms hundmässa. Riktigt hedrande och kul, men samtidigt jätteläskigt!!!!
 
Som tur var behövde jag inte tänka särskilt länge på om jag kunde anta uppdraget eller inte, då det tyvärr inte kommer att funka tidsmässigt med allt annat som ska göras den helgen. Jag jobbar ju med finalerna på både lördag och söndag kväll och behöver då ha en fräsch och pigg hjärna för att kunna sköta insläpp och ställa upp alla finalplacerade hundar på rätt ställen i den stora ringen, i flera timmar. Sedan har vi i talang/spetsgruppen fått ett uppdrag att hålla en uppvisning, som även den tar energi. Känner inte att jag skulle göra ett bra jobb om jag även skulle sitta och speaka/kommentera nordiska lydnadsekipage (som dessutom livestreamas!) inför en massa folk.
 
Men coolt att ha fått frågan iallafall!!! Det är jag glad över.
 
I går tränade jag och Jenny på klubben och det blev ett riktigt lyckat pass. Vi var många som delade på utrymmet på den stora planen men som tur var, så var det bara lydnadsfolk där och vi vet alla hur man beter sig och vilka ytor som behövs, så det gick alldeles utmärkt! Värre hade det varit om det hade varit bruksekipage vi delat med, erfarenheten är att de sällan kommunicerar utan bara traskar rakt in på planen och kör sin grej, utan att fråga eller ta hänsyn. En väldigt trist inställning som såklart inte stämmer in på alla som tränar bruks, men det är dessa få personer som man märker. Det blir liksom direkt en fientlig stämning när de gör sådär, så onödigt kan jag tycka!!
 
Nog om detta. Lyra var på sitt allra bästa humör och det är en fröjd att träna med en så glad och pigg kelpie, min fina fina kompis!! Full fart, på gränsen till när hon tappar stadga (men på rätt sida gränsen!), fina ingångar och en snygg vittring! Tjoho! Det gör inget alls att vi inte kan få till den där sabla fjärrdirigeringen, när allt annat känns så bra, det räcker för mig just nu!
 
Efter träning och promenad passade jag på att stanna kvar för att träna lite på agilityplanen innan det blev mörkt. Där träffade jag på en ny bekantskap, gulliga Emelie med kelpieflickorna Cula och Zoe! Hon såg väl mina tafatta försök att få till vippbrädeträning och kom till undsättning med massor av bra tips på sådant som vi verkligen ska träna in, klockrent för att ändra attityden i just det hindret som Lyra tycker är lite jobbigt. Så snällt!! Lyra och Cula (15 månader) fattade tycke för varandra och hade en härlig lekstund (äntligen hittade Lyra någon som kunde springa lika fort!!!), hur kul som helst att titta på dem när de sprang och brottades!
 
Ja det blev en riktigt fin kväll med en riktigt energiboost! I kväll blir det mer träning, jag längtar!
 
/Cissi
 
 
 
 

Långa inkallningar

I går kväll tog vi en skön promenad på stubbåkrarna hemma. Det är så bra fysträning för hundarna att galoppera över stubben och jag brukar passa på att göra lååånga inkallningar....
 
 
I kväll blir det träning på brukshundklubben och nu satsar vi på att få tillbaka de snygga och snabba ingångar som försvunnit tillfälligt.... Kvittot får vi på lördag då det är dubbeltävling, spännande!!
 
/Cissi

Videos

I går kom det smygande, kändes som att en rejäl förkylning var på gång...på bara några timmar vart jag helt däckad och antog att jag skulle bli sängliggande i dag. Workshopen som jag satt på hela gårdagen känns helt suddig och febrig...Men ännu en gång har Coldzyme visat att det faktiskt funkar, munspray mot förkylning is the shit!!! Och massa Strepsils som också dödar dumma bakterier. Pigg och helt vanlig i dag, fantastiskt!!!
 
Har satt på ljud på de två filmerna jag tog när Rissie träffade Lenkas valpar härom dagen, titta och njut!
 
 
 
 
/Cissi
RSS 2.0