Rankingfilm

Har tittat om och om igen på filmerna från helgens tävlingar. Noterat. Analyserat. Funderat.
 
Ser att vi har en hel del fina saker, men även alldeles för många onödiga missar. En del kanske beror på underlaget och trycket från publiken/läktaren som jag vet att Lyra inte gillar, t ex att hon på söndagen travade tillbaka i både vittring och apporteringsdirigering, och att hon låste sig i fjärrdirigeringen. Just fjärrlåsning var faktiskt ett tag sedan hon gjorde sist, men vid svåra situationer kommer sådant fram. Så 9,5 p på lördagen föll till en 5 p på söndagen i det momentet....så kan det gå. MEN trots låsningen så kunde hon ändå låsa upp och fortsätta efter ett tag och alla skiften är ju faktiskt jättefina!!! Alltid något!
 
Jag är även nöjd med att hon inte hade ett enda ljud, inga pip alls! Det var ju något som kom fram en del i vintras på några tävlingar och jag oroade mig för att det skulle växa och bli ett stort problem, speciellt inomhus. Inför flera tävlingar åkte jag till tävlingsplatsen långt innan samling för att träna uppletande, spår eller något annat uttröttande, vilket resulterade i en tystare hund. I fredags när vi kom in i hallen och tränade så hade hon lite gnäll för sig, vilket inte gav mig en bra känsla... men uppenbarligen fick jag till bra uppvärmningar för som sagt, inga ljud alls från lilla kelpiemunnen, tjoho! Ska testa några ridhustävlingar i vinter och se vad som händer då...
 
Här är film från söndagens tävling. Jag är nöjd med hur vi presterade trots att vi nog båda var lite trötta då vi ju tävlat hela lördagen och sovit borta två nätter. Så himla bra att få det filmat, tack Susanne för det!!!
 
 
/Cissi

Rankingtävlat x 2!

Har haft en härlig helg i Kungsör med rankingtävling två dagar på raken! Dessa rankingtävlingar finns till för att plocka ut landslag till kommande mästerskap (nu närmast Nordiska som går i december) och vi har ju inte riktigt uppe i toppen att göra, än! Men det är otroligt bra att ändå åka på dem för att ta sig an utmaningen med annorlunda upplägg, hårdare bedömning, sova borta och ändå kunna prestera, samla erfarenheter och se vad som kommer fram för tokigheter (och även vad som håller) i de lite svårare miljöerna. Och även för att träffa en massa härligt folk och se riktigt duktiga ekipage!!! Dessutom är det sagt att vi i spetsgruppen bör åka och tävla på dessa tävlingar, så det är ju bara att göra.

 

Vi började redan på fredagen med lite träning i Kungsörs Hundarena tillsammans med Jenny, Louise och Susanne, kanonbra att låta hundarna vänja sig vid omgivningen och underlaget, Lyra tycker att det är lite jobbigt där. Tidigt i säng på campingen alldeles i närheten och uppe med tuppen för att vara på arenan igen vid kl 07.

 

Vi gick ut som startnr 21 på lördagen, så det blev en hel del väntan. Tur ändå att tävlingen var uppdelad i flera delar så att vi alla fick köra hälften av momenten innan lunch, och sedan gjorde vi resten på eftermiddagen. Momentordningen var helt omkullkastad vilket är jätteroligt, och att bara gå in och göra fyra moment i taget var kul och kändes kort och lagom! Första momentet var platsliggning i grupp och det var inte riktigt något som Lyra gillade... mitt i momentet reste hon sig upp, tog två steg framåt och lade sig sedan igen! Hon tyckte nog att det var riktigt jobbigt att ligga bakom ett hörn i hallen och inte se läktaren (där det kom lite ljud ifrån). Men trots detta är jag nöjd över att hon faktiskt valde att lägga sig igen, och inte trippa iväg bort till dörren där vi hade gått och gömt oss bakom. Så det är jag nöjd med. Är även nöjd med att hon gjorde en bra ruta trots att den var bara några meter från läktaren och att fjärrdirigeringen satt som en smäck, 9,5 p på den!!! Vi hade en hel del småmissar, lite slarv och osäkerhet, missade t ex två av tre skiften i Z och fick såklart fram en del svagheter som vi har. Inga nya problem dock, vilket var skönt.

 

Lördagkvällen var väldigt lugn, alla var nog trötta och fulla av intryck, så det blev middag på stan och efter lite analyser av dagens rundor kröp vi allihopa i säng tidigt.

 

Samma samlingstid på söndagen och samma upplägg, fast annan momentordning och andra domare. Denna dag gick vi ut som nr 18 och nu var det intressant att se om Lyra landat lite i situationen och vant sig vid miljön. Bedömningen var hårdare men för oss hade det ju ingen som helst betydelse. Vid platsliggningen valde jag att titta lite mer på Lyra vid kommenderingen för att bekräfta att hon kunde vara trygg, vilket gav rejält med nedrag, men jag är ändå väldigt nöjd över det eftersom hon denna gång låg kvar! Generellt sett kändes hon tryggare, även om vi även här fick en hel del missar och en låsning i fjärren (vilket var ett tag sedan det hände sist). Inga nollor blev det och i Z satte vi alla tre skiften, hurra!

 

Jag är nöjd med dagarna över att vi klarade av att gå in fyra gånger (!!) i hallen två dagar på raken och prestera. Vi klarade av att ladda om och ha kul inne på planen och har fått med oss väldigt mycket erfarenhet och information om vad som kan hända och hur vi ligger till. Det var riktigt roliga dagar med ett fint gäng och härlig gemenskap bland alla tävlande. Jag var inte jättenervös och klarade av att hjälpa Lyra runt inne på planen (dock hade jag några små blackouter som faktiskt är rätt vanligt när vi tävlar, jag glömmer kommando-ord t ex, men kommer oftast på dem sen ändå....).

 

Stort tack till trevliga Kungsörs BK som arrangerar så proffsiga tävlingar, tack till alla spetsare/talanger/vänner/bekanta som var med och till vår ständiga rumskompis Jenny! Och ett jättegrattis till vår spetsgruppskompis Susanne med Edda som skrällde till och VANN lördagens ranking, så himla häftigt!!!

 

Nu är det funderingar och analyser som gäller, och nästa ranking ska vi se till att börja prestera lite också... :)  

 

Fredagsträning i fina Kungsörshallen! Vi testade lite gruppmoment, springa mot publiken (som inte var så många i dag....) och bara ha kul!!
 
 
Testade även vyn från läktaren.
 
Båda tävlingsdagarna inleddes med provhund. Rättvist att alla får se och underhållande, då den underbart söta långhåriga welsh corgin som visade momenten var fantastisk att titta på!!
 
Vi hjälptes åt att peppa, stötta, trösta och filma varandra under dagarna. Guld värt med så många träningskompisar på plats!!!
 
Lyra och jag väntar på vår tur att gå in....
 
Även Rissie fick jobba lite i helgen! Hon fick uppdraget att vara statisthund i gruppmomenten med de två löptikarna (då momentet måste utföras med minst tre hundar), vilket ju är lite av hennes specialitet! Hon var riktigt glad över att få gå in på tävlingsplanen och vi fick en påse med massa smaskigheter som tack för hjälpen!! Win-win situation liksom! :)
  
Nöjd hund som utfört gruppmoment!
 
Mina fina hjärtan!
 
Nöjd hund efter dagens slut.
 
Sötaste sötaste.
 
Här bodde vi på Ekuddens camping! Huset hade fem sovrum á la vandrarhemstuk och gemensamt kök. Några bodde i småstugor bredvid. Tre minuters bilfärd från hallen, max. Så himla bra!!!
 
Kvällspromenad med bad, en lördag kväll i september...
 
 
 
 
Tidig morgon på väg till hallen dag två.
 
Sitt i grupp.
 
Min fina Lyra som genomfört två svåra tävlingar på raken!
 
Något trött när vi kom hem....
 
 
 
/Cissi

Inomhusprojekt

Oj vad kallt det blev helt plötsligt då! Både ute, men även inne...man drar ju sig lite för att sätta igång alla element.... Men kyla och regn betyder även högsäsong för inomhusprojekt! Har lite grejer på gång, och de senaste dagarna har jag piffat till ett vitrinskåp som jag hade funderat på att kasta ut. Nu får det stanna ett tag till.
 
Hundträning blir det ganska sparsamt denna vecka, mest lite detaljer på tomten och så gruppmoment och vittring varje dag (sånt som är riktig färskvara för Lyran). I kväll blir det dock lite träning på klubben eftersom jag ändå ska dit och lyssna på Eva Bodfäldt som håller föredrag/diskussion kring hundträningsmetoder! Ett resultat av mitt agerande innan sommaren, när jag lackade ur på en man som jag ansåg betedde sig väldigt illa och oproffsigt mot sin hund. Hoppas att några ur det gänget med gamla bruksrävar också vågar sig till träffen i kväll....
 
Här är lite bilder från Billy-projektet:
 
 
Tråkig och ful gammal Billy som var på väg att kastas ut....
 
Målade med överbliven snickerifärg som fanns hemma, spacklade igen alla hål som inte behövdes (för hyllplanen), tog bort baksidan....
 
Tog några panellängder som vi ska ha till sovrumstaket (hoppas att det räcker till taket nu...!) som jag sågade till, målade och spikade fast i bakkant istället för den trista skivan som var där innan. Tyckte att undersidan av panelen hade en fin randig form som passade bra, så den satte jag framåt.
 
Sådärja, klart! Funderar på om jag ska behålla de befintliga hyllplanen i glas eller göra i trä istället för en mer rustik känsla.
 
Nya handtag blev det också! Insåg dock att jag råkat köpa dem i olika färg...en lite mer silvrig och en åt bronshållet. Så det blir till att byta ut.
 
Multitaskade lite och gjorde iordning en sats med smaskig nötlever till hundarna, bra att ha småbitar i frysen att ta fram inför träningspassen. De var såklart framme och ville provsmaka lite....
 
Fortsätter att hitta kantareller varje dag....har blivit många goda mackor den senaste veckan, slurp!
 
/Cissi