Roadtrip och hummer

Sista dagen på Langkawi för denna omgång. Eftersom det vart mycket strandpromenixande i går så bestämde vi att ta bilen och kolla av de outforskade delarna av ön denna sista dag. Hittade fantastiska stränder och vackra vyer. Apor, hundar och kor som strövar runt fritt är en vanlig syn längs vägarna, men de verkar vana vid trafiken och håller sig vid sidan. 
 
Kollade in en helt nyöppnad fin golfbana, ett vattenfall och badade såklart lite i havet längs med vägen. Vi kom hem till hotellet lagom till eftermiddagen då vi trodde att bilen skulle återlämnas, men kom sedan på att vi visst räknat fel och hade hyrt den ett dygn för mycket....! Suck.
 
Så efter lite bad och häng vid poolen tog vi en biltur igen när mörkret lagt sig. Det ledde till en riktig lyxmiddag inne i Cenang, helt oplanerat, med fantastiskt goda jääättestora räkor, grillad hummer, friterad softshellkrabba och någon liten kötträtt (så Micke fick sitt....). Dyrt. Gott. Proppmätt.
 
På vägen tillbaka stannade vi vid en night market med massa spännande mat och grejer, hade jag inte varit så mätt så hade jag gärna smakat på en del av allt det goda, typiskt!
 
Nu har vi packat alla ryggsäckar igen och imorgon bitti drar vi till hamnen där en färja ska ta oss vidare till den thailändska ön Koh Lipe, en tur som tar 1,5 h. Få se om de har något internet där eller inte....
 
 
Roadtrip på de vägar vi inte hade hunnit med. Vackra omgivningar och en del risfält.
 
Vi hittade denna drömstrand, Tanjung Rhu Beach, som även den var folktom, helt underbar!!
 
Man kan liksom inte bli mätt på vyerna och det varma vattnet!
 
Stannade även vid denna Black Sand Beach...kändes inte så badvänlig dock.
 
Durian Perangin Waterfall. Många trappsteg upp....
 
Fint ställe! 
 
Riktigt god mat som vi fick välja själv från akvariet. Hummer, jätteräkor, softshell-krabba....mmmm!
 
Kvällsmarknad på hemvägen. 
 
Mina klänningfynd hittills, billigt och fint!
 
Hejdå hotellet! Hejdå Langkawi. Det började lite av en besvikelse men både hotellet och ön har helt klart växt mycket under dessa dagar, kan varmt rekommendera!
 
 
/Cissi

Folktomt och fina stränder

Gårdagen tillbringades mestadels på de största stränderna här, Tengah och Cenang, där majoriteten av öns hotell ligger. Vi bor dock ca 20 minuters bilfärd från dem. När vi kommer tillbaka till ön efter våra dagar i Thailand hade vi bokat hotellrum i Oriental Village i djungeln, men där vi ju härom dagen och det känns som att den delen av ön är avklarad för vår del. Läge att hitta nytt hotell alltså! Tur att vi bokade med kostnadsfri avbokning.
 
Vi hade kollat in lite hotell borta vid just Cenang och Tengah, för att komma lite mer centralt, nära till havsbad, restauranger och flygplats inför hemfärden. Så i går vandrade vi runt och spanade på potentiella boenden. Hittade ett riktigt schysst 4-stjärnigt (eller var det 5 stjärnor?) med flera superfina pooler precis vid Tengah, lovely! Så, nu har vi bytt upp oss en aning till vår nästa visit, spännande! Holiday Villa Beach & Spa Resort, yeay!
 
Förutom hotellbokningsgöra så vandrade vi längs med stränderna, stannade till några gånger och badade i det ljumna havet. Det svalkar inte ens. Är fortfarande så förvånad hur folktomt det är här!! Vi måste vara här precis innan högsäsongen drar igång, för man ser att alla restauranger har massor av platser, men det sitter ju bara någon enstaka person här och där. Shopparna och gatorna är nästan tomma, och likaså stränderna. Helt ljuvligt!!!
 
Middagen intogs i Kuah efter att vi kollat in den stooora örnen på Eagle Square. Langkawi betyder just "rödbrun örn" så när man kommer in i huvudstaden Kuahs hamn välkomnas man av en jättestor havsörn, fin! Vi stannade kvar där till solnedgången och fick njuta av en fantastisk himmel, wow!!!
 
Väl tillbaka på hotellet blev det ett kvällsdopp i poolen innan läggdags.
 
Tengah beach, hur fin som helst!!!
 
Tengah övergår sedan i Cenang beach, där det fanns liite mer folk, jetskis och aktiviteter, men ändå väldigt lugnt.
 
Folktomt, helt underbart att slippa trängas och köa! Fantastiskt att ha allt nästan för oss själva!!!
 
Lunch intogs på The Cliff som låg ute på pålar med grym utsikt!!! God mat och lång drinklista, hit ska vi tillbaka någon kväll!
 
När jag såg denna rosametallic SUV med massa blingbling på sa jag till Micke "en sån HÄR bil vill jag ha!!!". När vi gick förbi den och kollade in i bakluckan satt en söt goldentik med matchande sele och viftade på svansen, resans första golden (första sällskapshund överhuvudtaget tror jag)!!! Snacka om ett tecken! Ge mig denna bil.
 
Eagle Square i Kuahs hamn.
 
Beskådade en fantastisk solnedgång i flera olika skepnader. Magiskt!
 
/Cissi

Kollar in Langkawi

Snopen början på Langkawi i går då hotellet inte riktigt stämde överens med bilderna, åt ena hållet (byggarbetsplats). Åt andra hållet var det dock fint, så vi får välja att mest titta ditåt. Fick sedan åka runt halva ön för att leta efter en fungerande ATM-maskin då de flesta bara tar cash. Avslutade kvällen med god middag i livliga Cenang.
 
Började dagen med en skönt dopp i den fina poolen, innan frukost på uteplatsen. Sedan tog vi vår hyrbil runt till fina platser, stannade bl a vid en låång fin folktom strand, vandrade oss riktigt trötta i djungeln, blev bitna av blodiglar, åkte kabinbana ovan molnen, badade i det sjukt varma havet och avslutade med indisk middag i huvudstaden Kuah.
 
Avstånden mellan allt är ganska långt, så bil är nog ett måste. Det hade vi nog inte uppfattat riktigt innan. Men å andra sidan är det skönt med egen bil så att man kan se mer av ön, hälsa på aporna längs vägarna, stanna till vid stränder och matställen när man vill. Det jag saknar är tillgång till strand vid hotellet, pool är inte riktigt vad jag föredrar. Nu har vi två dagar kvar här innan vi drar vidare till Thailand!
 
 
Vårt hotell har jättefina sidor, men lite oväntat att det samtidigt är en byggarbetsplats åt andra hållet, och ligger helt off från allt. En bil är ett måste! Och synd att man inte kan bada i havet här utan måste åka iväg.
 
Infinitypoolen är riktigt fin och passar bra för ett morgon- eller kvällsdopp. 
 
I går åkte vi iväg över dagen och tittade på många fina saker. Lite klurigt med vänstertrafik men trafiken är rätt lugn och det är inte jättemånga bilar.
 
Stannade till vid en strand och fick sällskap av en snäll ko....
 
Runt 30 grader både i luften och i vattnet, härligt! Och en låååång folktom strand!
 
Körde till Seven Wells, som är högt uppe med måånga trappsteg som sedan övergår till en stig i djungeln. Sedan övergick stigen till riktigt branta partier där man fick häva sig upp med rep. Kändes lite speciellt att vandra helt ensamma i denna gigantiska varma djungel med konstiga ljud bakom knuten....
 
Innan djungeln började var det ett häftigt vattenfall som man kunde bada i.
 
Det var bitvis riktigt tufft och brant, svetten rann och blodiglar sög sig fast på fötterna... Vid en skylt som visade att vi var 1 736 m över havet fortsatte vi ett tag till innan vi gav upp och vände om. Det blev hajk på typ 4 h tror jag. 
 
Efter djungeläventyret drog vi vidare till det närbelägna Oriental Village och en låååång kabinbana upp i bergen. Häftigt att se området där vi precis gått i, och det var en fin utsikt över delar av ön. Nästan högst upp på toppen finns en häftig Sky bridge (världens högsta?), men tyvärr var den avstängd pga reparation. Eller det kanske var lika bra, vet inte om man hade vågat gå där.....uppe bland molnen.
 
/Cissi