Svår miljö för liten brun

Klockan är bara 17.00 och jag skulle kunna gå och lägga mig för natten, såå trött! Klev upp redan kl 05 i morse, och det efter att jag hängt hos Andrea & Patrik i går kväll för att passa alla fyra barn och kom hem runt 23.30....zzz. 
 
I dag var det dags för årets sista tävling, och det var samling kl 08 i Kungsörs Hundarena. Det är en bit att åka men det är det värt. Trevligare och mer välarrangerade tävlingar får man leta efter, den här klubben har verkligen koll på allt! De har alltid uppskrivet skiftena i Z och fjärren på en stor tavla, printar ut startordningen efter lottningen och sätter upp, har smarta lösningar inne på plan och jättebra tävlingsledare. I dag fick vi gå banan innan start, sånt händer inte ofta.
 
Vi fick startnr 14 av 15. Första momentet var sitt i grupp. Lyra lade sig ner efter ett tag. Dumt. Nåväl, bara att ladda om och köra på! Efter det gruppmomentet körde alla fyra moment, sedan var det platsliggning och ytterligare fyra moment. För vår del bröt jag i halvtid, då allt bara blev tokigt. Alldeles för lång reaktionstid i inkallningen (men snygg ingång OCH hon la sig bättre än förra helgen!), i hopp-apport så hoppade hon, sprang sedan och NOSADE på några grejer vid väggen, tog apporten och hoppade tillbaka (med snygg ingång!)... Sedan fjärrdirigering och den gick ok, fast hon låste sig (som ofta) i sista skiftet när hon ska lägga sig ner så det blev ju nerdrag (men jättefina ställanden!). Sista momentet var apportering med dirigering och på väg tillbaka så STANNADE hon och bara tittade på mig med bocken i munnen ca 3 m framför mig, jag fick säga "fot" o h hon kom in. Fint konskick var det dock. 
 
Valde att inte gå in till nästa omgång, utan vi bröt och gick iväg på en lång promenad på ängarna i närheten istället, sprang och busade i solen. Klockan var bara strax efter 10 så det var liksom ingen brådska hem. 
 
Nu har vi tävlat i denna hall några gånger och jag tror att miljön är för svår för lilla brun. Hon störs jättemycket av läktaren och publiken som är rätt så nära och vill inte gå i närheten (t ex att hon inte ville komma in till mig med apporten, jag stod ganska nära publiken). Det har inte direkt blivit bättre trots att vi haft många trevliga stunder där inne, både på träning och tävling. Så synd, eftersom jag gillar stället så mycket!
 
Jaja, nu är tävlingsåret slut för vår del. Championatet fixade vi, skönt, men det är väl ungefär det enda. Jo vi kom med i spetsgruppen också! Men jag hade lite fler konkreta resultatmål än så... Vi får väl se vad vi kan göra av 2015!
 
Nu är helgen slut och 1:a advent har firats med glögg, pepparkakor, tända ljus och pynt!
 
Världens sötaste lilla kelpie poserar utanför Hundarenan!
 
 
Vi tog en skön promenad i solen innan hemfärd, ljuvligt!
 
 
/Cissi