Tack!

Tack alla som röstade på Rissie i Agrias fototävling! Nu har vinstprylarna kommit!
/Cissi

Långhelgen har börjat

I går var vi för första gången på Norsborgs lokala kennelklubb, det var dags för träningstävling! Perfekt att åka till ett nytt ställe och köra igenom tävlingsmässigt för att försöka komma åt saker som händer på tävling men sällan på träning. Främst handlar det om en osäkerhetskänsla när vi går in på plan, att hon inte lyssnar på mig i inkallningen och att hon låser sig i fjärren.
 
Lyra var på riktigt gott humör och gjorde många fina saker, och med en himla fart! Jag är nöjd med mig själv som la in belöningar på precis rätt ställen och "tävlingsproblemen" kom fram precis som jag önskat. Ja alltså, jag vill ju egentligen inte att det ska komma fram alls, men ändå bra att det gjorde det så att jag kunde göra om. Riktigt nöjd med kvällen och kul att det var flera andra bekanta där att snacka med. Och tack Jenny för att du hjälpte mig med att tänka ut det sista belöningsupplägget som jag inte själv kunde komma på, med en lätt tävlingsblockerad hjärna! :) 
 
I dag har vi varit på Haninge BK och hejat på träningskompisarna Susanne och Vanessa som tävlat. Som vanligt på Haninge är det många kända ansikten och många att prata med, kul!
 
Resten av dagen har jag och Micke varit hemma på tomten. Staketet växer långsamt fram, härligt!!
 
Så skönt att vara långledig! Tror minsann att det blir en del hundträning av olika slag...
 
Nyklippt och fin lydnadsplan på Haninge BK i dag.
 
Hemma växer staketet fram, stolparna är på plats.
 
Nu fattas "bara" lite brädor...
 
Här ska det bli grind!
 
Mitt egentillverkade slalomhinder har gjort sitt. Det har varit riktigt bra men nu är det dags att gå vidare...
 
Ta-daa! Snyggt!
 
Sådden med jordärtsskockor, morötter och rödbetor.
 
En del jordärtsskockor har omplanterats till hinkar och ska få flytta till någon annans hem, vi får inte plats med alla!
 
Lyra i solnedgång...
 
God natt!
 
/Cissi
 
 
 
 
 
 
 

Gult gult gult

Sommarkänsla och en härlig helg. Underbar morgonpromenad med Hans & Ecko med hundbad & frukost på klipporna på Hundudden. Grillning och middag på altanen, sköna promenader och pyssel på tomten med Micke som varit ledig hela helgen. Och i går blev det god Morsdagsmiddag hos mamma och pappa! Har hunnit med lite hundträning också, men mest har vi gjort annat. Sedan var familjen Backesten över med deras ulliga lilla finska lapphundsvalp Gonzo för lite kloklippning som jag hjälper dem med såhär i början.

 

Nu är det kort arbetsvecka och jag hoppas att vädret håller i sig. Sista gången på agilitykursen är i morgon, redan!!! Trist att behöva vänta ända till hösten innan det sätter igång igen. Men jag ska försöka träna på så gott det går och kanske kan man komma till start om inte alltför länge, om lusten faller på. Eller så fortsätter vi som vi gör nu, bara tränar lite utan några större mål, det är ganska skönt ibland det också.

 

Och nu till helgen blir det lydnadstävling!! Spännande att se hur Z-at, som jag testat en ny grej i, kan funka i tävlingssituation. Det ska vi faktiskt testa av redan nu på onsdag då vi ska iväg på träningstävling. Det där jäkla momentet alltså, jag förstår inte vad som felar! Är det minsta jobbig situation så vill Lyra inte göra skiftena när jag kommenderar, utan följer med mig istället, det är tryggare att vara med matte. Och ibland blir det fel skiften. Men kanske har vi hittat en nyckel nu, tack vare en av kompisarna i spetsgruppen!

 

Det känns för övrigt som att både jag och Lyra är lite trötta på lydnaden just nu, så jag tar det inte så allvarligt med varken träning eller tävling. Alltså, det ska man ju inte göra ändå, det ska ju vara skoj!! Men vissa saker bekymrar mig och tar lätt överhand. T ex den osäkerhet som Lyra visar och de låsningar som kommer av detta. Jag tänkte nu fokusera på transporter och en fin känsla, och vore väldigt nöjd om hon inte låser sig i några moment. Har sedan en tävling till om två veckor, men sedan blir det tävlingsuppehåll. Ser fram emot att träffa alla spetsar och talanger då vi har ordnat ett eget läget i Karlskoga i juli, det ska verkligen bli skoj och jag hoppas på en energiboost!!

 

Här kommer några bilder från helgen.

 

Micke har börjat slå ner stolparna på framsidan, så staketet är på gång! 
 
Än så länge ser det lite rörigt ut, men det blir nog bra....
 
Skönt när det väl blir klart!
 
 
Jag har börjat så smått med plantering på muren, och en spalje på sidan är uppsatt för att dölja det fula hålet. Där ska det klättra två olika sorters kaprifoler.
 
 
Altanen är inoljad, nu ska det bara dit massa blommor!
 
Nybakad rabarberkaka med nyskördade rabarber...det är sommar det!
 
Ljus och ljummen kvällspromenad på lördagkvällen runt de gula åkrarna. En glidflygare med motor körde ett varv ovanför oss...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Solnedgång över åkern.
 

/Cissi