Allt som inte syns...

Såg en väldigt bra bild härom dagen på facebook som jag snodde:
 
 
Nu är det dags att få en behandling av osteopaten och sedan hundträning med Jenny och Vanessa!
 
/Cissi

Hämt och fösning

Härliga helg!! 

Det har verkligen varit superskönt väder som har möjliggjort spårläggning med båda hundarna, nygräddade våfflor på vår soliga altan, lydnadsträning med Fia & Alva, sköna promenader, pyssel i trädgården och så fika med mamma. Och lite vallning ute hos Lisbeth på Färingsö! 

I dag försökte vi oss på lite längre hämt och försökte få ut avståndet till fåren...det gick sådär. Hon har verkligen tänt till på fåren och gör massa fina saker, men har aningen svårt för att lyssna på mig, ett vanligt fenomen i fårhagen...men kul är det! Vi ska nog få ordning på det tids nog. Fösningen börjar däremot se jättefin ut, men eftersom jag är lika mkt nybörjare som hon, så går det ganska långsamt framåt i utvecklingen. Skulle verkligen vilja lära mig mer, gå någon kurs eller så, men samtidigt har jag inte riktigt tid att fokusera på det. Det finns så mycket jag vill göra!!!

Nu väntar en ny arbetsvecka som i dagsläget ser ovanligt lugn ut, få se hur länge det håller sig så...


Lyras spår på ca 300 m med 6 pinnar. Hon markerade två av dem, resten hittade jag...inte bra att hon inte markerar pinnarna ordentligt, men positivt att det innebar att hon ändå gick i rätt spår.

Rissie fick ett spår med klöv (inget blod) på ca 300 m på många olika underlag, som hon gick klockrent!! Lagom tempo och fint avslut. Bra premiärspårat för säsongen!!


Vallning i fint väder i dag! Förutom tre kelpies var det en border collie och en bearded collie, kul att se dem jobba.Kelpie kollar på kelpie som kollar på kelpie som vallar....


Trött Lyra efter en skön helg!

Förutom allt det härliga har det även varit en sorgens helg. Två olika bekanta har fått ta bort sina hundar (goldens båda två), iofs äldre hundar, men ändå sorgligt. I går körde en man ihjäl sig vid Jordbro som är nära oss, jag såg ambulansen på väg dit... I dag dog en fotbollssupporter av det meningslösa våldet. Tragiskt.

/Cissi

Sommartid på gång!

Tjoho, i helgen är det dags att ställa om till SOMMARTID!! Bara namnet gör ju en sprudlande glad!!! Och i dag skiner solen så det blir glass ute på lunchen!
 
Har väldigt lite inplanerat i helgen, förutom lite hundträning i morgon förmiddag med Fia och Alva, och så ska vi spåra lite också. Ska försöka vara ute så mycket som möjligt och njuta i solen, det blir nog inte så svårt.
 
I går blev det träning med Jenny och Susanne, och för oss stod det lite helhetsträning på programmet. Och i  onsdags körde jag detaljträning med Anne-Marie på klubben. Vid båda tillfällena fokuserade jag framförallt på sättandet i Z:at ihopkopplat i en kedja med fritt följ (vilket funkade, härligt) och några andra moment. Sedan tränade vi vittringen.
 
Den senare funkar mindre bra just nu, hon verkar ha kommit in i någon låsning i att stanna halvvägs in och titta frågande på mig, med rätt pinne i munnen. Gaah! Det började på tävlingsdagen i söndags och jag har inte lyckats låsa upp det än, men förhoppningsvis är det något tillfälligt tilt i henne skalle bara som går att belöna bort.
 
Just att belöna bort icke önskvärda beteenden tycker jag kan vara bra mycket mer effektivt än att fela hunden. Inte alltid, men i vissa sammanhang, när man märker att hon är osäker på sin uppgift. Det känns mycket bättre att stärka upp än att fela och eventuellt bygga ännu mer osäkerhet. Vittringen är ett sådant moment, och likadant med inkallningen. Eller tja, det går nog att lägga in i alla moment när jag tänker efter, bara det är genomtänkt!
 
I går hjälpte Jenny och Susanne mig att filma de sista sekvenserna till min lilla film om projektet Snabbare och mer distinkta ställanden i inkallningen. I Spetsgruppen har vi själva valt ut några projekt var som ska redovisas till ledningen med jämna mellanrum. Jag har för tillfället snöat in på iMovie så det fick bli en liten film...
 
 
Projektet startade på talanglägret i Smedjebacken i februari, och har ändrat riktning lite under vägen. Men det känns som att vi helt klart är på gång mot målet!!! Och på senaste tävlingen fick vi ju faktiskt en 10:a, när jag testade att använda handtecken i tävlingssammanhang för första gången, härligt!
 
Nu är det dags att fundera och utvärdera de andra projekten jag har; Göra Lyra tryggare i gruppmomenten (få bort oron, tänka tryggt och mer uppgift) samt Sänka stressnivån (hon gör det hon ska, men med en stress inombords som kommer ut som pip, gnäll, okoncentration och slarv i stadgan, är min tolkning). Inte lika kul att göra en film av kanske... Ska skriva ner lite nya projekt också, man blir så inspirerad av vårvärmen och ljuset!!!
 
Har förresten lite svårt att släppa tanken på att tävla i Finland, så jag har fått lite hjälp av både Lyras brorsas matte Heli och även av snälla Jessica Svanljung att kolla ut lämpliga tävlingar i södra Finland. Får se om det blir verklighet av det eller inte. Det underlättar ju också om tävlingsledaren pratar svenska, så att jag slipper plugga in all kommendering på finska (kan bara några av dessa finska kommandoord i dagsläget)...fast det kan ju vara en kul utmaning iofs! :)
 
Har faktiskt bokat in en Finlandsresa redan nu, men inte för att tävla utan bara lite vanlig sommarsemester hos släkten i vackra Ekenäs. Helt hundfritt blir det dock inte då vi troligtvis kommer att få gulla med en jaktlabbevalp hela dagarna och sista dagen kommer att tillbringas i Helsingfors på World Dog Show (världutställning som är på olika ställen varje år, detta år i Helsingfors) och även VM i lydnad!!! Tror att Micke ser fram emot just den delen av semestern såå mycket, haha! Men såklart att man måste dit när vi ändå är så nära, och just på fredagen är det goldens som ställs ut och finalerna går i lydnaden. Man måste ju dit och heja på Sverige!!!
 
Trevlig helg!
 
/Cissi