Allt som inte syns...

Såg en väldigt bra bild härom dagen på facebook som jag snodde:
 
 
Nu är det dags att få en behandling av osteopaten och sedan hundträning med Jenny och Vanessa!
 
/Cissi

Hämt och fösning

Härliga helg!! 

Det har verkligen varit superskönt väder som har möjliggjort spårläggning med båda hundarna, nygräddade våfflor på vår soliga altan, lydnadsträning med Fia & Alva, sköna promenader, pyssel i trädgården och så fika med mamma. Och lite vallning ute hos Lisbeth på Färingsö! 

I dag försökte vi oss på lite längre hämt och försökte få ut avståndet till fåren...det gick sådär. Hon har verkligen tänt till på fåren och gör massa fina saker, men har aningen svårt för att lyssna på mig, ett vanligt fenomen i fårhagen...men kul är det! Vi ska nog få ordning på det tids nog. Fösningen börjar däremot se jättefin ut, men eftersom jag är lika mkt nybörjare som hon, så går det ganska långsamt framåt i utvecklingen. Skulle verkligen vilja lära mig mer, gå någon kurs eller så, men samtidigt har jag inte riktigt tid att fokusera på det. Det finns så mycket jag vill göra!!!

Nu väntar en ny arbetsvecka som i dagsläget ser ovanligt lugn ut, få se hur länge det håller sig så...


Lyras spår på ca 300 m med 6 pinnar. Hon markerade två av dem, resten hittade jag...inte bra att hon inte markerar pinnarna ordentligt, men positivt att det innebar att hon ändå gick i rätt spår.

Rissie fick ett spår med klöv (inget blod) på ca 300 m på många olika underlag, som hon gick klockrent!! Lagom tempo och fint avslut. Bra premiärspårat för säsongen!!


Vallning i fint väder i dag! Förutom tre kelpies var det en border collie och en bearded collie, kul att se dem jobba.Kelpie kollar på kelpie som kollar på kelpie som vallar....


Trött Lyra efter en skön helg!

Förutom allt det härliga har det även varit en sorgens helg. Två olika bekanta har fått ta bort sina hundar (goldens båda två), iofs äldre hundar, men ändå sorgligt. I går körde en man ihjäl sig vid Jordbro som är nära oss, jag såg ambulansen på väg dit... I dag dog en fotbollssupporter av det meningslösa våldet. Tragiskt.

/Cissi

Sommartid på gång!

Tjoho, i helgen är det dags att ställa om till SOMMARTID!! Bara namnet gör ju en sprudlande glad!!! Och i dag skiner solen så det blir glass ute på lunchen!
 
Har väldigt lite inplanerat i helgen, förutom lite hundträning i morgon förmiddag med Fia och Alva, och så ska vi spåra lite också. Ska försöka vara ute så mycket som möjligt och njuta i solen, det blir nog inte så svårt.
 
I går blev det träning med Jenny och Susanne, och för oss stod det lite helhetsträning på programmet. Och i  onsdags körde jag detaljträning med Anne-Marie på klubben. Vid båda tillfällena fokuserade jag framförallt på sättandet i Z:at ihopkopplat i en kedja med fritt följ (vilket funkade, härligt) och några andra moment. Sedan tränade vi vittringen.
 
Den senare funkar mindre bra just nu, hon verkar ha kommit in i någon låsning i att stanna halvvägs in och titta frågande på mig, med rätt pinne i munnen. Gaah! Det började på tävlingsdagen i söndags och jag har inte lyckats låsa upp det än, men förhoppningsvis är det något tillfälligt tilt i henne skalle bara som går att belöna bort.
 
Just att belöna bort icke önskvärda beteenden tycker jag kan vara bra mycket mer effektivt än att fela hunden. Inte alltid, men i vissa sammanhang, när man märker att hon är osäker på sin uppgift. Det känns mycket bättre att stärka upp än att fela och eventuellt bygga ännu mer osäkerhet. Vittringen är ett sådant moment, och likadant med inkallningen. Eller tja, det går nog att lägga in i alla moment när jag tänker efter, bara det är genomtänkt!
 
I går hjälpte Jenny och Susanne mig att filma de sista sekvenserna till min lilla film om projektet Snabbare och mer distinkta ställanden i inkallningen. I Spetsgruppen har vi själva valt ut några projekt var som ska redovisas till ledningen med jämna mellanrum. Jag har för tillfället snöat in på iMovie så det fick bli en liten film...
 
 
Projektet startade på talanglägret i Smedjebacken i februari, och har ändrat riktning lite under vägen. Men det känns som att vi helt klart är på gång mot målet!!! Och på senaste tävlingen fick vi ju faktiskt en 10:a, när jag testade att använda handtecken i tävlingssammanhang för första gången, härligt!
 
Nu är det dags att fundera och utvärdera de andra projekten jag har; Göra Lyra tryggare i gruppmomenten (få bort oron, tänka tryggt och mer uppgift) samt Sänka stressnivån (hon gör det hon ska, men med en stress inombords som kommer ut som pip, gnäll, okoncentration och slarv i stadgan, är min tolkning). Inte lika kul att göra en film av kanske... Ska skriva ner lite nya projekt också, man blir så inspirerad av vårvärmen och ljuset!!!
 
Har förresten lite svårt att släppa tanken på att tävla i Finland, så jag har fått lite hjälp av både Lyras brorsas matte Heli och även av snälla Jessica Svanljung att kolla ut lämpliga tävlingar i södra Finland. Får se om det blir verklighet av det eller inte. Det underlättar ju också om tävlingsledaren pratar svenska, så att jag slipper plugga in all kommendering på finska (kan bara några av dessa finska kommandoord i dagsläget)...fast det kan ju vara en kul utmaning iofs! :)
 
Har faktiskt bokat in en Finlandsresa redan nu, men inte för att tävla utan bara lite vanlig sommarsemester hos släkten i vackra Ekenäs. Helt hundfritt blir det dock inte då vi troligtvis kommer att få gulla med en jaktlabbevalp hela dagarna och sista dagen kommer att tillbringas i Helsingfors på World Dog Show (världutställning som är på olika ställen varje år, detta år i Helsingfors) och även VM i lydnad!!! Tror att Micke ser fram emot just den delen av semestern såå mycket, haha! Men såklart att man måste dit när vi ändå är så nära, och just på fredagen är det goldens som ställs ut och finalerna går i lydnaden. Man måste ju dit och heja på Sverige!!!
 
Trevlig helg!
 
/Cissi
 

Våffelmiddag

Våffeldagen i dag och självklart våfflor till middag. Tyvärr jobbar Micke men jag fick sällskap av två fyrbenta kamrater som glatt smaskade i sig lite grädde!

Helt proppmätt och lätt illamående (som alltid efter våffelätning) är jag glad över att jag tränade med hundarna INNAN maten! Nu klarar jag bara av att ligga raklång på soffan.

Nötte på tre moment med Lyra i dag hemma på tomten; vittring på många olika sätt, fjärr och Z. 

Vittringen var kanon, 100 % rätt val, bra fart och fina ingångar och avlämningar. Så VARFÖR denna osäkerhet på tävlingen i söndags?! Onödigt. 

Fjärren tränade jag på ca 15 meter (gräsmattan är inte längre än så...) och fokus i dag var på stadga. Det är en ständig balans att hitta stadga utan att få låsningar, svårt det där!! Stadgan var jättefin, men det brukar den vara när det inte är så mycket störning.

I Z:at fick jag fram samma problem som vi hade på tävlingen, dvs om första skiftet är stå och det andra är sitt, så låser hon och vägrar sitta. I dag var hon helt låst i tanken och jag fick lägga på ganska mycket hjälper och höög belöning för att hon skulle sitta... Just sitt under gång är rätt svårt att träna tycker jag, det krävs mycket mer tajming än stå eller ligg under gång, dessutom är det mycket svårare att se som förare om hon är på väg att sätta sig eller inte. 

Har nu gjort en plan för morgondagens träningspass som blir premiär på brukshundklubben för säsongen, med lite kelpieboost! Hoppas på fint väder och inte alltför leriga planer!Smaskiga frasiga våfflor med blåbär från i somras, plockade på tomten, lyxigt!


/Cissi

Tävlingsfilm

Här är filmen från gårdagens tävling. Alltid sååå intressant och värdefullt att titta på! T ex visste jag inte alls att hon stod upp i halten i stegförflyttningarna, trodde bara att hon satt väldigt snett....
 
Stort tack Jenny för att jag fick låna plats i din filmkamera, och för att du fixat med filmen och laddat upp, och till Louise Jonsson från talangtruppen som var så snäll och filmade!! 
 
 
 
 
Nu ser vi fram emot en ny vecka, som än så länge är ett ganska oskrivet blad! Kanske är det dags att sätta igång spårandet lite mer seriöst nu när kvällarna är ljusare, och repetera all agility innan kursstarten i april!
 
 
 
 
 
/Cissi

Vårt andra 1:a pris!

Ibland känns det som att man är lite galen...som i morse när jag steg upp klockan 04:15 och satt i bilen en timme senare. Med mig hade jag Lyra, en god matsäck och en hel del förväntingar! Det var dags för säsongens sista inomhustävling, denna gång i Kungsörs Hundarena, och vi hade samling kl 07:30...

 

Vi kom fram i god tid så att jag kunde gå en promenad och göra ett uppletande för att trötta ut kelpiehjärnan en aning. Det var det bästa uppletandet hon någonsin har gjort, hittade alla sakerna och jobbade på oavbrutet, härligt!!!

 

Vid samlingen fick vi veta att det "bara" var 20 ekipage som skulle komma till start (dvs många hade strukit sig). Det var skönt att höra eftersom det var 32 anmälda från början och jag hade ställt in mig på en lååång dag. Vi fick startnr 13, lucky number maybe!? Dumt var att träningskompisarna Camilla och Jenny fick startnr 11 och 12, vilket innebar att vi varken kunde hjälpa varandra eller titta på varandra! Trist. Men det positiva var ju att våra hundar fick sitta/ligga bredvid varandra i gruppmomenten, tryggt och bra! Vid de tidigare tävlingar jag har gjort på hundarenan har tävlingen varit uppdelad i två delar, dvs alla har gjort fyra moment, sen en paus, och sen har man gjort de fyra sista. Hallen är ju ganska liten så det blir trångt om man annars ska ha hela banan uppställd på en gång. I dag hade de dock valt att ändå köra igenom alla moment för varje ekipage, alltså ingen uppdelad tävling. Bara att ställa om tanken alltså. Dessutom var det en helt annan ordning på momenten än vad det brukar vara, väldigt bra träning!

 

Gruppmomenten gick bra, Lyra såg lugn och fin ut vilket gladde mig mycket! Varje tävling med lyckade gruppmoment är en vinst i mina ögon, det bygger trygghet både hos Lyra och hos mig!!!

 

Efter att första ekipaget kört igenom sitt program fick vi reda på att industrilokalen bredvid skulle stänga ner sin ström alldeles strax för att kunna renovera sina maskiner hela dagen, och det skulle innebära strömlöst även i hundhallen, och alltså ingen belysning!!! Ingen på klubben hade blivit informerad om detta och var såklart jätteledsna över det. Även om det finns några fönster så finns det ju mängder av lysrör i taket som lyser upp lokalen, så hur mörkt skulle det bli...? Intalade mig själv att det inte är någon idé att lägga energi på sånt som man ändå inte kan påverka, så det var bara att gilla läget och ställa in sig på en tävling i halvmörker...en bra erfarenhet om inte annat. Dock lyckades de väl övertala grannlokalen att behålla strömmen, för de släckte aldrig ner. Skönt att inte ha oroat sig för det i onödan! :)

 

Fram till att det var vår tur att gå in på planen höll jag mig till min plan, dvs att umgås mycket med Lyra och se till att hon var lugn och trygg. Vi satt en stund på läktaren och tittade på några ekipage, men gick sedan en lugn promenad i skogen, satt på en sten i solen och softade, och satt tillsammans i bilens baklucka ett tag. Lyra vilade, jag försökte kolla på livestreamingen från rankingtävlingen i Malmö (där flera från talang- och spetsgruppen tävlade), men min ipad krånglade lite så det blev bara ljud, ingen bild...suck.

 

När vi väl gick in på plan kändes hon lugn, men ändå ganska tittig och splittrad, det var många koner på planen så kanske gick hon igång lite på det? Innan vi gick in hade jag dessutom kört vittringsprovet tre gånger utomhus, och alla tre gånger hade hon tagit rätt pinne, men på vägen tillbaka till mig hade hon kastat iväg pinnen med munnen, inget som hon brukar göra!!! Lite nervös över det momentet alltså. Dessutom fanns det inga som helst transportsträckor mellan momenten, när ett moment var slut var det på i stort sett samma punkt som nästa började på, och eftersom det var två tävlingsledare som tog hand om vartannat moment gick allt i en rasande fart och några förberedelser för varje moment var svårt att hinna klämma in, det var ca 5 sekunder mellan varje moment!! Detta måste vi definitivt träna på framöver!

 

Första momentet var fjärrdirigering och hon fastnade på något ljud utifrån så jag fick lägga in ett dubbelkommando och hon kom dessutom fram i två skiften. Sedan var det hopp-apport och inga problem. Därefter kom vittringen och hon sprang ut fint, tog rätt pinne, men ca 2 meter innan hon kommer in till mig, så stannar hon och bara glor på mig (med pinnen i munnen som tur var). Där stod hon som förstenad, tills jag till slut sa "fot" för att släppa förtrollningen och få in henne, skumt beteende! Fria följet kändes okej, men en viss okoncentration fanns vilket resulterade i att hon stod upp i någon halt. Sedan kom Z:at och skiftena var stå, sitt, ligg. Missade sitt-skiftet (hon stod istället) vilket tyvärr är ett ganska vanligt problem, kanske dags att ta tag i ordentligt nu?! Resten av momenten gick bra, och full poäng på dem, vilket räddade upp poängen ordentligt! Är så glad att hon inte tvekade alls i rutan (som stod vid läktaren), då hon vid förra tävlingen i denna hall blev rädd för ett ljud just när hon kommit in i rutan, och jag var orolig för att det skulle sitta kvar. Så himla skönt att ha det som sista moment också, en fin känsla när vi gick ut!!

 

Här är poängen med domarkommentarerna:

Sitt i grupp - 9,5 p Tramp

Ligg i grupp - 10 p

Fjärrdirigering - 6 p Ett extra kommando, flyttar fram

Hopp-apport - 10 p

Vittringsprov - 6 p Stannar under ingång, dubbelkommando

Fritt följ - 8 p Sitter ej i en halt, släpper i en sväng

Apportering m dirigering - 10 p

Z/Stå, sitt, ligg under marsch - 6,5 p Sitter ej, tar steg (hon trampade lite när hon insåg att hon gjort fel, dvs stod upp)

Inkallning med stå o ligg - 10 p

Rutan - 10 p

Totalt 274 poäng och ett 1:a pris!

 

Jag är dock inte helt nöjd med dagens tävling. Visst levererade hon en massa fina saker men hon kändes ändå lite väl okoncentrerad och hade faktiskt en del små små pip (som dock domaren inte hörde) i flera moment vilket tyder på att jag inte lyckats med uppvärmningen...eller vad betyder de där jäkla ljuden egentligen?!? Suck. Vet inte.

 

Jaja, jag är såklart jätteglad för att vi kammade hem vårt andra 1:a pris och en fin fjärde plats av 20 startande. Det ger en lite lugn i kroppen att jobba vidare med sakerna som inte stämde.

 

Oväntat tidigt (redan ca 13.30) rattade jag bilen hemåt efter en trevlig tävlingsdag och hann hem för att gå en solig promenad med Rissie, mysigt. Nu blir det soffan och pizzamiddag med Micke! Tror att det blir tidigt i säng i kväll....

 

Kungsörshallen. Lyra känner igen den vid det här laget och gnäller rätt ordentligt när vi svänger in där med bilen... 
 
Planen var ganska trång i dag med hela eliten uppdukad på liten yta.
 
Momentordningen var lite annorlunda. Mycket bra!
 
För att komma ihåg Z:at....
 
Lyra tittar noga på hur det ska gå till...
 
 
Slussen innan man får gå in på planen, här kan man värma upp ensam när ekipaget innan kör.
 
Jaa vi klarade det, tjoho!!!! En obligatorisk 1:apris bild! :)
 
Härligt solig promenad med Rissie på tu man hand...
 
 
Du och jag matte...
 
Skogsagility!
 

/Cissi

Vårväder

Härliga lördag! Började i morse med långpromenad på Djurgården med Hans och Ecko. Åt medhavd frukost på Hunduddens soliga klippor och hundarna badade i havet, en fantastiskt fin morgon. 

Shoppade lite vårblommor på vägen hem och planterade hemma, bort med all gammal ljung! Åt årets första lunch på altanen tillsammans med Micke. Letade vårtecken på tomten och promenerade i skogen medan Micke fixade i garaget. Var iväg till tippen och kastade massa skräp. Nu är middagen uppäten, båda hundarna nybadade, tvätten hänger på tork och det är nya lakan i sängen, skön känsla!

Veckan har gått fort med helt knasigt väder! Ena dagen varmt och torrt, nästa snö i massor! Och nu torrt och varmt igen. Det gäller att vara flexibel och hänga med.... Har lyckats få till två bra träningspass ute denna vecka, och två sena kvällspass i ridhuset vid oss. Och några snöiga promenader med vänner.

I morgon ska vi tävla i Kungsör och det känns bra. Kanske har vi tränat lite mindre än normalt de senaste veckorna, iallafall färre pass med kommendering, men inkallningen har funkat riktigt fint och även fjärren. Har gjort minst tre vittringsprov varje dag och majoriteten av dessa har varit bra. Så det ska bli kul att tävla imorrn! Lite synd att det är inomhus, hade föredragit en utomhustävling i det fina vädret! 

Återkommer med resultat!

Svårt att planera när den ena dagen inte är den andra lik...Härligt med snö!


Då blir det ridhusträning!Vår väg i olika skepnader.Bild från i torsdags och i dag, lördag...Vet inte vad hundarna gillar mest egentligen...Morgonens promenad och frukost, alltid lika trevligt!


Färgglada blommor = Lycka!!Nya blommor vid entrén!


Inventering av vårtecken på tomten.....Det är helt klart vår!!!


/Cissi
Vill ha! Nu!

Snälla, kan jag få några såna här???
 
 

 

/Cissi

Sudda och tänk om

Ibland blir det inte som man tänkt sig.
 
En väldigt omtänksam vän kontaktade mig i dag och informerade om att det fanns risk för en hel del skjutande på den där brukshundklubben på Åland, dit vi anmält oss på dubbeltävling i april. Så hade det iallafall varit när hon tävlat där för några år sedan, och eftersom hon vet att Lyra inte gillar sådant så ville hon varna mig för det. Hon ville inte vara en glädjedödare eftersom hon visste att jag såg fram emot resan, men då hon själv har haft en skottberörd hund tidigare visste hon hur tokigt det kan bli, och att lägga en massa tid och pengar på att åka dit för att bara inse att man inte kan tävla är ju väldigt trist.
 
Jag kontaktade klubben och jo, det sköt fortfarande alldeles i närheten av klubben. Det ligger nämligen ett flygfält där och för att skrämma iväg eventuella fåglar så skjuter de med luftkanoner flera gånger per dag, lite olika mycket beroende på hur många plan som trafikerar. Visst sköt de mindre på helgerna, men hon kunde absolut inte garantera att det var skottfritt när vi kommer.
 
Man kan ju aldrig garantera att det är helt tyst när man är iväg och tävlar. T ex så kom det ju ett skottliknande ljud på Haninge BK när vi tävlade där i höstas. Antingen var det ett skott från skogen (jakttider) eller så kom det från brasorna de hade tänt på det närbelägna koloniområdet, det kan ju spraka och smälla rätt rejält om eld ibland. Det var iallafall för mycket för liten kelpie, som lämnade sin plats i platsliggningen och trippade till bilen för att söka trygghet. Detta vill jag aldrig vara med om igen.
 
Därför började jag lägga på en hel del olika ljud i träningen under lugna former och med mycket belöning, framför allt i gruppmomenten. Men ganska snart insåg jag att det inte är just ljuden som är det största problemet, utan det är den otrygghet som Lyra känner när hon sitter/ligger där på sin plats. Hon sitter/ligger där på ren lydnad, men hon tycker att det är pest. Om det då kommer ett otäckt ljud så rinner det väl över och hon klarar inte av att vara kvar. Men det grundproblemet som jag har fattat det, är alltså otryggheten. Därför har jag valt att tänka om och lägga mer krut på detta, att få henne tryggare och hitta en uppgift i momenten (genom godis på näsan och hakan i backen).
 
Det känns som att hon har blivit tryggare, på de senaste tävlingarna har hon haft ett annat lugn i både kropp och blick. Men vi är inte på något sätt klara med det här ännu. Därför är det alldeles för tidigt att lägga på höga läbbiga ljud eller t ex tävla i mässmiljö (som helgens kommande rankingtävling i Malmö). Nej, vi behöver mer tid till detta! Kanske blir det aldrig riktigt bra, tiden får utvisa.
 
Så nu har jag tyvärr fått bestämma att ställa in Ålandsresan. Så himla trist, det hade varit en kul resa att göra ihop med träningskompisarna och en bra erfarenhet! Men vi får sikta på andra mål istället. T ex så finns en intressant dubbeltävling i Eskilstuna just den helgen som vi kanske utmanar oss med istället, det kan ju vara skoj att prova på!
 
Helgen blev visst helt tom...
 
/Cissi

Helg med livskvalitet!

En härlig helg är till ända. Hundarna tuggar nöjt på varsitt ben, och Micke och jag ligger mätta i soffan efter en god grillmiddag hos mina föräldrar!

Helgen började på bästa sätt på fredageftermiddagen med några timmar på Centralbadet med mamma och Andrea. Bad, bastu och några glas prosecco sitter ju aldrig fel och är en trevlig avslutning på arbetsveckan!!

På lördagen hade jag riktig kvalitetstid med min guddotter Emma, 10 år. Vi gick på stan och och småpratade, och jag berättade om vägarna vi gick på, ställen vi passerade och saker vi såg. Försökte lära henne allt jag kan. Vi kollade in i det mäktiga stadsbiblioteket, shoppade roliga saker på Buttericks, gick på bio och åt inne i Kungshallen. En kanondag helt enkelt!! Avslutade dagen hemma med middag tillsammans med Micke.

I dag har det varit hundträning för hela slanten då vi från talang/spetsgruppen som bor i Stockholmsområdet hade hyrt hundhallen i Upplands Väsby! Det blev bra träning i en miljö som Lyra tyckte var rätt så jobbig. 

Första passet gjorde vi två kedjor, men hon kändes ganska ofokuserad, eller snarare störd av att det skälldes från agilitydelen, att det blåste i hallens tältduk och att det var annorlunda dofter, personer, hundar... Bra grejer att träna på alltså! Och vittringen, den funkade inte överhuvudtaget!! Hon kopplade liksom aldrig på näsan, utan sprang ut och hämtade en pinne bara, när hände det sist?? Skumt. Nu blir det till att göra vittring 2 ggr/dag ända fram till helgens tävling!!

Såklart fanns det massa bra saker också, ställandet i inkallningen börjar se riktigt snyggt ut, och gruppmomenten var fina! Det var minimalt med gnäll från kelpiemunnen och hon gillade de nya fina engelska leksakerna! :) Och att se och hjälpas åt med alla andra ekipage var som vanligt riktigt skoj och utvecklande. Hoppas att vi kan få till en talangträning snart igen!

Vilken tur att vi är så många talangare i Stockholm! 

Många roliga övningar för att stärka hundarna....


Sista minutrarna körde vi allihop samtidigt. Lyra var duktig som låg stadigt med hakan i backen, trots mycket störning bakom!Härliga vårmornar i solen!!!

/Cissi

Soligt och varmt

Det måste vara årets hittills varmaste dag i dag, vilket fantastiskt väder och värme! Hoppade över lunchen och gick istället ut och ställde mig i solen och bara tankade vitaminer, skönt!!! Känns lite trist att de lovar kallt väder till helgen bara.

 

Har njutit av två dagar på Marholmen där det förutom en hel del jobb även blev tid för promenader i solen, god mat och tid i deras fina nybyggda SPA. Det var verkligen välbehövligt efter en intensiv Englandsresa... Det är jobbigt att ha semester ibland! :)

 

I kväll blir det hundträning, tjoho! Det kanske till och med är lite ljust fortfarande då. Dags att skriva ner en plan!! Har lite lätt ångest över alla kommande tävlingar som kommer allt närmare, hur jag ska lägga upp träningen på bästa sätt så att vi är så bra förberedda som möjligt. Funderar vidare på upplägget...

 Våren har kommit till Marholmen...
 
 
SPA och hav...livet är skönt!
 
Fin solnedgång hemma i går, himlen ändrade färg på bara några minuter, häftigt!!
 
/Cissi

Härligt uppträdande

En måste se-video!

http://youtu.be/u53NmuX7I-I

Detta är inledningen på Best In Show-finalen i söndags, man blir ju impad....!

/Cissi

Årets Cruftsresa!

Hemma igen efter några oerhört intensiva och trevliga dagar! Ute har solen visat sig, men vi har hängt i mässhallarna från tidig morgon till sen kväll alla dagar. Har inte kommit därifrån förrän runt kl 21, så sena middagar och sedan upp tidigt igen... Och tyvärr har det inte blivit någon tid alls för promenader vid kanalerna eller Birmingham-sightseeing denna gång. Några timmar hanns med i det stora köpcentret mitt i stan bara, men sen har det shoppats loss på mässan istället!

Trots tight schema har det som vanligt varit härliga dagar med fina vänner, många skratt och fina hundar. Vi har tittat på internationell freestyle av hög kvalitet (bl a svenska SM-vinnaren var med), den märkliga engelska lydnaden och många fina goldens och andra raser, och shoppat en hel del såklart!

Nu har jag landat hemma, packat upp och packat om i en mindre väska. Imorrn bitti åker jag på konferens till Marholmen med alla cheferna på jobbet! Är såå trött nu, så dags för sängen!!

Här är lite bilder från helgen:

Vårt fina hotell precis vid tågstationen. Informationsmontrar om alla olika hundaktiviteter, superbra!

Trötta labbar i sina bås....varje hund har varsitt. 


Som vanligt är lydnadshundarnas bås aningen mer smyckade....


Lydnaden är som alltid lite konstig och svår att förstå...


Open-klassen bland goldentikarna.


Bland hanarna vann fina Abinvale Traguardo och han blev även Bäst  i Rasen!! I gruppfinalerna bland alla de andra gundogsen blev han placerad, som 2:a, hur stort som helst!!! Rissies sista kull hade hon med denna fina gosse, lite roligt!


Första gången jag var kvar på söndagkvällen och tittade på Best in Show-finalen, kul upplevelse! Och en superhäftig freestyleuppvisning inledde finalerna!!

Tack och hejdå för denna gång, ses igen Crufts!!
/Cissi


Tävlingsvåren planerad

Sådärja, anmälan och betalning är gjord till dubbeltävlingen på Åland den 26+27 april! Ska bli såå spännande att åka utomlands och tävla, även om det ligger så nära...! Superkul att göra en tävlingsresa tillsammans med träningskompisarna också!!!
 
Jag hade inte riktigt någon tanke på att det faktiskt går att få finskt lydnadschampionat (om vi klarar ett 1:a pris där borta...), men så är det ju. Dock måste hunden vara champion i sitt hemland först, om man ska kunna få ett utländskt championat. Kollade upp med dem om man händelsvis kunde tillgodräkna sig ett eventuellt finskt 1:a pris i efterhand, så att när Lyra blir svensk champion även då samtidigt blir finsk. Det skulle ju kunna vara så...men så var det inte, attans!
 
Så jag gör ett försök och slänger in några tävlingar innan vi åker, man kan ju alltid försöka!! Har vi tur så hinner vi få två 1:a pris till innan resan. Och om inte, så gör det egentligen ingenting. Det är ju inte därför vi åker, men det hade såklart varit en kul bonus!! Vi kan ju alltid åka dit igen om man vill försöka!
 
Så, såhär ser nu tävlingsvåren ut hittills:
23 mars - Kungsör inomhus
13 april - Roslagens BK
21 april - Knivsta BK
26 + 27 april - Åland
11 maj Forserums BK (rankingtävling)
 
Det kan ju vara så att några av apriltävlingarna bjuder på ösregn, snö eller lervällingsplaner, och då tror jag att vi står över. Det kan ju också hända att vi får big problems med t ex gruppmomenten (som iofs har funkat riktigt bra på sista tävlingarna, peppar peppar....) eller de där ljuden som kommer från kelpiens lilla trut. Då får jag tänka om.
 
Kanske anmäler jag till något mer i maj/juni också, men det tar vi senare.
 
 
 

I morgon bitti är det så dags för vår årliga Crufts-resa, ska bli så kul, som vanligt!!! Det är fjärde året jag åker, men är fortfarande en rookie bland resesällskapet, en hel del har åkt i måååånga år....
 
Vi flyger till Manchester i morgon förmiddag och tar sedan tåget till Birmingham. Hinner väl nog med en sväng på mässan på fredag och sedan hela lördag och söndag. Gundogs, dvs alla retrieverraser (och fler) ställs ut på söndag så då blir det mycket häng vid ringside blandat med shopping, koll på andra raser, freestyle- och lydnadstävlingar, finaler osv. Hemresan blir på måndag vid lunch. Ska bli härligt att bara strosa runt, få lite mer vårvärme och bara ha det bra med massa trevliga kamrater!
 
So long!
 
/Cissi
 

Intressant behandling

Vilken tur att jag inte har något inplanerat denna kväll, är helt slut i kroppen och sitter typ fast i soffan.... Har gjort mitt livs första besök hos en osteopat i dag. Mycket intressant och givande!! Men det tar på kroppen. 

Har haft problem med s k löparknä i flera år, vilket är rätt irriterande när man vill kunna springa. Har även haft ont i foten på samma ben i många år, något som jag egentligen knappt tänker på längre, utan bara lever med. Men den senaste månaden har jag även fått ont i vänster sätesmuskel och ländryggen, så vår massör på jobbet tipsade om att ta en elevbehandling på Stockholm College of Osteopatic Medicine, för att se om de kunde göra något. Jag ville även ta upp problemet med mina blåsvarta händer som jag tror beror på dålig cirkulation. 

Så i dag var det dags! Utbildningen är 5-årig och den som behandlade mig hade gått ett antal år, och sen var det två förstaårsstudenter och en handledare med... Osteopati handlar mkt om helheten och det blev mycket frågor om allmäntillstånd, tidigare skador osv innan kroppen kollades på olika sätt, blodtryck, puls, hur jag står, går, var jag är stel och en massa andra saker. 

Det visade sig att mitt högerben/fot vill dra sig utåt, både när jag står och ligger, medan vänster pekar rakt fram. Alltså har jag ngt som drar ut det och det gör att hela högersidan gör ont. Sen fanns det massa låsningar i höften också. Själva behandlingen bestod mycket av tryck, töjning, böjning, drag och mjuka rullningar. Ingen massage och knäckning. En del övningar kändes knappt, andra gjorde rätt så ont. Det kändes nästan lite overkligt, men efter allt detta hade högerbenet hittat tillbaka till sitt rätta läge och det pekade rakt fram! Nu ska vi fortsätta behandlingen för att se till att inte kroppen faller tillbaka, och även jobba vidare med andra låsningar. Det ska bli jättespännande att följa detta!!Ljust ute på promenad vid 16.45, underbart!!!!Tänkte packa lite inför den stundande Englandsresan, men osäker på vilken väska jag ska ta.... Förra året tog jag den lilla, men fick då låna plats i Kerstins väska på hemvägen!!


/Cissi

Lite för lugnt!

Jag gillar inte riktigt när det är för lugnt. Jag blir bara stressad av att inte ha något inplanerat! När jag har fullt upp med aktiviteter, projekt eller något annat, då slappnar jag av som bäst!

Den här helgen har varit lite väl lugn för min smak, visst vi har hunnit med ett bra träningspass med Camilla & Tista i går och tränat hundarna på egen hand i dag, hängt med Micke, haft promenad- och fikabesök av Maria, Söt-Edvin & Isa, pysslat lite hemma och sånt...men ändå, lugnt! Segt. Usch. Myror i brallan. 

Ska kanske passa på att planera kommande veckas träningspass, det gäller att gå igenom alla anteckningar med den långsiktiga planeringen, så att man inte glömmer att träna något....lätt hänt.

Satt förresten i dag och kollade in lite tävlingar. Kungsörtävlingen i mars som vi är anmälda till har rekordantalet 33 ANMÄLDA!! Till en inomhustävling! Det lär väl tyvärr lottas bort en del ekipage, håller tummarna för att varken vi eller någon av kompisarna i talang/spetsgruppen blir bortlottade. Känns lite oroväckande eftersom det är rankingtävlingar där i september som vi ska vara med på, hoppas att de inte lottar bort folk då oxå! Rankingtävlingarna är ju en del av landslagsuttagningen och även om vi inte aspirerar på just det ännu, så är det viktiga och lärorika tävlingar att vara med på!

Håller förresten på att planera en tävlingsresa till Åland också, spännande att tävla utomlands!! Får väl kolla i Norge också sen. Eller varför inte i Finland/Ekenästrakten när vi ändå är där på semester??


Vasalopp, soffhäng och semla....


Träning i Fornuddsparken i dag. Länge sedan sist. Bra med störning och kul & lättsam träning. Sitt i grupp tränar vi såhär sedan några veckor tillbaka. Testade korven även i platsliggningen, Lyra låg som en sten...

/CissiRSS 2.0