Agilityhelg

Två arbetsveckor kvar, det känns helt okej att jobba när det ändå är rätt grått och trist ute. Kontoret är ganska tomt, en hel del är i Almedalen och många har gått på semester redan.
 
Helgen har mestadels spenderats på Tyresö Brukshundklubb tillsammans med ett trevligt gäng agilitynördar på kurs för min arbetskamrat Yvonne Ahlin. För min och Lyras del har det varit en hel del nyinlärning, utmanande och jättekul! Har lärt mig massor av nya ord och svängar, en del var riktigt klurigt!! Så nu har jag fyllt på agilityryggsäcken med ytterligare kunskaper som jag ska träna vidare på hemma, kul! Roligt var även att träffa Kylie, en systerdotter till Rissie, som gick på kursen tillsammans med sin lillmatte, såå duktiga ihop!!!
 
Eftersom kursen bara var halvdagar så har det hunnits med lite annat också. Middag hos mamma & pappa (som precis kommit hem från en fin resa i bl a Newport (USA)) och fick då även förmånen att umgås med Estrid & Elsa som sov över där. I går var mamma och jag iväg och besökte en helt otrolig trädgård då det var "Hela Sveriges trädgårdssöndag" och många hade "öppen trädgård" som man kunde åka runt och besöka. Mamma hade varit iväg och kollat på fina trädgårdar på flera ställen i Tyresö, men jag hängde på när hon skulle till ett ställe i närheten av oss. Bra att samla inspiration till vårt eget lilla trädgårdsprojekt, nu vill jag bara hem och gräva!
 
För övrigt har jag kämpat lite med Rissie som varit krasslig. Var hos veterinären dagen före midsommarafton då hon hade någon slags kram i ett bakben. De kom inte fram till vad det var för fel, men vi bestämde att hon ska få smärtstillande och antiinflammatoriskt i några månader eftersom hon är lite allmänt stel, kanske kan det hjälpa. Så jag fick ett relativt nytt preparat utskrivet, Onsior, som var dyyrt (över 500 kr för 28 dgr...), men det kunde vara värt att testa. Tyvärr rasade Rissies mage helt efter bara en dag med medicinen!! Så nu har det varit lite jobbigt för henne med svår diarré och en väldigt olycklig hund.
 
Vilken tur dock att Facebook finns!! La ut en fundering kring vätskeersättning där (ville vätska upp henne så att hon inte skulle behöva läggas in på klinik som hon har gjorts tidigare vid svår diarré) och vilket gensvar! Fick många bra tips och även erbjudanden om att komma och hämta diverse preparat hemma hos folk redan samma kväll (kl var över 22)! Så tacksam över allas engagemang och en fin bekantskapskrets!!! Nu har det vänt och hon är bättre. Frågan är om jag vågar prova smärtistabletterna en gång till...
 
 
Agilityhelg!!
 
Många banor blev det, jättekul!!!
 
Lyra börjar bli trött i knoppen efter två dagar. Även jag var helt slut i huvudet.
 
Härligt med lite bad efter träning. Tyvärr skar Rissie upp tassen på något olämpligt...men hon repar sig nog snabbt.
 
Medan jag har kursat så har Micke jobbat med staketet på framsidan. Tvärliggarna är nu på plats och snart kan vi börja skruva upp plankorna! Skönt! I detta hörn ska vi nog plantera en del buskar innanför staketet (annars kommer lilla kelpien springa fram och tillbaka och skälla när någon går förbi...).
 
Ser lite snett ut just nu, men det kommer att bli bra!
 
Snickaren!
 
Och så några bilder från den fantastiska trädgården vi besökte i går!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
/Cissi

Varm höst att se fram emot!

Fredag och två arbetsveckor kvar innan SEMESTERN! I och för sig känns det helt plötsligt inte lika viktigt med denna sommarsemester, egentligen skulle jag nog kunna jobba lite...för vi har bokat en höstresa till Malaysia!!! Tjoho! Än så länge är bara flygstolar t&r till Kuala Lumpur bokade, och hotell i KL några nätter, och inträdesbiljetter till moto GP-racet (motorcyklarnas motsvarighet till Formel 1) som vi ska besöka en dag. Nu återstår funderingar vad vi ska göra resten av tiden, funderar på Langkawi och även ev Pankor, för att kombinera storstad och paradisstränder. Kul att planera och leta fina boenden!
 
Drömmer mig bort till Malaysia...liknar Bahamas på många sätt!
 
Måste redan nu börja leta hundvakt också...inte jättelätt. Jo, Rissiegullet är redan placerad och klar, hon är lätt att sätta ut var som helst. Lyra däremot är svårare. Hon är ju verkligen världen gulligaste, gosigaste och roligaste, men har sina knepiga sidor som gör att man måste hålla koll på henne och kunna läsa av situationen, och hon har stort behov av att känna förtroende för sin människa. Det gör också att jag aldrig skulle placera henne på dagis eller pensionat, tror inte att det skulle funka. Jag hoppas verkligen att jag hittar någon som kan och vill låna henne två veckor...!!
 
Vem vill ta hand om mig?
 
I går blev det spontanträning tillsammans med Fia & Alva samt Kerstin & Onni, det var hur länge sedan som helst som just vi tre tränade ihop, kul att ses!! Det blev en fin kväll på Tyresö BK med sol (fast långkalsonger på för säkerhets skull....) och jag hade gjort en rabarber- och jordgubbspaj som vi smaskade på.
 
 

Nu ser jag fram emot helgen och agilitykurs för Yvonne Ahlin båda dagarna! Intressant att se om jag är äldst i gänget eftersom kursen arrangeras av Tyresö Hundungdom...men jag känner mig ju rätt så ungdomlig (får ju faktiskt alltid visa leg på systemet!) så det blir nog inga problem.
 
/Cissi
 
 
 

Så bra möjlighet!

Vadå? Jo, att få en tävlingslik situation och kunna belöna! Jag pratar om kvällens träningstävling på Norsborgs Lokala Kennelklubb såklart!! En kväll i månaden arrangerar de träningstävling för alla klasser, med tävlingsledare, domare och lottning av startordning, dvs väldigt likt verkligheten... I dag var andra gången vi var där, och många andra kända ansikten hade hittat dit denna kväll, jättekul!!

Planen var att lägga in EN huvudbelöning, som var själva överraskningen och syftet med vår kväll. Frågan var bara var den skulle levereras, vi har ju flera moment som strulat på tävling och behöver belönas upp i den situationen....knepigt. Jag hade funderingar på att en från publiken skulle kasta in en belöning vid läggandet i inkallning med stå & ligg (hon har inte velat lägga sig på tävlingar). Bra överraskning men risken är ju att hon då blir lite väl nyfiken på publiken framöver...kanske kommer det fler bollar?? 

Så jag tänkte om och la i en stor glad belöning efter första skiftet (stå) i Z:at, blev jättelyckat!! Ännu nöjdare blev jag med den planen när Lyra faktiskt på egen hand gjorde inkallning med ligg + ligg (istället för stå + ligg, hon gjorde alltså fel), hade ju blivit helknasigt om jag då belönat läggandet som jag tänkte först!! Tur!

Fick även möjlighet att belöna vittringen som jag satte som sista moment, nöjd med det. 

Insåg dock att jag har släppt igenom transporterna mellan momenten, de var superfina i vintras men börjar nu bli dåliga...vi går liksom inte tillsammans till nästa moment. Jo alltså fysiskt gör vi det men hennes tankar är på annat håll. Dags att ta upp igen alltså!

Det blev en bra kväll med trevligt sällskap och helt okej väder. 

Nu ska jag svulla ett lass jordgubbar innan sängdags!

Planering.....Sommarlyx! Ska köpa hem massor och frysa in för att förlänga säsongen.


/Cissi