Semesterdagar....

Har precis kommit hem från några timmars agilityträning på brukshundklubben med träningsgänget, varmt var det!!! Lyra var jättekonstig till en början, ville inte göra något alls, travade lite förstrött mellan hindrena, sprang och gömde sig i tunneln eller låg och darrade....! Hon har haft det väldigt jobbigt under de senaste dagarna med åskan som kommit och gått, t ex vaknade jag i morse kl 05 av att hon låg ihopkrupen på min huvudkudde och tokflämtade och darrade, jätterädd...antagligen av åskan. Eller något annat läskigt ljud, eller en geting eller....just nu är det mycket som är jobbigt i hennes liv verkar det som, lilla känsliga brun. 
 
Med detta, och med tanke på att hon inte velat träna vare sig agility eller lydnad de senaste veckorna (hon har haft NOLL gnista), hade jag alltså inga stora förhoppningar inför kvällens träning. Men efter ett flertal repitioner och flera olika banor började hon äntligen slappna av och hade till slut riktigt kul! Och hon satte ett 8-pinnarsslalom klockrent, i en bana!!!! KUL!! Dock är jag lite bekymrad över att hon är så låg...känns verkligen inge kul. 
 
För övrigt rullar semesterdagarna på med staketbygge, middagar med vänner och grannar och annat skoj. 
 
 
Fin kväll på klubben ikväll! 

 

Bjöd mamma på lyxsushi på Råkultur till lunch i dag, underbart gott som alltid!!
 
 

...och i går blev det mest fika hela dagen lång med olika gäster, för att fira Mickes födelsedag!!
 
 

Härom dagen blev det middag på bryggorna i Nynäshamn, gott och mysigt!
 
  
/Cissi

Åskan går

Hann träna agility på klubben i ca tio minuter i går förmiddag innan det började mullra ordenligt och Lyra blev rädd och sprang till bilen. Färdigtränat för den dagen alltså. Vi hann iallafall med lite motivationsträning (hopp-tunnel-hopp i full fart med rolig slutbelöning!), lite slalom (hon satt det med 8 pinnar, tjoho!) och vippbrädan. Det blev ett rejält åskoväder med blixtar och regn, härligt att rensa luften lite men stackars hundarna som inte tycker om sånt.
 
I går kväll var Fia, Kaj och barnen över på middag och vädret var på vår sida så att vi kunde grilla och sitta utomhus ända till 01-tiden när det kom några droppar, trevligt. Vaknade dock vid 05-tiden i morse av att det åskade ordentligt, det höll på länge och lät verkligen nära och precis ovanför oss! Och två rädda flämtande hundar i sängen...tycker verkligen synd om dem. Helt otroligt är att vi har fått behålla strömmen hemma, de måste verkligen ha stärkt upp vårt elnät så bra som det funkar nu för tiden!!!!
 
Nu är det över för den här omgången och solen skiner igen. I dag blir det bygge av några grindar, sakta men säkert blir det ordning på tomten!
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Simhunden!

Andra semesterveckan är strax slut...
 
Skön långfrukost på altanen...
 
Sista biten på trästaketet är nu klart!
 
Nu har vi börjat med viltstängslet. Först ska det upp en massa stolpar, vilket tar tid... Micke var duktig med släggan.
 
Stolparna växer fram...
 
Från vägen sett.
 
I går tog jag en paus från staketbygget och åkte och badade med hundarna. Ljuvligt varmt i vattnet och vi hade kunnat vara kvar hur länge som helst! Man får väl passa på så länge de blågröna algerna inte kommit ännu, som de oftast gör vid värme... Till min förvåning valde Rissie att SIMMA efter en boll, om och om igen!! Visserligen inte så långt ut och hon var rätt så osäker, men ändå, hon simmade! Sist hon gjorde det var för tre år sedan, och innan det hade jag aldrig fått henne att simma, förutom när vi friskvårdssimmat i poolen på Haninge Hundhälsa såklart (då har hon liksom inget val då jag lyfte ner henne). Så härligt att se!!
 
 
 
Här är lite bilder med finkameran också...dock inte på ovan nämnda simmerska i simaction.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi