Semesterdagar....

Har precis kommit hem från några timmars agilityträning på brukshundklubben med träningsgänget, varmt var det!!! Lyra var jättekonstig till en början, ville inte göra något alls, travade lite förstrött mellan hindrena, sprang och gömde sig i tunneln eller låg och darrade....! Hon har haft det väldigt jobbigt under de senaste dagarna med åskan som kommit och gått, t ex vaknade jag i morse kl 05 av att hon låg ihopkrupen på min huvudkudde och tokflämtade och darrade, jätterädd...antagligen av åskan. Eller något annat läskigt ljud, eller en geting eller....just nu är det mycket som är jobbigt i hennes liv verkar det som, lilla känsliga brun. 
 
Med detta, och med tanke på att hon inte velat träna vare sig agility eller lydnad de senaste veckorna (hon har haft NOLL gnista), hade jag alltså inga stora förhoppningar inför kvällens träning. Men efter ett flertal repitioner och flera olika banor började hon äntligen slappna av och hade till slut riktigt kul! Och hon satte ett 8-pinnarsslalom klockrent, i en bana!!!! KUL!! Dock är jag lite bekymrad över att hon är så låg...känns verkligen inge kul. 
 
För övrigt rullar semesterdagarna på med staketbygge, middagar med vänner och grannar och annat skoj. 
 
 
Fin kväll på klubben ikväll! 

 

Bjöd mamma på lyxsushi på Råkultur till lunch i dag, underbart gott som alltid!!
 
 

...och i går blev det mest fika hela dagen lång med olika gäster, för att fira Mickes födelsedag!!
 
 

Härom dagen blev det middag på bryggorna i Nynäshamn, gott och mysigt!
 
  
/Cissi

Åskan går

Hann träna agility på klubben i ca tio minuter i går förmiddag innan det började mullra ordenligt och Lyra blev rädd och sprang till bilen. Färdigtränat för den dagen alltså. Vi hann iallafall med lite motivationsträning (hopp-tunnel-hopp i full fart med rolig slutbelöning!), lite slalom (hon satt det med 8 pinnar, tjoho!) och vippbrädan. Det blev ett rejält åskoväder med blixtar och regn, härligt att rensa luften lite men stackars hundarna som inte tycker om sånt.
 
I går kväll var Fia, Kaj och barnen över på middag och vädret var på vår sida så att vi kunde grilla och sitta utomhus ända till 01-tiden när det kom några droppar, trevligt. Vaknade dock vid 05-tiden i morse av att det åskade ordentligt, det höll på länge och lät verkligen nära och precis ovanför oss! Och två rädda flämtande hundar i sängen...tycker verkligen synd om dem. Helt otroligt är att vi har fått behålla strömmen hemma, de måste verkligen ha stärkt upp vårt elnät så bra som det funkar nu för tiden!!!!
 
Nu är det över för den här omgången och solen skiner igen. I dag blir det bygge av några grindar, sakta men säkert blir det ordning på tomten!
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Simhunden!

Andra semesterveckan är strax slut...
 
Skön långfrukost på altanen...
 
Sista biten på trästaketet är nu klart!
 
Nu har vi börjat med viltstängslet. Först ska det upp en massa stolpar, vilket tar tid... Micke var duktig med släggan.
 
Stolparna växer fram...
 
Från vägen sett.
 
I går tog jag en paus från staketbygget och åkte och badade med hundarna. Ljuvligt varmt i vattnet och vi hade kunnat vara kvar hur länge som helst! Man får väl passa på så länge de blågröna algerna inte kommit ännu, som de oftast gör vid värme... Till min förvåning valde Rissie att SIMMA efter en boll, om och om igen!! Visserligen inte så långt ut och hon var rätt så osäker, men ändå, hon simmade! Sist hon gjorde det var för tre år sedan, och innan det hade jag aldrig fått henne att simma, förutom när vi friskvårdssimmat i poolen på Haninge Hundhälsa såklart (då har hon liksom inget val då jag lyfte ner henne). Så härligt att se!!
 
 
 
Här är lite bilder med finkameran också...dock inte på ovan nämnda simmerska i simaction.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Dewmistdag!

Årets varmaste dag hittills och jag hade blivit inbjuden hem till Ulrika och Niklas i Eskilstuna tillsammans med Rissies uppfödare och ett gäng till andra Dewmistare. Tanken var en aktivitetsdag och såklart socialt umgänge. Det var verkligen fint uppstyrt med flera olika grenar som vi skulle tävla i på skoj, oavsett nivå. Allt protokollfördes och såklart ville alla prestera så bra som möjligt!
 
För en del var det första gången som de såg eller testade rallylydnad eller agility, många i gänget är ju mest utställningstränade och kanske inte ens kan ett sittkommando...men jag är otroligt imponerad över hur duktiga alla våra hundar var, ja förarna också såklart, men att de kunde hoppa hinder och springa igenom tunnlar utan någon träning är riktigt bra!!! Jag körde med både Rissie och Lyra (hon fick dispens då hon var av fel ras...) och båda skötte sig fint på rallyn. I agilityn är jag supernöjd med att Lyra satte slalomet (6 pinnar) helt klockrent, och att hon gjorde det i en bana!!! Rissie har bestämt sig för att tunnlar är läskiga så hon vägrade att gå in i dem, vet inte vad som har hänt.
 
Efter en riktigt varm förmiddag fick vi njuta av en god lunch och därefter hade vi lite apporteringstävling. Här var det härligt att se alla våra goldens apporteringsglädje, trots att en del som sagt inte var något tränade alls i det! Det skulle alla kritiker ha sett, de som anser att utställningslinjerna inte kan något annat än att stå och vara vackra...! Dewmistare har bra mycket fart och arbetsglädje!!! Lyra fick också apportera men eftersom det inte var apportbockar så förstod hon inte alls att man skulle hämta in dem hela vägen, så hon stannade några meter innan mig och puttade föremålen till mig...ja så kan man ju också göra...
 
Vi avslutade denna superheta och jättetrevliga dag med fika och prisutdelning på alla grenar. Kerstin med Miles & Glitz kom 1:a och 2:a och jag med Lyra & Rissie kom 3:a och 4:a. Inte så konstigt eftersom vi är de som tränar mest av alla! Men jag är verkligen impad av alla andra som kämpade på bra och hundarna som var så duktiga!!
 
Nu är jag väldigt mätt på sol och värme, tänker bara vara inomhus och dricka rosévin resten av kvällen... I morgon blir det fortsatt arbete med staketet
 
 
 
Wow vilken tomt! Här får man plats med det mesta, t ex massa utställningstält, en rallybana...
 
...och en agilityplan! Hur bra som helst!
 
Är vi sponsrade av Eukanuba eller? Jo kanske... :)
 
Ulrika visar hur rallylydnaden går till.
 
De har nyligen börjat och var verkligen jätteduktiga!
 
Sedan var det agility! Tico var först väldigt fundersam över tunneln, men efter en del lock och pock sprang han igenom den och sedan var det inga problem alls!
 
Efter lunchen var det apportering, här i väntan på en markering...
 
Inga problem!
 
Det blev för varmt inne i tälten, tur att det fanns lite skugga i ett hörn...
 
/Cissi

Fortsatta låsningar

I dag har det varit en lugn dag, verkligen haft semesterfeeling. Nya grannarna var över på middag och vi hade trevligt en bra bit in på natten, så i dag var man lite trött.... Medan Micke var på golfbanan passade jag på att bada med hundarna, slappa på altanen i solgasset och läsa lite. På kvällskvisten blev det ett lydnadspass med Vanessa och Flame. Varmt men hundarna jobbade på bra! Dessvärre låste sig Lyra i fjärrdirigeringen igen. Det har hon inte gjort på ett tag men tydligen är det att betrakta som ett problem fortfararande, gaahh! Får backa i träningen ännu en gång, trist.
 
Nu är framsidans staket nästan klart, bara en liten bit vid entrén som ska skruvas fast (skruven tog slut) och så en grind som ska byggas. Sedan är det väl dags att fortsätta med baksidan och viltstängslet...mycket tråkigare att hålla på med! Det är i alla fall riktigt skönt att nu kunna ha hundarna lösa på framsidan utan att hela tiden behöva passa på dem, det kommer att bli toppen när allt är klart!!
 
En av grannhundarna på middagsbesök i går, det gick förvånansvärt bra att ha alla fyra hundar lösa ihop hela kvällen, Lyra som annars brukar sura och vakta var duktig! Eller rättare sagt, grannhundarna var väl tydliga mot henne att de inte brydde sig....
 
Lite staketbilder:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Äntligen har jag börjat läsa boken som jag fick levererat på talangträningen i förra veckan! Inspirerande!
 
Avslutar dagen med en selfie....
 
/Cissi

 

Varma dagar

Puh vilken värme!!! Så härligt det är, känns som man är utomlands, love it!

Första semesterveckan har redan gått, men jag tycker nog att vi hunnit med många bra saker. Träningsläger i Karlskoga, middag och övernattning hos Jessica & Björn, staketbygge, agilityträning, lydnadsträning, långpromenad på Djurgården med klippfrukost med Hans & Ecko, middagsbesök av familjen Backesten.... Bra saker att göra på sommaren! 

I dag har vi äntligen köpt ny grill, så imorgon kommer våra nya grannar över för att hjälpa oss att inviga den!

Förutom grillshopping har det varit mycket skruvande och sågande på sistone, och snart är hela framsidans staket klart, då blir det champagne! Det kommer att bli såå bra, och ännu bättre när vi även får till hela baksidan. 

Staketet växer fram....

Instängd....

Tagen på bar gärning mitt i smultron-/jordgubbsodlingen!!!

Vår gamla lilla grill har gjort sitt....

Nu har vi skaffat en ny stor och fin kompis! Hoppas att den funkar lika bra som den ser ut att göra.

Kvällsträning i dag på Sthlm Södra BK med Maria & Isa för att visa lite lydnadsmoment. Efteråt tränade vi agility, fart och säkerhet är ledorden just nu. Här tränar vi vippbrädan som jag satt fast.

On top of the world!

/Cissi

Staketbygge

Nu har staketbygget på framsidan satt igång på allvar! Vi har turats om att såga och skruva och kommit en bra bit på vägen, det tar tid! Men fint blir det, och jätteskönt att snart kunna ha hundarna lösa på tomten utan att behöva vara rädd för att de drar ut på gatan om det kommer någon förbi, eller att någon förbipasserande hund springer in på vår tomt (som också händer ibland)....
 
I går tog vi en paus i byggandet och blev bjudna på god grillmiddag och härligt sällskap hemma hos våra vänner Jessica och Björn ute på landet i Tyresö/Vissvass. Efter övernattning och långfrukost var det bara att åka hem och fortsätta snickrandet, kanske i något segare tempo än i går....
 
Nu väntar en helg med agilityträning på klubben, morgonpromenad med frukost med Hans & Ecko samt lite mer snickrande. Hoppas hinna med lite lydnadsträning också, om jag orkar. Just nu har jag ingen större lust, utan vi vilar lite från den. Kanske kan behövas.
 
Såhär långt har vi kommit just nu.
 
 
Massor av plankor som ska sågas till fina staketbitar...
 
Första biten är på plats!
 
 
Nu går det undan!
 
 
Sista försöket att komma igenom staketet, snart är det förbommat....
 
Övervakare.
 
 
Andra sidan om garaget är på gång...
 
Nästan klart!
Vilken skillnad med ett staket!!
 
På insidan ska vi troligtvis planera lite buskar, så att inte Lyra ska springa på insidan och skälla ut förbipasserande....
 
När det är varmt är det skönt att doppa tassarna!
 
Fast Rissie hade hellre åkt till havet än att plaska i en liten fånig balja....
 
 
/Cissi

Agilitydebut!

Sådär, då var agilitytävlingsdebuten avklarad! Eller tja, det var ju en inofficiell tävling, men väldigt lik en riktig.
 
Stort tack till Stockholms södra brukshundklubbs agilitysektor som anordnar dessa tävlingar, vilken möjlighet att stämma av hur man ligger till och belöna upp saker! Och bra att träna på allt praktiskt så att man inte gör bort sig helt och diskar sig på en officiell tävling på grund av något basic, t ex att man måste ta bort alla koppel och halsband från hunden innan start, även fästinghalsbandet! Det visste jag inte...men fick tipset när jag ställde upp vid starten. Sedan var det ju lite klurigt att gå banan själv utan att ha någon coach med som tipsade om bra vägar och byten...banorna var egentligen klass 2-banor, så alltså lite svårare än vad vi ska tävla i (som är klass 1) men det funkade bra ändå.
 
Från vår träningsgrupp var det jag & Lyra samt Karin & Tarzan (bostonterrier) som var anmälda, och vi var med i både agilityklass (där det ingår balanshinder) och hoppklass (där det inte finns balanshinder).
 
Lyra var nog kanske inte i bästa form efter tre dagar borta på träningsläger, hon kändes inte direkt taggad när jag värmde upp...och inne på loppen gick det inte heller särskilt fort, men ganska bekväm fart ändå så att jag hann tänka efter och göra de byten och vägar jag tänk mig! Jag tror dock att vi måste få upp farten mer, kanske kommer det med säkerheten men det känns som att hon inte riktigt är med i vår "bubbla", jag vill ju att hon ska tycka att det är skitkul!!!
 
Jag hade bestämt mig för att inte göra någon slalom eftersom vi inte är riktigt klara med det, och speciellt inte om man lägger in det i en bana. Problemet är ju att slalomhindret ju står mitt i vägen och det blir lite konstig väg om man ska springa på sidan om det. Tror att det gjorde Lyra lite osäker, men det funkade bra ändå. Ville inte heller göra vipp-plankan i agilityklassen, då vi inte alls är klar med den, men den sprang hon upp på ändå (jag försökte att vi skulle springa på sidan), så det blev lite knasigt.
 
I hoppklassen vet jag inte riktigt vad som hände, antingen kände hon någon doft (det var fler hundar som gjorde samma sak precis där, ställde sig och vädrade, en del drog av planen) eller så blev hon bara allmänt osäker, för hon DROG AV PLANEN och sprang mot bilen!!! Mitt i loppet! Micke som var med och filmade lyckades vissla henne till sig och då blev hon jätteglad över att han var där. Kanske kände hon hans doft, men hon ska väl ändå inte dra från planen för det?! Konstigt!! Jaja, jag tog in henne igen och så körde vi de sista hindrena som jag är riktigt nöjd med, bl a platta tunneln som hon aldrig klarat tidigare när vi lagt in det i en bana.
 
Det var en riktigt trevlig och kul kväll, och nu har vi mycket att träna på inför nästa gång!
 
Här är agilityloppet. Synd att hon sprang upp på vippen (vilket jag inte hade tänkt mig) och därför blev lite osäker på nästa hinder. Hopphindret efter A-hindret skulle hon egentligen ha tagit från andra hållet så det blev lite knas men det är knappt något vi tränat på så jag gjorde ingen grej av det. Är annars nöjd med det loppet.
 
 
/Cissi

Talangträning i Karlskoga!

Hemma igen efter riktigt bra dagar på Karlskoga brukshundklubb med nästan alla från talang- och spetsgruppen! Sexton duktiga förare och hundar, kan det bli annat än toppen?!? Många bra idéer, kreativa lösningar och skratt har det varit. Egentligen var de här träningsdagarna bättre än ett talangläger, för nu fick vi helt styra själv hur vi ville ha det...inga ledare som bestämde saker. :) Vem vet, kanske blir det fler liknande tillfällen även när vi inte längre ingår i truppen!! Vi borde kanske starta en grupp för alla avdankade talanger (där vi alla hamnar, förr eller senare...).
 
Känner mig fortfarande rätt så trött så det blir ingen längre utläggning här om dagarna, förutom att de som sagt var toppen. I dag har jag suttit och gått igenom alla bilder jag tog och fixat iordning och lagt upp i vår facebookgrupp. Blir därför inte så mycket bilder här...kanske en annan dag, jag orkar inte sitta vid datorn längre!
 
Ska dessutom snart iväg till Stockholm södra brukshundklubb på min och Lyras allra första agilitytävling!!! Visserligen en inofficiell sådan, men ändå. Nästa gång kanske vi vågar oss på en riktig...
 
Här är några bilder från helgen. De flesta bilder jag tog är ju på träningskompisarna och deras hundar, så de lägger jag inte ut här.
 
Vilken trevlig klubb, rekommenderas!!!
 
Stooora fina planer och vi var helt själva!
 
Vi börjar planeringen...några till är på ingång.
 
Vi inledde dag 1 med en träningstävling och gruppmoment.  
 
Mitt och Mias tält matchade...med tiden flyttade fler och fler in i tälten, det var nog minst 4-5 hundar per tält hela tiden. Skönt att ha skydd mot sol och regnskurar!
 
Rissie hade det skönt i tältet.
Sitt i grupp.
 
Ligg i grupp.  
 
Lunchpaus för en del...
 
Lyra testar och demonstrerar sitt nya kyltäcke! Funkade bra.  
 
 
Jag och Lyra.
 
Jag och Lyra.
 
Lyra tränar vittringsprov!
Finhalsbandet var såklart på!
Är så nöjd med denna lilla fina hund dessa dagar! Hon var så snäll, uthållig och rolig!!
Belöning!
Vårt boende på Degernäs camping ca 10 min från klubben låg verkligen fint!!
Utsikten var helt okej...
Stranden...
 
Poserar.
Rissie myser!
Kvällsdopp!
Spanarn.
/Cissi
 

Så var den här....

...SEMESTERN! Fyra veckors sommarlov utan några större planer! Både det fina vädret och att jag har haft väldigt lite att göra på jobbet denna vecka har bidragit till att jag redan lyckats växla om till semesterläge, skönt att slippa ta några dagar för att varva ner som det annars ofta blir. Trots detta känner jag mig lite lätt rastlös, har ju faktiskt inga planer alls för i dag!! Och Micke jobbar två dagar till. Hmm det tar nog ändå några dagar innan känslan av ledighet sätter sig.... Och sedan vore det ju fint om hundarna kunde inse att vi inte behöver gå upp så tidigt och äta frukost just dessa veckor!
 
I morgon bitti styr jag och hundarna till Karlskoga för att träna med nästan alla i talang- och spetsgruppen i några dagar! Hur kul som helst att vi lyckats dra ihop ett eget läger som nästan alla kunde komma till, jag tror att vi blir 16 personer med minst lika många hundar! Vädret i morgon ska tydligen vara regn, åska och blixtar så jag är tveksam om Lyra tycker att det är kul att träna i, hon brukar inte tycka det... Men jag hoppas att övriga dagar blir fina.
 
Fick lämpligt nog hem ett kyltäcke till Lyra i går, blir perfekt att ha med om vädret blir varmt på lägret! Tur att jag har Hans på Svenska kennelklubben som kan hjälpa mig med specialleveranser från deras shop. Det här täcket är helt nytt i SKK-sortimentet men jag har kollat på det när vi varit på Crufts (företaget har sålt dem där). Nu är det ju ännu finare med SKK-loggan på också, så då var det bara att slå till! Rissie ska få ett också, men det kommer först i nästa vecka.
 
Jaha ja nu är frukosten uppäten. Dags för dagens första slalompass på gräsmattan! Behöver köra två pass per dag om vi ska komma någonstans inser jag. Eftersom jag bara kör på egen hand tar det rätt lång tid då jag säkert inte alls gör träningen optimal och på bästa sätt...man skulle behöva ha en agilitytränare hemma i garderoben som man kan ta fram en stund varje dag....
 
 
Har satt ihop till tio pinnar och tagit bort två bågar i mitten...funkar för det mesta!
 
Har börjat lägga in ett hinder innan för att få upp farten in i slalomet. Nu ska jag dra ner till fyra pinnar igen för att träna ingångar från alla olika håll....
 
Kyltäcket! Bara att blöta och lägga på.
 
 
Firade in semestern med after work med några kollegor i solen, inte helt fel!
 
/Cissi

RIP Trulsa

I går fick jag beskedet att Trulsa fått somna in. Trulsa, den lilla irish softcoated wheaten terriern som min syster och dåvarande man skaffade sig för elva år sedan.
 
Jag var såklart med redan från början när de började leta hund, såg till att de fick en bra bok om rasen att läsa på, var med hos uppfödaren (som visade sig ha en gemensam vän till mig) och tittade på valparna. När den lilla lurviga valpen till slut kom hem såg jag till att de gick på kurser och jag hjälpte till med diverse råd och stöd.
 
Trulsa var en ganska typisk terrier med mycket skäll i sin lilla kropp, vilket frestade tålamodet en hel del. Hon hade under hela livet svårt för att vara ensam hemma, och har därför gått på flera olika dagis hela sitt liv, där hon nog trivts riktigt bra! Hon var alltid pigg, glad och lättlärd, och väldigt enkel att ha med sig överallt då hon var ganska liten. När Andrea och Axel fick Estrid flyttade de till Oslo för en tid, och såklart flyttade Trulsa med. De bodde mitt i stan och hon skuttade utan problem längs med gatorna utan koppel bredvid barnvagnen. Hon följde även med pappa ner till Antibes för att leva livet på rivieran under en period. Jag tror att de njöt lika mycket båda två av varandras sällskap på stranden, simmandes i havet, på restauranger och på långa promenader!
 
När Andrea och Axel skiljde sig fanns det ingen annan utväg än att omplacera Trulsa. Andrea var själv med två små barn och hade varken tid, möjlighet eller råd (dagisplats är dyrt!) att ha henne kvar. Jag gjorde mitt bästa för att leta efter lämplig familj åt denna lilla lurviga glada hund, som dessvärre hade några baksidor; hon kunde inte vara ensam så länge, led av en del allergier och hade lite ont i ryggen. Därför ville inget försäkringsbolag ha henne som kund. Dessutom var hon åtta år, vem vill ha en så gammal hund?
 
Jag skrev ihop en "kontaktannons" och mejlade ut på jobbet, och det tog faktiskt inte många dagar innan Tobias hörde av sig. Han hade precis blivit invald i Kommunals ledning och flyttat till Stockholm från Luleå tillsammans med sin fru och två döttrar. En hund skulle nog kunna få flickorna att känna sig mer hemma här, och Trulsa verkade vara i behov av dem! Perfekt, de fick ha henne på prov och hon gick rakt in i hela familjens hjärta, Trulsa skulle absolut få stanna!
 
Jag tror att Trulsa har fått den bästa tid i sitt liv hemma hos familjen Baudin, oändligt älskad och alltid med på olika upptåg och resor. Ibland var hon med på jobbet och jag hade alltid en liten skål med knapriga godisar åt henne om hon kom förbi mitt rum, hon såg lycklig ut med sin nya familj! Tobias blev sedan invald i LO:s ledning och Trulsa såg jag alltmer sällan. De bor dock fortfarande kvar några meter från mitt jobb så jag har ändå haft turen att träffa på henne ibland om de varit ute på promenad.
 
Häromdagen såg jag på Facebook att de tillbringat dagen på djursjukhus för att Trulsa hade ont i ryggen. Hon hade diskbråck vilket hon fick mediciner för, men nu hade det blivit värre. Nya mediciner och behandling skulle kanske hjälpa. Dessvärre fick jag ett meddelande från Tobias bara dagen efter att det tyvärr inte fanns något vettigt alternativ, en diskbråcksoperation på en elvaårig hund var inte något som rekommenderades. De fick istället ta det svåra svåra beslutet att låta henne somna in.
 
Även om man vet att det någon gång kommer att ta slut så är det svårt att förbereda sig. Det är oerhört tungt och sorgligt. Jag lider så med familjen som njutit av denna lilla trasselsudd som gett dem så mycket ovillkorlig kärlek de sista åren i hennes liv. Sov gott lilla Trulsa.
 
Foto: T Baudin
 
Foto: A Holtin
 
 
/Cissi

Värme och sol!

Så fort värmen kommer så infinner sig en härligt lugn känsla i kroppen. Allt blir helt enkelt mycket lättare och roligare! Lite trist att ha en vecka kvar att jobba, har haft semesterkänsla i kroppen hela helgen och hade gärna fortsatt med det nu när vädret är så fint! Men nu får man se till att utnyttja kvällarna ordentligt istället och korta ner arbetsdagarna, så känns det nog nästan som semester iallafall! Har ju inte direkt stressigt på kontoret så jag hinner nog komma ner i varv tills det är dags att ta ledigt.

 

Har verkligen haft en superfin helg! Den började i fredags med bästa tänkbara sommarväder då syster Andrea, Estrid och Elsa kom över och åt middag, hade fredagsmys och sov över hos oss! Så mysigt att vakna upp och äta frukost ihop, och gå en morgonpromenad på våra grusvägar, leta smultron och småprata med världens finaste ungar. Härligt!

 

Micke var ledig på lördagen så vi var bara hemma, byggde på staketet, grävde lite i rabatterna, tränade lite slalom med Lyra och pysslade lite allmänt. Söndagen började med bra hundträning tillsammans med Jenny och Vanessa. Luften stod typ helt stilla och hundarna blev ganska snabbt trötta. Långa tungor hängde ut och jag märkte på Lyra att hon inte riktigt orkade tänka. Jag tycker att det är lite svårare när man har en hund där tröttheten inte sätter sig i kroppen, utan bara i huvudet. Lyra kan fortsätta springa i bra tempo även om hon är trött, hon har liksom springet i benen, men man märker att hon gör konstiga val och att hjärnan inte orkar. Det har tagit ett tag att inse när det är dags att sluta träningspasset då hon är för trött, till skillnad från t ex Rissie som tappar all fart när hon inte orkar mer, det är lättare att se.

 

Efter träningen åkte jag och Jenny och badade hundarna och sedan blev det spontanlunch och massa babbel hemma på vår altan. Skönt att inte ha all tid planerad så att man hinner med att göra spontana saker också. Det är semesterfeeling!

 

Avslutade dagen med en härlig grillmiddag med kompisgänget hemma hos Monica & Henrik i deras nya hus i Enskede. Tolv vuxna och nio ungar, god mat, skratt, lek, stoj och gemenskap. Fantastsikt! Satt ute i den fina kvällen fram till klockan 23 innan vi måste bryta för att åka hem för att sova. Har ju faktiskt inte semester än, även fast det kändes så hela helgen! När vi kom hem blev det en kort promenad med hundarna. Vi fick uppleva hungriga kattuggleungar som skrek i skymningen, såg dem sitta i både träd och på hustak, magiskt på något sätt.

 

Jahapp, nu börjar en ny vecka. Få se vad den kommer att innehålla!

 

Några bilder från helgen bara.....

 

Jättevarmt, men ändå ska hundarna envisas med att lägga sig i solen på det varmaste stället på hela tomten...knäppon.
 
Staketstommen är nu helt färdig, Micke har snickrat på!
 
Stommen från vägen sett.
 
Har byggt om slalomträningen lite. Här tränar vi bara på fyra pinnar med bågar på.
 
Har även gjort denna variant med dubbla bågar, då Lyra ibland springer under eller hoppar över bågarna... Det gäller att hon får in muskelminnet i kroppen.
 
Vilopaus i träningen.
 
Tränar på med att ha koncentration i sittandet. Man måste sitta stilla med huvudet, annars ramlar maskrosbladet ner!
 
Här har jag minskat till ett grässtrå. Hon sitter väldigt stilla med detta på näsan, men får inte riktigt till det utan ännu...
 
Lördagens kvällspromenad....ahhhh!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hörde kyrkklockorna flera gånger under lördagen. På söndag morgon hittade jag lämningar på vägen utanför...länge leve kärleken! <3
 
Träning på söndag förmiddagen, Nike och Flame gör sitt i grupp med full koncentration!
 
Sommarstockholm från kontoret....
 
/Cissi

Bågar är bra!

Nu ska här tränas agility!!! Måste bara få till det där slalomet som just nu hindrar oss från att starta i klass 1.
 
Jag började träna in det med den s k allémetoden, dvs ta ut varannan pinne och låta Lyra springa igenom en allé och sakta sakta plocka in pinnarna till sin ordinarie plats igen...det har funkat fram till en viss punkt, sedan kom vi inte längre utan hon började springa på sidan. Antagligen har jag gått för fort fram eller tränat för lite. När vi varit på kurs på klubben har vi tränat med bågar, vilket är en annan metod (det finns ju såå många metoder för allt inom det här!), och det har nog Lyra blivit lite förvirrad av...
 
Så för att få till det måste jag fixa bågar även hemma, har ingen lust att behöva åka till klubben var och varannan dag för att träna på detta. Köpa färdiga bågar är löjligt dyrt, typ en tusenlapp för några plastiga grejer...nejtack säger snåljåpen! :) Det blev därför en tur till Bauhaus i går för att kolla lämpligt bågmaterial...och hittade kabelkanaler som skulle testas! Hade googlat fram flera som gjort bågar av just detta, och de funkade hyfsat. Så med kanaler och silvertejp har jag nu inga ursäkter, det blev SÅ bra!!!!
 
 
 
 
   
 
Det är för övrigt härligt att se hur det växer på tomten! Rabarbern har skördats många gånger, de gula hallonen är på gång, likaså jordgubbar, smultron, tomat och olika örter. Helst skulle jag vilja ha mycket mer planterat men det får växa fram allt eftersom. Häromdagen köpte jag några fina ginst-buskar och massor av rosa nävor som planterades uppepå muren, så det går åt rätt håll! Fick även upp några kaprifoler och rhododendron för en månad sedan. Det som står på önskelistan just nu är fläder, plommonträd, nytt körsbärsträd och potatisland. Men jag måste fundera lite mer på hur jag ska organisera det hela.
 
Har fått näta in jordgubbar och smultron...Förra året blev det nästan ingenting att skörda och jag kom på båda hundarna med att stå och mumsa mitt i odlingen. Detta år tänkte jag få några också...
 
Smultronen är vilda som jag plockat från tomten och planterat ihop, såå goda!!
 
Mmmm!
 
Jordgubbarna var inte tokiga de heller!
 
Morötter och rödbetor coming up!
 
Jordärtskockorna växer fint, snart är de över två meter höga!
 
Även i skogen växer det, plockade årets första kantareller i går kväll, smaskigt!
 
 
 
/Cissi
 

Fjärrfunderingar

I går blev det träning tillsammans med Jenny och Camilla. När jag kom dit öste regnet ner och medan jag inväntade träningssällskapet satte jag mig i bakluckan tillsammans med hundarna för att fundera ut en ny träningsplan. Det är en viss skillnad på regn och uppehåll för Lyra, kan inte göra allt jag vill om det regnar in i kelpieöronen.... Där satt vi en stund och funderade. Så länge att regnet faktiskt slutade till sist. Och jag kunde återgå till plan A.
 
Tanken var att utmana lite i vittringen så Lyra fick göra den på olika ställen (bl a uppe på en läktare) och på gräsmatta i olika formationer och med inslag av massa andra prylar och störning av folk nära pinnarna. Det blev lyckade försök med ett litet bakslag då jag valde att belöna med boll när hon hittat rätt pinne och var på väg in mot mig, vid nästa skick stannade hon på samma punkt (med rätt pinne i munnen) och väntade på sin belöning. Hon är så jäkla snabbtänkt alltså! Fick dock in henne vid nästa skick.
 
Lade även lite krut på att träna transporter mellan momenten, som jag har glömt bort ett tag. Tror dock att jag inte behöver träna det alltför ofta, mest påminna henne ibland om att det är JAG som för henne mellan momenten och bestämmer vart vi ska ställa upp, annars tycker hon att hon vet bäst...
 
Passade på att filma fjärren också, eftersom vi just nu har en pågående diskussion kring det momentet inom spetsgruppen. Vårt problem är att Lyra låser sig så fort det blir lite störning (ljud eller synintryck) och hon kommer också gärna framåt då.
 
Här är fjärren utan störning, jag står på fullt avstånd (15 m). Den lilla kakelplattan som ligger unden magen hjälper till att påminna om att hennes bakben/tassar ska vara låsta i marken, det är endast framtassarna som får röra sig i alla skiften.
 
 
Och här nedan har vi lagt på lite störning i form av att Jenny & Dina promenerar in på planen bakom Lyra, skitjobbigt att hålla koll på dem ju! Låsningarna (dvs hon står blixtstilla när jag ger kommandon) kom fram flera gånger och hon kommer också fram från STÅ till SITT.
 
 
Störningen är inte stor, men ändå tycker hon att det är jättejobbigt. Ska bli kul att diskutera vidare med spetsarna och om några veckor ska vi ses och träna, då blir det till att fundera vidare. Tur i oturen är att alla i gruppen jobbar med just låsningar i detta moment, de andra tre har border collies och jag kelpie...inte lätt med vallhundar ibland!
 
 
Vädret en tisdagskväll den 1 juli....regn och ruggigt!
 
Tur att gräset är grönt och fint iallafall!
 
Lyra är inte särskilt sugen på att komma ut och träna...
 
...så vi hängde i bakluckan en stund.
 
/Cissi
 
 
RSS 2.0