Valptitt

Nästan en vecka iväg på konferens, jag och hundarna är ganska trötta... Det har varit bra dagar och de har varit jätteduktiga som hängt i stugan medan matte konfererat! Riktigt bra att ha med sig dem så att man kommer ut och går, annars blir det lätt så när man är iväg att man mest äter och sitter stilla dagarna i ända....
 
 
 
 
 
 
 
 
På hemvägen åkte vi förbi Maria, Lyras uppfödare, för att hälsa på. Dels var det länge sedan vi sågs och dels ville jag såklart gulla med Lenkas valpar som börjar bli riktigt söta! När Lyra & Lenka var små så släppte vi in Rissie till dem, för att se hur de reagerade. Hela den kulle var ganska försiktig och en del tyckte att Rissie var jätteläskig!!
 
Nu gjorde vi återigen "Rissie-testet" med den här kullen, och kunde konstatera att dessa små valpar var mycket mer nyfikna och orädda. Kul att se! Film kommer, men tills dess kommer lite bilder.... Tack för titten Maria!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I dag har vi tagit det väldigt lugnt och bara varit hemma. Har planterat lite lammöron på muren som mamma var här och lämnade. Skördat lite morötter och rödbetor. Vilat och gått på åkrarna. Snart är det dags att åka iväg till familjen Uhlén för lite kräftätning, vi blir 11 vuxna och 10 barn!
 
 
 
 
 
/Cissi

Konferenshundar

Konferens 1 är slut och alla cheferna har åkt hem igen, kvar är jag, min chef Lena och hundarna.... Perfekt att vara kvar såhär och sortera tankarna och renskriva alla minnesanteckningar. Hundarna är så duktiga och hänger i stugan, och så får de komma ut och springa på de längre pauserna. 

I går vräkte regnet ner precis hela dagen, men i dag har det varit soligt och fint. När alla åkt iväg så passade jag på att promenera iväg till gräsfotbollsplanen som finns här i området för att träna lite. 

Det blev fokus på lite klurigheter såsom rutan med halvt dolda band, och dessutom med konskicket i helt fel vinklar (ej 90 grader som det ska vara) och så apporteringsdirigering där Lyra inte fick se när ja la ut apporterna (och dessutom var de lite dolda). Dessutom använde jag samma kon som till rutan. Inget av detta störde ut henne, allt gick kanon! Z och fjärren var dock inte lika imponerande, men det tränar vi vidare på imorgon....

Nu är det snart middag! Imorgon kommer nästa gäng./Cissi

Landskamp i Karlskoga

Oj vilken helg det har varit! Skratt, tårar, glädje, besvikelse, nya bekantskaper, nervositet, tomhet, frusenhet och blöthet (finns det ordet??) får beskriva dagarna i Karlskoga denna gång. I fredags rullade jag, Jenny och Vanessa iväg med våra hundar på ännu en härlig roadtrip för att träffa alla i Talangtruppen. Denna gång för den prestigefyllda årliga landskampen mot Norges rekrutter.
 
Efter pizza, utdelning av lagtröjor och lite ihopsnack var det dags att titta på provekipaget, Lillemor och Shikka, som visade hur tävlingen skulle vara upplagd. De hade lagt upp det precis på samma sätt på kvaldagarna på VM härom veckan, kul och lite klurigt alltså.
 
Kvällen blev inte särskilt sen, blev bara lite öl och snack med spetsgruppen (vi fyra bodde ihop) innan det var dags att ladda för morgondagen.
 
Tävlingsdagen som började med gruppmoment för allihopa bjöd på regn mest hela tiden...Förutom just vid dessa moment. Jag är så otroligt glad över att Lyra fick 10 p på Platsliggning och 9 p på sittet, vi som har haft lite problem med det på sistone!! Efter detta rann all nervositet bort och nu gällde det att heja fram lagkamraterna, applådera åt norskornas fina prestationer och ta hand om alla efter att de kommit ut från planen. Lyra och jag hade startnr 23 av 26, så vi startade inte förrän långt efter lunch. Regnet öste verkligen ner stundtals och det var många som inte fick till momenten som de brukar se ut, men i ett sådant här läge är det ju faktiskt de som gör minst misstag som till slut vinner, för missar saker gör alla, speciellt med dessa förutsättningar! Det fanns såklart också många fina saker inne på planerna som visades upp, och jag hoppas att alla lyftes ordentligt av våra hejarrop!!!
 
När det var dags för mig och Lyra att gå in småregnade det, men efter dagens nederbörd hade nu planerna blivit riktigt riktigt blöta. Det var pölar på alla uppställningsplatser, och attans att vi inte tränat på att lägga vittringspinnarna i en lerpöl... Vi klarade dock det momentet men farten var usel. I fria följet stod stackars Lyra upp i nästan alla halter, men hon kämpade ändå på och gav inte upp! Momentet därefter var apporteringsdirigering och det är ett av våra säkraste moment. Tokigt nog såg hon inte apportbocken och sprang förbi den på utsidan. Jag försökte få tillbaka henne men när hon skulle leta efter den råkade hon hamna utanför kantbanen till planen och det röda kortet var ett faktum! Så snopet att få kliva av planen efter bara 2 moment, vi hade ju så mycket mer att visa där inne!!! Supertrist och jag blev verkligen besviken. Inte på Lyra för hon jobbade hela tiden på och letade, utan just på att det tog slut så tvärt. Vi hade ju laddat för det här i veckor!!!
 
Jaja, jag fick bryta ihop och resten av kvällen kändes bara pest, gråten i halsen och jag var löjligt besviken på alltihop! Men efter samtal med både ledningen och snälla kompisar kändes det lite bättre och efter att jag fått sova på saken insåg jag att det faktiskt inte var hela världen. Jag hade ju faktiskt fått domaren Kjell att dela ut sitt första röda kort i hela hans karriär, det är inte illa!! :) Och dessutom vann Sverige faktiskt landskampen, vilket var kul!!!!
 
Söndagen tillbringades i träningsgrupper som mixades över landsgränserna och det var riktigt givande och kul att träna med norskorna några timmar. Fick med mig en del bra idéer som ska testas! På eftermiddagen innan avslut träffades vi för genomgång och fick då veta vilka som tagits ut till den nya Spetsgruppen, spännande värre! Nu känns det ju lite konstigt eftersom alla i truppen är så himla gulliga och duktiga, så det hade varit kul oavsett vem som kommit med, men såklart var det extra kul att både Jenny och Vanessa hade plockats ut till gruppen, och att jag inte blev utpetad, haha! Kul också att Susanne & Edda (ett jäkla grymt bra ekipage!) och Mia & Lyxa (som tyvärr inte var med på lägret pga magsjuka) också kom med. Det ska bli en spännande höst och intressant att se vad vi kan hitta på framöver.
 
Nu har jag packat upp alla fuktiga och blöta grejer, tvättat och packat om. I morgon tar jag med mig hundarna och drar till Marholmen där vi stannar fram till fredag då jag ska vara med på några konferenser.  
 
Stort tack till alla underbara människor till talangtruppen, till ledningen och till vänliga Karlskoga BK, helgen var verkligen kanonbra!!! Nästa gång ska vi lyckas prestera lite också...!
 
 
 
 
Provhunden första kvällen.  
 
Regnigt och blött var det....
 
Dags att börja träna mer på att hundarna ska sitta i vatten, det hade många problem med, även Lyra.
 
Fina tävlingsplanen var uppdelade i två ringar.
 
Snart dags att gå in! 
 
Vi försöker hålla oss torra så gott det går... 
 
 Flame chillar i bilen.
 
Jenny N hade gjort iordning en påse till laget med SUPERGODIS av olika slag, det gjorde nog susen!
 
Heja heja!
 
Gruppmoment. Ena ringen gör sitt, andra gör plats.  
 
 
Nästa gäng.  Vi var totalt sex grupper.
 
Sabina och Rimma, alltid lika glada! 
 
Lillemor dömde i ring 2.  
 
Kjell dömde i ring 1.  
 
Lena och Doris fick gå i uppehåll! 
 
Publik i tält...
 
Snygga tröjor!
 
Anders och Lotta skriver febrilt och vad de ser för att ge feedback och hitta nya idéer... 
 
Det gäller att välja rätt storlek! Jag valde helt klart för små apportbockar eftersom Lyra inte såg dem.
 
Jenny och Jeff.
 
Susanne och Edda fick gå i ett rejält regn! Men trots detta gick de och vann alltihopa, bra jobbat!
 
Lite ruggigt.... 
 
Susanne och Donna.  
 
 
 
 
 
Lyra efter vår korta runda. Hon kände nog av min besvikelse men vi lättade upp stämningen lite genom att träna slalom där hon satte alla 12 pinnar supersnyggt! 
 
Prisutdelning på kvällen! 
 
Grillmiddag med båda lagen, ljudnivån var HÖG!
 
Vår lilla, numera före detta spetsgrupp. Lizette har hoppat av och fyra nya har tillkommit.
 
Träning hela söndagen var trevligt, speciellt för oss som inte hann göra så mkt på tävlingen.... 
 
Regn regn... 
 
Lyra vande sig till slut och på söndag eftermiddag var det inga problem alls att sitta och ligga i  genomblött gräs, galoppera genom lera och leta vittringspinnar i vattenpölar...
 
Vittringsprov med lerinpackning....
 
Bra utbyte mellan lagen.  
 
Lite blöta och tillplattade, men rätt så nöjda ändå! 
 
Hela härliga gänget! Foto: Lena Löfroth
 
Inte helt lätt att få alla att titta åt samma håll, haha. Foto: Lena Gunnarsson 
 
Ge mig en puss, tack! 
 
/Cissi
 
 

Mot Karlskoga!

Lite stel i kroppen i dag, efter gårdagens deltagande i Bellmanstafetten med kollegorna! Det blev en fin kväll med 1 765 deltagande lag (!!!), 5 pers i varje lag. Mycket folk alltså. Från mitt jobb var vi fem lag anmälda, hur kul som helst!
 
Banan var flack och borde varit lättsprungen, men det kändes konstigt nog lite tungt ändå. Iofs har jag inte riktigt kommit in i vardagsrytmen än efter semestern, går och lägger mig för sent och får alldeles för lite sömn, och sen har det inte blivit så många löparrundor de senaste veckorna...har sträckt en sena/fäste på utsidan av ena foten för tre veckor sedan, vilket gör sig påmind varje dag (och framförallt kväll så foten svullnar upp), så jag har inte velat springa så mkt pga det. Har känt av det ordentligt när jag varit iväg och vallat och tränat agility, men man kan ju inte avstå allt bara för en krånglande fot!!! Men jag är nöjd med tiden 24.35 ändå (på 5 km), det är väl den formen jag är i just nu helt enkelt. Men får väl se till att träna lite mer så att jag kan komma ner runt 22.30 som jag har sprungit på tidigare...
 
En av de första starterna för de som sprang sträcka 1. Jag sprang andra sträckan i vårt lag.
 
Iväg!
 
Vi var fem lag från Kommunals förbundskontor, 25 pers. Riktigt bra!! Kul med avslutande gemensam picknick efter loppen.
 
Vårt grymma lag, Gasellerna!!
 
Nu är det inte många timmar kvar tills jag hämtar upp Jenny & Ayla och Vanessa & Flame för att sedan dra iväg till Karlskoga brukshundklubb där vi kommer att hänga fram till söndag eftermiddag. Det är träff med talangtruppen och en prestigefylld match mot Norges motsvarighet står på lördagens agenda, spännande!!
 
 
Här packas det för fullt med viktigheter inför flera dagars träning.... Takboxen är på och är full med tält, burar, väskor, snart åker vi!
 
/Cissi
 

Klubbmästerskap!

Då har jag och Lyra varit med på vår första klubbmästerskap i agility! Vi hade såklart inget bland topplaceringarna att göra, men det här var ju ännu en bra möjlighet att träna tävlingslikt, träna på att gå bana och bestämma sig för vägar & byten, och även en utmaning komma ihåg två lopp under samma kväll.

 

Första loppet (agilityklass) är jag riktigt nöjd med. Ingen tjuvstart och inte heller någon låsning (ibland sitter hon bara kvar som förstenad när vi ska starta), lagom tempo för mig och jag lyckades hålla mig till de vägar och byten som jag bestämt, tjoho! Det enda som hände var att hon slarvade och missade en av de tolv pinnarna i slalomen, vilket gjorde att vi diskade oss (eftersom jag valde att springa vidare och inte göra om hindret, hade jag gjort det hade det bara räknats som en vägran). Men för oss är det glädje och fart framåt som gäller, så jag har bestämt mig för att inte göra om utan bara köra på.

 

Slalomet börjar dock sitta så bra nu så nu måste jag börja kräva att hon inte slarvar mer, för hon gjorde precis samma sak i lopp nr 2....

 

Förutom ytterligare slalomslarv så var det min hjärna som inte klarade att hålla ordning på vägen denna gång. Jag var lite osäker på hur jag skulle göra vid en sväng i slutet av banan, och min osäkerhet gjorde att vi kom fel båda två. Eller jag hade en tanke men när sedan jag var för sen med ett kommando så missuppfattade Lyra mig. Men det löste sig fint och hon tappade inte självförtroendet utan var glad vid målgång och DET kändes bra!!

 

Det är så himla bra att få träningstävla på det här sättet, det är ju bara då man märker vad som behöver slipas mer på. Allt är så avslappnat och trevligt, det är kul att titta på de andra och loppen går ju så fort så man tröttnar inte på att titta. Och så är det trevligt att vara med som funktionär, vilket ju är jättenyttigt.

 

Så att vi diskade oss i båda klasserna gör inget (det är väldigt vanligt att diska sig så det är inget konstigt, men tar väl ett tag att vänja sig vid), jag är supernöjd med lopp 1 och vet nu att jag behöver mer träning för att palla ytterligare ett lopp med en liknande bana för att inte villa bort mig, det kommer väl med mer erfarenhet.

 

Trevligt var också att alla vi som deltog fick rosett, så nu har vi fått vår första som det står AGILITY på, jättefin och jag är stolt över den, mig själv och min fina hund! Det här gör vi om!!!

 

 

 
 
 
/Cissi

Upp och ner

Ibland händer allt samtidigt. I förra veckan konstaterade vi att någon grej har ramlat av min bil undertill så att det nu hänger bränsleslangar och dinglar ca 10 cm från marken... Häromdagen råkade jag slå sönder glaskannan till vår Moccamaster... I går låste jag mig ute, hemnycklarna var bara BORTA när jag kom från jobbet. Tur att extranycklarna inte finns längre bort än Tyresö, men rätt irriterande att tappa bort dem! Och så missade jag vallningen då ett jobbmöte drog ut på tiden (hade ju ändå inte kommit i tid eftersom nycklarna var borta).
 
Men så vänder det. Ringde Bilia i dag och de hade reservdelen jag behöver inne på lager, så den har jag hämtat nu på lunchen och kan förhoppningsvis få på plats inom kort. Glaskannan till kaffebryggaren går att köpa ny på flera affärer. Hemnycklarna låg visst kvar på jobbet och var inte alls borttappade!!! Hade för övrigt ett jättebra och kort träningspass med Lyra i morse!
 
I går var en skitdag men i dag har det börjat riktigt lovande! Och troligtvis blir det bara bättre för fina kollegorna Angelica och Hillevi kommer över ikväll och grillar, dricker vin och sover över!!
 
Japp, life has its ups and downs.
 
 
Kvällspromenad på åkern hör sensommaren till.
 
Det finns många goda dofter där...
 
Såhär glad blir man när man får sträcka ut på fälten!
 
Här är förresten resultatet av mitt senaste lilla målningsprojekt:
 
Som den såg ut härom dagen. Brun och trist, enligt min smak.
 
 
Nästan klar! Ska ev sätta fast ngn fin tapet inuti speglarna vid senare tillfälle. Nu smälter den bättre in och känns inte som en stor koloss i det lilla köket.
 

/Cissi

Inte i bästa form

Jag hade hoppats på segling med mamma och pappa i helgen, men så blev det inte. :( Istället blev det lydnadsträning på fredagkvällen med Jenny & Sussi, som även hjälpte mig med att leka igång Lyra ordentligt på agilityplanen efteråt. Skönt att åka från klubben med en GLAD och nöjd hund!!!
 
På lördagen träffades vi igen och planerade en riktigt kul grej som ska bli till verklighet i december...spännande!!!  Eftersom regnet inte ville ge med sig så blev det ingen hundträning förutom lite gruppmomentträning hemma på tomten. På kvällen kom grannarna över på middag och årets första kräftor intogs, mumsigt!
 
Stängslet nedanför garaget börjar nu växa fram, Micke slet med det nästan hela söndagen. Blir riktigt bra!! Jag fick träffa Backestens lilla Gonzovalpis och träna lite inkallning, och sedan fick både Lyra och Rissie varsitt lydnadspass på Ribbyskolans enorma och fina grusplan.
 
Nu är det inte många dagar kvar tills vi åker till Karlskoga för att möta Norges talangtrupp i en prestigefylld match i klass 3 & elit! Efter den här sommarens värme känns det inte som att Lyra är i bästa form, vi har vilat mycket och gjort andra saker än just lydnad och konditionsträning av förklarliga skäl. Men de senaste träningspassen har funkat bra så nu putsar vi på lite detaljer fram till fredag då vi drar iväg. Ska bli spännande!
 
Har även anmält Lyra till en dubbeltävling i Eskilstuna i början av september. Det var väldigt nyttigt sist vi var där, att tävla både på fm och em samma dag. Om något går åt skogen på första tävlingen har man ju möjlighet att försöka ordna till det bara några timmar senare i samma tävlingsmiljö, t ex genom att belöna upp det. Eller så belönar man upp något på första tävlingen och ser om det ger resultat till tävling nr 2. I vanliga fall är det ju bara en tävling och en chans, och sumpar man den så dröjer det ju minst en dag tills man testar det igen på en träning och kanske har det inte lika bra effekt då. Förra gången så gick Lyra bättre på tävling nr 2, då jag tror att hon kände sig lite tryggare då, eftersom de inte byggde om banan (allt stod kvar på samma ställen) så behövde hon inte hålla på och kolla runt lika mycket. Däremot var fjärren alldeles för nära publiken tyckte hon, och blev jättepressad av det. Ska bli spännande att se hur hon reagerar denna gång!
 
Nu stundar en ny vecka med vallning, kollegor på middag/övernattning, KM i agility och Bellmanstafetten med jobbet. Och sen Karlskoga! Då kör vi!
 
 
 
Har planerat spännande grejer i helgen hemma hos Sussi....
 
Ätit kräftor med grannarna...
 
Påbörjat projekt ommålning av köksskänk....
 
Grundmålat.
 
Första lagret målat... 
 
Njuter i solen...
 
Stängslet växer fram...
 
Tror inte att någon kommer att hoppa varken ut eller in...hööögt!
 
/Cissi
 
 
 
 
 
 
 

Höja eller sänka självförtroendet?

Det är inte lätt med en känslig hund. I dag var det agilityträning med Sanna och Nina, och Lyra var till en början glad och taggad. Dock kanske liite mindre taggad än vad hon var på tävlingen i tisdags. Jag tror att hon bygger på sig lite osäkerhet varje gång vi kör en bana, och då behöver hon boostas upp lite efter det. 

I dag gjorde jag ingen boost, utan vi gick rakt in och körde en 15-hindersbana med en del nya svårigheter som vi aldrig gjort förut. Vi tränade på att få hundarna tightare runt hindrena och göra "en tysk". Dessutom två tunnlar efter varandra, slalom och balanshinder.  Klurigt och det var inte lätt att få till svängarna! Jag och Lyra körde nog banan tre gånger för att nöta på svårigheterna, men sedan tog det tvärstopp. Hon ville inte alls mer, tassade iväg åt ett annat håll, ville inte hoppa eller ens titta på mig, travade omkring och såg orolig ut. Fan. Jag hade kört för länge med svåra saker. 

Min lilla tänkande hund är ingen som kan göra om och om igen om hon inte förstår vad jag vill, då blir hon passiv istället. Det har blivit såå tydligt i agilityn! Men ändå har jag fortfarande svårt att se tecknen innan det gått för långt... Jag har ju alltid tänkt att agilityn skulle vara bra för hennes självförtroende, men det har ibland blivit tvärtom! 

Vi avslutade med två kortare pass där vi tränade starter och enkla hinder med en massa roliga bollbelöningar, så att den värsta osäkerheten släppte. I morgon ska jag fortsätta med det, ska ändå till klubben och träna lydnad. 

Jaa, lite trist känns det allt. Vad man än försöker ge sig in på så slår hennes rädslor och osäkerhet tillbaka. Undra vad jag ska testa för gren härnäst som kanske kan passa henne bättre än lydnad, bruks och agility....?
/Cissi

Andra agilitytävlingen!

I går var det dags för vår andra inofficiella agilitytävling, även denna gång på vår hemmaklubb SSBK! Jag är verkligen tacksam för att de ordnar så många tävlingar så att man får chansen att prova. Det här är ju nytt för både mig och Lyra och vi har massor att lära, allt från praktiska detaljer hur det går till på tävling, till att finslipa teknik, fart och uppmärksamhet inne på banan.
 
Även vår träningskompis Karin med bostonterriern Tarzan var med, vilket var tryggt och trevligt. Och fröken (men numera träningskompis) Sanna var där och coachade lite och filmade, stort tack för det!
 
Först var det agilityklassen, dvs med balanshinder på banan. Vi är inte klara med den s k vippbrädan så den hade jag tänkt springa förbi. Den stod riktigt bra till för att just kunna göra det, men ändå valde Lyra att springa upp på den bakom min rygg! Nåväl jag hann reagera snabbt och ta tag i brädan så att den inte vippade (för då hade hon blivit rädd) och det blev nog inget större trauma för henne av det, skönt.
 
Planen för dagens båda lopp var att behålla glädje och inte känna osäkerhet, som hon lätt gör. Tanken var att jag inte skulle ta om något hinder om det blev fel, utan bara springa på som att hon gjorde helt rätt, allt för att bygga självförtroende och fart. Jag är nöjd med att jag höll mig till den planen, men i hoppklassen blev jag lite förvirrad så där hjälpte det att Sanna skrek på mig att fortsätta (trots att Lyra sprang in i en tunnel fast hon skulle tagit ett hopphinder), grymt bra att ha en coach utanför som ropar!!! Är också väldigt nöjd med 12-pinnars slalomen som satt fint i båda loppen, hurra för det!
 
Nu jobbar vi vidare med farten överlag och att hon ska bli tightare vid hindrena (hon flyter iväg lite väääl långt) samt att vippen ska bli klar....sen jäklar! Ser fram emot nästa vecka då det är tävling igen, tjoho!
 
Här är första loppet.
 
 
Och här är hoppklassen. I slutet skulle vi egentligen ha hoppat två hinder till, men Lyra valde tunneln och planen var ju att då bara köra på, men lite hjälpa av coachen utifrån, kör bara kör!!!
 
 
Jag är så nöjd att hon var glad efteråt vid målgången efter båda loppen, hon har fattat att hennes belöning ligger i lådan där (man får gå och lägga dit den innan).
 
Efter tävlingen blev det lite lydnadscoachning åt Sanna & Tassa, och så fick Rissie träna lite. Sedan var det riktigt mörkt och dags att åka hem...
 
/Cissi

Vallningsmåndag

I går tog jag och Micke en tur till Kungsberga på Färingsö för att valla lite på kelpieklubbens öppna vallningsträff. Det är alltid så mysigt att åka dit och bara leka lite, utan några större mål och krav, bara försöka förstå hur jag och Lyra ska göra för att få fåren att flytta sig på bästa sätt dit jag vill. Utmanande och kul!! Med oss i bilen åkte även Mia och söta Ellie, en svart ung kelpietik.
 
Här kommer lite bilder som Micke var snäll och tog.
 
Dags för Lyra och Ellie att få valla lite!
 
Släpp loss mig så att jag får hämta fåren!
 
 
 
 
Får lite hjälp av Lisbeth.
 
 
 
 
 
Försökte flytta tackan från stängslet (Lyra vågade inte gå mellan stängsel och får till en början)...
 
Det lyckades!
 
Genom grinden.
 
 
Ellie vallar fint.
 
 

 
/Cissi

Sista semesterdagen

Sista semesterdagen började med långfrukost och sedan blev det en tur till brukshundsklubben. Körde igenom några lydnadsmoment med båda hundarna och så blev det ett svettigt agilitypass med Lyran. I dag var hon glad och jag lät henne tjuva över hindrena, hej vad det gick!! Ska tävla (inofficiellt) nu på tisdag och veckan därefter är det visst Klubbmästerskap, så det gäller att träna på!!

Efter träningen blev det ett härligt havsdopp för oss alla tre, och efter några timmars vila tog jag och Lyra en skön löprunda i skymningen. Vi behöver bygga upp konditionen båda två inför hösten!

Nu är jag redo för att sätta igång och jobba igen!


Finlandsdagar

Hemkommen från en veckan fin semester i Finland. Det har varit fullt program men ändå utan stress, helt perfekt med andra ord! Vädret har varit underbart, sol och värme, och så ett rejält åskoväder mitt i allt.
 
Har bott hos morbror Stefi utanför Åbo, ute på ön Harklan i Ekenäs skärgård hos mina gudföräldrar Lenne och Fjolle, och inne i gamla stan i Ekenäs hos faster Neta med familj. Har lyssnat på historier hemma hos gammelfaster Maja, gullat med den ljuvliga jaktlabradorvalpen Ebba, promenerat i hamnen, druckit vin i solnedgången. Har badat i havet, fått sjukt många myggbett på kvällarna och ätit massor av god mat. Till vår glädje kom kusin Niklas över en sväng från Helsingfors och med kusin Sofia blev det ett skype-samtal från Malaga.
 
Avslutade resan med en heldag i Helsingfors då vi först begav oss till Energia Arenaa för att titta på finalen i lydnads-VM. Niina var enda svenskan i finalen men det var kul att se alla andra fina ekipage också såklart. Vid lunch hade vi inte längre tid att stanna för vi skulle vidare till mässcentret en kvart därifrån och besöka World Dog Show! Det blev några timmar inne på mässan med shopping och häng vid goldenringen där jag träffade flera bekanta ansikten, kul!
 
Hemfärden med nattfärjan höll på att missas då något problem uppstod i parkeringshuset vid mässan. På 1,5 h timme hade vi förflyttat oss ca 50 m i den lätt kaosartade kön ut, det stod mest stilla hela tiden och alla stod huller om buller...snacka om stressigt! Antagligen hade det blivit något fel på bommarna ut (där man ska trycka in ett kort för att de ska öppnas), för när det till slut släppte och vi körde ut så stod bommarna uppe för alla. Hade de inte tagit upp dem så hade vi definitivt missat båten, så det var verkligen i sista minuten! Nåväl allt slutade gott och resan över var lugn.
 
En av de bästa sakerna med att resa bort är att komma hem igen till hundarna!! Alltid ett lika kärt återseende, åhh vad jag saknar dem när man är borta!!! Nu är jag taggad inför en härlig träningshöst! I dag blir det lite agility på klubben och i morgon vallning, tjoho!
 
Var förresten på 50-årsfest i går hemma hos Nettan (hjälp vad tiden går, jag minns hennes 40-årsfest som alldeles nyss ju!!), jättetrevligt!
 
Här kommer lite bilder som beskriver senaste veckan.
 
 
 
 
Gott!
 
På väg ut till Harklan som är mina gudföräldrar Lenne och Fjolles holme.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Semester!
 
Fina fina huset där jag har så många barndomsminnen. Här växte jag upp alla somrar och här bodde min farmor och farfar. Nu har faster Neta med familj tagit över men vi är alltid välkomna att bo över.
 
 
Söta Ebba 16 veckor.
 
 
Hallontjuv!
 
Näckrosspången vid Svartå slott.
 
 
Micke med turisthatt.
 
Beachen i Ekenäs vid hamnen och gamla stan. Några 100 m från där vi bor.
 
 
 
Sommar!
 
Restaurang Knipan.
 
Stora hamnen i Ekenäs, känner mig som hemma. Älskar denna vackra stad!
 
 
Jag och pappas faster Maja.
 
Kusin Mathilda och Ebba i Lappvik.
 
Micke på Lappvik beach som är låååång.
 
Mathilda och Ebba.
 
Lunch med Micke och Mathilda i Hangö hamn.
 
Trött Ebba efter utflykt.
 
En av alla fina vikar i Ekenäs.
 
Ösregn som behövdes!
 
Sista kvällen i Ekenäs avnjöts på hamnkrogen Baywatch med en öl.
 
Mmmm grismunkar är såå gott!!!
 
När jag var liten hette dessa godingar Negerkyssar. Nu för tiden heter de bara kyssar, men en bild säger mer än tusen ord...haha. Inte helt politiskt korrekt.
 
Jag gillar ordet keldjur!
 
 
Sveriges lagledare Kjell och Lotta sätter fast flaggan vid vår camp.
 
Lydnadsplanen.
 
Niina och Xuper går ett jättefint fritt följ!
 
 
Ena hallen...mycket folk!
 
Hanarnas championklass.
 
Kerstin visar fina Miles i veteranklassen. Han kom 2:a i klassen, snubblande nära en vinst! Häftigt att de dagen innan deltagit i VM i freestyle och vunnit lagbrons! Vilket par!
 
Kaos på vägen från mässan...
 
Vi hann med färjan!
 
 
Helsingfors skyline.
 
Hejdå Finland!
 
/Cissi
 

Skosatsning

Nu jäklar ska jag springa fort! Fyndade ett par terränglöpningsskor på Stadiums rea härom dagen! Inte för att jag tänkte mig så mycket löpning i terräng, utan för att få ordentligt fäste på agilityplan när gräset är lite fuktigt och halt!! Funkar nog utmärkt även för t ex lydnadsträning där det också kan vara lite halt ibland.
 
 
Har suktat efter just dessa skor ett tag (har sett flera som tränat agility i liknande skor) men tyckt att de varit för dyra. Så nu känns det riktigt bra att just de var på rea, nersatta 600 kr!!! Längtar till att jag får testa dem!
 
 
 
/Cissi

Ompackning av väskor

Vi har haft ett snabbt dygn ute på landet i närheten Malmköping på Maria och Wolfgangs nyinköpta sommarställe. Grillning, bad och häng med min söta gudson Edvin har det blivit, trevligt!
 
Nu är hundarna lämnade till vaktarna (mina föräldrar) och väskorna ompackade. I morgon bitti drar vi med färjan över till Finland för en vecka. Ser fram emot att träffa släkt och mina gudföräldrar och njuta av vackra Ekenäs, min barndoms stad.
 
Sommarstället vid Malmköping.
 
Edvin och jag....
 
 
/Cissi
 
 
 
 
RSS 2.0