Valptitt

Nästan en vecka iväg på konferens, jag och hundarna är ganska trötta... Det har varit bra dagar och de har varit jätteduktiga som hängt i stugan medan matte konfererat! Riktigt bra att ha med sig dem så att man kommer ut och går, annars blir det lätt så när man är iväg att man mest äter och sitter stilla dagarna i ända....
 
 
 
 
 
 
 
 
På hemvägen åkte vi förbi Maria, Lyras uppfödare, för att hälsa på. Dels var det länge sedan vi sågs och dels ville jag såklart gulla med Lenkas valpar som börjar bli riktigt söta! När Lyra & Lenka var små så släppte vi in Rissie till dem, för att se hur de reagerade. Hela den kulle var ganska försiktig och en del tyckte att Rissie var jätteläskig!!
 
Nu gjorde vi återigen "Rissie-testet" med den här kullen, och kunde konstatera att dessa små valpar var mycket mer nyfikna och orädda. Kul att se! Film kommer, men tills dess kommer lite bilder.... Tack för titten Maria!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I dag har vi tagit det väldigt lugnt och bara varit hemma. Har planterat lite lammöron på muren som mamma var här och lämnade. Skördat lite morötter och rödbetor. Vilat och gått på åkrarna. Snart är det dags att åka iväg till familjen Uhlén för lite kräftätning, vi blir 11 vuxna och 10 barn!
 
 
 
 
 
/Cissi

Konferenshundar

Konferens 1 är slut och alla cheferna har åkt hem igen, kvar är jag, min chef Lena och hundarna.... Perfekt att vara kvar såhär och sortera tankarna och renskriva alla minnesanteckningar. Hundarna är så duktiga och hänger i stugan, och så får de komma ut och springa på de längre pauserna. 

I går vräkte regnet ner precis hela dagen, men i dag har det varit soligt och fint. När alla åkt iväg så passade jag på att promenera iväg till gräsfotbollsplanen som finns här i området för att träna lite. 

Det blev fokus på lite klurigheter såsom rutan med halvt dolda band, och dessutom med konskicket i helt fel vinklar (ej 90 grader som det ska vara) och så apporteringsdirigering där Lyra inte fick se när ja la ut apporterna (och dessutom var de lite dolda). Dessutom använde jag samma kon som till rutan. Inget av detta störde ut henne, allt gick kanon! Z och fjärren var dock inte lika imponerande, men det tränar vi vidare på imorgon....

Nu är det snart middag! Imorgon kommer nästa gäng./Cissi

Landskamp i Karlskoga

Oj vilken helg det har varit! Skratt, tårar, glädje, besvikelse, nya bekantskaper, nervositet, tomhet, frusenhet och blöthet (finns det ordet??) får beskriva dagarna i Karlskoga denna gång. I fredags rullade jag, Jenny och Vanessa iväg med våra hundar på ännu en härlig roadtrip för att träffa alla i Talangtruppen. Denna gång för den prestigefyllda årliga landskampen mot Norges rekrutter.
 
Efter pizza, utdelning av lagtröjor och lite ihopsnack var det dags att titta på provekipaget, Lillemor och Shikka, som visade hur tävlingen skulle vara upplagd. De hade lagt upp det precis på samma sätt på kvaldagarna på VM härom veckan, kul och lite klurigt alltså.
 
Kvällen blev inte särskilt sen, blev bara lite öl och snack med spetsgruppen (vi fyra bodde ihop) innan det var dags att ladda för morgondagen.
 
Tävlingsdagen som började med gruppmoment för allihopa bjöd på regn mest hela tiden...Förutom just vid dessa moment. Jag är så otroligt glad över att Lyra fick 10 p på Platsliggning och 9 p på sittet, vi som har haft lite problem med det på sistone!! Efter detta rann all nervositet bort och nu gällde det att heja fram lagkamraterna, applådera åt norskornas fina prestationer och ta hand om alla efter att de kommit ut från planen. Lyra och jag hade startnr 23 av 26, så vi startade inte förrän långt efter lunch. Regnet öste verkligen ner stundtals och det var många som inte fick till momenten som de brukar se ut, men i ett sådant här läge är det ju faktiskt de som gör minst misstag som till slut vinner, för missar saker gör alla, speciellt med dessa förutsättningar! Det fanns såklart också många fina saker inne på planerna som visades upp, och jag hoppas att alla lyftes ordentligt av våra hejarrop!!!
 
När det var dags för mig och Lyra att gå in småregnade det, men efter dagens nederbörd hade nu planerna blivit riktigt riktigt blöta. Det var pölar på alla uppställningsplatser, och attans att vi inte tränat på att lägga vittringspinnarna i en lerpöl... Vi klarade dock det momentet men farten var usel. I fria följet stod stackars Lyra upp i nästan alla halter, men hon kämpade ändå på och gav inte upp! Momentet därefter var apporteringsdirigering och det är ett av våra säkraste moment. Tokigt nog såg hon inte apportbocken och sprang förbi den på utsidan. Jag försökte få tillbaka henne men när hon skulle leta efter den råkade hon hamna utanför kantbanen till planen och det röda kortet var ett faktum! Så snopet att få kliva av planen efter bara 2 moment, vi hade ju så mycket mer att visa där inne!!! Supertrist och jag blev verkligen besviken. Inte på Lyra för hon jobbade hela tiden på och letade, utan just på att det tog slut så tvärt. Vi hade ju laddat för det här i veckor!!!
 
Jaja, jag fick bryta ihop och resten av kvällen kändes bara pest, gråten i halsen och jag var löjligt besviken på alltihop! Men efter samtal med både ledningen och snälla kompisar kändes det lite bättre och efter att jag fått sova på saken insåg jag att det faktiskt inte var hela världen. Jag hade ju faktiskt fått domaren Kjell att dela ut sitt första röda kort i hela hans karriär, det är inte illa!! :) Och dessutom vann Sverige faktiskt landskampen, vilket var kul!!!!
 
Söndagen tillbringades i träningsgrupper som mixades över landsgränserna och det var riktigt givande och kul att träna med norskorna några timmar. Fick med mig en del bra idéer som ska testas! På eftermiddagen innan avslut träffades vi för genomgång och fick då veta vilka som tagits ut till den nya Spetsgruppen, spännande värre! Nu känns det ju lite konstigt eftersom alla i truppen är så himla gulliga och duktiga, så det hade varit kul oavsett vem som kommit med, men såklart var det extra kul att både Jenny och Vanessa hade plockats ut till gruppen, och att jag inte blev utpetad, haha! Kul också att Susanne & Edda (ett jäkla grymt bra ekipage!) och Mia & Lyxa (som tyvärr inte var med på lägret pga magsjuka) också kom med. Det ska bli en spännande höst och intressant att se vad vi kan hitta på framöver.
 
Nu har jag packat upp alla fuktiga och blöta grejer, tvättat och packat om. I morgon tar jag med mig hundarna och drar till Marholmen där vi stannar fram till fredag då jag ska vara med på några konferenser.  
 
Stort tack till alla underbara människor till talangtruppen, till ledningen och till vänliga Karlskoga BK, helgen var verkligen kanonbra!!! Nästa gång ska vi lyckas prestera lite också...!
 
 
 
 
Provhunden första kvällen.  
 
Regnigt och blött var det....
 
Dags att börja träna mer på att hundarna ska sitta i vatten, det hade många problem med, även Lyra.
 
Fina tävlingsplanen var uppdelade i två ringar.
 
Snart dags att gå in! 
 
Vi försöker hålla oss torra så gott det går... 
 
 Flame chillar i bilen.
 
Jenny N hade gjort iordning en påse till laget med SUPERGODIS av olika slag, det gjorde nog susen!
 
Heja heja!
 
Gruppmoment. Ena ringen gör sitt, andra gör plats.  
 
 
Nästa gäng.  Vi var totalt sex grupper.
 
Sabina och Rimma, alltid lika glada! 
 
Lillemor dömde i ring 2.  
 
Kjell dömde i ring 1.  
 
Lena och Doris fick gå i uppehåll! 
 
Publik i tält...
 
Snygga tröjor!
 
Anders och Lotta skriver febrilt och vad de ser för att ge feedback och hitta nya idéer... 
 
Det gäller att välja rätt storlek! Jag valde helt klart för små apportbockar eftersom Lyra inte såg dem.
 
Jenny och Jeff.
 
Susanne och Edda fick gå i ett rejält regn! Men trots detta gick de och vann alltihopa, bra jobbat!
 
Lite ruggigt.... 
 
Susanne och Donna.  
 
 
 
 
 
Lyra efter vår korta runda. Hon kände nog av min besvikelse men vi lättade upp stämningen lite genom att träna slalom där hon satte alla 12 pinnar supersnyggt! 
 
Prisutdelning på kvällen! 
 
Grillmiddag med båda lagen, ljudnivån var HÖG!
 
Vår lilla, numera före detta spetsgrupp. Lizette har hoppat av och fyra nya har tillkommit.
 
Träning hela söndagen var trevligt, speciellt för oss som inte hann göra så mkt på tävlingen.... 
 
Regn regn... 
 
Lyra vande sig till slut och på söndag eftermiddag var det inga problem alls att sitta och ligga i  genomblött gräs, galoppera genom lera och leta vittringspinnar i vattenpölar...
 
Vittringsprov med lerinpackning....
 
Bra utbyte mellan lagen.  
 
Lite blöta och tillplattade, men rätt så nöjda ändå! 
 
Hela härliga gänget! Foto: Lena Löfroth
 
Inte helt lätt att få alla att titta åt samma håll, haha. Foto: Lena Gunnarsson 
 
Ge mig en puss, tack! 
 
/Cissi