Vår första riktiga agilitybana!

Agilitykursen fortsätter och i går var det dags för en riktig bana, på 17 hinder faktiskt! Shit! Det är INTE lätt att komma ihåg banorna och framförallt var man ska befinna sig hela tiden på bästa sätt. Det är framförbyten, bakombyten och blindbyten, och man ska komma ihåg att säga rätt saker, springa åt rätt håll och ta smartaste vägen. Man kan gå banan hur många gånger som helst, men när man sedan har en hund med som springer så blir det en helt annan sak, svårt men jättekul!!!
 
Vi är inte helt klara med balanshindrena ännu, det bör ju gå mycket fortare, men än så länge får det gå lite långsamt tills Lyra har fattat att hon kan springa fort OCH stanna några sekunder på kontaktfälten (de blåa delarna som måste beröras).
 
Slalomet är inte heller klart men det tar sig. Har ju byggt mitt eget slalom hemma men längtar efter att Rusta får in dem i sitt vårsortiment så att jag kan köpa riktiga pinnar som håller bättre...
 
Banan för dagen.
 
Och en liten film:
 
 
Videon finns även på denna länk: http://youtu.be/9NlWGXgrmuo
 
 
I dag är det halv arbetsdag och sedan blir det valborgsmiddag hemma hos oss tillsammans med Maria, Wolfgang, Edvin & Isa! I morgon blir det inga demonstrationståg, men väl lydnadsträning och 1 maj-fika!
 
/Cissi