Vår första riktiga agilitybana!

Agilitykursen fortsätter och i går var det dags för en riktig bana, på 17 hinder faktiskt! Shit! Det är INTE lätt att komma ihåg banorna och framförallt var man ska befinna sig hela tiden på bästa sätt. Det är framförbyten, bakombyten och blindbyten, och man ska komma ihåg att säga rätt saker, springa åt rätt håll och ta smartaste vägen. Man kan gå banan hur många gånger som helst, men när man sedan har en hund med som springer så blir det en helt annan sak, svårt men jättekul!!!
 
Vi är inte helt klara med balanshindrena ännu, det bör ju gå mycket fortare, men än så länge får det gå lite långsamt tills Lyra har fattat att hon kan springa fort OCH stanna några sekunder på kontaktfälten (de blåa delarna som måste beröras).
 
Slalomet är inte heller klart men det tar sig. Har ju byggt mitt eget slalom hemma men längtar efter att Rusta får in dem i sitt vårsortiment så att jag kan köpa riktiga pinnar som håller bättre...
 
Banan för dagen.
 
Och en liten film:
 
 
Videon finns även på denna länk: http://youtu.be/9NlWGXgrmuo
 
 
I dag är det halv arbetsdag och sedan blir det valborgsmiddag hemma hos oss tillsammans med Maria, Wolfgang, Edvin & Isa! I morgon blir det inga demonstrationståg, men väl lydnadsträning och 1 maj-fika!
 
/Cissi

Sköna söndag

Sovmorgon. Sol. Kaffe på altanen. Tvätt som hänger ute på tork. Hundar som badar i havet. Ogräs som rensas och motorsåg som låter. 

Det har varit en lugn och skön dag, som slutade med middag i Spånga hos nyförlovade Andrea & Patrik!

Ett av våra favoritställen...

Slalompinnarna är uppe och träning pågår....


Jag kapade ett helt träd och en massa annat, skönt att rensa upp lite! Finns dock oändligt mycket kvar....


/Cissi

Dubbeltävling i sommarvärme!

Så var det avprickat på Att göra-listan också, att tävla två gånger på  samma dag. Och detta i full sommarvärme! Rullade iväg hemifrån vid 06.20 imorse och var hemma igen vid kl 19, så nu är vi trötta!!
 
Det har varit en väldigt intressant dag och kul att få chansen att göra om momenten en gång till så snart efteråt. Många trevliga medtävlanden, strålande väder och en trevlig klubb gjorde dagen bra, trots att vi tyvärr inte fick med oss några 1:a pris hem. 
 
Första tävlingen drog jag startnr 2 (av 13). Gruppmomenten kändes ok, förutom att Lyra satte sig upp på en annan förares kommando (hon fick säga Sitt till den flera ggr). I domarprotokollet stod dock att JAG hade flera dubbelkommandon, men förstår tyvärr inte vad det skulle kunna ha varit... :( 
 
När det var vår tur kändes Lyra lite seg och fria följet var rätt trist. När hon är i det där läget så blir ingenting bra, hon missade två skiften i Z, gjorde en halvdan inkallning, struntade i konskicket vid rutan så jag fick dirigera om med massor av kommandon, var på väg åt fel apport (IGEN!) i apporteringsdirigering, men jag fick henne till rätt ändå. Hon stördes ut av två änder som flög lågt precis över henne när hon skulle börja leta i vittringen (men kopplade på jobbtanken igen, bra!), och tyvärr låste hon sig totalt i fjärren! Fick bara till TVÅ skiften innan hon fastnade där... Så vi nollade alltså Z, rutan och fjärren. Lite nollor kan jag ju leva med, men den där lojheten och osäkerheten var inte alls kul att uppleva!!
 
Efter tävlingens slut var det en liten paus innan nästa omgång startade. Jag hade ut Lyra en sväng och peppade, körde snygga konskick och hade skoj. 
 
Vid nästa lottdragning fick jag startnr 9 (av 13). Gruppmomenten denna gång kändes bättre och lugnare. Jag valde sedan en lite mer högintensiv uppvärmning än förra gången, då jag mest körde koncentrationsövingar. Funderade på om jag skulle gå in och bara köra lite fritt följ för att bryta tävlingen med en belöning där, för att bygga inför framtiden. Men ändrade mig och tänkte att jag bryter på något bra sätt om jag märker att hon har fel tanke efter några moment. 
 
Fria följet kändes lite bättre, men fortfarande en del småtokigheter. Mitt i Z:at kom dock ett tåg susande förbi (det går precis bredvid klubben) och Lyra reagerade med att låsa fast sig i marken mitt under fria följet.. Vi fick bryta momentet och göra om, och faktiskt gjorde hon då ALLA TRE skiften (hurra!!), dock med stor oro och ville inte stanna kvar. Resten av momenten gick skapligt bra (9 p inkallning, 7,5 p rutan, 10 p apportering, 9 p hoppapp, 7 p vittring) så jag valde att inte bryta. Sen kom dock fjärren...och visst låste hon sig även denna gång. Fick några missade skiften men fick iallafall ner henne till sista läggandet till slut, så bra att hon låste upp sig!! Men hon blev ändå så osäker så att när jag började gå mot henne så kom hon till mig.... Och vi nollade momentet. :(
 
Dagens negativa:
Lämnade vi kvar i Eskilstuna, det kan stanna där.
 
Dagens positiva:
- Gruppmomenten såg trygga ut!!!
- Andra tävlingen var bättre än första, vilket visar att hon orkar! Hon klarade också av att jobba i 25-gradig värme hela dagen.
- Inte ett enda pip, gnäll eller annat ljud kom från den lilla kelpiemunnen denna dag, trots att jag värmde upp med leksak och fart!
- Jag lyckades dirigera om henne till både rutan och apporteringen trots fel tanke från henne i första omgången. Det får ju inte bli en vana, men oj så skönt att veta att det går att rädda!!
- Hon är världens sötaste och finaste lilla kompis! <3
 
Dagens insikter - Note to myself:
- Hon reagerar & börjar sacka när vi går fritt följ rakt mot personer, måste tränas.
- Hon blir störd i fjärren av att jag tittar på skylten (som visar vilka skiften det är), måste tränas!!!
- Jag behöver hitta ett sätt att få upp henne i attityd (utan ljud dårå) när hon är på detta humöret. 
- Kanske inte ska ha handtecken i inkallningen ändå. I första tävlingen hade jag det, men i andra körde jag röst istället och det blev bättre! Eller så får jag variera från gång till gång??
- Fjärren, fjärren, FJÄRREN! Måste hitta en lösning på låsningarna och osäkerheten. Hur vet jag inte, besöka en spådam?
- Hon vill inte följa med mig in på planen till gruppmomenten, varför? Får lägga in ett gäng belöningar där. Ser ju lagom kul ut att behöva locka och pocka för att få med henne in, snyggt första intryck liksom...
 
Ja, det var många tankar som väcktes under dagen. Är så tacksam att jag hade flera tävlingskamrater att bolla tankarna med, och även få feedback och peppning ifrån. Vi hade ju en hel del fina saker, MEN det är svårt att ta till sig det när känslan är botten. Vet inte vad jag ska göra för att få Lyra att känna sig trygg därinne, tycker att jag har provat så mycket men det slår ändå tillbaka hela tiden. Tja, vi får väl se så småningom om vi får byta träningsgren eller vad som händer. Tiden får utvisa.
 
Med under dagen var även Kerstin & Glitz, som debuterade i lydnadsklass 1. Trots en väldigt hård bedömning fixade de ett förstapris och klassvinst på förmiddagen, och sedan kom nästa förstapris på eftermiddagen!!! Härligt och stort grattis!!!!
 
Nu tar vi och checkar ut för i dag. I morgon är det bara inplanerat middag hos Andrea & Patrik, så dagen blir nog lugn. Kanske tar jag fram motorsågen en sväng, eller försöker mig på lite staketbygge!
 
 
Dagens plan i gassande sol!

 

Håller oss i skuggan i väntan på vår tur...Varm hund!
 
 
Lilla älskade Lyra. Vad ska jag göra för att få dig trygg?!?
 
/Cissi