Kennelläger!

Hemma igen efter fyra härliga dagar med toppenväder på Kloten fritidsby i Kopparbergs djupa skogar! Vi har haft kennelläger med Lyras kull och förutom mamma Kylie var hälften av de tio valparna på plats; Lenka (som bor kvar hos uppföderskan Maria), Lyra, Leo, Lasse och Noki (de två sista bor i Finland). Sedan var en av finnarnas kelpie Kita med, och så Rissie såklart! Kloten var en riktigt bra plats med rymliga stugor, gott om skog, en stor fin gräsplan, flera badplatser och fina omgivningar. Och även väldigt hundvänligt!

 

Vi har haft intensiva dagar med spårläggning i skogarna, följt med varandra i spåren, skottränat, fått vara med på räddningshundssök och så tränat mycket lydnad!! Och såklart har vi fått många goda skratt och en del nya funderingar i träningen. Vi har varvat svenska, finska och engelska i en härlig blandning och jämfört hur man tänker kring träning mellan våra olika länder, grillat, druckit vin och haft det mysigt!

 

Lyra har fått träna en del detaljer i lydnaden och sista dagen blev det ett helt elitprogram som vi filmade. Fick tips från Maria om hur jag ska träna rutan för att Lyra inte ska lägga sig direkt, ska bli intressant att se hur det funkar. Här är filmen (tyvärr inte jättebra kvalitet och filmaren missade zoomen lite):

 

 

Det var kul att det blev så mycket spårande, då jag är ganska dålig på att själv lägga spår i vanliga fall. Det blir liksom aldrig tid till det. Första dagens spår var hon superduktig och plockade alla pinnarna (vittringspinnar) och hittade slutet, jippie!! De följande dagarna började hon slarva lite med detta och markerade bara pinnarna lite snabbt (ibland så snabbt så att jag knappt såg det), men hon följde spåret fint och hittade slutet iallafall. Nu ska hon få vila från spåren några dagar och sen ska jag lägga lite krut på belöningar vid just pinnarna.

 

Rissie fick också spåra lite, vilket hon gjorde klockrent!!! Kanske dags att träna liite till med henne och sen anmäla till viltspårets öppenklass?!! Självklart blev det även lite lydnad för henne, och massa lek och bad!

 

Jag hade såklart kameran med mig, ska gå igenom dessa bilder så fort jag hinner. Tills dess kommer lite bilder från mobilen:

  
Skog fanns det massor av, så förutom lydnad blev det mycket spårande!
 
 Halva syskonskaran var på plats! Från vänster; Lasse, mamma Kylie, Lenka, Lyra, Noki och Leo.
 
 
 Ganska fint med dimma...
 
 
Härliga bad både morgon och kväll...
 
 
Mysa i sängen...
 
I dag blir det träningsvila och i morgon är det agilitykurs igen! Måste leta fram mina gamla fotbollsskor för nu börjar det bli halt att springa på gräset...! 
 
 /Cissi

Kommentera här: