Fin hundhall!

Äntligen har vi fått en fin hundträningshall på södra sidan stan! Förra året öppnade hallar i Väsby och Arninge, men det var så långt att åka dit! Den här helgen hade Hundhallen i Haninge öppet hus och vi  hade fått äran att träna lite samtidigt, som underhållning/uppvisning, hur lyxigt som helst!!
 
Lyra gillade underlaget och hade inga större problem med störningarna när jag och Jenny tränade samtidigt på planen. Stor fin spegel, gott om utrymme och ljust och fint var det! Rissie fick också träna lite, men inomhus är inte hennes grej, för mycket väggar och sånt...
 
Jag hoppas att de som tittade på blev lite inspirerade att träna med sin hund. Vi hade iallafall en kul stund, stort tack till Susy som gav oss möjligheten att träna där!! Nu blir det till att planera och boka in tider för vintersäsongen!!
 
Efter träningen gick vi en sväng till Lyckås ridsportbutik som hade rea. Jag hittade två fina täcken till Lyra, ett på rea och ett som inte var nedsatt men ändå bra pris! Så nu är vi förberedda på en kall vinter!
 
/Cissi
 
 
 
 
 

Ännu en tävling....

I dag har jag och Lyra tävlat på vår hemmaklubb, Sthlm Södra BK. Skönt att slippa åka så långt och tryggt att tävla på en plan som vi tränat säkert hundra gånger på!! Såhär efteråt sitter jag och funderar på hur fel man kan ha och hur det kommer sig att denna tävling var vår sämsta hittills i karriären! 

Tränade i går kväll med Jenny på just den planen och Lyra var visserligen lite väl speedad, men jobbade på bra och gruppmomentet Sitt i grupp var inga problem. 

Testade precis som vid förra helgens tävling att ha med Lyra till samlingen och att hon fick vara med mig hela tiden fram till gruppmomenten, istället för att sitta i bilen. Vet inte än om det är bra eller dåligt då jag testat det för få gånger för att kunna utvärdera. 

I dag fick vi startnr 3 och hamnade bredvid vår träningskompis Camilla & Tista, skönt. Sitt i grupp först. Efter att alla ekipage fick flytta sig tre gånger (då TL tyckte att ingen satt på samma linje...) fick vi till slut gå iväg. Detta måste vi helt klart träna på, att det blir krångel och ny uppställning! Såg från mitt gömställe att Lyra såg lite orolig ut, och ca 30 sek innan slutet reste hon sig och gick framåt!! När jag kom tillbaka hade domaren henne fångad...suck!!! Tista hade lagt sig (vilket hon aldrig gjort!). Valde att göra platsliggningen också och såg att hon låg lite oroligt. Såg dock inte allt, vi fick bara 6 p så något mer måste ha hänt.

Uppvärmningen inför vårt program blev inte som jag tänkt mig, Lyra var inte alls koncentrerad och när Camilla bröt sitt program blev jag onödigt stressad och gick in nästan på en gång, utan att vi hade värmt upp riktigt klart! Vi har ju såklart rätt att få tid, men det är lite jobbigt när de bara står och väntar, JAG har svårt att koncentrera mig på en vettig uppvärmning då. 

Så vi gick in och rev av ett fritt följ som var helt ok i position, det såg tydligen fint ut sa de som tittade på. Problemet var att min lilla kelp PEP sig igenom hela momentet!!! Och tyvärr hörde domaren det. :( Jag kände att vi inte alls var i "koncentrationsbubblan" och vid nästa moment (Z:at) missade Lyra det enklaste skiftet; ligg (ordningen var sitt, ligg, stå). Ytterligare ett kvitto på att något inte stämde kom i inkallningen när hon inte alls lyssnade på mitt ligg, utan sprang bara vidare, har det någonsin hänt förut?!? Hon älskar ju att lägga sig! 

Nästa moment var rutan. På väg ut till kon galopperade hon med nosen i marken (som att hon kände en doft) och sen sprang hon låångt förbi rutan, bort till en annan markering, vände där när hon kom på sig själv och sen in i rutan, halvlade sig på mitt liggkommando och nosade runt, kom sen springande till mig, skumt beteende!! Bröt då, eftersom allt bara kändes jättekonstigt! Domaren sa att hon tyckte att jag gjorde rätt jag bröt, och att vi ändå hade jättefina saker, att det såg mkt lovande ut...en liten tröst iallafall. 

Gick ut och försökte fundera och analysera, men slog sedan bort tankarna med lite rolig agilityträning med Micke (som var med och tittade). 

Ja, det var en skum tävlingsupplevelse och jag vet inte alls varför det blev så. Alla andra tävlingar vi gjort har, trots en del missar, alltid känts positiva och roliga, men i dag var det ingen glädje alls. Bara annorlunda och konstigt. En liten tröst var väl att det inte gick bra för något ekipage i dag, hälften bröt och jag undrar om det var någon som fick ett 1:a pris, tror inte det! Så kanske var det något i luften, eller konstiga dofter på planen?

Trevligt ändå att träffa allt trevligt folk, snacka och mingla efteråt, det är ju en del som man träffar nästan varje tävling, som man lär känna mer och mer under säsongen. 

Nu blir det lite pyssel på tomten innan det är dags för tjejmiddag hos Maria ikväll!

/Cissi

Lyckad konferens!

Hemma igen efter tre dagar borta på konferens på Scandic Infra City med alla Kommunals ombudsmän och Regionala skyddsombud från hela landet, ca 220 pers totalt att hålla reda på. Det har varit riktigt bra dagar och det mesta ha gått enligt planerna, kul att vara den som har hand om allt praktiskt då! :) Är dock sjukt trött nu, vi jobbade fram till 20.30 i tisdags och i går var det lite party och såklart alldeles för lite sömn. Slutade vid lunch i dag men åkte då in till kontoret och gjorde några timmar där innan hemgång...gääsp.
 
Pallrade mig ändå iväg till brukshundklubben nu på kvällen för ett träningspass med Jenny. Hundarna hade ju så mycket energi efter att ha bott hos mamma & pappa några dagar och haft träningsvila, så de behövde verkligen aktivering!! 
 
Både Lyra och Rissie var glada och taggade, kul träning blev det!! Lite jobbigt att träna båda så tävlingsinriktat tycker jag, men Lyra ska tävla nu i helgen, och nästa helg är det Rissies tur, sedan är det Lyras helg igen...så jag måste hålla igång båda! Men fy vad KALLT det börjar bli, i dag var det långkalsonger och vantar, mössa hade inte varit helt fel heller!
 
Nu måste jag nog stupa i säng....
 
 
 
Engagerade konferensdeltagare!

 
 
Hotellet är härligt med sina gröna oaser och hööögt i tak!


/Cissi