Fin hundhall!

Äntligen har vi fått en fin hundträningshall på södra sidan stan! Förra året öppnade hallar i Väsby och Arninge, men det var så långt att åka dit! Den här helgen hade Hundhallen i Haninge öppet hus och vi  hade fått äran att träna lite samtidigt, som underhållning/uppvisning, hur lyxigt som helst!!
 
Lyra gillade underlaget och hade inga större problem med störningarna när jag och Jenny tränade samtidigt på planen. Stor fin spegel, gott om utrymme och ljust och fint var det! Rissie fick också träna lite, men inomhus är inte hennes grej, för mycket väggar och sånt...
 
Jag hoppas att de som tittade på blev lite inspirerade att träna med sin hund. Vi hade iallafall en kul stund, stort tack till Susy som gav oss möjligheten att träna där!! Nu blir det till att planera och boka in tider för vintersäsongen!!
 
Efter träningen gick vi en sväng till Lyckås ridsportbutik som hade rea. Jag hittade två fina täcken till Lyra, ett på rea och ett som inte var nedsatt men ändå bra pris! Så nu är vi förberedda på en kall vinter!
 
/Cissi
 
 
 
 
 

Ännu en tävling....

I dag har jag och Lyra tävlat på vår hemmaklubb, Sthlm Södra BK. Skönt att slippa åka så långt och tryggt att tävla på en plan som vi tränat säkert hundra gånger på!! Såhär efteråt sitter jag och funderar på hur fel man kan ha och hur det kommer sig att denna tävling var vår sämsta hittills i karriären! 

Tränade i går kväll med Jenny på just den planen och Lyra var visserligen lite väl speedad, men jobbade på bra och gruppmomentet Sitt i grupp var inga problem. 

Testade precis som vid förra helgens tävling att ha med Lyra till samlingen och att hon fick vara med mig hela tiden fram till gruppmomenten, istället för att sitta i bilen. Vet inte än om det är bra eller dåligt då jag testat det för få gånger för att kunna utvärdera. 

I dag fick vi startnr 3 och hamnade bredvid vår träningskompis Camilla & Tista, skönt. Sitt i grupp först. Efter att alla ekipage fick flytta sig tre gånger (då TL tyckte att ingen satt på samma linje...) fick vi till slut gå iväg. Detta måste vi helt klart träna på, att det blir krångel och ny uppställning! Såg från mitt gömställe att Lyra såg lite orolig ut, och ca 30 sek innan slutet reste hon sig och gick framåt!! När jag kom tillbaka hade domaren henne fångad...suck!!! Tista hade lagt sig (vilket hon aldrig gjort!). Valde att göra platsliggningen också och såg att hon låg lite oroligt. Såg dock inte allt, vi fick bara 6 p så något mer måste ha hänt.

Uppvärmningen inför vårt program blev inte som jag tänkt mig, Lyra var inte alls koncentrerad och när Camilla bröt sitt program blev jag onödigt stressad och gick in nästan på en gång, utan att vi hade värmt upp riktigt klart! Vi har ju såklart rätt att få tid, men det är lite jobbigt när de bara står och väntar, JAG har svårt att koncentrera mig på en vettig uppvärmning då. 

Så vi gick in och rev av ett fritt följ som var helt ok i position, det såg tydligen fint ut sa de som tittade på. Problemet var att min lilla kelp PEP sig igenom hela momentet!!! Och tyvärr hörde domaren det. :( Jag kände att vi inte alls var i "koncentrationsbubblan" och vid nästa moment (Z:at) missade Lyra det enklaste skiftet; ligg (ordningen var sitt, ligg, stå). Ytterligare ett kvitto på att något inte stämde kom i inkallningen när hon inte alls lyssnade på mitt ligg, utan sprang bara vidare, har det någonsin hänt förut?!? Hon älskar ju att lägga sig! 

Nästa moment var rutan. På väg ut till kon galopperade hon med nosen i marken (som att hon kände en doft) och sen sprang hon låångt förbi rutan, bort till en annan markering, vände där när hon kom på sig själv och sen in i rutan, halvlade sig på mitt liggkommando och nosade runt, kom sen springande till mig, skumt beteende!! Bröt då, eftersom allt bara kändes jättekonstigt! Domaren sa att hon tyckte att jag gjorde rätt jag bröt, och att vi ändå hade jättefina saker, att det såg mkt lovande ut...en liten tröst iallafall. 

Gick ut och försökte fundera och analysera, men slog sedan bort tankarna med lite rolig agilityträning med Micke (som var med och tittade). 

Ja, det var en skum tävlingsupplevelse och jag vet inte alls varför det blev så. Alla andra tävlingar vi gjort har, trots en del missar, alltid känts positiva och roliga, men i dag var det ingen glädje alls. Bara annorlunda och konstigt. En liten tröst var väl att det inte gick bra för något ekipage i dag, hälften bröt och jag undrar om det var någon som fick ett 1:a pris, tror inte det! Så kanske var det något i luften, eller konstiga dofter på planen?

Trevligt ändå att träffa allt trevligt folk, snacka och mingla efteråt, det är ju en del som man träffar nästan varje tävling, som man lär känna mer och mer under säsongen. 

Nu blir det lite pyssel på tomten innan det är dags för tjejmiddag hos Maria ikväll!

/Cissi

Lyckad konferens!

Hemma igen efter tre dagar borta på konferens på Scandic Infra City med alla Kommunals ombudsmän och Regionala skyddsombud från hela landet, ca 220 pers totalt att hålla reda på. Det har varit riktigt bra dagar och det mesta ha gått enligt planerna, kul att vara den som har hand om allt praktiskt då! :) Är dock sjukt trött nu, vi jobbade fram till 20.30 i tisdags och i går var det lite party och såklart alldeles för lite sömn. Slutade vid lunch i dag men åkte då in till kontoret och gjorde några timmar där innan hemgång...gääsp.
 
Pallrade mig ändå iväg till brukshundklubben nu på kvällen för ett träningspass med Jenny. Hundarna hade ju så mycket energi efter att ha bott hos mamma & pappa några dagar och haft träningsvila, så de behövde verkligen aktivering!! 
 
Både Lyra och Rissie var glada och taggade, kul träning blev det!! Lite jobbigt att träna båda så tävlingsinriktat tycker jag, men Lyra ska tävla nu i helgen, och nästa helg är det Rissies tur, sedan är det Lyras helg igen...så jag måste hålla igång båda! Men fy vad KALLT det börjar bli, i dag var det långkalsonger och vantar, mössa hade inte varit helt fel heller!
 
Nu måste jag nog stupa i säng....
 
 
 
Engagerade konferensdeltagare!

 
 
Hotellet är härligt med sina gröna oaser och hööögt i tak!


/Cissi

Dopdags!

Började söndagen med hundträning tillsammans med Jenny och Vanessa. Blev lite problemlösningsfunderingar i fria följet och fjärren, Lyra svarade jättebra så nu har jag en plan för närmsta tiden, yes!
 

På eftermiddagen var det dags för dop. Maria och Wolfgangs lilla Edvin skulle döpas i Tyresö kyrka. Det är alltid lika härligt att komma in i just den kyrkan, där jag har tillbringat så mycket tid under skoltiden då vi ofta hade konserter där. En av de fantastiska sakerna med att gå i musikklass!!!

 

Jag hade fått äran att bli fadder/gudmor till Edvin, kändes fint att gå in i kyrkan med honom på armen och hålla honom under ceremonin. Han skötte sig så bra och log bara när prästen blötte ner hans lilla huvud, skönt!! Efteråt blev det smaskigt dopfika i bygdegården och sen åkte vi raka vägen till mamma och pappa för en god middag.

 

Passade på att kolla in pappas husbygge och det går undan, nu är det kakling av badrummen. Helt otroligt att han har byggt nästan alltihop själv, man blir ju imponerad!! Och jag vet var jag har fått min energi, envishet och intresse för att bygga saker ifrån...

 

I dag blir det jobb halva dagen på kontoret, sedan en sväng till Scandic Infra City för att gå igenom det sista tillsammans med en kollega inför en stor konferens som vi håller i tisd-tors. Tänkte sedan hinna med ett fikamöte med två goldenvänner vid kl 16 och ska sedan vidare till Svenska Kennelklubben för ett första möte inför Stockholms Hundmässa som är i december. Många möten blir det...

 
Dop i fina Tyresö kyrka! Självklart fick Edvin ett mumintroll av sin gudmor.

Så, nu har jag tre gudbarn; Emma, Estrid och Edvin!


Pappas bygge! Fasaden målad, ytter- och innertak är klart, golv lagda, badrummen snart klara och inom kort kommer köket!


/Cissi

Solig tävling!

Tävling i dag igen då...denna gång bar det av till Bro-Håbo brukshundklubb och vädret visade sig från sin bästa sida!

 

Klubben arrangerade Hundens dag vilket innebar lydnadstävlingar, veteranlydnad, freestyle- och heelwork to music-tävlingar hela dagen, försäljning av diverse hundgrejer samt hundfiskdamm! Det var alltså rätt så stojigt överallt, med musik, högtalare, många hundar som sprang, skällde och tävlade. Perfekt tillfälle att testa störning alltså!! Valde därför att låta Lyra vara med mig överallt på området från att vi kom dit till att vi skulle starta, i vanliga fall har hon fått ligga i bilen tills det är dags, men nu ville jag testa denna variant. Det kan ju göra henne jättetrött av alla intryck så att hon inte orkar prestera inne på plan senare, men det kan ju också göra att hon fått "titta av sig" och vänja sig vid miljön.

 

Jag fick startnr 1 av 8 och när det var dags för gruppmomenten så kändes hon lugn och stabil. Det resulterade i full poäng på både sitt och ligg i grupp, tjoho!! Så härligt att det satt, kändes som en vinst bara det!!!!

 

Sedan var det vår tur inne på plan och vi började med ett fritt följ som var lite ojämnt, hon var kanske lite okoncentrerad eller lite för taggad för det blev något snett sättande och så pendlade hon lite i position framåt. Ja det var ju inte direkt något av våra bästa fria följ men det fick duga. Z:at gjorde hon alla skiften men var nära att missa första då jag fick kommendera henne två gånger...så onödigt!! Detta är andra tävlingen som det händer, note to myself!

 

Inkallningen var bra, kanske tog lite för lång tid på sig att stanna, men jag är nöjd. Rutan och apport-dirigering nemas problemas, full poäng! Är såå glad att rutan blev bra och att hon sprang dit och STÄLLDE sig! Har haft en period nu då hon bara sprungit dit och lagt sig hela tiden...

 

Så kom hopp-apport, ett moment som vi brukar få 9 eller 10 poäng på. Lätt som en plätt och ett moment som Lyra gillar. Nu hoppade hon över hindret och när hon skulle ta apporten så ångrade hon sig, nosade lite på den och hoppade sedan tillbaka UTAN apport!!! Snopet! Jag skickade över henne igen (trots att vi 0:at, men ville inte få med oss den känslan hem) och nu var det inga problem, hopp-apport-hopp!! Hmm. Vad hände? Jaja, en engångsföreteelse antagligen. Kanske luktade det konstigt just där?

 

Vittringen var fin, 9 p, och sen kom vårt katastrofmoment fjärren som jag allvarligt måste hitta en lösning på. Började bra...jättefint sitt, bra stå, snyggt ligg, sen tar hon extra steg i stå, sätter sig framåt i sitt och vill inte lägga sig så jag får säga två gånger. Alltså det där momentet...grrr. Undra om hon känner sig tryckt på något sätt eller vad är det som gör att hon börjar ta flera steg framåt?? Och att hon låser sig? Tror att jag måste gå till en hundpratare eller nåt snart...eller träna lite mer. Fast jag har tränat det såå mycket så jag är rätt så less på det.

 

Jaja, överlag så kändes det tryggt och stabilt, det känns som att hon är med mig inne på planen hela tiden och jag känner mig avslappnad. Sen kan ju alltid saker hända, som hopp-apport i dag. Däremot är jag lite orolig för fjärren, men någon gång ska väl den lösa sig också. Tills dess fortsätter vi att testa oss fram med olika uppvärmningar, förberedelser och saker mellan momenten. I dag missade vi ett 1:a pris med 2,5 poäng och det var ju lite irriterande...men bara på't igen! Grattis till Emma och fina Plätt som fixade härliga 299 poäng, tänk om man någon gång skulle komma upp i sådana siffor, wow!!!

 

Här är våra poäng:

Sittande i grupp - 10 p
Ligg i grupp - 10 p
Fritt följ - 7,5 p Snett sättande, pendlar ngt, ngt sent sättande, släpper ngt
Z - 8 p Sent ställande, ej helt parallell
Inkallning m stå & ligg - 8,5 p Något steg, fin ingång!
Rutan - 10 p
Apport-dir - 10 p
Hopp-apport - 0 p
Vittringsprov - 9 p Tempoväxling in (trav sista metrarna)
Fjärr - 6,5 p Fram, extra kommando ligg
Totalt 253,5 p och ett 2:a pris

 

Efter att vi tävlat kunde vi njuta av att sitta i solen och titta på de andra, träna lite bredvid plan med både Lyra och Rissie samt kolla på freestylen. Kerstin & Miles tävlade på denna dubbeltävling så vi hann se båda deras starter, kul! Självklart passade vi på att testa hundarnas fiskdamm också, ett litet inhägnat område där det fanns massor av olika paket utlagda och det gällde att få hunden att plocka upp något och komma med det! Rissie valde såklart en påse som luktade gott och i den fanns bland annat ett smaskigt ben! Lyra valde en boll på snöre! Så alla glada och nöjda!

 

Stort tack till min fina träningskamrat Jenny, som var med och tittade, räknade poäng, peppade, analyserade och stöttade! Alltid lika uppskattat!!!

 

Eftermiddagen och kvällen har jag tillbringat på tomten med att plantera lite ljung, mylla ner en massa torv på muren och höststäda på tomten. Och så lite hundträning såklart! Hopp-apport och fjärr...och så slalom vilket börjar arta sig bra, tjoho!!

 

Nu har jag två nöjda och trötta hundar! Då kan jag med gott samvete slänga mig i soffan en stund innan läggdags. I morgon blir det morgonträning och sedan full fart till Edvins dop i Tyresö kyrka, jag har fått äran att vara gudmor!!

 
 
 
Mycket folk på Bro-Håbo BK i dag!
 
 
Kerstin och Miles i sitt freestyleprogram med cirkustema! Alltid lika charmigt!
 
 
Nöjda efter att vi besökt fiskdammen.
 
 
Hemma blev det slalomträning, pinnarna börjar närma sig sin slutposition...
 
 
Nu börjar det bli trångt! Snart är de inflyttade till sin position, men vi har inte bråttom...
 
 
En väldigt trött liten kelpie sover djupt i soffan...många intryck i dag!
 
 
/Cissi
 
 
 
 
 
 

Ibland blir man påmind....

Ibland blir man påmind om döden. Om att man ska ta vara på tiden och sina nära. Att göra sådant man blir glad av och lägga energi på rätt saker. I går somnade Kristian Gidlund till slut in, efter en lång kamp mot cancern. Bara 29 år gammal, det är ju helt galet!! Jag har läst hans blogg http://ikroppenmin.blogspot.se/ till och från ända sedan han startade den och fascinerats av hans fina texter.
 
I dag har jag lyssnat på hans sommarprat 
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/209304?programid=2071 
för tredje gången sedan i somras, det är fint.
 
RIP Kristian. 
 


 
 
 

Bilder från kennellägret

Här kommer lite bilder som jag tog på lägret....
 
 
Lasse
 

Lasse
 
 

Heli och Lasse
 
 
Lasse
 
Lasse
 
Lenka tränar konskick
 
Lenka och Maria tränar framförgående
 
Full fart mot konen!
 
Maria och Lenka i ett fritt följ
 
Maria och mamma Kylie visar upp ett fint fritt följ
 
 
Felicia och Leo
 
Leo koncentrerar sig
 
Felicia och Leo i fritt följ
 
Leo i full fart!
 
Leo i ännu mer fart!
 
Noki
 
Noki
 
Henna och Noki
 
Finaste Lyra!
 
 

Jag och Lyra tränar med störning. Foto: Henna Porali
 
 
Hela gänget (utan män, bebis och golden...). Foto: Henna Porali
 
Lydnadsfunderingar. Foto: Henna Porali
 
Fantastiskt fin gräsplan och en vacker sjö bakom! Foto: Henna Porali
 
Platsliggning med lätt störning av barn som testar bågskytte (de hade dock inte börjat än när detta togs, man vill ju inte riskera en pil i sin hund...)
 
 
Jag, Henna och Maria diskuterar spårning... Foto: Henna Porali
 
Maria gör iordning små burkar med smaskig kattmat till Lasses spår
 
 
Leo i spårskogen
 
 
På promenad med våra draghundar...
 
Här bodde vi i jättebra stugor!
 
Lenka har tråkigt i bilen...
 
 
Lasse, Kylie, Lenka, Lyra, Noki och Leo!
 
/Cissi
 

Kennelläger!

Hemma igen efter fyra härliga dagar med toppenväder på Kloten fritidsby i Kopparbergs djupa skogar! Vi har haft kennelläger med Lyras kull och förutom mamma Kylie var hälften av de tio valparna på plats; Lenka (som bor kvar hos uppföderskan Maria), Lyra, Leo, Lasse och Noki (de två sista bor i Finland). Sedan var en av finnarnas kelpie Kita med, och så Rissie såklart! Kloten var en riktigt bra plats med rymliga stugor, gott om skog, en stor fin gräsplan, flera badplatser och fina omgivningar. Och även väldigt hundvänligt!

 

Vi har haft intensiva dagar med spårläggning i skogarna, följt med varandra i spåren, skottränat, fått vara med på räddningshundssök och så tränat mycket lydnad!! Och såklart har vi fått många goda skratt och en del nya funderingar i träningen. Vi har varvat svenska, finska och engelska i en härlig blandning och jämfört hur man tänker kring träning mellan våra olika länder, grillat, druckit vin och haft det mysigt!

 

Lyra har fått träna en del detaljer i lydnaden och sista dagen blev det ett helt elitprogram som vi filmade. Fick tips från Maria om hur jag ska träna rutan för att Lyra inte ska lägga sig direkt, ska bli intressant att se hur det funkar. Här är filmen (tyvärr inte jättebra kvalitet och filmaren missade zoomen lite):

 

 

Det var kul att det blev så mycket spårande, då jag är ganska dålig på att själv lägga spår i vanliga fall. Det blir liksom aldrig tid till det. Första dagens spår var hon superduktig och plockade alla pinnarna (vittringspinnar) och hittade slutet, jippie!! De följande dagarna började hon slarva lite med detta och markerade bara pinnarna lite snabbt (ibland så snabbt så att jag knappt såg det), men hon följde spåret fint och hittade slutet iallafall. Nu ska hon få vila från spåren några dagar och sen ska jag lägga lite krut på belöningar vid just pinnarna.

 

Rissie fick också spåra lite, vilket hon gjorde klockrent!!! Kanske dags att träna liite till med henne och sen anmäla till viltspårets öppenklass?!! Självklart blev det även lite lydnad för henne, och massa lek och bad!

 

Jag hade såklart kameran med mig, ska gå igenom dessa bilder så fort jag hinner. Tills dess kommer lite bilder från mobilen:

  
Skog fanns det massor av, så förutom lydnad blev det mycket spårande!
 
 Halva syskonskaran var på plats! Från vänster; Lasse, mamma Kylie, Lenka, Lyra, Noki och Leo.
 
 
 Ganska fint med dimma...
 
 
Härliga bad både morgon och kväll...
 
 
Mysa i sängen...
 
I dag blir det träningsvila och i morgon är det agilitykurs igen! Måste leta fram mina gamla fotbollsskor för nu börjar det bli halt att springa på gräset...! 
 
 /Cissi

Hur blev det såhär?

Har noterat att jag allt som oftast hajjar till när jag ser en liten kelpievalp, antingen på bild eller i verkligheten. Ett skutt i magen och en varm känsla kommer över mig, jag kan helt enkelt inte värja mig för dessa otroligt söta varelser!!!
 
Det som jag också noterat är att jag inte alls får samma känsla när jag ser en goldenvalp...hjälp, vad händer?!?!
 
Håller jag på att bli kelpiefierad?!? Eller är jag bara så väldigt van vid urgulliga goldenvalpar och träffar sådana så pass ofta? Ja, jag vet inte.
 
Här finns bilder tagna av duktiga Sofia Olsson som gjorde att mitt hjärta smälte totalt i dag, måste ses för de är helt enkelt bedårande och alldeles alldeles underbara!!! http://www.boggas.se/varning-for-sothetsdoden/
 
I kväll är det dags för agilitykurs igen, tjoho!
 
/Cissi

Film från tävlingen

Här kommer film på gårdagens fria följ
 
 
 
Och här är hela tävlingen, förutom gruppmomenten.
 
 
 
Tack Jenny för att du filmade! Har kollat många många gånger och analyserat och noterat... :)
 
/Cissi
 

Våga testa nytt!

I går var det bara golden på schemat och Lyra fick stanna hemma. I dag var det Rissies tur att vara hemmahund, för Lyra och jag åkte iväg och tävlade på Tyresö BK. Vi var bara fyra elitekipage vilket var jätteskönt, det går ju såå mycket fortare då!
 
Lyra kändes trygg och koncentrerad när vi gick ut på planen till gruppmomenten. Trots mycket träning var jag ändå lite nervös, senaste tävlingen jag gjorde gruppmomenten blev hon ju rädd (?) och kom till mig. Nu fanns inga sådana tendenser, men istället LADE HON SIG NER efter ungefär halva tiden!! Har kollat flera gånger på filmen som Jenny gjorde, men kan inte alls se någon anledning till varför hon lade sig...lite dumt. Men ändå mycket mycket bättre än om hon skulle valt att springa bort till mig! Ligg i grupp gick bra.
 
Vi hade startnr 3 och hade god tid att titta på de andra och ladda lite. När vi gick in för att göra fritt följ kändes det jättebra. Vi har haft problem med heltomvändningar, Lyra glider ut alldeles för mycket och jag får inte till det! Valde därför att testa helt om åt andra hållet, och det funkade riktigt bra!! Det blev ett bra flyt och jag är väldigt nöjd med 9 p i momentet!! Kanske lite vågat att testa det på tävling, hade knappt hunnit träna det...ja,ja. :)
 
Resten av momenten blev en blandning av högt och noll. Men hellre det än halvdana poäng rakt igenom som jag ofta fått med Rissie. Jag tar på mig nollan på rutan där jag testade lite nytt (åter igen, testa nytt på tävling kan vara risky...), men nollan i Z:at tycker jag att Lyra får ta på sig, hon får väl lyssna på vad jag säger, någon rättvisa ska det väl ändå vara...! ;) 
 
Nåväl, det kändes helt okej och en bra känsla för det mesta. Måste dock tänka till angående fjärren och Z:at som strular på tävlingar. En plan måste göras!
 
Här är poängen, med domarkommentarer i kursiverat.
Sitt i grupp -0 p (lägger sig)
Ligg i grupp - 9,5 p Något segt läggande
Fritt följ - 9 p Snett sättande
Z - 0 p DK i stå, missat skifte i sitt
Inkallning med stå & ligg - 9 p Snett sättande i ingång
Rutan - 0 p Ligger utanför (jag tar på mig detta, testade att ropa ligg på fel ställe, och Lyra var så snabb...)
Apportering m dirigering - 10 p (jättesnyggt, woow!)
Metallapport & hopp - 9 p Snett sättande
Vittringsprov - 9 p Avslut lite snett 
Fjärren - 8 p Går fram (snällt dömt, hon gjorde egentligen sitt-stå istället för sitt-ligg, och sedan blev ställandes dåligt efter det)
Summa 198 p och ett 3:e pris
 
Stort tack till Jenny som alternerade mellan att vara hundhållare, väskpassare, filmare, peppare och medanalyserare, det är verkligen mycket värt med träningskompisar!!!
 
Hade tänkt åka direkt till Sthlm Södra BK efteråt för att kolla på tävlingar i freestyle och heelwork to music, men lät Lyra bada lite på hemvägen och sen glömde jag helt enkelt bort det! Insåg det först när jag damp ner i solstolen hemma på altanen, och då fick det vara...
 
Innan det blev mörkt lade jag ett skogsspår åt hundarna, ca 500 meter med många vinklar och olika underlag. Lyra hittade båda leksakerna och vittringspinnarna, men inte någon av de skogspinnarna jag lagt i spåret. Full rulle var det i alla fall och hon hittade slutet. Rissie fick sen gå samma spår och tog det vääldigt mycket lugnare och yvigare...men med lite hjälp så hittade hon också fram till slutleksaken, alla nöjda och trötta!
 
 
Lyras belöning efter tävlingen, simma simma!!
 
Härlig skogsspårning och två nöjda hundar!
 
/Cissi

Goldenutställning!

Vilken härlig lördag det har varit! Uppstigning strax efter 05 och på plats vid Farsta Gård vid klockan 07... Lyra fick stanna hemma, men Rissie fick såklart följa med. Det var ju dags för golden retrieverklubbens årliga septemberutställning!!

 

Har ju tidigare varit ansvarig för denna utställning, men sedan ett antal år tillbaka så är jag bara "vanlig funktionär" och hjälper till med lite av varje. I år hade jag och Yvonne hand om ringträningen som anordnas någon timme innan utställningen börjar, det är riktigt roligt att få hjälpa nybörjare att känna sig lite mer trygga i ringen! Hjälpte även till att döma "junior handling", vilket också alltid är skoj. Det blev mycket tid till mingel och snack med alla goldenvänner runt om ringen, och så fick jag äran att visa två fina tikar, en i veteranklass och en i bästa tikklass. Det blev en riktigt lyckad dag med fantastiskt väder och nöjda utställare, härligt!!

 

Kom hem vid 16-tiden och tillbringade sedan några timmar på tomten med lite jordskyffling på muren samt hundträning. Bland annat slalomträning med Lyra. Har börjat flytta pinnarna ganska mycket nu, från en rätt så bred allé till en smal gång...det funkar fortfarande!

 

Nu har jag skyfflat i mig pannkakor och skrivit in alla utställningsresultat på goldenklubbens hemsida och facebook-sida, tar några timmar att få med allt så fotona får jobbas med i morgon.

 

Men nu är det snart natti natti, i morgon är det samling kl 09 på Tyresö BK för tävling!!

 
Rissie välkomnar alla till dagens utställning! :)
 
Full fart på utställningen!
 
Många funktionärer (och Rissie) hjälps åt att fördela alla sponsorpriser till utställarna. Oj, vad många fina priser vi hade att dela ut!! 
 
Umbradesign var på plats och sålde otroligt fina goldenskyltar!
 
Supergod lunch förbereds till funktionärer och domaren.
 
 
Hemma och hundträning på tomten...
 
 
Slalompinnarna börjar bli ganska tighta nu...
 
Ska jag springa mellan dessa, eller??
 
Okej då!
 
En 4 sekundersvideo på hur det ser ut... 
 
  
 
Kvällspromenad i solen, härligt!
 
/Cissi
 
 

Små projekt är kul att ha...

Efter gårdagens agilitykurstillfälle bestämde jag mig. Jag SKA ha ett eget slalomhinder hemma!! Tyvärr är det rätt så dyrt och det enda billiga hindret finns hos Rusta, och de har sålt slut i HELA Sverige fick jag reda på av deras kundtjänst i dag!! :(

Så vad gör man, jo man bygger såklart ett eget hinder! Har ju redan byggt ett eget hopphinder, så hur svårt kan det vara? Micke var snäll och köpte det jag ville ha, några vp-rör och clips. Silvertejp, spik och montageband hade vi redan hemma.

Vi lyxade till det med tapas-middag inne på Söder och sen var det hem för lite pyssel. Fick hjälp att göra hälften av pinnarna och sen var det bara att smacka upp på gräsmattan och testa, riktigt nöjd!!! Jag ska komplettera med s k bågar sedan, som ska göra det lättare att träna in slalomet. Det ska verkligen bli kul och intressant att se hur lång tid det tar att lära in momentet!

Förutom detta så börjar jag även bli klar med murprojektet, i dag har jag skyfflat jord och fyllt på med lite jordförbättring.

I morgon är det lydnadsträning igen på klubben med Jenny, och på fredag blir det ett pass på Tyresö BK med Jenny och Fia! På lördag väntar goldenutställning hela dagen och på söndag ska jag och Lyra tävla! Härliga dagar framöver alltså!

 

Tillverkning av slalom! Eller små harpuner??

 

 

Sådärja! Ett perfekt slalom är på plats!

 

Jag tränar in det genom den s k allémetoden, så här ser det ut. Det krävs att man flyttar en del på pinnarna då och då.

 

Lyra trivs på klubbens agilityplan!

 

Muren! Innan och efter när jag byggt om den till två etage. Nu ska jag bara komma på vad som ska planteras där.... 

 

/Cissi

Ändrade planer

Helgen blev inte riktigt som jag hade tänkt, men det blev nog ganska så bra ändå.

Planen var att äntligen komma ut en helg med Micke och mamma och pappa på deras båt, segla till en av favoritöarna, äta kräftor på en klippa och äta frukost ute till havs... Väderprognosen såg inte särskilt bra ut, men vi bestämde ändå oss för att dra iväg. Så jag åkte till Spånga och lämnade Rissie hos Andrea (Lyra skulle åka med) i fredags kväll, så att vi kunde komma iväg tidigt dagen efter.

Men i lördags morse vaknade mamma med förkylning, och det är ingen bra kombo med blåst, ev regn och kyla...så det var bara att ställa in seglatsen och åka och hämta hem Rissie igen! :( Jaha, så fick man en bonushelg utan några planer alls!

Det fick bli kräftätning hemma i soffan istället, med efterföljande bubbelbad och film! Kändes lyxigt att ha Micke hemma en hel lördag!!

Har även passat på att förbereda inför nästa helgs utställning med golden retrieverklubben. 15 funktionärsvästar har tvättats, över 100 prisrosetter har strukits och sorterats och de sista detaljerna har planerats.

I dag har det blivit lydnadsträning på klubben med Anette, Jenny och Laila. Jag åkte dit lite innan och tränade på några av de agilityövningarna vi gjort på kursen, Lyra var jätteduktig och vi hade kul!! Lydnaden gick däremot lite sämre, hon var okoncentrerad och det blev en del konstiga saker i momenten. Kanske blev det för jobbigt för kelpiehjärnan att värma upp med agility? Vet inte. Nya tag i morgon och hoppas på bättre resultat då!

När jag kom hem tog jag tag i mitt murprojekt som jag påbörjade på semestern...det har stått lite stilla ett tag, dels för att det är ganska trist att hålla på med och dels för att jag väntat på fuktigare väder för att jorden ska bli mer lättarbetad. Och sen har jag haft så ont i handlederna den senaste tiden, så att lyfta tunga stenar har inte varit så lockande. Men nu fick det vara nog, dags att få ordning på muren!! Hann inte riktigt klart innan det blev kolsvart ute, foton på färdig mur kommer en annan dag.


I dag har det blivit höst! Löven regnar ner utanför fönstret.

 

Många fina rosetter har blivit strukna....

 

Rissie tränar freestylekonster på den nyslagna åkern!

 

Härligt!!

 

Murprojektet tog många timmar i dag...till slut blev det MÖRKT.

 

/Cissi

RSS 2.0