Alundaträning

Åh vad skönt det är att ta ledigt från jobbet ibland och bara träna hund istället!! I dag var en sådan dag då det var dags för ännu en hel träningsdag hos Niina i Alunda. 
 
Tidigare har vi alltid hållit till på Olandstraktens brukshundklubb när vi tränat för Niina, men i dag fick vi (jag, Jenny, Anette och Camilla) möjlighet att istället träna i deras nybyggda fina hall!! Tänk ändå om man skulle ha en sådan hall typ 100 meter från husknuten...inte helt fel! Hallen var inte riktigt färdigisolerad så det var ungefär lika kallt där inne som utomhus, men betydligt torrare, ljusare och trevligare än ute!!
 
Jag åkte dit med en önskan om att få lite ny inspiration och lust att träna igen, då det har dalat en hel del den senaste tiden. Hade lite funderingar på vissa moment att kolla på, men främst ville jag prata om hur jag ska försöka skapa trygghet hos min lilla bruna, i alla olika situationer.
 
Vi diskuterade och funderade på lite av varje och Niina tyckte att jag var på rätt väg med mina idéer kring ljudträningen. Jag vet att jag måste ge det låång tid så vi får väl utvärdera det i vår när vi ska dit igen.
 
Fick med mig bra verktyg för gruppmomenten, vittringen och teknikträning i inkallningens ställande. Ska blir spännande att se hur det utvecklas! Mitt "hatmoment" fjärrdirigeringen fick jag bakläxa på och bara fortsätta som jag gör, för att få till ett vettigt stå-sitt (som är sååå svårt!!) och idéer kring att hon låser sig i vissa situationer.
 
Ja, det var en bra dag och iallafall liiite mer inspirerad åkte jag hemåt med tankar kring kommande dagars träningspass. Det är bara att ge sig ut och träna, om två veckor åker vi ju på talangläger!
 
 
Härligt att träna i den nya fina hallen!!
 
 
Glömde att ta med mig kameran, så det blev inte mkt fotande tyvärr...
 
/Cissi

En måndag i oktober

Jetlaggad av övergången till vintertid. Som alltid. Vaknat klarvaken flera gånger i natt och var ändå märkligt pigg när det var dags att gå upp vid 05.15. 
 
Började dagen med utvecklingssamtal med min chef på på jobbet. Inte Lenita som jag jobbar åt, utan en annan chef som sätter min lön. Lite konstigt men så är det, just nu iallafall. Av det poängsystem som cheferna ska använda sig av, som bygger på många delar t ex hur man är och kvaliteten på arbetet osv, så fick jag hela 47 poäng. Maxgränsen är 48. Yeay! Grattis till mig.
 
Blev bjuden på dyr men fantastiskt god finlunch på restaurang Råkultur och fick åka sprillans ny MiniCooper suv, gullig.
 
Satt på eftermiddagen för första gången med på videokonferens med Kommunals alla chefer i landet och förde anteckningar, en av mina nya/utökade arbetsuppgifter i att hjälpa vår kanslichef. 
 
Kom från jobbet alldeles för sent och dessutom var det tågförseningar hemåt. Möttes av hungriga och leksugna hundar.
 
Nu ska jag klä på mig och hundarna alla regnkläder som finns att tillgå och ta en mörk och väldigt blåsig promenad. Sådana här dagar skulle jag vilja ha en inomhusrastningshall....
 
/Cissi

Bättre och bättre

Ännu ett lyckat och kul vallningspass på Färentuna i kanonväder! Lyra var riktigt taggad och koncentrerad och de små övningar jag testar funkar bättre och bättre! Både hon och jag börjar förstå lite mer varje gång, fast jag känner mig fortfarande som en riktig gröngöling...

I dag har min beställning av knallpulverpistoler kommit, som jag tänkte använda till skotträning med Lyra, få se hur det går! Blir även spännande att smyga runt med pickadoller i handen utan att bli tagen för en skjutglad galning...
Nu är det snart dags för en ny vecka! Det blir bara tre arbetsdagar eftersom jag är ledig torsd och fred, härligt!! Vad ska man då göra? Hundträning såklart!!

/Cissi