Pyntat och ljust i stan!

Det blev en eftermiddagspromenad i stan för att njuta av all vacker julbelysning! Lyra gillar inte riktigt så mycket liv och rörelse, men gick duktigt med oss på röda mattan på Biblioteksgatan, längs med Nybrokajen och Drottninggatan och framför slottet. Rissie skulle klara sig bättre som citydog, hon bryr sig inte alls om allt ståhej.
 


 
 Sedan åkte vi hem och tittade på film. Nu har Micke dragit till jobbet och hemma pyntas det litegrann...
 
 


/Cissi

Lördag morgon

Helg igen och i dag är det INGENTING inbokat! Tänker anstränga mig för att ta det så lugnt som möjligt. 
 
Har bara blivit två ordentliga träningspass med hundarna under veckan då det varit lite annat på schemat med bl a jobbmiddag och i går tjejmiddag hemma. Lyra har varit riktigt duktig i gruppmomenten, trots en del jobbig störning. Hoppas verkligen att det är på väg åt rätt håll, det ser ut så iallafall!
 
I kväll blir det bad och föning av Rissie och i morgon packar jag bilen full med hundar, hage, bur, stol, kardor, saxar, nykokt lever och fika, det är utställningsdags!! Ska bli så skoj att träffa massa trevliga utställningsvänner och titta på fina hundar!
 
 
Skön frostig morgonpromenad i soluppgången....
 
 
Fina blommor fick jag i går av tjejerna när jag hade tidig födelsedagsmiddag hemma! 

 
Har äntligen shoppat en egen tygbur till Lyra, så slipper jag låna varje gång vi ska iväg. Lärde in kommandot "buuuren!" (spring in och stanna i buren) på ca 2 min, kul tyckte lilla brun.
 
 

Ny mobil, nytt skal såklart!! Bra att ha lite sommarbilder att ha i fickan när vintern kommer...
 
/Cissi

Mörkret kommer fort nu...

Började dagen med träning i Haninge hundhall tillsammans med delar av träningsgänget. I dag var det dags att göra sitt och ligg i grupp för Lyra under full tid (dock utan grupp, bara själv), det var några veckor sedan sist. Har jobbat mycket med att försöka få henne trygg i de momenten och jag tror absolut inte att vi är i mål än, men dagens övning gick bra och hon såg avslappnad ut. Störningen för dagen var tyyystnad (vilket ibland nog kan vara jobbigare än massa ljud). 

Sedan blev det rutan, vittring, hopp-apport, vittring igen, lite fjärr och sedan gruppmomenten igen (med andra hundar en bit bort) Är nöjd med dagens pass!

Dagarna går så fort nu när mörkret lägger sig så tidigt, men hann shoppa lite, gå en skön skogspromenad, umgås med Micke, få upp en ljusslinga på tomten och äntligen få loss den dumma taggiga stora busken som jag kämpat med ett tag, tack för lånet av tigersågen pappa! Vem vill egentligen ha en buske med typ 5 cm taggar överallt, varför finns de överhuvudtaget?!? De sticker en när man kommer nära, river sönder kläderna och fastnar i hundarnas tassar. :( Men nu är den väck!!

Passade på att testa nya telefonens (fick ny jobbmobil härom dagen) kamera på skogspromenaden, kvaliteten är helt ok! Och såhär upplyst blev altanen nu!


/Cissi