Laddar för en fulltecknad vecka!

Har haft en skön och lugn helg på landet! Sol och varmt och massa hundar!! Synd bara att jag glömde mina allergitabletter hemma (pollen) så jag har varit helt däckad, snorig och inte kunnat sova på nätterna. Brukar aldrig bli SÅHÄR allergisk på vårarna, i år har det varit mkt värre än vanligt! Blä.

 

Nu är det bara att ladda inför denna vecka. Kommunals kongress börjar i morgon och håller på till på fredag eftermiddag. Jag sitter på scen och sköter så att dagordning, talarlista m m flyter och kommer upp på storbildsskärmarna, kul, krävande och lite pirrigt (man vill ju inte göra bort sig inför ca 400 pers, det syns rätt tydligt!). Kommer att bli fulltecknade dagar från morgon till kväll, så jag sover på hotell i stan. Skönt att det är i Stockholm iallafall och inte i någon annan del av landet!

 

På fredag åker jag direkt från kongressen till Viking Line-terminalen och ansluter med familjen för en helg hos släkten eftersom kusin Sofia tar studenten!! Så i morgon måste jag packa för två hotellnätter, en natt på färjan, en i Finland och ytterligare en natt på färja. Hur ska detta gå? Jag som inte ens kan bestämma mig vad jag ska sätta på mig samma morgon, nu måste jag lixom packa för sex dagar framåt, ångest!!!! Måste få ihop nåt fint till kongressmiddagen och något annat fint till studentfirandet...suck.

 

I kväll hoppas jag hinna träna hundarna lite med Jenny och Vanessa, det är enda lediga kvällen fram till nästa vecka.

 

Här är några bilder från helgen.

Ahhh, livet på landet!
 
Mysigt värre!
 
En riktig goldendos!
 
Det finns ju lite andra sorter där också... Lyra tycker att det är jättekul att busa med sina kompisar!
 
Fancy och hennes valpar, knappt en vecka gamla!
 
Lyra fick en underbart fint läder/strasshalsband med matchande koppel från Eckers! Så himla fint och det är exakt samma bruna färg som hennes päls! Hon kommer att bli finast på hela brukshundklubben med sitt blingbling!! Eller vid närmare eftertanke så ska hon nog inte bära sådana fina grejer där, vi får ta det på finpromenaderna på gärdet istället!
 
/Cissi

Tävlat igen!

Elittävling nr två är nu genomförd med Lyra! Denna gång var vi på trevliga Bro-Håbo brukshundklubb i gassande sommarvärme!

Gruppmomenten gick bra, 10 p på sitt i grupp och 8 p på ligg (hon lade sig ner på annans kommando, onödigt, men resten av momentet var fint). Vi hade startnummer 9 så vi Lyra fick chilla i bilen medan jag hann titta på både uppföderskan Maria med Lyras syster Lenka (andra eliten för dem också) och Jenny/Nike.

När vi gick in på planen kände jag direkt att Lyra var lite okoncentrerad och slö. Fria följet blev ganska ojämnt och jag tror att jag råkade trampa på henne i en halt, vilket gjorde att hon sen mest gjorde knasiga halter (hon ville väl inte bli trampad på igen...). Missade första skiftet i Z:at och i inkallningen kom en nyhet, hon ville inte stanna!! Därmed hoppade jag över läggandet också. I rutan tyckte jag att hon stannade för långt bak, försökte dirigera om henne fastän jag vet att hon inte riktigt kan det än, 0 p. Apporteringen var helt ok, fast dålig fart till kon. Hopp-apport var också långsammare än vanligt, men lyckades få 9,5 p ändå. I vittringsprovet tog hon halvt upp rätt pinne, spottade ut, nosade på pinnen bredvid, tog upp rätt och kom in. Skönt ändå att hon höll fast den hela vägen in! Fjärren är något som på på dessa två tävlingarna blivit knasig, hon tar flera steg i båda Stå-kommandona! Funkar ju inte riktigt...

Sammanfattningsvis gick det alltså sämre än i onsdags, hon kändes inte med på noterna. Var det värmen? Störningen? Fel uppvärmning? Eller bara oerfarenhet? Denna gång hade vi en extra svårighet eftersom vi sovit borta och kom direkt från Västerås. Tjaa, nu har vi två veckor på oss att fundera över detta till nästa tävling!

Jag åkte innan prisutdelningen, ville komma tillbaka till alla hundarna i vettig tid. Efter lite lunch och hundgullande somnade jag på solsängen i det fantastiska vädret, skönt!!!!

Nu har jag tagit solpaus för att jobba en liten stund med saker på jobbdatorn som måste vara klart till måndag!

/Cissi

Man slutar aldrig att förvånas...

Jag är så j-vla förbannad!! Ikväll har jag och Jenny tränat på vår hemmaklubb Stockholm Södra BK. Det som började med ett som vanligt väldigt trevligt träningspass slutade i högljutt bråk med några för oss okända människor!

 

Jag orkar inte skriva allt som sades och utspelade sig, det har jag och Jenny redan pratat av oss om hur länge som helst så vi nog har skavsår i både öron och hals! :) Men man blir ju förvånad över hur folk, vuxna människor, kan bete sig mot varandra! Att vissa personer tror att de har större rätt än andra att befinna sig på träningsplanerna och att alla andra då ska anpassa sig efter dessa "viktiga" personer. Det är för mig helt galet! Jag tolererar INTE detta maktbeteende, varken på jobbet eller någon annanstans, och då säger jag ifrån, det är inte okej att bete sig så! De har helt enkelt muckat med FEL person, hah!!

 

Jag har kvällen till ära skrivit ett långt mejl till klubbens ordförande om hur bekymrad och ledsen jag är över dessa märkliga attityder, beteenden och tendenser. Vill de inte ha oss som medlemmar, ekipage som satsar mot SM och ger fin publicitet åt klubben??! Är inte alla medlemmar lika mycket värda?

 

Som tur var gick inte detta tjafs ut över våra hundar. När detta hände hade vi våra stabila lite äldre doggisar med, dvs Rissie och Nike. Hade Lyra varit med mig hade hon nog blivit väldigt osäker, varför skriker matte och varför osar det adrenalin i luften...? Hmm.

 

Lyras träningspass blev i alla fall helt okej, fast hon kändes rätt trött i skallen efter gårdagens tävling. Spring i benen har hon ju ändå, men koncentrationen och yvigheten visade att hjärnan nog var lite trött. I morgon blir det vila och på lördag har vi en ny tävling att se fram emot!

 

I morgon åker jag även till Västerås över helgen och passar Henric och Sjoerds hus och hundar (inkl fyra dagar gamla goldenbebisar), det var länge sedan sist och det ska bli mysigt att träffa alla hundarna på kenneln som jag såklart har saknat!!

 

Nu är det god natt.

 

Hälsningar morhoppan

Debuten avklarad!

Sådärja! Nu har jag och Lyra debuterat i elitklass i lydnad på Nynäshamns brukshundklubb!

Vi har ju haft två svajiga träningsveckor med en del problem, så jag hade bestämt mig för att INTE bli besviken om något strulade till sig på tävlingen. Jag var istället mer nyfiken på hur Lyra skulle reagera och bete sig inne på tävlingsplan, skulle hon bli taggad eller kanske helt okontaktbar? Skulle hon göra massa egna val (som hon har en förmåga att göra) eller faktiskt lyssna på mig? Skulle hon reagera på tåget som går ganska nära? Eller kanske på publiken? Ja, jag kände mig inte alls nervös, bara nyfiken!

Inne på planen var hon lite okoncentrerad och brydd över något, vilket resulterade i några onödiga avdrag, men det fanns en hel del fint att ta med sig också!

Sitt & ligg i grupp - 10 + 10 p (jippi, SKÖNT)
Fritt följ - 7,5 p (står i en halt, tränger i sakta marsch, luftig i språng)
Gå runt Z - 5 p (hon var INTE med i första svängen, så hon snurrade runt lite, likadant i avslutande halten)
Inkallning - 7 p (fin fart, jättefint stå, men fick lägga till extra liggkommando eftersom hon ville stå igen)
Rutan - 0 p (fint konskick, fin ruta, lade sig ner men sekunden efter kom hon galopperande mot mig, ojoj)
Apportering m dirigering - 10 p (kändes toppen!)
Hopp-apport - 10 p (inga konstigheter)
Vittringsprov - 7 p (tempo in, yvig ingång, lätt tugg)
Fjärren - 7 p (flyttade sig fram lite i båda ställandena, övriga skiften var jag nöjd med!)

Poängen räckte till ett 2:a pris och 4:a av 12 ekipage (bara 2 fick ett 1:a pris). Även om jag såklart hade föredragit ett 1:a pris så är jag nöjd med debuten. Vi hade rätt så trevligt där inne på plan, det kändes avslappnat, kul och kravlöst! Hon kändes ibland lite störd och okoncentrerad men slutade inte jobba utan kom tillbaka. Och extra kul att domaren säger efteråt att han tyckte att det såg jättefint och lovande ut, och att jag alltid är så trevlig med mina hundar (har tävlat Rissie en del när han har tävlat oxå). Det värmde!

Tack till Fia och Jenny som kom för att titta, peppa och sällskapa, uppskattat!!

Lyra fick träffa sin syster Lexi idag på klubben också, och vi tvåbenta blev båda förvånade över hur bra de kom överens, de lekte till och med, trots att båda är lite tjuriga av sig annars, kul!!

Nu sover båda hundarna djupt, lilla brun som har presterat bra och stora gul som har fikat och tiggt sig igenom hela kvällen...

Godnatt!

/Cissi

Problemträning

Söndag igen och helgen har som vanligt gått alldeles för fort!

Började dagen med träning på Södra med Jenny och labradårerna. För Lyras del blev det träning på de moment som gått dåligt under veckan, dvs allehanda konskick, apporteringar och rutan. Det blev ett riktigt bra pass med lyckat resultat!

Efter träningen tog vi en välförtjänt fika (Jenny råkade hitta 50 kr på klubben så vi tänkte att vi skulle låta pengarna gå tillbaka på nåt sätt!).

Eftermiddagen började med att Micke och jag tog en sväng till tippen med hela släpet fullt av gammalt och halvruttet trä. Skönt att bli av med lite skit från tomten, men det behövs många lass till innan det blir fint.

Åkte till Bauhaus och köpte tio säckar jord och lite blommor, och resten av dagen/kvällen har jag planterat, rensat och pysslat på tomten. Jo, hann med lite hundträning såklart också, sitt & ligg i grupp...

Nu är det viktig hockeyfinal som ska kollas på!!

Inga hundbilder i dag:

 

Sommarfeeling! Äppelträden blommar, dikena lyser gula av både maskrosor och smörblommor!

 

Plantering av jordgubbar och smultron i min egenbyggda låda.

 

/Cissi

Springa vänstervarv...

Sitter hemma i soffan och hör hur regnet ÖSER ner utanför. Jättebra för alla växter och verkligen skönt att regnet väntade till nu!! Synd bara att det åskar också, snart går väl strömmen...

Har ju varit på utställning hela dagen och vädret har varit riktigt bra ur hundsynpunkt, molnigt och inte för varmt. Det har varit en riktigt trevlig dag med mycket mingel bland vänner som jag bara träffar på utställningar (vilket tyvärr inte är så ofta) men även via Facebook, så man har rätt bra koll på varandra ändå. Kul att snacka ikapp och titta på fina hundar.

Jag hjälpte även min vän Yvonne att visa en av hennes goldenpojkar, en stor hane vid namn Dino. Han var inte helt sugen på att ställas upp men det gick visst vägen ändå, vi blev utplockade för placering och slutade som nr 3 i den rätt stora klassen, med CK! Kul att kunna hjälpa till och att det går bra oxå. Blev lite sugen på att ställa ut Rissie nu...

Förutom att glida runt, mingla, visa hund och döma Junior Handling (så roligt att få äran att göra det!!), så har jag såklart hjälpt till med lite av varje som funktionär. Vi är ett bra gäng som vet vad som ska göras, så allt gård som på räls.

Nu är iallafall jag och Rissie rätt trötta och förbereder oss med soffläge och godis inför ESC-finalen!! Tyvärr är väl inte Lyra jättetrött, så jag får väl träna lite fjärr samtidigt eller nåt... Tur att vi ska träna imorgon bitti på klubben!

/Cissi

Tänk att vi får ha vår utställning framför Ulriksdals fina slott! Rätt schyssta ytor även för lydnadsträning....

 

Rissie delar hage med några kompisar, ganska mysigt.

Torktäcke på...

Halvdag i dag på jobbet, jätteskönt! Hade inbokat träning med vår träningsgrupp (dvs Jenny, Anette och Laila) på eftermiddagen och vi fick ett soligt och sommarvarmt pass på klubben. Körde igenom eliten med lilla brun, en del var jättefint, och en del var mindre bra...tjuvstarter, lätt förvirring och okoncentration!

Nu är bilen packad inför morgondagens utställning i vackra Ulriksdals slottspark som arrangeras av Spaniel- och retrieverklubben. Utställningstält, stol, hage, fällar, gummistövlar, solkräm...det gäller att vara förberedd på allt! Har klippt, badat och fönat Rissie som ska med, fast hon ska inte ställas ut. Jag ska vara funktionär och det är mest kul om hon är fin eftersom hon ska följa med. Lyra får stanna hemma, hon gillar inte folksamlingar och blir en surpuppa...och i retrievervärlden är surpupperi så ovanligt så de tycker att min lilla bruna är lika med ett monster! Lika bra att inte ta med henne om jag vill behålla mina retrievervänner! :)

Snart dags att sova, börjar morgondagen med att hämta upp tre engelska domare på ett hotell vid Arlandastad kl 08!

/Cissi

 

Anette och Frallan går ett fint fritt följ på dagens träning!

 

 

Dags att packa bilen inför morgondagen.

 

Torktäcke är lite fånigt kanske, men bekvämt!

Gästspelat

Ikväll tog jag och hundarna en tur till Nynäshamn brukshundklubb! Det tar ju faktiskt bara en kvart hemifrån, ungefär lika långt som till min klubb, Stockholm Södra BK, men av någon anledning åker vi sällan åt det hållet.

Jag och Lyra ska tävla där nästa vecka så jag ville reka lite och träna på planen. Vilken trevlig klubb det är alltså!! Alla hälsar glatt när man kommer och när jag frågade om det var ok att träna så sa de "självklart!". Jag fick en stor fin yta för mig själv och körde rutan (gick inte bra...), apporteringsdirigeringen (gick INTE bra...), inkallning, fjärr, hopp och lite fritt följ. Gick sådär... Men solen sken och Lyra var glad iallafall! Man får fokusera på det positiva. Hon var inte heller störd av tåget som åker rätt nära, skönt.

Såg Lyras kullsyster Lexi med matte Kristina på håll också, men de gick agilitykurs så det var tyvärr inte läge att gå fram och hälsa.

Ikväll debuterar Lenka, en annan av Lyras kullsystrar, i elitlydnad! Ska bli spännande att höra hur det gått!!

Nu ska jag klippa lite på Rissie och kolla hockey innan ESC börjar!

/Cissi

Platsliggning i grupp hemma...

 

Väldigt tight grupp....

Härlig attityd!

Kvällsträning med Anette på Sthlm Södra BK i dag. Fortfarande lika förvånad över hur lite folk det är där, det borde ju finnas massor av träningssugna ekipage efter en lång vinter!?

Ännu konstigare är att vissa personer/grupper på klubben bara klampar in på vår inmutade del av planen och börjar köra sina hundar, utan att ens fråga om det är ok...! Självklart får vi dela på utrymmet om det behövs, men det är ganska enkelt att fråga, vad har hänt med artighet och sunt förnuft? Men i dag gav vi nog igen, Anette kommenderade mig och Lyra i ett fritt följ i olika gångarter rakt mot gruppen som bara tagit över halva vår plan... Lyra verkade tagga upp på det och gick jättefint, en härlig attityd och känsla! Efter en stund förstod de vinken och lämnade oss (och gick till en annan av planerna, en som var ledig). Ha!! 1-0 till oss!! Sån där attityd är bara såå irriterande.

Vi hade sedan ett riktigt bra pass med en del klurigheter och en pigg och glad liten kelpie som jobbade fint! Kul!

Nu är det ESC på tv och en utslagen hund i varsin soffa!

/Cissi

Helgen är slut!

Har haft en skön helg med fantastiskt väder.

I går blev det mest motorsågande och flyttande av stockar, bra alternativ gymträning!! Trist bara att det just nu ser värre ut på tomten än när jag började med allt sågande, men det blir nog bra till slut... Förutom denna fysträning hann jag med lite hundträning på tomten och så snickra ihop en planteringslåda... Kvällen avslutades med middag hos Fia tillsammans med tjejgänget. Jag kan sakna tiden då våra middagar innebar mängder av vindrickning, skratt, musik och babbel långt in på natten. Nuförtiden dricks det mest läsk och vatten, majoriteten går hem redan innan kl 22 och diskussionerna handlar i stort sett alltid om samma sak, barnen. Vad de gör och inte gör. Tiderna är annorlunda, jag vet, men jag saknar ändå hur det var förut. Förhoppningsvis kommer de glada livade middagarna och aktiviteterna tillbaka, om sisådär 15 år när ungarna är stora! :)

I dag har jag tränat med Fia på en varm brukshundklubb. Känns tyvärr som att Lyra saknar lite gnista och jag vet inte hur jag ska hitta den...! :( Hoppas att det bara är värmen.

På eftermiddagen hälsade jag och Micke på Maria och Wolfgang i deras nya lght i Årsta. Det var roligt att äntligen få se deras lilla Edvin!! Han föddes i vecka 24 och efter 94 jobbiga dagar med flera sjukhusbyten och massa oro har de nu äntligen fått komma hem!! Lilla söta killen! Det blev fika och sen promenad i solen, innan vi åkte vidare hem till Andrea och Patrik på middag tillsammans med mamma och pappa.

Nu är helgen slut, och jag också!

Vitsippor överallt just nu, fint!!

 

På träningen i dag, hundarna var lite olika sugna på att hitta på nåt....

 

I går snickrade jag ihop en planteringslåda! Nu ska jag bara plantera något också....

 

Lilla söta Edvin!

 

Det var länge sen vi träffade Maria och Wolfgangs Isa, hon har växt massor och blivit "slyngel"!

 

Det är inte helt fel att avsluta dagen med bjudmiddag och varma hjortron med glass!

 

/Cissi

Sköna soliga dagar

Två dagar ledigt och ändå ligger nu hela helgen framför en, väldigt skönt!!

Har hunnit med hundträning på en öde brukshundklubb i onsdags eftermiddag med Kerstin & Miles. Jättekul att se deras klass 3-freestyleprogram som de ska tävla med nu i helgen! I morse var vi på klubben igen och tränade med Jenny och Anette. Självklart är det flera moment som helt plötsligt börjat att strula, bara för att jag anmält till tävling, stressande!! Härom dagen hittade Lyra inte rutan, hon har glömt vad ordet STÅ betyder i inkallningen och i dag spottade hon ut vittringspinnen innan hon kommit in till mig, gång på gång. Så nu blir det massor av genomtänkt träning, hoppas få bukt med problemen i tid.

Förutom hundträning har det blivit pyssel på tomten i solen, blomplantering och vedklyvning. I dag har jag och Micke varit i Bålsta och grillat med hans pappa som fyllt år, det blev en skön eftermiddag i solen på hans altan. Jag avslutade dagen med årets första löparrunda utomhus, jätteskönt men det går inte så fort när man har en flämtig Rissie med sig...

 

Nu väntar en helg med tjejmiddag, bebisgullande och ännu mer hundträning, det kan väl inte bli annat än bra?!


/Cissi

Skön skogspromenad!

 

Glada hundar!

 

Massa ved att klyva, blommor att plantera och hundar som ska sola...

 

Löparrunda en ljummen fredagkväll är inte helt fel!

 

Onsdagsträning på en tom brukshundklubb. Härligt att se Kerstin och Miles fina freestyleprogram!

Värmen är här!

I dag fick jag årets första solbränna, satt ute på lunchen i linne, härligt!!! Riktigt mysigt att jobba i stan på sommaren tycker jag, kunna sitta på sköna uteserveringar och äta lunch, kliva av tåget någon hållplats tidigare/senare och promenera sista biten till jobbet, lägga sig på gräset i någon av parkerna och slumra en stund eller ta en öl på vägen hem!!
 
Allt blir så mycket lättare och skönare när det är varmt och ljust. I går tog jag och hundarna en skön långpromenad på kvällen i värmande solsken. Hade tänkt träna lite på gräsmattan hemma efteråt, men vi var helt slut alla tre så det blev in och vila och kolla på hockey istället! Innan läggdags gick jag dock ut en liten stund och tränade smådetaljer såsom högersvängar i fria följet, sneda hopp-apport och apporteringsavlämningar med Lyra, det finns alltid något att träna på!! :)
 
Ikväll blir det träning med Laila och Anette, planeringen är redan klar!
 
Långpromenad på dammiga grusvägar i solskenet...
 
Vackra mönster på åkrarna...
 
Gott färskt gräs att tugga i sig...
 
Lunch på gräset i Observatorielunden utan strumpor och skor!
 
/Cissi

Solig helg

En skön helg är slut. Började lördagen med promenad på Djurgården med Hans och Ecko. Medhavd frukost på klipporna i solen är ett helt okej sätt att börja helgen på!! Hundarna var också nöjda och tog varsitt premiärdopp i havet!

Resten av helgen har ägnats åt panelmålning, motorsågning (har köpt ny kedja, oohh!), altaninoljning, hundträning, fikabesök, grillning och så ett dopp i bubbelbadet!

I morse var det hundträning med vår träningsgrupp! Första gången på Sthlm södra brukshundklubb för säsongen, iallafall för mig. Trodde att det skulle vara smockat med folk där efter en lång vinter, men nä, det var bara många bilar på parkeringen. På planerna var det i stort sett tomt, hurra!!

Jag bestämde mig för att köra igenom ett helt elitlydnadsprogram tävlingsmässigt, för att se hur vi ligger till och vad jag bör lägga fokus på den närmsta tiden. Jag har nämligen anmält Lyra till elitdebut den 22/5 och ännu en tävling den 25/5! Och nog fick vi saker att träna på... Lyra kändes lite trött och okoncentrerad, hon saknade gnista och gjorde en del missar. Intressant information som jag tar med mig till planeringen!

Nu lockar sängen!

Djurgårdsbrunnskanalen i vårskrud.

 

Fantastiskt med morgondopp!

Kvällsdopp hemma i skogen funkar också...

Sippor i olika färger.

 

Såg, såg, det är ett evighetsprojekt!!

 

Jag och Lyra går fritt följ! Bilden har jag snott från Jenny Eriksson som fotade.

 

/Cissi

1:a maj!

Maj är redan här, men vart tog april vägen?!?!! En månad som bara försvann i stress, jobb och ovisshet, skum känsla.

Riktigt skönt med en ledig dag såhär mitt i veckan iallafall. Vaknade tyvärr vanlig tid ändå, dvs 05.20...av att någon stod mitt över mig och spottade ut en gummileksak i ansiktet. Tjo!

Dagen har tillbringats med att måla panel till friggan (som Micke sen satt upp), krattat löv och så varit iväg och tränat hundarna med Anette och Laila!

Jag körde igenom ett helt elitlydnadsprogram med Rissie och det gick helt ok, hon var pigg och på bra humör, så kul! Blev något missförstånd i vittringen bara men det var nog bara tillfälligt. Lyra fick träna på Z:at (okoncentrerad) och ett skick i apporteringsdirigeringen (jättefint).

Efter träningen fick Lyra gå ett 360 m skogsspår som legat till sig några timmar. Hon var lite väl galen, gick i spåret men missade både boll och olika slags pinnar för hon skulle VIDARE! Måste fundera ut något för det funkar inte att hon går fram som en bulldozer!

I morrn är det jobb igen, med middag!

Rissie chillar i solen...

Fina blommor på tomten, vet inte vad de heter!

 

Vår egen valborgsbrasa hemma. Valborg tillbringades med shopping till friggan, hemmakväll med god mat, brasa och soffhäng.

 

I går sålde vi bort två sågar som bara stått och skräpat, i dag såldes lilla fina turkosa!! Hurra för Blocket! Men jag kommer att sakna den fina bilen...

 

Det gäller att passa på att njuta av promisar på åkrarna innan bonden vänder jorden...

 

/Cissi

RSS 2.0