Laddar för en fulltecknad vecka!

Har haft en skön och lugn helg på landet! Sol och varmt och massa hundar!! Synd bara att jag glömde mina allergitabletter hemma (pollen) så jag har varit helt däckad, snorig och inte kunnat sova på nätterna. Brukar aldrig bli SÅHÄR allergisk på vårarna, i år har det varit mkt värre än vanligt! Blä.

 

Nu är det bara att ladda inför denna vecka. Kommunals kongress börjar i morgon och håller på till på fredag eftermiddag. Jag sitter på scen och sköter så att dagordning, talarlista m m flyter och kommer upp på storbildsskärmarna, kul, krävande och lite pirrigt (man vill ju inte göra bort sig inför ca 400 pers, det syns rätt tydligt!). Kommer att bli fulltecknade dagar från morgon till kväll, så jag sover på hotell i stan. Skönt att det är i Stockholm iallafall och inte i någon annan del av landet!

 

På fredag åker jag direkt från kongressen till Viking Line-terminalen och ansluter med familjen för en helg hos släkten eftersom kusin Sofia tar studenten!! Så i morgon måste jag packa för två hotellnätter, en natt på färjan, en i Finland och ytterligare en natt på färja. Hur ska detta gå? Jag som inte ens kan bestämma mig vad jag ska sätta på mig samma morgon, nu måste jag lixom packa för sex dagar framåt, ångest!!!! Måste få ihop nåt fint till kongressmiddagen och något annat fint till studentfirandet...suck.

 

I kväll hoppas jag hinna träna hundarna lite med Jenny och Vanessa, det är enda lediga kvällen fram till nästa vecka.

 

Här är några bilder från helgen.

Ahhh, livet på landet!
 
Mysigt värre!
 
En riktig goldendos!
 
Det finns ju lite andra sorter där också... Lyra tycker att det är jättekul att busa med sina kompisar!
 
Fancy och hennes valpar, knappt en vecka gamla!
 
Lyra fick en underbart fint läder/strasshalsband med matchande koppel från Eckers! Så himla fint och det är exakt samma bruna färg som hennes päls! Hon kommer att bli finast på hela brukshundklubben med sitt blingbling!! Eller vid närmare eftertanke så ska hon nog inte bära sådana fina grejer där, vi får ta det på finpromenaderna på gärdet istället!
 
/Cissi

Tävlat igen!

Elittävling nr två är nu genomförd med Lyra! Denna gång var vi på trevliga Bro-Håbo brukshundklubb i gassande sommarvärme!

Gruppmomenten gick bra, 10 p på sitt i grupp och 8 p på ligg (hon lade sig ner på annans kommando, onödigt, men resten av momentet var fint). Vi hade startnummer 9 så vi Lyra fick chilla i bilen medan jag hann titta på både uppföderskan Maria med Lyras syster Lenka (andra eliten för dem också) och Jenny/Nike.

När vi gick in på planen kände jag direkt att Lyra var lite okoncentrerad och slö. Fria följet blev ganska ojämnt och jag tror att jag råkade trampa på henne i en halt, vilket gjorde att hon sen mest gjorde knasiga halter (hon ville väl inte bli trampad på igen...). Missade första skiftet i Z:at och i inkallningen kom en nyhet, hon ville inte stanna!! Därmed hoppade jag över läggandet också. I rutan tyckte jag att hon stannade för långt bak, försökte dirigera om henne fastän jag vet att hon inte riktigt kan det än, 0 p. Apporteringen var helt ok, fast dålig fart till kon. Hopp-apport var också långsammare än vanligt, men lyckades få 9,5 p ändå. I vittringsprovet tog hon halvt upp rätt pinne, spottade ut, nosade på pinnen bredvid, tog upp rätt och kom in. Skönt ändå att hon höll fast den hela vägen in! Fjärren är något som på på dessa två tävlingarna blivit knasig, hon tar flera steg i båda Stå-kommandona! Funkar ju inte riktigt...

Sammanfattningsvis gick det alltså sämre än i onsdags, hon kändes inte med på noterna. Var det värmen? Störningen? Fel uppvärmning? Eller bara oerfarenhet? Denna gång hade vi en extra svårighet eftersom vi sovit borta och kom direkt från Västerås. Tjaa, nu har vi två veckor på oss att fundera över detta till nästa tävling!

Jag åkte innan prisutdelningen, ville komma tillbaka till alla hundarna i vettig tid. Efter lite lunch och hundgullande somnade jag på solsängen i det fantastiska vädret, skönt!!!!

Nu har jag tagit solpaus för att jobba en liten stund med saker på jobbdatorn som måste vara klart till måndag!

/Cissi

Man slutar aldrig att förvånas...

Jag är så j-vla förbannad!! Ikväll har jag och Jenny tränat på vår hemmaklubb Stockholm Södra BK. Det som började med ett som vanligt väldigt trevligt träningspass slutade i högljutt bråk med några för oss okända människor!

 

Jag orkar inte skriva allt som sades och utspelade sig, det har jag och Jenny redan pratat av oss om hur länge som helst så vi nog har skavsår i både öron och hals! :) Men man blir ju förvånad över hur folk, vuxna människor, kan bete sig mot varandra! Att vissa personer tror att de har större rätt än andra att befinna sig på träningsplanerna och att alla andra då ska anpassa sig efter dessa "viktiga" personer. Det är för mig helt galet! Jag tolererar INTE detta maktbeteende, varken på jobbet eller någon annanstans, och då säger jag ifrån, det är inte okej att bete sig så! De har helt enkelt muckat med FEL person, hah!!

 

Jag har kvällen till ära skrivit ett långt mejl till klubbens ordförande om hur bekymrad och ledsen jag är över dessa märkliga attityder, beteenden och tendenser. Vill de inte ha oss som medlemmar, ekipage som satsar mot SM och ger fin publicitet åt klubben??! Är inte alla medlemmar lika mycket värda?

 

Som tur var gick inte detta tjafs ut över våra hundar. När detta hände hade vi våra stabila lite äldre doggisar med, dvs Rissie och Nike. Hade Lyra varit med mig hade hon nog blivit väldigt osäker, varför skriker matte och varför osar det adrenalin i luften...? Hmm.

 

Lyras träningspass blev i alla fall helt okej, fast hon kändes rätt trött i skallen efter gårdagens tävling. Spring i benen har hon ju ändå, men koncentrationen och yvigheten visade att hjärnan nog var lite trött. I morgon blir det vila och på lördag har vi en ny tävling att se fram emot!

 

I morgon åker jag även till Västerås över helgen och passar Henric och Sjoerds hus och hundar (inkl fyra dagar gamla goldenbebisar), det var länge sedan sist och det ska bli mysigt att träffa alla hundarna på kenneln som jag såklart har saknat!!

 

Nu är det god natt.

 

Hälsningar morhoppan