Ännu en findag

Har varit en lugn natt med Lyra i sin hage och vi andra i sovrummet. Hon är inte alls bekymrad över kragen och behöver inte heller ha den på särskilt mycket eftersom hon inte rör såret på magen. Jätteskönt! Hon sover rätt så mycket och gillar verkligen sin mysiga hage, går gärna dit och sover när den står öppen. Men hon tycker att koppelpromenader är SÅÅ båring, försöker hoppa, studsa och bita i kopplet när vi är ute. Synd för henne att jag tänker mig denna rehab-plan:
V.1- Korta rastpromenader, 5-10 minuter.
V.2- Som ovan, men en av promenaderna bör vara ca 10-15 minuter dagligen.
V.3- 3x15 minuters promenad + 1x20 min per dag.
V.4- 3x20 minuter per dag. Blanda in lite terräng i promenaden.
V.5- 3x30 min per dag. Okopplad några minuter åt gången. Under veckan tre längre promenader, ca 45 min med ett par dagars mellanrum.
Detta tänkte jag kombinera med diverse balansövningar (bl a på en yogaboll!), skrittpromenader i blåbärsris m m.
Efter detta ska vi nog vara fit for fight igen!! :)

I dag har Fia och Alva varit här på förmiddagen för en skön promenad på golfbanan med stopp för lite lydnadsträning och fika på en stock i solen, trevligt!!

 

På eftermiddagen tog jag fram motorsågen och gick loss på lite stockar och plankor som ligger i diverse högar på tomten. Det är så skoj att motorsåga!!! Man får jobba med kroppen och även med hjärnan, och det är så kul att få förstöra, bara gå loss med sågen, hehe! Efter ett tag dog den tyvärr (glapp i kontakten kanske?), så jag blev tyvärr tvungen att sluta... :(

Till middag hade vi grillpremiär, smaskigt!!

Alva och Rissie på härlig promis!

Min kompis motorsågen!

 

/Cissi

Pigg & glad!

Natten blev lugnare än vad jag trodde. Micke tog ett vakande nattpass och jag tog över vid 06 imorse... Gick och la mig på golvet tillsammans med Lyra i hagen och sov några timmar, inte jättebekvämt men det kändes tryggt att vara nära. Lyra vaknade med ett strålande gott humör, ville leka och hoppa i soffan! Vilken skillnad från i går när hon var ett förvirrat vrak... Det kommer INTE att bli lätt att hålla henne ifrån sånt de kommande två veckorna som hon ska hållas lugn!! Än så länge har hon kompress på såret och hon är knappt på det alls, så hon slipper kragen för det mesta.


Täckte över hagen även ovantill så att jag kunde gå ut på en ordentlig promis med Rissie. Hon tyckte nog att det var jättekul att vara ute utan den lilla bruna ligisten, galopperade mer än vanligt och såg lycklig ut, mysigt att få lite egen tid med R.

Micke är ledig i dag så vi har varit hos mina föräldrar och ätit påskmat tillsammans med Andrea och Patrik, gott gott! Och smarrigt med finsk MEMMA som bara ätes den här tiden på året, smask!!!!! Blev kvar där ända till kvällen och kom hem med parabolantenn, mutterdragare, påskpynt och mat i bilen... Tycker alltid att man kommer hem därifrån med en massa grejor, men det är väl bra att de kommer till användning!

Nu har jag tränat hundarna i köket med lite hjärngympa, dags att försöka sova!

Rissie på förmiddagspromenad i solen!

Jättekul....

Påskmat, mums! Och memma såklart!

 

/Cissi

Kastrat

I dag har Lyra kastrerats. Jag lämnade in henne vid kl 08 i morse på Farsta djurklinik och sen var det bara att försöka få tiden att gå... Handlade, fikade, gullade med Rissie, promenerade med Rissie, följde med Micke till Haga Norra och hämtade hem vår andra Volvo (som stått på verkstan där i typ 4 veckor) och till slut blev klockan faktiskt 14 och jag fick åka och hämta hem en rätt så ynklig liten brun! Allt hade gått utmärkt, jätteskönt!!
 
Träffade på min kompis Katarina inne på djurkliniken som fick avliva sin katt i helgen, den hade drabbats av tuberkolos!! Inte vanligt alls och det var tydligen en rätt så hemsk och smärtsam historia som gick väldigt fort innan de avlivade henne akut. Hon måste ha blivit biten av en råtta, räv eller liknande som varit smittad. Läskigt! En del sorter av detta kan ju även smitta till människor, men nu fick de inte reda på om det var just denna sort, ett prov var ivägskickat till jordbruksverket för analys men de stoppade detta eftersom katten ändå dog. Sorgligt. Alla veterinärer på både Farsta och Bagarmossen hade tydligen stått helt handfallna och inte vetat vad de skulle göra eller vad det var till en början.
 
Nu är det kväll och lilla Lyra är till och från lite orolig, sover emellanåt och smågnäller lite då och då, medtagen. Vill inte kissa eller dricka. Stackare, hon fattar ju ingenting av vad som har hänt! Det är bara att rikta in sig på en orolig natt nu då...I morgon har förhoppningsvis det värsta gått över.
 
Morgonpromenad i strålande solsken! Här är det fotopaus.
 
I väntan på veterinären...
 
Rissie har lite mjukisdjurfrossa!! Det gäller att passa på när den bruna inte är hemma, för hon bara snor dem och tar sönder...
 
Den lilla bruna sover narkosruset av sig i buren, allt är bara vingligt och tröttsamt...
 
Här är hon halvvaken och vill mest stå såhär...antar att det känns skumt och att det spänner i huden.
 
Valfrihet! Bia-bädd, bur eller hage?
 
/Cissi