Det blir inte alltid som man tänkt...

I dag hade jag inplanerat ännu en elittävling för Lyra, vår tredje. Denna gång var det nära och bra på Haninge brukshundklubb, ca 10 minuter hemifrån!! Vi hade inte samling förrän kl 13, så det blev sovmorgon och sen en skön morgonpromenad innan jag tänkte pyssla lite på tomten. Då började det att regna...och regna ännu mer...och ännu mer än så! Sedan kom åskan. Det mullrade och ösregnade i flera timmar, och båda hundarna gömde sig i varsitt hörn, flämtandes och darrande. Framåt kl 12 insåg jag att vi inte skulle kunna genomföra en hel tävling, jag ville absolut inte riskera att Lyra skulle skrämmas av åskmuller mitt under "sitt och ligg i grupp" när man lämnar dem ensamma och går och gömmer sig. Men kanske kunde jag ändå åka dit och genomföra några moment, som lite träning?

Jag tog på mig regnkläderna och ropade på Lyra, som helst inte ville följa med mig. Just då kom en stor blixt med en rejäl åsksmäll efteråt, och Lyra drog iväg och gömde sig. Jaha, lika bra att ringa och stryka sig helt. Svårt att tävla om man inte ens får med sig hunden ut till bilen, stackare....

Eftersom Micke var hemma och klappade hundar åkte jag istället iväg och tröstshoppade, det brukar funka mot besvikelse... Det blev ett nytt objektiv till kameran och lite kläder, kändes rätt okej efteråt. :)

När jag kom hem hade ovädret upphört så jag tog med Lyra ut på en skön 4 km löparrunda, det var nog bra att springa ur sig lite rädsla!

Kvällen har mest ägnats åt bilkörning. Jag åkte till mamma & pappa, lånade släpkärran och brände ut till Ekerö. Mötte upp Micke och vi lastade på 39 fina stolpar som jag fått tag i via Blocket (till vårt staket). Hem med dom, lasta av och sen iväg för att lämna tillbaka släpet.

Nu har jag landat i soffan och klockan är redan 22, måste hinna sova lite också!!

 

Ösregn...Inget väder för en Lyra! Speciellt inte om det toppas med blixtar och dunder!

 

Efter regnet kommer...löpning! 

 

Nya tillskottet i min kamerafamilj, ett Tamron 70-300! Egentligen inte exakt vad jag ville ha, men plånboken sade stopp. Detta får duga ett tag, och dessutom fick jag visningsexet så det blev billigt!!

 

/Cissi

 

1 Jenny/Nike:

skriven

Klokt beslut ang tävlingen tycker jag. Det kommer fler tävlingar, och förhoppningsvis kommer ni tävla under lång tid framöver. Och inte helt fel att tröstshoppa sen ;)

Kommentera här: