Valpvakt och mycket mer!

Ännu en helg är slut. För mig började den i fredags eftermiddag när jag styrde bilen mot Västerås och kennelliv. Där möttes jag av 10 vuxna och två valpkullar, hur mysigt som helst! Lördagen bjöd på soligt och varmt väder och mycket gulligull med stora och små innan jag åkte hemåt igen efter middagsutdelningen.
 
Passade på att doppa Lyra och Rissie på vägen hem, det är så lyxigt att kunna låta dem bada flera gånger i veckan den här årstiden, de verkligen älskar det!!! Lördag kväll och Micke hade bestämt sig för att inte jobba, så det blev grillmiddag på altanen.
 
I dag har jag varit iväg och shoppat lite, det KAN ju faktiskt finnas kläder som hänger i affärerna och bara väntar på mig... (ja, det gjorde det!). Eftersom Micke snickrade klart förrådsdelen i friggan i går så har jag lackat golvet där i två omgångar i dag, fint blev det. Nu gäller det bara att komma på ett smart system för förvaring, hyllor, stänger, kartonger eller vad??
 
På eftermiddagen träffade jag Jenny och Camilla på klubben för lite hundträning. Hade bestämt mig för att kedja fritt följ, Z och inkallning, med fokus på taggad attityd belöning i inkallningen. Hade en glad hund som kändes på gränsen till FÖR taggad, men jobbade på bra. Visst, några småslarviga saker blev det och en tjuvstart i inkallningen, men det är ju konsekvensen av mitt nya tänk i träningen (inte så ordningssamt och prydligt, men glädjefyllt och häftigt!). Får jobba vidare på det. Den andra kedjan vi gjorde var rutan, apporteringsdirigeringen och hopp-apport. Inga problem där inte, fina moment och fin attityd. Jättenöjd!! Jag är bara såå nöjd med träningsdagen hos Niina senast och vilket resultat det redan gett! Resultatet av att jag tänkt lite annorlunda än vad jag gjort innan. Det är så himlans skoj med hundträning och hur man kan skruva i saker och förändra massor!!
 
Efter träningen blev det en liten skogspromenad och sedan tog jag hundarna till badet vid Farsta gård, det gäller att passa på att åka dit på kvällarna när folk inte badar på stranden. Härligt tyckte hundarna!!
 
I morgon är det jobb igen, men nu kommer det att bli två lugna veckor fram till semestern. Har tänkt städa och göra klart en massa som blivit liggande under denna konfliktfyllda vår, det har ju varit galet mycket ända sedan mars...! Nästan alla de som sitter i min närhet är i Almedalen den här kommande veckan, så det kommer nog att blil lite tyst i korridoren. Någon gång vill jag också åka dit, få insupa atmosfären och se hela spektaklet, någon gång ska jag dit!

Här är helgens bilder:
Fredagkväll på kenneln...
 
Lördagmorgon på kenneln! Frukost i solen med en stor kopp kaffe, marmeladmackor och P1 Sommar på ipaden, bra start på dagen!
 
Valpbus!
 
Gnag gnag tugg tugg...
Höga trappsteg att bestiga om man är en liten valp!
På vägen hem från Västerås svängde vi förbi Skrubbabadet, det enda stället som Rissie simmar på!
Det var härligt ljummet i vattnet. Nästa gång tar jag badkläderna med!
 
Nu har Micke snickrat klart det sista i förrådsdelen i friggan!
 
Jag har lackat golvet. Nu återstår bara att bestämma lämplig inredning och flytta ner allt som ockuperar vårt andra sovrum i huset.
 
Söndagkväll på Farsta gårdsbad. Fick sällskap av två frivilliga pinnkastare, till hundarnas glädje!
 
Det känns som att sommaren är här!!! Ljuvligt!
 
/Cissi

Barnvänlig dag

Fick sova skapligt bra, men det är inte helt enkelt att dela en dubbelsäng med en 3-åring och en 5-åring...

Förmiddagen tillbringades på lekplats med föräldralediga Malin och hennes två små killar. Det gungades, jagades, snurrades och fikades. Annie med sina tjejer kom förbi en stund också.

Efter all lek blev det lunch hemma hos Malin med plättar och sylt, gott!! Vi åkte hem igen och jag passade på att klippa gräset innan det var dags att sätta sig vid jobbdatorn en stund...förberedde inför en eventuell avblåsning av busstrejken, vilket innebär lite pyssel.

Efter jobbet blev det två glada flickor som fick hoppa i det bubbliga SPAt!! Jag hade köpt en uppblåsbar pool till dem att ställa på gräsmattan, men det var så tråkigt väder att det var mycket mysigare att bada varmt! Hade även köpt vattenpistoler, behöver jag säga att det vart succé?

Barnen fick välja middag, blodpudding (=hundgodis enl mig...). Skojade till det genom att göra dem i form av hjärtan och stjärnor, de slank ner!

Efter att prinsessorna somnat satte jag mig i telefonmöte med jobbets förbundsstyrelse och någon timme senare blev det officiellt att vi tecknat ett nytt, riktigt bra, avtal för medlemmarna inom bussbranschen och strejken därmed var avblåst!! Lite trist att jag inte kunde vara på jobbet och fira med alla ikväll, när man varit så inblandad är det dels skönt att få ett gemensamt avslut men även kul att få fira något riktigt bra!!

Har blivit lite kvällsträning med Lyra på tomten istället, jösses så fint hon gick!! Det har inte blivit några längre promenader på två dagar och hon har säkert massor av överskottsenergi. Höll ändå ihop bra!! Nu ska jag försöka sova, imorrn tänkte jag vara i Spånga vid 07 och lämna på dagis, måste vara på jobbet strax därefter.

/Cissi

 

 

Skönt att ha någon som vaktar sängen när man sover...

Finbesök!

Just nu har jag två gullungar som sover sött i vår säng. Har besök av Estrid och Elsa i några dagar. Hämtade dem på dagis efter jobbet i dag, och de mötte mig med öppna armar och personalen sa att båda hade pratat om mig hela dagen, sötisar!!

Har inte hunnit med så mycket mer än att sitta i bilköer hela vägen hem, äta middag och gå en kort hundpromenad med smultronplockning. Har inte så många sagoböcker hemma, men det gick lika bra att titta i "Hundraser i världen", samtidigt som Lyra och Rissie låg tätt intill i sängen...

Nu sover de, och jag tänkte träna lite med Lyra.

/Cissi