Veterinären igen...

I dag var det åter dags för ett besök hos veterinären med Rissie. Antibiotikakuren hon påbörjade för 8 dgr sedan har inte hjälpt och i går harklade hon mer än någonsin, så jag fick tid ganska omgående.

Det blev en ny grundlig genomgång och nu även blodprovstagning och röntgen av lungor och hals. Lika bra att göra allt på en gång tyckte jag, så slipper man springa där hela tiden... Rissie var som vanligt väldigt lugn och så duktig, låter veterinären göra vad som helst utan att röra en min!

Det blev ganska mycket väntande mellan allt vi skulle göra. Medan vi satt där såg jag en familj gå ut på klinikens lilla gräsmatta med en hög häck runt, som de har på baksidan. Mannen bar deras border collie i famnen och ställde ner den på gräset, där den långsamt stapplade runt och nosade lite. När hussen vänder sig om ser jag att han gråter, och det gör matten också. Då förstår jag vad som ska komma att ske. De sätter sig på gräset tillsammans med sina två små barn och klappar, kramar och pussar på sin fyrbenta kompis, som nu har lagt sig ner. Efter ett tag kommer en veterinär ut och ger hunden sina sprutor, och går sedan sakta därifrån. Kvar sitter familjen. Tårarna rinner på dem och jag kan känna den oerhörda sorg de går igenom, vet precis hur det känns i varenda kroppsdel! De satt där länge, klappade, kramade om sin vän och tog farväl. Jag blev så berörd att jag tvingade mig att tänka på en massa roliga saker för att inte själv börja gråta. Det hinner gå många tankar genom huvudet när man sitter och väntar på svar på röntgen, är det något allvarligt? Kommer jag också att sitta ute på den där gräsmattan med tårar snart?

Till slut fick vi åka hem, de skulle ringa om resultatet istället. Huvudet snurrade av tankar och i magen fanns en klump som inte ville försvinna. Minnet av min kära Otto som fick lämna mig vid 5 års ålder, efter att just denna djurklinik upptäckt en stor cancertumör med just denna röntgenapparat, sitter djupt kvar. Hem och vänta.

I dag fyller Micke år, så vi hade lite tårtkalas! Mickes pappa och mina föräldrar var över och fikade massa smask. Efter det åkte jag och kollade på min kompis Annie som hopptränade med sin häst i ett ridhus nära oss, för landslagsryttaren Helena Persson. Det är svårt att inte bli ridsugen, och framförallt hoppsugen!!! Har inte ridit sedan jag slutade rida Annies förra häst (som jag red 2 ggr/v) för typ 5 år sen. Saknar det ibland, men har inte lust att rida regelbundet just nu iallafall, det får bli i framtiden.

På kvällen var Andrea och Patrik här och fikade tårta, och nu är det packning som gäller. I morgon åker vi till Finland!

Rissie då? Jo, veterinären ringde till slut och hennes förslag, efter koll på blodprovet och röntgen, är att det verkar vara "rävens lungmask". Något som hundar kan få om de slickar/äter på sniglar. Det har jag aldrig sett Rissie göra, men hon äter ju en massa annat äckel ute... För att säkerställa denna diagnos kan man samla avföring i 3 dgr och skicka in för analys. Eller så kan man chansa och ge en extra lång avmaskningskur, vilket vi nu testar. Så nu håller vi tummarna för att hon om 5 dgr är helt mask/hostfri, hoppas hoppas att det är så enkelt!!

 

Hos veterinären igen....

 

Belöning efter besöket, ett nytt mjukisdjur!!

 

/Cissi

 

Magisk kväll

Såhär vackert var det på kvällspromenaden!

Äventyrsdag till havs!

I dag utnyttjades resten av Mickes 40-årspresentkort på Live it, då vi åkte Stridsbåt 90 och helikopter!!
 
12 personer samlades ute på Kastellholmen och fick en snabb genomgång av upplevelsen, sen bar det av i full fart (42 knop) ut till havs, härligt!! 20 minuter senare släpptes vi av och en helikopter kom och plockade upp fyra av oss för en sväng över skärgården. Tre omgångar blev det och jag och Micke var i det sista lyftet. Jag hade turen att sitta fram med piloten, häftigt! Glaset gick ända ner till fötterna, så man kunde även se neråt!! Det var en härlig känsla, och mycket lugnare och stabilare än vad jag trodde att det skulle vara.
 
När alla hade gjort sina lyft och fikat kaffe och bulle, hoppade vi in i båten igen och gasade iväg mot Vaxholm, där vände vi och körde tillbaka i full fart mot stan, med skummet yrande i kölvattnet! Vilken härlig upplevelse och extra plus att det var så otroligt fint väder!
 
Dagen fortsatte med bubbel och lite chillande hos mamma och pappa, där vi sedan blev kvar och fick en smaskig trerättersmiddag!
 
Ja, livet är rätt gött ibland!
 
Förväntansfulla på väg ut!
 
Fartfyllt!
 
Helikopterlyftet var häftigt!
 
Fin utsikt!
 
Glada och nöjda! Tack alla kompisar!
 
Bubbel passar bra en solig söndag! 
 
/Cissi

Varmt!

Kvällsträning med hundarna i dag, går ju inte att göra annat när det är så himla varmt!! Blev mycket träning på att hitta rutan och även hitta mitten i den, tycker att lilla brun slarvar lite ibland! Lite stabilitetsträning behövs också i olika situationer, så det har vi nött på. Jag ska försöka lägga upp en plan fram till de kommande tävlingarna, så att jag inte glömmer att träna på något (lätt hänt annars tycker jag) och hoppas att vi kommer dit så förberedda som möjligt.

Förutom att träna hundar har vi fixat lite hemma. Micke har snickrat klart bo-delen i friggan, jag har lackat golvet och vi har köpt sängar dit. Garagets fönster och dörrar har målats (förra färgen jag målade med var värdelös, så bara att göra om) och fått insynsskydd på. Mitt murprojekt har gått lite framåt, men det är tungt och segt att hålla på med...

Det hjälper att ta paus, ibland med lite champagne och bubbelbad, ibland med fikabesök som i dag då familjen Backesten var över en stund, trevligt!

Dags att sova, imorgon blir det massa skojigheter!!

/CissiDagarna går...

Semesterdagarna flyger iväg, kan någon stanna tiden?!?

I går blev det lydnadsträning på klubben med Anette, Jenny och Anne. Lyra kändes pigg men stundtals lite okoncentrerad, bra att träna med kommendering av någon (=Anne) som hon inte är van vid!!

På eftermiddagen var det dags för Micke att göra en av de aktiviteter han valt för de presentkort på Live it som han fick som 40-årspresent av alla kompisar förra sommaren. Det blev körning av Ferrari en sväng, vilket var häftigt! På söndag gör vi del 2 av presentpengarna, återkommer om det...

 

Kvällen tillbringade jag på tjejmiddag hos Monica, tillsammans med Maria, Kerstin och Fia. Trevligt och mycket gott!!


I dag har det varit rätt lugnt, Micke har snickrat lite i friggan, jag har gjort ytterligare en planteringslåda... Maria, Wolfgang, Edvin och Isa var på fikabesök och fick alla bröllopsbilder som jag tog. Roligt att kunna glädja med fina bilder!!

Nu ska det kollas på fotboll!

 

Glad förare av fin Ferrari!

 

Fin bil.

 

Mina små snickarprojekt av gammalt spillvirke...

 

Altanen är klar och lite möbler inköpta! Framöver ska det byggas en trappa och lite annat runtomkring.

 

/Cissi

Veterinärbesök

Semestervecka nr två har inletts. Altanen blev klar i dag, jättefin och vi är nöjda! (bild kommer en annan dag) Nu är det lite panel kvar som ska upp inne i friggan bara, sen är den klar och går att sova i!

Har varit hos veterinären med Rissie i dag för att kolla upp varför hon harklar sig och kräks upp slem emellanåt. Hon har haft det till och från i en månad nu och är allmänt trött och olycklig pga detta.

Veterinären såg inget särskilt vid en vanlig undersökning av svalg, och hjärtat och lungorna var i bra skick. Skönt att veta. Jag ville såklart undersöka ytterligare för att hitta någon orsak, så vi bestämde att söva henne och kolla längre ner i svalget. Jag var med och tittade, och det var något rött/irriterat vid toncillerna, men annars inget som satt fast och retade. Bra på ett sätt, men svårt ändå när man inte hittar något konkret fel.

Nu får hon antibiotika och vila i 10 dgr och så håller vi tummarna för att den lilla inflammationen går tillbaka och att det var orsaken.

Så nu har jag en vääldigt trött hund hemma, det tar ju ett tag innan de blir sig själva igen efter en sövning. Vi har haft middagsbesök av Peter och Madde, det blev grillning och så hade jag gjort en rabarber/hallonpaj, smask!

Känns som att semestervanorna med massor av fika, godis, mat och vin börjar sätta sig på olämpliga ställen, efter bara en vecka! Herregud, jag har ju tre veckor kvar, hur ska det här sluta!!!? Tog med mig Lyra ut på en löparrunda i går kväll, har en lagom sväng på 4,5 km som är jättefin. Får nog lägga in några sådana rundor per vecka så att jag kan fortsätta njuta av semestersnasket.

Nu, sovdags! I morgon blir det fullt upp med hundträning på klubben, ferrarikörning och sedan tjejmiddag!!

 

Rissie hos veterinären...

 

Dags att sova...

 

I går var vi en sväng till Gålö havsbad för att svalka hundarna. Härligt!!

 

/Cissi

Min bästa vän har gift sig!

Tiden går så fort. Nyss var vi fjortisar med hela världen framför oss, ovetande om hur livet skulle bli. Maria och jag har hängt ihop sedan mellanstadiet då vi träffades via det gemensamma intresset, hästarna. Trots att vi inte gick i samma skola förrän i gymnasiet hängde vi i stort sett varenda dag och blev snabbt bästa vänner. Vi gjorde allt tillsammans, spenderade hundratals timmar hos hästarna eller hos varandra och busade oss igenom tonåren på olika sätt, många nattliga äventyr har det blivit genom åren!
 
När vi var 17 släppte våra föräldrar iväg oss på vår första resa ensamma, det bar såklart av på partycharter till Kos, vilken resa, herregud!!! Efter det har många resor upplevts ihop, vi har bland annat dykt på Hawaii, utforskat skidåkningen i Österrike, festat loss i Trysil och på Kreta... Det finns så många knasiga historier och fina minnen som vi har upplevt genom alla år, vissa arkiverade lite längre bak än andra...!
 
Vi träffas inte längre lika ofta som då, nu finns det mycket annat som tar upp tiden. Trots det känns det alltid lika självklart när vi umgås och jag är glad att jag har en så nära vän.
 
I går gifte sig Maria med sin Wolfgang. Det blev en vigsel i Stadshuset med släkt och närmsta vännerna. Trots en kort ceremoni var det ändå väldigt fint! Jag fick även äran att vara skriftligt vittne.
 
Efteråt bar det av ut till Rökeriet på Fjäderholmarna där det blev en väldigt god middag och trevligt umgänge, med internationell touch då Wolfgang kommer från Österrike. Vi tog sista båten hem 00:30 och mätta och nöjda åkte var och en sedan hem till sig. Jag hoppas, och tror, och de hade en jättefin dag, det hade i alla fall jag!!
 
 
 
Micke
 
 
Jag hade uppdrag att vara bröllopsfotograf, här är några av mina bilder från dagen:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Länge leve kärleken!
 
/Cissi
 
 
 

Hundträning

I dag har jag & hundarna haft heldagsträning med Jenny, Anette och Fia på brukshundklubben!! Det blev tre bra träningspass per ekipage, kul att få träna sig någorlunda "mätt". Hade varit kul med ytterligare ett pass, men jag var så himla trött så det gick bara inte.

Lyra fick lite blandad träning, en liten länkning, klurigheter och detaljer. Och så den förbaskade fjärren...blää. Får ju ALDRIG till det, hur jag än gör. Känns lite hopplöst! Tur att man har sina träningskamrater som kommer med peppande ord och tips, annars skulle man väl gräva ner sig!! Så TACK kompisar!!! Jenny, jag ska testa kudde/lakan/biabädd-varianten i en vecka varje dag, och se hur det går..

Bilder från träningen kommer en annan dag, har inte orkat kolla kameran nu på kvällen.

Efter träningen blev det en pizza med Micke. Sen gjorde vi ett ryck och skruvade lite på altanen, tills brädorna tog slut (och jag lämpligt nog körde skruvdragaren in i fingret, blod, aj!). Imorrn ska det bara köpas några plankor till och sättas fast, och ett räcke ska fixas, sen blir det invigning! Champagnen ligger såklart på kylning. :)

På kylning ligger även min nygjorda rabarbersaft som jag kokat nyss, mmm!!

Nu är det sovdags, kl är 00.28 och jag har redan lyckats vända på dygnet efter bara några dagars semester...

/Cissi


Sommarprojekt

Varma fina dagar avlöser varandra. Vi har påbörjat semesterns första projekt; altan till friggan. Det är lite pyssligt då marken inte är jämn och det blir lite egna lösningar här och där...men fint blir det! Och rätt billigt, för allt underjobb görs av virke och skruv vi redan haft liggande, jättebra att det kommer till användning!!

Jag har även påbörjat ett eget projekt, att bygga om den onödigt höga muren framför huset. Tänker ta bort några laget och göra den i två etapper istället. Lättare att göra något vettigt av den då. Rätt tungt och tar nog en del tid för att bli bra, måste på med massa ny jord också. Men sen blir det fint!!

I dag åkte jag in till stan och mötte upp några arbetskamrater för en after work, de hade jobbat på kontoret, och jag med altanen, jobb som jobb! Och det var inte bara jag som kom in från semestern för att ta några glas vin med kollegorna, tänk att man har så trevliga arbetskamrater att man vill umgås även på sin ledighet, lyxigt!!!

Efter några timmar kom Micke och hämtade mig och sen blev det god thaimiddag på Kho Pangang, smask!!

Nu blir det lite godisglass och planerande inför morgondagens heldagsträning på brukshundklubben!! Jäklars vad det är skönt med ledighet!

/Cissi

Påbörjad altan...

Jag är skruvare, Micke får stå för mätandet och det mesta av sågandet...

Mitt lilla murprojekt...

 

Nu ÄR det semester!

Fyra veckors ledighet framöver, härligt!! Inte mycket planerat, vilket jag tycker är lite småjobbigt, men så fort man kommit in i semesterlunken brukar det kännas bra ändå. Skulle dock varit trevligt med en eller flera resor...
 
Har tillbringat några dagar med kennelliv och valpgullande på landet i Västerås. Vädret har varit fantastiskt och det har blivit en hel del timmar slappande i solsängen med tidningar och korsord, väldigt skönt! Men man är inte helt sysslolös med två valpkullar och 13 vuxna hundar (varav två löptikar) som ska gullas med, matas, promeneras, aktiveras....
 
I lördags var jag en sväng in mot V-ås och fikade hemma hos Annica (arbetskamrat), brukar passa på när jag ändå är i närheten. I söndags fick jag fikabesök av Marie (förtroendevald inom bussbranschen, känner från jobbet) och hennes familj, som ville ha en dos av goldens. De har haft rasen förr, men bytte sedan till flat. Jag är dock rätt säker på att nästa hund blir en golden igen...
 
Försöker alltid träna mina hundar lite när jag är där. Ibland blir det spårläggning i skogarna, ibland något annat. Den här helgen har jag testat klurigheter i lydnaden med Lyra, t ex gjort svåra apporteringsdirigeringar och vittringar. Blev en del misslyckanden, men tänker att det också är bra erfarenheter, bara man ser till att de sedan lyckas och kanske kan koppla skillnaden. Gjorde också sitt i grupp där jag gick långt och gick in i ett garage och gömde mig, samtidigt som Bonnie (Rissies gamla mamma) traskade omkring och störde, jättesvårt tyckte båda mina hundar! Såå svårt är det ju oftast inte på tävling, men just grejen att gömma sig i ett hus och stänga en dörr om sig, det är nog lite svårt och måste tränas mer på.
 
Jag har förresten anmält mig och Lyra till en nybörjarkurs i Agility nu till hösten!! Kan vara kul att testa det, även om det inte är något jag vill satsa på. Vet inte om jag kommit med än dock. Har även en vallningskurs i höst som jag är anmäld till, men där saknas också en del information innan man vet om den blir av.
 
I lydnaden är målet att nu börja kamma hem 1:a pris, dvs få tillräckliga poäng i elitklass för att klara gränsen. Vill såklart inte bara klara gränsen, utan även få bra poäng, men man måste väl börja någonstans... Har anmält till en tävling 10 augusti och helgen efter ska vi till Kungsörshallen på rankingtävling, den senare är mest för erfarenhetens skull. Ska börja kolla efter lite fler tävlingar, det finns en hel del att välja bland!
 
Hade tänkt starta brukset i lägre klass, men vet inte hur jag ska hinna med det! Tycker att det är rätt trist att träna spår själv, så det blir inte av...får väl se om jag kan ta mig i kragen nu under semestern, vore kul att komma till start.
 
Nu är långfrukosten uppäten och det är dags att gå ut i solen. I dag ska vi börja med altanbygge utanför friggan!
 
Här är lite bilder från helgen:
 
 

 
 

 
 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi
 
 
 

Mycket att hinna med!

Det är mycket som ska hinnas med innan semestern... Har en lista på jobbet men har långt ifrån lyckats bocka av allt, det kommer ju nya saker hela tiden! Har ett rätt lugnt och skönt tempo och så får det fortsätta att vara, ALLT måste faktiskt inte bli klart NU.

Gick upp tidigt i morse och plockade rabarber som jag kokade ihop med hallon. Svängde ihop en rulltårta och fyllde den med kompotten. Tänkte att det var trevligt att bjussa på lite gofika på jobbet för att fira in semestern! Gjorde små smarriga bakelser vilket blev väldigt populärt, kul att kunna glädja folk!

Efter jobbet blev det en snabb öl med arbetskamrater innan de flesta nu går på ledighet. Trevligt med lite avstämning och "hejdåhaenskönsemester"-snack.

Hem och vidare till brukshundklubben för ett pass tillsammans med Laila i den soliga och fina sommarkvällen. I dag blev det lite inkallningsträning, apportering, ruta och fjärr. Gick helt ok och rutan var jättefin, tjoho!!! Trötta hundar och nöjda mattar kunde åka hem efter en bra kväll.

Nu har jag packat lite inför helgens Västeråsbesök och kennelliv. En hel del av mina goldenvänner från olika håll har i dag åkt iväg till England för att fira ett stort goldenklubbsjubileum i flera dagar med flera utställningar, seminarier, middagar osv. Det är verkligen en "once in a lifetime"-grej och jag hade tänkt åka med. Men ändrade mig och stannar istället hemma och har min egen lilla goldenfestival bland valpar och vuxna på kennel Dewmist!! Det blir en bra start på ledigheten.

/Cissi

Det här kommer att bli bra...

Tog sovmorgon såhär en helt vanlig tisdag! Hur skönt som helst och helt ok nu under sommarveckorna. Det blev en ganska lugn arbetsdag med långlunch och fantastiskt lyxsushi till det. Inte helt fel!

 

Kvällen har tillbringats på brukshundklubben med Jenny och Anette. En ljummen kväll med finfin träning! Lyra fick lite tävlingsmässig träning med fokus på rätt attityd både i och mellan momenten. Hon skötte sig bra och det är en fröjd att få träna med denna lilla chokladpralin! Det kommer nog att bli riktigt bra det här....

 

Nu ska jag försöka sova, kan väl inte ta sovmorgon varje dag!

 

/Cissi

Varm helg!

Sista arbetsveckan är inledd! Helgen har varit helt otroligt skön. Inleddes med lite vin på närmsta krog med arbetskamrater. Blev sedan upphämtad av Andrea och vi åkte hem, grillade och blev sittande ute på altanen ändå till natten och hon sov över.
 
I lördags morse gick jag upp tidigt för att träffa Hans och Ecko vid Gärdet. Det blev som vanligt en skön hundpromenad ut på Djurgården och Hundudden där vi blev sittandes länge med medhavd frukost i solskenet. Det är alltid lika härligt att börja dagen/helgen på det sättet!!
 
Resten av helgen har gått i ganska lugn takt, jag har sovit i solstolen, sovit på bubbelpooltaket, badat i bubblet, grillat, druckit vin, nattsuddat och ordnat med förrådet lite. Jäkligt skönt med andra ord!! Och riktig semesterkänsla, trots att den inte har börjat än. I går kväll kunde man gå på kvällspromenaden i shorts och linne, fantastiskt skönt!!
 
Har tränat lite på tomten med hundarna och båda har varit taggade och gjort fina saker, men nu behöver vi iväg till en brukshundklubb och träna på längre avstånd och med kommendering! Det har blivit väldigt lite av den varan på sistone...
 
Lyra tittar på väsande svanar.
 
Ecko solar på klipporna...
 

Tre tiggare...
 
Helgens färg...himmelblå!
 
Varmt!
 
Ett dopp i poolen är inte fel.
 
Skönt att kyla ner tassarna.
 

Vila!
 

Soliga morgonpromenader...
 
Sköna varma kvällar/nätter på altanen...

/Cissi

Seg vecka

En arbetsvecka kvar till semestern...

Lugnet på jobbet är påtagligt, och inte alls kul för någon som mig som gillar att ha mycket att göra. Städar, sorterar, kastar, planerar. Långa fikaraster och långluncher. Lite skönt visserligen, men samtidigt otroligt seeegt!!

I tisdags kväll blev det hundträning med Fia. För Lyras del blev det detaljträning i några moment och det blev det även på onsdagens träning med Anette. Jag har försökt skriva ner en långsiktig plan som vi följer, känns bra och hoppas att det ger resultat! På kvällarna tränar vi på fjärren och koll på baktassarna med en liggunderlagsbit att stå på (för att lära sig känna och ha kontakt med dessa tassar).

Nu ser jag fram emot några VARMA och soliga dagar!! I dag blev det en öl efter jobbet, i morgon räknar jag med några glas vin, innan syster Andrea kommer och hämtar mig (för att äta, dricka vin & sova över).

Godnatt!

/Cissi

RSS 2.0