Priset på metall

Som beräknat kunde jag knappt gå i dag pga träningsvärk i låren...aaj! Hade varit skönt att krypa ner i ett varmt SPA och låta bubblorna massera de trötta musklerna. Synd bara att badet är iskallt och TRASIGT! :( Och inte vet vi vad som är fel heller. Bauhaus som vi köpte det av vill inte veta av problemet och leverantören som finns i Danmark är inte helt lätt att kommunicera med. Tur att det just nu är plusgrader, men blir det minus så finns ju risken att rör och allt annat fryser sönder, jippi.
 
Var iväg en sväng nu på kvällen till djuraffären och köpte mer hundmat. Rissies första säck för "mature & senior"...dvs för åldern 7+. Vet inte om hon behöver sånt egentligen, kanske kan hon äta vanligt vuxenfoder några år till, men jag kan ju testa ett tag.
 
Passade på att kolla om de hade sänkt priset på metallapporterna på sistone. Vet att jag blev väldigt förvånad över deras prissättning för några år sedan som var sjukt dyr, jämfört med andra. Nu behövde jag verkligen köpa en ny apportbock eftersom den jag hade gick sönder i helgen. Men nej, det går inte att köpa en metallapport för 449 kr när alla andra säljer den för drygt 200 kr!!! Så det var bara att åka hem och beställa på nätet istället...sorry CRT.
 
Bevis på det galet höga priset på apportbockarna, snacka om noll koll!!
 
/Cissi

Träning på flera sätt

Insåg i dag att jag ska susa ner i skidbackar om en månad, så det var hög tid att sätta igång benträningen på gymet... Oj oj va jobbigt det var då, kommer väl inte kunna gå i morgon! Men nu är det bara att köra på!!

 

I kväll har vi tränat med Anette och Laila på en kall och fuktig parkeringsplats. Tränade attityd och engagemang med Lyra i fria följet, och fick bra respons från henne. Blev även stabilitetsträning i rutan och så fjärren, det går framåt!

 

/Cissi

Landslagsläger

 

Har haft en toppenbra hundhelg i Dalarna tillsammans med resesällskapet Jenny och Johanna! Åkte upp till Hedemora i fredags kväll och våldgästade Johanna 2, det gick förvånansvärt bra att klämma in 4 brudar och 5 hundar + 1 katt i Johannas gulliga stuga! :) Fast Lyra tyckte nog att katten Kaj hade kunnat hålla sig långt därifrån, hon blir aningen galen av katter...hmm.

 

På lördagen styrde vi bilen mot Smedjebacken och Björnidet Arena, en stor och fin inhomhushall med riktigt bra underlag, konstgräs! Vi skulle vara åskådare på lydnadslandslagets (inkl några utvalda xtra ekipage) läger men hade även fått gott om egen träningstid i hallen. Tre pass om dagen hade vi till vårt förfogande, vilket absolut räckte! Innan vi hade samling fick vi en timmes träningstid och det var kul att komma igång direkt! Lyra behöver lite tid när hon är på nya ställen och det var mycket störning med många ekipage som tränade samtidigt (vi var 10 åskådarekipage).

 

Vid samlingen fick vi lite info om vad de hade gått igenom med landslagsdeltagarna och vad de skulle jobba med under dagen, och sen fick vi gå runt i deras träningsgrupper och titta, lyssna och ställa frågor medan de tränade. Det var intressant att lyssna på diskussionerna och bollandet av funderingar av olika slag, det är ju faktiskt landets bästa ekipage så det fanns ju massor av erfarenhet samlad! Vid lunch fick vi en egen träningstimme igen och nu blev vi åskådare indelade i grupper vi med, och de flesta tränade nog på samma saker som landslagsdeltagarna gjorde, inspirerade av deras idéer! Bl a tränade vi på hur vi egentligen själva går i fria följet och försökte få det att se så avslappnat och naturligt ut som möjligt... Under eftermiddagen gick vi runt och lyssnade på träningen igen och sedan avslutade vi med egentid ännu en gång.

 

Lördagkvällen tillbringade vi i soffan hemma hos Johanna med pizza och vin, eller tja Johanna 1 och 2 åkte till gymmet efter pizzaätningen och lyfte tungt, medan jag och Jenny tog det lite lugnare...någon behövde ju vara hemma och passa hundarna! ;)

 

Söndagen löpte på precis som lördagen, med lite skillnad att vi denna dag var lite mer involverade i landslagsträningen. Tanken var ju att ta oss till hjälp med exempelvis störning, kommendering eller liknande, vilket utnyttjades mer denna dag! Kul att kunna hjälpa till lite och vara med i diskussionerna! Extra kul var det såklart att se på uppföderskan Maria med Lyras mamma Kylie, som blivit inbjuden att vara med. Sen var ju t ex Niina (som vi tränar hos) med Skoj där vilka alltid är väldigt inspirerande att titta och höra på! Roligt också att både Niina och Lillemor (som jag gick på kurs för i somras) kom fram och frågade hur det gick i min och Lyras träning, sånt är ju kul!

 

Egenträningen gick bra och Lyra verkade gilla underlaget. Båda dagarna försökte jag att hitta tillbaka till hennes fina stopp i inkallningen (som har försvunnit någonstans). Det blev inga genombrott i momentet, men kanske lite lite bättre. Fria följet tyckte hon var jobbigt då hon hade svårt med koncentrationen till och från, säkert berodde det också till viss del på trötthet efter ett antal träningspass med många nya intryck.  Även fjärren var ganska svår att koncentrera sig i, men det blev bättre vid varje pass.

 

Vi var ett gäng nöjda och inspirerade hundförare med trötta hundar som styrde hemåt på söndag eftermiddag. Tack tjejer för en jättekul helg med massa babbel, funderingar, analyseringar och skratt! Och stort tack till Johanna som lät oss sova över och belägra hela ditt hem några dagar!!

 

I dag har jag dock skitont i nacke och axlar, antagligen för att det blåste kalluft från taket i den där hallen hela helgen... Har testat med tigerbalsam och hårtork (råd av en kollega) och ikväll tänkte jag krypa ner i SPAt och få lite bubbelmassage...

 
På väg till lägret bunkrade vi bland 1000 godissorter i Enköping...
 
Ahhh, inget är som att känna gräs under tassarna!!! Summer feeling!
 
Ska vi träna nu eller?
 
Lyra tränar platsliggning med störning...
 
En av våra träningsgrupper.
 
Lillemor diskuterar problem med sina landslagskamrater.
 
Maria, Lena och Ditte klurar....
 
Niina och Skoj tränar Z:at.
 
Rolig helg tyckte Lyra! Det är inte så kallt att träna "hakan i backen" heller!
 
Hann med lite mys hos Johanna oxå...
 
/Cissi
 
 

Dags för lägerhelg!

Fredagen började inte så bra. Fick inte igång bilen, batteriet helt dött!! Skit oxå, man kommer ju lixom inget vart då...tur att Micke var vaken så han kunde skjutsa mig till tåget och sen sätta igång en batteriladdare. Inte roligt om den ska börja trilskas om man är iväg någonstans!! Kanske dags för batteribyte.
 
Hade en ganska lugn arbetsdag och kompade ut redan vid kl 14, superskönt! Fick skjuts av Micke hem och hann då gå på promenad i dagsljus på golfbanan med två ystra hundar!
 
Nu är väskorna packade och det är dags att dra iväg och lämna Rissie hos mamma och pappa. Sedan bär det av mot dalarna tillsammans med Jenny/Ayla & Nike och Johanna & Pi (Lyras halvsyster) för en hundig helg! Vi ska vara åskådare på lydnadslandslagslägret i Ludvika, få titta och lyssna på när de tränar och även få lyxen att träna massor inomhus hela helgen, whohoo!!! Och snälla Johanna (m Hank) som bor i Hedemora låter oss invadera hennes hem i två nätter, det ska bli skoj!!
 
Time to go!
 
Har köpt "stopp & väx". Inte till naglarna, utan för att pensla på Rissies päls...få se om det hjälper att få henne att sluta slicka...
 
...det är inge snyggt att ha en röd fläck på rumpan! :(
 
Kom igen nurå matten, nu drar vi på läger!!!
 
/Cissi

Kryp kryp

Nu är jag så TRÖTT på denna kyla och mörker!! Just nu är det till och med för kallt för att gå ut på golfbanan eller åkrarna, hundarna får kramp i tassarna nästan på en gång så det är bara att vända hemåt...suck. Och inte har man lust att träna heller, eller joo träna vill jag, men inte stå ute i flera timmar i denna KYLA! :( Tur att vi ska träna inomhus hela kommande helg, LÄÄÄNGTAR!!!
 
Åkte in till Västerhaninge för en kort kvällspromenad. Tränade lite fjärr och kryp med båda hundarna i köket samtidigt som jag gjorde två omgångar med frallor, perfekt att träna när det ska jäsa!!
 
Krypet går bättre och bättre med Lyra, fast vi har inte så långa sträckor att träna på inomhus...men hon tycker att det är himla kul (nästan föör kul).
 
 
Rissie får också träna kryp. Hon har helst velat krypa på sidan, som en slags ålande säl...men nu har hon börjat krypa rakt med kroppen, dock med lite väl mkt luft under sig...
 
 
 
Mmmm, nybakta frallor!!!
 
/Cissi
 
 

Vacker söndag

Denna söndag började med en skön promenad på golfbanan i soluppgången med hundarna. I går lyckades vi bara komma ut ca 100 m innan båda stod med tassarna i vädret och hade kramp pga kylan, så trots det fina soliga vädret kunde vi knappt vara ute! Men i dag gick det mycket bättre.
 
Förmiddagen ägnades sen åt lydnadsträning med Laila och Qenzo. Det tog dock ett tag innan vi kom igång, vi fick byta träningsplan ett antal gånger eftersom det hela tiden kom en massa bilar och skulle PARKERA precis där vi var! Hallå hur tänker dom?! Som om det var värsta parkeringsplatsen!! Hmm, okej det kanske det är...men det är ju vår lydnadsplan också, i första hand, tycker vi....:)
 
Lyra börjar lyssna lite bättre på mig både i apporteringsdirigeringen och stå, sitt & ligg under marsch, men det finns fortfarande en del att önska. "Jag kan själv" är lixom hennes måtto, hon skulle nog kunna åka iväg och träna utan mig ibland! I fjärren hade hon riktigt fina skiften och jag gick rätt långt bort, men jag hade en godisburk bakom henne som hjälpte till. Är dock lite osäker på om hon vaktar den (jag tror det) och det beteendet vill jag INTE ha! Men hon gör momentet jättefint när det ligger en grej bakom. Svårt val!!
 
Någon lunch blev det visst inte, men det gjorde inget för jag var ju bjuden på födelsedagsfika på eftermiddagen hos min guddotter Emma som fyllde 9 år!! Så det blev bullar och tårta, smaskigt! Åkte sen vidare hem till mamma och pappa för att bli serverad en fantastisk god middag, efter att jag legat och slappat på en mjuk renfäll framför deras sprakande brasa! Man kan ha det sämre...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dags att gå på kalas!
 
/Cissi 
 
 

Frusna fingrar och tår...

Ja, det är vad man får om man är ute när det är kallt! Jag och Lyra har varit iväg och tränat med Fia och Alva i vendelsö ridskolas nybyggda ridhus (som nog inte var helt färdigbyggt för det var öppet på några stället så det var lika kallt där inne som ute).
 
Helt normalt att packa på sig massa kläder (=underställ, 2 fleecetröjor, 1 fleeceväst, jacka, fleecebyxor, överdragsbyxor, strumpor, sockor, dubbla vantar och mösa...) och ger sig iväg ut när det är -20 grader för att träna hund fram till kl 21...eller? Jag gick en promenad innan jag åkte med båda hundarna, men känsliga Rissie kunde knappt gå pga kylan, fick kramp i tassarna heela tiden, så hon fick stanna hemma i värmen.
 
Träningen gick bra, lite ljud i fria följet (vilket hörs vääldigt tydligt i ridhus), men när vi gjort några moment och testade igen så var hon mycket tystare och mer koncentrerad. Hoppas nu verkligen inte att detta ska bli ett problem, har haft lite väl många pass med dessa ljud tyvärr. Jag avvaktar lite till, för i de flesta fall har det berott på för kort uppvärmning eller avsaknad av promenader, så jag hoppas det beror på det. Försökte göra metallapportering men Lyra som annars aldrig har problem med att ta apporten spottade ut den gång på gång, den var alldeles frostig! Antagligen var det som att slicka på en lyktstolpe eller nåt...tror inte att man ska köra det momentet när det är SÅ kallt kanske.
 
Nu är vi tillbaka hemma i värmen och efter en varm dusch, lite te och bulle, så känns det riktigt bra. I morgon kväll blir det ridhusträning igen, med det vanliga lördagsgänget. Hoppas att det är liite varmare då i luften.
 
Justja, hann med en liten after work efter jobbet också i dag! Skönt att jobbets stammisställe ligger ca 50 m från vår entré, och att den är på vägen mot t-banan. Perfekt att slinka in på ett glas och sen vidare hemåt, en trevlig start på helgen!
 
Träning på manchesterunderlag, härligt!
 
Brrrr!!
 
/Cissi

Bildfrossa

Hundarna tycker att det är huur tråkigt som helst att inte träna så mycket som de är vana vid. Men vintern är helt enkelt inte lika kul att träna på. Halka, ojämn mark, massa snö och mörker. BLÄ. Men ikväll ska vi nog åka in till Västerhaninge och leta upp någon lämplig plätt ändå, det går ju inte att träna fjärren i vardagsrummet varenda dag!
 
I dag kom ett mobilskal med posten, gulligull.
 
Fick även en lite försenad julklapp från Golden retrieverklubben som tack för årets hjälp, en fin almanacka!
Den ska jag ha på jobbet!
 
 
Hemma har jag nämligen fixat den här!
 
Såklart med våra två finingar!!
 
Januari
 
Februari
 
Mars
 
April
 
Maj
 
Juni
 
Juli
 
Augusti
 
September
 
Oktober
 
November
 
December
 
/Cissi

Nattlig spänning

I natt vaknade jag av att Lyra skällde och sprang runt inne som en galning! Jag gick upp och kollade och såg att det stod en räv utanför köksfönstret, den letade efter solrosfrön som ramlat ner från fågelbordet. Efter ett tag satte den sig på en sten och såg ut att titta rakt på oss. Vi stod så ett bra tag och tittade på varandra. Sen strosade den iväg mot nya nattliga äventyr.

Mötet fick mig att tänka på en annan nära räv-upplevelse i samband med en seglats för några år sen. Tur att jag hade med mig kameran då, de är så fina!!

 

Räven som vi träffade på en sommar:

 

 

 

 

/Cissi

Bra igen

Tänk vad fort det kan vända! Nu har jag en glad hund igen, väldigt glad!! Båda två galopperade runt som galningar nu på kvällen när jag släppte dem på åkern, Rissie piggare än någonsin!! Fick mer antibiotika utskrivet i dag som hon ska äta i 7 dagar, men som sagt så har det ju redan vänt, skönt!

Nu blir det idrottsgalan resten av kvällen!!

Veterinärsöndag

Natten blev lugn, jag trodde att jag skulle få springa ut med Rissie hela tiden, men hon verkade sova bra. På morgonen blev det dock ett himla spring ut för att kissa heela tiden och jag försökte mig på att fixa ett urinprov till veterinärbesöket jag tänkte göra (lika bra att fixa ett innan jag ringer). Men oj va svårt det var då!! Ut i koppel med en liten burk, insåg dock snabbt att den var för hög, hur skulle jag få in den där burken under Rissie?? Hämtade en liten glastallrik istället, som jag tänkte skjuta in så snart hon satte sig för att kissa (tipset hittade jag när jag googlat på hur man bäst gör det här...). Såå, ut på gatan med en tallrik i högsta hugg, tur att man inte har så många grannar! Rissie satte sig många gånger, men dels kom det typ bara två droppar varje gång, och sen var det inte helt enkelt att bara skjuta in en tallrik under henne...dels eftersom hon typ flög upp varje gång jag kom med mitt lilla fat och dels för att det ju hamnade en massa snö på tallriken så de två droppar jag fick vart ju ändå helt utspädda och värdelösa, suck!!! Det slutade med att jag stängde in henne hemma och gick ut med Lyra på promenad istället.
 
När jag kom hem hade hon kissat lite inne på några ställen (under typ 20 min) och då fick jag snilleblixten att ta detta kiss genom att suga upp det med en liten spruta och ner i en burk, perfekt!! Lite småskitigt kanske, men bättre än inget...Jag ringde Djurakuten i stan men kom bara till en telefonsvarare som sa att de ringer upp. Ville inte åka till de stora djursjukhusen för att riskera att bli sittandes där i evighet (eftersom de flesta akuta nog åker dit), så jag tog denna lilla klinik vid Odenplan istället. Medan jag väntade på att bli uppringd blev Rissies tillstånd värre och hon gnällde, flämtade och kissade inne säkert 15 ggr på 20 minuter! Men jag sög upp allt till min lilla burk och till slut hade jag fått ihop tillräcklig mängd som veterinärerna behöver. De ringde upp och sa att vi var välkomna så det var bara att åka in direkt.
 
Väl där var vi de enda patienterna, så det var i stort sett bara rakt in, hur bra som helst!!! En analys av urinen visade att det var både röda (=blod) och vita (=infektion) blodkroppar, bakterier (kanske från golvet, eller ngn annanstans...) och ökad mängd kristaller. Så det såg ju inte särskilt bra ut och Rissie fick antibiotika direkt. Veterinären skulle också göra en odling till imorrn, för att då se vilken fortsatt medicin som ska sättas in. Det är ju otroligt hur snabbt det kan verka, för när vi kom hem igen var hon mycket lugnare och har inte kissat inne en enda gång under resten av dagen/kvällen!! Så det var verkligen behövligt med ett veterinärbesök, jag måste ha missat de tidigare symptomen för det hade väl gått ganska långt nu, men det är inte helt lätt när jag aldrig tidigare har haft någon hund med detta. Men nu vet jag ifall det blir någon mer gång, vad jag ska titta efter. Så kanske man slipper att betala veterinären 2 800 kr en söndag, hmmm...
 
Efter lunch åkte jag och Lyra hem till Kerstin A och familjen ute på Tyresö, för en fika och för att kolla att det funkade mellan Lyra och barnen. Tanken är att hon ska vara där när vi åker iväg på sportlov och det var ett tag sen hon var där sist. Och min lilla brunråtta kan ju vara lite grinig ibland... Men barnen (alla fyra, då det var två extrabarn där) var jätteduktiga och brydde sig inte om Lyran, utan hon fick vara ifred och gå fram och hälsa på sina villkor, det gillar hon bäst. Vi fick låna med oss en bra bur hem också, som vi ska ha när vi åker på läger om några veckor, tjohoo!!
 
Från ett besök till ett annat, vi åkte vidare hem till mamma och pappa där det serverades god middag tillsammans med Andrea, Patrik och alla fyra barnen. Gott och trevligt!!
 
Nu blir det nog lite te, läsning i lönepolitiska rapporten, och sen sova.
 
Djurakuten vid Odenplan.
 
I väntan på besked från veterinären...snälla, gör så att jag blir frisk igen!
 
Hemma igen, nöjd och mycket lugnare.
 
I dag har jag fyllt på förrådet med träningsgodis!
Blodpuddingskuber i långa rader på väg in i ugnen...och sen till frysen.
 
Färdiga träningsburkar med bacon, praktiskt att ta fram från frysen vid behov när man har lite bråttom!
 
Snällaaa, får jag smaka??
 
/Cissi

Dans runt granen!

Det är bra med syskonbarn. Man kan låna dem när man vill göra något roligt, och sen lämna tillbaka dem innan de blir trötta och griniga! :) I dag har jag varit med Estrid och Elsa på julgransplundring på Polstjärnan i stan, som mitt jobb anordnar varje år för personalens barn och barnbarn (och syskonbarn...). Det blev fika, sång och dans i 1½ timme, väldigt lagom och trevligt!
 
Vid kl 17 träffades jag och Anette i ridhuset för ett träningspass. Lyra kändes jättepepp och koncentrerade sig till max! Vittringen var lite svår i dag tydligen, men efter mycket mycket nosade hämtade hon hem rätt pinne, kul att se henne jobba så och att hon vet att hon MÅSTE ta RÄTT pinne, även fast hon inte hittar den från början! Men hon gav sig inte. Åh, det är så himla lyxigt att kunna träna i ridhus just den här perioden!!
 
Stackars Rissie verkar ha åkt på urinvägsinfektion! Så nu måste jag leta upp en veterinär som har söndagsöppet, så att det kan avstyras snabbt. Resten av kvällen ska ägnas åt lite jobb med korrläsning av den lönepolitiska utredningens rapport som ska va klar till måndag...
 
Polstjärnan är full med lekande barn och fikande vuxna!
 
Elsa och Estrid med sina jättestora godispåsar som alla barn fick.
 
Elsa! Vi hann med lite hissåkning på mitt jobb också, och picknick med godispåsarna i mitt arbetsrum.
 
Ridhusträning med stoora härliga ytor, lyx!!
 
Anette och Frallan gick ett fint fritt följ.
 
Rissie vill ligga näära på mig i soffan. Det är så när man inte mår helt bra.
 
/Cissi

BaaaaSITT!!

Fjärren är SVÅR tycker Lyra. Och jag oxå. Alltså nu har vi faktiskt tränat detta rätt så länge och det går alldeles för långsamt framåt!!! Svårast är såklart Stå-Sitt. Har testat lite olika varianter men just nu testar vi backa-sitt, vilket blir "baaaSITT!". Men får inte riktigt till någon utveckling, GAAH! Ja, vissa moment har man väl svårare för än andra...suck.

Nu går det (tillfälligt?) att träna ute igen utan att riskera halkolyckor, så det har blivit ett pass både i kväll & i går kväll!! Behövligt. Och tur att man har sina träningskamrater som gör att man kommer iväg och dessutom har massa smarta idéer och funderingar!!

/Cissi

Köksträning

Tillbaka på jobbet, utvilad efter en slapp ledighet och ser nu fram emot en spännande vår!! Aningen svårt att ställa tillbaka dygnet bara, det går ju inte att lägga sig kl 01 om man går upp kl 05... (har testat det i 2 dgr nu, lätt zombievarning!)

Har börjat veckan ute på Marholmen med Kommunals lönepolitiska utredning, som jag sitter med i. Blev ett intensivt och effektivt arbete!

Är nu hemma igen och hundarna har fått varsitt träningspass i köket. Förutom gruppmomenten och fjärren med båda trixade jag med kryp och skall!! Tror att Lyra så smått börjar fatta på ett ungefär vad jag är ute efter, såå roligt att lära in nya moment (& lite spännande när jag själv knappt kan momenten! Bara att improvisera)!!!

/Cissi

Ridhussäsongen har börjat

Sista helgen på långledigheten!
 
På förmiddagen åkte jag och hundarna till Farsta och hem till Katarina (och Mats, fast han var inte hemma)! Vi hade några härlig timmar med hundlek (med hennes golden Nixie och mops Gollum), hundpromenad, lunch, fika och en himla massa babbel, då vi träffas alldeles för sällan!! Och såklart en massa gullande med människovalpen Inez 1 år, verkligen hur söt som helst och jättesocial! 
 
Hem en liten sväng och kvistlacka panel i garaget (Micke hade satt upp allt som jag målat igår så nu fanns det plats att göra mer, tjoho..) och sen var det dags för kvällens happening; RIDHUSTRÄNING med Jenny, Anette, Camilla, Kerstin A och Kerstin E! Det var första ridhustillfället för säsongen och nu har vi lördagkvällar som stadig tid ända till slutet av mars!! För vad ska man annars göra den tiden i veckan?! Nää, här ska tränas!!
 
Jag hade bestämt att köra igenom en hel klass 3 helt tävlingsmässig med Lyra, trots att vi inte tränat i ridhus sen förra vintern och aldrig gjort vittringsprov på ett sådant underlag, men vadå man måste ju våga testa lite ibland! :) Fria följet kändes rätt så okoncentrerat och en del små ljud, men hon höll ändå positionen bra. Övriga moment kändes helt okej och rätt stabila, några småsneda ingångar i apporteringarna men annars fint. Vittringen var inga problem och fjärren (som jag inte gjorde på fullt avstånd dock) kändes lugn och koncentrerad. Helt klart nöjd med dagens prestation! Måste bara träna lite mer på gruppmomenten så kanske vi kan ge oss ut på en tävling snart, det vore skoj!
 
Rissie fick mest agera statisthund och tigga godis av så många som möjligt (och helst av sin favvo "Anette med köttbullarna"), bara vara social och ha trevligt, henne specialitet!
 
Rissie har en uppskriven träningsplan åt Lyra!
 
Sitt i grupp för Frallan med statisthundarna Dina, Rissie och Miles.
 
Härligt att slippa snö och is, och ha stoora härliga ytor att röra sig på!
 
/Cissi

Härliga hall!

Åh så trevligt att kunna gå in och träna i en superfin hall nu när det mest är ishalka ute!!
 
I dag körde jag och Kerstin E ett pass som blev väldigt lyckat. Lyra hade bara några få gnäll-ljud i fria följet denna gång, mkt mindre än sist. Tränade sen mest på problemområdena stadga och apporteringsdirigering. Efteråt tog vi en promenad i SOLEN (hej, kul att ses det var länge sen!!), lät alla fem hundar rejsa av sig, och sen blev det fika i cafét.
 
Eftermiddagen och kvällen har ägnats åt panelmålning i garaget och så blev det några arbetstimmar med jobbdatorn också, en riktig fredagsmyskväll alltså!! :)
 
Kan vi få börja träna nu?
 
Sitt i grupp var länge sen vi tränade, bra att passa på!
 
Platsliggningen med båda mina hundar som hade hakan i backen hela tiden för en gångs skull, hur fint som helst!
 
Kvällshäng i garaget. Lyra har intagit bästa platsen, framför värmefläkten!!
 
Jättevarmt och skönt ju!
 
Svårt att få plats med alla plankor som ska torka....
 
Panelen på väg upp på väggen i friggan.
 
/Cissi
 
 

Biotajm!

Härliga lediga dagar, låt dem inte ta slut på länge!!!
 
I dag har jag haft lite kvalitetstid med mamma och Andrea i Sickla köpkvarter. Det blev lunch, klädshopping och sen bjöd jag dem på bio. Berättelsen om Pi. Jättefin film, och lagom lång, bara 2 h (om man jämför med de senaste filmerna jag sett som varit runt låånga 3 h). Kanske inte går till historien som årets film, men den var helt ok och fantastiska effekter och vyer!  
 
Hela kvällen har jag och Micke hängt i soffan och kollat film (tror att jag har sett fler filmer under denna ledighet än vad jag har gjort de senaste 10 åren!) och jag har jobbat några timmar också (skönt att kunna välja arbetstid när det passar). Skulle vilja ut och träna hundarna, men det går verkligen inte på det här hala underlaget!! :(
 
 
En hemlig agent? Nää, dags för 3D-film med syster!
 
Kvällspyssel när man har massa äggvitor över, chokladmaränger!
De blev dock lite platta för elvispen gick sönder innan jag hade vispat klart...luktade skumt så jag tror att motorn brann!!
 
/Cissi

Nyårsafton!

Såå, nytt år, nya möjligheter! En tillbakablick på 2012 har jag gjort i ett annat inlägg.

 

Nyårsafton började på Bauhaus, för att shoppa upp alla presentkort vi fått till julklapp!! Vi köpte mer panel, färg och skruv för att fixa till friggans insida, så nu ligger allt i garaget och väntar på att någon ska smacka upp allt...

 

Det smällde lite på förmiddagen så Lyra gömde sig nere i källaren, orolig och rädd. Attans att hon har blivit så rädd, stackare!! Som tur var tystnade det och jag och hundarna kunde ta en ordentlig långpromenad innan mörkret så att de skulle vara lite trötta till kvällen.

 

Kvällen tillbringades hemma hos Fia och Kaj i Gudö, tillsammans med Micke och Malin, och så fyra barn. Vi åt klassisk nyårsmat, dvs toast skagen, gratinerad hummer, helstekt oxfilé (som jag hoppade över, tog kyckling ist) med potatisgratäng och så en sorbet/glassbakelse med chokladbotten. Allt var verkligen supersmaskigt och vi vart nog proppmätta allihop!! Det blir ju lite annorlunda med fyra småbarn som ska underhållas, matas och nattas så den sociala samvaron mellan oss vuxna vänner blir väl lite mindre när man träffas så här, men det är ju en övergångsperiod. Vid tolvslaget stannade Micke inne med hundarna (och en rädd Lyra) medan vi andra skålade och kollade på Kaj som försökte skicka upp lyktor (vilket gick mindre bra, en fastnade i närmsta träd och en gick i tre delar efter typ 5 m flygning...). Blev en rätt tidig kväll för att vara nyår, vi åkte nog hem vid 01.30. Ganska skönt i dag, då man vaknade pigg och glad (dessutom extra pigg eftersom jag var chaufför i går för det är så jobbigt att ta sig hem annars)!

 

Nu ska jag ut och se vad det nya året har att erbjuda!!!

 

Bauhaus-besök en helt vanlig nyårsafton!
 
Lyra trycker i källaren, rädd för raketer...
 
Promenad på ishala vägar och snöiga fält...
 
Hmm, vem har gnagt här då? Lyra spanar efter herr och fru bäver...
 
Festklädd nr 1!
 
Festklädd nr 2!
 
Bordet är dukat!
 
Till bords.
 
Förrätt nr 1...
 
Förrätt nr 2!
 
Efterrätt, slurp!!
 
Alva chillar i soffan.
 
Kaj tänder en lykta vid tolvslaget...
 
Den kom dock inte såå långt...
 
Skumpabord, skål och gott nytt år!
 
/Cissi

Året som gått

Dags att summera året som gått, även om det nog inte var något extravagant... Kul att kolla igenom bloggen om vad man har hittat på, dagar, veckor och månader flyter annars så lätt ihop och vips är ett år förbi!!

Här är i korta ord vad som har hänt:

 

Januari - Äntligen kom snön! Och såklart strömavbrott... Mycket ridhusträning blev det, men mest för Lyra. Rissie har oförklarlig ryggont och behandlas hos sjukgymnast med laserbehandling ett antal gånger och daglig massage, och blir långsamt bra igen. Jag och Lyra börjar vårens SM-satsningskurs hos Anne D. Rissies son Archie visar framtassarna i utställningsringen och blir utställningschampion!

 

Februari - Jättekall månad, många dagar runt -20 grader, brrr! Födelsedagskalas för både syster Andrea och Estrid 4 år. Jag jobbar på Goldenklubbens utställning i Sala ridhus, alltid lika härligt att träffa så mycket vänner, fast det var rätt kallt... Tävlar med Rissie, kändes helt ok men räckte inte till något 1:a pris. Lyra skulle ha debuterat i lydnadsklass 2, men börjar typiskt nog att löpa, så det bir inget.

 

Mars - Våren är här, vilket innebär spårträning och ännu mer lydnadsträning, och även vallning för Lyra på Ekerö! Möter för första (och enda?) gången ett vildsvin i hemmatrakten, huh! Den årliga resan till Birmingham och världens största hundställning Crufts genomförs med ett glatt gäng vänner, härlig tradition och fantastiskt att möta våren i England! Massa nya erfarenheter och shopping såklart, men resulterade även i en otäck bihåleinflammation! Besöker Drottningsholms slott och tittar på Tage Andersens fantastiska kamelia-utställning. Testar fiskpedyr, lite skumt men kul!

 

April - Mycket, mycket jobb. Dagar, kvällar och helger. Många kollektivavtal omförhandlas och Kommunal tvingas ta till flera konflikter. Hinner dock med en heldagsträning hos Niina Svartberg med Lyra och vänner, samt  sista SM-satsningstillfället för Anne. Tävlar Rissie två gånger, båda går åt skogen, trist när hon blir helt personlighetsförändrad och bara "dör" när vi kommer in på plan!

 

Maj - Härligt soligt väder, vilket innebär mycket pyssel hemma på tomten och målning av garage och frigga. Är funktionär på Spaniel- och retrieverklubbens härliga utställning i Ulriksdals slottspark och på Goldenklubbens Goldendag i Farsta, alltid lika härligt!! Massor av hundträning i olika former! En helg tillbringas på kennel Dewmist och passar på att tävla Rissie i Enköping vilket inte gick bra, jättevarmt. Månaden avslutas på resa med Micke en vecka i mamma och pappas lght i Antibes. Tyvärr fick vi en del regn, men kunde ändå njuta av filmfestivalen i Cannes, Formel 2 i Monaco och såklart allt annat som är så härligt där nere på rivieran!

 

Juni - Är på jätteskojigt 35-årsparty, kuuul! Fåglarna flyttar hemifrån till min kompis Nettans svärmor, blev lite tomt. Tävlar Rissie i Eskilstuna, kändes jätteglad och fin men hade för många småproblem vilket inte räckte...Tävlar även i Haninge och där blev det ett missförstånd som ställde till det, låg på poänggränsen både gångerna, hur svårt ska det vara? Väldigt svårt säger Rissie. Åker på hundig weekend till Borlänge med Kerstin och Kerstin, bor på hotell och tittar på Lydnads-SM i ösregn i 2 dgr, mysig resa! Midsommar firas hemma hos oss med 8 vuxna, 5 barn och 6 hundar, härlig dag! Lucas fyller 13 år, vilket firas med korvtårta! I slutet av månaden flyttar fåglarna hem igen.

 

Juli - Fåglarna flyttar ut igen, nu till en barnfamilj i Tyresö, kändes väldigt bra. Semestern började vilket innebär massa kvalitativ hundträning, träningstävlingar, motorcykelturer, hundbadande, härliga promenader och pyssel hemma. En helg tillbringas på kennel Dewmist. Strax efter somnar Rissies fina pappa Finn in efter en tids sjukdom, väldigt sorgligt. Påbörjar träningen av bruksmomenten med Lyra, något helt nytt för mig! Besöker Taxinge slott och deras fantastiska tårt/kakbuffe, slurp!! Mickes brorsa Peter och hans Madde gifter sig en fantastiskt fin sommardag i Nacka! Rissie börjar löpa och skickas iväg till Danmark för parning... Lyra simmar för första gången och blir sen helt badtokig! Månaden avslutas med en stor överraskningsfest hemma för Micke som fyller 40 år! Det blev en lyckad kväll med många goda vänner och antagligen sommarens varmaste kväll!

 

Augusti - Konstaterar att Rissie är dräktig! Mitt projekt Ommålning av trappan inomhus genomförs, jobbigt men fint resultat! Lyra debuterar i lydnadsklass 2 med jättefina poäng och klassvinst! Vi tävlar en gång till, då på Kelpiespecialen och det går lika bra, klassvinnare och Östra lokalområdets lydnadsmästare, för 2:a året i rad! En semesterdag ägnas hos Niina Svartberg med mycket bra träning och två dagar tillbringar jag och Lyra på kurs för Lillemor Edström. Många bra tips och idéer fick vi dessa dagar. Motorcykeltur till det årliga besöket på Smultronstället i Söderköping med Mickes pappa för glassfrossa, smask!! Lyra råkar ut för åsk-/blixtoväder vid ett träningspass och dagen efter skjuter någon fyrverkerier när vi tränar, skotträdslan är befäst, jippi.

 

September - Är på förinvigning av nya Friends Arena, häftigt ställe! Lyra fyller 2 år och vi debuterar i brukstävlingarnas värld med Apellklass Spår vilket resulterar i fina poäng, klassvinst och uppflyttning!! Är funktionär i Goldenklubbens infomonter på Stockholms Hunddag i Kungsträdgården. Rissie föder sin tredje kull, fyra fina valpisar med kejsarsnitt. Hon kastreras samtidigt så nu blir det inga fler valpar. Besöker älskade Ekenäs (Finland) med familjen under en helg för att mysa med släkten och gå på 50+50 årsfest! Jobbar även hårt på jobbet med Lenitas 50-årsfirande. Skönt när det var över. Inser att all färg som målats på garage och friggan under hela semestern har fel nyanser, efter lite trix får vi nya burkar med rätt nyans, bara att börja om nästa sommar...

 

Oktober - Tillbringar såklart tid hos kennel Dewmist och gullar med valpar! Rissie fyller 7 år men firar det ju inte hemma. Plockar galet mycket trattkantareller och upptäcker även kruskantareller. 40-årsfest hos våra f d grannar, skoj!! Träningstävling med bl a Lyras uppföderska Maria och vännen Johanna.

 

November - Besöker premiärfotbollsmatcher/landskampen på Friends Arena, får se Zlatan göra fyra häftiga mål!! Tillbringar två helger på raken på kennel Dewmist och vinkar hejdå till valparna som nu flyttar hemifrån. Rissie får följa med hem igen, saknade hund! Lucas somnar in den 21 november, 13,5 år gammal. Det blev ett värdigt slut för honom, vi ses igen! Snön kommer.

 

December - SnöKAOS! Många strömavbrott. Jag fyller år vilket firas med smarrigt japanskt julbord med familjen och sen tjejmiddag hemma. Jobbar på årliga Sthlm Hundmässa, årets stora hundhöjdpunkt! Hinner även mingla runt lite, shoppa och kolla på lydnaden. Lyras uppfödare och mamma Kylie vinner lördagens lydnadstävlingar!! Långledigt över jul/nyårshelgerna, 16 dagar, underbart!! Testar nya inomhushallen i Upplands-Väsby med Kerstin E, härlig! Julafton tillbringas hos mamma och pappa och året avslutas hos Fia & Kaj.

 

Jaa det var 2012, nu ser jag fram emot 2013!

 

/Cissi

RSS 2.0