Priset på metall

Som beräknat kunde jag knappt gå i dag pga träningsvärk i låren...aaj! Hade varit skönt att krypa ner i ett varmt SPA och låta bubblorna massera de trötta musklerna. Synd bara att badet är iskallt och TRASIGT! :( Och inte vet vi vad som är fel heller. Bauhaus som vi köpte det av vill inte veta av problemet och leverantören som finns i Danmark är inte helt lätt att kommunicera med. Tur att det just nu är plusgrader, men blir det minus så finns ju risken att rör och allt annat fryser sönder, jippi.
 
Var iväg en sväng nu på kvällen till djuraffären och köpte mer hundmat. Rissies första säck för "mature & senior"...dvs för åldern 7+. Vet inte om hon behöver sånt egentligen, kanske kan hon äta vanligt vuxenfoder några år till, men jag kan ju testa ett tag.
 
Passade på att kolla om de hade sänkt priset på metallapporterna på sistone. Vet att jag blev väldigt förvånad över deras prissättning för några år sedan som var sjukt dyr, jämfört med andra. Nu behövde jag verkligen köpa en ny apportbock eftersom den jag hade gick sönder i helgen. Men nej, det går inte att köpa en metallapport för 449 kr när alla andra säljer den för drygt 200 kr!!! Så det var bara att åka hem och beställa på nätet istället...sorry CRT.
 
Bevis på det galet höga priset på apportbockarna, snacka om noll koll!!
 
/Cissi

Träning på flera sätt

Insåg i dag att jag ska susa ner i skidbackar om en månad, så det var hög tid att sätta igång benträningen på gymet... Oj oj va jobbigt det var då, kommer väl inte kunna gå i morgon! Men nu är det bara att köra på!!

 

I kväll har vi tränat med Anette och Laila på en kall och fuktig parkeringsplats. Tränade attityd och engagemang med Lyra i fria följet, och fick bra respons från henne. Blev även stabilitetsträning i rutan och så fjärren, det går framåt!

 

/Cissi

Landslagsläger

 

Har haft en toppenbra hundhelg i Dalarna tillsammans med resesällskapet Jenny och Johanna! Åkte upp till Hedemora i fredags kväll och våldgästade Johanna 2, det gick förvånansvärt bra att klämma in 4 brudar och 5 hundar + 1 katt i Johannas gulliga stuga! :) Fast Lyra tyckte nog att katten Kaj hade kunnat hålla sig långt därifrån, hon blir aningen galen av katter...hmm.

 

På lördagen styrde vi bilen mot Smedjebacken och Björnidet Arena, en stor och fin inhomhushall med riktigt bra underlag, konstgräs! Vi skulle vara åskådare på lydnadslandslagets (inkl några utvalda xtra ekipage) läger men hade även fått gott om egen träningstid i hallen. Tre pass om dagen hade vi till vårt förfogande, vilket absolut räckte! Innan vi hade samling fick vi en timmes träningstid och det var kul att komma igång direkt! Lyra behöver lite tid när hon är på nya ställen och det var mycket störning med många ekipage som tränade samtidigt (vi var 10 åskådarekipage).

 

Vid samlingen fick vi lite info om vad de hade gått igenom med landslagsdeltagarna och vad de skulle jobba med under dagen, och sen fick vi gå runt i deras träningsgrupper och titta, lyssna och ställa frågor medan de tränade. Det var intressant att lyssna på diskussionerna och bollandet av funderingar av olika slag, det är ju faktiskt landets bästa ekipage så det fanns ju massor av erfarenhet samlad! Vid lunch fick vi en egen träningstimme igen och nu blev vi åskådare indelade i grupper vi med, och de flesta tränade nog på samma saker som landslagsdeltagarna gjorde, inspirerade av deras idéer! Bl a tränade vi på hur vi egentligen själva går i fria följet och försökte få det att se så avslappnat och naturligt ut som möjligt... Under eftermiddagen gick vi runt och lyssnade på träningen igen och sedan avslutade vi med egentid ännu en gång.

 

Lördagkvällen tillbringade vi i soffan hemma hos Johanna med pizza och vin, eller tja Johanna 1 och 2 åkte till gymmet efter pizzaätningen och lyfte tungt, medan jag och Jenny tog det lite lugnare...någon behövde ju vara hemma och passa hundarna! ;)

 

Söndagen löpte på precis som lördagen, med lite skillnad att vi denna dag var lite mer involverade i landslagsträningen. Tanken var ju att ta oss till hjälp med exempelvis störning, kommendering eller liknande, vilket utnyttjades mer denna dag! Kul att kunna hjälpa till lite och vara med i diskussionerna! Extra kul var det såklart att se på uppföderskan Maria med Lyras mamma Kylie, som blivit inbjuden att vara med. Sen var ju t ex Niina (som vi tränar hos) med Skoj där vilka alltid är väldigt inspirerande att titta och höra på! Roligt också att både Niina och Lillemor (som jag gick på kurs för i somras) kom fram och frågade hur det gick i min och Lyras träning, sånt är ju kul!

 

Egenträningen gick bra och Lyra verkade gilla underlaget. Båda dagarna försökte jag att hitta tillbaka till hennes fina stopp i inkallningen (som har försvunnit någonstans). Det blev inga genombrott i momentet, men kanske lite lite bättre. Fria följet tyckte hon var jobbigt då hon hade svårt med koncentrationen till och från, säkert berodde det också till viss del på trötthet efter ett antal träningspass med många nya intryck.  Även fjärren var ganska svår att koncentrera sig i, men det blev bättre vid varje pass.

 

Vi var ett gäng nöjda och inspirerade hundförare med trötta hundar som styrde hemåt på söndag eftermiddag. Tack tjejer för en jättekul helg med massa babbel, funderingar, analyseringar och skratt! Och stort tack till Johanna som lät oss sova över och belägra hela ditt hem några dagar!!

 

I dag har jag dock skitont i nacke och axlar, antagligen för att det blåste kalluft från taket i den där hallen hela helgen... Har testat med tigerbalsam och hårtork (råd av en kollega) och ikväll tänkte jag krypa ner i SPAt och få lite bubbelmassage...

 
På väg till lägret bunkrade vi bland 1000 godissorter i Enköping...
 
Ahhh, inget är som att känna gräs under tassarna!!! Summer feeling!
 
Ska vi träna nu eller?
 
Lyra tränar platsliggning med störning...
 
En av våra träningsgrupper.
 
Lillemor diskuterar problem med sina landslagskamrater.
 
Maria, Lena och Ditte klurar....
 
Niina och Skoj tränar Z:at.
 
Rolig helg tyckte Lyra! Det är inte så kallt att träna "hakan i backen" heller!
 
Hann med lite mys hos Johanna oxå...
 
/Cissi