Varmt!

I dag såg det lite dystert ut när vi vaknade, snön som kommit under natten var tung och blöt av någon plusgrad och det var bara grått och dimmigt i dalen! Men den första kabinliften tar oss upp hööögt och där hittade vi blå himmel och sol, konstigt vilken skillnad det kan vara bara man kommer upp en bit!

Första åket gjordes precis bakom en pistmaskin, mer nypistat än så går det inte att få!! Dagen ägnades åt att ta sig längst bort i det gigantiska skidsystemet, ta en fika och sola lite på en altan med fantastisk utsikt, för att sedan ta sig tillbaka med lunch på vägen. En hel del bra åkning men även många backar som var lite väl isiga, tur att det finns 330 pister att välja bland!

/Cissi

Röda näsor

Ännu en fin dag med superb skidåkning, god öl och massa sool!! Alla har en lätt röd ton i ansiktet efter många timmar med den efterlängtade D-vitaminkällan...

/Cissi

3290 m över havet

I går kom vi fram till den lilla alpbyn vi bor i, St Michel de Vigny. Högt högt upp i en liten borg-liknande byggnad med fantastisk utsikt över jättehöga berg!

Så i dag har det varit skidåkning på programmet i fantastiskt bra backar!! Inte särskilt mycket folk, inga köer, jättebra underlag och sol för det mesta!! Lite väl blåsigt och kallt tyvärr, men med många stopp gick det bra.

Tyvärr vaknade jag med halsont och nu känner jag mig riktigt sjuk när jag ligger nerbäddad i en säng med värk i huvud och resten av kroppen med diverse tabletter i kroppen!! :( Hoppas att det blir bättre till i morgon. Nu blir det middag i vår lägenhet på ca 100 m2.

/Cissi

Hej Antibes!

På plats i bästa stället på rivieran, vårt Antibes! Skönt att se palmer, grönt gräs och hav istället för snö, snö, snö...

Har haft en lugn dag med mamma, pappa, Micke, Andrea, Patrik och hans två barn Josefine och Anton. Tyvärr har det varit grått, kallt och regnigt hela dagen så det har mest blivit häng i mamma och pappas lägenhet, lite promenader och en del shopping. Lite surt med det dåliga vädret för det är så fantastiskt skönt här när det är soligt!

Ikväll blir det middag på favoritrestaurangen Le Brulot för att fira mamma som fyllde år i tisdags och Andrea som fyller imorgon.

/Cissi

Flyga frisk

Tvättar, packar och ser fram emot några dagars skön semester! Har tagit det väldigt lugnt de senaste dagarna för att bli kvitt förkylningen, ingen hundträning utan mest legat på soffan på kvällarna (och jobbat i lite lugnare tempo på dagarna). Och det verkar ha gjort susen för det har blivit klart bättre, hurra! Har flygit tillräckligt många gånger med förkylning för att veta hur obehagligt det är, vill inte det igen!!

 

Men hundarna tycker att det är båååring, verkligen riktigt T.R.I.S.T att vi inte gör något! Kanske bra för dem att komma hemifrån några dagar och ha skoj med kompisar istället för att hänga med sin tråkiga matte. Rissie ska få äran att bo hos Anette med flock och jag tror att hon kommer att må som den prinsessa hon är! Lyra ska till Kerstins flock och det känns tryggt och bra, jag hoppas att hon sköter sig...

 

Nu får jag ta och masa mig iväg till Västerhaninge för en kvällspromis. I morgon ska vi faktiskt träna med gruppen, roligt! Har börjat fila på både kortsiktiga och lite mer långsiktiga träningsplaner för att våren och sommaren ska bli som jag tänkt mig...pepp pepp!!!

 

Pistkarta över Les Trois Vallées, dvs de tre dalarna, som är världens största sammanhängande skidområde. Det ska bli spännande att få testa det i verkligheten!

 

/Cissi

Klass 3 - Check!

I dag har jag och Lyra varit iväg och tävlat lydnad! Kanske inte helt optimalt eftersom jag var helsnorig och lätt febrig när vi drog iväg, men jag ville verkligen få detta gjort! Hade jag hoppat över den här tävlingen vet jag inte när det hade blivit av nästa gång med tanke på att mars/april kan vara väldigt slaskiga och det bara är utomhustävlingar då. Så i med lite alvedon och sen åkte vi iväg till kelpieklubbens tävling på Kungsberga ridskola på Färingsö, det fick bära eller brista!!
 
Lyra kände direkt igen sig och blev glad, hon trodde nog att vi skulle valla och sprang direkt till fårhagen! Det är nämligen där vi har varit och vallat tidigare, även fast det nu var ett tag sedan sist.
 
Tävlingen då? Jo den gick helt okej! Jag kände mig lite seg i skallen (kanske bra, för det bedövade all eventuell nervositet) och det kändes som jag var i min egen lilla bubbla (man SKA ju va i en s k tävlingsbubbla ju, men tveksamt om Lyra fick vara med i min feberbubbla denna gång...!). 
 
Här är poängen för dagen:
 
Sittande i grupp - 10 p
Liggande i grupp - 10 p
Fritt följ - 8 p, sitter ej, hjälper, lätt gnissel (hon stod i en halt & hamnade snett i en annan halt som jag justerade, samt gnällde i backandet)
Sättande under gång - 10 p
Inkallning med ställande - 9 p, ngt sent ställande
Rutan - 9,5 p, sent läggande, hjälper in (jag väntar tydligen för länge mellan kommandona? Det andra förstår jag inte, hade ju en jättefin ingång...ja ja)
Hopp apport - 10 p
Metallapport - 6 p, släpper föremålet, slarvigt in, hjälper (hon fick ridhusunderlag i öronen när hon greppade apporten i farten, så hon spottade ut apporten, ruskade ut mullen, tog apporten igen, kom in och satte sig snett)
Vittring - 10 p 
Fjärrdirigering - 8,5 p, missar position, flyttar fram ngt (hon tyckte att det tog FÖR lång tid mellan skiftena så hon gjorde ett liite i förväg! Som tur var gjorde hon rätt skifte, stå-sitt, men domaren genomskådade visst det ändå, attans!)
Helhet - 9 p
Totalt 292 p av 320.
 
Det räckte till ett fint 1:a pris och även klassvinst och fina lovord från domaren! YES! 
 
Totalt sett kändes det bra och stabilt! Fria följet var i stort sett TYST (bara ett enda pip och såklart var det när vi stod precis vid domaren!), men lite okoncenterad var hon nog. Metallapporten som är ett säkert moment drog ner poängen lite eftersom hon på nåt sätt fick grus/sand i öronen när hon plockade upp apporten i farten, kanske ska man inte vara FÖR snabb tydligen! Det är ju sånt som händer och jag är bara glad att fick ut gruset igen så att det inte störde henne i nästa moment, vittringsprovet (som var såå fint!!).
 
Det är himla bra att tävla lite då och då, man får med sig lite saker att träna på och lite nya tankar, perfekt! Nu är det full fart mot eliten!! Tack Kerstin E för en trevlig dag med sällskap och hjälp, värdefullt!!
 
Nu har vi krypit tillbaka ner under täcket i soffan för fortsatt kurering....
 
Ska vi åka och tävla Lyra? Nää jag stannar hellre här och sover i husses knäveck... Taggad! Hmm.
 
Aha, ska vi valla?! Lyra sprang direkt till fårgrinden och ville bli insläppt. Tyvärr var det inte detta som stod på agendan i dag.
 
Kerstin och Miles i ett fint fritt följ i klass 2! Tyvärr kom en del missar så de bröt. Men spela roll, de klarade ju klassen förra helgen så det här var bara lite extra träning!
 
Glada och nöjda efter ett 1:a pris!
 
Nu är min fina hund uppe i elitklass!!
 
/Cissi

Förkylt

Snorig och febrig har jag tillbringat dagen i soffan tillsammans med Rissie, Lyra och Onni som varit här på besök.
 
Utsikt från min plats i soffan...
 
Onni har tråkigt...
 
Tur att det är skidor på tv!
 
 Brottning i soffan!
 
 
 Vila á la Onni-style!
 
 Vila á la Rissie-style.
 
 Kan vi hitta på nåt eller???
 
Skönt att rusa av sig lite.  
 
Rissie rullar på en boll, vallhundarna vill gäärna ha den... 
 
 Rissie lyckades klyva en klo på promenaden (i snön! VAD kan man fastna i där?!). Aj! :(
 
 
/Cissi

Valentines day i ett mörkt garage

Två kvällar på raken har jag tränat i parkeringshus med båda hundarna, riktigt bra pass har det blivit! Så skönt att slippa snön ett tag. Lyra har haft en väldigt fin nivå och inte pipit så mycket som hon gjort på sistone, hoppas att det håller i sig.
 
Har börjat sätta igång Rissie i träning nu, fast inte på så hög nivå än, det viktigaste är att ha skoj hela tiden!!
 
Nu väntar jag på Micke som ska komma hem från jobbet, så att man hinner säga hej innan det är godnatt.
 
Snöfritt, härligt! 
 
Vittringsprov i annorlunda form dagen till ära! Kul tyckte Lyra, klurigt tyckte Rissie.
 
/Cissi

Många nyanser av grått

Grått och trist. Rätt oinspirerad på jobbet, i hundträningen och livet i övrigt. Vill ha sol, värme, roliga aktiviteter!!

Bra saker som har hänt är att Volvo nr 2 (min förra) äntligen har kommit till verkstan efter att ha stått uppställd på vår infart i typ 1,5 år... Vi måste helt enkelt laga den nu för Mickes Toyota har blivit knasig, vi kan inte ha två trasiga bilar! Så nu chansar vi på att laga Volvon och så får Toyotan stå istället...

I dag kommer också ÄNTLIGEN en SPA-reparatör, efter två veckors funderande på vad som kan vara fel och oro över att något dyrt ska frysa sönder. Hoppas nu att han kan fixa badet på en gång!

I dag får vi semlor på jobbet! Och jag ska hämta ut mitt nya pass! Snart flyger vi härifrån.

 
Helgen har mest varit olika nyanser av grått....jättekul.
 
En liten färgklick!
 
Oändligt stora ytor på golfbanan att promenera på, härligt!
 
Bonden (eller nån annan?) har varit snäll nog och plogat en lång slinga längs med hela banan, hur skönt som helst att gå på!
 
Slingan går även i skogen!
 
Is på väg ut från taket...
 
Semmelbak i lördags med mamma.
 
Mmm, hembakade semlor är bäst!
 
Jag kan ta min semla nu...snäällaaa får jag?
 
Lyras favoritplats hos mamma och pappa, i kökssoffan bland alla kuddar!
 
Presenter till en nybliven 5-åring! Min fina systerdotter/guddotter Estrid börjar bli stor.
 
/Cissi

Snö snö snö

I dag har vi haft kvällsträning med braiga träningskamraterna på en snöig parkering. Vadan all denna snö nu helt plötsligt?! Suck.

Lyra var laddad men skötte sig bra! Försöker just nu bara hålla i allt bra i våra moment och genom quick fix lösa resten, vi ska ju tävla nästa helg...! Så inga nya problem nu tack!

På SPA-fronten intet nytt, jäkla danska firma som inte kan snabba på lite. Bara att hålla tummarna för att det inte har frusit sönder helt när (OM) de pallrar sig hit och kollar. Så trist att inte kunna använda det oxå, det här är ju bästa årstiden för varma utomhusbad!! :(

/Cissi


Laddat batterier

Vilken fantastiskt härlig helg det har varit!!! Sol hela helgen, massa hundträning och trevliga aktiviteter!
 
Vi började med ridhusträning på fredagkvällen tillsammans med Fia och Alva. Lyra fick jobba lite med engagemang i fria följet och vittringen, och fick till fina ställanden i inkallnigen, tjoho vi börjar hitta tillbaka till det!! Vi har bara en timme bokad tillsammans att dela på, så det gäller att vara effektiv och väldigt planerad, och lämna lite luft ifall något inte går bra...Tiden går ju så himla fort när man tränar hund, fattar inte att det inte kan gå lika fort när man t ex står och väntar på pendeltåget eller sitter i telefonkö?! Skumt det där.
 
Lördagen inleddes med en härlig morgonpromenad på Djurgården med Hans och Ecko! Det blev frukost på klipporna i morgonsolen och nöjda hundar som fått springa av sig ordentligt! Hann sen umgås lite med Micke innan han åkte och jobbade och jag drog till Blåkullas ridhus för kvällsträning med träningsgruppen. Där körde jag och Lyra igenom en klass 3 helt tävlingsmässigt, för att se lite var vi står och vad vi måste lägga lite extra tid på. Hon ville inte ligga i rutan och kändes inte jättekul i fria följet (hade dessutom lite ljud), men övriga moment var väl helt ok. Kvällen avslutades i soffan framför melodifestivalen (jag gillar programmet, men shiiit vilka DÅLIGA låtar!!! Lite trist att mellannumrena är bättre än själva tävlingsbidragen...). Efter att ha tryckt i mig chips, jordnötter, godis, popcorn och läsk mådde jag illa och gick och la mig... :/
 
Söndagen bjöd på lika fantastiskt väder så det blev en långpromenad på golfbanan med hundarna, perfekt underlag att gå på och härligt att se dem sträcka ut över vidderna, så underbart!! Borde haft med mig fika och stannat till i solen, men det är inte riktigt lika kul att sitta ensam... Jag gick hem och väckte Micke istället för att mamma och pappa skulle komma över på fika. Världens bästa handyman, dvs papsen, hjälpte Micke att felsöka problemen med SPA-badet. Det verkar vara flera saker som inte står rätt till, så vi får hoppas att det kommer en servicetekniker snart, innan alltihop fryser sönder. På kvällskvisten var det dags för ridhusträning igen med Fia, fast nu var vi på Högdalens gård. Lyra fick träna på rutan och det gav resultat, blev även en bra vittring, fina inkallningar och bra fjärrskiften. Fria följet var helt TYST vilket var bra, men känslan var inte helt på topp tycker jag. Vi får fortsätta att jobba med det! Bjöd in mig på middag hos mamma och pappa efteråt och fick som vanligt njuta av supergod mat!
 
Med en sån här kanonhelg kan man inte vara annat än laddad inför den kommande arbetsveckan! 
 
Fredagkväll i ridhuset i Vendelsö ridskolas nybyggda ridhus...
 
Vy från Hunduddens klippor på Djurgården, blått, blått, blått!!
 
Söndagspromenad på golfbanan, underbart!!!
 
Jag gillar färgen på himlen!!
 
 
 
 
 
 
 
Helgen avslutades i Högdalens ridhus!
 
/Cissi
 
 
 
 
 
RSS 2.0