Tillbakablick på året som gått

Ok, även om jag saknar snön så kan det vara riktigt fint ute denna årstid! I dag tog jag en skön tur ute på golfbanan (tyvärr med Rissie i koppel då hon fortfarande vilar lite) mitt på dagen och passade på att ta med lite träningsgrejer för ett lydnadspass. Utnyttjade ytorna och gjorde låånga skick till rutan och inkallningar, kul tyckte Lyran som sprang och sprang! 


Härlig promenad på en grön golfbana (som är stängd för säsongen)!Perfekta ytor för ett bra lydnadspass! Hittade någon konstig röd grej som testades istället för kon, funkade bra! 


I går tränade vi i Haninge hundhall med delar av träningsgruppen. Där blev det fokus på momenten Z:at och Fjärren med lätt störning, dvs att det stod folk nära henne (vilket är jättejobbigt faktiskt!). Blir lite kort om tid när vi är där, man får verkligen välja ut vad som ska tränas på och tänka om ifall något strular...men det är kul att träna inomhus ändå! 

Hastade sedan vidare till Bromma för att hämta upp Kerstin och Ann, och sedan bar det av hem till Henric & Sjoerd i Västerås för en trevlig jullunch med Dewmist-teamet! Det var en fin avslutning på året. 

Jaa, året. 2013. Det gick snabbt! Satt och funderade lite på vad det har innehållit, det är så mycket man lätt glömmer. En del har inte blivit som jag tänkt, några mål har fått ritas om och besvikelser har fått sväljas. Medan andra saker har blivit bättre än förväntat och till det positiva hör ju även alla nya härliga kontakter och bekantskaper jag fått under året, både inom hunderiet och i jobbet!!

2013 började med massor av snö och en jobbresa till Marholmen. Rissie drabbades också av urinvägsinfektion och jag fick såklart åka in akut en söndag (varför blir de oftast sjuka på helgen??). Jag, Jenny & Johanna gjorde en roadtrip till Ludvika och deltog som åskådare (med våra hundar) på lydnadslandslagets läger. Massor av bra träning och skratt blev det! Min bästa kompis Maria födde en liten Edvin i vecka 24 och många oroliga dygn, veckor och månader gick innan de till slut fick komma hem i maj! 

I februari debuterade jag och Lyra i lydnadsklass 3. Det blev fina poäng och klassvinst, en härlig känsla! Vi firade mammas 60-årsdag med en semesterresa till ett soligt och varmt Antibes kombinerat med fantastisk skidåkning i franska alperna Les tres vallees och boende i något som liknade en blandning av ett slott och en borg. 
Några dagar efter skidsemestern åkte jag med ett stort gäng vänner på den årliga Birminghamresan till världens största hundutställning Crufts, alltid lika härliga dagar!! Det var även dags för Lyras planerade kastrering, något jag gruvade mig enormt över. Gjorde jag rätt? Skulle något gå fel? Jag var ganska säker på min sak och såg ju att hon mådde dåligt vid löpen, så något måste göras. Men ändå. Än värre blev det när veterinären hörde blåsljud på hjärtat och istället för operation blev det remiss till en hjärtspecialist!! En ultraljudsundersökning gjordes och det konstaterades att det inte var några farliga blåsljud, så till påsken kastrerades min lilla bruna och allt gick så bra. Efter det har det bara blivit bättre och Lyra är i dag en mycket gladare och mer harmonisk hund! Våren har generellt sett varit full med jobb, men i april höjdes nivån ytterligare då Kommunal varslade om konflikt på vårt största område, kommun & landsting, då kollektivavtalsförhandlingarna strandade. Konfliktgruppsmöten flera ggr/dag, jobb på kvällar och helger, standby mest hela tiden och vissa dagar kändes som svarta hål som man mest stressade runt i...men kul att vara med där det händer!! Hann dock iväg på en träningsdag för Niina och även stå i goldenklubbens monter på Hundägardagen i Kungsträdgården, såå roligt!! Och mycket motorsågande blev det hemma på tomten...Maj fortsatte med hektiska arbetsdagar och en vecka tillbringades uppe på scen på Kommunals kongress, väldigt kul men nerviga dagar. Njöt av långpromenad med Hans & Ecko på Djurgården och frukost på klipporna på Hundudden. Tränade mycket hund. Passade hundarna på Dewmistkenneln. Var som vanligt funktionär på Spaniel- & retrieverklubbens fina utställning vid Ulriksdals slott. Fick då även äran att visa en kompis goldenhane och han fick sitt första CK! Debuterade med Lyra i elitlydnadsklass, och vi fick ett bra kvitto på vad vi behövde träna mer på...I juni åkte hela familjen till Finland för att fira min kusin Sofias student, det var mysigt att möta sommaren i min barndoms stad, Ekenäs. Det blev även några dagar i Skåne & Köpenhamn med jobbet och en kennelhelg i Västerås med valpgull. På jobbet blev det mycket arbete med busskonflikten och mitt i allt hade jag tagit ledigt för att ta hand om Estrid & Elsa! Det var lite knepigt att sitta i telefonmöten och samtidigt underhålla de små yrvädrena! Hann även med en träningsdag hos Niina, möhippa för Maria, middagar på altanen hemma och sommarkänslan infann sig. 


Sommaren fortsatte med ännu mera valpgullande på kenneln, massor av hundträning, bad och semesterstart. Men höjdpunkten var Maria & Wolfgangs vigsel i stadshuset med efterföljande middag på Fjäderholmarna. Jag fick äran att vara vittne och även bröllopsfotograf!! En annan kul upplevelse var när jag och Micke åkte stridsbåt och helikopter i Stockholms skärgård!!

Semestern fortsatte i augusti och Micke & jag spenderade några fina dagar i Ekenäs och sedan hemma. Vi byggde klart friggan och en altan, jag byggde om muren framför huset, jobbigt! Blev många fina och varma dagar hemma tillsammans. Var på kul kräftskiva hos fd grannar. På kelpiespecialen tävlade jag och Lyra, men hon blev osäker i gruppmomenten, lämnade sin plats och ett problem var fött...Övriga moment kändes dock väldigt bra och en hel del 10:or fick vi! Strax därefter var det dags för rankingtävlingen i Kungsör. Pirrigt med hela landslaget på plats och många ögon på sig. Jag hoppade över gruppmomenten och vi fick en bra dag med massor av erfarenhet! I augusti började jag & Lyra vår allra första agilitykurs, som pågick i nio veckor. Självklart blev jag biten och ska se till att fortsätta till våren! Rissie drabbades av något konstigt som efter flera undersökningar med både sövning, röntgen, blodprover och medicineringar troligtvis var Rävens lungmask. Läbbigt!!!

September är alltid en hektisk månad, mycket både på jobbet och fritiden! Mitt tredje gudbarn Edvin döptes i Tyresö kyrka, jag & Lyra samlade mer erfarenheter på tävlingsbanorna och jag var funktionär och ställde ut hundar på goldenklubbens utställning i Farsta. Höjdpunkten var dock kennellägret vi hade uppe i skogarna vid Kopparberg! Så kul att träffa Lyras syskon med ägare, och träna massor från morgon till kväll!!! Höstmånaden oktober inleddes med lydnadstävling för Rissie i Södertälje! Jag har ju en dröm att vi ska klara elitklassen en tredje och sista gång för att fixa lydnadschampionatet...men det ville sig inte denna gång heller, hon blir som förbytt inne på planen och kanske får det förbli en dröm. Tävlade även med Lyra på Haninge BK och ett skottliknande ljud i gruppmomenten ställde till det, Lyra blev osäker och sprang till bilen!! Mitt självförtroende dök ner i en avgrund och all tävlings- och träningslust försvann. Vi pausade lydnaden och ägnade tiden åt agilityn och vallning istället, skönt att träna utan press! Hann även med några kenneldagar i Västerås och jobb ute på Marholmen. I slutet av månaden fick jag det roliga beskedet att jag och Lyra blivit antagna till Brukshundklubbens talangtrupp i lydnad! 


Så trots att det var lite motigt sattes lydnadsträningen igång igen. En träningsdag hos Niina ökade motivationen och när jag & Jenny styrde bilen ner till Vårgårda för talanglägret i slutet av november fanns känslan där igen, lydnad är ju livet!! Det blev en härlig helg som jag är tacksam över att ha fått vara med om. 


December kom och inleddes med utställning i Enköping för Rissie, första gången i veteranklass! Det var roligt, hon fick jättefin kritik och HP (hederspris), men inga bra placeringar. "Inte i bästa päls", trots att hon hade mer päls än på väldigt länge...suck. Veckorna innan jul gick i rekordfart med många jobbmiddagar, julbord, alldeles för lite hundträning, en kennelhelg i Västerås och såklart årets hundigaste höjdpunkt; Stockholms hundmässa! Det blev som vanligt två dagar med lydnad, utställning och shopping, och denna gång även hejande på kompisen Kerstin som tävlade SM i freestyle och kom 2:a! Finalerna var lika roliga som vanligt att göra, det är så kul att få vara en del av gänget som gör dem!! Julen firades som alltid med familjen hos mamma och pappa och tjaa, ett år är nu till ända!! 

Både vi två- och fyrbenta har fått vara rätt så friska och pigga. Upplevt minnesvärda ögonblick. Umgåtts med många vänner. Skrattat. Gråtit. Levt. 

Årets sista dag inleds med en morgonpromenad tillsammans med Hans & Ecko, och förhoppningsvis lite frukost vid vattnet. På kvällen kommer familjen Breander/Sandholm för att fira in det nya året. 

Nu ser jag fram emot ett spännande 2014! Målen och planerna är inte riktigt klara än, men börjar växa fram så smått. Jag tror att det kommer att bli ett bra år!!
/Cissi

Bioväder

Dagen började regn och blåst, och slutar på samma sätt...himla trist att det inte är snö som kommer ner från himlen. Fast det är skönt att regnet hindrar en del från att testsmälla raketer såhär dagarna innan nyår...

Har varit ännu en lat dag med långfrukost, skogspromenad, bio (Hobbit) i stan med Micke, lite shopping och sedan hämtmat hemma i soffan. 

Rissies svullnad har gått ner nästan helt, vet ju inte om det är medicinen som gjort allt eller om hon skulle ha blivit bättre ändå. Men hon har strikt vila och inga promenader, stackare. Försöker aktivera inomhus med lite lekar och övningar istället.


Mysigt med lång frukost i mörkret...


Vi har byggt om soffan då vi fick två delar av Andrea & Patrik i julklapp (de har en likadan soffa som de ska göra sig av med). 
Lyra gillar det!!


Aktivering av olika slag. En del aktiverar sig själva (Rissie faktiskt)!Shopping i dag...


/Cissi

Lat ledighet

Sådärja. Julen är över för denna gång. Har varit väldigt lugna dagar med sovmornar och inga måsten. Julafton & juldagen spenderades hos mamma och pappa, tillsammans med Micke, Andrea, Patrik samt Estrid och Elsa. God mat, uppspelta barn, fina julklappar och sällskapsspel. Jag och Micke fick sova i nybygget som nästan är helt klart nu, verkligen jättefint!
 
Nu skulle det dock sitta bra med en liten utlandstripp...mamma & pappa drog ner till Antibes i dag, i två veckor. Hade gärna åkt med, eller var som helst!! Reseabstinens!!!
 
Men det finns ju bra anledningar att vara hemma också! I dag blev det lydnadsträning med delar av träningsgruppen. Lyra fick några kedjor med utvalda belöningar på sånt som behöver belönas upp, ställandet i inkallningen och konskicket i apporteringen. Gruppmomenten kändes säkra och jag är nöjd med dagens pass! Har blivit ganska lite tränande på sistone, men nu måste jag skärpa till mig med det! 
 
Rissie fick stanna hemma för hon blev tyvärr väldigt halt i går på en promenad. Svullen och vill inte riktigt stödja på höger framben, men förhoppningsvis är det bara en stukning. Så det blir vila och smärtstillande några dagar. Men tur ändå att det var just Rissie som drabbats, och inte Lyra. Det hade varit svårt att hålla lilla brun stilla och så behöver hon ju hållas igång då vi ju ska tävla snart! 
 
Åkte förbi djuraffären i dag och köpte en burk glukosamin också, dags att börja ge det till Rissie som dagligt tillskott. Lucas fick det från 7 års ålder och han blev verkligen rörligare och piggare av det. Lika bra att prova på Rissie också. 
 
Hittade ett fint halsband till Lyra också, som hon bara måste ha!!! Ett rosa, vår nya färg... Men är lite stolt över mig själv att jag inte köpte det, just då. Kanske sen...
 
 


/Cissi

Ta vara på livet!

Dan före doppardan och julstämningen känns ganska långt borta. Svårt med det här vädret och hysterin med bilar ute på vägarna. Har lagat Jansson och kålrotslåda tillsammans med mamma, och slagit in de sista julklapparna. Blev ett riktigt bra lydnadspass med båda hundarna också. 

Men tankarna har varit på helt annat håll. Fick i går veta av en vän att hon fått tillbaka sin cancer, som varit borta i några år. Nu verkar den vara här för att stanna. Hon är bara några år äldre än jag. 

Jag sörjer så med henne och hennes nära, kan inte sluta tänka på det. Men hon är en otrolig kämpe och jag är säker på att hon ska vinna den här matchen också, precis som tidigare! Och jag ska finnas där om hon behöver. 

Livet är skört. Det gäller att ta vara på det.

/Cissi

Fjärde advent

En inte alltför jobbigt dag... Startade dagen med två timmars trevlig träning i hundhallen med delar av träningsgänget. Lyra fick göra tävlingslika gruppmoment med andra hundar och full tid, gick utmärkt och hon såg ganska trygg och lugnt ut (inte helt dock, det finns osäkerhet kvar). I de övriga momenten vi gjorde hade hon ett glad och kul attityd, trots lite småmissar kunde hon tänka om. Lite träningsvila var nog inte fel. 

På eftermiddagen när solen sken tog vi en promenad i skogen och ut på den härliga golfbanan!! Tror nog att det blir lite lydnadsträning där i morgon, superfint underlag ju! :)

Tjaa, sen har vi inte gjort mycket mer. Kanske ska slå in lite julklappar och äta några pepparkakor. Vägrar julstressa!Lydnadsträning i Haninge hundhall!Jobbigt när något händer bakom ryggen och man inte får lyfta huvudet och titta...!

Finfina ytor att springa på, träna på eller få fnatt i sanden, perfekt att golfbanan är stängd för säsongen!
Trevlig fjärde advent!


/Cissi

Nu vänder det!

Årets mörkaste dag i dag. Nu vänder det mot ljusare tider!!!!
 
Regnig morgonpromenad på Djurgården med Hans. Hundarna sprang, eller snarare rusade som galningar, hur mycket som helst! Skönt att se dem sträcka ut, det blir inte mycket springande nu när det mest är mörkt på promenaderna. Inte blir det mycket badande heller i vanliga fall, men i dag fick de lyckligt plaska i havet!!
 
Bada blev det även för mig, fast i SPAt, när familjen Backesten var på middag i kväll. Sedan blev det grillmiddag! 
 
Konstig uppladdning inför julen, känns mer som en tidig höstdag!
 
I morgon blir det träning i Haninge hundhall, jippie!
 
 

Hämtade en liten gran i skogen i dag. Inte den vackraste kanske, men nu är den smyckad med många små söta minijulgranskulor och glitter! Även fula granar har rätt att känna sig fina ibland! 
 
 


Kulorna räckte till lite dekoration också!
 
 


Lyras försök till en snöig julstämning....hmm.
 
 
/Cissi

Jullov!!

Julfest med jobbet ute på Marholmen i går. God mat, mycket dans och massor av härliga arbetskamrater!!! 

Nu börjar julledigheten (12 dgr) och det ska verkligen bli skönt!! Många på jobbet är trötta efter ett intensivt år med bl a många hårda förhandlingar, varsel om konflikt på flera områden och så busskonflikten...det ska bli härligt med några sovmornar!

I morgon börjar dagen med hundpromenadsdejt med Hans och Ecko och kanske lite medhavd frukost på klipporna på Hundudden.  Senare kommer familjen Backesten över för bubbelbad och middag. Ska försöka hinna träna Lyra lite också!! 

Har förresten anmält till ytterligare två tävlingar, så nu behöver vi köra på!
/Cissi

En vecka till jul...

Mätt och belåten efter en mycket trevlig och god middag på Wasahof med några arbetskamrater! Det är mycket annat nu och tyvärr blir hundträningen lite lidande, men får väl försöka träna ikapp lite i mellandagarna, ska ju tävla snart!! Både läskigt och kul på samma gång!

Försökte handla julklappar i dag på lunchen, men det är ju mycket roligare att shoppa till sig själv...! Nåja, två klappar inköpta, och sen såklart en grej till mig...80 st heelt underbart söta minijulgranskulor i alla färger inkl glittriga guld, svart och silver! De ska upp i vår minijulgran som ska hämtas i skogen.

Nu har förresten guldkelpien kommit, tjoho! De passar bra ihop. /Cissi

Snö och lera

Måndag igen och sista arbetsveckan innan lite julledighet. Den här veckan bjuder på tårta, finmiddag på Wasahof, jullunch, party, hemmamiddag med vänner och hundträning inomhus! Det finns alltså alla förutsättningar för en kanonvecka!

 

Helgen har spenderats med kennelliv i Västerås. Vaknade upp i lördags till att något vitt singlade ner från himlen, wow det var länge sedan!!! Hann njuta av snön i flera timmar faktiskt, innan det till slut övergick till regn och allt blev bara geggigt och blött. Då blir det lite skitigt inne när man har 13 hundar...

 

Lade ett 500 m spår till Lyra, över en stubbåker och genom kalhygge i skogen med en mängd diken och andra klurigheter. Det var ett tag sedan vi spårade och hon var lite väl gasad i början och missade första vinkeln. Men efter en liten stund hittade hon rätt igen och till min stora glädje plockade hon UPP 4 av de 5 utlagda pinnarna som låg i spåret (1 hittade hon inte, men lite svinn får man räkna med...), och hon hittade även de två bollarna som fanns. Har haft lite problem på sistone med att hon bara gått över pinnarna och fortsatt spåra, jag vill att hon ska markera dem tydligare och helst plocka upp dem så att jag inte missar dem. Men nu verkar hon ha hittat tillbaka till plockandet, tjoho! Dock har jag lite svårt att belöna upplockandet, hon vill helst inte ha någon belöning utan bara spåra vidare direkt, bråttom!!

 

Söndagen bjöd på en fantastiskt fin soluppgång men sedan blev det bara grått och regnigt. Tog ut Lyra och Rissie på åkern för att kasta lite boll och träna inkallning men det var visst lerigare än jag tänkt mig. En halvtimme senare hade jag två helt nergeggade hundar, jag var ca 1 dm längre pga lerstyltor under gummistövlarna, och bollarna gick inte att kasta för de försvann direkt i gyttjan... Blev en ganska lugn dag med mycket hundgosande och läsande.

 

Nu är det dags att sätta fart med dagens jobb!!

 

Det gäller att passa på att föreviga snön när den väl kommer...!
 
Hann med spårande innan den försvann....
 
Sen blev det lerigt....
 
Men en fin soluppgång!!
 
 
Lite blandade bilder från helgen:
 
 
 
 
 
 

/Cissi

 
 

Lucia!

Tunnelbanan stod stilla i morse, så det blev en promenad till jobbet från pendeltåget och centralen. Jag brukar mest gå den sträckan på vår och sommar när det är lite varmare ute, men i dag var det inte så tokigt heller. 

Det var riktigt fint att börja morgonen med att gå längs med Drottninggatan som är så julpyntad, och vid flera ställen stod det små körer och sjöng julvisor och bjöd på glögg och pepparkakor.... Och i Observatorielunden brann nog flera hundra marschaller, jättevackert!

Till morgonfikat på jobbet hade vi som vanligt besök av ett luciatåg från en förskola, och de var såklart såå söta!!!

Så, trots avsaknad av snö så känns det nog ändå lite juligt nu! 

Helgen ska tillbringas i skogen i Västerås med alla hundar på kenneln. Det ska bli skönt att göra väldigt lite, kanske lägga något spår, och framförallt ha lite sovmorgon!!


Observatorielunden i morse. När jag gick hem från jobbet var det mörkt, men lika många brinnande lågor, häftigt!/Cissi

Guldkelpie på väg

Letade ju efter ett kelpiehänge i guld på mässan, ett likadant som jag redan har med en golden på och som jag köpt där tidigare.
 
De hade många raser i montern men tyvärr inte just kelpie. Fick på lördagen till svar att rasen nog inte fanns i sortimentet, men på söndagen gick jag dit igen och pratade med en annan, och då skulle jag kontakta dem efter mässan och lämna en beställning, för den fanns nog ändå hos tillverkaren. När de hade fått tillräckligt många beställningar så skulle de skicka efter smyckena hos tillverkaren i Finland (som de inte ville nämna vid namn). Men detta kunde ta flera månader eller år, eftersom de ville vänta tills de fått ca 10-15 beställningar...! Suck.
 
Så, i går gjorde jag ett enkelt detektivarbete och googlade på "koira koru" (= hund smycke på finska) och kom ganska snabbt till Pet Master som är den tillverkare de pratat om, tjoho!!!
 
Så, nu är min guldkelpie snart på väg till mig, skulle ta 4-8 dgr!!
Det får bli min julklapp till mig själv, god jul!
 
En sån här fin golden har jag redan....
 
...och snart får den dela plats med den här!
 
 
/Cissi
 
 

...och så var det över!

Först så längtar man hur länge som helst efter något, och när det väl är dags så går det hur fort som helst och sedan är det bara över och tomheten infinner sig. Jag pratar såklart om årets hundhändelse, Stockholms hundmässa!

 

Det har varit två jättebra dagar, men som vanligt hann jag inte med allt jag ville. I lördags började jag dagen på mässan med att titta på SM i freestyle. Jag brukar försöka hinna med att titta på det varje år, men nu var det extra viktigt eftersom min kompis Kerstin och hennes goldenpojke Miles skulle tävla!! Tänk, efter en väldigt fin utställningskarriär började de träna freestyle (och även lydnad) och två år senare deltar de på sitt första SM, är uppflyttade till klass 3 i både heelwork to music och lydnad!! Wow!! Och som de levererade! Efter ett jättefint utfört program gick de upp i ledningen och det räckte till slut till ett SM-silver!!

 

Här är ett klipp från några av ekipagen på SM, Kerstin är det sista som visas. Det är bara en kort sekvens av hennes program och man måste ju såklart se hela. Det verkar inte ligga uppe än dock.

 

 

Blev sedan en kort sväng till lydnadsringen och hann se vår träningskompis Vanessa med sin Flame utföra ett fint program. Hade tänkt titta på fler lydnadsekipage (bl a från talangtruppen) och även kelpisarna i utställningsringen men tyvärr missade jag det helt, tänk om man hade kunnat klona sig! Från lunchtid var det nämligen dags att möta upp finalgänget för att äta ihop och sedan bli sminkad och göra sig iordning. Sedan går allt i full fart, på med headsets, snabbrepetition av vad som ska göras under finalerna, och sedan, RIDÅ UPP och finalerna sätter igång! Nästa gång man kollar på klockan är finalerna slut och klockan är typ 18! Nöjda och aningen trötta kunde alla lämna mässan för denna dag.

 

Söndagen började med en present från Micke och sedan fick jag födelsedagsfrukost och massa paket hemma hos mamma och pappa! Skulle ändå dit och lämna hundarna över dagen så att de slapp vara ensamma så länge. Sedan iväg till mässan och började då med shopping! Blev lite viktiga och nödvändiga (hmm en del kan ju diskuteras) saker som koppel, täcke till Lyra, massor av hundgodis, mjukisdjur, nya apportbockar och lite leksaker till träningen. Hade tänkt köpa en födelsedagspresent till mig själv i form av en guldberlock med en kelpie på, har nämligen en sådan med en golden och det vore kul att ha en av varje. Tyvärr hade de inte just den rasen (vilket man börjat vänja sig vid, finns ju nästan aldrig något med kelpie på!) så det blev inget köp. Eller tja, jag tröstade mig genom att köpa en ny fin träningsväst istället, alltid något!!! Grattis till mig. Hann sedan se vår träningskompis Camilla med sin Tista genomföra ett fint program i lydnadsringen, prata med folk lite här och där, titta på uttagningen av Bästa hane i golden-ringen innan det sedan var dags att möta upp finalgänget igen. Rissie var ju anmäld till utställningens veteranklass, men hon fick stanna hemma då pälsen inte var den bästa. Lika bra det, väldigt skönt att slippa vara låst med en hund när man vill gå runt och se på så mycket. Hon hade det mycket bättre i skogen med Lyra hemma hos mamma och pappa!

 

Även denna dag gick finalerna enligt planerna och när till slut Best in show korades (en framgångsrik och fin faraohund) och det sedvanliga bubbel-minglet inne i ringen började kunde man slappna av och känna sig nöjd över dessa två fina dagar. Det är så roligt att jobba med det här gänget och tillsammans gör vi finalerna till en av de mest omtalade och uppskattade över hela världen!! Och den största anledningen till det är såklart Hans, som ansvarar och styr upp allt, sätter tema och körscheman, ordnar med våra kläder och hela designen i finalringen!!!

 

När vi sedan packat ihop hela ringen och bytt om var det som vanligt middag på ett av de närliggande hotellen för att summera dagarna. Blev glatt överraskad över att hela gruppen ställde sig upp och sjöng Ja må hon leva för mig vid middagen! Blev sedan många kramar och ”hejdå vi ses om ett år igen!” innan jag tog mig hemåt vid 22-tiden, hämtade hundarna och damp ner i soffan strax efter 23…med värkande fötter och en trötthet i hela kroppen efter två långa dagar, men med en glädje över att ha fått uppleva ännu en fin helg bland många vänner!

 

I dag är det nog inte så konstigt att man är lite seg…

 

Här är inledningen av finalerna! Årets tema var Cirkus så såklart var Hans cirkusdirektör och vi hade lite olika uppvisningar innan allt började.

 

 

Fullt med folk på årets mässa....
 

Kerstin och Miles utför sitt fina cirkusprogram i freestyle-SM!
 
På plats vid lydnadsringen... Här är det Vanessa och Flame som går fritt följ.
 
Elise sminkar oss inföf finalerna.
 
Och såhär fin blir man då!!
 
Avslut och ihoppackning av mässan...tack för i år!
 
/Cissi

Årets hundhelg är på gång!

Ett år har gått sedan sist, men det känns ungefär som i går. Årets hundfest, Stockholms hundmässa, går som vanligt av stapeln i helgen på Älvsjömässan.
 
Vi som jobbar med finalerna träffas alltid på fredagen för att repa och snacka ihop oss lite. Alltid mycket väntan och lätt rörigt, men det brukar alltid bli bra till slut ändå...
 
Hade som vanligt med mig hundarna, dels för att de skulle slippa vara hemma själva hela kvällen, och dels för att passa på och träna med Lyra i mässmiljön! Det blev fritt följ, inkallningar, fjärr och sedan gruppmoment på flera olika platser, med mycket olika och höga ljud. Det är en himla massa bankande, hamrande, smällande och annat när folk bygger montrar överallt. Det enda som Lyra reagerade på var högtalarljud och när de spelade hög musik i finalringen. Men för övrigt var hon duktig och gjorde sitt bästa under dessa svåra förhållanden. Är dock väldigt glad över att jag inte anmält henne till helgens tävlingar på mässan, det är hon INTE mogen för än! 
 
Har nu kört hem i snöblåsten på hala vägar. Usch för vädret!! 
 
Dags att sova för i morgon ska jag vara på mässan kl 09-19...
 
Förberedelserna i full gång! Mattor läggs ut i alla utställningsringar, montrar av olika slag byggs upp, de sista dansstegen synkas i hundungdoms uppvisning...
 
 


En del av finalinledningen är 22 "pack" med hundar, allt från chihuahuor till irländsk varghund. En människa med fyra hundar var, totalt 107 hundar, mäktigt!!!
 
Lyra tränar sitt och ligg med mycket störning av monterbyggare...jätteduktig!
 
 


Mitt i finalringen kan man också ligga....
 
 

Fick sällskap av en storpudel...!

 
/Cissi

Skaldjur i överflöd!

 

I går lyxade vi till det med ett väldigt gott maritimt julbord på fina Hotell Reisen, mamma och pappa, Andrea och Patrik, jag och Micke.

 

Det var flera goda ostar, sillar och varianter av lax, obegränsade mängder av nykokta havskräftor, krabba, hummer, ostron osv...och smaskiga desserter! Gott och trevligt! Men kanske inte riktigt värt 1 200 kr/pers dock...

 

I dag får vi tomtegrötfrukost på jobbet, mmmm!!! Och i kväll hoppas jag hinna ut och träna hundarna innan snöovädret kommer.

 

/Cissi

Konstig grej...

Den här grejen fick jag/Rissie i pris på utställningen i söndags, trodde det var en potta....
Det är tydligen en väldigt ergonomisk hundmatskål. Skum.
Funderar på om jag ska testa att lära Lyra att sätta sig i den istället, det vore lite kul! :)

För övrigt tränade vi detaljer igår tillsammans med Fia, och helhet i dag med Jenny, Anette och Laila. Blev en hel del saker att skriva upp i min lilla bok efter dagens träning, men de bitarna tar vi tag i en annan dag! Var iallafall glad över att Lyra var så lugn och duktig i gruppmomenten.
Nu ska vi sova!

/Cissi

Med veteranen på utställning

I dag var det utställningsdags för Rissie, på goldenklubbens inofficiella "open show" i Enköpings uppvärmda ridhus! Det är ett mycket trevligt koncept som anordnas i hela landet bara för goldens, med klasser som bygger på de som finns i England och domarna är svenska goldenuppfödare. 
 
Jag har inte visat Rissie på utställning på flera år, dels pga valpar men mycket pga att pälsen inte riktigt varit tillräcklig. Egentligen har hon nog bara varit i riktigt fin päls vid två omgångar under sina åtta år, och det var då hon fick sina cert och sitt utställningschampionat! Lite småtrist att ha en sådan fin hund men med för lite päls! :(
 
Nu har hon ju fyllt åtta och går därmed i veteranklass, vilket är lite skoj att visa i. På open showerna kan man visa hunden i flera klasser så förutom veteranklass visade jag även henne i klassen för champions. 
 
Rissie var pigg och glad och visade sig fint i ringen. Hon fick en jättefin kritik: "En härligt stark & välbevarad 8-årig champion. Utmärkt hals och överlinje. Moderat vinklad fram, utmärkt vinklad bak. Utmärkt bröstkorg och kropp. Starkt ländparti. Bra ben och tassar. Rör sig med bra drive, lätt och elegant! En hund med utmärkta proportioner! Ej i bästa päls för dagen. Välvisad". Tyvärr var det väl pälsen hon föll på (eller att de andra var bättre), så hon blev placerad 3:a av 3 hundar i championklassen och 4:a av 4 hundar i veteranklass... Dock med HP (hederspris) båda gångerna och domaren tyckte att Rissie var i väldigt fin kondition och fint musklad, kul att höra! 
 
Det var en trevlig dag med en hel del vänner att babbla med, fina hundar att titta på och väldigt bra miljöträning för Lyra! Fanns gott om plats i ridhuset att träna gruppmomenten, fritt följ, inkallningar och fjärren, med rätt mycket störning, kanon!
 
Var tillbaka lagom till 1:a adventmiddagen (lutfisk, smaskens!) som intogs hos mamma och pappa, med Andrea, Patrik och alla fyra ungar. 
 
Och så var denna helg slut!
 
Vissa får vara i hage, vissa små bruna trivs bättre i bur...
 

Min fina fina Rissie!
 

Mötte en otroligt vacker himmel när vi kom ut från ridhuset efter utställningens slut!

 
/Cissi
RSS 2.0