Hopp, tuuunnell, hopp!

Andra tillfället på agilitykursen i dag! Nu fick vi börja med slalom, A-hindret och längdhinder, jätteroligt! Men roligast var nog ändå att få börja sätta ihop flera hinder, t ex hinder + tunnel + hinder. Det är inte helt lätt att säga kommandona i rätt tid, få hunden att göra rätt och såklart även hinna springa med själv och belöna! Men Lyra var jätteduktig och glänste såklart!! Förutom i vippbrädan, den är fortfarande läskig, det får bli mer träning på den!!

Efter kursen fick Rissie lite egentid med ett freestyle/lydnadspass, en väldigt glad och taggad hund gjorde det till ett lyckat pass!

När vi var klara hade klockan visst blivit 20.45 och det var MÖRKT! :( Usch så tråkigt det är med den kommande årstidens eviga mörker... Kvaliteten på träningen sjunker helt klart när man inte längre kan se apportbockar eller koner ordentligt, och det blir ett ständigt jagande efter ljus...det är verkligen trist, snart är vi där.

 

Dags för kurs på Sthlm Södra BK!

 

 

Rissie kan också! Vi provar lite på Tyresö BK i tisdags.

 

/Cissi

Fortfarande sommar!

Än är inte sommaren slut. I dag har det ju varit fantastiskt varmt och skönt!!

Kvällen har tillbringats med Jenny på brukshundklubben för lite lydnadsträning. Jag passade på att nöta lite detaljer med Lyra i inkallningen, vittringen och Z:at, och så lite ruta och fjärr. Lyra svarade riktigt bra och det blev ett lyckat pass!!

Efter träningen tog vi som vanligt en skogspromenad och Lyra och Jennys Ayla jagade varandra som tokar, såå bra fysträning för dem att flyga över stock och sten!

Kvällen var så varm och fin så jag svängde förbi Farsta strandbadet på vägen hem. Härligt att kunna låta hundarna springa på stranden och bada i det ljumna vattnet, lycka!!

Nu sover de djupt i soffan och jag ska ta mig en kopp te. Dörren är fortfarande öppen och det är varmt i luften. Än är inte sommaren slut.

 

 

 

 

/Cissi

Aldrig mer snaps!

Vips, så har ännu en helg flugit förbi! Det har inte blivit mycket gjort vare sig hemma eller på hundträningsfronten.

Helgen inleddes med en after work/middag på stan i fredags med arbetskamraterna. I lördags hade jag massa planer på bl a spårläggning, men det blev visst inte av. Tiden bara gick!! :( Var i goldenklubbens Shurgard-förråd och rensade med några vänner och åkte sen hem till Andrea och hämtade en säng (så nu har vi även en gästsäng i huset, inte bara i friggan!).

På kvällen var det dags för den årliga kräftskivan med en del av våra f d grannar! När vi bodde i radhuset ställde alla ut sina utemöbler på gatan så att det bildade ett jättelångbord och vi hade kräftskiva ihop. Det var alltid så roligt! Nu är vi flera som har flyttat därifrån, men traditionen med kräftätandet lever kvar och oftast är vi hemma hos Johan och Jeanette. Det blev en mycket trevlig kväll med sörplande, sjungande, dansande och babblande en bra bit in på natten!!

I dag var det däremot inte lika trevligt, har mest legat ner, illamående, och inväntat bättre tider... De där snapsarna var nog rätt onödiga ändå, urk. Kom inte iväg på någon hundträning som jag tänkt, men vid 18-tiden var jag pigg nog att träna lite på gräsmattan hemma iallafall. Lyra har varit såå uttråkad, så nu fick hon jobba ordentligt med extra mycket klurigheter, för att få lite hjärngympa.

Har varit iväg nu på kvällen till Anne, för att bolla lite idéer om hur jag kan träna Lyras ljudkänslighet. Måste hitta ett sätt att träna det utan att hon blir ännu räddare. Fick med mig bra tips därifrån, så nu får vi se om jag får till den trygghet hos Lyra som jag vill ha.

Nu är det sovdags och en ny arbetsvecka stundar. Vart tog den här helgen vägen?

/Cissi

 

 

 

 

Rissie och Lyra solar på altanen...

Min hund har flera färger...

Gick hem tidigt från jobbet i dag och passade på att lägga ett ca 400 m spår till Lyra i vår skog. Det fick ligga i ca 1 h innan lilla brun fick ta sig an det. Spåret gick över ett område som har avverkats ganska hårt, så de var mycket ris, grenar, stockar och diken som skulle passeras, och även lite våtmark hittade jag.

Oj oj vilken fart hon har!! Men hon spårar ändå noga och det gick förvånansvärt bra med tanke på att vi knappt spårat alls de senaste månaderna!! Hon hittade båda bollarna, två av tre vittringspinnar och slutleksaken som fanns i spåret, helt godkänt!!!

Rissie följde glatt efter oss i spåret till en början, men vek sedan av efter ett tag för att bada i gyttjepölar istället... Kom tillbaka överlycklig, lerig och illaluktande! Urk. Härom dagen var hon helt lila av blåbärsrullning, i dag är det tydligen en annan färg som gäller. Men huvudsaken är att hon är glad! Hon fick gå ett viltspår i söndags och klarade det bra. Hon spårar dock inte alls lika bra som Lyra och de har helt olika teknik, intressant att gå efter och studera.

Efter spåret fortsatte vi med en promenad i skogen med blåbärsplockning, finns hur mycket som helst!

Hann även med lite lydnadsträning hemma på gräsmattan, så nu har jag två trötta och nöjda hundar...

I morgon blir det träning på Tyresö brukshundklubb, dags att planera inför det!!


Glad Lyra har spårat fint!

 

 

Skogens SPA - Lerinpackning!

 

Massor av stoora blåbär i skogen!

 

Det gäller att plocka snabbt, annars finns det andra blåbärsätare som tar...

 

/Cissi

Agilitykurs

I dag har jag och Lyra börjat på nybörjarkursen i agility på brukshundklubben!

Vi var åtta ekipage med varierande raser som fick jobba två och två vid de olika hindren. I dag tränade vi på hopp (tre hopp i rad), hoppa genom däck, gå på vippbräda och springa genom olika tunnlar.

Lyra var jätteduktig men blev förvånansvärt snabbt trött, trots att vi bara jobbade ca 7-8 min per hund och sen lika mycket vila innan fortsatt arbete. Det är väl jobbigt med nya saker och intryck. Det tog säkert på krafterna att försöka gå på vippbrädan (som fast fastsatt så att den inte vippade alls), det ville hon helst inte alls, läbbigt ju!!

Tiden gick snabbt och snart var kursen slut. Nu blir det till att träna lite till nästa vecka!

Passade på att ta ut Rissie på lydnadsplanen efteråt. Hon var riktigt pigg och glad, och visade upp riktigt fina saker!!

Nu är det två väldigt trötta vovvar som ligger vid mina fötter, skönt!!

Tog med mig kameran till klubben men det blev ingen tid för sånt, bara en suddig bild med mobilen..

/Cissi

Snart kursdags!

Ibland vänder det! Kurserna som jag trodde vi inte skulle få gå i höst är vi nu helt plötsligt anmälda till, tjoho!!
 
I morgon börjar agilitykursen (5 ggr) på klubben, och om två veckor börjar vallkursen (5 ggr) på Ekerö!!
Det enda jag saknar är kanske lite lydnadskurs, vilket vi skulle behöva...men man kan inte få allt.
 
 
Nej, detta är inte Lyra, men ganska lik ändå... Bilden tagen av Sofia Olsson, kelpiegallery.com
 
Hej Kungsberga-fåren, vi kommer snart!!
 
/Cissi
 

Tävlat med höjdarna!

I dag har vi samlat erfarenhet, jag och Lyra. Vi har varit med på vår första rankingtävling! Dessa arrangeras fyra gånger per år och är väl mest till för att samla poäng för att komma på en rankinglista, som ligger till grund när lydnadslandslaget tas ut inför alla mästerskap. Dock är tävlingen öppen för alla elitekipage och jag tyckte att det vore en bra grej att se hur det går till och samtidigt få bra träning i allt vad det innebär att tävla i inomhushall med annorlunda ljus, ljud och annat som man inte får utomhus. Dessutom var upplägget helt annorlunda mot en vanlig lydnadstävling, momentordningen var omvänd och dessutom uppdelad på två omgångar. Varje omgång avslutades med ett av gruppmomenten. Jag ville testa upplägget och även få se hur landets allra bästa ekipage hanterar situationen, och såklart få njuta av fina lydnadsrundor från läktaren!

 

Så 04:45 var det uppstigning i morse och en timme senare var jag i bilen på väg till Kungsör, härliga morgonstund! :) Jenny och Nike var också anmälda, roligt att dela tävlingsupplevelserna med en träningskompis som vet hur vi funkar på träningsplan! Så, tack Jenny för en bra dag, det är guld värt!!!!

 

Jag bestämde mig för att avstå liggandet i grupp och senare bestämde jag mig även för att avstå sitt i grupp. Gruppmomenten strulade ju på förra helgens tävling och det kändes inte rätt att göra dem i den här svåra miljön, även fast jag har tränat massor på dem (på olika platser med olika störningar) hela veckan och det har gått bra. Eftersom jag inte var ute efter ett 1:a pris och visste att bedömningen skulle vara hårdare än på vanliga klubbtävlingar, så såg jag ingen vinning i att göra gruppmomenten denna gång. Jag är väldigt nöjd med mitt beslut, såhär i efterhand kan jag konstatera att det nog hade blivit rätt så jobbigt för Lyra i dessa moment.

 

Vi fick startnummer 16 av 25 så jag hade gott om tid att titta på de duktiga ekipagen innan. Och även hinna bli rejält nervös, usch vad jobbigt det är!! När vi väl gick in på plan kändes mitt huvud lite som att det var fullt av bomull, tänkte på alla som kollar och hur skulle Lyra reagera där inne och tänk om jag sa fel kommandon, bli blockerad osv osv....

 

Trots detta fick vi till en bra känsla ändå, fjärren kändes helt okej (förutom att hon inte ville lägga sig som sista skifte) och sedan var det hopp-apport, vittring och apporteringsdirigering som följde och de kändes rätt bra, inga stora missar och Lyra verkade koncentrerad på mig. Vi hade en bra känsla när vi gick ut efter första omgången, skönt!!!

 

Sedan följde ett antal timmars väntan innan det var dags för oss att gå in och göra våra fyra sista moment.

 

Första momentet var sändande till rutan. Lyra gjorde ett fint konskick och sprang sedan i bra fart in i rutan (som stod väldigt nära en sarg och bakom den var publiken). Hon ville inte lägga sig på mitt första kommando och när jag sa det en gång till var det någon som precis då tappade en burk på läktaren...Lyra reagerade och tyckte det var läskigt, och kom springande till mig! Skit oxå!!! Jag ville verkligen INTE ha fler ljudrädslor nu!!! Sedan följde inkallningen och den kändes ändå bra, trots att hon nog hade kvar oro i kroppen. Dock ville hon INTE springa sista sträckan till mig (jag stod vid den läskiga rutan/publiken ju!) så hon stannade på behörigt avstånd och jag fick lägga till ett "fot" för att hon skulle komma in. Det efterföljande Z:at kändes helt okej, förutom att hon missade sista skiftet (ligg). Som sista moment var fritt följ med lite svårigheter som t ex vänster och höger om halt direkt från språng (det har vi nog aldrig tränat på...). Trots lite okoncentration tyckte jag ändå att Lyra skötte sig bra och vi hade bara några småmissar (enligt mig).

 

Generellt sett är jag nöjd med dagen, vi har fått massor av erfarenhet av olika slag och jag är nöjd med Lyras och min insats. Dessutom är det alltid kul att träffa så mycket trevligt folk att prata med och se dem tävla, inspirerande!

 

När jag kom hem och parkerat i soffan passade jag på att ta fram vårt domarprotokoll (som jag inte tittat på tidigare). Ok, jag visste att bedömningen här var hårdare än normalt och det var många poäng hos andra ekipage som man tyckte var alldeles för låga, men jag blir ändå lite ledsen när jag läser lappen. Alltså, hur har vi ens kunnat klara klass 1 när det är så himla mycket som är dåligt hos oss??

 

Nu sitter jag här och surar och äter smågodis.

 

Här är poängen:
Sitt i grupp  - Avstår
Ligg i grupp - Avstår
Fjärrdirigering - 5,5 p halvsitt, missar en position, sitter vid avslut
Vittringsprov - 7 p tugg
Hopp-apport - 8,5 p tveksamt gripande, snett sittande
Apportering m dirigering - 7,5 p långt handtecken + kroppshjälp (kanske lutar jag mig åt sidan??), snett sättande
Rutan - 0 p bryter moment
Inkallning m ställande och läggande - 6 p ngt steg i stå, tempo sista sträckan, extra kommando vid avslut
Z - 6 p trampar ngt i sitt, tidig start från stå, ligger ej, föraren växlar tempo vid upptag
Fritt följ - 6 p sitter ej i halt, snett sättande (flera), vid i helt om (flera), sent sitt, växlar position i sidled och fram/bak

 

Ingen rolig läsning direkt! :( Jag ska försöka se detta som bra tips på vägen och en del saker vet jag ju att vi kan ha problem med (sneda sättanden)... men det är inte lätt när självförtroendet får sig en ordentlig törn, ska man verkligen hålla på med det här? Ja, såklart, det är världens roligare grej!!! Men ibland är det svårt att känna så bara...

 

Jag tittar på platsliggning från läktaren...
 

 

/Cissi

Räkfrossa och kirurgmottagning

I kväll har jag njutit av räkfrossa på Årsta slott tillsammans med Annie, Erik, min guddotter Emma samt Monica & Henrik. Gott och trevligt! Men de borde haft ett dessertbord också, bättring tack!!

Hann med lite hundträning på hemmaplan innan, i dag fick Rissie mest tid och hon var jätteglad!! Funderar på om jag ska testa en elitlydnadsstart till med henne innan jag ger mig... Gruppmoment blev det såklart också, extra lång tid. Inga problem för någon av dem, men inte heller någon särskild störning.

Sista timmen innan läggdags har jag tagit mig an den långa operationskö som bildats på sistone... Mängder av mjukdjur har drabbats av söndergnagda öron, uppsprättade magar och kuperade svansar, så de behövde lagning med nål och tråd av kirurg Mårtenson! :) Nu har kön kortats ner något, så nu är det läggdags!

Justja, fick mejl om vallningskursen i dag! Tyvärr kunde jag bara 3 av 5 datum, så vi får nog avstå. Dessutom var de flesta tillfällen på vardagkvällar, och då behöver jag ta kompledigt från jobbet för att hinna hem och hämta Lyra och sedan köa hela vägen ut till Ekerö. Jättesynd!!

 

 

Smyger i buskarna när hundarna tränar Ligg i grupp...

 

 

Räkfrossa! Smarrigt. Emma på väg att hugga in.

 

Det fanns mer än räkor.

 

Mjukdjur i operationskö och under slakt....

 

/Cissi

Åter till vardagen

Så är semestern slut och man är tillbaka på jobbet. Det har varit fyra sköna lediga veckor med massor av sol och bra stunder. Varken den planerade ommålningen av garaget och friggan eller staketbygge runt tomten blev visst av, men mycket annat har hunnits med och det är ju faktiskt viktigt att vara lite ledig också....

Allt är som vanligt på jobbet, förutom den nya fina kaffemaskinen på mitt våningsplan som faktiskt gör fantastiskt gott kaffe!! 10 meter från mig...mmm! Än så länge är det väldigt lugnt på jobbet, men det drar väl igång snart på allvar.

Passade på att påbörja min introduktion till stenografin i dag. Jag har två kollegor som använder det och det verkar så himla praktiskt!! Jag skriver iofs snabbt på datorn men ibland orkar/kan man inte ta med den på möten, och då är stenografin perfekt! Och sen vore det ju supercoolt att kunna!!! Jag tänkte ge det ett försök (verkar inte helt enkelt att lära sig...) och fick i dag lite starthjälp av ena kollegan att sätta igång. Spännande!!

Har i kväll tränat på brukshundklubben med Jenny, Anette och Vanessa. Precis när vi skulle gå ut på planen kom en blixt och åskan mullrade nära! Det fortsatte så ett bra tag, och Lyra låg darrandes och flämtandes i bilen, stackare! Jag väntade till sist med henne och då var det helt plötsligt blå himmel! Dock var hon fortfarande lite orolig, vilket visade sig i en del av momenten. Hon är så duktig min lilla bruna, trots att hon är rädd så gör hon ändå sitt bästa! Vi fick till bra gruppmomentträning också, som hon klarade bra. Även träningen på gruppmomenten i går och i söndags har gått bra. I går utrustade jag Jenny med två kastrullock som hon gick och störde med samtidigt...inga problem för Lyran! Nu är det bara att fortsätta kommande dagar och sen hoppas jag att hon kan vara trygg på lördagens tävling.

Jo förresten! Det blir tyvärr ingen agilitykurs för oss. Klubben har slarvat bort min anmälan (trots att de först bekräftat att de fått den), så vi kom inte med!! Jättetråkigt. De bad inte ens om ursäkt för sin miss, trist inställning.

Nu hoppas jag att vallkursen blir av iallafall, annars har vi inget alls i höst!!

/Cissi

Tävlat!

I går var det dags för Kelpieklubbens Östra avdelning att anordna sin kelpiespecial! Denna gång hölls det i Aspuddsparken och vi var anmälda till elitlydnaden. Den största delen är dock utställningen, men eftersom Lyra dels inte är i full päls och dels inte gillar utställningar så hoppade vi över den biten.

Det var tidig uppstigning och vi åkte hemifrån vid 06.40 eftersom samlingen var redan kl 07.30. Efter lite väntan var det så dags för gruppmomenten, dvs sitt och ligg i grupp. Precis innan vi skulle börja kom jag och Jenny (som tävlade Nike) på att vi hade våra hundar parkerade i burar på samma ställe där vi förare sedan skulle gå och gömma oss i gruppmomenten. Skulle detta påverka våra hundar, att deras burar och grejer fanns där? Ingen aning! Hade vi tränat på detta scenario? Nej! Blev jag något orolig? JA! Ja, ja. Det var för sent att göra något åt saken då och vi gick in för att göra Sitt i grupp. När NÄSTAN hela tiden (2 min) hade gått hände det som man INTE vill ska hända, Lyra lämnade sin plats och kom springande till vårt gömställe! Hon såg lite låg och orolig ut, vad hade hänt?? Enligt Kerstin E (som hade kommit för att kolla på oss) och domaren Yngve hade det kommit ett plötsligt ljud (från högtalarna kanske) och strax därefter reste Lyra sig. Jag funderade såklart även på om burens placering kan ha avgjort, hon vaktar ju gärna den och ville kanske kolla så att ingen stod för nära...? Såå himla tråkigt, men jag hörde mig för lite och de som sett sa att hon inte sett särskilt rädd ut, vilket gjorde att jag valde att gå in och göra Ligg i grupp. Men så fort vi ställde upp kände jag hur Lyra spände sig i hela kroppen och jag fick ge tre kommandon innan hon lade sig ner! Ångrade mig då att jag valt att göra momentet, men tänkte att det nog inte gick att bryta då (får man det??). Så vi gick iväg och gömde oss. Det tog nog inte ens 20 sekunder så kom Lyra springande till vårt gömställe och sprang rakt in i sin öppna bur och satte sig, darrandes!!! Skit skit skit!!!! Lilla känsliga hund!

Vi gick iväg och lekte och gjorde gruppmomenten på egen hand på annan plats, och nu såg hon lugnare ut. Hoppas att detta nu inte blir ett problem framöver!! Det blir till att träna massor av gruppmoment med ljud-störningar framöver!

Ok, trots att vi nu i stort sett hade missat chansen till poänggränsen för ett 1:a pris valde jag ändå att gå in och köra programmet, som en bra erfarenhet. Och för att inte åka hem med en rädd hund med dåliga minnen i bagaget. Det var en ganska svår miljö med mycket störning i form av skällande/morrande kelpisar som publik, tävling i klass 2 precis bredvid och ett inte helt enkelt upplägg.

Jag är glad att vi gick in och körde, för vi fick en bra stund där inne och hade riktigt kul!! Det kändes tryggt och stabilt och vi fick visa upp en hel del fina saker, en skön känsla!! Detta blev definitivt en boost för framtiden! Här är poängen:
Fritt följ - 9 (satt snett några ggr)
Z:at - 10
Inkallning - 10
Rutan - 8,5 (sprang från konen till annan utställd kon, kom i farten på att det var fel och sprang in till rutan, utan ngt kommando från mig, bra att hon tänkte om!)
Dirigeringsapportering - 9,5 (lite sned ingång)
Apport över hinder - 10
Vittringsprov - 9 (lite sned & luftig ingång)
Fjärrdirigering - 5 (kom fram i flera skiften, alldeles för mkt)
Totalt 236,5 p (ett 2:a pris)
Hade vi fått bättre på fjärren så hade vi tagit ett 1:a pris, TROTS nollade gruppmoment, det är inte illa! :)

Vi stannade ett tag efteråt och kollade på utställningen och var lite sociala. Roligt att se så många kelpies samlade på en plats, och fascineras över hur olika de kan se ut! Och kul att prata med uppföderska Maria och även Kristina som har Lyras syster Lexi! Kennel Walkabout höll fanan högt och Lexi kammade hem priset som årets lydnadsmästare (de tävlade i klass 2, men man räknar ut en mästare genom ngn procentsats så att alla klasser tävlar om priset), en titel som Lyra vunnit de två senaste åren, jättekul att det stannade "inom familjen"!! :)

På eftermiddagen kom mina kära kollegor Angelica och Hillevi över för en sedan länge planerad tjejkväll. Det blev massa pladder, drinkar i solen på altanen, grillmiddag, vin, bubbelbadande under stjärnhimlen och nattsuddande. De fick även inviga att sova i friggan, vilket tydligen gick jättebra! I dag har det blivit långfrukost i solen och nu har de nyss åkt hem. Det innebär att det börjar bli dags att dra sig mot brukshundklubben och ett träningspass med Jenny! Vi ska träna gruppmoment...!!!

Mojito-tajm!

 

 

Friggan klar för övernattning!

 

/Cissi

Kvällsbad

Det gäller att passa på att njuta av kvällarna nu innan de blir för mörka. Har varit och badat alla tre doggies och vi njöt nog lika mycket allihop! Det är sådana tillfällen jag sparar i minnet och tar fram mörka kalla vinterkvällar.

Har i dag varit en sväng till Myrorna i Hjorthagen med mamma, Andrea och Estrid & Elsa. Hittade en del bra och fina grejer, alltid roligt att fynda!

Sedan har jag målat lite fönster och dörrar på friggan, och såklart tränat med hundarna på tomten! Vittringen har börjat strula med Lyran, sådär lagom inför tävling...!! :( Nu blir det till att lägga extra krut på det momentet!

Men nu, sova! I morgon kör vi heldagsträning på brukshundklubben, jippie!

 

 

 

 

/Cissi

Varm träningstävling

I dag har jag och hundarna varit på Danderyd-Täby Brukshundklubb och träningstävlat med bl a Johanna och Pi (Lyras halvsyster). Vi var inte såå många (5 ekipage varav 3 i elitklass) men en nästan ny plats och en tävlingsledare som vi inte brukar ha gjorde ändå att det kändes tävlingslikt, vilket var jättebra!

Det var riktigt varmt, solen gassade och luften stod stilla. Trots detta höll Lyra ihop bra och hon kändes inte särskilt påverkad av värmen, väldigt skönt!!

Vi hade lite koncentrationssvårigheter i fria följet och så blev det lite problem med vittringen. För övrigt kändes allt bra och stabilt, skön känsla! Fick lite tips och tankar om saker som vi kan förbättra, det är himla bra med nya ögon som ser en. Har en plan fram till lördagens tävling, det ska bli jättespännande att se hur det funkar eller om jag lagt upp det helt fel! Men vi ska ju vara i eliten ett tag tänkte jag, så det finns gott om tid att testa olika förberedelser framöver...

Nähä, dags att gå på en kort kvällsprommis i MÖRKRET! Flocken är tillfälligt utökad med Onni som är här till på torsdag, mysigt med en extrahund!

/Cissi

Snart hemma igen

Finlandssemestern lider mot sitt slut. Har haft härliga dagar i älskade Ekenäs hos faster Neta med familj i deras stora hus med folk som kommit och gått. Har tagit sköna cykelturer i solen, njutit av kvalitetstid med fina samtal med gammelfaster Maja, upplevt en mysig helg ute på mina gudföräldrars holme och nu avslutningsvis ätit en god middag och övernattning hos morbror Stefi utanför Åbo.

Det har verkligen varit en lyckad resa med kanonfint väder!! Massor av god mat och dryck har det bjudits på, och så lite bastubad med havsdopp. Är så glad och tacksam över den gästfrihet vi möts av överallt, och över de släktingar jag har.

I morgon blir det dagfärjan hem och ytterligare några dagars ledighet, med bland annat massor av hundträning! Förresten har jag fått rapporter hemifrån att Rissie slutat att harkla sig, så avmaskningen verkar ha gjort susen, hurraa!! Nu längtar jag hem till mina fyrbenta kompisar!!

Några bilder från resan:

 

 

 

 

 

 

 

 

Tack Ekenäs, vi ses snart igen!

 

/Cissi

RSS 2.0