Hopp, tuuunnell, hopp!

Andra tillfället på agilitykursen i dag! Nu fick vi börja med slalom, A-hindret och längdhinder, jätteroligt! Men roligast var nog ändå att få börja sätta ihop flera hinder, t ex hinder + tunnel + hinder. Det är inte helt lätt att säga kommandona i rätt tid, få hunden att göra rätt och såklart även hinna springa med själv och belöna! Men Lyra var jätteduktig och glänste såklart!! Förutom i vippbrädan, den är fortfarande läskig, det får bli mer träning på den!!

Efter kursen fick Rissie lite egentid med ett freestyle/lydnadspass, en väldigt glad och taggad hund gjorde det till ett lyckat pass!

När vi var klara hade klockan visst blivit 20.45 och det var MÖRKT! :( Usch så tråkigt det är med den kommande årstidens eviga mörker... Kvaliteten på träningen sjunker helt klart när man inte längre kan se apportbockar eller koner ordentligt, och det blir ett ständigt jagande efter ljus...det är verkligen trist, snart är vi där.

 

Dags för kurs på Sthlm Södra BK!

 

 

Rissie kan också! Vi provar lite på Tyresö BK i tisdags.

 

/Cissi

Fortfarande sommar!

Än är inte sommaren slut. I dag har det ju varit fantastiskt varmt och skönt!!

Kvällen har tillbringats med Jenny på brukshundklubben för lite lydnadsträning. Jag passade på att nöta lite detaljer med Lyra i inkallningen, vittringen och Z:at, och så lite ruta och fjärr. Lyra svarade riktigt bra och det blev ett lyckat pass!!

Efter träningen tog vi som vanligt en skogspromenad och Lyra och Jennys Ayla jagade varandra som tokar, såå bra fysträning för dem att flyga över stock och sten!

Kvällen var så varm och fin så jag svängde förbi Farsta strandbadet på vägen hem. Härligt att kunna låta hundarna springa på stranden och bada i det ljumna vattnet, lycka!!

Nu sover de djupt i soffan och jag ska ta mig en kopp te. Dörren är fortfarande öppen och det är varmt i luften. Än är inte sommaren slut.

 

 

 

 

/Cissi

Aldrig mer snaps!

Vips, så har ännu en helg flugit förbi! Det har inte blivit mycket gjort vare sig hemma eller på hundträningsfronten.

Helgen inleddes med en after work/middag på stan i fredags med arbetskamraterna. I lördags hade jag massa planer på bl a spårläggning, men det blev visst inte av. Tiden bara gick!! :( Var i goldenklubbens Shurgard-förråd och rensade med några vänner och åkte sen hem till Andrea och hämtade en säng (så nu har vi även en gästsäng i huset, inte bara i friggan!).

På kvällen var det dags för den årliga kräftskivan med en del av våra f d grannar! När vi bodde i radhuset ställde alla ut sina utemöbler på gatan så att det bildade ett jättelångbord och vi hade kräftskiva ihop. Det var alltid så roligt! Nu är vi flera som har flyttat därifrån, men traditionen med kräftätandet lever kvar och oftast är vi hemma hos Johan och Jeanette. Det blev en mycket trevlig kväll med sörplande, sjungande, dansande och babblande en bra bit in på natten!!

I dag var det däremot inte lika trevligt, har mest legat ner, illamående, och inväntat bättre tider... De där snapsarna var nog rätt onödiga ändå, urk. Kom inte iväg på någon hundträning som jag tänkt, men vid 18-tiden var jag pigg nog att träna lite på gräsmattan hemma iallafall. Lyra har varit såå uttråkad, så nu fick hon jobba ordentligt med extra mycket klurigheter, för att få lite hjärngympa.

Har varit iväg nu på kvällen till Anne, för att bolla lite idéer om hur jag kan träna Lyras ljudkänslighet. Måste hitta ett sätt att träna det utan att hon blir ännu räddare. Fick med mig bra tips därifrån, så nu får vi se om jag får till den trygghet hos Lyra som jag vill ha.

Nu är det sovdags och en ny arbetsvecka stundar. Vart tog den här helgen vägen?

/Cissi

 

 

 

 

Rissie och Lyra solar på altanen...