Hektisk helg!

Söndag kväll och jag är helt dagvill...vart tog den här helgen vägen!?! Jobbade i går några timmar och i dag har jag varit på jobbet från 10.30-19.30... Men nu har Kommunal tecknat ett nytt riktigt bra avtal, utan att konflikten behövde bryta ut!!! Känns skitbra och vi är många som är rätt så trötta nu efter många veckors hårt arbete med snabba puckar, stress, kvällsjobb och upp- och nergångar.

Men jag har inte bara jobbat i dag. Fick lite permis på eftermiddagen när vi hade presskonferens, så jag kunde åka iväg och vara med familjen två timmar... Jag och Andrea hade bokat bowling vid Mariatorget och brunch på Rival efteråt för hela familjen, som födelsedagspresent till mamma. När vi bestämde detta visste jag ju såklart inte hur min arbetssituation såg ut, och det var väl inte optimalt att dra från jobbet denna dag. Men inte mycket att göra åt saken, bättre att vara med en stund än inte komma alls! Blev tyvärr tvungen att jobba lite mellan bowlingrullandet, tur att jag tog med mig både ipaden och datorn, mitt mobila kontor! Brunchen efteråt gick fort, den var sämre än vad jag förväntat mig, men nu vet man det!

Efteråt var det tillbaka till jobbet för en massa pyssel och skrivjobb, varsel ska återtas, info ska ut till en massa olika ställen, konferenser, videokonferenser och möten ska bokas för att informera om allt nytt osv...

Några klunkar vin för att fira nya avtalet hann jag med men firande orkade jag inte med idag, det tar vi en annan dag! Och egentligen är vi inte klara än, det här avtalet är vårt största, men nu har vi ca 60 avtal till att teckna på olika områden fram till oktober! Så det kan bli fler varsel framöver om det vill sig illa...

 

I morgon börjar fokusförflyttning för mig från 100 % avtal till typ 50 % avtalsjobb och resten mot Kommunals kommande kongress i slutet av maj. Jag sitter med i det s k presidiet och sitter på scenen tillsammans med ordförandena i alla fyra kongressdagar för att sköta teknik runt dagordning, voteringar, talarlistor m m. Ett kul jobb som kräver full skärpa hela tiden! 

Tack och hej!

Discobowling, yeah! 

 

Efterrätt på brunchen. Stället var fancy men alldeles för lite mat av min smak.

 

Mitt lätt röriga skrivbord med blandat innehåll...

 

/Cissi

Full fart igen!

Nu har det gått fyra veckor sedan Lyra kastrerades och vi har försökt vila, undvika hopp och snabba rörelser sedan dess. Det har inte alltid varit så lätt, den lilla bruna har haft MYCKET spring i benen redan från dag 2... Jag har väl inte hållit mig helt till rehabplanen jag satte upp, men ganska nära har vi varit.

I veckan fick hon börja vara lös på promenaderna och i dag var så första träningspasset vi skulle göra alla springmoment. Jag och Fia hade ridhustid såhär på fredagkvällen.

Det kunde ju gå hur som helst och jag förväntade mig KAOS i pipljud och rusningar....Men jag blev väldigt glatt överraskad av min lilla fartraket! Bra koncentration, fin fart, inte mycket strul och hon var kontrollerbar!! Tjoho! Hon är bara såå rolig att träna med! Det enda som strular är fjärren, men det kommer väl...

Är lite ledsen över att jag missar den inbokade träningstävlingen vi skulle varit på imorgon med både Lyras mamma Kylie, syster Lenka och halvsyster Pi! Det hade varit skoj att köra igenom hela elitprogrammet där. Men jag måste in och lördagsjobba lite istället, vi vet inte om vår varslade konflikt bryter ut på måndag eller inte.

Nu ska vi sova!

/Cissi

Pang!

I dag kunde jag för ovanlighetens skull gå hem strax efter 16 från jobbet, tidigt och superskönt!!! Perfekt, då skulle jag ju hinna med en massa på kvällen!!

Hem och byta om till hundträningskläder, in med träningsväskan och hundarna i bilen och iväg, här ska tränas!! Först ett shoppingstopp på Jula och sen till vår träningsställe, en perfekt gräsmatta vid Fredrika Bremerskolan. Jag började med en promenad och ställde sen ut lite attiraljer på planen och satte igång för att värma upp Lyra. I dag tänkte jag börja lite med några fartmoment efter sjukskrivningen!

PANG!!!!! Det lät som en raket eller smällare precis i närheten!! Lyra drog till bilen, men kom snabbt tillbaka igen, skakandes som ett asplöv.

Jaha, där var den träningen inställd. Snopet! :( Så trist när det händer gång på gång att det smäller under träning!! På gårdagens pass med Laila och Anette smällde det såklart precis när Lyra och jag tränade!!

Så det var bara att åka hem och sura. Testade ändå att träna lite hemma på gräsmattan efter ett tag och det gick faktiskt jättebra!! Inget tecken på rädsla och Lyran jobbade på bra, skönt. Även Rissie fick sig ett pass och hon var glad över det.

/Cissi

Söndagsjobb när solen skiner ute

I dag var det dags för goldenklubben Stockholm/Gotlands årliga Goldendag! Jag hade tyvärr ingen möjlighet att vara med under själva dagen, men jag kunde iallafall hjälpa till på morgonen att hämta alla prylar från vårt förråd och ställa iordning allt på plats vid Farsta gård. Så kul att träffa alla vänner, en del av dem träffar jag bara en gång per år!! Och vilket fantastiskt väder då, VARMT och soligt! 
 
När allt var på plats drog jag och hundarna till mitt jobb. Jag hade lovat att komma in tre timmar och fixa med några grejer tillsammans med två ombudsmän. Dock visade det sig inte vara så enkelt som vi tänkt oss, det tog nästan sex timmar! :( Lite stressigt att sitta inne när det var så fint väder ju! 
 
När jag äntligen kom därifrån var det raka vägen hem för att äta, mata hundarna och byta om. Sen drog vi till skogen, skööönt!!! Jag lade ett spår och medan det låg till sig blev det promenad och varsitt lydnadspass för dem. Spåret var 250 m i skogen med tre vinklar och bollar och en pinne i spåret. Lyra var lite väl het, missade pinnen men inte bollarna. Galopperade hela tiden! Gick sen samma spår med Rissie, där gick det i fin trav och till och med skritt på slutet....vilken skillnad! 
 
Nu är vi alla tre nöjda och TRÖTTA! 
 
Förbereder Goldendagen i härligt väder!!
 
Jobb, jobb, jobb fast solen lyser lockande därute....
 
Hundarna jobbar hårt...
 
Kvällsspår med båda hundarna... En gick FOOORT och en rätt så långsamt!
 
/Cissi
 

Solig lördag!

Har haft en härlig dag hemma denna soliga lördag! Varit ute på tomten hela dagen, eldat massor, sågat upp en hel del stockar, burit dessa stockar, planterat om blommor, druckit kaffe i solen...sköna grejer helt enkelt!

Micke bytte däck på min bil och skulle sen köra ner Toyotan till garageinfarten. Tokigt bara att den tillfälligt stod i vår backe och handbromsen pajade...Tur att grannens staket inte var så helt och fint innan, eftersom det satt en liten turkos bil i det sen!! Oops!! Tur också att samma granne har en fyrhjulsdriven bil som kan dra upp små turkosa bilar från diken, hmmm. Nu står den och inväntar sin plats i bilhimlen tror jag...

Innan solen gick ner hann jag gå ett spår med Lyra på åkern hemma. Första spåret för i år, så jag gjorde det snällt och kort. 200 m med två bollar och en skogspinne i spåret, hon plockade upp alla tre, tjoho!! Belöningen vid slutet var ett helt nytt och smaskigt märgben, lycka!!!!

Nu = Chips, rosévin och bubbelbad!

Tomtpyssel. Högarna har minskat i dag men det tar verkligen aldrig slut...

 

Omskolning av sommarblommebebisarna.

Men vad gör lilla turkosa i diket...?

Kvällsspår i solnedgång...

 

/Cissi

Vårobservationer

Tre veckor sedan kastreringen. Nu är det dags att börja med lite längre promenader för Lyra, äntligen!!

Jag tycker att rehabiliteringen har gått bra och i stort sett enligt planen. Hon får fortfarande sova i hagen (men delvis eftersom hon gillar att vara där) men får nu springa i trappan och så tränar vi lite försiktigt. I dag på middagspromenaden fick hon vara lös en liten stund.

Så härligt att gå lite längre i solen på grusvägarna med hundarna lösa igen!! Stannade till och tränade med båda doggarna som blev väldigt glada!

I kväll var det verkligen vår i luften!

Vårblommor på tomten!!

Träning på kvällskvisten.

Härlig middagspromenad!

Dikesplaskande och grönt gräs....

 

/Cissi

Vill träna!

Sitter på bussen hem från jobbet, gick vid 20.40... Det blir långa och fulltecknade dagar nu. Men jag klagar inte, det känns meningsfullt och viktigt det vi håller på med! Det ska nog bli bra.

Är trött på att inte kunna träna ordentligt. Både mig själv (hinner ju aldrig!) men framförallt min lilla bruna!! Hon får fortfarande ta det lugnt, går fortfarande bara koppelpromenader och så får det bli minst en vecka till. Men det är såå segt!!!

Längtar efter fartmomenten....och att få komma ut och löpträna med henne på grusvägarna hemma.

/Cissi

Heldagsträning i Alunda

I dag har Kommunal varslat om stridsåtgärder i form av nyanställningsblockad och strejk för anställda i kommuner och landsting. I fredags lades ju förhandlingarna ner eftersom motparten SKL inte verkar vilja förhandla. Det ska bli intressant att se om konflikten behöver bryta ut (den 29/4 i så fall) eller om de hittar en lösning innan dess. Oavsett innebär det en hel del jobb för min del.
 
Trots massor av jobb fick jag ändå ledigt i dag för att åka till Alunda och träna hund hela dagen för Niina Svartberg tillsammans med Anette, Laila, Kerstin och Fia!! Tur att man har en arbetsgivare som förstår vad som är viktigt... :)
 
Eftersom Lyra fortfarande hålls lugn efter kastreringen kunde vi inte riktigt göra alla roliga fartfyllda moment. Så därför följde Fia & Alva med för att ta hälften av mina fyra pass. Vi hann ändå träna en del (även fast både jag och Lyran hade velat träna mycket mer!!!) och tittade på framförgåendet/sändandet, skall, kryp och tittade på detaljer i fjärren och höger om halter i fria följet som jag då och då verkar tappa bort på något sätt...! Vi hade en bra heldag utomhus på Olandstraktens brukshundklubb i delvis regn, delvis uppehåll och blåst... Men många bra tips fick vi med oss allihop, som vanligt!! Så nu är det bara att träna träna träna, taggad!!!!!
 
 
/Cissi
 

Elda elda

Äntligen en vårdag med varmt väder, hääärligt!!! Jag har tillbringat hela dagen ute på tomten med hundarna. Pappa har lagat motorsågen så jag gick loss på en stor hög med gamla brädor, diverse stockar, stubbar och pinnar, kul men man blir rätt trött i kroppen! Och mycket att det som sågas upp fick jag sen köra i vedklyven vilket också är ganska tungt, tror att jag kommer att ha rejält med träningsvärk i morgon! Kommer nog att drömma om träbitar av olika storlekar i natt...
 
Eldade i sex timmar i tunnan och fick bort en hel del. Men fortfarande är det en himla massa högar överallt, men det minskar sakta...
 
Avslutade dagen med god söndagsmiddag hos mamma och pappa tillsammans med Micke, Andrea och Patrik.
 
Nu måste jag försöka skriva ner en plan för morgondagen då vi har en heldag hundträning hos fröken Niina Svartberg i Alunda!!
 
I går vann förresten en som jag känner 1,2 miljoner + en bil för drygt 300 000 kr på Postkodlotteriet, helt galet!!! Häftigt, så glad för deras skull, måste kännas riktigt overkligt!!!!
 
Ett otrevligt vårtecken! Golfbanan börjar titta fram under snön, inte kul tycker vi! Snart springer det väl runt en massa golfare där också, jättedumt!
 
Ett trevligt vårtecken! Påskliljor på gång.
 
Hade tänkt elda lite nedanför garaget, men det är rätt svårt med all snö... :(
 
Blev några timmar på baksidan istället, högarna försvinner sakta sakta...
 
En himla massa vedklyvning blev det också!
 
Hundarna myser i solen!
 
Livsnjutaren Rissie ääälskar sol och lägger sig gärna och tar en tupplur...
 
I dag har jag gjort en mellanvägg till min bil, första gången jag använde en vinkelkapmaskin (för att kapa till kompostgallret på lite olika ställen). Händigt värre.
 
/Cissi

Ett grått Kungsträdgården

Puh, nu är det äntligen helg efter en intensiv arbetsvecka! Det är både kul och spännande med avtalsrörelse, men man blir så trött eftersom det gäller att hela tiden vara på tårna, kunna ta snabba beslut, ändra sig och vara beredd på allt.
 
Har haft en del kvällsmöten och även tidiga morgonmöten och lunchmöten, och så en del möten däremellan... I torsdags kom vår stora avtalsdelegation tillbaka till Stockholm igen och vi tillbringade två dagar i Polstjärnan på Sveavägen med dem. Det gick väldigt mycket upp och ner med förhandlingarna, på fredag förmiddag såg det väldigt lovande ut och vi bestämde att delegationen skullle stanna kvar för att förhandla vidare. Jag fick fixa 85 hotellrum för natten, fördelat på lite olika ställen, allas hemresor avbokades och alla var taggade att fortsätta. Sju timmar senare avblåstes alltihop och förhandlingarna ajournerades över helgen, förutsättningarna hade ändrats och tagit en helt annan vändning! Så då var det bara att försöka boka nya hemresor till lördag morgon, sova kvar i Stockholm fick de göra nästan allihopa, eftersom det var fredagkväll och inte kunde komma hem. Så kan det gå! Nya tag nästa vecka. Hoppas att det blir ett avtal snart, men då måste det såklart vara ett bra sådant. Hittills har parterna varit för långt ifrån varandra och inte hittat någon lösning.
 
Så det blev ännu en ledig helg istället för jobb för min del!! Och jag kunde åka in till Kungsträdgården på förmiddagen till Hundägardagen, som Svenska Kennelklubben anordnade. Jag hade lovat att stå i golden retrieverklubbens monter om jag var tillgänglig, så jag tog pendeltåget in med båda vovvarna och hängde i montern några timmar i ett väldigt ruggigt och rätt så kallt kungsan. Jag orkade inte gå runt och titta på de andra montrarna eller aktiviteterna/uppvisningarna, frös så mkt efter två timmar att vi gick raka vägen till centralen och åkte hem.
 
Vilken skillnad det är på mina hundar alltså...Rissie följer med överallt helt problemfritt, trippar vid min sida när vi går på stan och lägger sig för att vila på pendeltåget/tunnelbanan. Lyra däremot stressar upp sig och flämtade så mycket så att jag trodde tungan skulle trilla ut när vi åkte tåg! Och att gå inne i stan....huh så jobbigt med alla människor, bilar, ljud, skyltar, affärer osv!!! Nä hon är en riktig lantis-hund hon.
 
Eftermiddagen spenderades med Micke hemma hos hans brorsa Peter och hans Madde i Nacka, på en lååångfika, trevligt!
 
Nu är brasan tänd, middagen uppäten och jag ska träna lite smått med Lyran innan det är dags för soffläge!
 
Lyra åker pendeltåg och det är faktiskt INTE kul! Jätteläbbigt.
 
Rissie låg såklart lugnt på golvet hela tiden. Här provar Lyra det, men inte i så många sekunder...
 
Lyra spanar in Plattan, skumt ställe.
 
Ett gråregnigt kungsan...
 
Besökare i vår monter.
 
Hej! Vill någon klappa oss? (observera den lilla bruna till höger...katten bland hermelinerna).
 
Rissie fick mycket godis för sitt tiggarknep... Här tillsammans med Trixie.
 
Många klappvänliga hundar i montern är bra! Och kul att vi lyckades få blandade färger också!
 
Viss godisätning förekom också...
 
/Cissi

Lugn och fin...

I dag har det blivit lite kvällsträning med Anette, Laila och Jenny och det var LJUST hela tiden, skönt!! Något som inte var lika skönt var den kalla temperaturen, brr! Men vi kämpar på på vår egen lilla lokala Fredrika brukshundklubb (som består av en parkeringsplats)...längtar till gröna fina gräsplaner!

Vi pysslar ju fortfarande bara med lugna aktiviteter, rätt så trist. Men det gör iallafall att Z:at börjar bli bra, vi börjar få till det nu, tjoho! I dag passade jag på att träna lite bruks också, framförgåendet. Precis då stannade en äldre man på gångvägen bredvid och kollade på när vi gjorde om och om igen. Han kom till slut fram och gav mig lite tips, sa att han hade tävlat en massa bruks typ på 70-talet å lite sånt. Ett bra tips som jag ska ta med mig fick jag, ska bli intressant att se hur det går med denna oväntade hjälp!

Ikväll har jag även hunnit med en sväng till veterinären för att kolla operationsärret. Det både såg och kändes bra sa hon, skönt. Men hon påpekade vikten av att hålla Lyra lugn ett tag till, hur svårt det än är...

/Cissi

Kylslaget

Men kan det blir vår någon gång eller?!?!?! Rätt trött på denna KYLA!!
 
Tog en kylig middags/kvällspromenad i Farsta inklusive lite träning i jättejobbig miljö för Lyra precis vid centrum (mkt störning i form av t-banan, bilar, folk och annat, läskigt). Hon slappnade av till slut och slutade darra... Rissie brydde sig inte det minsta, tänk så olika de är!
 
Var även inne på Farsta Djurklinik för att kolla lite på Lyras ärr för det är en del vätska under det som jag undrar över. Men djursjukvårdaren var osäker på om det var helt bra eller inte, så jag ska tillbaka dit imorrn och träffa veterinär istället.
 
Omväxlande väder på gårdagens träning, ena minuten sol, nästa snö!!
Fia tränar på att gå Z:at utan hund.
 
Träna, roligt!!!
 
Tiggar-Rissie!
 
/Cissi
 
 

Slappardag!

Va härligt att få en bonusdag såhär!! Började dagen med en skön promenad i morgonsolen på golfbanan med Rissie i sällskap med Fia och Alva.

Resten av dagen har jag mest hängt på altanen med hundarna, läst, solat, hackat loss en del is, tittat på Micke som installerat en parabolantenn, druckit rosé, grillat korv...tagit det lugnt med andra ord!

Till middag blev det mera grillat och rosé, och när jag hoppade i bubbelbadet åkte Micke och jobbade. Jag ska nog avsluta kvällen med en film, hundarna har redan dragit sig tillbaka till sina sovplatser.

I morgon blir det hotellfrulle på Clarion Sign med Andrea, Patrik och alla barnen. Sen ska jag faktiskt träna med hundarna på eftermiddagen, tjoho! Har varit lite dåligt med det på sistone, men det är helt enkelt inte lika kul att träna lydnad med Rissie som med lilla brun! Hon tycker att det är kul att träna, men inte lika många repetitioner eller höga krav... Men imorrn ska jag nog träna lite med Lyra också, lite lugna övningar borde väl gå bra!


Skön dag på altanen som snart är snöfri...

Micke installerar parabol...

Min lilla odling ska bli fina blommor ute sen...

 

/Cissi

Det gäller att vara flexibel!

Det går upp och ner med avtalsförhandlingar! I dag gick det så mycket ner att vi skickade hem delegationen efter lunch.... Drömde faktiskt om det i natt, och det var tydligen en sanndröm. Eftermiddagen har gått åt till att avboka och fixa det som var ordnat och även boka in nya datum, hotellrum, konferenslokaler osv, mycket pyssel!

Så det blev inget jobb denna helg och har nu en fredagkväll hemma istället, helt oplanerat men rätt så skönt! Hämtade hem Rissie från Andrea och gick på en promenad i solen med båda hundarna på golfbanan. Aningen jobbigt för en galet pigg Lyra i koppel...galopperandes, krumbuktandes, rullandes och hoppandes, i koppel. Hmm...

Jaha, nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och njuta av ledighet och en helg som är helt tom!

/Cissi

Jobb jobb jobb

Den här veckan är det bara jobb som gäller! Gårdagen började med det första mötet kl 07.30, sen gick det i ett hela dagen och sista mötet slutade vid 18. Man blir trött av att vara skärpt, komma med inspel och idéer, anteckna, sammanställa och fixa en massa praktiskt däremellan i ett högt tempo!

I dag var jag på plats på jobbet vid 07 för att hinna med massor innan möte kl 08.30. Vid 10.00 hade vi vår stora avtalsdelegation för kommun- och landstingsanställda inkallade till vår stora konferenslokal Polstjärnan på Sveavägen intill jobbet. Nu har förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal tagit fart och förhoppningen är att det ska bli klart denna vecka, men mkt jobb återstår. Det har varit en fullspäckad dag med mycket skrivande, fixande och flera extramöten i olika konstellationer.

På eftermiddagen lämnade Micke in hundarna till jobbet när vi hade en paus, och de fick hänga med mig och även hos andra på jobbet ända till kl 19 då vi slutade för dagen. De hade hur kul som helst och Lyra galopperade i korridorerna alldeles för mycket än vad hon borde med sin nyopererade kropp...

Rissie åkte jag sedan och lämnade hos Andrea & co, hon får vara där tills vidare eftersom jag inte vet hur de blir de kommande dagarna, om det blir kvälls/nattjobb eller inte. Lyra däremot får hänga med till jobbet och säkert ligga en del i bil i garaget och försöka ta det lugnt...

Nu ska jag sova, imorgon vet man inte när man får gå och lägga sig...

/Cissi

Apportering i sol!

Det blev lite härlig kvalitetstid med Rissie i förmiddags, hon och jag gick ut på golfbanan och tränade lite markeringar, dirigeringar, linjetag och sök med dummies. Roligt, men hon vill bara göra övningarna max två gånger, sen tycker hon inte att det är kul längre... Bytte till lite lydnad och efter det låg vi bara i solen och chillade ett tag, skööönt!
 
På kvällen tränade jag lite lite lydnad med Lyra inomhus! Det GÅR ju faktiskt inte att hålla sig!! Tränade på starter i fria följet och vändningar på stället, samt sättande under gång. Det borde väl inte vara särskilt ansträngande för hennes kropp?? Sedan fick både hundarna leka med hundspelet dogsmart några vändor var. Det är träcylindrar med godis under som de ska få tag i, väldigt populärt och bra hjärngympa!
 
Nu är dom helt utslagna så jag ska passa på att gå och lägga mig! I morgon blir det jobb igen, hade varit skönt med några dagar ledigt till...
 
Kanindummy är mysigt!
 
 
 
 
Hej här kommer jag!
 
Bara att välja och vraka!
 
Men bollen är nog ändå bäst!
 
Livet är härligt!!!
 
Passade på att ställa upp Rissie också:
 
 
 
/Cissi

Annandag påsk

Jaha, sista lediga påskdagen! Vad ska man hitta på för kul nu då? Eller rättare sagt, vad ska jag ha sönder idag??

I förrgår dog motorsågen efter ett tag roligt sågande, fattar inte vad det är för fel trots att jag öppnat den och kollat!! :(

I går skulle jag byta hjulbultar på ena volvon (vi bytte däck men efteråt tänkte jag hotta upp den med nya fina bultar...) men då gick spärrskaftet av! Grrr! Lyckades iallafall dammsuga och torka bilen invändigt utan att dammsugaren brann upp eller tömma ut vattenhinken på sätena, alltid något...

Jag tror att jag ska packa ryggan med dummies och träna lite apportering med Rissie!! Då kan väl inget gå fel? Lyra får stanna hemma i sin hage, men hon verkar rätt trött efter att vi varit på middag hos Andrea & Patrik igår. Det är bra, för hon börjar bli rätt så hoppig nu, inte helt lätt att hålla henne lugn.

Två av mina favoriter på eftermiddagsfika!

 

Vår bilpark hemma...lite småtrångt. En måste bort!

Jag försöker mecka motorsåg...värt ett försök men inte blev jag klokare...

 

/Cissi

RSS 2.0