Lat söndag

Blev en riktig bonusdag i dag! Hade ju inplanerat att åka till Hölö-Mörkö brukshundklubb och tävla bruks i dag igen, men eftersom vi blev uppflyttade i går så får man inte tävla mer i appellklassen. Så vi behövde inte åka dit, utan fick en slapp dag hemma istället.
 
Har tagit det lugnt i soffan, ätit långfrukost, promenerat i skogen, plockat svamp, tränat Lyra på gräsmattan, pysslat lite på tomten, låtit hundarna rusa på åkrarna... Micke har tyvärr jobbat, men det måste man ju också göra.
 
Testade att göra vittringen med Lyra, det har jag inte gjort på några veckor eftersom det är likadana pinnar som i spåret, och jag ville inte förvilla henne inför tävlingen. Men den satt som en smäck, skitsnyggt! Gjorde även lite fjärr på typ 3 meters håll, vad har hänt?! Det verkar bara ha lossnat!!! Yehaa!
 

Slapp dag i soffan...
 
Trött 1
 
Trött 2
 
Förmiddagsbus...
 
Dragkamp.
 
Lyra kollade lite på tv...
 
Har inte bara varit inne:
 
En stor del av vår skog är halvt nerplockad, i flera veckor har det varit stora maskiner som vält träd... Hoppas att det är skogsvård de ägnat sig åt och inte förberedande av något bygge. Vore lite trist att bli granne med typ ett nöjesfält eller en lägenhetsby, när man nu flyttat ut till landet!
 
Nästan alla svampställen är borta och ersatta av traktorspår. :(
 
En del fanns kvar dock.
 
Härligt att vara i skogen!
 
Vi delar en pinne!
 
Vildvinet har börjat växa lite, blir nog fint när det sprider sig!
 
Höst!
 

Smask!
 
Kvällspromenad med solnedgången åt ena hållet och fullmånen åt andra...
 
/Cissi
 

Bruksdebut

Uppe med tuppen (eller till och med innan tror jag) i dag, kl 04.30 ringde klockan och strax efter 05 satt jag, Lyra och Onni i bilen med riktning mot Eskilstuna brukshundklubb, gäääsp! Det var dags för vår debut i brukset!!
 
Samling kl 07 och lottning av startordning, vi fick nr 6 av 6 startande i spåret (sen var det lite sök- och rapportekipage oxå). Så, iväg i bilkaravan till spårmarken och sen var det bara att vänta...det har jag insett är en stor del av brukstävlandet, att vänta. Spåret i appellklass ska ligga i 40 minuter och spårläggaren hade precis börjat lägga spåren när vi kom ut, så det blev runt en timme att stå och snickesnacka med de andra. Passade på att få lite sistaminuten-tips och svar på lite regelfrågor...jag tycker att jag verkligen har läst på reglerna hur många gånger som helst, men allt står inte där ändå... Till slut var det ändå vår tur, och vi gick ner till stubbåkern till vår spårstart där domarna stod. På med sele och släppte henne på spåret, lugnt och fint med lite lagom tryck. Stannade och nosade på första pinnen, perfekt! Fortsatte, tog första vinkeln klockrent, andra pinnen också, andra vinkeln snurrade hon ett varv innan hon hittade det och så slutpinnen vart hon överlycklig av, kom springande med den i full fart!! Tjoho! Sådär perfekt har hon bara spårat någon gång tidigare, hon brukar vara mycket hetarare och springa över en del pinnar. Fick ju gåshud när jag gick där bakom henne!! Full poäng fick vi, det bästa spåret i dag enligt domarna, kul!!
 
Tillbaka till klubben och så var det dags för budföring, ett moment som har varit svårt då Lyra inte gillar okända människor, men vi har haft några riktigt fina pass de senaste veckorna så jag var bara liite nervös. Full fart ut, snygg ingång hos mottagaren, dock stod hon upp istället för satt. Fin fart tillbaka till mig och perfekt ingång, 9 poäng bärgade, tjoho!
 
Då vi var sista ekipage hade vi inte ens en minut innan det var dags för den gemensamma platsliggningen, och jag hade lite svårt att vända hennes "spring full fart"-attityd mot en något lugnare...försökte stressa ihop lite förberedelser men det funkade inte, för när jag hade vänt mig om i platsliggningen så STOD HON UPP! Det har hon väl aldrig gjort förut!! Jaja, nu var det bara att i 3 minuter försöka få henne att stå stilla så att hon inte förstörde för någon annan tänkte jag. Så onda ögat och lite diskreta handtecken fixade det och momentet tog till sist slut. Visade det sig dock att vi fick 5 poäng på momentet ändå, vilket totalt blev 25, eftersom det har koefficient 5!!! Trevligt, jag som trodde att vi hade nollat.
 
Under platsliggningen kom regnet, och det varade sedan resten av tävlingen, mer och mer kom det... Men det var faktiskt inget som störde Lyra i dag, för de här poängen fick vi: Det var två domare som dömde alla moment.
 
Linförighet - 10 + 9,5
Framförgående - 7 + 7 (går lite för sakta ut, drar i kopplet och stannar snett)
Läggande under gång - 10 + 10
Inkallning - 10 + 10
Apportering - 10 + 10
Hopp över hinder - 10 + 10
 
Är nöjd med poängen, och nerdragen i framförgåendet är ju våra problem så det gör absolut inget, är bara så nöjd att jag lyckats lära henne momentet! :)
 
Det var kul att domarna kom fram och sa att vi var så himla duktiga och den ena sa att han inte dömt ett sådant fint ekipage tidigare i appellklass! Varken i spåret eller lydnaden. Jättekul att höra!!! :D
 
Glad och nöjd styrde vi hemåt igen, vid 12.30. Rätt skönt att komma hem så pass tidigt, men det blir ju så om man samlas kl 07 också... Tog en sväng förbi mamma och pappa och hängde där litegrann. Resten av dagen/kvällen har vi softat hemma i soffan, jag och hundarna.  Vi är supertrötta alla tre!!
 
Några bilder från dagen....
 

Dags att åka, klockan 05:00. Tog en hastig blick på brallorna och funderade på om jag skulle byta... Till ett lydnadsprov skulle jag aldrig åka med lera upp till knäna! Men insåg att vi ändå skulle ut på en åker, genom lerdiken osv, så byxorna fick sitta på!
 

Mörkt när jag styrde bilen mot Eskilstuna...
 

Spårmarken för dagen, stubbåker, yes! Det har vi tränat mest på!
 

Lyra laddar inför budföringen, är det inte min tur snart?!?
 

Sen kom regnet lagom till platsliggningen och lydnadsdelen. Vattenkammad kelpie!
 

Jovars, det där ju ju bra. Lyra myser i bilen efter prisutdelningen när regnet vräker ner ute...
 

Här är ett bruks-ekipage minsann!
 

Knäkelpie!
 
Åkte förbi mamma & pappa för en fika. Där var Andreas gullungar Elsa och Estrid. Det blev fikande, filmtittande, gosande, ritande och spelande innan jag åkte hemåt.
 

Har nu fått hem de 20 liter fasadfärg som jag fixat gratis från braiga ByggOle, då Alcro bytt system mitt i vår målning och jag insett att både garaget och friggan har fått fel nyanser (de har två olika, och ingen är samma som huset, kul...).
 

Så allt det här ska alltså målas om, jippi... Det får nog bli till våren, om det inte råkar bli en väldigt fin och torr oktober.
/Cissi

Fredag!!!!

Det var länge sen jag har längtat till en fredag och att helgen kommer, jag har ju ett sånt trevligt jobb så jag har i vanliga fall inget emot varken måndagar eller andra vardagar... Men efter en tuff arbetsvecka med flera stora projekt som nu är avklarade (50-årsskivan, förbundsmötet och några till grejer) är det FANTASTISKT att ha lite helg!!!

Invigde helgen med en timmes privatlektion med Lyra hos Anne, inte helt fel! Och min lilla bruna gjorde mig både stolt och mallig, jäklars vad bra hon är!! Fick med mig lite bra grejer att lägga in i träningen.

Efteråt tog jag Lyra och Onni ut i skogen och plockade massor av trattkantareller. Nu ska vi slappa i soffan max en timme, för sen är det läggdags. I morgon ska vi vara i Eskilstuna KLOCKAN 07.00!!! Eller då är det samling, så ska man hinna rasta hundarna måste jag ju va där ännu tidigare, suck. Hoppas på att det inte ösregnar...

/Cissi


Budföring is the shit!

Ikväll har vi tränat på Sthlm Södra BK med Anette, Laila och Jenny på lätt leriga planer och vi hann PRECIS klart innan det blev jättemörkt!
 
Jag värmde upp med ett 300 m spår hemma på närmsta stubbåker innan vi åkte till klubben. Det hann bara ligga i 30 minuter, men Lyra gick det fint ändå. Plockade 2 av 3 pinnar och var jätteglad! Nu gick jag iofs spåret själv, men ändå.
 
Väl på klubben blev det en rätt lång uppvärmning och sen gick vi in och gjorde en jättefin budföring!!! Superfin fart och tjuvstartade inte från mottagaren, yes yes yes!! Framförgåendet var oxå helt ok, även linförighet och läggande under gång. Så förhoppningsvis borde inte lydnadsdelen skita sig på lördagens tävling...men antar att det inte hjälper om man missar mycket i spåret...som jag nu är mest orolig för. Inte mycket att göra nu, bara att hålla tummarna och hoppas att Lyra gör sitt bästa.
 
Onni hängde såklart med till klubben och fick ligga och suktas, hon ville nog gärna träna!! Men jag tror att hon mår bra av lite paus och få bli riktigt sugen, det gör nog alla! Vi gjorde ändå lite fritt följ, en inkallning och en ruta, bara för att hon skulle få göra något! Wow vilken hund, så härlig!!
 

Onni hänger på brukshundklubben. Lite konstigt att inte matte är med bara...
För att hon skulle bli lite nöjd fick hon gå lite fritt följ och göra rutan, och var verkligen jättepigg och glad!!
 

Parkerad bland skorna.

Parkerad på en bänk.
 

Skönast är nog att ligga i soffan ändå!
 

Lyra spanar i andra änden av soffan...
 
Hej jag heter Lyra och jag är jättesöt!
 

Blommorna från tisdagens festligheter som jag arrangerade är fortfarande helt fantastiskt fina!!
 
/Cissi
 

Scenarbetare

Full fart hela tiden! Hann med att rensa lite bland jobbhögarna på kontoret innan det var dags att sticka till Clarion Sign Hotel vid 10-tiden. I dag hade nämligen Kommunal sitt extra förbundsmöte. Vi hade ett vanligt förbundsmöte (=de år man inte har kongress, typ som ett jättestort årsmöte med delegater frå hela landet som beslutar om massa viktiga saker) i maj, men nu hade vi då ett extramöte för att mötet skulle besluta om Kommunals framtida vision som jobbats fram.
 
Jag har äran att sitta på scen tillsammans med ordföranden och sköta dagordningen digitalt på dessa möten, dvs jag sitter med två datorer och ser till att rätt punkt står på storbildsskärmen, håller ordning på talarlistan, sköter ev voteringar m m. Himla skoj, men man måste vara 100 % skärpt hela tiden. Nästa år har vi kongress i folkets hus och då pågår den i 4 dgr och ev seena kvällar, och då är det ännu fler folk, gulp. Men jag är inte den som stressar upp mig, så det brukar ordna sig, om man bara håller sig sansad.
 
Efter mycket diskussioner, en del pausande för att tänka igenom förslagen, och så till sist sluten votering, kunde de enas och mötet slutade "bara" 30 min efter utsatt sluttid. Helt okej. Ibland kan det hålla på i timme ut och timme in...
 
Snabbt hem och byta om och iväg med Lyra och Onni till Skogås för ett träningspass i regnet tillsammans med Anette, Laila och Kerstin E. Lyra har faktiskt vilat i 5 dgr pga min Finlandsresa och jobb. Det MÄRKTES! Hon hade galet mycket fart i budföringen (som var jättefin i och för sig!), drog väldigt mycket i framförgåendet och kunde inte gå fritt följ...jaja, man får vad man vänjer dom vid. Gjorde en stabil platsliggning i regnet, det kändes bra.
 
Tror att det nu blir en dusch och sen tar jag med mig hundarna och slocknar i sängen, är astrött.
 

Förberedelser inför förbundsmötet... På scenen till höger är min plats.
 

Hänger lite med kollegorna vid avprickningsdisken...
 
Jag gillar Clarion Signs toapapper... Man kan köpa både toapappret och de supersköna kuddarna de har i sängarna, så att man kan få med sig såna hem!
 
/Cissi
 

Värkande fötter

Kan inte gå, har SÅ ONT i fötterna efter en dag på språng i klackar. Har sprungit ärenden på stan halva dagen, och resten av dagen har jag råddat med det öppet hus jag arrangerade i dag med anledning av att Lenita fyller 50 år i veckan.

Vi var i vår fina konferens/festlokal Polstjärnan (vägg i vägg med Hard Rock). 3 timmars öppet hus, ca 170 gäster, mat, dryck, mingel, massor av presenter... Vilket har inneburit en väldans massa planeringsjobb och logistik för mig de senaste veckorna med att allt ska klaffa med catering, dekorationer, ljussättning, musik & hundra andra detaljer. Men himla kul är det!! Skönt att det är över. Kom från jobbet vid 20.15 efter att ha sett till att alla presenter skjutsas hem och att alla stora mängder blommor placerats ut på jobbet lite här och där, så att alla ska få njuta av dem. Har även tagit hem några jättefina dekorationsblomuppsättningar och så har jag en stor bukett rosa heliumballonger att dela rum med imorgon! :)

Nu måste jag sova, som en stock antagligen. Det kostar på att vara festfixare...


Det mesta börjar komma på plats...Mingelmat...


Temat var ROSA, så såklart blev det rosa prinsesstårtor!


Lokalen börjar fyllas...


Lenita vid det stoora presentbordet!


Ballongerna kanske var lite malplacerade på kontoret efter partyt...

 

/Cissi

Älskade Ekenäs!

Såå, då var man hemma igen efter en snabbvisit i landet i Öst tillsammans med Micke, mamma, pappa, Andrea och Patrik. Ska bli skönt att sova hemma efter två nätter på båt och en natt på en madrass på golvet...
 
Man hinner ju inte med så mycket på två dagar, men vi har försökt utnyttja tiden maximalt för att hinna med att umgås med de flesta vi ville, äta mat med alla höger och vänster, gå på promenader som man bara måste göra och njuta av den vackra skärgårdsstad som Ekenäs är och så anledningen till att vi var här denna gång, partyt!! Min faster/gudmor och hennes man fyller båda 50 år nu och de hade en gemensam ferre för ca 95 personer i en trevlig lokal, med god mat, massa dryck och ett jättebra band som spelade och vi dansade, nästan allihopa!!
Avslutade resan med ett besök hos morbror och döttrar som bor vid Åbo för lite snack och höra om hur de hade haft det på sin Australienresa de nyss kommit hem från, verkade inte helt fel...
 
Lyra hade skött sig helt okej hos Maria och verkar ha lärt Isa en del hyss, vägrat sova någon annanstans än i sängen, varit arg på katter...hmm. Och från och med i dag är det vi som är hundvakt istället, Onni levererades på eftermiddagen och ska bo här i en vecka då familjen Andersson bilar runt i Toscana. Vilken tur att man har många hundvänner så att vi kan byta lite med varandra då och då!
 
Oj oj nu är jag trött, alltid lite segt att åka direkt från färjan till jobbet en måndag morgon. Att sen sitta i möte hela dagen gör en inte direkt piggare... Nu blir det Lilyhammer och sen sova.
 
Först några bilder från helgen:
 

Lyxräkmacka på båten, smask.
 

Vår hobby, att prova de dyraste krämerna vi hittar på båten...
Andrea har precis hittat en för över 2 300 kr.
 

Min farmor och farfars tomt i Ekenäs gamla stan, där jag växte upp under alla lov.
 
Huset som min farmor och farfar bodde i under min uppväxt är jättestort och har mycket historia.
Nu bor faster och familj där, samt en hyresgäst i en lägenhet.
 
Baksidan.
En annan del av gamla stan...
En av många vikar.

Vatten vatten överallt.
 
På promenad på underbart vackra Ramsholmen.
 
 
 
 
 
 
Åsså några bilder som får illustrera lördagens fest:
 
Födelsedagsbarnen Markus och Agneta!
 
Ehh, jag.
 
Ös på dansgolvet med riktigt bra band!!
 
/Cissi

Suomilainen

Ska bli skönt att sätta sig på Vikingbåten ikväll och äta middag och ta något smarrigt att dricka. En rätt stressig och fullspäckad vecka, mest med roliga grejer dock, är till ända.
 
I dag har jag mest sprungit runt på diverse tjänsteärenden på stan, och planerat en massa möten för nästa vecka. Slutade arbetsdagen med att hämta ut en ny jobbmobil, eftersom min är knäpp, beter sig konstigt och drar sjukt mkt batteri. Det här är den tredje telefonen jag hämtar ut på tre månader, suck. Om den här pajjar också vill jag inte ha någon mer Samsung! Fast vi har bara den och iphone 4s att välja på, och den är inge kul heller...
 
Snart ska vi lämna Lyra hemma hos Maria & Wolfgang & Isa, sen blir det raka vägen till färjan. Det ska bli så mysigt att åka över till Ekenäs och träffa släkten och bara vara i min älskade barndomsstad.
 
Tillbaka på måndag, tjingeling!
 

Gjort lite tjänsteärenden i denna roliga butik i dag...!
 

Några av sorterna...
 

Dags att dra ut på havet! Kanske inte riktigt sånt här fint väder dock....
 
/Cissi

Nu är dom här!

I dag kom så Rissies valpar till slut! Två tikar och två hanar. Hade ju säkert över tio valpköpare på tikarna, så det var synd att det inte blev fler av den sorten...

De kom tyvärr ut genom kejsarsnitt, eftersom Rissie inte hade några värkar och började få gröna flytningar i morse (då är det bråttom). Men allt gick bra och alla mår fint.

Eftersom veterinären upptäckte några cystor på livmodern så plockades den bort samtidigt, när de ändå öppnade. Risken är ju stor att få livmoderinflammation förr eller senare, och det här var ändå hennes sista kull. Så det var ett bra beslut. Ska bli intressant att se om hon kommer att få mer päls och kropp efter detta, skulle passa bra i utställningsringen! :)

Ikväll har jag och Lyra varit i Skogås och tränat med Jenny, Camilla och Laila. Bra budföring, check! Bra framförgående, check! Bra platsliggning, check! Bra inkallning, check!! Helt okej fritt följ, check! Inse att jag fortfarande inte fattar så mycket av bruksreglerna, CHECK! :)

Underställ och vantarna satt skönt en ruggig kväll som denna, nu är det verkligen höst!!

I dag kom PMet till brukstävlingen den 30/9 på Hölö Mörkö, så vi kom med! Har redan fått PM till tävling i Eskilstuna den 29/9 tidigare, så nu har vi iallafall två chanser att klara appellklassen! Fast jag försöker se det som att samla erfarenhet, har aldrig varit på en brukstävling och fast att jag har läst reglerna noga många gånger finns det fortfarande en hel del frågetecken. Ja ja, det går som det går. Nu ska vi iallafall sova!

/Cissi

Långkalsonger fram!

Skovärmaren brummar i tvättstugan för att försöka torka genomblöta gympaskor. Lyra ligger ihoprullad i soffan och jag sitter under en filt och försöker värma mig.
 
Har varit och tränat på Sthlm Södra BK med Jenny och Nike/Ayla och vi fick massa regn och även massa blå himmel och regnbågar som kom och gick. Kallt var det också, brrr!!! Tur att jag råkade ha fingervantar i träningsväskan. Men underställ hade inte varit fel heller, nu åker det fram!
 
Försökte träna apporteringsdirigering i dag, men det var visst ett tag sedan sist så det var jättejättesvårt för lilla brun! Får nog backa lite nästa gång. Vart iallafall jättebra budföring och framförgående. Men sen stack hon över hela plan till en liten svart kelpie som rejsade runt och lekte med en leksak i närheten av agilityplan, suck. Lite pinsamt. Men jag bad om ursäkt och matten verkade inte ta illa upp. Tycker bara så illa om det själv, så man vill ju inte vara likadan. Just nu verkar Lyra vara lite i en sån period (övergående hoppas jag), för hon har låst sig på andra tränande hundar på planerna bredvid flera gånger på sistone, det har hon inte gjort förut.
 
På valpfronten intet nytt. Men snart borde de verkligen komma!!
 

Skiftande träningsväder ger flera regnbågar...
 
/Cissi

Sova sova

Kanske är det hösten, kanske saknar hon Rissie? Kanske ska hon börja löpa? I vilket fall som helst har jag en väldigt trött liten brun hemma. Hon sover och sover...

Ikväll har jag träffat Nettan och Annika för en promenix samt lite apporteringsträning med Nettans nya labbe. Och så fick Lyra ett knepigt spår i högt högt gräs. Fixade vinklarna & hittade slutet. Sprang över pinnarna men sen tillbaka igen. Blev dessutom nästan mörkerspårning, shit vad det går fort nu på kvällarna!!

/Cissi

Alla pinnar in!

Trött, trött liten kelpie. La ett spår på väg hem från tåget i dag, på en av åkrarna hemma. Ca 300 m med två vinklar och 3 pinnar i spåret + slutleksak. Hon spårade på superfint och hittade alla pinnarna, yes!!! Fast det är klart mkt lättare när det är JAG som har gått spåret, än när någon annan gått... så det är ju det vi måste träna på. Efter att ha hängt med mig vid gräsklippning och lite plantering så är hon nu helt färdig!
 
I går var det Stockholms Hunddag i Kungsträdgården, arrangerad av Stockholms Kennelklubb, STOKK. Jag var där i några timmar och bemannade golden retrieverklubbens monter, delade ut massa gratismaterial, babblade en massa och det är alltid lika trevligt! Många förbipasserande som är nyfikna på rasen, vill prata om att de känner en golden, att de tycker att de är fina och vad är egentligen skillnaden mellan de mörka och ljusa? Lyra fick stanna hemma, skulle sett lite konstigt ut med en kelpie i goldenmontern tänkte jag. Men det hade nog inte blivit så tokigt ändå, eftersom vi hamnade bredvid kelpieklubbens monter!! Jaja, hon hade det nog bra hemma och vilade sig i form till träningstävlingen som vi hade på eftermiddagen.
 
Vi körde igenom en klass 3, förutom fjärrdirigeringen. Första gången med sitt i grupp med andra hundar (passade på att göra full tid, inga problem!) och första gången med ligg i grupp med andra hundar då jag gömmer mig, inte heller några problems! Övriga moment gick helt okej, finns ju en del att jobba med om man säger så, men hon håller ihop hela vägen, vilket är trevligt.
 
Dagen avslutades med god middag hemma hos mamma och pappa tillsammans med Andrea och Patrik. Underbart att få äta riktigt GOD mat. Jag lagar rätt sällan ordentlig mat hemma, utan käkar mest lunchmat ute och sen något lätt på kvällen...och lunchmat är ju lite varierande om man säger så.  
 
Nä nu är det dags för ett av mina favvoprogram (ett av de få jag följer), Lilyhammer!
 

Goldensamling vid rasklubbsmontern!
 

En ridande hund, helt normalt...
 

Hot dog bar! Kom och smaka!
 

Det finns små hundar, och så finns det STORA HUNDAR!
 
 

Många som tittar på freestyle på stora scenen.
 
Åsså några bilder från söndagens träningstävling på Sthlm Södra BK!
Den enda som inte fastnade på bild denna gång var Camilla med Tista och Charma.
 

Några skummisar som gömmer sig i buskarna? Nä, det är bara platsliggningsdags!
 

Laila och Qenzo
 

Qenzo ser ofta lite crazy ut...sötis.
 

Anette och Frallan!
 

Jenny och Nike.
 

Onni och Kerstins ben...
 

Maria och Isa kom på studiebesök...kanske det där med tävlingslydnad kan vara nåt?
 

Jenny hånglar med sin bedlingtoon...
 
 
Jag och Lyra.

/Cissi

Effektiv lördag

Den här lördagen har varit riktigt bra!
 
Började dagen med att hämta upp Nettan och hennes hundar och körde till Norrby. Där la hon ett 300 meters spår åt Lyra, som sen fick ligga till sig i 40 minuter då vi tog en promenad. Det var Lyras första spår som någon annan än jag gått, vilket var himla spännande. Jag tror att hon var lite fundersam i början på vad hon egentligen skulle nosa efter, men löste det ändå fint, hittade vinklarna och slutet. Tyvärr sprang hon förbi båda pinnarna som låg i spåret, och jag såg inte heller dom... Jaja. Hem till Nettan för lite fika och sen ut igen för att titta på lite lydnadsövningar till hennes nya hund labradoren Polka, som är en ledarhund som tagits ur tjänst precis. Verkligen jättetrevlig och massa fart och full av hyss (det var därför hon fick sluta...). Ska bli spännande att följa dem!
 
Vidare hem till mamma och pappa för att kolla in tomten som de ska bygga hus på (där de just nu har en fd sommarstuga som ska rivas), äta lunch, fika lite och så plocka en massa växter från berget där de snart ska spränga. Fick med mig några plantor vildvin, bergenia och taklök som nu är utplacerade på vår tomt!
 
Med hela bilen proppfull av växter styrde jag och Lyra vidare mot Byggole i Nacka. Det är där vi har köpt all vår fasadfärg och något har blivit riktigt knas på vägen. Vi målade hela huset förra sommaren, och när vi nu målat garage och frigga denna sommar tyckte jag att nyansen inte var exakt samma som på huset, trots att det var samma färgkod! Jag tänkte att det nog bara var inbillning men har testat att måla på lite olika ställen och inser att det faktiskt INTE är samma nyans!!! Skit oxå. Har lixom ingen lust att måla om allt vi gjort i sommar... Iallafall åkte jag dit för att försöka reda ut det hela och det visade sig att Alcro bytt brytsystem under våren och att omräkningen till nyanserna inte alltid funkat...kul. Så nu fick jag med mig en liten burk med färg som en av färgkillarna blandade efter eget recept, som jag ska provmåla och se om det är bättre.
 
Hann träffa Micke en stund innan det var dags för honom att åka och jobba. Han var snäll och la ett spår till Lyra på åkern nedanför oss. Det blev 60 minuters liggtid och två vinklar. Hon hade bättre tempo än i morse, men missade första pinnen (undra om inte den var borta, för vi letade efter den efteråt och hittade den inte!). Tog vinklarna fint och även slutet, även om det var lite trixigt på vägen dit (jag litade inte riktigt på att hon var på rätt väg, utan försökte stoppa henne, dumma mig!!). Nu har jag en kelpie som sover sött!!
 
Nu ska jag sätta igång och leta i alla fotoalbum jag har, letar efter bilder till en födelsedagspresent som ska levereras nästa helg!

Nettan lägger ett ängsspår åt Lyra...
 

Mamma gräver fram vildvinet vid stugan. Pappa är på väg att riva en del av huset inför sprängningen. Hejdå fina stugan, du har varit mycket bra att ha i alla år!
 

Lyran bland vildvinet! Bättre än vildsvin...
 

Här ska det stå ett hus snart!
 

Fick med mig massa goda äpplen hem.
 

Päron också.
 

Gott!
 

Det vart så mkt växter i bilen så att Lyra fick åka i framsätet, helt okej tyckte hon!
 

Stommen till innerväggen i friggan som ska skilja förrådsdelen och bodelen är på plats.
Även lite innervägg är nu uppe.
 

Där är ju han som gjort det!
 

Middag på Gålögrillen var smaskigt!
 

Sen la Micke ett åkerspår åt Lyra...

/Cissi

Det är tomt

Det känns så konstigt tomt hemma. Tråkigt och tyst att bara ha en hund hemma. Jag saknar dig Rissie!!!! Även fast det är tredje gången hon lämnats bort för valpning vänjer jag mig aldrig.

Jag tror att Lyra oxå tycker att det är trist, hon har ingen att busa med, ingen som hon behöver vakta maten för (hon äter dock jättebra, mkt bättre än vanligt) och ingen hon behöver sura på för att någon har tagit hennes plats i sängen...

Ikväll ska iallafall Lyra och jag ha fredagsmys med nyköpt krabba och andra smarriga grejer, smask!! Fast jag tror att hon nöjer sig med ett tuggben och lite apporteringsträning på tomten...

/Cissi

Grattis Lyra 2 år!

I dag är ingen vanlig dag, för i dag är det Lyras födelsedag!!
 
Tänk att det redan gått 2 år sedan hon lite impulsivt stormade in i våra liv. Och vilken tur att Susy sammanförde mig och uppföderskan Maria under en mörk kvällstävling i Strängnäs för två somrar sedan, det blev ju riktigt bra! :) Så många skratt man har fått av att leva med denna knäppa, charmiga, söta, häftiga hund! Visst finns det stunder som man kan bli lite lätt trött, när hon visar sina mindre charmiga sidor, men man får lära sig leva med detta och fokusera på det positiva istället. Hon är en så otroligt kul hund att träna med, oavsett vad det gäller så bara älskar hon det, och jag har lärt mig massor av henne under tiden. Jag är förväntansfull och ser med spänning fram emot vår framtida tränings- och tävlingskarriär, i vad det än blir!
 
Jag tror inte att det hinns med någon regelrätt korvtårta i dag, eftersom jag och Lyra ska till Västerås och Rissies uppfödare på middag ikväll. Vi får väl ta korvätningen på träningspasset i morgon istället, jag tror inte att Lyra har något emot det.
 
Här kommer några bilder från en härlig sommarträningsdag vi hade, som finns kvar i minnet bland en av de mysigaste dagarna denna sommar. Fotograf är Jenny Eriksson.
 

Kamp-Lyra!
 

Vi har kul nästan jämt!
 

Hon kan gå fint också!
 

Godis är väl okej...
 

Men boll är det BÄSTA!!!
 

Nöjd och glad!
 
/Cissi
 

FFG!!

I dag har Lyra gått ett helt tävlingsmässigt framförgående, utan kommendering visserligen, men oj va KUL DET VAR!!!

/Cissi

Gaaahh!

Men så härligt att bli sjuk lagom till helgen, verkligen toppen. Kände mig hängig redan i går både på jobbet och på kvällsträningen på brukshundklubben, seeegt. Typiskt att jag skulle på kräftskiva ikväll med hela gänget som jag nu missar, men vi skulle sitta utomhus så det känns inte helt optimalt. Hoppas att det är en snabbförkylning som går över imorrn.
 
I dag har Lyras syster Lenka tävlat appell (första klassen i brukset) och klarade det, så de blev uppflyttade!!! Grattis till dem!! Få se om det går lika bra för oss om några veckor, har anmält Lyra till två tävlingar, men vi är nog inte riktigt helt klara än (hon är lite gaalen i spåret...), men vadå vi hinner nog träna lite innan det är dags! Om man inte provar har man ju ingen chans... :) Har börjat klicka i framförgåendet och det har gett resultat DIREKT, i dag fick jag nästan gåshud när jag testade lite utanför på vår gata, Lyra gick SÅ SÄKERT!! Wow! Coolt.
 
Så, förutom att ha snytit upp ett lager näsdukar och kollat otaliga timmar på TV, är det här vi har gjort i dag:
 

Tuggat färgglada piller från England... Brukar funka mkt bättre än svenska.
 

Lite lugn hundträning har det blivit. Platsliggning för lilla brun längst bort, Rissie lite närmare och så en Lucas som vandrar omkring... Bra störning! :)
 

När det är så fint väder går det bara inte att ligga inne hela dagen!
Höststädat litegrann på tomten, men de här sommarblommorna ville stå kvar ett tag till...
 

Någon har tuggat ljus, härligt med stearin i mattan...
Hunden i kanten av bilden har absolut inget att göra med händelsen, hmm.
 

Sängmys!
 

Lucas föredrar golvet.
 
/Cissi

Wroom!!

Alltså det är konstigt med akupunktur. När man blir stucken gör det så j£<#~%kla ont (för att inte tala om när de sen ska vridas på!!), men efteråt är det ju så himla bra! Det är tur det, eftersom jag verkligen ogillar nålar. Fick 6 nålar i högra smalbenet/vaden/foten i morse, huh! Kändes dock mkt bättre än när jag behandlades för två veckor sen, så det går ju framåt vilket är trevligt. Imorrn ska jag testa att springa 7 km och se om det funkar med foten och mitt tidigare onda löparknä...

Någon som inte har några krämpor är den lilla brunråttan... När jag kom hem från jobbet drog jag direkt och la ett 300 m spår med 2 vinklar och 2 pinnar i spåret på en fin äng. Oj oj vilken galen hund jag hade i spåret, drog som sjutton och hade INTE tid alls att plocka upp pinnarna (men hon markerade dem iallafall). Hon hittade slutet men det blev himla slarvigt i dag. Ja ja, bättre lycka nästa gång hoppas jag.

Kvällen har tillbringats tillsammans med mamma på Olofsson Bil i Haninge på tjejkväll som de anordnar 1-2 ggr/år. Minglade, lyssnade på föredrag och provkörde lite trevliga bilar. De har i stort sett alla modeller av Audi, VW och Skoda, bara att köra så mkt man kan! I dag hann vi inte köra så många, blev en Audi TT och en A5 cab, båda är skoj att köra, men TTn är absolut roligast, speciellt i sportläget, gasen i botten, whihoo!!!

/Cissi

Nya bekantskaper

Gårdagskvällen tillbringades även den på jobbet, fast istället för arbete och middag var det istället paarty! Två arbetskamrater har fyllt jämnt så de bjöd in ett gäng på mat, dryck och trevligt sällskap, kul! Blev ingen sen kväll för mig som hade två väntande lurviga hemma, som var lite småsura över ännu en vilodag från träning och aktiviteter. Hann precis gå en sväng runt åkrarna innan det blev kolsvart ute. Reflexvästar och ficklampan får snart börja ligga framme permanent, blä.
 
I dag har det varit en galet hektisk dag på jobbet, med tusen bollar i luften samtidigt, puh! Det gäller att göra listor, listor och åter listor på allt som ska göras så inget glöms bort när det är så mycket samtidigt. Annars vaknar jag mitt i natten och kommer på saker...
 
Kändes som en riktig belöning efter hård dags slit att packa in hundarna och åka till Skogås Lokala kennelklubb för lite lydnadsträning! Mötte upp Anne-Marie, som jag träffade på kursen för Lillemor och som har två kelpies. Det är alltid lite svårt att träna med någon ny, man vet ju inte hur den andra tränar, vad som är viktigt för den personen, hur hundarna brukar se ut och vad de har för svårigheter. Men det blev en jättebra kväll där det kändes som att vi båda fick ut mycket. Jag fick lite bra tankar om mina bruks-moment (som är hennes specialitet) så nu känner jag mig superpepp att testa dem! Tror att det börjar bli dags att anmäla till brukstävling, why not? :)
På hemvägen svängde jag förbi mina gamla hoods och tog en kvällspromenad med Nettan med Zantoz, och en tillfällig lånehund vid namn Polka, som Lyra verkligen fattade tycke för! Det var alldeles för länge sen vi sågs, förut hängde vi ju flera gånger i veckan...
 
Nu är det dags att stupa i säng! Men först lite Rissiegos, i morse kände jag sparkar inne i magen, myyys!
 

Rissie börjar bli tjock nu...
 
 
Mycket vila behövs.
 
Aningen bred över ryggen!
 

Trött efter en kul kväll.
 
/Cissi

En bra affär!

Övertid och arbetsmiddag på jobbet = Ingen hundträning i dag...

Kompenserade dem med ett stopp på vårt fantastiska Hemköp på vägen hem. De har nämligen alltid en massa snask som lämpar sig utmärkt som träningsgodis, har inte sett någon annan affär med ett sånt stort utbud av diverse färska inälvor av olika slag! Fick med mig ett stort paket kycklingmagar och grishjärta som just nu torkas långsamt i ugnen, slurrp!!

/Cissi

Arenabesök - Jag var först!

Började denna söndag med ett träningspass på Stockholm Södra BK tillsammans med Kerstin/Miles. Det blev en lyckad budföring och lite andra bra grejer, med en lite småtrött Lyra (lekte ju rätt mkt i går med Isa...). Fick finbesök av Johanna med Hank under träningspasset också, kul! Sen kom Jenny och Camilla och tränade efter oss, trevligt!
 
Efter träningen var det bara snabbt hem och svida om och hämta upp Micke, för det var dags för förinvigning på nya Friends Arena i Solna! Mötte upp Mickes pappa och så Peter och Madde där och det var fritt fram att vandra runt som man ville överallt där inne och kolla. Glodde lite i någon vip-lounge och gick runt hela stora stället, himla fräscht och fint. Därefter var det själva showen med Niklas Strömstedt, Andreas Johnsson, Pernilla Andersson, Sean Banan m fl. Trevligt, lättsamt och lite kul! Och gratis! :) Och så kan man nu säga att man var först med att se arenan, till å med INNAN invigningen!! :D
 
Tror att det är dags för lite Rissiemys med tjockmagen, och så kanske lite fjärrdirigeringsträning med Lyran...
 

Välkommen till Friends Arena!
 

Huvudentrén
 

Spelningen var på typ en tredjedel av anläggningen.
 

Gott om sittplatser, 60 000 till å med.
 

Öppningsbart tak. Naaajs.
 

Snart dags för show!
 

Andreas Johnsson
 

Stämningsfullt med Niklas Strömstedt och massa tända mobiltelefoner i publiken, vackert!
 

Tack och hejdå. Lemmeltåg ut.
 
Nu är dom här, hittade lite på morgonpromenaden:
 
 
/Cissi
 
 

Lerig lördag

Regn, regn hela dagen. Har en slö innedag med hundigt sällskap. Isa är på besök hela dagen så hon och Lyra har fullt upp med att brottas, tuggas, dragkampa, springa och rulla runt...
 
Gårdagkvällen började med vindrickning och mat på en sportbar i närheten av jobbet tillsammans med några nuvarande och en del tidigare arbetskamrater för att fira av en av mina närmsta (och bästa!!) kollegor Angelica, som ska flytta hem till Kristianstad för att plugga några år. Åh, jag kommer verkligen att SAKNA henne! :( Jag, Lisa och Ewa bröt upp runt 20.30 och hamnade hemma hos Lisa i Trollbäcken där det blev mer vin och snack fram till midnatt, trevligt. Hade hundarna hos mamma och pappa så det passade ju bra att sova där sen.
 
Lyra har ju haft två vilodagar eftersom jag varit bortrest och var tydligen lite jobbig dag 2, hehe. Så i dag började dagen på Sthlm Södra BK med Anette, Laila och Jenny för att köra lite lydnad.
 
Vi hade bra störning i form av agilitytävlingar i närheten, blöta och småleriga planer (efter ett tag) och regn till och från under passet. Jag valde att inte göra några moment där Lyra behövde lägga/sätta sig i det blöta eftersom hon verkligen inte gillar det. Fortsatte istället tragglandet med framförgåendet och det blir bättre och bättre. Fick även till en budföring, ingen superfart, men är glad över att den ändå gick att utföra. Gjorde återigen en hel apporteringsdirigering med konskick, och det är lite svårt än så länge. Men det är kul att sätta ihop alla delar och testa!! Jag har bestämt ett sätt att få ihop momentet och känner mig säker på min plan, känns jättespännande att se om planen funkar!
 

Isa har växt en del och är nu större än Lyra!
 

Dagen har haft ett genomgående tema; brottning och bus!
 
 
 
 
 

Hur orkar dom, undrar Rissie?
 

Magen fortsätter att växa...
 

Mysigt att elda lite när det är regnigt och ruggigt ute!
 

Hittade en hel del kantareller på tomten igen, slurrp!
 
/Cissi 
RSS 2.0