Lat söndag

Blev en riktig bonusdag i dag! Hade ju inplanerat att åka till Hölö-Mörkö brukshundklubb och tävla bruks i dag igen, men eftersom vi blev uppflyttade i går så får man inte tävla mer i appellklassen. Så vi behövde inte åka dit, utan fick en slapp dag hemma istället.
 
Har tagit det lugnt i soffan, ätit långfrukost, promenerat i skogen, plockat svamp, tränat Lyra på gräsmattan, pysslat lite på tomten, låtit hundarna rusa på åkrarna... Micke har tyvärr jobbat, men det måste man ju också göra.
 
Testade att göra vittringen med Lyra, det har jag inte gjort på några veckor eftersom det är likadana pinnar som i spåret, och jag ville inte förvilla henne inför tävlingen. Men den satt som en smäck, skitsnyggt! Gjorde även lite fjärr på typ 3 meters håll, vad har hänt?! Det verkar bara ha lossnat!!! Yehaa!
 

Slapp dag i soffan...
 
Trött 1
 
Trött 2
 
Förmiddagsbus...
 
Dragkamp.
 
Lyra kollade lite på tv...
 
Har inte bara varit inne:
 
En stor del av vår skog är halvt nerplockad, i flera veckor har det varit stora maskiner som vält träd... Hoppas att det är skogsvård de ägnat sig åt och inte förberedande av något bygge. Vore lite trist att bli granne med typ ett nöjesfält eller en lägenhetsby, när man nu flyttat ut till landet!
 
Nästan alla svampställen är borta och ersatta av traktorspår. :(
 
En del fanns kvar dock.
 
Härligt att vara i skogen!
 
Vi delar en pinne!
 
Vildvinet har börjat växa lite, blir nog fint när det sprider sig!
 
Höst!
 

Smask!
 
Kvällspromenad med solnedgången åt ena hållet och fullmånen åt andra...
 
/Cissi
 

Bruksdebut

Uppe med tuppen (eller till och med innan tror jag) i dag, kl 04.30 ringde klockan och strax efter 05 satt jag, Lyra och Onni i bilen med riktning mot Eskilstuna brukshundklubb, gäääsp! Det var dags för vår debut i brukset!!
 
Samling kl 07 och lottning av startordning, vi fick nr 6 av 6 startande i spåret (sen var det lite sök- och rapportekipage oxå). Så, iväg i bilkaravan till spårmarken och sen var det bara att vänta...det har jag insett är en stor del av brukstävlandet, att vänta. Spåret i appellklass ska ligga i 40 minuter och spårläggaren hade precis börjat lägga spåren när vi kom ut, så det blev runt en timme att stå och snickesnacka med de andra. Passade på att få lite sistaminuten-tips och svar på lite regelfrågor...jag tycker att jag verkligen har läst på reglerna hur många gånger som helst, men allt står inte där ändå... Till slut var det ändå vår tur, och vi gick ner till stubbåkern till vår spårstart där domarna stod. På med sele och släppte henne på spåret, lugnt och fint med lite lagom tryck. Stannade och nosade på första pinnen, perfekt! Fortsatte, tog första vinkeln klockrent, andra pinnen också, andra vinkeln snurrade hon ett varv innan hon hittade det och så slutpinnen vart hon överlycklig av, kom springande med den i full fart!! Tjoho! Sådär perfekt har hon bara spårat någon gång tidigare, hon brukar vara mycket hetarare och springa över en del pinnar. Fick ju gåshud när jag gick där bakom henne!! Full poäng fick vi, det bästa spåret i dag enligt domarna, kul!!
 
Tillbaka till klubben och så var det dags för budföring, ett moment som har varit svårt då Lyra inte gillar okända människor, men vi har haft några riktigt fina pass de senaste veckorna så jag var bara liite nervös. Full fart ut, snygg ingång hos mottagaren, dock stod hon upp istället för satt. Fin fart tillbaka till mig och perfekt ingång, 9 poäng bärgade, tjoho!
 
Då vi var sista ekipage hade vi inte ens en minut innan det var dags för den gemensamma platsliggningen, och jag hade lite svårt att vända hennes "spring full fart"-attityd mot en något lugnare...försökte stressa ihop lite förberedelser men det funkade inte, för när jag hade vänt mig om i platsliggningen så STOD HON UPP! Det har hon väl aldrig gjort förut!! Jaja, nu var det bara att i 3 minuter försöka få henne att stå stilla så att hon inte förstörde för någon annan tänkte jag. Så onda ögat och lite diskreta handtecken fixade det och momentet tog till sist slut. Visade det sig dock att vi fick 5 poäng på momentet ändå, vilket totalt blev 25, eftersom det har koefficient 5!!! Trevligt, jag som trodde att vi hade nollat.
 
Under platsliggningen kom regnet, och det varade sedan resten av tävlingen, mer och mer kom det... Men det var faktiskt inget som störde Lyra i dag, för de här poängen fick vi: Det var två domare som dömde alla moment.
 
Linförighet - 10 + 9,5
Framförgående - 7 + 7 (går lite för sakta ut, drar i kopplet och stannar snett)
Läggande under gång - 10 + 10
Inkallning - 10 + 10
Apportering - 10 + 10
Hopp över hinder - 10 + 10
 
Är nöjd med poängen, och nerdragen i framförgåendet är ju våra problem så det gör absolut inget, är bara så nöjd att jag lyckats lära henne momentet! :)
 
Det var kul att domarna kom fram och sa att vi var så himla duktiga och den ena sa att han inte dömt ett sådant fint ekipage tidigare i appellklass! Varken i spåret eller lydnaden. Jättekul att höra!!! :D
 
Glad och nöjd styrde vi hemåt igen, vid 12.30. Rätt skönt att komma hem så pass tidigt, men det blir ju så om man samlas kl 07 också... Tog en sväng förbi mamma och pappa och hängde där litegrann. Resten av dagen/kvällen har vi softat hemma i soffan, jag och hundarna.  Vi är supertrötta alla tre!!
 
Några bilder från dagen....
 

Dags att åka, klockan 05:00. Tog en hastig blick på brallorna och funderade på om jag skulle byta... Till ett lydnadsprov skulle jag aldrig åka med lera upp till knäna! Men insåg att vi ändå skulle ut på en åker, genom lerdiken osv, så byxorna fick sitta på!
 

Mörkt när jag styrde bilen mot Eskilstuna...
 

Spårmarken för dagen, stubbåker, yes! Det har vi tränat mest på!
 

Lyra laddar inför budföringen, är det inte min tur snart?!?
 

Sen kom regnet lagom till platsliggningen och lydnadsdelen. Vattenkammad kelpie!
 

Jovars, det där ju ju bra. Lyra myser i bilen efter prisutdelningen när regnet vräker ner ute...
 

Här är ett bruks-ekipage minsann!
 

Knäkelpie!
 
Åkte förbi mamma & pappa för en fika. Där var Andreas gullungar Elsa och Estrid. Det blev fikande, filmtittande, gosande, ritande och spelande innan jag åkte hemåt.
 

Har nu fått hem de 20 liter fasadfärg som jag fixat gratis från braiga ByggOle, då Alcro bytt system mitt i vår målning och jag insett att både garaget och friggan har fått fel nyanser (de har två olika, och ingen är samma som huset, kul...).
 

Så allt det här ska alltså målas om, jippi... Det får nog bli till våren, om det inte råkar bli en väldigt fin och torr oktober.
/Cissi

Fredag!!!!

Det var länge sen jag har längtat till en fredag och att helgen kommer, jag har ju ett sånt trevligt jobb så jag har i vanliga fall inget emot varken måndagar eller andra vardagar... Men efter en tuff arbetsvecka med flera stora projekt som nu är avklarade (50-årsskivan, förbundsmötet och några till grejer) är det FANTASTISKT att ha lite helg!!!

Invigde helgen med en timmes privatlektion med Lyra hos Anne, inte helt fel! Och min lilla bruna gjorde mig både stolt och mallig, jäklars vad bra hon är!! Fick med mig lite bra grejer att lägga in i träningen.

Efteråt tog jag Lyra och Onni ut i skogen och plockade massor av trattkantareller. Nu ska vi slappa i soffan max en timme, för sen är det läggdags. I morgon ska vi vara i Eskilstuna KLOCKAN 07.00!!! Eller då är det samling, så ska man hinna rasta hundarna måste jag ju va där ännu tidigare, suck. Hoppas på att det inte ösregnar...

/Cissi