Vatten

Vatten är lite av temat just nu. Vatten behövs till SPAt och vi valde att inte lägga 2 500 kr på en tankbil som vi gjorde förra året, utan tänkte fixa det på egen hand på nåt sätt... Och bara för att jag tömde SPAt förra helgen tog det inte många dar innan minusgraderna kom, innan vi hade hunnit fylla på nytt vatten! Lätt panik infann sig när vi insåg att rören skulle kunna frysa sönder om det inte fylldes på snabbt så att värmen skulle kunna slås på!!

Så de senaste dagarna har vi turats om att åka till macken med stora dunkar och även tagit en del från vårt kranvatten. Lite väl mkt kanske eftersom jag råkade få brunnen att sina!!! Nu verkar det ha runnit till lite igen, och det är tillräckligt mkt vatten i SPAt för att värmen ska kunna vara på.

En annan blöt historia är kvällen träning med Jenny på Sthlm Södra bk... Pölar överallt på planerna, blä!! Våra hundar klarade det bra, men jag valde att inte göra några övningar med ligg och sitt (förutom fjärren) med Lyra pga de dåliga förutsättningarna.

I morgon ska vi testa en av grusplanerna i mina gamla kvarter istället!

/Cissi

Bioväder

Regn, blåst och allmänt otrevligt väder!!

Passade på att lyxa till en så ruggig måndag lite, Micke & jag käkade middag ute på stan och gick sen på bio. Det blev Skyfall, senaste Bond-rullen. Helt ok men kanske lite väl lång...

/Cissi

Helgen som gått

Helgen är snart över, igen. Går alltid för fort...!!!
 
I lördags klev jag och Lyra upp vid 07 och drog iväg till Vallentuna brukshundklubb i minusgrader, brr! Vi hade förmånen att få vara med på träningstävling med ett helt annat träningsgäng än vår vanliga, vilket var jättenyttigt. Väldigt trevligt att träffa uppföderskan Maria med Lyras mamma Kylie och syster Lenka, och så Johanna med halvsyster Pi. Det blir tyvärr alldeles för sällan vi ses!!!
 
Lyra tyckte att det var rätt så jobbigt att vara på en ny plats, och att planen var så stoor och öppen är hon inte van vid och hade svårt att koncentrera sig i början. Men vi jobbade på och fick till en del fina saker. Efter att vi hade tränat igenom alla 7 hundarna tog vi lite snack och fika i klubbstugan. Därefter gick jag och Maria ut och körde våra hundar lite till, bra att få till gruppmomenten i en annan miljö! Avslutade med lite fritt följ och det var skönt att se att Lyra nu var sitt vanliga jag, hon hade landat och gick jättefint.
 
Lördagskvällen tillbringades på restaurang Du Chef vid Hammarby Sjöstad med tjejgänget (dvs Fia, Maria, Kerstin, Annie & Monica), vilket blev en intressant upplevelse... Efter att vi beställt in de många smaskiga tapasrätterna vi ville ha, framkom det av den något griniga kyparen att restaurangen för tillfället inte hade något alkoholtillstånd (med det skulle komma nästa vecka, hmmm), trots att de hade flera viner i menyn, det låg till och med synliga vinflaskor i en vinkyl i restaurangen!!! Aningen snopet då vi var flera som hade sett fram emot några glas vin denna tjejmiddag!! Egentligen borde man ha rest på sig och gått någon annanstans, då det var dåligt att de inte någonstans informerat om detta innan vi hade beställt. Men hur lätt är det att snabbt få ett bord någon annanstans kl 19.30 en lördagkväll för 6 pers? Lika bra att sitta kvar.
 
Maten smakade bra och personalen insåg efter ett tag att vi vart lite griniga, så de bjöd på både sorbet till allihopa och ett stort frukt/ostfat efter detta, haha. Dessutom hade de missat att ta betalt för en del av det vi åt och drack, vet inte om det var medvetet eller inte. En billig kväll blev det iallafall!! Avslutade med att åka hem till Maria i Björkhagen och babbla vidare ett tag, innan jag fick skjuts av Fia hem till mina föräldrar där jag och Lyra övernattade.
 
I dag började dagen med träning på Sthlm Södra BK med Anette och Laila i ett fantastiskt soligt och skönt väder! Lyra var lite okoncentrerad, men alla kan ha dåliga dagar så jag är inte så orolig över det. Tar med mig två bra vittringar. Gjorde ytterligare tre vittringar hemma som såg fina ut, härligt! 
 
Resten av dagen har ägnats åt SPA-fyllning, testar att fylla den med vårt kranvatten, men vågar inte fylla den helt på en gång, då det vore dumt att torrlägga brunnen helt....så får fortsätta med det imorgon. Åkte en sväng till närmsta mack och hämtade en del vatten också, för att skynda på processen.
 
Nu blir det snart Solsidan och lite strykning till det, jippi.
 
Några bilder från gårdagens träning:
 
Jag och Lyra går fritt följ.
 
Kontakt.
 
Liggandes i rutan, det är inte ofta man ser... (hon vill hellre stå eller halvligga).
 
Hej, här kommer jag med metallapporten till dig!
 
Vittringsprov är lite klurigt just nu, men slutade bra.
 

Störningsträning för Maria och Kylie.
 
Uppföderskan Maria och mamma Kylie är en fint ekipage att titta på!
 
Superkontakt! :)
 
Kylie!
 
Maria och syster Lenka.
 
Konskick.
 
Lenka!
 

Vilken bra dag vi har haft! :)
/Cissi