Vatten

Vatten är lite av temat just nu. Vatten behövs till SPAt och vi valde att inte lägga 2 500 kr på en tankbil som vi gjorde förra året, utan tänkte fixa det på egen hand på nåt sätt... Och bara för att jag tömde SPAt förra helgen tog det inte många dar innan minusgraderna kom, innan vi hade hunnit fylla på nytt vatten! Lätt panik infann sig när vi insåg att rören skulle kunna frysa sönder om det inte fylldes på snabbt så att värmen skulle kunna slås på!!

Så de senaste dagarna har vi turats om att åka till macken med stora dunkar och även tagit en del från vårt kranvatten. Lite väl mkt kanske eftersom jag råkade få brunnen att sina!!! Nu verkar det ha runnit till lite igen, och det är tillräckligt mkt vatten i SPAt för att värmen ska kunna vara på.

En annan blöt historia är kvällen träning med Jenny på Sthlm Södra bk... Pölar överallt på planerna, blä!! Våra hundar klarade det bra, men jag valde att inte göra några övningar med ligg och sitt (förutom fjärren) med Lyra pga de dåliga förutsättningarna.

I morgon ska vi testa en av grusplanerna i mina gamla kvarter istället!

/Cissi

Bioväder

Regn, blåst och allmänt otrevligt väder!!

Passade på att lyxa till en så ruggig måndag lite, Micke & jag käkade middag ute på stan och gick sen på bio. Det blev Skyfall, senaste Bond-rullen. Helt ok men kanske lite väl lång...

/Cissi

Helgen som gått

Helgen är snart över, igen. Går alltid för fort...!!!
 
I lördags klev jag och Lyra upp vid 07 och drog iväg till Vallentuna brukshundklubb i minusgrader, brr! Vi hade förmånen att få vara med på träningstävling med ett helt annat träningsgäng än vår vanliga, vilket var jättenyttigt. Väldigt trevligt att träffa uppföderskan Maria med Lyras mamma Kylie och syster Lenka, och så Johanna med halvsyster Pi. Det blir tyvärr alldeles för sällan vi ses!!!
 
Lyra tyckte att det var rätt så jobbigt att vara på en ny plats, och att planen var så stoor och öppen är hon inte van vid och hade svårt att koncentrera sig i början. Men vi jobbade på och fick till en del fina saker. Efter att vi hade tränat igenom alla 7 hundarna tog vi lite snack och fika i klubbstugan. Därefter gick jag och Maria ut och körde våra hundar lite till, bra att få till gruppmomenten i en annan miljö! Avslutade med lite fritt följ och det var skönt att se att Lyra nu var sitt vanliga jag, hon hade landat och gick jättefint.
 
Lördagskvällen tillbringades på restaurang Du Chef vid Hammarby Sjöstad med tjejgänget (dvs Fia, Maria, Kerstin, Annie & Monica), vilket blev en intressant upplevelse... Efter att vi beställt in de många smaskiga tapasrätterna vi ville ha, framkom det av den något griniga kyparen att restaurangen för tillfället inte hade något alkoholtillstånd (med det skulle komma nästa vecka, hmmm), trots att de hade flera viner i menyn, det låg till och med synliga vinflaskor i en vinkyl i restaurangen!!! Aningen snopet då vi var flera som hade sett fram emot några glas vin denna tjejmiddag!! Egentligen borde man ha rest på sig och gått någon annanstans, då det var dåligt att de inte någonstans informerat om detta innan vi hade beställt. Men hur lätt är det att snabbt få ett bord någon annanstans kl 19.30 en lördagkväll för 6 pers? Lika bra att sitta kvar.
 
Maten smakade bra och personalen insåg efter ett tag att vi vart lite griniga, så de bjöd på både sorbet till allihopa och ett stort frukt/ostfat efter detta, haha. Dessutom hade de missat att ta betalt för en del av det vi åt och drack, vet inte om det var medvetet eller inte. En billig kväll blev det iallafall!! Avslutade med att åka hem till Maria i Björkhagen och babbla vidare ett tag, innan jag fick skjuts av Fia hem till mina föräldrar där jag och Lyra övernattade.
 
I dag började dagen med träning på Sthlm Södra BK med Anette och Laila i ett fantastiskt soligt och skönt väder! Lyra var lite okoncentrerad, men alla kan ha dåliga dagar så jag är inte så orolig över det. Tar med mig två bra vittringar. Gjorde ytterligare tre vittringar hemma som såg fina ut, härligt! 
 
Resten av dagen har ägnats åt SPA-fyllning, testar att fylla den med vårt kranvatten, men vågar inte fylla den helt på en gång, då det vore dumt att torrlägga brunnen helt....så får fortsätta med det imorgon. Åkte en sväng till närmsta mack och hämtade en del vatten också, för att skynda på processen.
 
Nu blir det snart Solsidan och lite strykning till det, jippi.
 
Några bilder från gårdagens träning:
 
Jag och Lyra går fritt följ.
 
Kontakt.
 
Liggandes i rutan, det är inte ofta man ser... (hon vill hellre stå eller halvligga).
 
Hej, här kommer jag med metallapporten till dig!
 
Vittringsprov är lite klurigt just nu, men slutade bra.
 

Störningsträning för Maria och Kylie.
 
Uppföderskan Maria och mamma Kylie är en fint ekipage att titta på!
 
Superkontakt! :)
 
Kylie!
 
Maria och syster Lenka.
 
Konskick.
 
Lenka!
 

Vilken bra dag vi har haft! :)
/Cissi

Rena öron

Kompade ut från kontoret redan vid 13.30 i dag, skönt att sluta tidigare på fredagar när det är möjligt!!
 
Hem och hämta Lyra, för att sedan åka vidare till veterinären. Hade bokat in en tid där kl 15:00 för att checka hennes öron lite grundligare. Hennes ökade ljudkänslighet känns lite oroande så det var väl en bra idé att utesluta öroninflammation eller liknande.
 
Öronen såg fina ut, men för säkerhets skull så gjordes ett utstryk av det pyttelilla genomskinliga kladd som fanns längst längst in i öronen. Inga konstigheter, inga bakterier. Det var ju bra! Ev kan hon ha något hårstrå eller liknande som fastnat längst in, för hon ruskar på sig en del. Men jag ska prova att köra öronrengöring ett tag och förhoppningsivs kommer det ut av sig själv.
 
Jag var väldigt nöjd över hur glad hon var under hela besöket (jag hade iofs med mig en burk med korv...), hon som annars kan vara lite reserverad och skeptisk mot nya ställen och nya människor visade upp sin bästa och gulligaste sida och tyckte bara att det mesta var jätteskoj, skönt!!
 
Passade på att väga henne också, 15.8 kg visade vågen. Det är typ 1 kg mer än vad vågen på djuraffären brukar visa... Litar dock mer på den här.
 
Nåja, susade iväg från veterinären 30 minuter senare, till bygghandeln i Håga (Västerhaninge) och hämtade ut två fulla påsar med nysågade vittringspinnar som jag hade ringt och beställt från tåget hem två timmar tidigare. Så himla bra service, de sågar (gratis) på en gång, vet precis vad man menar när man ringer "jo jag skulle vilja ha såna där uppsågade läktbitar..." "Jaha, du menar hundpinnar?" "Ja tack!" och så kostar det ju typ inget heller. Såg på kvittot att det var avdragat 15% rabatt dessutom, för vad kan man ju undra?? Skumt. Jaja, trevligt.
 
Så, med bilen fulladdad med pinnar gasade jag och Lyra vidare till Haninge brukshundklubb för en träningsdejt med Anette och Jenny kl 16:00. Så himla härligt lyxigt att kunna träna i dagsljuset och inte i strålkastarskenet som man annars får hålla till godo med nu när det blir mörkt så fort. Vi hann träna Lyra, Ayla, Frallan och Nike OCH gå på en promenad innan det började skymma, fantastiskt!! Jag gjorde inte så mycket med Lyra, några vittringar, två inkallningar, försökte lägga henne i rutan (vilket hon INTE ville!). Fjärren ska vi göra hemma nu på kvällen.
 
Fredagsmyset har nu börjat, Lyra med ett tuggben och jag med en påse smågodis... Helgen är här!!!
 
I väntan på veterinären...
 
 
Kraschat i soffan en fredagkväll...
 
/Cissi

Speglar och snö

Brr, kallt och lite SNÖ nu på kvällen!!! Blä. Jag och Lyra drog in mot Haninge och Fredrika Bremerskolan för en middagspromenix och träning vid deras stora speglar.
 
Lyra var precis som vanligt, kanske lite extra dragig i kopplet, men INTE rädd, som i går. Tränade ganska länge och inte heller då visade hon något annat än glädje och arbetslust, skönt!!! Har däremot fått ett riktigt bakslag i vittringen, men har försökt backa lite och se om vi kan hitta tillbaka. För övrigt gick det förvånansvärt bra i dag, hurra!
 
Nu är jag helt slut efter en hel dag i möte med massa pyssel i anslutning till det. Tror att det är dags för flanellpyamasen och sängen...
 
Nya fina träningsbrallor har inhandlats i dag! Lite roligare än mina grön/svarta Lundhags... och mycket roligare att träna med lite nya kläder! :)
 

Ge mig en godis, pleasee!
 
Om jag sitter här då?
 
Och vad gömmer sig här då?
 
Perfekt med stoora fönster (=speglar) när man tränar!
 
Fina höstfärger, gult, rött, svart:
 
 
 
 
Ok, det kanske inte går att göra snögubbar än, men det snöar helt klart!
 
/Cissi

Bekymrad

Drog in till Västerhaninge på middagspromenad och med träningsväskan på ryggen. Så fort Lyra hoppade ur bilen såg jag hur stressad hon blev, panikdrog i kopplet hela promenaden igenom, trots mina diverse försök att få det lite trevligare, jättejobbigt med bilar tydligen...

Träningen blev en besvikelse, fick till några inkallningar och två rutskick, men hela tiden kom det läbbiga ljud som Lyra reagerade på. Pendeltåget (från långt håll), flygplan, glassbilens melodi, moppar som åkte förbi, och annat som jag inte ens hörde gjorde att hon sprang iväg med svansen mellan benen och gnällde ideligen!!

Jag tycker att denna oro och rädsla har ökat på sistone, det känns inte alls bra. Tänk om det blir ännu värre framöver? Det är ju en sak om det blir så att vi inte kan fortsätta vår påbörjade bruks-karriär (med skotten), men det är väldigt trist om det ska påverka hennes vardag.

Lilla fina bruna kompis! Jag är orolig för dig!!

/Cissi

Scenen är min

I dag har jag varit med och hållit i ytterligare en dag för en del sekreterare i vårt hus och en hel del från våra kontor ute i landet. Kul att träffa kollegor och få dem att börja jobba framåt och åt samma håll! Även denna dag fick jag beröm för min dragning på scen, jättekul med feedback!! :)
 
Mamma och pappa har kommit hem från semestern, så Lucas har åkt tillbaka. Nu är det bara Lyra in the house igen, några veckor till. Blir nog lite fjärrdirigering i köket (i går tränade vi på kyrkogården, köket är dock lite trevligare).
 
Nu är det myskläder i soffan, pizza och smågodis (och Micke jobbar INTE, woho!) och snart säsongsavslutning av Hollywoodfruar, yehaa!!
 

Enda stället som har lite ljus nära hemmet är kyrkogården!
Lyra tycker att det är något skumt att träna fjärrdirigering mellan gravstenarna... Det gäller att ha lite koll så att det inte kommer några spöken!
 
/Cissi

Festligt värre

Lite trött söndag, och det gråtråkiga vädret hjälper knappast till. I går var vi på 40-årsfest hos våra f d grannar Johan och Jeanette! En lyckad kväll som ledde till träningsvärk i käkarna efter allt skrattande!! Kul att träffa fler gamla grannar och ta igen allt som hänt sedan vi sågs sist. Men som sagt, efter en härlig blandning av öl, rödvin, geléshots (!!) och whisky var det inte så konstigt att det var lite segt i morse...
 
Bästa botemedlet mot trötthet är iallafall för mig att hålla mig aktiv! Så förmiddagen ägnades åt lydnadsträning med Jenny & Ayla/Nike på ett rätt så lerigt Sthlm Södra BK. Är nöjd med dagens pass som bestod av jättefina fjärrskiften på säkert 6-7 meter, lägganden i rutan (har varit ett problem), vittring och inkallning (där jag börjat med en ny övning för att hon ska lära sig lyssna på mig lite bättre, får nog vänta lite till på bra resultat där...).
 
Resten av dagen har jag och hundarna hängt på tomten där jag plockat och pysslat, och burit en massa gamla plankor i ett slags försök att rensa upp lite (det är dock lååångt ifrån klart!). Är nu helt slut i kroppen, vart ju värsta workoutpasset att kånka tunga blöta brädor ner från skogsdelen till släpkärran på framsidan...
 
Nu ska jag njuta av en nylagad trattkantarellpaj och kolla på Solsidan!
 

Kastanjer på marken, höstigt!
 

Lucas vilar bland löven.
 

SPA-tömning...
 
Lyra försöker sova men det är svårt när man måste hålla koll på benet...
 
Nära, nära.
 
Lucas!
 
/Cissi

Mailberoende!

Denna fredag började fantastiskt bra, hittade en helt oanvänd (och jättefin!!) kjol i min garderob, hur trevligt som helst! :) På med den och lyckan var gjord!

Arbetsdagen har sen mest varit ett race mellan möten, möten, möten. Och panik. Panik eftersom vår it-avdelning aviserat att de skulle stänga ner mailen kl 14 för alla ÄNDA FRAM TILL MÅNDAG pga serverflytt!!! Hur kan de stänga ner den under arbetstid kan man ju undra? Dessutom har man ju vant sig att även sköta en del jobbmailkonversationer under helgerna också... Eftersom mitt jobb innebär en himla massa mailande var detta verkligen jobbigt, på riktigt alltså. Så efter kl 14 försökte jag pyssla med lite annat, men vad jag än gjorde slutade det alltid med "och så ska jag bara maila iväg det här dokumentet..." eller "...det ska jag maila och fråga..." eller "...nu ska jag gå in och kolla om jag har fått ngt svar på mitt mail tidigare i dag..." GAAHHH!!! Gav upp till slut och gick till närmsta pub med min kollega Kickan för en After work istället!

Efter några timmars öldrickande och babblande drog jag mig hemåt till hundarna som väntade ivrigt på sällskap. Av med jobb-rollen med kjol, stövlar och finkappa och på med fleecebrallor, gummistövlar och lerig regnjacka! Rätt skönt att leva i två rätt olika världar, och jag älskar dem båda!!

Nu blir det bara soffmys med hundarna resten av kvällen.

/Cissi

Scenframträdande

I dag har dagen tillbringats på Polstjärnans konferens (vår anläggning på Sveavägen) dit vi bjudit in sekreterare & annan admin-personal som jobbar på Kommunal runt om i landet. Jag är med och driver ett projekt på jobbet och nu skulle vi då redovisa detta och informera om hur vi/de ska jobba framöver.

Jag gillar att prata inför folk och jag tycker oxå om att "visa var skåpet ska stå", så det var ju såklart fantastiskt kul att stå på scen, föredra det jag jobbat med och peka med hela handen om hur vi går vidare! :) Och ännu roligare är det ju såklart när kollegor efteråt kommer fram och säger att jag var den bästa att lyssna på, att jag inspirerade och att det var tydligt, klart och avslappnat. Lite mallig blir man...!

Kvällen spenderades på en upplyst parkering vid Farsta Gård för lite lydnadsträning med Kerstin E och Miles. Och så ville jag ju hälsa på hennes nya goldenvalp (11 v) som jag hoppas blir hennes nästa stjärna, urgullig såklart!!

Insåg dock att valet av ställe var ett misstag, då både pendeltåget och t-banan gick nära och det gillar INTE Lyra!! Hon kunde inte alls koncentrera sig utan hade mest svansen mellan benen och ville springa till bilen, rädd. Attans att hon ska reagera så himla starkt på ljud! :(

Hemma var hon helt som vanligt igen, så det blev träning i köket.

Nu är det sova, upp imorrn vid 05 och jobba hela dagen inkl kvällsmöte, gääsp!

/Cissi

Nu räcker det!

Ingen mer svamp-plockning denna höst! Det får inte plats med mer nu. Frågan är om jag ska ge mig själv förbud att överhuvudtaget gå in i en skog på ett tag framöver? Så att jag inte RÅKAR hala upp en hundpajspåse från fickan och plocka påsen full vid första bästa tillfälle...!! Svårt att låta bli. :)
 
Parallellt med det obligatoriska avsnittet av Svenska Hollywoodfruar har jag tagit hand om helgens skörd, förvällde 6 liter och har lagt lika mycket på tork. Och då hade jag ju redan plockat ca 8 liter sedan tidigare...
 
Har även hunnit med ett träningspass på Sthlm Södra BK med Anette och Frallan! Lyra kändes väldigt speedad ikväll, men fick väl ihop det till slut och hon gjorde fina saker. Känns som att fria följet är på uppåtgående och fjärren börjar släppa, bra feeling!
 
Ikväll kom Lucas också, mamma och pappa ska på semester till USA så då får han såklart hänga med oss.   
 
Har tydligen plockat massa Kruskantareller (till vänster), jämför med vanliga trattkantareller till höger. Ska bli spännande att smaka, de ska tydligen smaka bra.
 
/Cissi

Helgen i bilder

Måndag och regnet vräker ner ute. Tur att vi inte har någon träning inbokad ikväll. Det blev en blöt och mörk promenad på åkrarna med ficklampan istället, och nu kantarellsoppa, glass och varma tofflor!
 

Än så länge handlar det mest om att äta...
 
och att äta...
 
och att äta!!
 
 
 
 
 
Rissie var ganska nöjd att få sitt mjukisdjur hemifrån, mysigt tyckte hon!!
 
Lilla setterkullen! :)
 
Utslagna i köket...
 
 
Lyra fick också vara med på ett hörn.
 

Hittade hur mycket svamp som helst, smarrigt!!!
 
/Cisis
 
 

Valpweekend

Lördag kväll. Bredvid mig i soffan delar Lyra och Rissie på platsen. I köket sover Spirits fyra 11 v goldenvalpar, från sovrummet kommer det då och då små pip från Rissies fyra 3 v valpar. Från köksfönstret ser jag ut till valpkenneln där de elva 7 v settervalparna sussar gott. Och i kontorsutrymmet vilar de vuxna som är hemma, fem goldens och två settrar. Några är iväg på utställning.

Det är en del pyssel med så många olika åldrar...

/Cissi

Fredag igen

Fredagkväll, Lyra och jag chillar hemma efter att ha varit en sväng och tränat hos Anne (blev bara en halvtimme, för jag hade inte så många funderingar, det är ju bara att träna på, hur svårt kan det va?!) och sen åkte vi direkt och körde ett mycket bra träningspass på Ribbyskolans stoora grusplan.
 
Vi har haft en bra träningsvecka, i tisdags tränade vi med Jenny och labradårerna, i onsdags blev det ett pass med Fia och Alva, i torsdags träffade vi Jenny igen, och även Camilla var med. Och så Anne i dag. Veckans problem har varit vittringen och inkallning med ett riktigt bra ställande, men det finns det väl lösningar på. Veckans fina moment har varit fritt följ och sättandet under gång, och så har fjärren börjat släppa till viss del, så härligt!! 
 
Lite trist var det kanske när några arbetskamrater skulle ut på after work i dag och jag fick min nörd-stämpel ännu mer intryckt i pannan när jag skulle åka träna hunden en fredagkväll...det hade ju iofs varit trevligt att dricka vin också, jaja en annan gång.
 
I morgon åker jag till RISSIE, åhhh vad jag LÄNGTAR efter min vän!!!!! Stannar där till söndag kväll, Henric & Sjoerd ska till Sundsvall på utställning så jag får huset och alla vovvar för mig själv i 2 dgr.
 
Har köpt nya fina lysande halsband, Rissies lyser gult och Lyras lyser rött!
Nu ska hon bara komma hem så att jag får använda det gula också...
 
Dags att packa helgväskan. Det viktigaste är på plats, ett mjukdjur till Rissie!
 
/Cissi

En bra film om en hund

Inget särskilt planerat i kväll, så Micke och jag kollade på film. Eftersom jag fick välja blev det en film om en hund, det går aldrig fel! :)

Såg Red Dog som handlar om en kelpie i Australien. Gullig och såklart jättesorglig, eftersom hans husse dog och han vandrade över typ halva landet och letade efter honom... Ännu sorgligare var den eftersom den var sann.

Tur att man har en egen red dog att klappa på då!!

/Cissi

 

 

Valpbilder och klippfrukost

Började dagen med en långpromenad med Hans och Ecko på Djurgården, vår vanliga runda från Gärdet och ut till Hundudden för att njuta av den underbara utsikten med medhavd frukost på klipporna. Lyra plaskade i vattnet och snackade med närgångna svanar...
 
Resten av dagen har jag eldat på tomten, ända till mörkret föll. Rätt segt för mkt av träden som ligger på tomten är ruttna och det vill inte riktigt brinna...känns som ett evighetsprojekt. Fortsättning följer i morgon.
 

Lyra spanar ut över Stockholms inlopp från Hunduddens klippor.
 

Ecko solar.
 

Djurgårdsbrunnskanalen i höstskrud.
 
Jag och min kompis för dagen, eldtunnan.
 
Lyra njuter i solen...
 
Efter ca 6 timmars eldande. Det syns ingen som helst skillnad på tomten!!! GAHHH!!!
 
Har fått bilder på Rissies valpar, här är de 2 veckor:
 
 
 
 
 
/Cissi
 

Ledig fredag

Tog kompledigt i dag efter många intensiva arbetsveckor, jättehärligt!! Vilken tur att vädret visade sig från sin bästa sida också, solsken hela dagen!
 
Började på bästa sätt, med lite hundträning på Skogås lokala kennelklubb tillsammans med Anette. Fick till inkallning med ställande mycket bättre än de senaste dagarna, och är även nöjd med fjärren och rutan, och högerhalterna, yes yes!
 
Efter träning och promenad åkte vi hem och väckte Micke (som drog till jobbet). Sen har vi mest njutit av dagen utomhus med gräsklippning, vedstapling, svampplockning, grävt ner lite lökar och höststädat på tomten, precis den avkoppling jag vill ha! Har bara haft ett enda jobbsamtal och fixat med några mejl, lyxigt.
 
Innan solen gick ner tog jag och Lyra en promenad på de oändligt stora åkrarna.
 
 
Exprimenterade med lite svartvitt också:
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

För lite tid!

Pust, dagarna springer iväg!! Och jag försöker lätt flåsande hinna ikapp...

 

Har varit ute på vårt fina Marholmen i två dagar med vår största avtalsdelegation, förtroende valda som jobbar inom kommuner och landsting, för att prioritera vilka yrkanden vi ska lägga fram inför kollektivavtalsförhandlingarna 2013 på detta avtal. Alltid lika intressant och givande med denna grupp med massa diskussioner! Åkte ut på tisdag eftermiddag och hade ett kvällspass och därefter middag. Satt sen och jobbade till midnatt för att förbereda onsdagens program...zzz. Upp tidigt på onsdagen och så körde vi hela dagen, blev jättebra. Avresa hemåt vid kl 15, hämtade upp Lyra hos mamma och pappa vid 17.15, full fart hemåt för att likt Superman snabbt byta om till hundträningskläder och hämta träningsväskan, för att sen gasa vidare till Sthlm södra BK och sladda in på parkeringen 18.01

 

Blev ett effektivt två timmars kvällspass tillsammans med Jenny, Camilla och Kerstin E. Det var lite regnruggigt, småleriga planer och MÖRKT, blä. Men det är ju bara att vänja sig och acceptera läget, hösten kommer ju varje år. Lyra var alldeles för okoncentrerad och gasad, är nog inge bra att stressa iväg sådär utan att ha gått någon ordentlig promenad och när jag varit borta i 2 dgr. Tränade på högerhalter vilket funkade bra. Men vittringen blev lite väl flamsig och hon lekte plockepinn, ut snabbt, ta första bästa pinne, och in igen... Ställde mig ute vid pinnarna, lade på ett NEJ när hon tog fel, och till slut fick jag henne att börja nosa istället. Blev då två bra skick. Hade tänk göra fjärren, men ändrade planen och gjorde inkallning med ställandet istället, blev sådär. Jaja. Förutsättningarna var inte de bästa, men jag hade en himla glad hund iallafall!

 

Efter träningen svängde jag förbi mina gamla kvarter och mötte upp Nettan med sina vovvar och vi tog en timmes kvällspromenad, så mycket trevligare med sällskap dessa mörka kvällar! Hemma igen vid 21.30 och sen stupade jag och Lyra i säng...

 

Nu blir det en dag på jobbet med "bara" två möten, resten av tiden ska jag stänga in mig och försöka jobba på i rasande fart, har så mycket som ligger och måste bli gjort. I morgon har jag tagit ledigt, behöver lite återhämtning... Egentligen har jag inte riktigt tid men när har man det??

 

Justja, i tisdags fyllde Rissie 7 år också. Gav klara order till Henric och Sjoerd att hon alltid brukar få korvtårta på födelsedagen och att detta var vad hon förväntade sig även detta år, trots att hon är på kennel med sina valpar... Ska höra med henne sen hur de firade... :)

 

Såhär många pinnar gick åt till vittringen igår kväll...tur att jag fick påfyllning av Anette häromdagen! :)
 
Här kommer några bilder från ett höstvackert Marholmen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Cissi

Effektivt?

Kom hem från jobbet. In i badrummet och tvättade händerna. Passade på att byta toarullen när jag ändå var där...

Gick till garderoben för att ta fram ett underställ att ha på mig på hundträningen. Passade på att rensa ur alla shorts och andra sommarkläder när jag ändå rotade runt där...

Ner till tvättstugan för att hämta mina hundträningsbyxor. När jag ändå var där passade jag på att vika lite handdukar samt göra iordning Onnis grejer inför hennes hemgång imorrn...

Gick upp i köket för att hämta lite yoghurt. Passade på att tömma diskmaskinen och torka rent...

Sen åt jag yoghurten samtidigt som jag passade på att läsa och besvara lite jobbmail via mobilen...

Herregud alltså, varför kan jag ALDRIG göra bara EN SAK?!? Ibland känns det som att man blir bara ineffektiv när man försöker vara tvärtom, det är inte alltid så bra att pyssla med typ 20 saker samtidigt.

Ikväll har jag tränat med Fia och Alva/Selma. Tyvärr blev det mörkt fortare än vi tänkt oss men det blev bra träningspass ändå. Nettan hade valpkurs precis bredvid oss, bra störning!

Nu lyssnar jag på Lyra och Onni som brottas i sängen, sista kvällen innan Onni åker hem. Lyra kommer nog tycka att det är jättetrist att vara ensam igen! Själv skriver jag just nu träningsplaner för kommande vecka, och passar på att förvälla en stor hög med trattkantareller...

/Cissi

RSS 2.0