3,5 timmars sömn...

Sitter och pustar ut efter två intensiva dagar på Kommunals förbundsmöte (som man har de åren mellan kongresserna) som hållits på Clarion Sign Hotel. Jag jobbar i det s k presidiet och sitter tillsammans med de två mötesordförandena uppe på scen hela tiden och jag kör dagordningen, alltså ser till att den kommer ut rätt på storbilden och deltagarnas ipads, håller koll på alla talare, sköter ev voteringar och lite annat. Jättekul är det, och man är verkligen i centrum! :) Men det gäller att hålla tungan rätt i munnen och det blir många timmar på helspänn!

Vi har haft ett intensivt program och legat efter i programmet nästan hela tiden pga alla som velat tala, något stressande...men lyckades ändå komma i mål i tid i dag. Vi har valt en ny vice förbundsordförande eftersom Tobias som var det tidigare blev vald som LO:s vice ordförande härom dagen. Per som valdes till posten har jag jobbat med i flera år, tror att det var ett utmärkt val!! Vi har även haft besök av LO:s nyvalda ordförande och så en hel del annat. I går var det som vanligt middag med allihopa, ca 280 pers på fina Nalen. Det blev en lyckad kväll med god mat, bra underhållning och party och dans fram till kl 01, härligt!! Men något jobbigt att kliva upp imorse kl 05 efter 3,5 timmes sömn.

Hundarna har fått vara hos mamma och pappa och nu vill de att vi ska hitta på nåt kul, har inte blivit så mkt träning se senaste veckorna. Men om en timme har jag bokat in en privattimme hos Anne med Lyra, för att se om det går att få lite ordning på diverse, så lite träning blir det ju!

Här är några bilder från dagarna.


Scenen är klar, strax innan öppning av dörrarna...


240 ipads på laddning så att alla ombud kan följa med hela dagen...


Vår nya 1:e vice förbundsordförande Per Holmström talar efter att han blivit vald, sett från min plats på scen...


Lite rosa bubbel från hotellrum högt upp med fin utsikt över norra bantorget sitter inte fel...


Redo för middag!


Lilla lilla Sigvard Marjasin (fd förbundsordförande) håller som vanligt ett roligt och uppskattat tal under middagen!


Fick använda mina favvoskor, sidenpumpsen, yeay!
Lite seg i vaderna efter att ha dansat i typ tre timmar...


I dag har LO:s nyvalde ordförande Karl-Petter "Kålle" Thorwaldsson besökt oss och höll ett jättebra tal!


Kålle! Foto: Thomas Johansson

/Cissi

Goldendag

I dag har jag varit funktionär på vår Goldendag vid Farsta gård! En trevlig årlig aktivitet som klubben arrangerar och vänder sig främst till de som antingen har golden eller funderar på att skaffa en. Det är alltid lika kul att prata med goldenägare eller sådana som bara är intresserade av rasen! Vi hade utställningsträning, info om hur man trimmar, prova på apportering, prova på att ta vilt (fåglar), nosarbete, viltspår, svansviftartävling, utställning för barn med hund och så en lydnadsstation där de fick ställa frågor till Mia/Carma och Sandra/Jade.

Och vilket kanonväder det var då, härligt!! Fast kanske lite väl varmt för hundarna... Rissie och Lyran var såklart med och minglade runt, dömde utställning, visade lite freestyle- och lydnadskonster, pratade med folk och viftade svans i tävlingen (inte Lyra dock)!

Dagen har avslutats med grillmiddag hos mamma och pappa, smask!

Nu, dags att sova! Lite seg efter tjejmiddagen hemma hos Malin igår, massa god mat & vin, babbel och melodifestivalen såklart!!

I morrn är det dags att jobba efter 11 dgrs ledighet...känner på mig att det blir en fullspäckad dag, puh!


Dagens program...


Funktionärssamling innan dagen startar!


Prova på nosarbete!


Såhär klipper du din golden!


Rissie vann inte svansviftartävlingen detta år (vilket hon gjort förut), men var ändå stolt över sin deltagarpåse full med snask!

/Cissi

Monaco racing!

Sitter och tittar på den gråsvarta himlen. Det är varmt ute och har slutat regna, blixtra och åska...

I dag har vi varit en sväng i Monaco! Pappa åkte hemåt mot Sverige med bilen (den har inte varit i Svealand sen typ september) så vi passade på att hänga på och bli avsläppta på vägen.

Härligt och lite overkligt med en hel stad (land) som andas racing och främst Formel 1! Att köpa läktarplatser kändes lite onödigt och dyrt så vi tog oss upp mot gamla stan som ligger uppe på en höjd (där även slottet finns). Såg hur bra som helst därifrån! Och framförallt, man hörde ljudet, wooooiiiii wooooiiiii! Kollade in Formel 2 där svenska Marcus Eriksson var med och kom 2:a, kul!! Kollade även starten i Formel 3. Det bästa, dvs Formel 1, kör först lörd & sönd, men nu fick vi ändå insupa känslan, härligt!!! Och vädret var kanon, soligt & varmt!

Käkade en billig (hmm) pizza och vin/öl innan vi började dra oss hemåt. Vi har ju redan varit i Monaco tidigare så vi behövde inte turista mer denna gång. På grund av tågstrejk tog det vääldigt lång tid att komma tillbaka till Antibes. I vanliga fall går ett snabbtåg som tar ca 25 min, och det går rätt ofta. Men nu fanns det något annat slags tåg som gick väldigt sällan och inte hela vägen... Så först fick vi vänta några timmar extra i Monaco, för att kunna ta ett tåg till Nice. Där fick vi oss en trevlig promenad och se en bit av stan för att ta oss till busshållplatsen för vår buss. Det började regna, åska och blixtra medan vi trängdes med massa andra vid busstolpen... Till slut kom bussen och resan till Antibes tog 1h & 10 min (med bil = 15 min för denna sträcka, hmm). Så nu känns det som vi har rest nästan hela dagen, lite segt!

Tror det blir en nutella-crêpes på stan nu. Imorrn är det bajbaj för denna gång!

/Cissi