Början med snö, avslut med bad

Usch, vaknade till ett kallt och ruggit vitt landskap i morse, blä! Det som var positivt var iallafall att de märkliga typer jag har sett stryka omkring på golfbanan (utrustade med rutiga byxor, långa metallpinnar i händerna och små vita bollar i fickorna...) inte sågs till överhuvudtaget! Det är ju MIN hundpromenadslinga, inget annat. Eller jo, kanske en vildsvinslekplats oxå.... Jag hade gjort i ordning en grisfösarpinne som jag hade med på promenaden, ifall det skulle dyka upp ett svin i skogen (det kom ingen dock).

På förmiddagen var jag och Andrea på någon beauty clinic i Saltsjöbaden och fick oss en rejäl dos av fiskpedikyr! Små firrar som smaskar på ens fötter, det ska tydligen vara bra. Kul grej tänkte jag och det var min julklapp till syster. Det kittlades lite och efter ett tag kändes det nästan lite som om fötterna domnade lite, men det kan nog bero på att man satt stilla så länge. Skum känsla var det iallafall! Kul att ha gjort det men antagligen inget jag behöver göra igen. Märkte ingen större skillnad på fötterna, men kanske om jag smörjer in dem på kvällen kanske jag vaknar med lena fina fossingar imorrn!

Efteråt blev det lunch i Nacka Forum och sen vidare till mamma för att fika kaffe och chokladcroissanter, smask!

Sedan kom sooolen så jag hann med att testa nya motorsågskedjan i några timmar, härligt! Fick hela granen uppstyckad och lite annat också. Hoppas kunna fortsätta imorgon.

Nu är det strax Earth Hour, då ska man väl inte ha på datorn kanske... Jag tar och hoppar i SPAt istället och njuter av mörkret!!


Dagen började vit och kall!! Men skönt att rulla runt i snön tyckte Rissie...


Golfbanan har öppnat, men inte en golfare syntes till i snöblåsten, skönt!


Fish-SPA! Lite scary...


Gnag, gnag, smask, smask...raap.


Här sitter jag och har det bra!


Solig och härlig eftermiddag på tomten!


Än har det inte flyttat in någon i vår nyuppsatta holk, väntar med spänning!


Ny kedja inköpt till motorsågen, så nu har jag choppat upp granen, ÄNTLIGEN!


Titta, tomatplantorna har tittat upp!!

/Cissi

Lerig fredagkväll

Puh! Fredagkväll och ännu en intensiv arbetsvecka är slut. Många möten, korta puckar, snabba beslut och spännande saker på gång. Är så glad över mitt jobb och att vara del av något som känns väldigt viktigt, något som verkligen betyder något. Vad jag än gör på dagarna så präglas det av det vi kämpar för, bättre villkor och löner för alla Kommunals medlemmar, vilket är otroligt tillfredsställande samtidigt som det ofta är frustrerande då det verkligen handlar om att fajtas, försöka skapa opinion och motarbetas av snåla arbetsgivare... Nu kommer det att bli ett antal intensiva veckor (månader??), vi blir i allra högsta grad påverkade av Handels varslade konflikt, spänannde att se vad det ger!

Men nu är jag såå trött! Har varit VÄLDIGT jobbigt att gå upp på mornarna nu när det är sommartid, kommer INTE upp klockan 05 som jag brukar!! I min kropp är klockan fortfarande 04 då...gäääsp.

Har varit lite dåligt med hundträning under veckan, men ikväll vart det fredagsmysträning på Stockholms Södra brukshundklubb med Lotta. Man måste nog vara rätt nördig om man väljer att tillbringa tre timmar en fredagkväll i ömsom regn, ömsom hagel, på lergeggiga planer samtidigt som mörkret faller...Men trevligt hade vi och bra gick det för alla våra fina hundar! 

Nu har jag två nöjda håriga typer vid mina fötter, och jag ska nog snart dra mig mot sängen. 

/Cissi


 

Vildsvinsmöte

Å vad det är JOBBIGT att byta tid, hur kul är det att gå upp kl 05 nu när det blivit sommartid och kroppen fortfarande tror att klockan är 04?!!? Nä det går inte. Man är ju helt död. Usch, hoppas att de kan införa ständig sommartid i framtiden, som de har forskat fram att är det bästa.

Funderade på att åka iväg och träna hundarna efter jobbet, men valde att ta en ordentlig promenad på golfbanan istället och stannade på en perfekt plätt och tränade där. Lyra fick träna platsliggning med hakan ner, vilket är hur svårt som helst på nya ställen...suck. När vi tränade fjärren tappade hon koncentrationen en liten stund och jag såg att hon fått syn på något. Vände mig om och då såg jag den, ett VILDSVIN på trampade runt längre bort på golfbanan, ca 100 meter från oss!!! Gulp. Jag verkligen avskyr vildsvin. Ända sen jag var liten och såg en Lassie-film där hon mötte ett vildsvin i skogen som hon blev jätteskadad av, jag kommer ihåg scenen som jag sett det i går... Sedan dess har jag varit rädd för de stoora, svarta håriga typerna. Som tur var verkade den inte intresserad av oss, vet inte om den ens hade sett oss. Den sprang runt lite, stannade och nosade, sprang lite till och försvann efter något minut. Men jag tappade med ens lusten att både träna eller gå in i skogen... Usch va TRÅKIGT att de är SÅ nära, tyckte att det räckte med alla älgar och rådjur som gör hundarna galna i skogen... :( Fast hellre vildsvin än varg antar jag.

Nu är det sovdags, har suttit i telefonmöte med goldenklubben i två timmar, så kul med den nya styrelsen som är såå engagerad!!!!


Där borta springer den bort från oss... När den var närmare var jag mest i chock...

/Cissi