Flyttfåglar

Har varit och hämtat hem fåglarna...de knaprade på för mkt saker och ville inte bli tama. Jhaj, bättre lyckanästan gång. Lyra tycker iallafall att det är kul att ha dem hemma igen! Springer fram och tillbaka, hoppar upp med framtassarna på buren och är allmänt hetsig...fåglarna bryr sig inte alls, skönt.
 
I dag har vi även hunnit med träning på Haninge brukshundklubb med Anette och Laila. Lyra fick börja med en svår platsliggning där hon fick ligga mellan Rissie och gamla Lycas (för att få lite mer störning då Lucas inte skulle ligga kvar...). Men det blev lite FÖR svårt, så hon kom bara springande till mig... Tränade även budföring, men eftersom jag är rätt kass på det och Lyra INTE gillar att vara hos ngn annan än mig gick det inte direkt lysande. Mer träning på det!! Får göra en liten plan. 
 
Nu är det dags att däcka i sängen, ska ta en timmes sovmorgon och gå upp kl 06, härligt!!!
 
/Cissi

Slutjoggat på ett tag

Inser att jag har drabbats av löparknä! Skit oxå. Har testat tre pass nu att springa, men efter 5 minuter kommer smärtan och även om jag slutar springa så sitter det i resten av dagen. Men jag har bara mig själv att skylla, senaste fem veckorna har jag sprungit två 7 km-pass per vecka i mina gamla löparskor...inte bra tydligen. De nya har stått rena och fina hemma av någon anledning... Sen kanske jag inte skulle sprungit så många km åt gången, eftersom jag haft några veckor innan som jag inte sprungit alls. Jaja, nu har jag hittat nåt bra rehabövningar och så löpförbud ett bra tag, trist.
 
I dag har hundarna träningsvila, vi har bara varit ute i skogen och haft kul istället. Till och med Lucas var pigg och glad! Tänkte lägga spår, men pga ont knä så hoppade jag över det och  gjorde lite sök istället. Brukar ta diverse pinnar och kottar som jag tar lite på och sen lägger ut inom ett område, sen skickar jag både Lyra och Rissie på söket samtidigt. De är superduktiga båda två, och tycker att det är jättekul!!
 
Ute öser regnet. I ugnen torkas en sats med smarriga kycklinghjärtan för kommande träningspass. Jag ska äta jordgubbar och doppa dem i nutella, mmmmm!!!
 
/Cissi

Hurra hurra hurra!

I dag är ingen vanlig dag, för i dag är det LUCAS födelsedag, hurra hurra hurraaa!! Gamla fina gubben fyller 13 år och dagen till ära fick alla tre korvtårta till kvällssnack, smask!
 
Dagens träningspass tillbringades på Skogås lokala kennelklubb tillsammans med Anette och Kerstin. I dag var jag lite innovativ och gjorde moment som vi inte brukar göra, modigt! Påbörjade budföring (som vi bara testat en gång tidigare) och det var JÄTTEKONSTIGT tyckte Lyra...gjorde sen apporteringsdirigering med apportbockar, ett skick åt varje håll, duktig hund! Metallapportering med bra fart (fast saktar in lite när hon kommer nära mig) och så en platsliggning tillsammans med Onni. Hon låg kvar, lite oroligt (hon gillar inte planen på Skogås för bilarna kör så nära), men HON LÅG KVAR!!! Igen. Hurra! Det börjar bli en vana verkar det som, jippi!!!
 
Rissie fick göra apporteringsdirigering och lite fritt följ med en jättehärlig attityd, kul!!!
 
I dag är jag så nöjd med mina hundar!
 
Lucas på midsommar!
 
Tre små korvtårtor...
 
Får vi börja äta nuu?
 
Slurrrp!
 
Lyra intog tårtan i köket.
 
Oh no, busted! Någon ligger och knaprar på matskålen...
 
/Cissi

Träningstävling

I dag har vi haft träningstävling på Sthlm Södra BK tillsammans med Anette, Laila, Kerstin A, Kerstin E och Jenny! Blev förhoppningsvis likt en riktig tävling med gruppmomenten, tävlingsledare och domare. Lyra fick göra platsliggning med fler än två andra hundar för första gången, och ha en lite mer okänd hund bredvid sig. Fullt avstånd och full tid. Snacka om SKÖNT att hon låg lugnt och fint, hurraaaa!!! Resten av momenten i klass 2 kändes oxå bra, kontrollerat och stabilt. Måste bara träna hoppet lite mer med kommendering för det var näära en tjuvstart! Rissie fick gå in och göra ett väldigt kort tävlingslikt fritt följ och så skickade jag henne på slutbelöningen mitt i, för att boosta massa positiv energi i henne!
 
Övriga hundar gick oxå bra, vilket jättebra träningspass det blev! Efteråt gjorde vi vad man egentligen (??) ska göra på en brukshundklubb, nämligen fikade... :) De som har stammisplatser på fikastolarna kollade lite förvånat på oss. Det är lustigt att man kan vara på klubben i typ tre timmar och hinna träna, snacka, gå på hundpromenad, och samma personer sitter på verandan vid klubbstugan och fikar och fikar under hela tiden...
 
I morgon åker Isa hem igen, då blir det lite lugnt i huset, med bara tre hundar. Oj oj va kul dom har haft, Isa och Lyra!! Hade jag inte särat på dem ibland hade de nog brottats dygnet runt!! Och oj vad Lyra har växt under de här dagarna, alltså inte fysiskt, men i våra ögon. Hon är ju ingen valp längre, hon är ju nästan vuxen! Men det behövdes en likasinnad valp att jämföra med för att inse det.
 
Nu blir det ut och göra dagens sista platsliggning på gräsmattan!
 
Isa har hittat Lyras favorit-utkiksplats...
 
Dessa bilder får illustrera helgen med Isa...
 
/Cissi

Midsommar!

Det råder lugn hemma såhär på midsommardagen... Alla fyra hundar (Rissie, Lyra, Lucas och Isa) ligger utslagna lite här och där efter att ha busat både inne och på tomten.
 
Midsommarafton firades hemma hos oss tillsammans med Kerstin & Robban, Malin & Micke, Annie & Erik och alla barn (5 st totalt) och så 6 hundar! Underbart väder, sill och grillat, jordgubb- och rabarberpaj, sitta ute hela kvällen, titta på barnen som dansar (dock inte runt en midsommarstång, men till mystisk hårdrocksmusik,haha), snacka, hänga, dricka rosé....mmmmm härligt! Årets trevligaste tradition, helt klart!!
 
Hundarna skötte sig utmärkt och lilla Isa som vi passar just nu smälte in bra i flocken. Det är bra med många frivilliga hundpromenixare också, och att man då har så många hundar så att det inte blir bråk om vem som ska få hålla i kopplet...
 
I dag tar vi det lugnt. Malin, Micke och Elliot har varit här och fikat upp det sista av pajen, mysigt. Nu har Micke åkt och jobbat. Gjorde en platsliggning med Lyra på gräsmattan, gick bra fast hon låg lite oroligt (mkt mygg?), men LÅG KVAR iallafall, toppen! Tränade inget alls i går, men i torsdags hade vi ett bra pass med Anette & Frallan. Lyra gjorde två platsliggningar (och låg KVAR!) och så var jag lite modig och bytte ut skålarna mot apportbockar i apporteringsdirigeringen, kul!! Hon fattade inte riktigt första skicket, men sen fick jag två fina, ett åt varje håll, roligt att testa gränserna lite! I tisdags tränade vi med Laila & Qenzo och även då hade vi ett bra pass. Fast när har vi egentligen dåliga träningspass, jag och Lyran?? Nää, det har vi väl aldrig, det är alltid kul att träna med henne!! Och de gånger det blir fel så ser jag det som nyttig information, det är lätt att vara positiv tillsammans med den lilla bruna!
 
Här är några bilder från i går.
 
 
 
 
 Och såhär har det varit i dag...
 
/Cissi

Ligga kvar!

Vi har haft en jättebra kväll på Sthlm södra BK tillsammans med Kerstin, Onni och Laerke!
 
Kerstin körde igenom en klass 3 och visade att de verkligen är redo att tävla, kul!!! Lyra fick börja sitt pass med en platsliggning med Onni, fullt avstånd och full tid, hon låg lugnt och fint, hurra! Resten av passet kändes bra, Några problem stötte vi på men löste på bra sätt. Avslutade med ytterligare en platsliggning, nu med Laerke! Låg hela tiden, men spände sig lite då och då. MYCKET NÖJD med dagens träning!!
 
Efteråt tog jag och hundarna en skön skogstur med bad (inte jag dock)... Så nu sover vi nog gott!
 
/Cissi

SM-helg!!

Vilken trevlig helg det har varit!! Startade rätt tidigt på lördag morgon med en fullpackad bil bestående av mig, Kerstin A och Kerstin E, fyra hundar och massa packning!! Mot BORLÄNGE och SM i lydnad (och agility, men det kollade vi inte på)!!

Väl framme på det fantastiskt stora sportfältet smällde vi upp tältet med bra utsikt över ringarna och stoppade in både hundar och oss själva så fort som möjligt, eftersom det regnade! Väntat i och för sig, men ändå lite trist.

Det blev en dag helt i regnets tecken och det var häftigt att se hur de duktiga förarna och hundarna ändå lyckades prestera så pass högt trots blöta planer och ihållande regn. Det var många fina ekipage att titta på, många som man sett förut, men även en hel del som jag inte sett, roligt! Speciellt kul var det ju att se vissa ekipage såsom Maria och Kylie (Lyras mamma) som gjorde ett väldigt fint program, Niina och Skoj (som vi tränar hos) och så såklart förra årets vinnare Maria och Ylle (som vi oxå har tränat hos)! Tyvärr strulade rutan för Niina så deras poäng räckte inte för en finalplats. De 15 ekipage som gick vidare var verkligen värda sin plats, och vi var glada för vår interna vadslagning om vilka som skulle kvala vidare visade sig gå riktigt riktigt bra, vi hade ju stenkoll ju! :)

Kvällen tillbringades i Borlänge city på en grekisk restaurang, hundpromenixande, godisätande och vindrickande på hotellrummet.

Söndagens väder var mycket bättre, vi hade nog bara regn i någon timme...  Vi parkerade oss precis vid ringside och kunde på nära håll följa tävlingarna. Maria och Kylie gjorde åter ett jättefint program, men det blev ett missförstånd i rutan och de fick en 0:a tyvärr, vilket ledde till en hedrande 14:e plats totalt. För Maria och Ylle gick det bra, riktigt bra! De hade högst poäng både på lördagen OCH på söndagen, vilket innebar att de knep SM-guldet även i år!! Hurra för dom!!

Glada, nöjda och rätt så trötta styrde vi hemåt på söndag eftermiddag. Tack för en himla trevlig och kul helg!!!

Nu är man bara såå peppad att träna, träna, träna!!! Vi SKA ju också stå där på SM en dag...!!!

I dag har jag gjort tre platsliggningar med Lyra på tomten, alla gick bra. Alltid något...

Jag orkade inte släpa med mig storkameran, men här kommer några bilder tagna med lillkameran.

Tält är bra att ha när det regnar! Kerstin E, Kerstin A och Onni myyyser!


Vana tälthundar Sidney och Miles slappar.


Van burhund.


Kerstin visar upp lämplig klädsel för dagen.
Det fanns en person på hela området som dock hade ett märkligt klädval...


Maria och Kylie gör fjärrdirigering i regnet. Resultatet räckte till en SM-final, tjoho!


Borlänge är kanske inte helt modern... parkeringsautomaterna visar tydligt på detta...


De använder tydligen fortfarande bara VHS här...


Svanar av handdukar?!? Känns inte heelt modernt va.


Dags att sova, härligt med hotell tycker Lyra!


Van hotellhund = Miles!


Söndagen bjöd på bättre väder, mulet och lite regn, men det gick stundtals att ta fram ipaden för att kolla resultaten...


Vi kunde till och med träna lite i lunchpausen på det ENORMT stora och fina fältet!


Maria och Kylie i fritt följ under SM-finalen! Vilket härligt ekipage dom är!!!


Fiiint fritt följ!


Maria Brandel och Ylle, ännu ett härligt (working) kelpie-ekipage!


Förra årets SM vinnare Maria och Ylle försvarade sin titel och vann även i år!!!!

/Cissi

Trött fredag

Lite lagom trött efter att ha varit nedsövd för första gången i mitt liv...det var ju fantastiskt skönt!:) Velade fram och tillbaka om jag skulle sova eller inte under gastroskopin, men valde till slut sömn ändå, varför ligga där och lida? Allt såg iaf bra ut, men jag kunde ju fortsätta att äta magmedicinen ändå, eftersom den hjälper. Skönt, men samtidigt är det ju intressant om man kan få ett svar på varför jag har ont, och framförallt vad de där jobbiga attackerna (som känns som man har svalt luft och det trycker på inifrån och vägrar sluta, aaaj!) är för nåt. Hade en sån igen härom natten, vaknade av det kl 04, jippi. Får se vad vårdcentralen har för ytterligare förslag.

I går tävlade vi IGEN. Bra väder, snäll domare och helt ok känsla innan. Dock verkade Rissie lite trött, väldigt flämtig på uppvärmningen och ville inte slicka i sig all energipasta jag försökte ge. (Dessutom kräktes hon två stora högar när vi kom hem från tävlingen och såg allmänt olycklig ut...). Fria följet gick dock helt ok ändå (fast jag slängde in massor av små "fot", "sitt" och peppande ljud, som domaren nog inte såg...). Kändes lite seg mellan momenten och vid konskicket till rutan sprang hon inte ända fram. Försökte dirigera om henne och skickade sen till rutan. I efterhand konstaterade jag att domaren från sin plats 30 m bort nog inte hade sett om Rissie inte stått innanför cirkeln vid kon...och jag hade sluppit trixa så mkt! För vid nästa moment blev hon jätteosäker på just konskicket, tog ett skutt fram men gick sen tillbaka till mig, vilket ju då blir en 0:a på momentet! Gjorde ändå klart det, skickade till kon och ut och hämta rätt apportbock. Resten av momenten gick ungefär som vanligt, ok för att vara Rissie på tävling. Men det räcker ju inte om man nollar... :(

Vart bara så himla trött, besviken, uppgiven och framförallt ledsen. Tur att man har så braiga träningskompisar som stöttar och peppar, tack för att ni finns!!

Klart att jag funderat många gånger på varför jag håller på, är det verkligen värt det? All tid, energi, pengar... Det är ju inte ett dugg kul att tävla ens! Det är faktiskt hemskt att tävla just nu!! Men jo, någonstans finns en så stark längtan att klara det, och den är väldigt svår att släppa. Även om vi just nu känns väldigt långt bort från ett 1:a pris... Skulle jag ge upp kommer det kännas som mitt livs största misslyckande typ, även om det är lite fånigt. Med lite distans kanske jag kan vända på det och se att vi faktiskt lyckats ta oss så långt ändå och klarar eliten iallafall två gånger! Men inte just nu.

Nu blir det iallafall tävlingsvila för Rissie fram till september, kanske har hon börjat löpa tills dess och även hunnit paras, vem vet. Jag älskar den där hunden så fruktansvärt mycket, hon är mitt ALLT! <3

Ikväll ska vi ha fredagsmys med Maria och valp-Isa, då Micke ska ha fotboll/öl/grill/badkväll med grabbarna...lika bra att sova borta då. :)

Kokar bara lite ballar...

Köksfläkten är på högsta effekt, har precis kokat tre par lamm-TESTIKLAR. Riktigt, riktigt äckligt!!! Typ kräkvarning. Verkligen URK. Och inte blev de särskilt fräschare efter kokningen, mest sladdrigt och slemmigt. Så nu åkte de in i ugnen och så hoppas jag att de kan torka lite. Fattar inte hur jag ska kunna hantera äcklet sen bara... Har inga problem att ha kokad/torkad lever, hjärta eller lungor i en påse och ge som träningsgodis, men det här känns mycket läbbigare...! Men om man får chansen att pröva så är det bara att göra, jag behöver ju inte ta emot mer om jag inte vill... Kan dock tänka mig att hundarna kommer att gilla det skarpt! Allt för hundträningen!! :)

Apropå hundträning så har vi varit inne i västerhaninge i dag och tränat. Rissie var jättepositiv och glad, härligt att se!! Lyra gjorde en bra platsliggning (ensam) och sen fick hon även träna på att ligga okopplad (men stilla och avslappnad) när jag gjorde annat med Rissie, DET var jättesvårt men gick bra! Fick tipset av Anna-Karin/Petter i helgen att köra mer sånt, alltså att lägga henne även i andra situationer än själva platsliggningsmomentet. Få se vad det ger för resultat.

Har även varit och hälsat på fåglarna i dag! De har väl inte gjort någon succé än så länge tyvärr...knaprat på både tavelramar, tapeter och böcker, och vill inte vare sig bada eller äta grönsaker, och har tappat handtamheten. Men hon ska testa ett tag till så hoppas jag att de blir kompisar. Annars får de flytta tillbaka.


Lyra har fått tag i Rissies saknade Myra!! Undra hur länge den kommer att leva?
Packade upp några flyttkartonger häromdagen och hittade alla Rissies mjukisdjur, LYCKA!!!


Rissie med favvobenet från nylabone, med chicken-smak! Räcker i åratal!


Till fredagsmyset? Dags att koka lite lamm-testiklar! Urk. Kräkvarning. Men jag tror att hundarna gillar det...

/Cissi

Tävling och träning

En härlig helg är till ända, och som vanligt har temat mest varit hund! I lördags morse tränade jag och Anette och för ovanlighet skull hade jag och Lyra ett rätt så dåligt träningspass! Men man behöver väl de dåliga ibland för att uppskatta de bra... Nåja jag fick med mig mycket information kan man säga. Resten av dagen ägnades åt växt/blomshopping som sedan planterades på tomten och så fikabesök av mamma som är en fena på trädgårdsidéer.

I dag var det avfärd mot Eskilstuna redan kl 07. Rissie och jag tävlade elitlydnaden och jag hade hoppats på att NU, nu kanske det skulle gå vägen, en sista tävling innan championatet var bärgat! Perfekt väderlek, duggregn och ca 16 grader. Sittande i grupp gick bra (var lite nervös då hon lade sig på senaste tävlingen) men liggandet i grupp fick vi bara 7 poäng då jag behövde ge 2 ligg-kommandon och 3 sitt-kommandon!! Anade lite oråd när hon var så seg i det momentet. Men tryckte i henne en hel tub Pro Sport energipasta och in i bilen för att vila sig i form...

När jag tog ut henne på uppvärmningen var hon pigg och glad och för en gångs skull höll det i sig även när vi gick in på tävlingsplanen!!! Fria följet är jag jättenöjd med, härlig attityd och bra tempo!! Z-at blev ett missförstånd i mittenskiftet men annars fint. Inkallningen fick jag lägga in ett extra ligg-kommando. Apporteringsdirigeringen var hon på väg mot mitten, jag stannade och dirigerade om henne. I rutan hade hon kanonfin fart men stannade lite väl grundt så jag la in ett extrakommando för att vara säker. Hoppet är som det är, vi får aldrig högre än 6 eftersom hon vägrar göra något annat än trava och ta jätteförsiktigt... Vittringen helt ok och fjärren likaså. Sammanfattningsvis hade vi en hel del smågrejer som gjorde att jag fick ge extra-kommandon, vilket kostar. Men samtidigt är jag nöjd över att hon tog mina kommandon så bra och fortsatte att vara glad!!!! Sen har vi vårt vanliga tempo-problem, eller jag tycker inte alls att hon har dåligt tempo många gånger, men det gör alltid domarna, står "tempo" som kommentar på typ alla moment, jämt!! Även fast hon galopperar!! Lite tröttsamt, hon är ju ingen fartig hund, det borde ju räcka med att hon galopperar, eller ska alla hundar jämföras med en idealhund (typ border collie-fart)??!!

Slutade på förargliga 252 poäng, det hade räckt att få 1-2 poäng högre på något moment så hade det varit klart! Lite irriterande men jag är verkligen glad över att det mönster som blivit de senaste tävlingarna nu är brutet, hon var inte låg och "ledsen" som hon varit, utan visade upp en jättefin sida!

Kom hem redan vid 13-tiden och då var Micke på väg till jobbet. Hej och hejdå. Efter lite paus i solen drog jag på mig målarkläderna och ägnade några timmar åt fasadmålning på friggan. Tråkigt men ett måste. Kvällen har avslutats på Stockholm södra brukshundklubb tillsammans med Kerstin och Onni. Rissie fick träna på att inte somna vid platsliggningen... Lyra det lilla yrvädret, hon visade upp en härlig sida i dag!! Ett bra fritt följ, fina konskick och massa massa fart!! Vittringen som var katastrof under gårdagens pass var mkt bättre i dag, men vågade inte utmana så mkt, gör det en annan dag... Blev även en platsliggnig i 2,5 min som såg bra ut, hurra!


Vilken LITEN pokal jag fick då...! Jag som var så duktig väl?

/Cissi

Somrig fredag!

Vilken fantastiskt HÄRLIG fredag!!!!!

Lugnt på jobbet, kunde pyssla, rensa och ta det rätt soft... Vid lunch var arbetsdagen slut för då följde jag med min förra enhet på deras sommarlunch, jag hade blivit medbjuden eftersom jag fortfarande jobbar mest med dem. Vi hade några trevliga och mycket smaskiga timmar på Grands veranda, och jag blev glatt överraskad över att de hade samlat ihop till en present till MIG (1 000 kr på Åhlens!) som de överlämnade! Jag hade nog inte blivit avtackad tillräckligt när jag slutade där i augusti tydligen, trevligt...! :)

Efter god mat och dryck (men inte så jättemkt för min del, lite rädd om magen...) var vi några som fortsatte vidare för uteserveringssittande i den gassande solen, helt underbart!!!! Det var genom ett riktigt somrigt Stockholm jag sen promenerade genom till södermalm för att möta upp hela familjen där vi hade bokat boule! Det blev några roliga timmar i den lite halvskumma boule-lokalen med bra spel och trevligt sällskap!

Kvällen har sen ägnats åt pyssel hemma, blomplantering, vedstapling och såklart lite hundträning. Lyra gjorde en bra platsliggning i dag IGEN, skönt!! Rissie däremot lade sig ner i "sittande i grupp", precis som hon gjorde på senaste tävlingen, hmm... Men andra försöket gick det. Får lägga lite energi på det kanske. Men nu är det några minuter kvar av fotbollen, ska kolla lite!


Vin i solen en härlig fredag eftermiddag!


Bouledags!


Spelet är igång!


Koncentrerad...


Det här går ju bra!/Cissi

Pip-epoken slut?

Det är alldeles tyst om tomt hemma. Något saknas. Några saknas. I dag har "piparna" flyttat ut, våra fina och gulliga familjemedlemmar!!

Vi har haft nymfparakiter i 10 år, Helmer, Pipen och Pipelina... Innan det Harald hemma hos mamma och pappa. Och nu Junior/Lillen (han har två namn...) och Hjalle. Alla har varit stora personligheter och härliga, sprungit runt på golvet, retat hundarna, käkat mat från våra tallrikar, gosat och tiggt om mer gos, sovit i sängen, suttit på duschdraperistången och busvisslat, ja det finns många positiva minnen!! Men de har oxå varit skrikiga ibland, tuggat sönder tavelramar, blommor, sladdar, tapeter, böcker, dörrar, bajsat överallt, dammat som sjutton och sett till att vi alltid har det skräpigt hemma... Ändå så har det varit så mysigt att ha dom, de har verkligen varit familjemedlemmar!

Men det har varit så svårt att få det att funka tillsammans med Lyra, jag måste stänga in henne varje gång de ska vara lösa utanför buren, och hon blir superstressad. Jag tycker att de ska kunna få flyga fritt varje dag och det har bara inte funkat. Funderingarna har funnits ett tag att de nog borde bo någonstans där de kan få större frihet och mer social tillvaro, men hur lätt är det att omplacera fåglar?? Inte vill jag lägga ut dem på Blocket till någon okänd typ, nej tack! 

Så när Nettans svärmor frågade om de kanske ville flytta till henne blev det genast lättare! Hon har haft en nymfparakit förut (som vi har passat) och hon bor 5 minuter från oss!! Hon är ensam och behöver sällskap, perfekt!! Åå vad ROLIGT det var att se henne glad och uppspelt som ett barn när vi installerade fåglarna i hennes lägenhet, nu är det bara att hålla tummarna för att de fattar tycke för varandra så att de får stanna!!! Annars får de komma tillbaka.

Förutom denna omplacering har kvällen ägnats åt långpromenad med Nettan och Eva i mina hoods. Nu är det trötta hundar som har galopperat över åkrar, badat i diken, jagat varandra över ängar och villat omkring i hästhagar (som det råkade vara hästar i, men hundarna var duktiga och sprang aldrig fram). Lyra och Rissie har fått göra en 2 minuters platsliggning oxå, kändes säkert och bra, hurra!!

Nu blir det sova!!


Junior och Hjalle!


Bästa utsiktsplatsen!


Kommunikation.


Kanske kan man få ha tavlorna otuggade nu?


Den här fokuserade hunden kanske blir lite lugnare inne när hon inte kan stirra ut fåglar?


Fina Junior/Lillen...


Hejdå kompisar!


Så tomt det blev... :(

/Cissi

Party och magont

Va konstigt det känns med ledighet mitt i veckan!! Men såklart skönt och välkommet ändå! I går var vi på middag och partaj på Uddby gård/Alby i Tyresö då Robban, Martin, Tommy & Danne firade gemensam 35-års fest! Det blev grillning, tipspromenad, trubadur, dans och socialiserande med både kända och mindre kända typer, skoj!

Lite trött och massor av magont i dag dock. Det kostar att ligga på topp tydligen...aj.

I dag har huvudpunkten varit hundträning med sällskap på Skogås lokala kennelklubb! Allt blir rätt mkt jobbigare med magont, men vi behövde dessa träningspass ändå! Rissie kändes fin och stabil, trots att det var rätt så varmt. Lyra fick göra en hel klass 2 med kommendering (inkl platsliggning full tid med en annan hund, gick BRA!) vilket kändes bra, förutom att fria följet har blivit lite slarvig då vi inte kört det på ett tag.  

Nu har jag köpt magmedicin på order av träningskamraterna, tror att det blir soffläge resten av kvällen och hoppas på att det försvinner tills imorrn.Middag på loftet med trubadur...


Tipspromenad, gick inte så bra. Dock vann vårt lag musikquizen!


Dans hela kvällen lång!


Partypinglan

Förresten, golven i friggan är nu äntligen lagt, och målningsarbetet har jag påbörjat! Nu ska det isoleras, byggas innervägg, dras el och målas klart, sen så!!/Cissi

Finbesök!

I dag har vi haft finbesök av Maria och Isa, nu 12 veckor! Hon och Lyra påminner på så många olika sätt om varandra, jag tror att de kommer att bli bra kompisar!

Har annars mest pysslat och organiserat i förråden ute och inne, slängt grejer och städat, skönt. Fast det är mycket kvar innan det blir som jag vill ha det, men har ju hela sommaren på mig...

Hann med ett riktigt bra träningspass med Lyra också, supernöjd med två fina platsliggningar, konskick, hopp-apport, vanlig apport och fjärrträning. Trots duggregn. Härligt när det går SÅ bra!!!!

Nu ska det sovas. Här kommer några bilder från besöket: 


Hej, vem är du?


Maria och Isa!


Bus i soffan!


Roligt!


Nya kompisar...


Crazy dog!


Dags för vila...


Söta Isa!

/Cissi

Regn och rusk!

Regnat och blåst i två dygn i streck!! Kan det sluta nu tack?! Har haft två strömavbrott hemma i dag, vilket inträffar så fort det bara blåser litegrann...tur att det är ljust ute länge på kvällarna!

I morse blev det ett kort träningspass på Stockholm södra brukshundklubb med Anette och Frallan. Det verkligen ÖSREGNADE, var bara 5 grader varmt, och dessutom kryllade det av hemvärns-militärer med vapen som övade på att försvara "rymdstationen" (som det stod på varningslappen, det är massa gigantiska paraboler och lite hus) som ligger bredvid klubben. Kanske inte helt optimala förutsättningar, men ändå skönt att ha tränat lite. Lyra behövde det efter att ha haft nästan total träningsvila i två veckor. Tränade på konskick och inkallning, vilket gick sådär...men hon blev nog lite trött i huvudet iallafall. Fick en del bra övningar att testa när vi var hos Anne i torsdags, så nu kör vi på och utvärderar det om en månad!

Resten av dagen har ägnats åt lite shopping, hemmapyssel, hundpromenad och försökt vila lite för magens skull (eftersom det känns som att jag har haft magkatarr som kommer och går sen i tisdags, blää).

Passar på att drömma mig tillbaka lite till förra veckan...


Utsikten från sovrumsfönstret blir man ALDRIG mätt på! Havet, palmerna, lyxbåtarna, alperna...


Några av båtarna i ena hamnen...bland de största superyatcherna i världen faktiskt. Gick förbi när de tankade Dilbar (den till vänster, 110 m lång), med 6 st fullstora tankbilar! Blev dock bara en skvätt i den gigantiska tanken... Pappa räknade ut att det skulle kosta ca 15 miljoner att tanka fullt.


Lady Moura är rätt stor oxå (105 m lång)... Den "lilla" båten i förgrunden är alltså en STOR båt, om den skulle komma in i en svensk hamn...


"A" är rankad som 15:e största superyachten i världen just nu, 119 m lång...


Konstverk i Antibes hamn...


Hänger i Juan le pins.


Gulligull


Mmmmm


Min fina!


Vi pratar med Lyra (och mamma) via Skype!


Däck på väg in i depåerna inför GP2 race i Monaco...
Monaco lover...

/Cissi
RSS 2.0