Flyttfåglar

Har varit och hämtat hem fåglarna...de knaprade på för mkt saker och ville inte bli tama. Jhaj, bättre lyckanästan gång. Lyra tycker iallafall att det är kul att ha dem hemma igen! Springer fram och tillbaka, hoppar upp med framtassarna på buren och är allmänt hetsig...fåglarna bryr sig inte alls, skönt.
 
I dag har vi även hunnit med träning på Haninge brukshundklubb med Anette och Laila. Lyra fick börja med en svår platsliggning där hon fick ligga mellan Rissie och gamla Lycas (för att få lite mer störning då Lucas inte skulle ligga kvar...). Men det blev lite FÖR svårt, så hon kom bara springande till mig... Tränade även budföring, men eftersom jag är rätt kass på det och Lyra INTE gillar att vara hos ngn annan än mig gick det inte direkt lysande. Mer träning på det!! Får göra en liten plan. 
 
Nu är det dags att däcka i sängen, ska ta en timmes sovmorgon och gå upp kl 06, härligt!!!
 
/Cissi

Slutjoggat på ett tag

Inser att jag har drabbats av löparknä! Skit oxå. Har testat tre pass nu att springa, men efter 5 minuter kommer smärtan och även om jag slutar springa så sitter det i resten av dagen. Men jag har bara mig själv att skylla, senaste fem veckorna har jag sprungit två 7 km-pass per vecka i mina gamla löparskor...inte bra tydligen. De nya har stått rena och fina hemma av någon anledning... Sen kanske jag inte skulle sprungit så många km åt gången, eftersom jag haft några veckor innan som jag inte sprungit alls. Jaja, nu har jag hittat nåt bra rehabövningar och så löpförbud ett bra tag, trist.
 
I dag har hundarna träningsvila, vi har bara varit ute i skogen och haft kul istället. Till och med Lucas var pigg och glad! Tänkte lägga spår, men pga ont knä så hoppade jag över det och  gjorde lite sök istället. Brukar ta diverse pinnar och kottar som jag tar lite på och sen lägger ut inom ett område, sen skickar jag både Lyra och Rissie på söket samtidigt. De är superduktiga båda två, och tycker att det är jättekul!!
 
Ute öser regnet. I ugnen torkas en sats med smarriga kycklinghjärtan för kommande träningspass. Jag ska äta jordgubbar och doppa dem i nutella, mmmmm!!!
 
/Cissi

Hurra hurra hurra!

I dag är ingen vanlig dag, för i dag är det LUCAS födelsedag, hurra hurra hurraaa!! Gamla fina gubben fyller 13 år och dagen till ära fick alla tre korvtårta till kvällssnack, smask!
 
Dagens träningspass tillbringades på Skogås lokala kennelklubb tillsammans med Anette och Kerstin. I dag var jag lite innovativ och gjorde moment som vi inte brukar göra, modigt! Påbörjade budföring (som vi bara testat en gång tidigare) och det var JÄTTEKONSTIGT tyckte Lyra...gjorde sen apporteringsdirigering med apportbockar, ett skick åt varje håll, duktig hund! Metallapportering med bra fart (fast saktar in lite när hon kommer nära mig) och så en platsliggning tillsammans med Onni. Hon låg kvar, lite oroligt (hon gillar inte planen på Skogås för bilarna kör så nära), men HON LÅG KVAR!!! Igen. Hurra! Det börjar bli en vana verkar det som, jippi!!!
 
Rissie fick göra apporteringsdirigering och lite fritt följ med en jättehärlig attityd, kul!!!
 
I dag är jag så nöjd med mina hundar!
 
Lucas på midsommar!
 
Tre små korvtårtor...
 
Får vi börja äta nuu?
 
Slurrrp!
 
Lyra intog tårtan i köket.
 
Oh no, busted! Någon ligger och knaprar på matskålen...
 
/Cissi