Födelsedag

I dag är ingen vanlig dag för i dag är Mickes 40-årsdag!!

 

Har haft Mickes och mina föräldrar samt Peter & Madde på tårtfika hemma på vår soliga altan. Avslutade dagen med en sväng ut på Muskö till Peter & Maddes rätt så nyinköpta (och obyggda) tomt, lite sightseeing där ute och så god middag på fina Muskö sjökrog!!

 

Blev visst inte mkt hundträning i dag till Lyras besvikelse... Tränade bara lite fjärrdirigering i vardagsrummet och testade "sitt i grupp" (fast utan grupp, hon satt själv) i 1 min utan problem.

 

I morgon blir det lite mer träning! Nu ska det kollas på OS!

 

/Cissi

Muskökväll...

 

Nyfångad aborre, smarrigt!

 

Muskö sjökrog.

Överraskningsparty!

Trött och seg i dag....pizzamiddag och soffhäng. I går hade vi nämligen partaj hemma, jag hade fixat överraskningsfest för Micke som fyller 40 år imorrn!
 
Jag har förberett, planerat, bjudit in våra kompisar, fd grannar och våra syskon, smyghandlat en massa och gömt undan lite här och där hemma den senaste tiden (på olika ställen där jag tror att han inte kollar så ofta).... Micke blev "iväglurad" att åka hoj hela dagen med vår kompis Kaj, och under tiden var det jag som satte in en extra växel och bakade pajer, gjorde olika spett, pasta- och potatissallader, dekorerade, städade och fixade....puh! Hann i stort sett klart med allt, med hjälp av snälla vänner, tills Micke och Kaj svängde upp på infarten! Där väntade vi, ca 30 pers, på honom med bubbel, ballonger och sång!
 
Det blev en lyckad kväll med fantastiskt väder och en glad Micke, härligt!! Vi kunde sitta ute hela kvällen och de nyinköpta ljusslingorna som hängdes i parasollerna var helt perfekta!
 
Men som sagt, det märks i dag att jag inte kom i säng förrän efter 04.... Har softat i solstolen, badat i SPAt och haft det skönt. Kerstin var över och åt lunch och så badade vi ännu mer i bubbelkaret i solskenet innan vi tog våra hundar och drog till Tyresö brukshundklubb för ett träningspass tillsammans med Fia och Alva! Lyra kändes lite okoncentrerad men gjorde iallafall fina "läggande under gång" och en bra ruta, vilket vad målet! Tror att hon också var lite trött efter natten, hon hade ju massa hundkompisar på besök!
 
Nu tror jag inte att det blir fler aktiviteter i dag....
 
Tur att vi har en stor altan så att man kan ha många bord!
 
Jag hade fixat lite buffé.
 
och blåbärsbakelser!
 
Lucas, Onni, Rissie...
 
Laerke, Lyra och Isa!
 
Min fina syster!!
 
En glad Micke!
 
Presentöppning.
 
Härligt ljummen kväll i mysbelysning.
 
/Cissi

Miniläger!

Vilken härlig dag det har varit! Jag, Anette, Laila, Jenny och Camilla har haft ett eget litet miniträningsläger med våra hundar i dag på Sthlms Södra brukshundklubb! Det blev en heldag med massa träning, babbel, fika och sol!!
 
Vi hann köra fyra träningspass per ekipage under dagen, och så lite fika- och lunchpaus såklart! Det var härligt att träna max till man var trött, både förare och hundar! Och vilka bra pass vi fick till allihopa! Det var nästan inget som strulade under dagen, alla hundarna (och förarna såklart) var verkligen duktiga!
 
Lyra var som vanligt såå duktig och ambitiös, min fina lilla bruna! Det som strulade litegrann var läggande under gång, som vi får träna extra mycket på nu i veckan inför nästa helgs tävling! Övriga moment gick fint som planerat så nu ska jag lägga upp kommande veckas träningspass för lite vidareutveckling, roligt! Gjorde även lite bruksgrejer, bra att ha börjat så smått med dem oxå.
 
Nu på kvällen fick jag åka till Viking Line-terminalen och hämta upp syster och två av barnen och hela familjens enorma packning efter att de tillbringat 1,5 v hos vår släkt, Patrik och de två andra barnen hämtades av Patriks syrra... På väg till morgonbåten hem till Sverige i går så krockade de nämligen med ett rådjur, vilket resulterade i en trasig kylaranläggning och en obrukbar bil!! De hann såklart inte med båten då bilen behövde bärgas och polis och viltvårdare skulle inväntas. Tur att vår morbror bor i Åbo (de var rätt nära där) så det blev ett extra dygn där innan de kunde ta morgonbåten hem i dag. Väl i Stockholm nu på kvällen fick bilen bärgas till verkstan och därför behövde de lite hämtningshjälp... 
 
Men nu är det dock dags att koncentrera sig på OS-invigning på tv, härligt!!!!
 
Träning hela dagen!
 
Tista
 
Frallan i ett fint fritt följ.
 
Jenny och Ayla, också i ett fint fritt följ!
 
Laila finputsar på träningsplanen...
 
Qenzo på väg mot en apportbock!
 
Jenny och Nike
 
Rissie ägnade sig mest åt att tigga godis från sin favvo godismatare, Anette!
 
Och så lite bollrullning såklart!
 
Utvärdering av förmiddagen.
 
/Cissi