Skärgårdsdagar

Nu har jag varit två dagar på Marholmen, skönt att komma ut i skärgården, det är såå vackert den här årstiden!

Har varit med Lenita och vår lönepolitiska utredning för att diskutera och fundera på en rapport och politik som vi arbetar fram till kongressen 2013. Blev två bra och kreativa dagar, och såklart massa god mat! Det är lyxigt när man är så få (9 pers) så att man inte behöver vara på själva konferensanläggningen utan kan hålla till på Villa Berg, ett vackert jugendhus från början av 1900-talet som är så fint renoverad, där kan man ha hela huset för sig själva och sova, ha möte och äta i det fina stora gammaldags köket med en kock som fixar allt, love it! Eftersom Kommunal äger hela anläggningen blir det billigare att hänga här än någon annanstans, och jag klagar inte!! :)

Nu på kvällen har doggarna fått lite träning, rätt så pigga...!!! Platsliggningen för Lyra är fortfarande jättesvår, hon vill INTE ligga kvar!!! Hmmm, tävling om 1,5 v känns inte sååå aktuellt just nu. Om det inte sker ett mirakel. Man vet ju aldrig. Fjärren var rätt okej i dag ändå, tävlingsbar. I klass 2.

Rissie var speedad men det är mest skoj, måste bara få ihop henne inför tävling så att hon inte brallar iväg...

Nu ligger det två trötta hundar vid mina fötter, de är nog nöjda över att matte är hemma igen.


Några bilder från lunchpromenaden på Marholmen:
Palmer eller vass??


Underbart vackra Villa Berg som har Marholmens bästa boende och mat, lite finare, lite bättre...
Perfekt när man har mindre möten!


Mobilkollspaus i arbetet...

/Cissi

Härliga söndag

Ingen hundträning inbokad i dag, rätt skönt att sova ut!! Sover ändå inte längre än till typ 07:30, men det är lyxigt att inte behöva ställa klockan.

Tog en mysig morgonpromenad på golfbanan i soluppgången, hundarna var överlyckliga!!!! Skönt att komma hem och äta frukost med trötta och nöjda hundar. Tvättade några maskiner, pysslade och plockade lite hemma innan mamma kom över med Lucas.

Vi lämnade alla hundar hemma och åkte iväg på shopping, fick bl a tag i lite nya blommor, en trasmatta till köket och lite annat bra att ha. Avslutade med en fika hemma hos oss tillsammans med Micke (som hade vaknat efter nattens jobb), innan det blev ytterligare en golfbanepromenix innan mörkret föll.

En skön söndag går mot sitt slut, hundarna sover tungt i varsin soffa och jag tror att jag ska stryka lite...och äta lite djungelvrål tror jag!!Morgonpromenad i soluppgång, underbart!


En kelpie på språng!


En spanande kelpie...


En spanande golden...


Hej, här kommer vi!!!


Ifall man skulle ramla i plurret...


Hittade en minipiedestal på shoppingrundan som jag blev lite kär i, så den fick följa med hem tillsammans med en liten söt primula!


/Cissi

Coachning

Denna lördag har mest handlat om hundträning. Upp kl 07 och iväg till Sthlm Södra brukshundklubb för några timmars träning med "coachningsgruppen" (vi som går på SM-satsningskursen hos Anne tillsammans, 6 pers), det var kul att träna med några andra som man inte är van och trygg med, behövs ibland.  

Lyra fick länka ingång på plan, fritt följ och läggande under gång. Känns som att länkningarna inte är något större problem när jag tränat in "nääära" mellan momenten. Lite ofokuserad under fria följet var hon till en början, men bättre efter ett bryt, det är faktiskt JÄTTESVÅRT när det vankar runt retande skator på planen ju!! Blev även ett hopp och rutan och så lite träning på platsliggning i grupp med statisthundar, har helt plötsligt blivit jättesvårt, speciellt ordet NER. Rissie fick lite z-träning och vittring som är lite klurigt just nu. Avslutade träningen med en skogspromenad med Anette och alla hundar så att de fick rusa lite (hundarna alltså, inte Anette...;))!

Efter träningen åkte jag hem till mamma där jag fick lite lunch. Andrea med barnen var oxå där så vi hade lite mystid tillsammans, känns som att vi träffas lite för sällan. Stannade tills Andreas Patrik & hans barn kom och så fikade vi allihopa, gott! Blev tvungen att dra mig hemåt vid 15-tiden för att hundarna skulle hinna få lite vila innan nästa träningspass...

Vid 17 var det dags för ridhusträning med Jenny och Camilla! Lyra fick ytterligare NER-träning i platsliggningen med statisthund. Det här passet var det inga svårigheter att kasta sig ner och slänga hakan i backen, däremot hade kelpien lite svårt att vänta tills JAG sa att hon skulle göra det...men hittade ett bra sätt att lösa det på, hurra!! Blev även lite apportering och fjärr. Rissie fick en vittring och en jättefin inkallning!!

Nu har vi avslutat dagen med en pizza och lite te, Micke var hemma en sväng från jobbet, det var trevligt att se honom några minuter! :)

Imorrn har jag INTE bokat in någon morgonträning, hoppas få sova, skönt.


Funderar på om Lyra ska få en ny matskål... Den här har varit med om en del.

/Cissi