En semla för en utskällning!

En mycket produktiv onsdag! Blev INTE sjuk av gårdagens massagebehandling som jag räknat med, men en och annan alvedon behövdes ändå för att orka vara skärpt hela dagen.. Sprang på stan på diverse tjänsteärenden hela förmiddagen och eftermiddagen gick åt till möte med vår konferensanläggning Marholmens ansvariga personer, de bjöd mig på smaskiga bakelser och jag bjöd på en timmes monolog och utskällning för att de har varit så oproffsiga vid våra bokningar den senaste tiden... (det var därför vi hade mötet), men efter en två sidor åtgärdsplan som jag ordnat åt dem blir det nog snart bra! :)

Kvällen har jag och hundarna tillbringat i Älvsjömässans garage tillsammans med Kerstin E och Miles! De tränar mest freestyle men debuterade nyss i lydnadsklass 1 med finfina poäng, så nu är det full fart mot klass 2! Rissie fick träna på långa inkallningar utan att stanna själv, och fritt följ utan att välja väg själv...hmm. Jättefin attityd, mkt glad hund!! Lyra fick göra två fiina platsliggningar, läggande under gång och tränat koncentration i fjärren. Trots att hon är mitt i höglöp var hon inte särskilt låg, utan pigg och glad, härligt! Vi passade på att planera lite inför vår resa nästa vecka till Birmingham, ska blir sååå sköj!

Avslutade denna braiga dag med en promenix runt Vendelsömalmsgropen, Lucas pigg och glad (vilket inte alltid är fallet...), nu ska vi dricka te och sen sova! I morgon blir det utbildning hela dagen...


Kvällsträning i ljus, torr och ganska varm miljö, naaajs!


Väntade och förväntasfulla...


Kvällspromenad i Vendelsö, spanar suktande efter den nya uppvärmda konstgräsplanen...


Alltså, det är ju ingen där och strålkastarna lyser! Då borde man väl kunna få träna hundarna där, liite iallafall...?

/Cissi

Höglöp!

Sjuk eller inte? Kroppen verkar ha svårt att bestämma sig... Men OM man nu ska bli sjuk så passar det rätt bra JUST NU (kan man bestämma sånt?) då det är lugnare på jobbet & helgen är rätt oplanerad. Bara jag är frisk igen till nästa vecka då det blir en liten tripp till England... Så kom igen nu, kom hit alla influensor så kan jag få det överstökat & slippa få det sen (för så funkar det väl?! Hmm)!!!

Har gjort mitt bästa genom att få massage i dag & sen tillbringat kvällen ute på en ruggig & fuktig Coop-parkering med dogsen & Laila... Rissie hade träningsvila men Lyra fick göra några lyckade platsliggningar, lite kontaktövningar i fjärren & så rutan! Hon är helt klart berörd av löpet (nu i höglöp), så jag försöker att göra övningarna roliga & lite lättare, för att hålla brunråttans humör uppe...

Nu är det sängdax, ska nog bläddra lite i dagens fynd, boken Fåglar & deras läten! Man måste ju ha koll på alla som hänger vid talgbollarna, så nu ska här pluggas orniotologi!

/Cissi

På't igen bara...

Samling 07:45 i Södertälje i morse, Rissie och jag var iväg och tävlade i Viksberg. Det var 24 elitekipage men som tur var hade de delat in oss i två grupper!!Och trevligt att Jenny/Nike hamnade i samma grupp så att man hade någon att hänga med!

Gruppmomenten fick fint, full pott för oss, skönt att starta så! Sen vart det några timmars väntan eftersom vi var lottade som sista ekipage, segt...fast hellre det än startnr 1 för min del!

Under uppvärmningen kändes Rissie jättepigg och glad, och väldigt lagom i attityd, härligt! Vi fick med oss känslan in och fria följet kändes bra! Hon gjorde sin specialare en gång, dvs påbörjar en vänstersväng mitt under en raksträcka (hon får för sig att vi ska gå åt vänster, vilket inte alls är fallet, hmm), men annars var jag nöjd!

Gå-runt-z:at kändes också bra (premiär för oss på det momentet) förutom ett missförstånd på sista skiftet, men bra känsla! Vet inte om Rissie fick med sig missförståndet in i nästa moment, för inkallningen galopperade hon i långsamt tempo och jag såg på långt håll att hon tänkte lägga sig ner innan mitt kommando så jag fick lägga henne alldeles för tidigt. Vid rutan så fick jag lägga in ett extrakommando för hon var på väg till en liten vit skylt snett bakom konen, och när hon väl kom till konen så LADE HON SIG NER (precis som på träningspasset i går, suck). Skickade således henne till rutan från liggande, lite annorlunda, men det gick ju! :)

I apporteringsdirigeringen var hon på väg mot mitten-apporten men jag lyckades dirigera om och hon tog rätt, dock blev det trav hela vägen in...segt! Hoppet är ju hennes värsta moment och hon hoppade långsamt över, travade (nästan skrittade sista biten) till apporten och tillbaka igen i samma tempo, hmm. Vittringen så, galopp ut, bra sortering, trav in. Fjärren kändes jättefin, kom fram lite från stå->sitt, som vanligt, men annars bra.

Så, lite småmissar här och där men en rätt god känsla ändå. Mellan momenten var hon jättefin och taggad, men när vi ställde upp för momenten dog hon en aning varje gång... Sen är det synd att tävla för en domare som gillar fart och tempo...vilket gör att vi fick rätt dåligt betalt. :( Så totalt 241,5 p vilket inte räcker till ett 1:a pris. Än en gång. Gaaahhhh!!! Ska vi NÅGONSIN klara detta?!?!! Nu skulle det bara vara SÅ typiskt om hon började löpa och det var dags för parning. Vet inte om jag orkar sätta igång henne en tredje gång efter en kull...bara för att försöka få det där sista retliga 1:a priset så att hon blir champion.

Förutom denna lilla aktivitet har vi inte gjort särskilt mkt i dag, Micke och jag var på långpromenad i solen med hundarna (Lucas fick dock stanna hemma, hans tid är förbi för långa promenixer) som fick leka och springa sig leriga på ängarna! Sen åkte Micke och jobbade och sedan dess har jag mest slappat i soffan och tyckt synd om mig själv för att jag är en så dålig hundtränare... 

Nu ska jag rycka upp mig för att gå en kvällspromis! I morgon börjar en ny vecka, nya friska tag!

/Cissi