Två vilodagar (för hundarna)

Har varit på vår konferensanläggning på Marholmen (Norrtälje) i två dagar och jobbat med vår lönepolitiska utredning. Skönt att byta stadsluften vid Odenplan mot havsluft några dar. Det är lite långt att åka, men när man väl är där är det himla skönt klimat att jobba i, supergod mat och bra rum!
 
Nu blir det after work-vin med lite arbetskamrater innan helgen börjar på riktigt, nam nam!
 
/Cissi

Tisdagsträning

Träningskväll på ett myggigt Sthlm Södra BK med Anette och Jenny. Det var ovanligt mycket folk på planerna, alla bruksfolk ska väl träna upp sig inför höstens tävlingar kanske...?
 
Lyras pass blev jättebra och i stort sett som planerat, eller tja jag hade ju inte planerat att det skulle trava in en söt liten cocker spaniel när Lyra låg i rutan...men annars gick det bra! :) Och hon åt inte upp den lilla spanieln heller (jag hann fram till den först...). Fick till några framförgåenden och det kändes som att vi är på väg rätt, tjoho! Några bra vittringar med lite strul på en av dem, men hon löste det bra och kom in med rätt pinne. Tränade även på snabbt ställande och läggande i rutan, samt lite fjärr. Jo, vi är nog PÅ GÅNG nu!!!! :)
 
Imorrn blir det träning med Laila, sen två vilodagar eftersom jag ska på tjänsteresa, och sen har vi inbokade träningspass både lördag och söndag, fantastiskt!
 
Rissie, och framför allt hennes mage, växer. Gått upp ca 3 kg och en hel del cm i omfång. 6 veckors dräktighet i dag, 3 veckor kvar... Undra hur många som är där inne? Hoppas iallafall att det är minst tre valpar. Settern Indy som bor hos Henric & Sjoerd fick härom dagen 16 valpar!!!! Två av dem klarade inte de första dygnen, men 14 valpar, puh, det är mycket jobb det.
 

Indy med alla sina valpar...det kryllar!!
 

I går gjorde vi lite kvällsjobb i friggan...
 

Dags att sätta upp panel i taket!
 

Det här blir nog fint när det blir klart!
 

Ok, lite dålig bild, men Rissie börjar bli jättefin i kroppen!!
 

Tjockis med puppisar i magen...
 

Snygg stil.
 

Dags att sätta in lite fetare mat så att hon har lite att ta av efter valpningen...
 

På väg hem strax efter kl 21...hej mörker, vi ska visst umgås ett tag nu.
 
/Cissi

Regnig kursdag

Dag 2 på kursen för Lillemor (och Kjell). Regnat till och från hela dagen, och under sista kurstimmen kom åskan och en hel del blixtar...slutade med att vi fick bryta upp och springa in i klubbstugan och avsluta där, blixtarna kom lite föör nära! Som tur var tränade jag och Lyra inte under åskljuden, och hon var rätt upptagen med att titta på de andra ekipagen som gjorde rutan och inkallning just då. Så det var bara på slutet som hon blev lite rädd och orolig, när det var som värst. Ingen stor grej alltså, jätteskönt!!

Lyra och jag hade två bra pass i dag där vi bl a tränade på hur hon skulle få bättre konskick, hålla kvar attityden i fria följet och i platsliggningen. En bra dag med trevligt sällskap och bra träning! Hade med mig Rissie som maskot och allmän godistiggare i dag också, och hennes närvaro fick Lillemor att bli alldeles rörd och tårögd. Hon påminde tydligen om en golden som hon haft en gång i tiden...

Helgen har varit bra och inspirerande, nu har jag ännu mer saker att väva in i vår träningsplan!

Micke är ledig i dag så kvällen har ägnats åt soffhäng och pannkaksfrossa, med bananer, nutella, sylt och keso (inte allt på samma alltså), smask!!

Nu blir det kvällspromenad innan mörkret faller.

/Cissi

Solig kursdag

Vilken härlig sommardag det har varit, fantastiskt väder och en heldag på brukshundklubben!!
 
Kursdag tillsammans med sju andra ekipage på olika nivåer. Det är alltid spännande och inspirerande att träffa en ny tränare och se vilka idéer och lösningar hon/han har och plocka ut de russin som passar en själv. Vi hann titta på en hel del och fick med oss en del bra grejer som vi ska jobba vidare på.
 
Kul också att få prata med Lillemors man Kjell som var med, han är domare och landslagsledare så det var jättebra att kunna diskutera bedömningsfrågor ur en domares synvinkel!!
 
Belönade min duktiga hund för ett väl utfört arbete med en simtur på hemvägen, härligt somrigt!! Rissie som fick stanna hemma i dag fick en skön skogspromenad när vi kom hem. Nu är vi tre som är rätt så trötta, så det blir vila så att vi orkar upp till morgondagens kurs.
 
 
 
Ahh, fint väder och stoor fin plan!
 
Lillemor visar lite med Shikka.
 
Kursdeltagarna!
 
 
Adrienne med en fin holländare.
 
Såklart att man ska simma när det är sommarväder!!
 
En trött hjälte...
 
Nackdelen med nya trappan = Det blir smutsigt DIREKT.
Speciellt eftersom Rissie inte vill gå på mattorna...
Men annars är det fint. :)
 
/Cissi

Mörkt mot Farsta

Såhär mörkt såg det ut i går när jag åkte hemifrån soliga Österhaninge för att träna på Sthlm Södra BK i Farsta...inte så lockande direkt! Som tur var hade det mesta regnet redan fallit när vi kom fram.
 
Hoppas på fint väder där i helgen eftersom jag och Lyra ska vara utomhus på kurs båda dagarna...
 
 
/Cissi

Nålstick

Projekt "fixa foten" påbörjades i tisdags... Hände något med den under första semesterveckan efter två löppass i skogen. Känns som jag fått en riktigt dum vrickning men fattar inte när det kan ha hänt, det är ju konstigt att man inte märker att man uppenbarligen har trampat riktigt snett...! Men vad kan annars ha hänt? Foten svullen sen 6 veckor och det börjar bli tråkigt att vila från löpningen nu. Så i tisdags fick jag behandling av massören på jobbet, gjorde ordentligt ont och framförallt i vaderna (har nog felbelastat lite för att skona foten).

I dag träffade jag naprapaten som konstaterade att mina fötter är överrörliga och funderade på om jag kanske slitit av ligamenten redan för länge sen... Fick akupunktur i både fot och vad, aaaajjj! Återbesök snart så får vi se vad som händer.

Tränat ikväll på Sthlm Södra Bk. Blev ett rätt kort pass med lite starter, sättande under gång och en fin vittring. I tisdags när vi skulle träna där gick det inte alls, Lyra var orolig över några ljud och ville inte vara med...men i dag ville hon, skönt. Hoppas nu att hon inte är otränbar i helgen när vi ska på kurs.

/Cissi

Dräktig!

Puh, en något stressig arbetsdag med en galen mäng mail och massa praktiskt pyssel, skojigt värre.
 
Efter jobbet åkte jag ut till Almåsa konferensanläggning tillsammans med hundarna för att visa upp Rissie för uppfödar-Henric som är där på konferens nu i veckan, typ 15 minuter hemifrån oss. Jag tycker ju att hon har växt så lite om magen och även om hon visar alla symptom på dräktighet så ville jag gärna att han skulle kolla. Han tyckte att hon såg jättefin ut och att hon med stor sannolikhet är dräktig. Medan vi stod och pratade kom en kollega till honom som är veterinär och fertilitetsexpert på hund, så självklart fick hon också titta och känna på min ögonsten. Hennes utlåtande var tydligt, Rissie är dräktig!! Men troligtvis inte med så många puppies (hon är ju inte så stor)... Ok, det var ju trevligt att få lite expertkommentarer.
 
Innan jag åkte därifrån fick jag med mig lite mer Pro sport energipasta till mitt förråd hemma och även något bra energi/återhämtningspulver (till hund alltså) från en av Henrics kollegor. De jobbar allihopa som säljare på Orion, djurläkemedel alltså (t ex Rimadyl), så jag har förmånen att få en del produkter då och då, alltså inte mediciner utan typ tillskott, öronrengöring osv, superbra!!
 
Åkte sen direkt ut mot Dalarö och la ett spår till Lyra på en åker som stod i träda. Medan det låg till sig tog jag och hundarna en läskig skogspromenad, jag gillar inte att gå där eftersom det vimlar av vildsvin i trakten, huh!! Helt uppbökat överallt och jag går bara och väntar på att det ska rusa ut ett galet svin från någon buske och stånga ihjäl hundarna...!! Så därför gick vi inte så långt, och liggtiden fick bli 30 minuter.
 
Spåret var rätt svårt för Lyra, antingen pga vildsvinsdofter, kort liggetid eller bara nytt och klurigt underlag. Hon var lite väl yvig och jag höll emot lite på vissa ställen. Dock hittade hon båda pinnarna och slutbollen i spåret, vilket ju är huvudsaken. Plockade upp pinnarna jättefint, tjoho!!
 
Så snart vi var klara började det att regna, så det var bara att åka hem, på med myskläder och äta middag. Har även passat på att måla lite på en vägg vid TVn som varit någon slags hylla (som jag inte vill ha men den råkar vara inbyggd så den får väl va kvar). Går ju inte att vara hemma en kväll utan att måla NÅGOT!! :)
 
Vildsvinsbökning ägnar man sig åt i den här skogen...
 
 
Dagens spårmark var lite klurig. Lyra leker nöjt med en boll efteråt!
 
/Cissi

Till slut!

Äntligen är mitt trapp-projekt slut! Det tog visst lite tid med allt nedmontering, slipande, grundmålande, lackmålande i massa lager, torktider, ihopmontering, såga till och sätta dit bakstycken (det gjorde Micke) och så till sist limma fast mattorna....puh! Men bra mycket ljusare blev det!! Nu blir det intressant att se hur länge den håller sig snygg och hur lätt det blir märken efter hundklor och annat...
 
Nästa projekt att slutföra är friggan. Jag har grundmålat klart all panel så den ska vi hjälpas åt att sätta upp på tak och väggar. Har även fått lite problem eftersom vi fått fel nyans på den grå fasadfärgen de två senaste burkarna, rätt irriterande!!! Och det märktes inte så tydligt förrän man kom nära ett ställe där man målat med en tidigare burk... Det är samma färgkod men olika baser på nåt sätt, och det problemet måste Bygg Ole ha vetat om, suck.
 
Ikväll blir det träning på Sthlm Södra BK med alla kamraterna, härligt! Och snart ska jag på massage, hurra!
 
 
Innan - Efter!
 
Från ovan...
 
Gråa steg blev fint!
 
/Cissi
 
 

Ny vecka

Helgen är över. Gick lite för snabbt som vanligt. Har iallafall hunnit med två bra hundträningspass, varit på trevlig bröllopsfest, målat råspont, målat det sista på trappan, klyvt lite ved, simmat hundarna, fikat och ätit middag hos mamma & pappa!

 

Tränade i går på Tyresö BK med Fia och Alva. Lyra var till en början lite konstig och hade svansen mellan benen, men efter ett antal skick till rutan och lite lek morskade hon upp sig och var nästan som vanligt, kanske lite sämre fart bara.

 

Nu blir det full fart mot helgen då vi ska gå på kurs för fd SM-vinnaren och landslagsdeltagaren Lillemor Edström!!!

En liten kelpie simmar runt...

 

Vadaren...

 

Bryggspanarna.

 

Jag och min gula kompis...

 

Vi har lång väg kvar om vi ska lyckas rensa på tomten...

 

Trappan ihopskruvad, bakstycken ditsatta och jag har börjat limma fast mattorna, det tar sig!

 

/Cissi

Puh!

Tränat på förmiddagen på Haninge BK med Laila. Lyra var sitt vanliga glada jag och visade ingen rädsla, förutom att hon var aningen brydd över en gräsklippare som lät en bit bort... Men momenten gick bra, har ju börjat göra lite mer klass 3-aktigt nu, kul!! Hon gjorde en fin vittring, en bra ruta där jag la henne ner, inkallning från rutan och inkallning med ställandet. Tjatade lite med fjärren som går TRÖGT (eftersom jag är rätt kass på att träna in den uppenbarligen) och så la jag in lite framförgående där båda vi är två lika stora frågetecken fortfarande, en blind leder en blind typ... Jaja det ordnar sig nog.
 
I torsdags tränade vi på Sthlm Södra BK med Laila och Jenny och inte heller då visade hon någon rädsla eller oro, utan hade ett riktigt fint pass med kanonbra attityd och var riktigt taggad, hurra hurra hurraaa!!!
 
Så det var ju skönt att veta, att det går att träna. Kanske inte på Skogås just nu, men på andra ställen. Men problemet kvarstår ju och OM det skulle komma en smäll/skott/åskmuller så lär ju hon bli orolig, så vi måste ändå jobba med detta.
 
Nu blir det lite råspont-målning och sen är det dags att göra sig iordning för kvällens ferre hos Peter & Madde! De har partaj för alla kompisar (inkl syskon) eftersom de inte var med på bröllopet. Hoppas det blir skoj (även om jag tänkte köra för de bor ännu längre bort från bra kommunkationer än vad vi gör...).
 
Frågan som dagligen hänger i luften...är hon DRÄKTIG eller inte??
I denna liggande position ser det ju onekligen ut som det, men inte när hon står upp.
Fr o m nästa vecka bör hon börja växa om magen om det finns något annat än mat därinne...
 
/Cissi

Rädsla!

I kväll ska vi till Sthlm Södra BK och träna. Hoppas hoppas HOPPAS att Lyra går att träna med då!!!
 
I tisdags var vi på Skogås Lokala kennelklubb och skulle träna, men det gick inte alls. Det var där vi var i onsdags i förra veckan när det blixtrade och åskade så mycket och det kom en ordentlig smäll när hon och jag var ute på lydnadsplanen. Märkte direkt när jag tog ut henne från bilen och gick en liten sväng innan träningen att hon var orolig och när det var vår tur att träna ville hon inte alls vara med. Sprang bara mot bilen med svansen mellan benen och tittade upp mot himlen hela tiden. Fick henne att göra några fina skick mot rutan (för att hon gillar det momentet så mycket), men någon belöning i form av boll eller godis var hon inte intresserad av... Inte heller att hon fick sitta och titta på de andra hundarna somt tränade gjorde henne tillräckligt taggad. Så det blev ingen träning för vår del, trist.
 
I går försökte jag träna hemma på tomten, men hon var likadan, rädd. Man hörde skott från låångt håll från skjutbanan hela kvällen, och det var väl det som hon reagerade på (vilket hon aldrig gjort tidigare). Tog en skogspromenad och då var hon som vanligt, jätteglad och sprang omkring. Hoppas nu verkligen att det enbart är platsberoende och att hon inte kopplar ihop träning med rädsla, det vore jättesynd. Och kanske slut på vår fina början till karriär... Men jag vägrar vara så negativ än, kanske är det inte så farligt!
 
Ahh, blåbärsplockningstider!
Rissie som gillar att rulla sig i blåbärsriset...jättekul.
 
/Cissi

Fortfarande sommar

Andra arbetsdagen, massor av jobb. Skönt på nåt sätt.
 
I går kväll firade vi Mickes sista semesterdag med en tur till Dalarö. Åt mjukglass vid havet och hundarna fick bada! Passade på att reka lite spårmarker på vägen ut och hittade många fina ställen. La en ängsspår (Lyras första) som vi tog på hemvägen. Ca 300 m med två vinklar, 2 pinnar och 1 boll i spåret. Det var som vanligt en vääldigt pigg Lyra och det var intressant att se hur hon spårade jämfört med i skogen! Var lite tveksam om hon skulle hitta grejerna jag lagt ut men hon hittade allihopa och markerade dem fint (fast hade kanske lite väl bråttom därifrån sen...).
 
I kväll blir det lydnadsträning med kamraterna, nu kör vi järnet mot klass 3!!!
 
Kan någon kasta en pinne??!!
 
Härligt med kvällsdopp!
 
På väg hem...
 
/Cissi
 

Kvällsspår

Fick till ett spår i dag, äntligen! Att det ska vara så svårt att komma iväg...fattar inte. Iallafall blev det ett skogsspår på ca 400 m med två vinklar med liggtid 60 min. Lade ut två bollar och tre pinnar (första gången med pinnar!) i spåret, och Lyra missade bara en boll. Hade rätt ok tempo (fast hon är ju SNABB) och spårade fint, härligt!
 
Nu är det OS-avslutningen som ska avnjutas på TV. Kanske tur att man ska börja jobba nu, annars hade det nog blivit rätt tomt utan OS hela dagarna...
 
Öppnade förresten fodersäcken som Lyra vann i går och hittade GIGANTISKA kulor i den:
 
Lyras mat, Rissies mat och så den som Lyra vann i går, jättestor och får knappt plats i Lyras mun ens!
 
Blandar ut Rissies mat med jättebollarna...
Hon vill inte äta, mår illa, men de här verkade vara rätt smaskiga!
 
/Cissi

Tävling igen

Sista semesterdagen i dag, oj vad tiden har gått fort!!! Ska slipa de sista trappribborna och måla lite på dem, men försöka att ta det lite lugnt och njuta av ledigheten lite lite till... Fast det ska bli helt ok att börja jobba imorgon igen, det börjar trilla in fler och fler jobbmail som jag måste åtgärda och det ska bli kul att ta tag i allt inför en fulltecknad höst (och vår)!!
 
I går var vi iväg till Roslagens brukshundklubb i Norrtälje för att tävla lydnad på kelpiespecialen! Men det var nära att det inte blev någon tävling för vår del. När jag var ute på morgonpromenaden märkte jag direkt att Lyra inte alls hade släppt rädslan från fyrverkeri-situationen kvällen innan, och gick bara och tittade uppåt med öronen bakåt och panikdrog i kopplet... Testade att träna lite på tomten men hon var i princip okontaktbar, shit!! Kastade in henne i bilen och åkte in till Västerhaninge för att se ifall hon betedde sig likadant där, för i så fall var det ju ingen idé att åka hela vägen till Norrtälje om jag ändå inte skulle kunna starta! Vi har ju redan blivit uppflyttade till klass 3, så vi behövde ju inte åka och tävla 2:an igen egentligen. Efter lite lek och bus så kunde hon dock göra en platsliggning och lite fritt följ med helt ok attityd, utan tecken på oro, så jag bestämde mig för att åka och se hur hon skulle reagera på tävlingsplatsen ändå.
 
Och väl där märktes ingenting, så det var bara att köra på, SÅ himla skönt!!! Visst, hon var lite okoncentrerad, men det är ju inte säkert att det berodde på det. Men platsliggningen gick bra, vilket var otroligt skönt. Hon låg inte direkt filbunke-lugnt men hon låg KVAR. Nu har det verkligen gått lång tid sen hon kom springande mitt i momentet, kan det vara 1,5 månad (och väldigt väldigt många platsliggningar!!)? Kanske snart kan släppa att det ens är ett problem?!?
 
Som sagt var hon lite okoncentrerad, vilket gjorde att hon var lite onödigt fladdrig i fria följet, inte orkade vänta på mina "sitt upp"-kommandon utan satte sig på tävlingsledarens och hon slarvade i gripandet med apportbocken så det blev lite struligt. Men annars är jag jättenöjd med min fina fina lilla bruna! Jag känner verkligen att jag kan lita på henne ute på planen, att hon gör det vi har tränat på, och att hon håller ihop med en fin attityd. Vi har kul där ute!
 
Här är poängen, kul att domaren tog sig tid att skriva så många kommentarer, det är inte vanligt!!
 
Platsliggning: 10 p
Fritt följ: 9,5 p (Tappar position i vänstersvängen, bra halter, vänder på linjen (bra!!), några små krockar under programmet)
Läggande u gång: 9 p (Bra framföring, snabbt läggande, sätter sig upp innan TLs kommando)
Inkallning: 10 p (Kontrollerat avslut)
Rutan: 10 p (Bra tempo, bra stå)
Apportering: 8 p (Bra tempo, dåligt gripande, bra avslut)
Hopp: 10 p (Bra avslut)
Fjärrdirigering: 8 p (Dubbelkommando på "ligg", sätter sig upp innan TLs kommando)
 
Himla glad över sista betyget och kommentaren:
Helhetsintryck: 10 p (Uppmuntrar hunden på ett trevligt sätt. Väl genomarbetat ekipage!)
Totalt 189,5 p
 
Poängen räckte till ett 1:a pris, klassvinst och så försvarade vi även vår titel som vi vann på specialen förra året, ÖLO.mästare i lydnad!! (ÖLO = Kelpieklubbens östra lokalområde, de som arrangerar kelpiespecialen).
 
Så det var en lyckad dag, och mest nöjd är jag över att hon inte hade kvar oron från morgonen och att hon fixade platsliggningen. Jättekul också att uppföderskan Maria var tävlingsledare i vår klass och att få se mamma Kylie och syster Lenka!! Tyvärr missade vi brorsan Leo som var där på utställningen, har inte sett honom på ett tag förutom på bilder.
 
Dagen avslutades med smaskig grillmiddag hemma hos Fia och Kaj, kom inte hem förrän strax innan kl 04 i natt, så i dag blev det sovmorgon...
 
Nu är det dock dags för målning!!!
 
Kelpiespecialen är inte direkt lika stor som Goldenspecialen...men några tappra själar är där ändå.
(nu togs den här bilden iofs på eftermiddagen då säkert de flesta åkt hem, men det är ändå stor skillnad).
 
Supportrarna!
 
Vi vann! :)
 
Till samlingen i förrådet... :) Fast denna tävling fick vi även massa bra grejer som inte bara står och samlar damm, t ex hundmat, tuggben, leksak, hundreflexväst m m.
 
/Cissi

Glass o hoj!

I dag har vi varit på vår årliga hojtur tillsammans med Mickes pappa, till glassrestaurang Smultronstället i Söderköping! Känns lite i kroppen nu efter att ha varit iväg 10 timmar varav en hel del av dem på sadeln...

Som vanligt var det kö in till restaurangen, men den som väntar på något gott... Och som vanligt blev man INTE besviken på sin smarriga rätt, slurrp! Denna gång valde jag någon dubbelskål, i den ena med nougatglass, chokladglass, lionglass, varm fudge och vispad grädde, i den andra skålen var det typ mer än en halvliter
mjukglass med varm fudgesås över, gött gött!!! Och som vanligt var det helt omöjligt att orka äta upp allt...

Kvällen hade jag tänkt ägna åt lite Lyra-träning, så jag åkte in till civilisationen i Vendelsö för att köra igenom en klass 2.  Hann komma till andra momentet när något smarthuvud smällde av en stor RAKET ca 200 meter därifrån!!! Inte så bra. Livrädd Lyra. Suck. Jäkligt onödigt!!!!! Ägnade lång tid till försök till lek, göra roliga saker, ta ut Rissie m m så att hon skulle släppa rädslan. Efter ett bra tag hade hon lugnat sig och vi kunde nästan träna som vanligt, men vad händer då, jo det skjuts upp en raket till!!!!! Så då var den kvällen förstörd. Tog med mig alla tre hundar (har Lucas oxå) för att leta upp idioterna (troligtvis småligister eftersom det vimlar av dem just där) men hittade ingen att skälla ut. Morr!

Nu ska vi sova istället och hoppas att detta inte sitter kvar på något sätt på morgondagens tävling.
 
I väntan på bilfärjan...
 
Fin färjeutsikt!
 
 
Som vanligt lång kö för att bli tilldelad ett bord på glassrestaurangen!
 
Mmm mmm mmm!!!!!
 
Gick dock INTE att få i sig allt, proppmätt!!!
 
I väntan på färjan hemåt, regn på gång...
 
/Cissi

Kanondag!

I dag har jag och Lyra varit i Alunda och njutit av en heldag med hundträning för Niina Svartberg tillsammans med Kerstin, Anette och Laila!!
 
Vi brukar försöka få till två heldagar per termin hos Niina och de är verkligen SÅ mycket värda!! Å va roligt och nyttigt det är, va mycket bra som kommer ut av dessa dagar!! Och himla bra och trevligt att åka med sina träningskamrater och såklart se deras utveckling (vilket det alltid blir när vi är där).
 
Vi hann med fyra ca 20-minuterspass per ekipage och i dag valde jag att även lägga in lite brukslydnadsträning som jag måste förstå lite bättre om vi ska komma till start där någon gång. Så framförgåendet och krypet jobbade vi lite med, hoppas nu bara att jag kan hålla i den träningen på egen hand. Tittade även på placeringen i rutan, fjärren och fria följet. Lyra visade sig från sin bästa sida (som hon oftast gör) och gjorde så mycket fina saker!! Jag är så himla nöjd med henne, alltid så positiv och med på noterna, hon gör mig aldrig besviken min lilla guldklimp!!!!! ^-^ <3
 
Nu har jag en trött liten kelpie vid mina fötter...och en pigg golden (som fick stanna hemma med husse), så nu är det hennes tur att få lite egentid på gräsmattan innan det mörknar!
 
Träningsfrossa hela dagen på Olandstraktens brukshundklubb!!
Just vid denna tidpunkt var det blå himmel men mest var det mulet och lagom träningsväder, trots utlovat regn hela dagen.
 
/Cissi

Blixtar och dunder!

 Pustar ut i soffan med lite OS och mat.

Har varit och tränat på Skogås lokala kennelklubb med Anette och Frallan. Fast det var nära att det inte blev ngn träning... Jag hade precis hunnit ta ut Lyra på planen när det kom en JÄTTEBLIXT och small HÖGT samtidigt precis vid oss!! Läbbigt och Lyra tyckte inte att det var särskilt kul... Vi väntade ut alla blixtar och åskmuller i bilarna men precis när vi skulle sätta igång igen kom så regnet...alltså REGNET. ÖSREGNET. Helt galet mycket och det tog lixom aldrig slut!!! Vi stod länge under min öppna baklucka och försökte vänta ut det, till slut stod bilarna i en mindre sjö!! Efter ett bra tag dämpade sig ändå regnet en aning och vi gick ut och körde varsitt träningspass ändå. Jag blev glatt överraskad över hur lite Lyra besvärades av regnet, hon brukar tycka att det är jättejobbigt. Efter träningen gick vi en blöt promenix (fortfarande regn) så att hundarna fick rusa, busa och bada! Ganska skönt att komma hem och byta om till torra kläder sen...!

I går köpte vi förresten massa panel som ska upp invändigt i friggan. Så nu har jag börjat kvistlacka och grundmåla det, parallellt med målningen av trappribborna... Ska bli skönt när all målning är klar. Verkligen.
 

 

Regn, reg, regn...

Våra bilar står helt plötsligt i en sjö!!

Lite panel som väntar på målning i garaget, tjoho...


/Cissi

Sista semesterveckan

En hel vecka kvar av semestern, känns underbart!! Jag kommer aldrig vilja ha kortare än 4 veckors sommar-semester från och med denna sommar...det är ju verkligen fantastiskt skönt!!!!
 
Började dagen med träningstävling på Haninge brukshundklubb med träningsgänget. Lyras platsliggning var fin, men i övriga moment var hon delvis lite okoncentrerad. Fjärren funkade inte alls!!! Shit. Jaja, det får bli mängdträning på den i veckan helt enkelt. Och tur att vi ska till Niina på torsdag, ifall jag inte lyckas lösa det tills dess. Det blev iallafall en trevlig förmiddag med duktiga hundar, trevligt sällskap och gott fika!!
 
Resten av dagen har ägnats åt mitt trapp-projekt som tar TID. Men det blir väl rätt bra sen. Det är bara så väldigt många ribbor som ska målas på alla sidor och torkas där emellan... Målade själva trappan för sista gången hoppas jag, 1 lager grundfärg och 3 lager lackfärg har det blivit. Får se imorrn om det räcker. Tur att det är OS iallafall så att man har något att lyssna på när man ligger i konstiga ställningar och kladdar med färg i timmar...
 
NU borde det vara tillräckligt, fyra lager blev det...pust.
 
Men det är en del kvar av målningsarbetet...
 
Micke har roat sig med plastning samt delvis isolering av tak i friggan...
 
/Cissi

Tävlingsdags!

Hemma och tar det lugnt en lördagkväll med ett glas rosé i soffan. Skulle kolla på OS, men bancykling, handboll, fäktning...hmm inte de roligaste grenarna direkt tycker jag.
 
I dag har jag och Lyra varit i Märsta och debuterat i lydnadsklass 2! Det var klubben för belgiska vallhundar som arrangerade det samtidigt som de hade utställning, perfekt med lite störning omkring! Men som vanligt när rasklubbar arrangerar lydnadsprov så märker man hur dålig koll de har...vi hade utsatt tid för samling kl 12:00 men de var så försenade och hade lite konstig planering så vi fick vänta ända till kl 14:00 innan vi kunde starta!! Bra träning iofs, att behöva ladda om och vänta, vänta, vänta...
 
Jag var lite nervös faktiskt. Dels för att Lyra inte alls ville följa med mig (och Rissie) till bilen, hon ville bara SOVA!!! Och klockan var lixom 10:40 när vi åkte, maken till morgontrött hund har jag aldrig haft förut! Sen ville hon inte äta, inte något alls. Inte sin mat, inte konservburksmat, inte bröd, inte nåt!!! Hon åt ingen middag i går heller. Är ju rätt knepig med maten så hon äter inte alla mål, men just innan tävling vore det väl bra om hon åt lite iallafall! Väl på tävlingsplatsen fick jag dock i henne 3 mariekex och lite energipasta. Hon kan säkert jobba på tom mage, det var nog mest för min egen skull...
 
Sen var det den där platsliggningen som varit ett bekymmer ända sen i februari då det helt plötsligt började strula (någon vecka innan vi skulle ha startat klass 2, som jag då ställde in). Oj vad många platsliggningar vi har fått till på sistone, på olika platser och med olika hundar och det har börjat kännas riktigt stabilt. Men ändå var jag rätt nojjig över att testa den i "skarpt läge". Men den satt, hurraaaa!!! Hon låg lugnt och fint, 10 poäng. YES!
 
Vi var sen startnr 1 att gå in och här är poängen på det:
Fritt följ - 9 p ("blir lite luftig vid helt om" med betoning på lite, jaja...)
Läggande under gång - 10 p
Inkallning - 10 p
Sändande till rutan - 10 p
Apportering - 10 p
Hopp över hinder - 10 p
Fjärrdirigering - 5 p (!!) (fick inte upp henne i andra sättandet, hon låg som en STEN! Fattar ingenting!! Kanske blivit lite förvirrad när jag börjat träna i klass 3-fjärren?)
Helhet - 9 p (nerdrag med anledning av missen i fjärren).
Totalt 186 poäng
 
Jättenöjd med hennes attityd, hon var taggad och glad och kändes otroligt stabil! Konstigt vore det väl annars, så mkt som vi har tjatat detta program, haha. Nu får jag väl lägga lite krut på fjärren, eller hoppas att det var en engångsföreteelse.
 
Efter att vi kört vår program fick vi vänta i TVÅ TIMMAR till, innan vi kunde åka hem...suck. De skulle köra klass 1 också innan poängräkning och prisutdelning. Himla seg dag, men tur att det var fint väder och trevliga människor!
 
Nu ska vi chilla lite. I morrn bitti blir det ett träningspass på Sthlm Södra BK, nu som klass 3-ekipage! :)
 
Började dagen såhär. Lyra ville INTE stiga upp...hon är SÅ morgontrött!
 
Piggnade dock på sig senare under dagen...!
En liten glasgrunka fick hon för det, hade varit roligare med en leksak eller ett ben...lite trist.
 
Rissie softade utanför lydnadsplanen...
 
Undra om hon har några valpar i magen?? Bilden är från i går, hon har inte blivit särskilt tjock...
3 v på måndag.
 
Jag har nu målat trappan 3 ggr, det börjar arta sig men stryker på ett lager till så blir det nog perfekt!
Sen ska ledstången slipas och målas också förstås!
 
/Cissi

Trapprenoveringsdags

Oj, helt plötsligt är klockan 01:05 och jag är precis klar med grundmålningen av trappan! Men det var så svårt att sluta mitt i och tiden bara flög iväg... Började slipningen i dag med diverse slipverktyg. En del av spjälorna tog jag loss och slipade ute, en del är kvar att göra. Men det stora jobbet är iallafall gjort nu, pust!! Nu ska det bara målas 2 ggr med lackfärg och sen hoppas jag att det är vitt och fint.
 
Förutom trapprenovering har vi haft fikabesök av Hille och Harald med ungar, och så blev det en liten sväng till hundarnas fina badplats på kvällskvisten, fint men myggigt!
 
Tror att det är sovdags nu! I morrn blir det morgonträning på Haninge BK med Lyra och lite kompisar! 
 
 
Slipad trappa och sen grundmålad....
 
Delar av trappan inför slipning och målning...
 
I dag har Lyra lekt med ballonger, roooligt!!!
 
Kvällsbad!
 
Rissie spanar - Lyra simmar...
 
/Cissi
RSS 2.0