Valborg

En skön valborg har det varit! Tog sovmorgon och jobbade hemifrån, väldigt skönt att sitta på altanen i solen och pilla på datorn i knät. Hade läkartid vid lunch för ett ultraljud, kollade gallan, njurarna och bukspottkörteln, men inget fel där inte. Bra iochförsig, men vad är då problemet med mig?! Fortsättning följer...

Kvällen har tillbringats på Stockholm Södra brukshundklubb och deras årliga tävlingshelg Eldprovet!! Rissie & jag startade som nr 2 av 7 elitekipage. Tyvärr vart det samma visa som förra helgen, seg och låg! Hon gör ju allt, hämtar rätt apporter, nosar fram rätt vittringspinne, hoppar över hinder, springer till koner och till rutan, men ALLT i trav och avslutar med ett segt snett sättande. Blir ju lixom inga bra poäng av det. Enda 9 :an vi fick var på Z:at, men sen vart det bara lägre. Förut hade vi jämt 9 på fritt följ, nu går det bara neråt...230 poäng slutade det på. Men trevligt sällskap och en skön solig kväll gjorde kvällen till rätt ok ändå. Tränade lite efteråt på planen bredvid, såklart gick då Rissie med fin attityd och glad som vanligt, SUCK. Lyra fick oxå träna, lite övertänd kanske men fick ordning på det.

Nu har Micke kommit hem från jobbet, med massa godispåsar, smaskens! Dags att slänga sig på soffan...

/Cissi

Intensiv helg är slut!

Redan söndagkväll och helgen bara försvann!! Kanske inte så konstigt, har jobbat mest hela tiden. I går lördag vart det jobb från kl 11, blev många timmar i väntans tider på jobbet med förhandlarna, ner och presentera förslag och snacka med delegationen i Polstjärnan, och sen upp till jobbet igen och hänga och vänta... Det såg verkligen, verkligen mörkt ut efter fredagens förhandlingar och på lördagen var det nog många som började tvivla på om det verkligen skulle kunna bli något nytt kollektivavtal utan att vi skulle få det genom en konflikt (t ex strejk).... Men efter många bud fram och tillbaka, justeringar i textförslag, funderingar och diskussioner kom så ett slutbud från motparten vid kl 23 i går. Det var nog bättre än vad vi hoppats på, under rådande förutsättningar. Vår delegation röstade JA till avtalet kl 23:24 och därmed kunde vi efter ett tag packa ihop och skicka alla till sina hotell för att sedan åka hemåt i dag. Vi från jobbet ägnade några timmar med snack och vin innan det var dags att dra sig hemåt vid 03-tiden, trötta, nöjda och lättade över att inte behövt dra igång ännu en konflikt!

Men hann bara med 4 timmars sömn, för i dag var det själva avtalspåtecknandet och gemensam presskonferens hos oss. Så det var bara att masa sig till jobbet för att dels städa undan efter gårdagens partaj och göra iordning inför presskonferensen. Trots att det var söndag förmiddag kom det många till träffen, kul! Blev inslag både på TV4 (jag var med i tv...alltså i bakgrunden!:)) och rapport hittills, och så Ekot såklart och alla tidningar! Hoppas nu att medlemmarna förstår att detta faktiskt är ett bra avtal. Klart att man alltid vill ha mer, men man måste tänka på förutsättningarna. Vi har faktiskt fått den högsta procentlöneökningen hittills i år av alla fackförbunds avtalsförhandlingar!

Efter att allt var klart stannade jag kvar på jobbet och pysslade med lite skrivjobb innan jag åkte och hämtade bil och hundar hos mamma och pappa. Sen blev det lite jobb på altanen i solen, härligt!!! 

Nu börjar jag bli riktigt trött...usch. Ska nog ta en promenix med hundarna innan det blir en tidig kväll i säng. Tur att jag tänker jobba hemifrån imorgon!!


Polstjärnan torsdag morgon efter att jag riggat allt...


Alla på plats och jobbar intensivt, fortfarande pigga och alerta!


Förhandlarna sitter på jobbet och hänger, många youtube-klipp blev det...


En enorm godiskorg behövdes...


Nattarbete...


Annelie och Lenita presenterar SKLs slutbud kl 23 på lördagkvällen...


Yes yes, ett avtal är tecknat! Liten efterfest på jobbet för att fira såklart!


Dagens presskonferens hos oss tillsammans med SKL.


Eftermiddagsjobb på altanen, inte helt fel (förutom att det är rätt svårt att se ngt på skärmen i solskenet...).

/Cissi

Jobb, jobb, jobb...

På väg in med pendeln till jobbet, en lördagförmiddag...! Har blivit väldigt mkt jobb på sistone, pust! Just i dag känns det lite synd att jobba när det är så fint väder, hade gärna pysslat på tomten, kanske spårat med hundarna och haft det skönt i solen...jaja, det kommer väl fler dagar.

Vi förhandlar just nu på vårt största avtal, för alla som jobbar inom kommuner, landsting & kommunägda bolag, inom de yrkesgrupper vi har. Därför har vi haft inne vår avtalsdelegation (består av medlemmar från hela landet) sen i torsdags. Har hängt med dom (ca 100 pers) i konferenslokaler de senaste dagarna och fixat med allt praktiskt. De skulle åkt hem igår men vi bröt igår vid 21.30 och fortsätter idag. Blir en väldans massa väntande när förhandlarna är iväg hos motparten och förhandlar, och sen kommer de tillbaka för att presentera vad som sagts, vår delegation får snacka ihop sig och svaret tar förhandlarna sen med sig tillbaka till motparten. Så håller det på. Men det är ju delegationen, dvs medlemmarna, som bestämmer vad förhandlarna ska prioritera, så det måste få ta lite tid. Tur att vi är i vår egen konferenslokal Polstjärnan (vägg i vägg med Hard Rock café) vilket är i samma hus som jobbet, känns nästan som man är hemma då ju! Och igår kväll fixade jag lite fredagsmysstämning åt alla medan vi väntade, drog upp Lets Dance på storbildsskärmen, kollade på massa youtube-klipp och käkade wienerbröd...helt ok. Vi var några som sen avslutade kvällen med några glas vin efter att vi hade skickat iväg delegationen, trevligt.

Hundarna får bo hos mamma & pappa, och ingen träning blir det för dom. Kanske bra taktik för Rissie som ska tävla på måndag...

Så, nu är jag strax framme. Taggad för en ny härlig dag som kanske slutar med ett nytecknat kollektivavtal!? /Cissi