Valborg

En skön valborg har det varit! Tog sovmorgon och jobbade hemifrån, väldigt skönt att sitta på altanen i solen och pilla på datorn i knät. Hade läkartid vid lunch för ett ultraljud, kollade gallan, njurarna och bukspottkörteln, men inget fel där inte. Bra iochförsig, men vad är då problemet med mig?! Fortsättning följer...

Kvällen har tillbringats på Stockholm Södra brukshundklubb och deras årliga tävlingshelg Eldprovet!! Rissie & jag startade som nr 2 av 7 elitekipage. Tyvärr vart det samma visa som förra helgen, seg och låg! Hon gör ju allt, hämtar rätt apporter, nosar fram rätt vittringspinne, hoppar över hinder, springer till koner och till rutan, men ALLT i trav och avslutar med ett segt snett sättande. Blir ju lixom inga bra poäng av det. Enda 9 :an vi fick var på Z:at, men sen vart det bara lägre. Förut hade vi jämt 9 på fritt följ, nu går det bara neråt...230 poäng slutade det på. Men trevligt sällskap och en skön solig kväll gjorde kvällen till rätt ok ändå. Tränade lite efteråt på planen bredvid, såklart gick då Rissie med fin attityd och glad som vanligt, SUCK. Lyra fick oxå träna, lite övertänd kanske men fick ordning på det.

Nu har Micke kommit hem från jobbet, med massa godispåsar, smaskens! Dags att slänga sig på soffan...

/Cissi

Intensiv helg är slut!

Redan söndagkväll och helgen bara försvann!! Kanske inte så konstigt, har jobbat mest hela tiden. I går lördag vart det jobb från kl 11, blev många timmar i väntans tider på jobbet med förhandlarna, ner och presentera förslag och snacka med delegationen i Polstjärnan, och sen upp till jobbet igen och hänga och vänta... Det såg verkligen, verkligen mörkt ut efter fredagens förhandlingar och på lördagen var det nog många som började tvivla på om det verkligen skulle kunna bli något nytt kollektivavtal utan att vi skulle få det genom en konflikt (t ex strejk).... Men efter många bud fram och tillbaka, justeringar i textförslag, funderingar och diskussioner kom så ett slutbud från motparten vid kl 23 i går. Det var nog bättre än vad vi hoppats på, under rådande förutsättningar. Vår delegation röstade JA till avtalet kl 23:24 och därmed kunde vi efter ett tag packa ihop och skicka alla till sina hotell för att sedan åka hemåt i dag. Vi från jobbet ägnade några timmar med snack och vin innan det var dags att dra sig hemåt vid 03-tiden, trötta, nöjda och lättade över att inte behövt dra igång ännu en konflikt!

Men hann bara med 4 timmars sömn, för i dag var det själva avtalspåtecknandet och gemensam presskonferens hos oss. Så det var bara att masa sig till jobbet för att dels städa undan efter gårdagens partaj och göra iordning inför presskonferensen. Trots att det var söndag förmiddag kom det många till träffen, kul! Blev inslag både på TV4 (jag var med i tv...alltså i bakgrunden!:)) och rapport hittills, och så Ekot såklart och alla tidningar! Hoppas nu att medlemmarna förstår att detta faktiskt är ett bra avtal. Klart att man alltid vill ha mer, men man måste tänka på förutsättningarna. Vi har faktiskt fått den högsta procentlöneökningen hittills i år av alla fackförbunds avtalsförhandlingar!

Efter att allt var klart stannade jag kvar på jobbet och pysslade med lite skrivjobb innan jag åkte och hämtade bil och hundar hos mamma och pappa. Sen blev det lite jobb på altanen i solen, härligt!!! 

Nu börjar jag bli riktigt trött...usch. Ska nog ta en promenix med hundarna innan det blir en tidig kväll i säng. Tur att jag tänker jobba hemifrån imorgon!!


Polstjärnan torsdag morgon efter att jag riggat allt...


Alla på plats och jobbar intensivt, fortfarande pigga och alerta!


Förhandlarna sitter på jobbet och hänger, många youtube-klipp blev det...


En enorm godiskorg behövdes...


Nattarbete...


Annelie och Lenita presenterar SKLs slutbud kl 23 på lördagkvällen...


Yes yes, ett avtal är tecknat! Liten efterfest på jobbet för att fira såklart!


Dagens presskonferens hos oss tillsammans med SKL.


Eftermiddagsjobb på altanen, inte helt fel (förutom att det är rätt svårt att se ngt på skärmen i solskenet...).

/Cissi

Jobb, jobb, jobb...

På väg in med pendeln till jobbet, en lördagförmiddag...! Har blivit väldigt mkt jobb på sistone, pust! Just i dag känns det lite synd att jobba när det är så fint väder, hade gärna pysslat på tomten, kanske spårat med hundarna och haft det skönt i solen...jaja, det kommer väl fler dagar.

Vi förhandlar just nu på vårt största avtal, för alla som jobbar inom kommuner, landsting & kommunägda bolag, inom de yrkesgrupper vi har. Därför har vi haft inne vår avtalsdelegation (består av medlemmar från hela landet) sen i torsdags. Har hängt med dom (ca 100 pers) i konferenslokaler de senaste dagarna och fixat med allt praktiskt. De skulle åkt hem igår men vi bröt igår vid 21.30 och fortsätter idag. Blir en väldans massa väntande när förhandlarna är iväg hos motparten och förhandlar, och sen kommer de tillbaka för att presentera vad som sagts, vår delegation får snacka ihop sig och svaret tar förhandlarna sen med sig tillbaka till motparten. Så håller det på. Men det är ju delegationen, dvs medlemmarna, som bestämmer vad förhandlarna ska prioritera, så det måste få ta lite tid. Tur att vi är i vår egen konferenslokal Polstjärnan (vägg i vägg med Hard Rock café) vilket är i samma hus som jobbet, känns nästan som man är hemma då ju! Och igår kväll fixade jag lite fredagsmysstämning åt alla medan vi väntade, drog upp Lets Dance på storbildsskärmen, kollade på massa youtube-klipp och käkade wienerbröd...helt ok. Vi var några som sen avslutade kvällen med några glas vin efter att vi hade skickat iväg delegationen, trevligt.

Hundarna får bo hos mamma & pappa, och ingen träning blir det för dom. Kanske bra taktik för Rissie som ska tävla på måndag...

Så, nu är jag strax framme. Taggad för en ny härlig dag som kanske slutar med ett nytecknat kollektivavtal!? /Cissi

Filmtajm!

Jaha, i dag när jag kom till jobbet märkte jag att någon tuggat på min skjorta... Antingen är det tvättmaskinen eller den lilla bruna...gissar på det senare. Haha. Lilla söta crazydog! Hon har efter en liite lugnare period helt plötsligt börjat leva ut sin energi igen. Varje kväll hör jag konstiga ljud från sovrummet, då har hon hoppat upp och virvlar runt i något slags galen-ryck bland täcken och kuddar, precis som när hon var liten! Tuggar på påslakan och plädarna som ligger där, snyggt. Och är hon inte i sängen så rusar hon mellan sofforna, ryggen sänkt och med något vilt i blicken...så söt!!


I dag får man tydligen gå med trasiga kläder på jobbet...hmm.


Filmade lite i går när vi tränade, det är så bra att kolla på för egen del...
Högersvängarna tjatar vi fortfarande på och blicksläppen kommer och går.


Rutan sitter iallafall! :)


Och fjärren, som var ett himla problem tidigare, känns rätt stabil. Dags att börja lägga in "stå" snart oxå.


Rissie fick också gå lite...


Sen blev det leka av!!


/Cissi

Avtal klart!

Tittar på två fyrbenta typer som ligger nos mot nos med varsin ände av en mjukisand i sina munnar...ingen vill ge sig och det råder ett tyst krig vid mina fötter... Rätt intressant att beskåda deras kommunikation.

Har tränat dem på tomten nu på kvällen, ännu en lyckad platsliggning för Lyra, jippi! Rissie fick leka massor, höga belöningar och massa trams! Nu verkar båda rätt så nöjda, på sina egna vis.

Behövde BARA jobba över EN timme i dag, för att vänta in att vårt nya avtal för våra privatanställda personliga assistenter blev undertecknat!! Ett historiskt avtal som förutom löneökningar gav denna utsatta grupp uppsägningstid på 14 dgr (förut hade de 0 dgr) och en bra variant på månadslön (de flesta går nu endast på timlön). Något som de kommun-anställda har, men inte dessa. Slutet gott! Sen måste man ju återta våra varsel, avsluta konflikten och ställa in den kommande flygbuss-strejken... Tur att det går att jobba en del på hemvägen med ipaden! Nu är det full fart mot nästa avtalstecknande!!

/Cissi

Söndagkväll

Söndagkväll igen, OJ vad fort helgerna går!!

I morse var jag och Rissie på Botkyrka Brukshundklubb och tävlade. Tyvärr slutade det med att jag bröt halvvägs, hon var på sitt "ledsna" humör, igen... Det spelar ingen roll att det känns bra på uppvärmningen, så fort man kliver in på plan så dör hon totalt! Fria följet var segt, luftigt och hon saknade helt gaist. Z-at missade hon sitt-skiftet, inkallningen fick jag ropa 2 ggr och mellan ställandet och läggandet så travade hon...sen travade hon till konen, travade till rutan och travade i inkallningen därifrån. Det momentet som hon älskar och ALLTID galopperar i (iaf mellan kon och ruta)!!! När hon sen inte ville springa till konen efter 2 kommandon i apporteringsdirigeringen var det ingen idé att fortsätta. 

Så himla tråkigt att hon förvandlas såhär på tävlingarna!! Hon tycker ju att det är jättekul att träna och är oftast jätteglad och pigg då (ibland lite väl pigg..), varför är det så stor skillnad för henne att tävla?? Jag vill ju bara få det där sista 1:a priset, ska det vara för mkt begärt? Ja, tydligen. :(

Jaja, jag träffade massa trevliga människor där borta iallfall, om man ska se något positivt med att kliva upp tidigt en söndag helt i onödan och tvinga runt en ovillig hund på planen...och Lyra fick leka med en kelpie, vilket hon verkade gilla! Stannade på en gräsplan på hemvägen och tränade båda hundarna i regnet, Lyra fick nöta på ingångar i inkallningen (sneeeda, har aningen för bråttom!) och Rissie göra rutan och fritt följ (som SÅKLART gick jättejättefint, piggt och glatt, GAAAAHHHH!!!).

Resten av dagen har ägnats åt några vändor till tippen med Micke, tomtpyssel, besök på Jula & Bauhaus och sen avslutningsvis smarrig middag hos mamma & pappa!

I morgon börjar en ny spännande vecka. Om inte medlarna kan fixa fram ett bättre bud i vår konflikt gällande personliga assistenter bryter vår flygbuss-strejk ut i morgon. Och sen kommer det nog rulla på med mer inom kort... Sen har vi vår stora delegation för kommuner & landsting inne i slutet av veckan, det ska blir mkt intressant!


Efter ett antal vändor till tippen har granhögarna minskat lite iallafall...


Börjat rensa bort alla jordgubbsplantor på muren. Vet inte vad jag ska göra istället, bygga om helt eller låta vara och plantera i etapper?! Idéer tack!!!


Lite blomplantering, vårigt!!


I lördags blev det några timmar jobb på kontoret, hade jour och blev inringd... Lyra fick följa med och galoppera runt i de långa korridorerna, hoppa i sofforna, åka hiss och leka med Maria och Inger, som också jobbade. Det var ju superkul att jobba tyckte Lyra!!


Lyra jobbar hårt på kontoret!


Då blir man såhär trött!!

Och så lite sovrumsbilder från dagens lunchmys!


Rissie hemkommen från tävlingen, trivs bättre här än på tävlingsplan!


Trött...


Lyra kollar på och fattar inte varför man ska sova mitt på dagen!?


Spanar ut från sovrumsfönstret.


Visst är jag oemotståndlig?

/Cissi

Olika slags fredagsmys

Fredagsmys kan var en hundpromenad i ösregn på en öde golfbana...
Tillsammans med några koner och lite korv är möjligheterna oändliga på denna enormt stora lydnadsplan med perfekt underlag!

Fredagsmys kan också var att Micke tar en paus i kvällsjobbet och överraskar med att komma hem med ostbågar och chips!!

En perfekt avslut på en galen vecka. Nu blir det till att ladda batterierna hela helgen (och hoppas att det inte blir ngt jobb i dag, för jag har jour...) för att fortsätta fajten nästa vecka! I dag får det bli tomtpyssel, rabattrensning och förhoppningsvis några vändor till tippen och kasta ris och stubbar (vilket är ett evighetsgöra, men man kan ju ta lite i taget...).

I morrn ska jag och Rissie tävla, hoppas att vädret inte blir alltför dåligt och att hon håller lagom attityd...Problemet är ju att hon antingen är alldeles för vild och galen eller så är hon helt off och kan inte ens galoppera, ser nästan ut som att hon har ont! Så himla svårt!!!


Golfbanan ligger öde en regnig fredagkväll...


Perfekt gräs att träna på...!!


Hibiscus som har slagit ut över natten, fiint!

/Cisis

Speedad

Puh, jobbat järnet från 07 imorse och in på kvällen, hemma vid 20.30 efter att jag fått taxi-skjutsning hem med Micke, annars skulle det blivit mkt senare... Är fortf helt uppe i varv för allt har verkligen gått I ETT! Undra hur man ska kunna sova... Hann med en kvällspromenad med två uttråkade hundar (som trots att de varit ensamma längre än vanligt, inte hittat på ngt bus inne) innan det blev helt mörkt. Passade på att motionera dem på golfbanan, perfekt!! Blev två korta lydnadspass på tomten oxå, enligt min träningsplan som jag gjort för hela veckan, bra resultat blev det! Nu har jag Skype:at med pappa (som kommer hem en liten sväng nu, jippi! Fast han har svårt att slita sig från Frankrike mer än några veckor). Dags att FÖRSÖKA sova, imorrn har jag ansvaret för vår stora delegation (100 pers) som är inkallad hela dan...då måste man va pigg & alert! /Cissi

Blogg efter blogg...

Har precis suttit i över en timme och bloggat, fast inte här utan lite mer arbetsmässigt...helt tom i bollen nu, puh! Kanske inte är som smartast klockan 21 på kvällen, men ibland kan man glimra till och få bra idéer! Skriver på Kommunals avtalsblogg http://blogg.kommunal.se/avtal/ typ som spökskrivare, eller rättare sagt jag får ett väldigt kort utkast som sedan ska förvandlas till en lång och fin text med massa bra innehåll, that's my job! Roligt!

Efter ännu en hektisk dag med ungefär hundra olika bollar i luften samtidigt, både mobilen och den fasta telefonen ringde HELA tiden och problem som måste lösas pronto, passade det väldigt bra att avsluta dagen med ett lydnadspass. Mitt andningshål där det är svårt att tänka på jobb samtidigt!

Rissie var rätt flamsig och slarvig men visade upp ett mkt fint fritt följ. Vittringen funkade överhuvudtaget inte, vet inte varför. När vi kom hem igen gjorde jag tre vittringsprov på gräsmattan och de satt alla tre, så det måste varit ett tillfälligt hjärnsläpp, sånt händer väl...knäppo. Lyra skötte sig utmärkt och fick en platsliggning med annan hund, nemas problemas!! Varje platsliggningspass som lyckas läggs på hög, nu börjar vi komma upp i ett antal. Hurra för Niina och hennes braiga idéer!!!!

Oj oj, klockan är visst redan 22:30, dags för sängen med andra ord!

/Cissi

Två rör blod, tack!

I dag när jag kom till jobbet hade en del inte ens gått hem från dagen innan, och inte sovit heller... Så är det i förhandlingstider! Kl 02 i natt kom parterna överens om nya kollektivavtal för golfbanor och trädgårdsanläggningsbranschen, så den strejk som skulle börjat i dag ställde vi in, skönt. Och skönt att jag slapp sitta där och hänga hela natten! Vi går vidare med nästa avtal, det är några kvar... Har för övrigt varit sjukt stressigt hela dagen, typ hjärtklappning/kräkstressigt...hmm. Jaja, det är kul stress så det gör mig inget! Och hellre det än att gå runt som zombies som vissa andra gjorde.

Var förbi hos vårdcentralen och pratade med en mkt trevlig AT-läkare på eftermiddagen om mitt ont-besvär från i påskas. Fick lämna lite blod (stolt över att jag kunde lämna 2 rör utan att få svimningskänslor!!) och bli genomsökt, sen blir det en remiss för att kolla gallan och gastroskopi, urk!! Men lika bra att ha det gjort så att man kan utesluta detta, men troligt är väl att det kommer från magtrakten på nåt sätt iallafall. Sen får det vara bra med den saken, bara att gå vidare i livet. Det är ju inget FARLIGT ändå, eftersom det inte inträffar när jag tränar, utan endast i vila. Bra att veta! :)

Kvällen har varit hundarnas. Började med en promenad med alla tre, men eftersom Lucas fick bestämma tempot var det två som inte var särskilt nöjda när vi kom hem igen. Så Rissie och jag tog en cykeltur i kvällssolen på grusvägarna förbi alla stallen, mysigt. Sen blev det lydnadsträning på tomten, Rissie fick apportera metall över hinder och göra fjärren. Lyra fick kämpa på med TRE fina platsliggningar, metallapportering, hopp-apport, vanlig apportering, fjärren, högersvängar och ingångar, sååå fin attityd och många fina saker, JIPPIEE!!! Avslutade med ett cykelpass med Lyran, hon har inte riktigt fattat grejen än, är inte rädd eller så, men hon drar lixom i sidled...men det kommer väl efter några pass till tror jag.

Nu har mamma varit här och hämtat hem Lucas, eftersom hon kommit hem från Frankrike. Då är det dags att kolla på ett av de roligare programmen på TV, nämligen inför eurovision song contest, wohoo!!

/Cissi

Kursdag

Ibland har man tur... I går var det snöstorm HELA dagen, och i dag strålande sol och jättevarmt! Det var välkommet eftersom vi hade sista tillfället på SM-satsningskursen hos Anne i dag. Har blivit mkt hundträning ute i solen, härligt!

Vi nötte på med högerhalter och högersvängar i fria följet som måste fixas till, pratade om bryt, tränade på att tävla i flera ringar och på knäppa tävlingsledare...

Nu ska här skrivas träningsplan!!

/Cissi

Vitt vitt vitt!

Nämen HALLÅ?! Vaknade upp till ett vitt vinterlandskap strax efter kl 05 imorse (jättekul att vakna så tidigt på en lördag när man inte måste...). Jag som hade planerat trädgårdspyssel i dag ju! Rasta och mata hundar, sen tillbaka till sängen och vaknade igen först vid kl 10, jätteskönt!!

Det som är positivt med snön är iallafall att golfspelarna håller sig borta från banan, så vi kunde gå en ordentlig promenad där, skönt för hundarna att sträcka ut över vidderna!!

Sen dess har vi mest slappat i soffan, rätt skönt efter en himla hektiskt arbetsvecka (fick jobba över igår igen)!! Har dock lite jour så några jobbsamtal och mail har hunnits med, men sånt går ju bra att göra liggandes...

Tveksamt om det blir någon hundträning i dag, i såna fall får det bli i något garage för utomhus är alldeles för blött.

Nu är det väl dags att ta tag i den där deklarationen...urk. Sålde ju förra året och det är en himla massa avdrag och grejer som behövs göras.


Vafalls?! SNÖ?!?


Bus och rus på golfbanan!


Lucas!


Olika nyanser av vitt...

/Cissi

Platsliggning is the shit!

Kvällstränat med två väldigt väldigt glada vovvar vid Ribbybergsskolan. TVÅ platsliggningar för Lyra, utan ett enda problem!! Yabbadabbadoo!! Och en massa snygga apporteringar blev det oxå. Rissie apporterade hon med, fint fint. Lucas låg mest vid en stolpe och såg uttråkad ut, men tror ändå att det är roligare för honom att följa med än att ligga hemma.

Annars har dagen mest bestått av att förbereda och fixa med Kommunals sympativarsel med anledning av Handels varsel. Nu fick dom ju till ett rätt bra avtal nu på kvällen, så det blir ingen strejk, just nu, skönt.

Sen fick jag göra en akutinsats och ägna ett bra tag åt en facebook-grupp där diskussionerna hade spårat ur rejält... Märkligt att vuxna människor kan lägga så mkt tid på att skriva skit och även hoppa på andra! Forum och öppna grupper är inte lätt att hantera, suck. Men nu får de fortsätta tramset på annan plats, för nu är det bara jag som admin som kan skriva nåt...

Imorgon blir det tidig videokonferens, så nu blir det läggdags! Tror att jag tar min lilla guld-kelpie och drar mig mot sängen,,,

/Cissi

Inspiration & pepp!

I dag var det ingen vanlig onsdag, i dag var det nämligen en FANTASTISKT BRA onsdag!! Upp kl 05 som vanligt, men istället för att åka till jobbet bar det av mot Alunda tillsammans med Anette och Kerstin för en heldag med hundträning för Niina Svartberg!

Det blev totalt fem olika pass för mig och Lyra, och vi fick verkligen med oss många bra saker och genombrott! Fixade en platsliggning med två andra hundar och jag var gömd!!! WOW! Kom även vidare i vittringen, fjärren, apporteringen och en del annat som vi fastnat i.

Fulla med inspiration, motivation, belåtenhet och trötta hundar (ok, vi var nog RÄTT SÅ trötta vi med) gav vi oss hemåt. Nu ska här tränas!!!

Nu sitter vi uppkrupna i soffan, hundarna och jag, och lyssnar på regnet som smattrar utanför. Har börjat kolla igenom dagens mailskörd på jobbmailen, pust. I morgon blir nog en väldigt hektisk dag, men det gör inget. Var så VÄLDIGT MYCKET värt att vara ledig i dag! Det blir nog en tidig läggning, gääsp...

/Cissi

Fantastiskt regnrusk!

Underbart att dra på sig ordentligt med kläder och ge sig ut på hundpromenad i mörker och regn!!!! Iallafall efter en sjukt intensiv arbetsdag med möten, presskonferens, massa funderande och skrivande, vilket slutade med några timmars övertid... Hann dessutom bli osams med två olika vårdcentraler (hur svårt ska det va att få en tid?!), suck.

I dag varslade Kommunal om konflikt för personliga assistenter, en grupp som har helt galna arbetsförhållanden, trots att det är en grupp av otroliga hjältar. En bransch där nästan ingen har möjlighet att få jobba heltid, i stort sett alla är timanställda, samtliga saknar uppsägningstid helt och är alltid är ensamma på jobbet som styrs helt av en annan person i dennes hem och så tjänar de i genomsnitt fjuttiga 15000 kr/mån! Strejken som vi tidigare varslat om för golfbanor och trädgårdsanläggning drar igång i veckan om inget händer. Handels trappade upp sina strejkvarsel och sympatiåtgärder från de andra LO-förbunden ramlar in... Det händer en del med andra ord! Spännande men samtidigt irriterande att facken ska behöva ta till stridsåtgärder för något som en del andra grupper redan har fått och som borde vara självklart!

Nu blir det läggdags och hoppas på att regnet avtar under natten, för imorgon blir det heldag utomhus med hundträning på schemat! Man kan ju inte jobba heela tider heller...!

/Cissi

Annandag påsk

Tänk om man kunde vara ledig liite längre...! SÅ skönt!!! Har verkligen kopplat bort jobbet några dagar vilket är riktigt avslappnande! Fast iofs ska jag bara jobba i morgon och är sen ledig på onsdag igen, rätt okej.

Började dagen med träning på ett soligt Tyresö BK med Anette och Kerstin, bra start! Lyra kändes dock inte riktigt med, vet inte varför, inte alls taggad i fria följet och platsliggningen gick inte alls i dag! :( Men gjorde andra saker som var jättefina, så det jämnar väl ut sig... Tur att vi ska träna hos Niina snart, för vi behöver HJÄLP!

Hann nätt och jämnt hem innan syster yster Andrea, Patrik och alla fyra barnen kom över med massa gott fika, smask! Det blev några trevliga timmar med påskäggsätande, fikande, massa skratt, lek med hundarna och häng både inne och ute på tomten, mysigt.  

När Micke sen drog till jobbet tog jag tag i den där jäkla granen nere på gräsmattan som jag sågade upp förut...nu skulle allt bäras upp till vedlidret och klyvas, jobbigt men man får väl se det som bra styrketräning! Så det blev några timmar med min kompis klyven, vilket resulterade i en rejäl hög med härlig ved och en blå tå och en blå tumme. Stapla in allt får jag göra en annan dag, för nu blir det soffan resten av kvällen!


Patrik, Elsa och Andrea chillar i soffan.


Josefine och Estrid räknar godisarna i påskäggen...


Anton gosar med Lucas och Lyra.


Elsa!


Elsa och Lyra har ett djupt samtal...


Rissie sover...


Lucas slappar...


Lyra har fullt upp...


Sådärja, veden är kluven! Eller heter det klyven?? Hmm, jag är kluven...

/Cissi

Påskafton!

Såå HÄRLIGT med påskledigt!!! Vädret har varit fantastiskt i dag och vi har varit ute på tomten och motorsågat och eldat ris och grenar, skönt att komma igång med det för det är rätt mycket som ska bort! Nu ligger Micke och hundarna och slappar efter en god påskmiddag, för Micke blir det jobb ikväll och jag ska bara ta det lugnt och bada lite i SPAt...

Har inte blivit någon hundträning varken i går eller i dag, men i torsdags kväll träffade vi Kerstin & Onnie på Tyresö BK. Jag körde igenom en klass 2 tävlingsmässigt för att se hur det ligger till, och det kändes bra. Förutom den där sabla platsliggningen...grrr. Tränade lite på den och såklart så kom det JUST DÅ en dunderbrak (lät typ som en lyftkran tappat en container eller nåt) och så var det träningspasset slut... Både Lyra och Rissie var alldeles skakis efteråt, mina små mesproppar... Men efter ett tag gick det att köra Rissie ändå och hon var pigg och gla!

I går började jag dagen redan vid 08-tiden på Gärdet för en långpromenad med Hans & Ecko ut på Djurgården i regn, snöblandat regn och till slut snö... Inte det mysigaste vädret direkt men väldigt skönt att ha aktiverat hundarna lite så att man kan gå in och kura i soffan med gott samvete! Pysslade inne hela dagen med papperssorterande, tvättande, strykande och fick även på mina nyinköpta solarplexius-solskydd till bilen, skönt att få det gjort!!!

Kvällen tillbringades hos Fia och Kaj med smaskig grillmiddag och hemmagjord glass, slurp! Tyvärr fick jag någon slags rygg/bröst/hjärt/halsattack (hmm ja jag vet inte hur jag ska beskriva det förutom att det trycker från alla håll och gör så j-kla ont, ger en ångest och man vet inte vart man ska ta vägen...), så jag fick tillbringa största delen av kvällen ihopkrupen som en uppånervänd skalbagge i soffan, när jag inte låg på badrumsgolvet och trodde att jag skulle dö och funderade på om man skulle ringa ambulans... Hmm. Tror att det får bli ett läkarbesök snart eftersom det är tredje gången det händer. Läbbigt. Trots detta blev det en trevlig kväll och nu får vi se till att det inte dröjer lika länge till nästa gång tills vi träffas igen!!


Rissie poserar på påsk-vis!


Lyra är aningen svår att fota eftersom hon inte vill vara stilla...fick nöja mig med ett huckle...


Hallå där!


Spanarn.


Vem vill inte ha ett sånt här smarrigt påskägg??


Fina tulpaner på köksbordet piggar upp!


Utslagen kelpie...


Rissie är också trött.


Lucas.

/Cissi

Allt flyter på

Kvällsträning med Laila och Q. Alla hundarna visade sig från sin bästa sida och vi fick riktigt bra pass, tjoho! Gick fram ett steg i apporteringsdirigeringen och det var lite klurigt att behöva tänka för Lyran, men hon tänkte rätt!

Annars är det mest jobb, jobb, jobb...massa möten och viktiga beslut. I måndags varslade Kommunal om strejk för de som jobbar inom golf och inom trädgårdsanläggning, får se om det hinner göras upp nya kollektivavtal innan den 16/4, annars bryter det ut.

Imorrn blir det videokonferens kl 08 så det är väl bäst att sova lite! Ska bli OTROLIGT skönt med påskledighet!!!

/Cissi

Trött i ryggen

Mina fötter ÄR faktiskt lenare i dag, thank you fishies!!

Söndagkväll och jag är totalt ledbruten av allt motorsågande! :( Sågade lite mer i dag tills kedjefanskapet fastnade i en björk...jag tänker inte alltid rätt så ibland går det fel. Tur att man har en Micke då som kan komma och ta loss kedjan! Men orkade inte såga mer, började bära upp en del av stockarna till vedlidret istället, där jag ska klyva det en vacker dag.

Vi hann då åka en vända till återvinningscentralen med massa garage left overs, typ trä- & metallbitar i massor. Blev lite mer städat på tomten, skönt. Efter middag bestående av våfflor åkte Micke och jobbade, själv har jag pysslat me goldenklubbens hemsida i några timmar.

Hundträning hanns med imorse på Sthlm södra BK tillsammans med Nettan och Zantoz. Tyvärr var det himla blött och geggigt vilket inte är optimalt om man vill ha en hund som sitter eller ligger... Tränade mest på fartmomenten istället, och massor av apportering! Lyra kändes lite låg, men hon gillar verkligen inte gegg, så ja antar att de var orsaken.

Nu tar vi natt!
/Cissi
RSS 2.0