Bruksträning och bubbel

Har precis avslutat en god och trevlig söndagsmiddag hemma hos oss! Mamma, pappa, Andrea och Patrik var här och käkade (jag slog rekord i snabblagat pga att jag ALLTID är hemma i sista minuten, kom hem en kvart före gästerna...hmm, men gott blev det!). Avslutade med ett härligt bubbelbad under stjärnhimlen, avnjutandes lite bubbel i glasen. En härlig söndagskväll med andra ord!

Var uppe i ottan i morse, pga tidsomställningen vaknade jag pigg redan kl 07 och hade varit på morgonpromenix redan innan kl 08, skönt! Åkte sen iväg till Danderyd Täby brukshundklubb där det blev en mycket trevlig dag tillsammans med Lyras uppföderska Maria, med Lyras syster Lenka och mamma Kylie. Vi tränade våra fyra guldklimpar och avslutade med en promenix. För Lyras del blev det introduktion i brukset som vi ju måste sätta igång med. Nu har vi fått lite bra idéer och verktyg för att komma igång, jätteroligt! Kul att jämföra Lyra och Lenka också, sist jag såg Lenka var på kelpiespecialen i augusti då hon var smal som en mask och såg jätteliten ut! Nu hade det hänt massor och hon hade kroppat på sig ordentligt, så nu var det Lyra som såg ut som en liten valp istället....!!!

Hade med mig kameran till klubben och skulle fota massor, men lite snopet när jag insåg att minneskortet var kvar i datorn, och inte i kameran! :( Får komma ihåg kortet till nästa helg då det är MH!


Bubbel med bubbel!!


Mörkerbad är såå mysigt!


Lite stämningshöjare brevid badet såklart!

/Cissi

Ställa om klockan!

Har två trötta hundar som varit på skogspromenad, så sköönt! Började dagen med lydnadsträning på Sthlm Södra BK med Anette och Laila. Höglöpande Rissie fick vara kvar i bilen, men Lyra fick ett bra träningspass! Platsliggning i grupp var lite för svårt i dag, eller rättare sagt, vi hade nog inte värmt upp tillräckligt så hon var inte så koncentrerad direkt.... Testade sen att göra en hel inkallning med ställande, och det funkade, kul!!!! Fria följet blev till slut riktigt fint, när jag lyckades ändra den nonchalanta kelpiens attityd...hon tror att hon redan kan allt känns det som...blir lätt lite slarvig och tror att hon hinner med att kolla runt på allt annat samtidigt som vi ska träna.

Andrea och hennes nya boyfriend Patrik var sen här på fika, trevligt! Lite senare kom Mickes brorsa Peter och tjej Madde över en sväng. Nu har Micke åkt och jobbat så det blir myskväll för mig och hundarna. Skulle behöva måla lite garagepanel, få se om jag orkar...kanske kryper ner i SPAt lite senare, myyys! Synd att jag inte har en vattentät mobil, för då hade jag ju kunnat ligga i bubblet och spela Wordfeud! :)

I dag går tankarna till Anette med familj. Deras Fannie ligger på Bagarmossens djursjukhus och kämpar efter en akutoperation pga livmodern, det har varit väldigt kritiskt men nu verkar det lite mer stabilt. Vi håller alla tummar och tassar för att Fannie orkar!!

I natt ska man ställa om klockan, glöminteglöminteglöminte!!!!

/Cissi

Premiärbad och kabelbrand?

I kväll har jag varit och tränat med Anette/Frallan. Oj, vad fint Frallan gick, jättekul!!!! Så skoj när man ser skillnad, poletten verkar ha trillat ner i mer än ett moment...! :) Lyra hade svårt med koncentrationen i början med sedan gick hon på bra. Länkade några klass 2-moment, fast allt är väl inte klart egentligen. Jaja, intressant att se hur man ligger till ändå. Rissie fick bara göra lite roliga saker för att få sin middag, hon kändes väldigt glad och gasad, härligt!

Efter träningen tog Micke en paus på jobbet och kom hem för att vi skulle kunna ta ett premiärbad tillsammans i SPAt! Himla najs att kliva ner i det varma bubbliga vatten, trevlig grej det där! Extra charmigt är det ju att bada när det är mörkt ute, med den cooola belysningen som finns i vattnet...

Hann testa alla olika platser (5 sittplatser + 1 loungeplats) några ggr var, ställde in munstycken och sånt i ca 30 min. Sen blev det mörkt. Och tyst. Färdigbadat med andra ord! Jag tänkte att det kanske var ngn timer som var förinställd, för man ska ju inte bada hur länge som helst... Men när vi kom in var stereon och TVn helt döda, lamporna på ena långsidan i vardagsrummet likaså, och sen märkte vi att även luftvärmepumpen, tvättmaskinen OCH VATTENPUMPEN var av!!! Utan att det gått någon säkring! Ehh...vad är det DÅ?! Har hunnit tappa upp lite vatten (det som redan ligger i systemet) så att man har till hundarna och tandborstning, hoppas inte grannen kommer och är galen, de går ju på vår pump och har kommit ut över helgen i dag (är sommargäster).

Blir bakläxa för elektrikern som var här och kopplade om och kopplade in badet härom dagen...om det nu är han som gjort något fel. Hoppas det inte brunnit någon kabel på nåt otillgängligt ställe bara...lite trist att vara utan vatten och värme mer än någon dag!

Nu ska jag dock njuta av elen som fortfarande finns i köket, får bli rostade mackor och te! Sen blir det till att vila ögonen, är jättetrött i dem efter att ha haft linser på mig hela dagen, usch vad obekvämt när de är nya! Fast vill man va snygg får man väl ta det (är ingen styrka i dem, bara färgade, så att jag får bruna ögon)...Garagets status i dag. Porten har kommit, men ska målas innan den sätts på plats.


Sett uppifrån huset.


Dags att ta sig ett premiärdopp!


Bubbles....och mer blev det!


Mysigt att bada i mörker...

/Cissi