Nacka cup

Men ÅHHH!! NÄR är det dags att bestämma sig för att det inte blir något mer?! NÄR är det läge att sätta stopp och inse att vi inte kommer att klara av att erövra ett lydnadschampionat?! HUR kan man vända känslan av att man inte når ända fram, att man har inte kommer att uppnå sitt mål, till att faktiskt kunna vara jättenöjd med att ha klarat två 1:a pris i elitklasss, som första Dewmist-golden ever? Svårt det där.

Har tävlat på Nacka brukshundklubb i dag, Nacka cup, under vårlika förhållanden, solen sken men det blåste kalla vindar på grusplanen som vi var på. En bra tillställning med kanontrevliga funktionärer och domare! Gruppmomenten gick bra och sen fick vi vänta någon timme tills vår tur.

Rissie kändes laddad men inte för flamsig (som förrra helgen). Fria följet gick väl helt ok, likaså gårunt-rutan. Sen hände det något, vid inkallningen stannade hon av sig själv alldeles för tidigt så jag ropade på henne en gång till och stannade henne på rätt ställe, vid nästa inkallning stannade hon igen alldeles för tidigt och travade dessutom och såg osäker ut, hela momentet blev helkonstigt! Rutan sen, Rissie TRAVADE mot konen och LADE SIG NER där (!!), jag ställde henne och kommenderade mot rutan, då gjorde hon något slags krumsprång åt helt fel håll! Ropade igen och då galopperade hon mot rutan och stannade strax innan och jag testade ytterligare ett rutan-kommando utan resultat. Då bröt jag. Orkar inte!!! :/ Tävlingsledaren övertalade mig att ändå fortsätta utan bedömning, så vi gjorde apporteringsdirigeringen (TRAV till kon, TRAV till apport och tillbaka, korrekt och rätt apport, men varför vill hon inte galoppera!?!). Hopp-apport, trav mot hinder och hämta apporten, trav tillbaka och när hon var vid hindret så saktade hon ner och GICK förbi (istället för att hoppa över), såg helt olycklig ut. Då gav jag upp. Alltså, är det något som är fel undrar jag?

Åkte därifrån direkt och körde ett träningspass med Lyra, för att bli på lite bättre humör. Tog sen ett pass med Rissie och då minsann gick hon ett fint fritt följ, gjorde några fina rutskick i GALOPP (inkl konskick i galopp) och en bra inkallning...suck.

Nu ligger hon i soffan bredvid mig med huvudet på mitt lår, beter sig som att hon förstår att jag är oerhört besviken, världen finaste finaste vän. Som dock inte vill tävla.

Dags att rycka upp sig, ner till garaget och måla lite bärläkt till friggan. Sen kanske adventsstjärnorna ska upp i fönstren oxå, hur ojuligt det än känns med detta varma klimat...Det går rykten på Facebook om att keso är köttfärs gjord på mumintroll...
Hoppas att det inte är sant. :(


/Cissi

Kommentera här: