Tävlingsdags

Söndagkväll, middagen uppäten, brasan knastrar i öppna spisen, hundarna vilar vid mina fötter, mysigt!!

I morse var jag och Rissie i Viksbergs ridhus (Södertälje) för att pröva lyckan igen på tävling. För det är lite så det känns...allt måste klaffa om det ska funka. Hon har varit rätt annorlunda i ridhus, väldigt låg och ojämn, så jag har lagt krut på att mest ha KUL när vi är i ridhus de senaste veckorna. Möjligtvis hade jag sedan behövt strama upp det hela litegrann, för oj vilken glad hund jag hade när jag klev in i ridhuset i morse...!!

Fritt följ - Jättefin attityd men kanske lite väl MYCKET, slängde med frambenen som värsta dressyrkusen, fladdrade ut en del i sidled (såg ej domaren dock..) och det knasigaste av allt, hon stod upp i stort sett i alla halter (inte likt henne)!! Blev bara en 7:a, helt rätt. Men en riktigt häftig attityd som sagt...knashunden! åruntrutan - Lite fladdrig i svängarna men bra skiften, blev en 8,5 ("tar steg, position" står det). Inkallningen så...där var hon så taggad att jag blev osäker om hon överhuvudtaget skulle ligga kvar tills jag gått iväg helt...! Men det gjorde hon, jättefin fart, bra ställande (för att vara hon), bra fart och fint läggande, dock så tjuvstartade hon sen och det gick inte att mörka, hihi...8,5. Sen var det dags för rutan, och då hade jag en hund som jag knappt kunde hålla...hmm. Tjuvstartade på tävlingsledarens kommando i full galopp mot konen. Jag kallade tillbaka henne och skickade igen, sen mot rutan men då stannade hon typ 1 meter innan rutan och jag fick inte in henne, hon började istället galoppera runt som en virrpanna...knashund!! Så mitt i allt springande tackade jag för oss och sprang ut. Tror att det var ett bra beslut. Hon visste ju att hon gjort fel och hade antagligen tagit med sig detta till nästa moment. Och dessutom klarade vi ju ändå inte poänggränsen för ett 1:a pris med en 0:a på rutan.

Suck, jag vet inte hur jag ska få till balansen, antingen är hon för låg och ser bara olycklig ut, eller så är hon helt crazy och bara tramsar runt (fast jag gillar det bättre, då är hon iallafall glad och kan göra riktigt fina saker!). Har provat att efteranmäla till Nacka BK på lördag och Österåker i början av december, hoppas att vi kommer med.

Lyra fick också följa med och vara maskot på läktaren i ridhuset, träna på att vara med på prisutdelning och gosa runt med massa okända människor och hundar. Sen tränade vi såklart lite utanför rishuset med massa störning, kanon!!

Dags att ta fram weekenväskan och packa lite, åker på jobbresa månd-onsd. Fast det behövs inte packas såå mkt, ska till Yasuragi på Hasseludden, och där går man mest runt i sin yukata, typ morgonrock...rätt skönt! :)Garaget är nu i stort sett klart!! Måla klart gör vi i vår.
I dag har vi kört iväg två lass med stubbar och massa annat skräp, skönt.


Kvällsaktivering...


Hon har fattat grejen!


Rissie är dock mkt snabbare...


Man blir trött av att tänka!

/Cissi
1 Lotta Moll:

skriven

Halloj!Nu ser man ert fina hus från vägen :) Tar den vägen hem i bland för att få lite variation :)

Galna Rissie :) Nu hejjar vi att ni kommer med i Nacka el Österåker så ni kan knipa det där attans championatet! Ha så skoj på Hasseludden, inte ett dugg avundsjuk :)

Kommentera här: