Vill vara hemma!

Nu är det färdigrest på den här sidan av året, inga mer arbetsresor, skönt!!! Har varit iväg två dagar till Marholmen igen, skrivit, lyssnat, diskuterat, skrivit lite till... Sen direkt därifrån tillbaka till jobbet igår och hade kvällsmöte, aningen segt. Nu vill jag bara vara hemma och pyssla med allt som inte hunnits med!!!

Såklart fick hundarna någon slags kräksjuka när jag var borta! Men nu verkar ordningen återställd igen, de är ganska lugna så det blir ingen träning i dag, kanske i morrn.

Just nu sitter jag med färg i håret, fast jag lovat mig själv att jag INTE skulle färga håret själv! Jaja det kan ju inte bli så illa väl, när man har brunt hår, tror jag... Hade tänkt adventpynta klart (för det har jag inte hunnit med än), men får inte till det riktigt. Dessutom har en av de nyinköpta ljusstakarna gått sönder redan, själva stickpropparna GICK AV och sitter kvar i väggen!! Inte så smart att ha ett eluttag så att man trycker ner diskmaskinsluckan rakt på kontakterna kan man lära sig av detta. För då kan de gå av. :/

/Cissi

Utflykt!

Första advent i dag, tyvärr ingen julkänsla här inte. Regn och blåst, har dessutom inte hunnit få upp adventsgrejerna för vi har varit på en liten utflykt i dag.

Tog tåget 08:21 från Sthlm Central med slutmål Värnamo. Resan skulle tagit ca 3,5 h inkl ett byte i Nässjö. Det första tåget blev dock försenat pga ändrad färdväg, så vi missade vårt anslutningståg. Skulle fått komma med nästa tåg istället, men även det missade vi för att tåget segade sig fram...fast i Nässjö, hurraa! Efter att ha kollat läget på Stora Torget, ätit en pizza på lokala haket och hängt lite så kom äntligen ett tåg, fast tyvärr bara mot Jönköping. Där fick vi vänta ytterligare innan vi fick ett tåg till vår slutdestination, ca 8 h senare!!!! Blev upphämtade av killen som som ägde bilen vi skulle kolla på, kollade in vrålåket, körde lite, fikade lite och gjorde affär. En jättefin V70 med massa braigt lullull! Hemresan i ösregn, blåst och mörker var väl ett litet äventyr i sig, usch vad jobbigt att köra...

Nu är vi äntligen hemma (strax efter kl 23, puh), båda volvona står på uppfarten och bekantar sig med varandra, hundarna knaprar ben och jag har försökt impulspacka lite eftersom det blir jobbresa igen imorgon. Så dags att krypa till kojs om jag ska upp kl 05...zzzz.


Nässjö central - Not a fun place...


Pizzapaus i Nässjö


Hittade ett helt julbord, av marsipan!


Små små smörgåsar, av marsipan!! Strange...


Fikapaus i Jönköping...


Mot tåget i Jönköping!


Krösatåget!


At last, vår nya familjemedlem på väg hemåt!

/Cissi

Nacka cup

Men ÅHHH!! NÄR är det dags att bestämma sig för att det inte blir något mer?! NÄR är det läge att sätta stopp och inse att vi inte kommer att klara av att erövra ett lydnadschampionat?! HUR kan man vända känslan av att man inte når ända fram, att man har inte kommer att uppnå sitt mål, till att faktiskt kunna vara jättenöjd med att ha klarat två 1:a pris i elitklasss, som första Dewmist-golden ever? Svårt det där.

Har tävlat på Nacka brukshundklubb i dag, Nacka cup, under vårlika förhållanden, solen sken men det blåste kalla vindar på grusplanen som vi var på. En bra tillställning med kanontrevliga funktionärer och domare! Gruppmomenten gick bra och sen fick vi vänta någon timme tills vår tur.

Rissie kändes laddad men inte för flamsig (som förrra helgen). Fria följet gick väl helt ok, likaså gårunt-rutan. Sen hände det något, vid inkallningen stannade hon av sig själv alldeles för tidigt så jag ropade på henne en gång till och stannade henne på rätt ställe, vid nästa inkallning stannade hon igen alldeles för tidigt och travade dessutom och såg osäker ut, hela momentet blev helkonstigt! Rutan sen, Rissie TRAVADE mot konen och LADE SIG NER där (!!), jag ställde henne och kommenderade mot rutan, då gjorde hon något slags krumsprång åt helt fel håll! Ropade igen och då galopperade hon mot rutan och stannade strax innan och jag testade ytterligare ett rutan-kommando utan resultat. Då bröt jag. Orkar inte!!! :/ Tävlingsledaren övertalade mig att ändå fortsätta utan bedömning, så vi gjorde apporteringsdirigeringen (TRAV till kon, TRAV till apport och tillbaka, korrekt och rätt apport, men varför vill hon inte galoppera!?!). Hopp-apport, trav mot hinder och hämta apporten, trav tillbaka och när hon var vid hindret så saktade hon ner och GICK förbi (istället för att hoppa över), såg helt olycklig ut. Då gav jag upp. Alltså, är det något som är fel undrar jag?

Åkte därifrån direkt och körde ett träningspass med Lyra, för att bli på lite bättre humör. Tog sen ett pass med Rissie och då minsann gick hon ett fint fritt följ, gjorde några fina rutskick i GALOPP (inkl konskick i galopp) och en bra inkallning...suck.

Nu ligger hon i soffan bredvid mig med huvudet på mitt lår, beter sig som att hon förstår att jag är oerhört besviken, världen finaste finaste vän. Som dock inte vill tävla.

Dags att rycka upp sig, ner till garaget och måla lite bärläkt till friggan. Sen kanske adventsstjärnorna ska upp i fönstren oxå, hur ojuligt det än känns med detta varma klimat...Det går rykten på Facebook om att keso är köttfärs gjord på mumintroll...
Hoppas att det inte är sant. :(


/Cissi