Vill vara hemma!

Nu är det färdigrest på den här sidan av året, inga mer arbetsresor, skönt!!! Har varit iväg två dagar till Marholmen igen, skrivit, lyssnat, diskuterat, skrivit lite till... Sen direkt därifrån tillbaka till jobbet igår och hade kvällsmöte, aningen segt. Nu vill jag bara vara hemma och pyssla med allt som inte hunnits med!!!

Såklart fick hundarna någon slags kräksjuka när jag var borta! Men nu verkar ordningen återställd igen, de är ganska lugna så det blir ingen träning i dag, kanske i morrn.

Just nu sitter jag med färg i håret, fast jag lovat mig själv att jag INTE skulle färga håret själv! Jaja det kan ju inte bli så illa väl, när man har brunt hår, tror jag... Hade tänkt adventpynta klart (för det har jag inte hunnit med än), men får inte till det riktigt. Dessutom har en av de nyinköpta ljusstakarna gått sönder redan, själva stickpropparna GICK AV och sitter kvar i väggen!! Inte så smart att ha ett eluttag så att man trycker ner diskmaskinsluckan rakt på kontakterna kan man lära sig av detta. För då kan de gå av. :/

/Cissi

Utflykt!

Första advent i dag, tyvärr ingen julkänsla här inte. Regn och blåst, har dessutom inte hunnit få upp adventsgrejerna för vi har varit på en liten utflykt i dag.

Tog tåget 08:21 från Sthlm Central med slutmål Värnamo. Resan skulle tagit ca 3,5 h inkl ett byte i Nässjö. Det första tåget blev dock försenat pga ändrad färdväg, så vi missade vårt anslutningståg. Skulle fått komma med nästa tåg istället, men även det missade vi för att tåget segade sig fram...fast i Nässjö, hurraa! Efter att ha kollat läget på Stora Torget, ätit en pizza på lokala haket och hängt lite så kom äntligen ett tåg, fast tyvärr bara mot Jönköping. Där fick vi vänta ytterligare innan vi fick ett tåg till vår slutdestination, ca 8 h senare!!!! Blev upphämtade av killen som som ägde bilen vi skulle kolla på, kollade in vrålåket, körde lite, fikade lite och gjorde affär. En jättefin V70 med massa braigt lullull! Hemresan i ösregn, blåst och mörker var väl ett litet äventyr i sig, usch vad jobbigt att köra...

Nu är vi äntligen hemma (strax efter kl 23, puh), båda volvona står på uppfarten och bekantar sig med varandra, hundarna knaprar ben och jag har försökt impulspacka lite eftersom det blir jobbresa igen imorgon. Så dags att krypa till kojs om jag ska upp kl 05...zzzz.


Nässjö central - Not a fun place...


Pizzapaus i Nässjö


Hittade ett helt julbord, av marsipan!


Små små smörgåsar, av marsipan!! Strange...


Fikapaus i Jönköping...


Mot tåget i Jönköping!


Krösatåget!


At last, vår nya familjemedlem på väg hemåt!

/Cissi

Nacka cup

Men ÅHHH!! NÄR är det dags att bestämma sig för att det inte blir något mer?! NÄR är det läge att sätta stopp och inse att vi inte kommer att klara av att erövra ett lydnadschampionat?! HUR kan man vända känslan av att man inte når ända fram, att man har inte kommer att uppnå sitt mål, till att faktiskt kunna vara jättenöjd med att ha klarat två 1:a pris i elitklasss, som första Dewmist-golden ever? Svårt det där.

Har tävlat på Nacka brukshundklubb i dag, Nacka cup, under vårlika förhållanden, solen sken men det blåste kalla vindar på grusplanen som vi var på. En bra tillställning med kanontrevliga funktionärer och domare! Gruppmomenten gick bra och sen fick vi vänta någon timme tills vår tur.

Rissie kändes laddad men inte för flamsig (som förrra helgen). Fria följet gick väl helt ok, likaså gårunt-rutan. Sen hände det något, vid inkallningen stannade hon av sig själv alldeles för tidigt så jag ropade på henne en gång till och stannade henne på rätt ställe, vid nästa inkallning stannade hon igen alldeles för tidigt och travade dessutom och såg osäker ut, hela momentet blev helkonstigt! Rutan sen, Rissie TRAVADE mot konen och LADE SIG NER där (!!), jag ställde henne och kommenderade mot rutan, då gjorde hon något slags krumsprång åt helt fel håll! Ropade igen och då galopperade hon mot rutan och stannade strax innan och jag testade ytterligare ett rutan-kommando utan resultat. Då bröt jag. Orkar inte!!! :/ Tävlingsledaren övertalade mig att ändå fortsätta utan bedömning, så vi gjorde apporteringsdirigeringen (TRAV till kon, TRAV till apport och tillbaka, korrekt och rätt apport, men varför vill hon inte galoppera!?!). Hopp-apport, trav mot hinder och hämta apporten, trav tillbaka och när hon var vid hindret så saktade hon ner och GICK förbi (istället för att hoppa över), såg helt olycklig ut. Då gav jag upp. Alltså, är det något som är fel undrar jag?

Åkte därifrån direkt och körde ett träningspass med Lyra, för att bli på lite bättre humör. Tog sen ett pass med Rissie och då minsann gick hon ett fint fritt följ, gjorde några fina rutskick i GALOPP (inkl konskick i galopp) och en bra inkallning...suck.

Nu ligger hon i soffan bredvid mig med huvudet på mitt lår, beter sig som att hon förstår att jag är oerhört besviken, världen finaste finaste vän. Som dock inte vill tävla.

Dags att rycka upp sig, ner till garaget och måla lite bärläkt till friggan. Sen kanske adventsstjärnorna ska upp i fönstren oxå, hur ojuligt det än känns med detta varma klimat...Det går rykten på Facebook om att keso är köttfärs gjord på mumintroll...
Hoppas att det inte är sant. :(


/Cissi

Friggebod

Enhetsmöte, avtalsrörelsemöte, grafisk profilmöte och så till sist lönesamtal med nya chefen, pust! Kom dock ändå ifrån jobbet redan vid 14-tiden, för jag & Lyra hade privatlektion hos Anne som vi skulle hem till!! Vi fick med oss en hel del tips och nya idéer därifrån som vi ska fila på hemma, bl a halterna i fria följet, börja träna in låsta bakben i fjärren, ingångar i apporteringen och konskicket...mkt nöjd med min fina bruna!

Byggeriet hemma har nu övergått till friggebodsbyggande och styrkan har utökats till tre man. Bara att hålla tummarna för att snön håller sig undan ett tag till alltså...

Köpte tågbiljetter till Värnamo till mig och Micke på söndag. Vi ska tydligen åka dit och köpa ny bil till mig! Men silverfisken som jag kör nu har börjat säga upp sig, något är knas med styrväxeln så den wobblar fram på vägen, inte bra... :/ Och inte får vi mkt om vi säljer den heller, trist. Men bil är inget jag kan vara utan, hela mitt liv är ju uppbygt på det!

Dags att dra fram jobbdatorn en liten stund innan soffhänget tar över!


Friggan är på gång... Tyvärr är jag inte hemma så mkt i dagsljus så det får bli en mörkerbild.


I dag kom designljusstakarna som jag beställt! Vet dock inte vilket fönster de ska stå i utan att de norpas och strimlas av en liten brun kelpie...

/Cissi

Smart?

Ja nu borde jag snart märka av min nya smarthet, sitter här och väntar...inga tecken än dock. :/ Har nämligen varit i tre dagar på Yasuragi SPA på Hasseludden, och där har det väl blivit några kg fisk per dag som jag satt i mig...! Supersmarrigt!!

Vi har varit där och diskuterat, skrivit och satt ihop de avtalsyrkanden som vi ska lämna fram till motparten vid de kommande kollektivavtalsförhandlingarna 2012. Var på samma ställe för några år sedan, och precis som då var det en himlans massa jobb, känns lite skumt att vara på ett sånt ställe när man stressar runt, för egentligen ska man väl bara glida runt i sina tofflor och vara luuugn och avslappnad med den där panflöjtsmusiken i bakgrunden...Kom på mig själv med att springa i korridorerna flera gånger (de är jättelååånga, så man måste springa för annars kommer man ju ADLRIG fram!), och det kändes lite fel. Fast lite SPA-ande hanns med oxå, har simmat massa längder i bassängen varje dag, och suttit i varma källor och varmt utebad, och så varit på en helt uuunderbaar ansiktsbehandling!!! Så trevliga dagar, men mycket intensiva, är nu helt slut!

Har nu haft ett kvällsträningspass med Anette. Båda hundarna var lite vääl pigga, de har ju inte fått träna på några dagar när jag varit borta. Rissie var härligt PIGG och glad, lite föör mkt kanske. Lyra gick jättefint men jag har svårt att få till fjärrdirigeringen, tur att jag ska till fröken Anne i morgon, behöver nog lite vägledning.

Nu är det sovdags, har två tuffa jobbdagar framför mig med möten, möten, möten, puh!

Här kommer några halvdåliga bilder från Yasuragi, tagna med mobilen...


Rummen är helt ok, fast man sover nästan på golvet...typ japanskt antar jag.


I korridoren får man hämta sin korg när man hasar iväg till SPAt, för att ha sina grejer i.


Fish-SPA om man vill få en naturlig pedikyr...


Vissa jobbar i sin yukata...


...andra nattminglar i sin fina rock!


Teppanyakimiddag, mkt smarrigt och trevligt när kocken lagar vid bordet!


Röding, fiskskinnschips och zuccini på stekbordet, gött!!

/Cissi

Tävlingsdags

Söndagkväll, middagen uppäten, brasan knastrar i öppna spisen, hundarna vilar vid mina fötter, mysigt!!

I morse var jag och Rissie i Viksbergs ridhus (Södertälje) för att pröva lyckan igen på tävling. För det är lite så det känns...allt måste klaffa om det ska funka. Hon har varit rätt annorlunda i ridhus, väldigt låg och ojämn, så jag har lagt krut på att mest ha KUL när vi är i ridhus de senaste veckorna. Möjligtvis hade jag sedan behövt strama upp det hela litegrann, för oj vilken glad hund jag hade när jag klev in i ridhuset i morse...!!

Fritt följ - Jättefin attityd men kanske lite väl MYCKET, slängde med frambenen som värsta dressyrkusen, fladdrade ut en del i sidled (såg ej domaren dock..) och det knasigaste av allt, hon stod upp i stort sett i alla halter (inte likt henne)!! Blev bara en 7:a, helt rätt. Men en riktigt häftig attityd som sagt...knashunden! åruntrutan - Lite fladdrig i svängarna men bra skiften, blev en 8,5 ("tar steg, position" står det). Inkallningen så...där var hon så taggad att jag blev osäker om hon överhuvudtaget skulle ligga kvar tills jag gått iväg helt...! Men det gjorde hon, jättefin fart, bra ställande (för att vara hon), bra fart och fint läggande, dock så tjuvstartade hon sen och det gick inte att mörka, hihi...8,5. Sen var det dags för rutan, och då hade jag en hund som jag knappt kunde hålla...hmm. Tjuvstartade på tävlingsledarens kommando i full galopp mot konen. Jag kallade tillbaka henne och skickade igen, sen mot rutan men då stannade hon typ 1 meter innan rutan och jag fick inte in henne, hon började istället galoppera runt som en virrpanna...knashund!! Så mitt i allt springande tackade jag för oss och sprang ut. Tror att det var ett bra beslut. Hon visste ju att hon gjort fel och hade antagligen tagit med sig detta till nästa moment. Och dessutom klarade vi ju ändå inte poänggränsen för ett 1:a pris med en 0:a på rutan.

Suck, jag vet inte hur jag ska få till balansen, antingen är hon för låg och ser bara olycklig ut, eller så är hon helt crazy och bara tramsar runt (fast jag gillar det bättre, då är hon iallafall glad och kan göra riktigt fina saker!). Har provat att efteranmäla till Nacka BK på lördag och Österåker i början av december, hoppas att vi kommer med.

Lyra fick också följa med och vara maskot på läktaren i ridhuset, träna på att vara med på prisutdelning och gosa runt med massa okända människor och hundar. Sen tränade vi såklart lite utanför rishuset med massa störning, kanon!!

Dags att ta fram weekenväskan och packa lite, åker på jobbresa månd-onsd. Fast det behövs inte packas såå mkt, ska till Yasuragi på Hasseludden, och där går man mest runt i sin yukata, typ morgonrock...rätt skönt! :)Garaget är nu i stort sett klart!! Måla klart gör vi i vår.
I dag har vi kört iväg två lass med stubbar och massa annat skräp, skönt.


Kvällsaktivering...


Hon har fattat grejen!


Rissie är dock mkt snabbare...


Man blir trött av att tänka!

/Cissi

Mer ridhus

Lördagskväll, ja det innebär ju som vanligt ridhusträning!! Ikväll var det bara jag och Anette så det gick snabbt, trots att vi körde alla fyra hundar. Eller Rissie fick bara en ingång på planen (alltså in i ridhuset) och typ 15 meter fritt följ innan det kom en suuperslutbelöning!! Vi ska tävla imorrn så jag ville bara få henne i bra mood... :) Lyra impade som vanligt. Ställde ut två rutor och skickade till dem efter varandra och hon fick träna på att sortera, inga problem. Apporteringsdirigeringen är lite jobbig när man måste tänka, och inte bara springa...men vi nöter på.

I dag var Nettan och Annika på fikabesök och husesyn, trevligt med lite goldensnack och att träffa dem, alldeles för länge sen!


Nu är det "Så mycket bättre" på TV, sen sova så att vi är pigga till tävlingen imorrn, samling kl 08:15 i Viksberg (Södertälje).

/Cissi

Röntenresultat!

Yes, då var Lyras röntgenplåtar avlästa på Svenska Kennelklubben och domen löd Grad B på höfter (vänster B, höger A, blir totalt B) och UA på armbågar och patella!! Kanon!! Skönt att veta att allt är ok.

I kväll är vi bara hemma och hänger, jag och dogsen. Har tränat lite i vardagsrummet med båda, orkar inte åka iväg. Vi hade en bra träningspass tillsammans med Anette i går kväll, Rissie var jättebusig och Lyra gick verkligen jättefint!!! Velar fortfarande fram och tillbaka om jag ska tävla Rissie på söndag eller inte...hon har haft några dagar så hon varit jättelåg och mest sett ut som hon sålt smöret och tappat pengarna, men som sagt så var hon rätt crazy igår på träningen, såå svårt när hon är så ojämn!!

Garaget har nu fått porten uppsatt och lås är beställda! Det börjar med andra ord närma sig inflyttningsfest för bänkar, verktygstavla, lysrörsarmaturer och andra nya invånare!

Några andra invånare som inte är med oss längre är herr och fru mus. Efter att Micke ertappat dem på bar gärning i pumprummet med att mumsa solrosfrön i godan ro, ställde jag ut ett gäng musfällor med lockande prästost och leverpastej! Men de var minsann smarta typer, för två dagar på raken hittade jag fällorna helt intakta, förutom att betet var portpillat!! Köpte en annan variant och det gav resultat direkt! I går låg dom där...lite sorgligt, men samtidigt är det inge kul att ha möss springade inomhus... Så nu får vi se om det är fler än dom två, fällorna är utplacerade igen.Soffhäng en onsdagskväll...


Intyget kom i dag!!


HD grad B på vänster och grad A på höger, tjoho!


Premiäreldade förresten i öppna spisen i söndags, mysigt!!

/Cissi

Ridhusfrossa

Fredagsmys i går = ridhusträning.
Lördagsmys i dag = mer ridhusträning!

Ikväll var vi i Blåkulla ridhus.  Rissie kändes inte alls på humör, trött och lite tryckt (som hon ju blir i ridhus), men försökte leka och ha kul. Gjorde en fin gårunt-ruta och inkallning iallafall. Lyra visade upp ett fiint fritt följ, snygg ruta och en mkt bra inkallning med ställande (på 2:a försöket). Blir så glad av att träna med denna alltid glada och ambitiösa lilla pralin!!!

I morse var vi hos Fia och labradåårerna för en trevligt doggy-promenix. Det var alldeles för länge sen sist, men tiden bara går och går... Passade på att utforska en av skogarna i närheten av oss på vägen hem, la ett 200 m spår med en vinkel till Lyra, dels i skog och dels på kalhygge. Hon var helt galen i spåret, gick som tåget och jag fick hänga med så gott jag kunde!! Ska lägga ett längre spår och se hur länge hon orkar med den farten... Gick spåret även med Rissie efteråt, kul att se skillnaden på deras teknik, hon har nosen mkt högre upp och kryssar sig fram istället för att gå rakt i spåret. Det funkar ju oxå, bara man kommer i mål!

Micke och jag har vandrat runt lite på ägorna och bestämt var nästa byggprojekt ska stå, en 15 kvm frigga, ska börjas med i nästa vecka. Fias Kaj kom förbi för en fika och hjälpte till med funderingarna. Det ska bli spännande att se hur det blir! Jag har även hunnit måla lite på garageporten så nu är den klar att sättas upp i nästa vecka!!Vindskivor, panel och bärläkt är på plats!


Sidan ner mot vägen.


Garageporten målad!


Den lilla bruna fick vara målningssällskap, annars sitter hon bara inne och tokskäller...


Rissie vilade intill öppna spisen istället.

/Cissi

Fredagsmys

Soffläge, godispåse, wordfeudspelande och hundgos, skönt med fredag!! Har dock varit iväg på riktigt fredagsmys i Högdalens ridhus för två timmars hundträning nu på kvällen med Kerstin, Anette och Laila!

Körde ett pass med en pigg och arbetsvillig Lyra, fint och koncentrerat fritt följ, en klockren inkallning m ställande, fin ruta och så hade vi pass nr 2 med apporteringsdirigering (med skålar). Det var lite klurigt, men det är väl bara att nöta på... Rissie fick också ett pass med massa belöningar, för att få upp attityden, gick väl helt okej och hon glimrade till stundtals... Hann inte se så mkt av de andra för vi var supereffektiva (tack för uppstyrningen Kerstin!) för att hinna köra två pass var, men jättekul att se Kerstin och Onni som verkligen har förändrats, wow vilken attityd den jycken har fått, kul!!!

Ska bli himla skönt med helg, har varit en tuff vecka med oändligt mycket att göra på jobbet (undra om det någonsin lugnar ner sig!? Fast jag gillar det!) och målning i garaget på kvällarna, samt lite hundträning oxå såklart. Dagarna flyter lixom in i varandra och huxflux är det helg! Märker att det kanske varit liite för mkt att göra, i går när jag skulle hem åkte jag som vanligt till centralen och skulle kliva på pendeltåget. Men då fick jag en känsla av att jag kanske hade ställt bilden i Farsta, inte i Västerhaninge...fast jag var INTE säker. Hmm, hade verkligen glömt bort det HELT. Nåja, jag gick tillbaka till t-banan och satte mig på tåget mot Farsta och hoppades på det bästa. Som tur var stod bilen DÄR! Men lite läskigt att jag inte hade NÅGON aning alls!! I morse missade jag nästan att kliva av pendeln vid centralen, såg att det stod "Stockholm Central" på skylten och noterade att tåget stod stilla ganska länge, men det slog mig inte att det ju var MIN hållplats att gå av!!! Hann precis kasta mig ut från tåget innan dörrarna stängde, puh!! Snacka om att ha NOLL KOLL. I dag fick jag iallafall mina borttappade bilnycklar tillbaka från upphitterskan Laila, det kädes mkt bra!

/Cissi   

Röntgendax

Njuter av te och macka efter ett bra kvällspass med Sthlm Södra BK med Anette! Rissie visade upp ett jättefint fritt följ med massa attityd, men hopp-apport däremot gick inte alls, hon ville inte hoppa tillbaka utan såg bara jätteolycklig ut och stannade vid hindret. Som att hon tappar självförtroendet. Fattar inte att det ska var SÅ stor skillnad att hoppa med eller utan apportbock i munnen! Lyra var jättespeedad och hade svårt att sitta kvar vid inkallning...men gjorde också ett kanonfint fritt följ, trots massa störning!! Är så kul att träna med henne som bara vill, vill, viiiilllll!!!

I går var det så dags för röntgen av höfter och armågar samt koll av patella (bakknäna). Åkte såklart till bästa Lars Audell i Upplands Väsby. Lika bra att åka dit, för skulle man få dåliga röntgenresultat efter att ha varit på någon annan djurklinik så skulle man ändå bara fundera på om det kan ha varit för att de inte var tillräckligt bra på att lägga hunden rätt osv... Åker man till Lars så vet man att det blir bra gjort, och dessutom är han duktig på att förklara bilderna. Han sa att höfterna såg bra ut, höger höft var bättre än vänster, men den var ändå bra. Vi diskuterade inte bokstäver men gissar att SKK bedömer det som A+B, eller möjligtvis B+C om de är hårda. Armbågarna var utmärkta och även patellan. Nu är det bara att vänta och se vad granskarna på kennelklubben säger... 

Nu är mackan uppäten, dags att hoppa i målarkläderna och rolla lite läkt och garageportskarmar nere i garaget någon timme innan läggdags...

/Cissi

MH

I dag var ingen vanlig dag, i dag har Lyra gjort sitt MH! Enkelt beskrivet är det en runda i skogen med massa oväntade saker (ljud, skott, spöken m m) och man noterar vad hunden gör. Så nu har Lyra en "känd mental status". Det är väldigt spännande att se vad man har för hund egentligen, men jag blev inte särskild överraskad eftersom Lyra betedde sig precis som jag gissat. Hon hade inget särskilt sug på att leka med testledaren, och gillade inte när han tog henne i kopplet och gick ifrån mig. Hon sprang gärna iväg och kollade läget vid flera stationer, men vågade inte heela vägen fram, utan valde att skälla lite istället. Hon reagerade ganska starkt vid "dumpe", ljud och spöken, men släppte det lika snabbt, det var ju inge farligt egentligen!!

Stort tack till uppföderskan Maria som ordnat detta, och tack för god mat också! :) Så kul att 7 av 10 i kullen kunde komma denna helg!

Nu måste jag ner till garaget och måla lite till...tar ju aldrig slut!!

Har inga foton på oss från dagen, men dokumenterade istället syster Lenkas MH. Svårt att få till rätt ljus och bra skärpa i skogen, men här kommer iallafall lite bilder, trots halvtaskig kvalité...


Snack innan...


Lenka håller koll från hög höjd...


Walkabout Lenka!

Och så var det dags för Maria och Lenka att ge sig iväg på MH:t!


Hej på dig!


Hej då matte! Jag har tydligen en ny husse nu...


Kampa med andra är väl inga problem!


Koll på bytet som sticker iväg!


En ordentlig utskällning är på sin plats tycker Lenka!


Momentet "Aktivitet", dvs matte är bååring i 3 minuter...


Dumpe is hiding in the forest...


Aha, surprise! Skum figur det där...inget huvud ju! :/


Det var nog inte så farligt ändå!


Promenad förbi...


...ett skumt ljud av kedjor! Nemas problemas!


Ett SPÖKE I SKOGEN!?! Voff voff, kom inte hit!


Hmm, skumt.


Helt normalt?!


Bäst att ha raggen uppe!


Maria har närkontakt med ett spöke...


Nämen det var ju en människa där under!! Tramsigt!


Avslutande lek, totalt oberörd av skotten.

/Cissi

Mer målning

Lördagskväll innebär hundträning... Snart ska vi åka till Blåkulla ridhus för årets första träning inomhus! Känns lite konstigt att gå in när det fortfarande är bra ute (dvs ingen snö och is), men man vet aldrig, det kan komma när som helst! Dessutom har jag anmält Rissie till en ridhustävling om två veckor, så hon behöver träningen.

Tränade i går med Anette, både Rissie och Lyra skötte sig exemplariskt! Första passet för Lyra där jag började med apporteringsdirigeringsmomentet, funkade hur bra som helst, tjohoo!

I dag (och i går kväll) har det mest varit måla, måla, måla. Den sista garagepanelen har grundmålats, alla vindskivor och knutar har rödmålats (eftersom det ska upp hängrännor & stuprännor på dem är det smart att måla klart dem helt redan nu, resten tar vi till våren), fönstrena till garaget har målats och så har jag oljat in ytterdörrarna... Började lite med läkten som ska sitta över panelen men tappade tålamodet rätt snart, orkar inte mer!!

Förresten, fick världens bästa MMS i dag från Laila! Hon har hittat mina bilnycklar!!!! Yabbadabbadoo! 

Nu är det dags att hoppa i hundträningskläderna och packa ner korven, mot ridhuset!


Nu har garaget fått tak och panel på två sidor!


Blir nog bra det här...


Målning av vindskivor och knutar...


Dags att måla läkt!


Lite brödbak mellan målningarna piggar upp!


Två hundar som laddar inför kvällens träning?

/Cissi

Nycklar sökes!

Har lärt mig några läxor. Stäng alltid alla fickor när du är på hundpromenad, för annars KAN det ramla ut något, t ex bilnycklar... Och OM du råkar tappa bilnycklarna, så se till att du iallafall INTE har lämnat hemnycklarna I bilen...!! I går var jag och tränade med Laila/Qenzo, var riktigt nöjd med både Lyra och Rissie, och Q gick kanonfint han med!!!

Efteråt tog vi en promenix tillsammans med alla hundarna, och när vi kom tillbaka till bilen så var mina bilnycklar BORTA!! Vi gick ett varv till och lyste med mobilficklampan i mörkret...och ytterligare ett halvt varv, men icke, de var försvunna. Åhhh!! Inte vill man lämna bilen på en skum skolparkering över natten, ifall nycklarna hittas av någon... Och inte kunde Laila skjutsa hem mig för att hämta extranycklarna, eftersom hemnycklarna låg i bilen. Onödigt. Som tur var befann sig Micke i stan och jobbade (han hade ju kunnat vara på Arlanda eller ännu längre bort), så han fick avbryta och åka hem, hämta extranycklarna och åka till mig med dem, väldigt snällt! Kan ju hoppas att någon har hittat dem och lämnat in dem till polisen.... TACK SNÄLLA LAILA för att du hjälpte mig att leta och höll mig sällskap!!!!

Ska bli såå skönt att vara ledig i morgon från jobbet (tar ut lite komp, vi jobbar ändå bara halvdag), är så himla mycket och det verkar aldrig bli lugnare...! Mån-tisd var jag åter ute på Marholmen och styrde upp tre konferenser, skrev anteckningar och höll ordning, trevligt och intressant men man blir rätt trött. Sen ska man försöka hinna med det vanliga jobbet också, samtidigt. Har nu varit och tränat på morgonen på gymet, skönt att ha det gjort på morgonen för sen finns det ingen tid. I kväll ska vi ha avtackning av två ombudsmän som slutar hos oss, det ska bli skoj!

Nu är det dags för lite frukost, vilken lyx att man får det på jobbet!   

RSS 2.0