Förbundsmöte...

Då var det till ända, Kommunals förbundsmöte 2011 på Djurönäset. Ett år till nästa gång, och året efter blir det kongress vilket ju är mkt större än det här. Har varit mkt bra och intressanta dagar. Verkligen kul att vara med och jobba i kulisserna och sen ha äran att vara med i presidiet och sitta uppe på scen under hela tiden, man har rätt stor makt där framme och är verkligen mitt i händelsernas centrum...nackdelen är väl att alla ser exakt vad man gör. Detta var aaaningen pinsamt i och med förbundsmötets avslutande i dag då det skulle vara allsång med Internationalen. De körde upp texten på storbild precis bakom min rygg och sjöng för full hals. Den var ju dock lite för nära för att jag skulle kunna läsa så eftersom jag inte hade pluggat in texten så fick jag stå där som en totalt fån alldeles tyst på scen när alla andra sjöng, precis öga mot öga med hela ledningen och förbundsstyrelsen, samt ca 250 människor till, usch det var lite jobbigt. Till nästa år ska jag plugga in den och kunna den utantill, helt klart!!! 

Förutom de vanliga mötesförhandlingarna som pågick till och från under dagarna så var på måndagen Håkan Juholt på plats en stund för ett intressant samtal, därefter kom Sissela Kyle och hade en liten föreställning, jättekul! Till måndagskvällens middag var det någon slags show, men tyvärr blev jag placerad vid bordet lääängst bort från scen så jag såg ingenting...men jag hoppas att de flesta förtroendevalda som var där fick sig en bra kväll ändå, det är ju ändå för dem. I dag följde två intressanta seminarier om en medlemsrapport och en lönepolitiska utredningen (som jag för övrigt ska börja jobba med). Kom därifrån redan vid 14-tiden i dag så jag kom hem lite tidigare än vanligt, najs!

Hade tänkt packa några flyttkartonger ikväll, men blev visst ett träningspass på Stockholm Södra BK med Anette i stället... Hon ska ju tävla SM med sin Ess om några veckor så vi tränade det tävlingsupplägget vilket funkade jättebra. Lyra fick sig också ett litet pass, har inte kör ordentligt på två veckor vilket märktes i koncentrationen i fria följet, ajabaja. Tränade lite tandvisning, platsliggning, inkallning med kommendering (svååårt) samt rutan som gick skitbra!  

Fick en bild från utställningen i lördags i Österbybruk:


Lyra uppställd under domarens kritikskrivning. Foto: Marie Blomfeldt

Och här är några bilder från förbundsmötet:


Förberedande av scen, ljus och dekor på söndagen...


Vy från min plats på scen under repetitionerna, framför mig har jag hela förbundsmötesprogrammet att hålla ordning på.


Välkommen till förbundsmötet!!


Eva, Fadia & Marjaana är beredda på de ca 300 personer som snart kommer...


Alla på plats, dags att börja! Foto: Thomas Johansson


Anneli, Tobias och Håkan Juholt i ett intressant samtal. Foto: Kommunalarbetaren


Jag jobbar för fullt bakom vita datorskärmen på scen...


Utsikt på morgonen utanför rummet....hääärligt!


Bryggor och båtar precis utanför sovrummet, mysigt.

/Cissi

Regn i Vallentuna!

Nu skiner solen, lagom tills vi kommit hem från Vallentuna International Dog Show (fint ska det va!). Där regnade det och blåste mest hela tiden, burr.

I dag var det 9 kelpies (i går var de bara 6 st) som deltog. Lyra och Lenka var först ut, tyvärr så satte de igång och pratade i högtalaren PRECIS när vi skulle gå in, vilket båda våra flickor reagerade på... Lyra kom över det jättesnabbt, men stackars Lenka tyckte inte alls att det var kul, vilket ledde till att hon nog helst ville gå ut från ringen igen. Lyra var jätteduktig och visade sig fint, travade på bra och stod stilla.

Domarens kritik: Excellent type, correct head proportions, excellent body, correct bones, correct back angulations, light movement, nice temperament, very well presented.  

Domaren från Rumänien glömde nog bort att ta sig en närmre titt med händerna på Lyra, så vi behövde aldrig visa att hon helst inte vill visa tänderna...bra för oss! Slutade med att Lyra blev BIR-valp (Bäst i rasen) med HP (hederspris), kul! Blev då kvalificerad till att deltaga i finalen lite senare mot de andra i samma grupp, men jag hade ingen ork, lust eller tid att stanna kvar 5 timmar i regn till detta...inte för en valp, skillnad om man har en vuxen hund.

Så efter lite fikande och sen minglande vid goldenringen åkte vi hem, jätteskönt med en tidig dag! Fick akut shoppingbegär på vägen så jag slank in och köpte några skor, det behöver man ju alltid! :)

Nu ska jag stryka lite kläder och packa, åker ut till konferensanläggningen Djurönäset om några timmar för jobb i kväll fram till tisdag, Kommunals förbundsmöte (som en minikongress typ). Ikväll blir det nog bara lite genomgång av tekniken och förberedande samt middag, sen genrep i morgon förmiddag och så startar det efter lunch. Kommer bli mkt att hålla ordning på!


Regnigt och grått på utställningsområdet Vallentuna flygfält.


Uppföderskan Maria och syster Lenka!


Lyra och Lenka fick leka i dag igen!


Tikarna i bruksklass.

Har precis lärt mig att man visar kelpie på detta vis, dvs inte särskilt uppiffad eller håller på och ställer om hundarna hela tiden. Snacka om förvånad när jag såg detta komma in i ringen...


En handler i kavaj!! Nu blir jag förvirrad! Kanske får börja plocka med goldenkavajen iallafall i fortsättningen... :)


Spaningspolisen var på plats...


Vi knep några fina rosetter i regnet!


Lyra med sina priser.


På vägen hem shoppade jag lite skor, dessa finingar kunde jag inte motstå!!


Svart, svart, svart...


Tomten är riktigt fin just nu när syrenerna blommar!


Utanför ena uteplatsen.

/Cissi

Österbybruk

Ögonen går i kors, undra hur länge jag orkar vara vaken... Lite segt att gå upp kl 05 både lördag och söndag, men det får gå eftersom anledningen är så kul! Kom nyss hem från utställningen i Österbybruk där vi tillbringat nio timmar. Kelpie är ju ingen stor ras direkt, vilket märks på anmälningssiffrorna...bara 6 deltagare i dag. Först ut var brorsan Leo, ensam i sin klass och blev därmed bästa hanvalp! Sedan var det Lyra och syrran Lenkas tur. Det som jag oroat mig för, att Lyra inte ville bli hanterad av domaren, blev dessvärre verklighet. Inte för att det var så farligt, men hon backade undan när han skulle titta på tänderna och fick till slut sitta i mitt knä för att han skulle kunna kolla lite snabbt. Jahapp, så där försvann chansen till Hederspris tyvärr. :( Men om jag ska fokusera på det positiva så sprang hon helt ok och stod jättefint! 

Kritiken för dagen blev såhär: Bra storlek, feminimt huvud, fint uttryck, väl ansatta öron, bra hals och rygg, väl rundat kors, utmärkt bröstparti, bra kropp, bra vinklad fram, sjunker en aning i knät, bra benstomme, bra färg.  
Ingen toppenkritik direkt, jaja. Bättre lycka nästa gång. Lenka vann iallafall klassen och fick sen tävla mot Leo, där han vann.

Det som är trist med en sån liten ras är att man får dela ring med en massa andra knasiga raser, denna gång med ett gäng mastiffer av olika slag som inte var särskilt trevliga utan gjorde utfall mot flera förbipasserande hundar. Förflyttade mig istället till en trevligare ring, goldenringen!!! Fick äran att visa Fancy (Dewmist Rainfall) i bästa tikklass och sen i uppfödargrupp (där vi vann!). Dewmist hade fina framgångar med både placering 1, 2 & 3 i bästa tikklass samt 1 & 2 i bästa hanklass, BIR & BIM samt alltså bästa uppfödargrupp. Blev några timmars väntade innan finalerna i stoora ringen, fikande och pratande. Kul att presentera mina båda uppfödare för varandra (Henric & Maria), de har ju fått höra en del om varandra... :)

På med finalkläderna (i dag blev det svarta byxor & vit skjorta för oss, alltid snyggt när alla i gruppen har likadana kläder) och sen in i finalringen med vår uppfödargrupp. Denna gång visade jag Izzie (Dewmist Glamourizer), 11 månader, såå gullig! Vi blev utplockade till placering (4 grupper placeras) av ca 15 uppfödargrupper, kom 4:a!! Jättekul!!  

Nu blir det en kortpromenix med Lyran, sen blir det tidig sovtajm! I morgon bär det av till Vallentuna för nya utmaningar i utställningsringen!!


Lyra beredd att åka på utställning!


Vissa får sitta i fina tält...


Andra får nöja sig med en bur...under ytan lurar en liten brun.


Roligast på utställning är att man får brottas med syrran Lenka!


Trött kelpie efter en lång dag.

Och så några bilder på Rossie som jag inte hann lägga upp sist...


Rissie övervakar...


Lyckan är att ha en goldenvalp i knät!


Söta Rossie!

/Cissi