Förbundsmöte...

Då var det till ända, Kommunals förbundsmöte 2011 på Djurönäset. Ett år till nästa gång, och året efter blir det kongress vilket ju är mkt större än det här. Har varit mkt bra och intressanta dagar. Verkligen kul att vara med och jobba i kulisserna och sen ha äran att vara med i presidiet och sitta uppe på scen under hela tiden, man har rätt stor makt där framme och är verkligen mitt i händelsernas centrum...nackdelen är väl att alla ser exakt vad man gör. Detta var aaaningen pinsamt i och med förbundsmötets avslutande i dag då det skulle vara allsång med Internationalen. De körde upp texten på storbild precis bakom min rygg och sjöng för full hals. Den var ju dock lite för nära för att jag skulle kunna läsa så eftersom jag inte hade pluggat in texten så fick jag stå där som en totalt fån alldeles tyst på scen när alla andra sjöng, precis öga mot öga med hela ledningen och förbundsstyrelsen, samt ca 250 människor till, usch det var lite jobbigt. Till nästa år ska jag plugga in den och kunna den utantill, helt klart!!! 

Förutom de vanliga mötesförhandlingarna som pågick till och från under dagarna så var på måndagen Håkan Juholt på plats en stund för ett intressant samtal, därefter kom Sissela Kyle och hade en liten föreställning, jättekul! Till måndagskvällens middag var det någon slags show, men tyvärr blev jag placerad vid bordet lääängst bort från scen så jag såg ingenting...men jag hoppas att de flesta förtroendevalda som var där fick sig en bra kväll ändå, det är ju ändå för dem. I dag följde två intressanta seminarier om en medlemsrapport och en lönepolitiska utredningen (som jag för övrigt ska börja jobba med). Kom därifrån redan vid 14-tiden i dag så jag kom hem lite tidigare än vanligt, najs!

Hade tänkt packa några flyttkartonger ikväll, men blev visst ett träningspass på Stockholm Södra BK med Anette i stället... Hon ska ju tävla SM med sin Ess om några veckor så vi tränade det tävlingsupplägget vilket funkade jättebra. Lyra fick sig också ett litet pass, har inte kör ordentligt på två veckor vilket märktes i koncentrationen i fria följet, ajabaja. Tränade lite tandvisning, platsliggning, inkallning med kommendering (svååårt) samt rutan som gick skitbra!  

Fick en bild från utställningen i lördags i Österbybruk:


Lyra uppställd under domarens kritikskrivning. Foto: Marie Blomfeldt

Och här är några bilder från förbundsmötet:


Förberedande av scen, ljus och dekor på söndagen...


Vy från min plats på scen under repetitionerna, framför mig har jag hela förbundsmötesprogrammet att hålla ordning på.


Välkommen till förbundsmötet!!


Eva, Fadia & Marjaana är beredda på de ca 300 personer som snart kommer...


Alla på plats, dags att börja! Foto: Thomas Johansson


Anneli, Tobias och Håkan Juholt i ett intressant samtal. Foto: Kommunalarbetaren


Jag jobbar för fullt bakom vita datorskärmen på scen...


Utsikt på morgonen utanför rummet....hääärligt!


Bryggor och båtar precis utanför sovrummet, mysigt.

/Cissi

Regn i Vallentuna!

Nu skiner solen, lagom tills vi kommit hem från Vallentuna International Dog Show (fint ska det va!). Där regnade det och blåste mest hela tiden, burr.

I dag var det 9 kelpies (i går var de bara 6 st) som deltog. Lyra och Lenka var först ut, tyvärr så satte de igång och pratade i högtalaren PRECIS när vi skulle gå in, vilket båda våra flickor reagerade på... Lyra kom över det jättesnabbt, men stackars Lenka tyckte inte alls att det var kul, vilket ledde till att hon nog helst ville gå ut från ringen igen. Lyra var jätteduktig och visade sig fint, travade på bra och stod stilla.

Domarens kritik: Excellent type, correct head proportions, excellent body, correct bones, correct back angulations, light movement, nice temperament, very well presented.  

Domaren från Rumänien glömde nog bort att ta sig en närmre titt med händerna på Lyra, så vi behövde aldrig visa att hon helst inte vill visa tänderna...bra för oss! Slutade med att Lyra blev BIR-valp (Bäst i rasen) med HP (hederspris), kul! Blev då kvalificerad till att deltaga i finalen lite senare mot de andra i samma grupp, men jag hade ingen ork, lust eller tid att stanna kvar 5 timmar i regn till detta...inte för en valp, skillnad om man har en vuxen hund.

Så efter lite fikande och sen minglande vid goldenringen åkte vi hem, jätteskönt med en tidig dag! Fick akut shoppingbegär på vägen så jag slank in och köpte några skor, det behöver man ju alltid! :)

Nu ska jag stryka lite kläder och packa, åker ut till konferensanläggningen Djurönäset om några timmar för jobb i kväll fram till tisdag, Kommunals förbundsmöte (som en minikongress typ). Ikväll blir det nog bara lite genomgång av tekniken och förberedande samt middag, sen genrep i morgon förmiddag och så startar det efter lunch. Kommer bli mkt att hålla ordning på!


Regnigt och grått på utställningsområdet Vallentuna flygfält.


Uppföderskan Maria och syster Lenka!


Lyra och Lenka fick leka i dag igen!


Tikarna i bruksklass.

Har precis lärt mig att man visar kelpie på detta vis, dvs inte särskilt uppiffad eller håller på och ställer om hundarna hela tiden. Snacka om förvånad när jag såg detta komma in i ringen...


En handler i kavaj!! Nu blir jag förvirrad! Kanske får börja plocka med goldenkavajen iallafall i fortsättningen... :)


Spaningspolisen var på plats...


Vi knep några fina rosetter i regnet!


Lyra med sina priser.


På vägen hem shoppade jag lite skor, dessa finingar kunde jag inte motstå!!


Svart, svart, svart...


Tomten är riktigt fin just nu när syrenerna blommar!


Utanför ena uteplatsen.

/Cissi

Österbybruk

Ögonen går i kors, undra hur länge jag orkar vara vaken... Lite segt att gå upp kl 05 både lördag och söndag, men det får gå eftersom anledningen är så kul! Kom nyss hem från utställningen i Österbybruk där vi tillbringat nio timmar. Kelpie är ju ingen stor ras direkt, vilket märks på anmälningssiffrorna...bara 6 deltagare i dag. Först ut var brorsan Leo, ensam i sin klass och blev därmed bästa hanvalp! Sedan var det Lyra och syrran Lenkas tur. Det som jag oroat mig för, att Lyra inte ville bli hanterad av domaren, blev dessvärre verklighet. Inte för att det var så farligt, men hon backade undan när han skulle titta på tänderna och fick till slut sitta i mitt knä för att han skulle kunna kolla lite snabbt. Jahapp, så där försvann chansen till Hederspris tyvärr. :( Men om jag ska fokusera på det positiva så sprang hon helt ok och stod jättefint! 

Kritiken för dagen blev såhär: Bra storlek, feminimt huvud, fint uttryck, väl ansatta öron, bra hals och rygg, väl rundat kors, utmärkt bröstparti, bra kropp, bra vinklad fram, sjunker en aning i knät, bra benstomme, bra färg.  
Ingen toppenkritik direkt, jaja. Bättre lycka nästa gång. Lenka vann iallafall klassen och fick sen tävla mot Leo, där han vann.

Det som är trist med en sån liten ras är att man får dela ring med en massa andra knasiga raser, denna gång med ett gäng mastiffer av olika slag som inte var särskilt trevliga utan gjorde utfall mot flera förbipasserande hundar. Förflyttade mig istället till en trevligare ring, goldenringen!!! Fick äran att visa Fancy (Dewmist Rainfall) i bästa tikklass och sen i uppfödargrupp (där vi vann!). Dewmist hade fina framgångar med både placering 1, 2 & 3 i bästa tikklass samt 1 & 2 i bästa hanklass, BIR & BIM samt alltså bästa uppfödargrupp. Blev några timmars väntade innan finalerna i stoora ringen, fikande och pratande. Kul att presentera mina båda uppfödare för varandra (Henric & Maria), de har ju fått höra en del om varandra... :)

På med finalkläderna (i dag blev det svarta byxor & vit skjorta för oss, alltid snyggt när alla i gruppen har likadana kläder) och sen in i finalringen med vår uppfödargrupp. Denna gång visade jag Izzie (Dewmist Glamourizer), 11 månader, såå gullig! Vi blev utplockade till placering (4 grupper placeras) av ca 15 uppfödargrupper, kom 4:a!! Jättekul!!  

Nu blir det en kortpromenix med Lyran, sen blir det tidig sovtajm! I morgon bär det av till Vallentuna för nya utmaningar i utställningsringen!!


Lyra beredd att åka på utställning!


Vissa får sitta i fina tält...


Andra får nöja sig med en bur...under ytan lurar en liten brun.


Roligast på utställning är att man får brottas med syrran Lenka!


Trött kelpie efter en lång dag.

Och så några bilder på Rossie som jag inte hann lägga upp sist...


Rissie övervakar...


Lyckan är att ha en goldenvalp i knät!


Söta Rossie!

/Cissi

Fredag igen!

Oj vad dagarna går fort hela tiden! Nu är det visst fredag igen. Tiden på jobbet går nästan för fort, får iofs massor gjort men det känns ändå som väldigt korta dagar. Funderar en hel del på vad jag ska avsluta och vad mina nya arbetsuppgifter blir, och kvällarna blir det packande och plockande hemma.

Nu är det dags att packa väskan till utställningen i Österbybruk i morgon! Blir både regnkläder, varma kläder, kelpieställarkläder (vad nu det är funderar jag fortf på...) samt goldenställarkläder (svarta finbyxor & vit skjorta, ska visa i uppfödargrupp så vi ska ha likadana kläder alla fyra). Har verkligen inga förväntningar på denna helg förutom att ha trevligt. När det gäller Lyra så har hon precis fällt ur och är lixom fläckig i pälsen...dessutom löper hon och är svullen som en babianrumpa! Har inte heller tränat på att springa med henne på ett tag, hmm. Men det blir nog kul ändå!!! :)

Natti natti!

/Cissi

Vårrusat!

I dag var det så Vårruset, en årlig tradition som några från jobbet brukar springa (arb giv betalar, väldigt trevligt!). En 5 km skön löprunda på en rätt enkel slinga utan större stigningar. Vet inte hur många tusen tjejer som springer men det är MÅNGA! Jättekul grej verkligen, och roligt att göra något med arbetskamraterna. Vi brukar vara max 10 pers som springer men i år var faktiskt hela 31 pers anmälda från oss!!!! Nu blev det några avhopp (det spöregnade strax innan vi drog från jobbet, kan ha varit en orsak...) men vi var nog ca 23 iaf. 

Hade bestämt redan innan att mysjogga runt med mp3-lurarna i öronen, i stället för som i vanliga fall ha full fokus på att springa snabbt och kryssa mellan folk hela loppet igenom. Kom i mål på 22,39 min, inte alls särskilt trött, vilket kändes riktigt bra!! Snabbast av oss på jobbet och kom nog bland dom 100 första av alla tusentals (ca 10 000 gissar jag på) deltagare, roligt! Efteråt hade vi picknick på gräset som man får om man anmäler en grupp, det var såå mkt smask, gött!

Nu är det nog dags att gå och sova, har varit en mkt intensiv arbetsdag igen... med flera intressanta möten bl a planerat en framtida kommunikationsdag och pratat Kommunals riktlinjer för korrespondens (arbetsgrupp jag är med i), hunnit ha ett kort möte med min nya chef, sett till att hela organisationen fått info på alla olika sätt om vårt nytecknade stora kollektivavtal gällande bussbranschen och så en massa annat skoj, jäklar vad dagarna går FORT! Men nu är jag såå TRÖTT. Guten nacht.


Anna och jag har sprungit klart, nu väntar smarrig picknick!

/Cissi

Full fart!

Pust, får bli en kortis framför datorn. Precis hemkommen från hundsimmet med mamma och Lucas, han har blivit en duktig simmare! Ska till sjukgymnasten på torsdag och utvärdera om det ger honom något eller om det är för sent för gamle gubben att simträna... Snart kommer Fia & Alva för en promenad, det var alldeles för länge sen sist men det är verkligen mycket nu, dagarna verkligen springer iväg!!

Helgen tillbringade jag och Lyra på kennel Dewmist med en härlig blandning av löptikar, galna hanhundar (pga löptikarna), en tik som snart ska valpa, Rissie och hennes 4-veckors valp och så resten av gänget med goldens och de tre settrarna... Fick några soliga och sköna dagar, mysigt! Hann också åka in till Västerås/Hökåsen till min arbetskamrat Annica som grävde upp säkert 20 olika slags blommor/växter till mig från sin trädgård som jag ska plantera ut på vår nya tomt, mycket trevligt!!!!

På jobbet är jag för tillfället totalt speedad, möten med massa olika folk hela tiden, börjar mentalt & praktiskt att förbereda mig för min nya tjänst samtidigt som mitt nuvarande jobb ska skötas och så försöka reda ut vilka arbetsuppgifter jag ska ta med mig och inte, inte helt enkelt. Men jag älskar när det är mycket på jobbet och så mycket positiva ord och upplevelser jag har varit med om de senaste dagarna gör mig ännu mer inspirerad. Då är det ganska lätt att ignorera vissa avundsjuka och bittra typer, riktiga energitjuvar.

I går var Micke hemma på kvällen så vi hann packa 10 kartonger, skönt. Men det är ju sååå mycket kvar, blä. Imorrn är det bara EN VECKA KVAR tills vi får nyckeln, tjoho! Kändes skönt i dag, när jag gick förbi min bil på väg hem från bussen så var tanklocket öppet och skruvlocket hängde utanför, någon har försökt slanga den under dagen!!! Som tur var så har vi stoppat i en slags metallspiral i hålet så att man inte kommer ner med någon slang (hurra för Biltema!), så ingen bensin hade försvunnit. Men det kändes ändå skönt att vi snart är borta härifrån, även om vi har stortrivts för det mesta.

Hundträningen har det inte riktigt funnits tid för, och när jag väl har haft lite tid över har jag varit totalt utmattad...men det kommer tid för det också. Skulle behöva träna inför cykelloppet Tjejvättern (10 mil den 11/6) och Vansbrosimningen som kommer i juli, men har inte fått till någon träning alls. Jo, löptränar, styrketränar och går på spinning på vardagsmornarna innan jobbet, men det är inte riktigt samma sak...

Nä nu är det dags att byta om inför en promenix med finaste Lyran! I morgon blir det Vårruset på kvällen med massa tjejer från jobbet, på torsdag ska vi ha fest med vår kamratförening på jobbet, skojigt!!!

Här är lite bilder från helgen:


Min favvoplats på landet, kennel Dewmist!


Lyra gillar också att hänga där...


Hundhuset med rastgårdarna och tomten.


Lyra försöker smöra för Rissie, snääälla kan jag få din pinne???


Superdräktiga Hope har precis anlänt från Ungern.


Lyra busar med settervalpen AshleyRissies valp Rossie!!! 4 veckor.


Första gången ute på gräset, en helt ny värld!


Man blir trött av all frisk luft!


Sötvalpen!


Hej mamma!


Rissie och Rossie softar i skuggan.


Då passade en älg på att passera precis brevid...


Härligt med sommar tycker Rissie!!!

/Cissi

Nytt jobb i sikte!

Puh, då var det överstökat. Mötet som jag varit så nervös inför. Säkert en stark överreaktion men det är ibland svårt att förstå hur man reagerar på saker och ting. Var tvungen att snusa innan mötet och röka efteråt, haha!

I dag blev det officiellt att jag ska byta tjänst i huset. Har blivit tillfrågad av Kommunals avtalssekreterare (som ingår som en av fyra pers i vår ledning) att bli hennes assistent/sekreterare, en helt ny tjänst och såklart väldigt smickrande att bli tillfrågad! Tackade ja efter några timmars funderande tidigare i veckan och nu har alltså mina kollegor och resten av vår enhet fått veta att jag ska flytta. Känsligt för vissa märkte jag, men de flesta var väldigt glada för min skull! Ska bli otroligt spännande med nya utmaningar och uppgifter, vet inte riktigt vad som väntar men eftersom tjänsten inte finns i dagsläget så kan jag ju vara med och forma den själv delvis. Börjar någon gång efter sommaren.

Känns skönt att slippa gå och hålla det inom sig.  

Nu ska jag och Lyra packa ihop oss och dra till Rissies uppfödare i Västerås för en kennelhelg på landet, mysigt! Längtar efter att få träffa Rissie!!!!

/Cissi

Träning hos Niina Svartberg!

Trycker i mig lite sen middag och tittar på en trött Lyra som ligger utslagen vid mina fötter, klockan är redan 21, hjälp vad tiden går fort när man har ROLIGT!! För det har vi verkligen haft i dag!!! Har varit ledig från jobbet och i stället varit hos Niina Svartberg i Alunda (Uppsalatrakten) och tränat lydnad hela dagen tillsammans med Anette, Kerstin A och Kerstin E (varför heter majoriteten av mina träningskamrater antingen Kerstin eller Anette???!).

Vilken härlig dag, perfekt temperatur och solsken hela dagen. Är så himla bra upplägg med fyra träningspass per ekipage under dagen, man hinner verkligen gå igenom mycket under dessa pass.

Vi tittade på fria följet och Lyra gick väldigt fint, till å med i högersvängarna som brukar vara lite väl vida. Men ska börja göra höger om och sen direkt vänster om för att få henne att jobba lite mer i svängen, gav resultat direkt. Kollade även på platsliggningen i grupp och fick bra tips. När vi kör rutan har hon en tendens att ge ifrån sig frustrationsskall om jag inte skickar henne på en gång, så där fick vi lite att jobba med, hoppas att jag får bukt med det, hon är ju sååå het på den där rutan, vill dit hela tiden!! Hittade också lösning på fjärrens ligg-sitt (vill att hon hoppar upp i sitt) och fick tips i ställandet under gång som Lyra har slutat göra så fort hon är vid min sida (men gör jättefina nära hon är fri)... Och en massa annat braigt fick vi med oss. Såå nöjd med min lilla ambitiösa kelpie, hon gör mig aldrig besviken! Fick mycket beröm av Niina, hon verkar gilla henne också (vem gör det inte?), roligt!!! De andra ekipagen gjorde också mycket bra ifrån sig och jag tror att alla var lika nöjda och trötta som jag.

Här är en liten film från rutan-träningen:
Dags att dra sig mot sängen, blir uppstigning kl 05 för att hinna löpträna innan jobbet. Sen blir det några möten på jobbet, varav ett väldigt viktigt som jag börjar bli nervös inför...usch. Men det är bara att se framåt, kommer att bli en del förändringar som jag själv har valt...Nu är det MIN tur att träna!!! Det är alldeles för få kelpies på lydnadsplanen!


Lyra tar sin uppgift som väskvaktare på allvar, den som kommer nära är dödens lammunge...


Duktiga Kerstin E och Miles har bara tränat lydnad sen i höstas, imponerande!


Vilopaus behövdes i värmen.


Ess lämnar över vittringspinne till Anette. Om några veckor ska de tävla SM!


Anette och Frallan är på gång!


Onni lämnar apportbock till Kerstin A.


Belöning!!!


Dags att analysera träningen!


Jag och Lyra nöjda (och trötta) efter en mycket givande dag!

/Cissi

Liten har blivit stor!

Då var det dags för Lyra att börja löpa! Var ganska väntat eftersom både syrrorna Lenka och Lexi precis har löpt, dessutom har hon precis fällt ur pälsen. Tidiga typer det där, annat är det med golden där man kan få vänta tills de är 1,5 år!! Lite trist att hon satte igång nu bara, hon hade kunnat vänta några veckor... Skulle ju ha haft sleepover hos Maria L nästa helg mellan uställningarna Österbybruk & Vallentuna!! Hade blivit släktkalas med både Lyra & Lenka samt mamma Kylie & pappa Turbo. Men nu får det bli ändrade planer, tror inte att det blir så bra för stackars Turbo att ha en löptik som nattgäst...

I dag har jag inte hunnit packa en enda flyttkartong, shit! Börjar bli lite småstressad över alla dessa grejer som finns överallt och som inte är nerpackade. I går fick jag iallafall ner hela vitrinskåpet med alla finglas. Alltid något. Har tid i föreningens tvättstuga (tvättar aldrig där annars) nu på kvällen och tvättar alla jackor, vinterkläder, täcken och kuddar. Ska försöka hinna med alla hundfällar och sånt oxå någon dag. Lika bra att passa på så länge man har tillgång till stora maskiner och torkskåp/tumlare. Har oxå hunnit med att simma Lucas på Haninge Hundhälsa. Han har blivit jättelugn och duktig i poolen, simmar 2x9 minuter och det känns alldeles lagom. Mamma ska boka tid hos vet. snart och kolla ifall det har hjälpt något med simningen, eller om det inte är någon idé. Tänk, gamla gubben fyller 12 år om en månad! 

Tränade lite kort nu på kvällen, platsliggning med synlig leksak vid sidan om (funkade inte när jag hade den bakom mig, då kom hon springande), korta fria följ, några fina inkallningar utan ingångar och så ställande under gång (vilket fortf är SVÅRT). Lyra känns lite trött, men det kanske beror på löpet, hon är inte alls lika taggad som vanligt. Antar att det bara är att träna på, men ska bli skönt att åka och träna hos Niina i morgon. Längtar såå till lägret hos Anne i juni, vill träna, träna, trääääna!!!!


Lyra 6 veckor...


Lyra 8 månader!

/Cissi

Regn och glädje

Regnet öser ner ute, men nu går det inte att vara deppig för det!! Fick ett väldigt kul besked nu på eftermiddagen (nej, det handlar INTE om hundar eller barn), ser fram emot att kunna berätta det snart!!! Firar med stuvade makaroner, kycklingfalukorv och ett glas rött, mums! Det måste jag vara värd efter att ha gått på spinning tidigare i dag.

Lyra verkar lite seg, precis varit på skogspromenad. Har varit rätt dåligt med träning den senaste veckan, tiden har fått gå åt till annat. I går kväll tog jag dock ryggsäcken och vandrade i väg på långpromis med träning på vägen. Körde rutan som jag inte gjort på flera veckor (för att hon har varit FÖR het på den!), fick några fina skick men även en del springa vid sidan...färskvara helt klart! Hon har börjat glida iväg lite i fria följet, både med och utan koppel, inte bra. Men attityden var jättefin, hon är sugen på att jobba, härligt! Ska sätta mig och skriva ner allt inför träningen på torsdag då vi har en heldag hos Niina Svartberg!!

Justja, har köpt en extern hårddisk på 2 Terabyte, det hoppas jag kunna förvara mina foton i, hoppas att de får stanna där, och att jag kan hålla koll på disken.

Nä, dags att packa några flyttkartonger och fota möbler för att lägga ut på Blocket. Nu är det inte lång tid kvar till FLYTT!

/Cissi

Eukanuba Dog Show!

Söndag, sovmorgon, regn, kaffe...ganska mysigt! Har varit på morgonpromenad med Lyra i skogen, träffade på "godisgubben" med den feta border collien. Gubben har alltid fickorna fulla med grisöron och andra delikatesser som han gärna bjussar på, mkt populärt. Mötte även working kelpien Allan som vi bara sett på avstånd tidigare, oj så kul han och Lyra hade när de rejsade i skogen!! Så roligt att se när de leker med någon av samma ras, det är lite speciellt!

I går blev en lååång dag, pust. Uppstigning kl 05:00 och på plats i Ulriksdals slottspark strax efter kl 06. Där gjorde vi klart det sista inför Spaniel- och retrieverklubbens utställning Eukanuba Dog show. Så skönt att vara ett gäng som jobbat ihop tidigare och alla vet vad som behöver göras, blir inte särskilt jobbigt då. Blev några timmar vid veterinärbesiktningen och hjälpte till. Var oxå parkeringspolis ett tag, utställningsfolk är inte att leka med, speciellt inte amerikans cockerspaniel-ägare, många speciella typer kan man säga... Lyran låg snällt i sin afghanbur med glitteröverdrag och morrade bara lite om någon kom för nära. 

Det blev en riktigt trevlig dag med massa sol, fina hundar och härliga vänner! Firade Henrics (Mr Dewmist) födelsedag med smörgåstårta och smarrig kaka, så härligt att vara en del av detta sköna team! Jag visade oxå fina Dewmist Shangrila "Ria" i bästa tikklass och hon blev 3:a, kul! Skulle visat henne i uppfödarklass i finalringen senare men det blev lite körigt eftersom jag jobbade som ringsekretare där då, går inte att vara överallt samtidigt... Kände att jag saknade Rissie jättemkt efter att ha sett alla fina goldens, längtar tills nästa helg då jag får träffa henne.

Parkerade Lyras bur mitt bland Dewmist-teamets alla tält och burar, funkade bra. Hon verkar ha blivit accepterad av alla goldenfolk, min lilla fina chokladpralin... Låg duktig och vilade i buren under dagen, men fick även var med ute mycket och socialisera sig, bli tittad på tänderna av diverse folk och leka med lite olika hundar och barn.

Efter finalernas slut var det ju rivnig av hela utställningen vilket tar sin lilla tid. Kom hem vid 18:20 helt slutkörd (både jag och Lyra gissar jag), men bara att duscha, ladda om och dra mot nästa aktivitet tillsammans med Micke; inflyttningsfest hos Maria i Björkhagen! Tog bilen dit för vi ville inte ha Lyra ensam hemma hela kvällen (vet aldrig vad som händer då...) så hon fick sova i bilen, funkade superbra. Det blev en mkt trevlig fest, men oj så trött jag var när jag körde hemåt vid 02-tiden...pust.

Nu ska vi göra oss i ordning för att hjälpa syster Andrea med flytten till hennes nya lght. Och i eftermiddag ska vi till VÅRT HUS och kolla lite, roooligt!!!!Ingen märkte att det dolde sig en kelpie vid goldenringen... Med glittrigt buröverdrag!


Finfina priser till finalerna!

/Cissi

Besök på kunglig mark

Sitter och funderar på vad man egentligen ska packa ner inför utställningen i morgon, det såg ju ut som om det skulle bli regn, men nu verkar de ha ändrat sig... Megaburen med glittrigt överdrag står i hallen iallafall, självklart ska Lyra med och glänsa lite (som maskot eller nåt), får väl parkera henne vid goldenringen. Ska passa på att ringträna kelpien också, och be en massa folk kolla på henne tänder, bra träning.

Ska vara funktionär på Spaniel- & retrieverklubbens Eukanuba Dog Show i kungliga Ulriksdals slottspark!! Det är en otroooligt vacker plats, helt underbart att vi får använda den till utställning!! I samband med Världsutställningen 2008 i Stockholm arrangerade vi i golden retrieverklubben en s k Circuitutställning just på denna plats, som jag var huvudansvarig för. Riktigt mycket goldens från hela världen (!!), duktiga engelska domare, massa folk och jättenervöst att arrangera, men vilken lyckad dag det blev! Allt kommer tillbaka när jag återvänder till platsen, jag tror att det kommer bli en kanondag i morgon (även fast JAG inte är huvudansvarig denna gång...).

I kväll har vi gjort i ordning utställningsplatsen (i regnet), satt upp alla ringar och tält så att vi "bara" behöver vara på plats 06:30 i morgon... Lyra var såklart med och höll ordning på alla. Hon var lite trött efter att ha haft race i korridorerna på jobbet (var där sista timmen), men höll ändå igång oavbrutet i de två timmarna vi byggde. Nu ligger hon utslagen vid mina fötter..blir nog inte mycket till träning i dag. Gjorde bara några höger om-övningar i köket, gick finfint! Och så lite fjärr...vill få henne att hoppa upp i sättandet från ligg, men har inte riktigt kommit dit än, bara lyckats ett fåtal gånger.

Nu blir det nog lite grillat, en öl och djungelvrål, smask!


Finbesök på jobbet!


Uställningsplatsen, Ulriksdals slottspark!


Godsägare Lyra?


Lyra spejar ut över utställningsområdet.


Bad i kunglig fontän.


Den otäcka statyn fick sig en utskällning...


Undra om man kan bada här?


Två statyer, eller?


Varning för grodor!

/Cissi

Vimmel och drinkar

Usch, vaknade med liite ont i halsen i morse, hjälp! Har absolut INTE tid att vara sjuk!! Det är alldeles för mycket på gång just nu, hoppas att det bara är nåt tillfälligt... Tror att jag blev lite kall i går. Hela förmiddagen satt jag i möte i ett konferensrum som var såå kallt och blåsigt, och jag hade bara kjol och linne, brrr!!! Fick gå ut å värma mig i solen efter det.

Satt sen ute hela kvällen vilket kanske inte gjorde saken bättre. Vi som åkte Tjejvasan bjöd våra två coacher Owe (vår chaufför och allmän påhejare) och Lasse (vår kock och han som tog emot oss i mål med ett glas bubbel) på middag. Hade tänkt åka till gröna lund för lite 5-kamp också men det blev aldrig av... Hamnade på Vimmel som ligger i kvarteret brevid jobbet, ett riktigt bra ställe med underbart god mat!! Åt en sjukt god varmrökt lax till varmrätt och provade en creme brûle med rosmarinsmak efteråt, intressant smaksättning. Blev en trevlig kväll med en hel del vin och drinkar, mums!

Någon träning med Lyra blev det inte i går, vilket märktes i hennes aktivitetsnivå, gaaalen kelpie! Ikväll får det nog bli ett ordentligt pass, har varit lite si och så med strukturen på träningen denna vecka, skärpning.

Nu är det dags att börja jobba lite, har inne en stor avtalsdelegation i dag och i morgon (slutförhandlingar för vårt stora trafikavtal) så jag måste träffa dom och prata lite och sen ta med dom ut på lunch, lite trixigt med en grupp på 25 pers. Fast nu ska jag kila iväg i naprapaten!!Angelica och Gittan


Lisa har varit under bordet... Gittan och Lena får flytta på sig.


Våra coacher Owe och Lasse!


Rosé...mmmm!


Passions- och hallonmojitos, slurp!


Plockat ut minneskortet från plasthöljet, det ser inte såå lovande ut... :(

/Cissi

Fler foton borta

Sitter och kollar på första semifinalen i Eurovision song contest. Lyra har hållit igång HEEELA kvällen. Eller nästan, hon fick va ensam (och sova i sängen som är en favorit) när jag och mamma var och simmade med Lucas. Men sen har det gått i ett. Gick ut en sväng och skulle träna på vår närmaste fotbollsplan, efter ca 2 minuter parkerade en familj på 2 vuxna och 2 barn sina cykar utanför och började arrangera sprintlopp med varandra, oavbrutet...! Ok att vi ska träna med störning, men det här var ju lite vääl svårt, fyra personer som tokspringer precis brevid, och skriker samtidigt!! Nej, det gick inge bra. Packade ihop och gick in istället, tappde träningslusten... Blev en långpromis istället, med många hundmöten, stavar, cyklar, joggare m m som är bara sååå intressant...

Sen har hon sprungit fram å tillbaka, klättrat på fågelburen och på soffan, hoppat i sängen, skällt på allt och alla, sprungit iväg med matskålen så att maten flög ut överallt, gnagat sönder ett mjukisdjur och innan hon slockande hann hon sno mitt minneskort från systemkameran (den låg löst brevid laptopen på vardagsrumsbordet, skulle stoppa in en del bilder i datorn) och TUGGA SÖNDER DET!!! Ok, det var mitt eget fel, det borde väl inte ha legat där och suktat henne, men ändå, grrrr. Undra om det går att laga på nåt sätt...?  Jag måste verkligen köpa mig en extern hårddisk och förvara den i nåt kassavalv eller nåt, för antingen kastar jag bort de stationära hårddiskarna eller så tuggar ligisten sönder... 

Nä nu börjar röstningen, den är trist. Sovdags!!


Kvällens bus, söndertuggat SD-kort till systemkameran = billig kelpie.

/Cissi

Afghanbur?

I dag har vi köpt en ny bur till Lyra! Tyckte att låneburen från Kerstin A börjar bli i minsta laget så jag har spanat på Blocket de senaste dagarna. Många burar till salu, men nästan alla är för små! Hittade en större bur i dag och slog till direkt, perfekt!!! När vi hämtade den insåg jag att den ju var JÄTTESTOR! Hon som sålde den hade haft afghaner...! Men va sjutton, det blir mysigt för Lyra därinne när vi åker på utställning, hon kan ju promenera runt lite och ha det bra. Dessutom fick vi till två skräddarsydda överdrag i nåt satinliknande material i glittriga färger, kommer att göra succe vid kelpieringen! :)

Dagen har gått så otroligt fort, läkarbesök på morgonen och sen har arbetsdagen gått jättesnabbt! Passade på att gå till Observatorielunden på lunchen och halvsova i gräset en stund, såå skönt!! Då känns dessutom dagen mkt kortare när man kommer bort lite. Efter jobbet åkte jag hem och hämtade husse & Lyra, köpte buren i Huddinge, tog en sväng till Bagarmossens djursjukhus och hämtade upp sponsorgrejer till lördagens utställning, köpte pizza och sen hem till vår soliga härliga uteplats! Nu på kvällen har vi varit förbi våra förra grannar Johan & Jeanette och hämtat en himla massa flyttkartonger och kollat in deras husbygge (bygger och inreder hela övervåningen), så visst har man fått en del gjort i dag!

Läkarbesöket då, ja det var lite obehagligt... Fick träffa dr Sune som var en torr lite skum typ. Undersökningsrummet så ut som det var typ 60-70-tal, brunorange galonbritsar, konstiga gamla trädetaljer och den elektroniska utrustningen såg ut som den kom från 2:a världskriget eller nåt, men den verkade funka iaf. Fick först skölja händer och armar i varmt vatten några minuter, sen värmde Sune två stora vetekuddar som jag skulle lägga händerna på. Fick några elektroder fastsatta på händerna och sen fick jag massa stötar i varierande styrka, rätt så obehagligt när man inte har kontroll över nerverna! Och inge skönt att få stötar heller. Efter det stack han in en nål på olika ställen i handen för att mäta nåt i musklerna, aaaj! Resultaten fick jag på en gång, jag är normal!! Jippie! :) Inga konstigheter med nerverna, perfekt! Fråga är, vad är det DÅ? Hoppas att dr Tore på vårdcentralen tänker utreda det här vidare, för jag vill faktiskt veta varför jag bli blåsvart om händerna för jämnan.

Nu är det nog läggdags, har mumsat i mig en ask jordgubbar så jag känner mig rätt mätt, smaskigt!


EMG-undersökning (obs bilden är snodd från www.lio.se)
Den större vita grejen ger en massa stötar som gör att fingrarna rycker, läbbigt!

Nya buren till höger (gamla till vänster), får lätt plats med tre Lyror därinne...


Nya stolen målades klart i söndags! Köpte till en fotpall också.


Jordgubbar och hallon är redo att flytta...


Hann med lite brödbak i söndags också, grekiskt lantbröd, mums!


Nya favvostället att sova på, under sängen på min sida...

/Cissi

Utställningsdag

Så var det då dags för vårens mysigaste utställning, goldenklubbens inofficiella Open show vid Farsta gård! En utställning som jag själv varit ansvarig för många gånger, men har ju lämnat över ansvaret sen några år tillbaka. Så skönt att bara komma dit och vara "vanlig funktionär", slippa ha ansvar och koll på allt... Hade dessutom inte någon direkt uppgift i dag, förutom fotografering, för det var så många funktionärer och tyvärr så få anmälda hundar (runt 50 goldens, brukar vara minst det dubbla), så jag gick mest runt i solen och minglade, mycket trevligt! :)

Upp kl 05 i morse för att träffa de andra vid 06:30 i Shurgard-förrådet och lassa in alla stolar, bord, tält, priser, rosetter m m och sen åka till utställningsplatsen för att sätta upp allt. Börjar bli lite trött nu efter en tidig morgon och en heldag ute... Lyra var såklart med som en katt bland hermelinerna och fick många klappar, bra social verksamhet för henne. Träffade bl a Carina som har några goldens och hennes sambos syster äger Lyras brorsa Leo, tänk va världen är liten ändå.

Fick glada besked att träningskamrat Laila & Qenzo debuterat i klass 1 med 193 poäng, wow!!! Och Kerstin & Onni debuterat i klass 3, blev tyvärr inte något 1:a pris men hon var nöjd ändå, härligt! Undra när vi ska klara av att starta för första gången... Är sugen men det måste absolut bli mer stabilt. Just nu har hon helt glömt bort ställande under gång och platsliggning i mer än 10 sekunder...men det kommer väl tillbaka snart hoppas jag!

Nu är det nog dags att sova, mätt efter middag hos mamma & pappa och trött efter en heldag ute som avslutades med några timmars trädgårdsarbete hemma för att få tomten lite snygg innan vi flyttar.

Imorgon blir det morgonträning med Anette och Alice (som ska debutera i klass 1 nu i maj!!) och Ess (som ska deltaga på SM i juni!!), alltid väldigt inspirerande och kul! Efter träningen ska vi börja planera för vårt kommande garagebygge, spännande.


Bakat till utställningens domare & funktionärer. Slurpiga kolakakor!


KärleksMUMS med massa kokos på!!! Gott!


Lyra och Nettan sätter upp ringen...


Lyra och Gun sätter upp tält.


Lyra och Nettan hänger i sekretariatet.


BIS-hundarna


BIS-valp

/Cissi

Träningstävling!

Ännu en dag snart till ända. Har varit supertrött och haft en skum molande huvudvärk hela dagen, eller egentligen i tre dagar, irriterande! Tog ett löppass på förmiddagen (hurra för friskvård på betald arbetstid!) och en lång promenad på lunchen, men det hjälpte tyvärr inte.

Konstigt nog försvann tröttheten och värken temporärt i tre timmar nu på kvällen...då var vi nämligen på Skogås Lokala kennelklubb och körde väldigt seriöst träningstävling med Anette, Laila, Jenny, Lotta och Sandra! Alltså jag och Lyra var väl utom tävlan kan man säga, jag var mest tävlingsledare istället... Försökte vara med på en gemensam platsliggning men under dessa två minuter reste sig Lyra 3 ggr, jaja. Hon låg några sekunder iallafall!

Jag och Lyra körde som sista ekipage. Måste börja träna på ingångar på planen, för där har jag verkligen noll koll på henne när vi går in... Men när vi väl var inne (och ingen lina på i dag, bara ett koppel som jag tog av emellanåt, moodigt!) så blev hon ändå koncenterad och gjorde ett fint fritt följ med vändningar åt alla håll och även halter. Tappade positionen några gånger men hittade snabbt tillbaka igen. Efter det blev det en hel inkallning, bra stabilitet, fin fart och snygg ingång, tjohooo!!! Ställandet under gång var det värre med, gick inte alls, typ 20 försök blev det innan jag fick till två halvdana...måste träna mer på!!!! Avslutade med en klass 1-apportering som kändes mkt bra, lugn och stabil.

Efter att alla var klara fikade vi och pratade igenom alla hundarna, alltid roligt och intressant att grotta ner sig lite. Avslutade med en promenad i Skogås innan hemfärd. 
 
Nu blir det te och kex innan läggdags! Jajustja, ska försöka skriva en veckas träningsplan till Lyran också, om jag orkar, lyckas ju aldrig komma i säng i tid, gahhh! Men det är väldigt bra att skriva ner lite har jag insett, så att jag kan se framstegen tydligare och inte fastnar i vissa övningar för länge.

/Cissi

Snö i maj!

Vilket väder det har varit i dag då, usch! Snöblandat regn hela morgonen och en stor del av eftermiddagen!

Superskönt att vi börjat med sommartid på jobbet, slutar kl 16 istället för 16:30 vilket faktiskt gör jättestor skillnad!! Orkar gå på långpromenad innan det är dags att laga middag (de få dagar jag lagar middag dårå...), och i ljuset! I dag fortsatte jag att tömma frysen inför flytten, blev smarrig trattkantarellpaj! Passade bra till detta höstväder.

Har tänkt att Lyra ska få vilodag i dag men hon verkar inte hålla med, har tassat runt hemma oavbrutet hur länge som helst, hoppat i sofforna och varit allmänt jobbig. Tog till slut fram buren jag hade ställt undan (för att återlämna till Kerstin A) och in åkte kelpien. Som somnade inom en minut... Kommer nog inte kunna hålla mig från lite träning i köket senare ändå, gissar jag. Började träna in slalom mellan benen i går, vet inte varör men det är kul...

Har förresten fått läkartid hos neurofysiologen nästa vecka för att göra någon undersökning av nerver och muskler i mina händer! Det stod att de kommer att fästa elektroder och sätta på lite el samt trycka in tunna nålar i musklerna, låter ju trevligt...hmm. 


Regntäcke på promenaden var skönt!

Här är några bilder från gårdagens lydnadsträning. Foto: Kerstin Andersson


Fritt följ


Kan dock inte gå utan koppel, för ibland får kelpien för sig att dra iväg...


Min ambitiösa lilla kelpie!


Apportering i klass 1


Bästa belöningen!!!!

/Cissi

Vinterkläder på!

Brrr, va KALLT det blev helt plötsligt!!! Hagel/snö föll från himlen på dagen, kändes mycket onödigt.

Upp kl 05 imorse och hann med 6 km löpning innan jobbet, skönt. Och inte så kallt eftersom jag sprang på löpbandet och bastade lite efteråt. Har varit helt sjukt trött hela dagen, kändes som om jag skulle somna vid tangentbordet hela tiden, trots att jag hade massor att göra, jobbigt! Fick gå hem redan kl 16 från jobbet eftersom vi har sommartid ända till å med september, tjohooo!

Tillbringade sedan hela kvällen på Sthlm Södra Brukshundklubb med Kerstin A och Kerstin H (konstaterat att jag känner en väldans massa Kerstinar!). Lyra var heelt wild and crazy och var i stort sett överallt förutom på rätt ställe (mer än några sekunder), hmm... Finns nog flera förklaringar; Utebliven långpromenad, fick träna sist av alla och hann ladda ordentligt plus att jag ställde ut TVÅ rutor på planen plus lite annat jox (som störning), och hon fick inte träna det momentet alls, frustrerande!!! Kom hem och var iiiskall, gott med varmt te i soffan nu.

Här är två bilder på Lyra från gårdagens spårträning. Maria var duktig som lyckades fånga raketen på bild...!!


Lyra spårar noggrannt, och SNABBT!
Foto: Maria Larsson


Fort framåt!
Foto: Maria Larsson

/Cissi

Valborg och spår!

Hemma och parkerad i soffan efter en härlig, men småkylig, heldag i skogen i Rosersberg! I dag har vi hängt ca 7 timmar tillsammans med Maria/Kylie & Lenka, Sara/Turbo och Johanna/Pi! Vi har spårat, fikat, spårat lite mer, fikat igen, skottränat och tränat uppletande.  

Jag la två spår till Lyra, det första var ca 80 m i en svag böj i lite klurig terräng (tät granskog som övergick till blandskog), det andra var ca 100 m med en högervinkel, också det med blandad terräng. Blev väldigt impad av min lilla nybörjarkelpie, hon spårade som hon aldrig gjort annat, wow!!! Noggrannt, tydligt och snabbt, så härligt att bara gå efter och njuta! :) De andra hundarna spårade också duktigt, roligt och intressant att följa med i spåren och titta hur de löste olika situationer och svårigheter.

Efter några timmars spårande fick Lyra sen höra sina första skott, vi tog "småglinen" lite längre bort så att det inte var så nära ljudet, inga problem, skönt. Därefter stod uppletande av föremål på schemat, jättekul att se superduktiga Turbo och Kylie (och även Pi var duktig) sticka ut i full fart, leta upp någon gammal vante och full fart in! Lenka fick vinda in ett antal föremål på promenad, jätteduktig!!! Introducerade sedan Lyra i denna gren. Hon lyckades efter många promenader fram och tillbaka vinda in två grejer och fick belöning! Poletten föll nog inte riktigt ner, men nu vet vi hur vi ska träna i fortsättningen, så detta ska vi absolut ta tag i!!!

Nu sover Lyran som en stock på vardagsrumsmattan och jag känner att det nog blir en tidig kväll till sängs...gäääsp!

Har inga bilder på Lyra från i dag, men här är några bilder jag tog på de andra:


Maria och Lenka, full fart i spåret!


Spårning på grillplats...tur att det inte fanns några kvarglömda korvar!


Var går spåret?


Spårslut, belöning är att kampa med matte, tjohooo!!!


Kampande Lenka


Kylie spårar


Spårslut!!


Johanna och Pi


Söta Pi!


Sara och Turbo spårar spetsvinklar


Färdigspårat! Godis från matte!

Några bilder från Valborg hemma hos Malin & Micke i Trollbäcken:


Middag intogs utomhus, med många lager kläder på, brrr!


Mmmm grillad kyckling, gott!


Smarriga kladdkakemuffins till efterrätt!


Min guddotter Emma!


Efter maten var det tydligen dags att titta på hockey inomhus...

/Cissi
RSS 2.0