Vilken dag!

Dagen började som den slutade igår, med budgivning på vårt radhus!!! Himla spännande det där när man får sms för varje bud... Vi valde till slut att tacka nej till en småkrånglig budgivare och valde den som hade det näst högsta priset, vilket slutade på 1 750 000 kronor!!!! Det blir en fin vinst på 1 150 000 kronor från att vi köpte det 2001, inte helt fel!!! Så nu på kvällen har det blivit kontraktskrivning med en överlycklig köpare som till å med hade köpte en blomma till oss för att hon var så tacksam... Känns verkligen bra, tror att hon kommer att ta hand om vårt hus på bästa sätt!

Så nu blir det till att börja räkna på hur mkt lån vi behöver ta, och hur mkt vi kan lägga på annat såsom garagebygge, inhägnad av tomten, renovering av badrum och några grejer till.

Var iväg med mamma och simmade med gamla Lucas också för första gången. Det gick jättebra, han låg jämnt och plant i vattnet och blev inte särskilt stressad. Nu ska vi simma honom 2 ggr/veckan ett tag och sen trappa ner till 1 gång/v. Måste vara härligt för honom att kunna röra sig obehindrat med tanke på att han ju är ganska stel och har lite ont här och där. Det är han verkligen värd såhär på ålderns höst, fina Lucas!

Nu är det dags att luta sig tillbaka en stund i soffan med ett glas vin för att fira lite och drömma om sommaren i nya huset. Hundarna tuggar förnöjt på varsitt ben efter en långpromenad...


Favoritställe 1 för spaning...


Favoritställe 2 för spaning...


AHA! Tagen på bar gärning!!!

/Cissi

Fjällsemester!

När våren äntligen börjar komma till Stockholm, varför inte förlänga vintern lite och åka på en fjälltripp? Lofsdalen var som vanligt en väldigt trevlig upplevelse, jättefina backar (nysnö varje dag) och väldigt lite folk!! Undrar om det någonsin är trångt med folk där, eller lyckas vi alltid pricka in de bästa veckorna!? Solen sken en hel del, såå mysigt att sitta ute i solen och äta nygräddade våfflor!!!! 

Det blev en ganska kort resa denna gång, men vi hann med att hänga i slalombackarna två dagar och köra skoter en dag. Hade med mig längdskidorna också men det blev bara ett varv i 2,5 km-spåret. Hade gärna åkt mer men tiden fanns inte riktigt, nästa år får det bli någon/några dagar till.

Förutom skidåkning blev det några sköna kvällar med trevligt sällskap, massa god mat och gott vin, biljard och lite wii-spelande. Riktig semester alltså!! Rissie och Lyra hade också skönt, även om de fick tillbringa några ensamma timmar i stugan på dagarna. Det gick dock bättre än förväntat, vi hade glömt de oumbärliga kompostgallrena hemma så vi kunde inte skärma av, vilket kändes lite olustigt när vi lämnade dom (läs Lyra) ensamma. Men ingen inredning förstörd av kelpietänderna, hurra!

Under tiden som vi var på semester hade vi visning hemma, lite nervöst. Men det var tydligen mycket folk och kollade. Just nu pågår budgivningen, vilken har gått upp från 1 295 000 till  1 490 000 kr än så länge, roligt!!! Vi köpte ju för 600 000 så det blir en fin vinst oavsett, är mer än nöjd redan!!

Nu är det dags att gå ut en sväng i solen, är hemma och ledig i dag, skööönt!


Skönt att ha promenad/skidavstånd till backarna.


Lofsdalens mittpunkt innan öppning på morgonen, nypistat!


Underbart väder, superfin snö, kan det bli bättre!?!


Utsikt från högsta punkten! På andra sidan älven åkte vi skoter.Skoterförare eller Robocop?


Madde och Peter.


Grillpaus. Peter och Micke. 


Häng på skotern. 


Fjällhundarna poserar. 

/Cissi
 

Heldag hos Niina!

Vad kan vara bättre än att ta en dag ledigt från jobbet och åka och träna hund hela dagen!?! Åkte hemifrån 06:40 och mötte upp Kerstin med Onni & Laerke i Hökarängen för att samåka till Alunda med min bil. Resan började dock inte helt optimalt. Så fort vi satt oss i min bil så verkade våra hjärnor ha lagt av, för när jag i rätt bra fart skulle backa för att komma ut från parkeringen så sade det DUNK och vi tittar frågande på varandra. "Vad var DET?!?" sa vi båda... "Jäklar det var ju min bil!!" kom Kerstin då på...sen hade vi svårt att sluta skratta, hur dum får man vara? Hon hade parkerat snett bakom min bil och det hade jag alltså glömt på några sekunder...!! Inte så smart. Förlåt. Få se om Robban kan lägga sina meckarfingrar på bilen.

Förutom denna incident så blev dagen otroligt lyckad! På Olandstraktens BK mötte vi upp Anette och Kerstin H för en heldag med Niina Svartberg!! Vi hann köra 4 pass var under dagen och jag fick så mycket bra med mig hem därifrån. Lyra tyckte till en början att det var rätt svårt med en ny plats så vi fick inte till någon platsliggning i grupp som jag hoppats, hon ville inte alls ligga kvar när jag skulle gå från henne. Så det fick jag ge upp, hem och träna momentet på fler ställen. 

Fria följet gick bra, position och kontakten är jättefin. Har haft lite svårt att komma vidare än våra 10 m rakt fram och en vänstersväng bara...men nu ska det bli högersvängar i massor hädan efter! Vi pratade en hel del om belöningar och hur jag kommunicerar med henne, och jag fick resultat på en gång!!! Ställande i fart var helt klockrena och de lägganden vi fick till var också jättefina. Började med rutan med en target i, hon fattade direkt vad jag var ute efter. Avslutade med lite apportering och där blev till å med Niina impad av Lyras snygga ingång med apportbocken, häftigt!!

Jag är så stolt över min lilla duktiga Lyra. Trots att hon blev trött efter att ha jobbat så många (fast rätt korta) pass så levererade hon ända till slutet. Hon är så ambitiös och gör så fina saker, man blir alldeles varm!!! Jag är verkligen glad att jag fått möjligheten att ha en sån fin hund hos mig, tänk om inte Susy hade berättat om den eventuellt dräktiga Kylie i somras så hade jag inte varit där vi är i dag! Stort tack till Susy och stort tack till uppföderskan Maria som tror på mig!!

Väl hemma igen efter en intensiv utomhusdag i ömsom sol, ömsom snöfall och kyla, så har det inte blivit någon tid för vila, trots att jag var supertrött. Måste förbereda allt inför vår visning på söndag eftersom vi åker till fjällen i morgon! Så jag har skjutsat iväg fåglarna till mamma, diskat alla glas & skålar från vitrinskåpet (dammiga), tvättat, diskat lite till, målat en dörrkarm, plocka och fixa. Nu orkar jag inte mer så det blir tidig uppstigning imorgon för att hinna med att packa, plantera lite blommor, dammsuga och torka lite, innan bilen åker upp till Lofsdalen!!
  


Fin kontakt och position i Fritt följ.
Foto: Kerstin Andersson


Första gången i rutan!
Foto: Kerstin Andersson

/Cissi