Vilken dag!

Dagen började som den slutade igår, med budgivning på vårt radhus!!! Himla spännande det där när man får sms för varje bud... Vi valde till slut att tacka nej till en småkrånglig budgivare och valde den som hade det näst högsta priset, vilket slutade på 1 750 000 kronor!!!! Det blir en fin vinst på 1 150 000 kronor från att vi köpte det 2001, inte helt fel!!! Så nu på kvällen har det blivit kontraktskrivning med en överlycklig köpare som till å med hade köpte en blomma till oss för att hon var så tacksam... Känns verkligen bra, tror att hon kommer att ta hand om vårt hus på bästa sätt!

Så nu blir det till att börja räkna på hur mkt lån vi behöver ta, och hur mkt vi kan lägga på annat såsom garagebygge, inhägnad av tomten, renovering av badrum och några grejer till.

Var iväg med mamma och simmade med gamla Lucas också för första gången. Det gick jättebra, han låg jämnt och plant i vattnet och blev inte särskilt stressad. Nu ska vi simma honom 2 ggr/veckan ett tag och sen trappa ner till 1 gång/v. Måste vara härligt för honom att kunna röra sig obehindrat med tanke på att han ju är ganska stel och har lite ont här och där. Det är han verkligen värd såhär på ålderns höst, fina Lucas!

Nu är det dags att luta sig tillbaka en stund i soffan med ett glas vin för att fira lite och drömma om sommaren i nya huset. Hundarna tuggar förnöjt på varsitt ben efter en långpromenad...


Favoritställe 1 för spaning...


Favoritställe 2 för spaning...


AHA! Tagen på bar gärning!!!

/Cissi

Fjällsemester!

När våren äntligen börjar komma till Stockholm, varför inte förlänga vintern lite och åka på en fjälltripp? Lofsdalen var som vanligt en väldigt trevlig upplevelse, jättefina backar (nysnö varje dag) och väldigt lite folk!! Undrar om det någonsin är trångt med folk där, eller lyckas vi alltid pricka in de bästa veckorna!? Solen sken en hel del, såå mysigt att sitta ute i solen och äta nygräddade våfflor!!!! 

Det blev en ganska kort resa denna gång, men vi hann med att hänga i slalombackarna två dagar och köra skoter en dag. Hade med mig längdskidorna också men det blev bara ett varv i 2,5 km-spåret. Hade gärna åkt mer men tiden fanns inte riktigt, nästa år får det bli någon/några dagar till.

Förutom skidåkning blev det några sköna kvällar med trevligt sällskap, massa god mat och gott vin, biljard och lite wii-spelande. Riktig semester alltså!! Rissie och Lyra hade också skönt, även om de fick tillbringa några ensamma timmar i stugan på dagarna. Det gick dock bättre än förväntat, vi hade glömt de oumbärliga kompostgallrena hemma så vi kunde inte skärma av, vilket kändes lite olustigt när vi lämnade dom (läs Lyra) ensamma. Men ingen inredning förstörd av kelpietänderna, hurra!

Under tiden som vi var på semester hade vi visning hemma, lite nervöst. Men det var tydligen mycket folk och kollade. Just nu pågår budgivningen, vilken har gått upp från 1 295 000 till  1 490 000 kr än så länge, roligt!!! Vi köpte ju för 600 000 så det blir en fin vinst oavsett, är mer än nöjd redan!!

Nu är det dags att gå ut en sväng i solen, är hemma och ledig i dag, skööönt!


Skönt att ha promenad/skidavstånd till backarna.


Lofsdalens mittpunkt innan öppning på morgonen, nypistat!


Underbart väder, superfin snö, kan det bli bättre!?!


Utsikt från högsta punkten! På andra sidan älven åkte vi skoter.Skoterförare eller Robocop?


Madde och Peter.


Grillpaus. Peter och Micke. 


Häng på skotern. 


Fjällhundarna poserar. 

/Cissi
 

Heldag hos Niina!

Vad kan vara bättre än att ta en dag ledigt från jobbet och åka och träna hund hela dagen!?! Åkte hemifrån 06:40 och mötte upp Kerstin med Onni & Laerke i Hökarängen för att samåka till Alunda med min bil. Resan började dock inte helt optimalt. Så fort vi satt oss i min bil så verkade våra hjärnor ha lagt av, för när jag i rätt bra fart skulle backa för att komma ut från parkeringen så sade det DUNK och vi tittar frågande på varandra. "Vad var DET?!?" sa vi båda... "Jäklar det var ju min bil!!" kom Kerstin då på...sen hade vi svårt att sluta skratta, hur dum får man vara? Hon hade parkerat snett bakom min bil och det hade jag alltså glömt på några sekunder...!! Inte så smart. Förlåt. Få se om Robban kan lägga sina meckarfingrar på bilen.

Förutom denna incident så blev dagen otroligt lyckad! På Olandstraktens BK mötte vi upp Anette och Kerstin H för en heldag med Niina Svartberg!! Vi hann köra 4 pass var under dagen och jag fick så mycket bra med mig hem därifrån. Lyra tyckte till en början att det var rätt svårt med en ny plats så vi fick inte till någon platsliggning i grupp som jag hoppats, hon ville inte alls ligga kvar när jag skulle gå från henne. Så det fick jag ge upp, hem och träna momentet på fler ställen. 

Fria följet gick bra, position och kontakten är jättefin. Har haft lite svårt att komma vidare än våra 10 m rakt fram och en vänstersväng bara...men nu ska det bli högersvängar i massor hädan efter! Vi pratade en hel del om belöningar och hur jag kommunicerar med henne, och jag fick resultat på en gång!!! Ställande i fart var helt klockrena och de lägganden vi fick till var också jättefina. Började med rutan med en target i, hon fattade direkt vad jag var ute efter. Avslutade med lite apportering och där blev till å med Niina impad av Lyras snygga ingång med apportbocken, häftigt!!

Jag är så stolt över min lilla duktiga Lyra. Trots att hon blev trött efter att ha jobbat så många (fast rätt korta) pass så levererade hon ända till slutet. Hon är så ambitiös och gör så fina saker, man blir alldeles varm!!! Jag är verkligen glad att jag fått möjligheten att ha en sån fin hund hos mig, tänk om inte Susy hade berättat om den eventuellt dräktiga Kylie i somras så hade jag inte varit där vi är i dag! Stort tack till Susy och stort tack till uppföderskan Maria som tror på mig!!

Väl hemma igen efter en intensiv utomhusdag i ömsom sol, ömsom snöfall och kyla, så har det inte blivit någon tid för vila, trots att jag var supertrött. Måste förbereda allt inför vår visning på söndag eftersom vi åker till fjällen i morgon! Så jag har skjutsat iväg fåglarna till mamma, diskat alla glas & skålar från vitrinskåpet (dammiga), tvättat, diskat lite till, målat en dörrkarm, plocka och fixa. Nu orkar jag inte mer så det blir tidig uppstigning imorgon för att hinna med att packa, plantera lite blommor, dammsuga och torka lite, innan bilen åker upp till Lofsdalen!!
  


Fin kontakt och position i Fritt följ.
Foto: Kerstin Andersson


Första gången i rutan!
Foto: Kerstin Andersson

/Cissi

Dammig träning

Årets sista pass i Rikstenstältet är genomfört! Nu åker alla kläder runt runt i tvättmaskinen för att förhoppningsvis få bort allt damm och smuts (inget rent ställe det där, men torrt & ljust så det överväger). Lyra har fått sig en schamponering och ligger nu på en kudde i soffan brevid mig och vilar, efter ett litet kvällsrace... Rissie får schamponeras imorgon.

Delade upp träningen med Lyra i flera delar i dag. Började med lite träning på möten av skumma typer (=Nettan & Kerstin E) ute på promenad. Lyra har rätt så lätt för att resa ragg och tycka saker är väldigt konstiga men i dag gick det jättebra, svarade direkt på mina avledande manövrar! Sen blev det ett kort pass inomhus där vi tränade på externa belöningar och sprang ikapp till dem. Det går hon verkligen igång på och har fattat hur snabbt som helst vad det går ut på!! Därefter blev det en platsliggning tillsammans med Zantoz och Miles i ca 1 minut när jag stod typ 8 m ifrån, låg hur stabilt som helst, wow!!!! Första gången tillsammans med andra hundar, men hon var BARA koncentrerad på mig (och belöningen som låg bakom mig...).

Efter lite vila fick hon komma ut igen och fick till flera fina fritt följ i ca 15 m med en vändning, supersnygga ingångar med apportbock och även två vanliga apporteringar med bra fart. Fick hjälp med klickning så det blev även några ställande under gång, som satt klockrent!!! Är så himla nöjd med min ambitiösa lilla kelpie!!!! Jag behöver bara träna på att inte vara så mesig mot henne, att utmana henne och mig själv och hitta tillräckligt roliga belöningar. Men jag tror att vi är på god väg! På fredag ska vi till Niina Svartberg och träna en hel dag, ser fram emot det sååå mycket!!!!

Blev inga träningsbilder men några bilder från helgen....


Rissie försöker ha koll på leksakerna, men en viss kelpie kastar in allt under soffan hela tiden!
Inte lätt att hålla ordning på alla.


En retriever bär såklart allt!


Vi har fått upp en skylt. Börjar vänja mig men känns ändå lite konstigt.

/Cissi

Kennelliv och supermåne

Vilken härlig helg med underbart väder!!
Lördagen tillbringades i Västerås på landet med strålande solsken. Så skönt på vintern när man kan utnyttja åkrarna och släppa hundarna och ha bra översikt, lyxigt. Det var andra helgen som Lyra fick vara med i goldenparadiset och hon finner sig väl tillrätta, jättebra!! Hon har blivit bättre på att slappna av nu, och behöver inte stoppas in i buren för att somna. Åkte hem på kvällen i skenet av den jättestora lysande fullmånen (en s k Supermåne, enligt Aftonbladet), häftig!!

I dag har vi besiktigat Volvon, rensat och packat lite flyttkartonger hemma, varit på långpromenad med Fia + Alva/Selma och sen middag hos mamma. Listerna i alla rum har äntligen kommit på plats tack vare Micke och Peter. Så konstigt att det ska vara så svårt att få upp lister, vissa har saknats ända sen vi flyttade in 2001!!! Och så kommer de på plats först när man ska flytta...lite synd. Hoppas att det finns lister i nya huset, annars lär det aldrig komma på plats, haha!

Om en vecka har vi visning....

Nu dags att sova, imorgon ska jag upp kl 05 och springa är det tänkt!


Lyra har blivit en i gänget kan man säga!


Lyra med sina bästisar Dante och Larry!


Settervalpar är också rätt så söta!


Guldhundar på parad! En sån får man när man blir BIS på goldenklubbens inoff utställningar.
Här är bara ett fåtal av alla som finns i detta hus! Själv har jag ingen, än...


Tempen stiger...härligt!


Promenad nr 1...


Nästa gäng på promenad!


Skönt att få sträcka ut på åkrarna med kompisen Fancy!


Härligt!!


Skönt att sova i soffan efteråt.


Rissie sover också gärna i soffan...

/CissiSnöyra!

Så har snön kommit till Stockholm igen, härligt...usch. Snart dags att packa in sig i bilen och åka till Västerås för två dagars kennelliv, hörde att det kommit jättemkt snö i Västerås!

Vet inte vad som har hänt de senaste dagarna med Lyra har varit så ovanligt lugn de två senaste veckorna, tänkte att hon kanske hade mognat lite och det kändes ju bra...

Men nu i veckan så har hon kräkts (magsjuka?), nyst (noskvalster?) och harklat sig (kennelhosta?). Troligtvis har hon inga av dessa åkommor men ändå konstigt beteende, sen har hon kissat OCH bajsat inne två dagar på raken, flera gånger!!! Vad betyder det???! I går var hon dock sitt "vanliga" jag igen och var TOTALT galen hela kvällen!!! Trots långpromenad och tre kortare träningspass så sprang hon bara runt inne oavbrutet, helknäpp. Åkte in i buren ett tag men kunde bara sova en kvart och sen skulle hon ut å springa igen. Antagligen behövde hon göra sig av med allt som hon samlat på sig de senaste veckorna...

Under gårdagens träningspass var hon dock jätteduktig och nu går det verkligen framåt! Tränade ingångar med apportbock i munnen och sen fick hon träna på snabba gripanden. Fick också apportera både metallapporten och en konstig hårdplastapportbock som jag införskaffade på Crufts för skojs skull, nemas problemas! Blev även lite läggande under gång och hon har såå fina snabba lägganden!!! Ställande under gång är värre, hon stannar blixtsnabbt men börjar lixom snurra på stället och leta efter var jag kastar leksaken. Så det ser lite tokigt ut just nu...

Nä nu ska jag ta lilla pralinen och den stora vita och åka till kenneln!

/Cissi

Fint fotgående!

Hemkommen efter några träningstimmar i Rikstenstältet med Anette, Nettan, Jenny & Kerstin E. Det går bätte för varje gång med Lyra, även fast det är JÄTTESVÅRT att koncentrera sig när det är andra hundar i närheten. I dag fick vi till en del fint fotgående, trots att det var en annan hund som tränade samtidigt, wow! Fick också till några fina apporteringsövningar. Dock fick hon ett ryck en gång och drog iväg och vägrade låta sig kallas in/fångas in. Det går inte dierkt att lura henne att komma, jäklar vad smart hon är! Jag är nöjd med kvällens tre korta pass. Rissie fick komma ut och köra lite cirkuskonster och fritt följ, hon var överlycklig!!! När vi kom hem körde jag ett pass till med Lyra inomhus, ligg stanna kvar, lägganden under gång, lyfta metallapporten och så lite träning på hakan i backen.... 

Nu är vår lägenhet till salu och finns på Hemnet:
http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-3rum-norra-soderby-jarnaldersringen-841-1555669
Känns lite sorgligt på nåt sätt, vi har ändå bott här i tio år! Men det är dags att gå vidare...Micke kaklar om i köket inför försäljningen...


Lyra tittar på "Huset fullt av hundar". Kvalitets-tv tyckte Lyra!

Här är några fler bilder från England:


En av alla gångarna som man gick vilse i...här är från hall 5.


Kristina köper muggar, fanns många raser att välja bland!


Svenskträngsel runt Drycoat-montern. Alla med lite självaktning ska såklart ha en drycoat till sin utställningsretriever!


Kaka kanske? Tror det var leversmak...


Lasagne och mer kakor! Inte till människor alltså.


Massa olika dog-cookies, slurp!


Lunch på mässan! Inte helt enkelt att få plats med 15 personer!

/Cissi

Crufts och annat!

Tiden går så fort, så fort! Och ännu fortare går det när man har så roligt som den senaste veckan!!! I tisdags fick vi till slut huset som vi lagt bud på. Vi la en underbud redan för 2-3 veckor sen och mäklaren försökte ha fler visningar men det verkade inte hända mycket. Till slut frågade vi om säljarna kunde tänka sig att sälja för utgångspris, vilket de kunde. Så då var det bara att slå till!!! Känns lite overkligt att ha blivit HUSÄGARE! :) Jättespännande. Så nu är det bråttom att få till en försäljning på vårt radhus. I dag har fotografen varit på plats och i morgon kommer den nog ut på nätet... Vilken stress det har varit att få iordning allt, städa, putsa fönster, kakla om i köket, skotta uteplatsen, byta alla dörrar, målat karmar... Hann precis klart innan fotografen dök upp. Ska bli spännande att se bilderna. Innan visningen ska vi få upp lite lister och städa ännu mer! Man får ju räkna med att folk öppnar luckor och garderober så där ska det ju också vara rätt städat, usch. Har redan fyllt 10 flyttkartonger.

Englandsresan då...vilka underbara dagar!!!! Världens största hundutställning Crufts, tänk att äntligen komma dit! Lyfte från Arlanda i onsdags tillsammans med åtta andra Dewmistare (bl a Mr Dewmist själv). Vi fick ta vägen via Amsterdam eftersom det inte går några direktflyg till Birmingham. Väl på plats mötte vi på hotellet upp gänget som hade åkt tidigare på dagen från Skavsta och så norrlandsgänget som flygit en helt annan väg. Så mysigt att vara ca 30 pers tillsammans, alla med samma brinnande intresse, vi hann med flera härliga middagar tillsammans!! Torsdagen tillbringades mest vid ringside för att titta på Henric när han dömde goldentikarna. Tror aldrig att någon domare har haft så många supporters med sig från sitt hemland, han var helt tagen av stödet. Häftigt också att han var en av de få icke engelsmän som var där och dömde, och då döma en engelsk ras är jättestort!! Det blev en lång dag som avslutades med gruppfinal och en sen middag.

Fredagen blev shoppingdag på mässan. Det tog verkligen en hel dag att gå igenom alla 5 hallar samt kolla lite freestyle i den 6:e hallen (arenan). Handlade massa roliga leksaker till Lyra, fina goldengrejer och lite annat. Hade kunnat handla sååå mycket mer om jag inte haft en begränsning i min resväska... Har inte vågat kolla kontoutdraget än men uppskattar att jag shoppade loss för typ 4 000 kr...!! Fast då ingick nog lite mat också.

Lördagen tillbringades i Birmingham för lite mer shopping och sen stack jag iväg till mässan en sväng igen och shoppade lite till, kollade på lydnad och lite freestyle innan det var dags att dra sig mot flyget (flygplatsen & mässan är på samma ställe, mkt praktiskt). Nu kan man leva på dessa fina dagar ett tag, innan det är dags att börja planera inför nästa år!

Lyras träning då? Jo det går framåt litegrann. På valpkursen igår kunde hon faktiskt gå fritt följ i bra fotposition ca 10-15 meter!! Dags att lägga på störning och börja med svängar. Hon apporterar jättefint, ska börja träna ingångar med apportbocken. Har börjat lite smått med ställande under gång, hon verkar förstå väldigt snabbt vad jag vill! På nåt sätt känns det om att hon har mognat den senaste veckan, hon är inte lika valpig längre, utan mycket lugnare och tänker mer.

Här kommer lite bilder från Englandsresan. Mer kommer en annan dag!


En av ingångarna till NEC-hallen. Jag är verkligen här, på riktigt!!!


Henric dömer en stor Open-klass.


Endast de fem hundar som placeras i varje klass får en kritik. Henric talar in den på bandspelare.


Vissa äldre damer orkar inte visa hundarna i rörelse... då tar de in en s k "runner" som visar hunden. Här är det tanten i blått som tar över hunden efter att tanten i rött agerat runner och sprungit med hunden...


Det gäller att dricka ordentligt! Vi hade plats på första parkett, helt perfekt.


BIR och BIM blir fotograferade....


Vi snodde med oss skylten hem. Jag vaktade den med mitt liv...


Vid varje ring finns bås i låånga rader för alla hundar.


Varje bås är märkt med resp hunds katalognr. Här slappar några labbar.


Gruppfinalen är lång. Vissa blir lite trötta...


Konerna på lydnadsplanen var något speciella...


Prisutdelning vid lydnaden. Inga färggranna träningsoveraller här inte!! De tävlande hade finkläder och alla funktionärer bar kostym, mkt stiligt!!! När får vi se det i Sverige?


Helgens shoppingfynd!!!


/Cissi

Träning, träning, träning


Oj, i dag var redan 8:e veckan på valpkursen!! Vad tiden går FORT! Nästa gång skulle bli sista gången men vi har lyckats förlänga den 4 ggr till efter det, vad ska man annars göra?? Även om det är lite trist ibland att man får så lite egentid med Anne så är det ju bättre än ingenting. Och störningsträningen är jättebra!

I dag fick vi börja med ställande under gång (som jag redan smygstartat med, svårt att hålla mig...). Lyra gjorde också fina apporteringar, snabbt ut i galopp, fint gripande och snabb vändning in, hurra! Har inte satt ihop det med ingångar än, har nog inte ens tränat ingångar med apportbock i munnen. Det får vi ta sen. Vill ha perfekta ingångar utan bocken först, har börjar göra dessa svårare genom att ställa mig konstigt och svårt så att hon måste anstränga sig, går verkligen framåt med det! Lyckades gå en hel del steg i fria följet också, dock med koppel på för hon har ingen större koll på positionen så det blir rätt fladdrigt. Ska tydligen gå en massa steg till nästa vecka tyckte Anne, få se om vi klarar den läxan.

Efter kursen åkte jag och shoppade en ny fin resväska till den kommande Englandsresan. Insåg att min kabinväska nog ändå skulle bli för liten som enda väska, och vi har ingen bra väska i mellanstorlek. Men nu har vi det och nu ska det förhoppningsvis SHOPPAS!!! :) Troligtvis sånt där nödvändigt som ytterligare några koppel, leksaker, kammar, borstar osv...hmm.

Nu ska det ätas middag, i dag blir det ett glas vatten, ett tunnbröd och en halv avokado. Känns någon skralt kanske, orkar inte laga nåt...men bara man får nåt i magen så att jag kan gå å sova sen!

Här är några fina bilder från gårdagens träning i Rikstenshallen!
Kerstin Andersson fotade, tack för det.


Några steg fritt följ börjar sätta sig!


Ligg, stanna kvar...en mycket koncentrerad kelpie som väntar på sin belöning.


Taktiksnack och ha tråkigt-träning.


Här är någon som har slappnat av, härligt!


Rissie fick träna lite, fast hon var rätt trött. Ville mest äta bullar...


Anette, kvinnan som talar med hundar (?) med våra tiggande vovvar, Ess, Rissie och Laerke!

/Cissi

Kennelhelg med kelpieinslag

Helgen har som vanligt gått i temat HUND. Har tillbringat ett dygn på kennel Dewmist bland 9 goldens och 3 settrar. Mycket intressant upplevelse för Lyra , oj vad trött hon har blivit av detta!! Funkade hur bra som helst att släppa in henne i den snälla flocken, skönt! Har blivit mycket bus utomhus i det vackra vädret och fick dessutom till jättebra träning inomhus i ny miljö. Ganska svårt att hitta koncentrationen med en sån stor publik på andra sidan kompostgallret... Men det löste Lyra jättefint.

I dag fastnade vi framför vasaloppet i typ 4 timmar! Har aldrig sett på det särskilt länge men nu kändes det helt plötsligt väldigt intressant...gick verkligen inte att slita sig, var ju superspännande! Så nu har jag stenkoll på teknik och taktik till nästa års lopp som blir Kortvasan!!

Tog sedan med mig 7 goldens, 1 setter och Lyra på en helt underbar promenad i det vackra vädret, så himla skönt att kunna gå ut på åkrarna och släppa dem och alla kan springa som galningar!! 

Helgen har avslutats med fyra timmars träning i Rikstenshallen! Alla kände sig lite avslagna, båda hundar och förare, så det blev en rätt lättsam träning med mycket fika och prat...ibland är det så kul att bara ses och prata. Kände mig lite låg eftersom det stått still i Lyras tränig några veckor och jag inte känner att jag får den hjälp och framför allt TID som vi behöver på valpkursen. Men med funderingar och tips från mina goa träningskamrater så höjdes självförtroendet igen och nu känns det bra. Fick iallafall till en hel del fina steg i fritt följ, bra platsliggning med lätt störning, fina lägganden under gång och så började vi med en ny apporteringsövning som Lyra förstod jättebra efter några gånger!! Rissie "slapp" träna i dag, hennes uppgift blev mest att tigga bullar och gå runt och gosa med alla, och så körde vi lite freestyletricks för skojs skull, hon är rätt låg efter löpet så hon får bara hänga med ett tag nu. Funderar på att kolla upp freestylekurser inför hösten, skulle va jättekul att testa!

Nu är det duscha och sen bums i säng så att jag orkar upp i morgon vid 05 för lite löpträning. Längtar tills det går att springa ute istället för på löpbandet...Har fått hem mina inträdesbiljetter till Crufts, nu är det NÄRA!!
Världens största hundutställning...

Några bilder från helgen:


En liten kelpie på besök...vad är du för en?


Busdags på olika håll...


Rissie sov gott i soffan...


En av settervalparna, så söööt!!


Fina gamla Silla, 13 år.


Matdax!


Sovdax!


Lyra och Rissie tittar på Vasaloppet.

/Cissi

Slutdiskuterat

Nyss hemkommen efter en skön 45-minuters promenad med Rissie & en LUGN och SANSAD Lyra!!! Inga hoppande i snövallar, attacker på stackars Rissie, bitande i koppel, galopperande i sträckt koppel osv....! Hon gick såå fint, både lös och i koppel, wonderful! I går kväll när jag var ute med dem och även Lucas så hade Lyra och jag en diskussion om vad man egentligen gör på promenader...hon var helt hemsk. Har även börjat visa intresse för det smaskiga bruna guldet (läs hundbajs) som kommer fram överallt så snart det töar lite... Antar att Rissie har berättat hur delikat det är, suck. Iallafall så tror jag att jag vann diskussionen i går och hoppas att det håller i sig länge!

Var på valpkurs som vanligt i går. Tycker att det är rätt trist att gå tillsammans med andra när jag vant mig att ta privatlektioner med Rissie. Får ju typ 5 minuter ensam eftersom vi är 6 ekipage som delar på en timme, och vi ska hinna att ha lite teori också. Det är rätt segt. Men det är skönt att kursen är inomhus och det är jättebra störningsträning! Lyra var duktig och vi kunde gå säkert 5-6 steg med kontakt och bra position, hurra! Visade även att hon kunde sitt & ligg stanna kvar (nu ska vi lägga på mer störning) och hålla fast apportbocken fast jag petar på den.

Kerstin har lagt ut några filmer på när vi tränade för en månad sedan, shit vad Lyra har växt sedan dess!!
Targetträning i Rikstenshallen, 13 v
http://www.youtube.com/watch?v=h0x5hfajMnI
Konträning på Tyresö BK, 9 v
http://www.youtube.com/watch?v=qZda4w6WrWY


I dag fick jag mail från Pentti och Birgitta, kennel Sunmist, som har en son till Rissie vid namn Archie. Han bodde hos oss en period när han var ca ½ år, så himla gullig. Nu bor han i Piteå och ser verkligen jättefin ut!!Dewmist Stavaranche "Archie" 20 månader.
Foto: Pentti Virkkunen

Här kommer några bilder från helgens happening!


En av sovsalarna i Vika bygdegård där vi bodde...


I den här hörnan sov vi, intill ytterdörren och toaletterna, kanske inte det bästa stället insåg vi på natten...


Hela gänget innan start, taggade!


Vi har införskaffat nya mössor för att se varandra i spåret, funkade utmärkt!


Beredd i startledet, snart smäller det!


Starten har gått, sisten till Mora är en rutten fisk!


Äntligen i mål efter 4:12:26. Tre ganska jobbiga mil i tungt underlag och bakhalt.
Underbart att få skumpa av vårt serviceteam!!

/Cissi
RSS 2.0