Havsbad!

I dag blev en kort arbetsdag, kompade ut redan strax efter kl 13 för att inte hundarna skulle behöva vara ensamma hela dagen (Micke på golfrunda). Extra skönt att komma hem till det underbart varma och sköna vädret!! Tydligen är ozonlagret extra tunt i dag så man skulle bara solexponeras max 15-30 min, men det är svårt när man aldrig vet när nästa solvarma dag kommer i detta land...

Tog med hundarna och åkte ut till Gålö havsbad, 15 minuter bilfärd hemifrån. Så härligt och fint där ute, verkligen semesterkänsla!! Lucas nöjde sig med att doppa tassarna en gång och lade sig sedan tillrätta på den speciella hundstranden. Det var Lyras premiärbad så hon var aningen skeptisk till det blöta...doppade tassarna men det tog låång tid innan hon vågade sig ut lite längre i det VARMA långgrunda vattnet. Rissie kastade sig ut, simmade efter pinnar och rullade sig i sanden, helt överlycklig!! Synd att det var några andra där, annars hade dom kunnat busa lösa på stranden, nu vågade jag inte ha Lyra lös...

Kom hem och somnade i solstolen med "p1 sommar" i lurarna, skönt. Nu har jag pratat med mamma & pappa via Skype och sen frossat ost & kex. Dags att ta ut vovvarna på lite kvällspromenix, sen blir det cykling med Rissie! 


Gålö havsbad, naaajs!


The doggy beach!


Badhunden Rissie på väg ut...


Apportören!


Hääärligt!!


Lucas ligger och spanar.


Lyra lite skeptisk till en början...


Alla fyra tassar i vattnet!


Det här var ju ganska skönt!


På djupt vatten...


Nu busar vi!

/Cissi

Sommarkänsla!

Varför har man inte semester NU för?!!? Hur härligt väder som helst, äntligen är sommaren här!! Har varit på en härlig skogspromenad och sen blev det några timmar i solen på altanen, bara slappat, ätit bananpaj och myst! Är ändå tacksam över mina braiga arbetsgivare som har en sådan fin innergård så att man kan inta sina fikapauser och lunchen i solen, är heeelt okej!  

I går var vi en sväng till Nettan och tränade i våra tidigare hoods, samt gick en promenad. Gick förbi vårt gamla hus, nya ägaren flyttade in i går... Kändes lite konstigt. Men jag tror att hon förvaltar det väl. Lyra skötte sig väl på träningen, förutom att hon gick upp i platsliggningen, vilket hon inte gjort på en månad...shit. Hoppas det var tillfälligt. Vill ju ha aningen mer stabilt om vi ska kunna tävla! Inte för att vi ska tävla ännu, men ändå...

Nu ska jag träna hoppet med Lyra, sen blir det en kort cykeltur med Rissie!


Min fina härliga Lyra! Några sekunder stilla...


Fina fina Rissie!


Besök av Razzel, Zantoz och Ringo, roligt tyckte Lyra!


Har tänkt göra en tavla av denna...


Rissie ska oxå få bli tavla.

/Cissi

Träningstider

Å vad många bra träningspass det har blivit på sistone, härligt! Är så nöjd och tacksam över mina fina hundar, blir så glad av att träna med dom!! Fått till tre bra pass på två dagar:

Lördag kväll blev det ett pass på Sthlm Södra BK tillsammans med Laila/Qenzo och Kerstin/Onni. Lyra var helt ofokuserad och ville helst ha koll på en skata som promenerade runt på planen... Tränade på ingångar på plan, lite linförighet länkat till ställande under gång (som har totalhavererat, hmm). Rissie fick komma ut och testa apporteringsdirigering och metallapportering över hinder, min fina glada hund jobbade på kanonbra trots att hon inte tränat på över tre månader och inte är helt i form!! Kom därifrån vid ca 22:15 och var på plats igen söndag morgon kl 09...

Då var det träning med Kerstin/Onni och med Anette/Alice! Lyra fick träna på ingång på plan, tandvisning länkat med linförighet länkat med inkallning. Funkade kanon! Blev några halter där hon stod istället för att sitta, men kom på sig själv och rättade till det. Platsliggning med mycket störning börjar också fungera bra nu. Gjorde rutan åt två olika håll, jäklar vilken fart hon har, härligt! Nu gäller det bara att få henne att stanna kvar där också, ska träna på att hon ska stå kvar på targetplattan och inte bara dutta på den... Rissie fick gå ett fritt följ, jättespeedad och flamsig, detaljerna är ju färskvara...men härlig attityd!!

På kvällen åkte vi till Solna-Sundbybergs BK och hade ett bra pass tillsammans med Johanna/Pi! Jättekul att få nya ögon på sig och även se Pi jobba, roligt att kunna jämföra två kelpies!! Rissie fick göra rutan, vittring och fjärr. Glad som vanligt men lite tung i kroppen är hon allt, lite tjockis... Lyrans pass bestod av platsliggning (bland myggen, inte så smart kanske), dels tillsammans med Pi och dels ensam med en massa störning, suuperduktig!! Fritt följ mot speglar och inkallning med ställande hann vi också med.

I går fyllde förresten Lucas "Dewmist Storm Warrior" hela 12 år, hurra! Gamla fina gubben. Blev ingen tårta för honom, men extra massa gos fick han, vi får äta tårta en annan dag.


Fina Lucas!


Här är en liten film på linförighet med Lyra på Sthlm Södra BK. Vi har lite kvar att jobba på men är nöjd med positionen vi har fått till!
Här är en film på en speedad Rissie i fritt följ, måste jobba på att få tillbaka alla detaljer...hmm.