Glassar, hojåkning, avloppslukt

I dag har vi varit på vår årliga hojtur till glassrestaurangen Smultronstället i Söderköping!! Vi har ju ingen egen hoj längre men fick låna Mickes pappas ena hoj, snällt!! Jag var lite orolig för att jag inte skulle komma i mitt fina (men taaajta) skinnställ, men uppenbarligen har jag inte tjockat på mig det senaste året, för det var nemas problemas!

Åkte strax innan 09 i morse och kom hem igen 12 timmar senare (efter lämnande av hoj och hämtande av hundar), puh, nu är man TRÖTT!!! Blev en härlig tur i mestadels fint och soligt väder (körde igenom en ordenlig regnskur på hemvägen, men torkade upp av vind och sol...) och mycket god glass såklart!

Under tiden som vi var borta hemifrån hade vi hoppats på att SRV skulle ha kommit till oss och tömt tanken, eftersom vi märkte i morse att det kom nåt blött avloppsluktande därifrån!!! Översvämning på g!??! Äckligt i så fall! Ringde någon jour, men uppenbarligen hade de viktigare saker för sig än att komma till oss, för någon tank har inte blivit tömd. Så det blir till att kissa i skogen, suck. Det konstiga är att det inte borde vara tömningsdags än, enligt de tidigare ägarna, skumt. Hoppas inte att något är galet bara. Så är huslivet just nu... :)

I dag är det förresten exakt 13 år sen som Micke och jag hade vår första dejt...!!! Tänk vad tiden går, då var jag bara 18 år...!

Nu är det dags att äta lite rester av gårdagens tårta och inta soffläge, i morgon börjar andra veckan på sköön semester!


I väntan på första färjan.


Jag hänger på färjan...


Peter och Madde


Kön till glassrestaurangen Smultronstället...man får räkna med en timme, men det gick nog på max 30 min.


Glasstajm, slurp!!!


Wonderful!


Språngmarsch längs med Göta kanal efter glassätandet...


Madde och Peter


I dag var det 13 år sen vi hade vår första dejt!


Uppställning vid Göta kanal...


Söderköping...


Många kanaler...


Väldigt fin stad!


Ehhh...?


Rissie tycker väldigt synd om sig själv...
Jag la ett tassbandage, verkar ha skurit sig mellan trampdynorna. :(

/Cissi

Födelsedagstajm

I dag fyller Micke 39 år, hurra hurra!!

Har varit en lugn och riktigt VARM dag. Mickes föräldrar och brorsa Peter & Madde kom över för lunch och tårta. Insåg att vi nog måste fixa något solskydd till altanen, det är verkligen SUPERHETT där när solen ligger på, svettigt!! Fast jag har hellre så än kallt, men det är klart, sitta och äta i solen är lite jobbigt.

På kvällen tog vi en sväng ut till Gålö havsbad tillsammans med Peter & Madde, mest för att hundarna skulle få bada och springa lite, efter att ha legat inne och haft tråkigt hela dagen. Jag var oxå sugen på att bada, men när vi väl kom dit var det lite blåsigt och solen hade försvunnit från stranden, så suget försvann rätt så snabbt...badkruka som man är! Men hundarna älskade det, härligt att se!! Nu är ju båda två riktiga fegisar så de simmar ju knappt, men det spelar ju ingen roll, att springa i vattenbrynet är ju också avsvalkande.

Nu tittar jag på två nöjda, blöta och trötta hundar som ligger framför TVn. Dags för ryggläge och 007-film!

Här är några bilder från kvällen:


Husse och hundarna på väg ner till stranden


Äntligen dags att bada!! Madde och Peter doppar tårna...


Micke känner på vattnet...


Kasta pinnen då!!


Rissie simmade några simtag, men det var läskigt!


Lyra ute på djupt vatten. Vågade inte simma, men nästa gång kanske!?


Lyra hittade en kompis på stranden!


Rissie ruskar....


Någon börjar bli lite trött...


Härligt med sommarkvällar på stranden!

/Cissi

Provmålning

I dag blir det nog inget målande utomhus, har utlovats regn. Vilken tur då att det var fint i går! Vi grundmålade en del av baksidan härom dagen och i går drog jag på det gråa och röda som vi tänkt oss byta till. Det blev den looken som vi ville ha, så nu är det bara att beställa massa mer färg och sätta igång, när det inte regnar alltså... Usch vad jobbgt och TRÅKIGT det är att måla fasad förresten!!! Värst är grundfärgen. Jag passade på att måla sista delen i hallen oxå, under och längs med trappan, blir en andra omgång i dag, och kanske ska börja lite med vardagsrummet också...

Lucas har fått åka hem nu, efter ca 6 veckor hos oss, för nu har mamma & pappa semestrat klart. De kom hit och fikade och tog med sig gamlingen, ganska skönt eftersom det är lite meckigt att hela tiden behöva gå olika promenader med dem, han orkar ju inte hålla samma tempo som de andra.

Nu har vi varit ute på morgonpromenix så det är dags för frukost och morgontidning, härligt med semester när man kan ha lååånga frukostar!! I eftermiddag blir det träning för mig & Lyra med våra kamrater och sen får vi middagsgäster så då blir det grillat, trevligt!


Jag har provmålat på baksidan, det blir grått/rött istället för gråblått/blått


Sista biten av altanen fick Micke olja in, jobbigt att stå på stege...


Favvoplatsen för spanaren...


Under gungstolen har man också bra uppsikt...


Skönt med fläkt i värmen tycker Lucas!


Rissie på det svala hallgolvet, framför dagens inköp, nya fårskinnsbänken!

/Cissi