och skidorna står orörda...

Vilken härlig helg, fantastiskt väder!!!

Hade planer på att ge mig ut i skidspåren i lördags morse, men vaknade med snorig näsa och lite huvudvärk, så det blev sconesbakning och senare shopping istället. På kvällen var jag och hundarna på middag hos Maria, trevligt och smarrigt! Lyra kände igen sig och hoppade genast upp i sängen och fick tokspel...

Imorse var det underbart att gå upp tidigt och åka till Gärdet för en promenad med Hans & Ecko! Så skönt att komma dit innan alla andra, helt stilla. Efter 1,5 h på djurgården var Rissie trött och nöjd (Lyra fick ensamhetsträna hemma) och då hade det passat bra att åka hem och svira om till skidkläderna i solskenet...  Tyvärr hade nåt pajjat med mamma & pappas båt, så det var bara att åka hem och hämta Lyra, båtnycklarna och mamma för att ta sig till båtklubben i Velamsund. Efter konstaterande att något måste åtgärdas (och att pappa är utomlands) tog vi en mysig fika vid friluftsgården.

På eftermiddagen träffade vi Fia & Alva för ett träningspass! Rissie gick helt okej fast det är så typiskt att när man bestämt vilket moment som ska bli sista momentet innan slutbelöningen så skiter sig just det momentet så att man får göra om 100 ggr innan man kan ge den där slutbelöningen... Lyra sköter sig bra med träningen, hon kan svänga in vid min sida på en femöring, såå snabb! Har börjat ta ett steg framåt nu, det går framåt!

Nu ska jag kolla på Solsidan och skruva ihop våra nya köksstolar! Har kompletterat med två extra, kändes så fjuttigt att bara ha 4 stolar...skumt egentligen eftersom vi ju bara använder 2!! Men när man har gäster blir det jobbigt, och så är det snyggare med 6 stolar!Båtens ställning har pajjat...


Soffklättrare...


Soffspanare...


Bollvaktare...


Husse och Lyra!

/Cissi

Passivitetsträning = fredagsmys?

Fredagskvällen har gått i hundarnas tecken. 

Vi gick en sväng i vår lillskog, sen vidare till ICA Maxi. Där fanns MYCKET att titta på, rasslande kundvagnar, snabba bilar, folk som ville hälsa!! Vi hängde där en stund och det gick till och med att träna lite koncentrationsövningar mitt i fredagsmiddagstresshandlingen, Lyra duktig!

Efter miljöträningen blev det lite lydnadsträning för Rissie, som var hur gasad som helst, rooligt! Lyra fick träna på att sitta uppbunden, det var inte helt enkelt och det blev högljudda protester!!

Väl hemma tränade vi lite med apportbocken, men jag får henne inte att hålla fast den, gaaahhh! Kan nu göra jättefina bakdelssnurrar utan pall, snyggt!! Sitter fint vid sidan med kontakt och vi har börjat sakta med vändningar...kanske går jag för fort fram, får väl se om det blir några bakslag. Känns jättebra just nu iallafall!

Problemen vi har ligger mer på alla dessa voff som kommer i tid och otid, helst kl 05 på tomten, säkert jättepopulärt hos grannarna... Hoppas att det ordnar upp sig.

Nu är det nog dags att sova!!


Någon har snott en vittringspinne! Tjuven föredrar att vara anonym...


Passivitetsträning är trååkigt.


Rissie rullar sig som vanligt på sin belöningsboll...


Den måste rullas ordentligt.

/Cissi

Äntligen träning!

Nu har det helt plötsligt blivit kallt igen, brrr!! Fick rota fram hundarnas täcken när vi skulle iväg och träna med Anette. Har en bra plan på Coops oanvända byggparkering, kommer bara någon bil sladdandes då och då...

Rissie gick bara sååå bra, vilken underbar attityd, hon var SÅ GLAD!! :) Fast lite för kallt var det för henne, en tass i luften för det mesta, kramp...aj. I gårunt-rutan var det helt omöjligt att få henne att lägga sig ner, kanske pga kylan, lite konstigt. Får testa imorgon igen och se om vi har fått ett problem...

Det var kul att se Anettes söta Alice som hunnit bli 9 mån och helvild, värre än Lyra måste jag säga! Och hon är en golden... Men det där kommer nog att bli superbra, när hon lär sig koncentrera sig. 

Lyra har nu ätit jättebra 4 mål på raken, och med god aptit dessutom, wow!!!! Superskönt.  Fast då får hon ju fortf blandningen med hennes egen mat, Rissies mat, 1/3 BRAVO-burgare och en klick hundkonserv...hmm. Men hon äter iallafall.

Nu är det dags att sova om jag ska orka upp kl 05 imorgon och springa!


Rissie har intagit sängen...


Lyra också...


Puss (eller kanske tugg tugg)!

/Cissi