I Vasas spår

Så var det avklarat, Tjejvasan!!!!
Rätt skönt att det är över, nu behöver man inte känna sig stressad över att komma ut och skida varenda helg (inte för att jag direkt har skidat så mkt, men pressen har ju ändå funnits där).

Vi var sju tjejer från jobbet som hyrde en minibuss och åkte upp i fredags. Med oss hade vi Ove som var chaufför och allmän trivselspridare och så Lasse som lagade all mat, så himla skönt med ett supporterteam bakom oss! Det har varit en riktigt kul upplevelse, hela Mora är ju präglat av detta, det är ju en jättehappening, 8 800 startande!

Trodde dock inte att 3 mil skulle vara SÅ JOBBIGT att åka, shit pommes frites alltså! Nu var det ju tydligen väldigt dåliga förhållanden, spåren var helt sönderkörda och utsmetade, det var i stort sett bara två spår som funkade, det för alla snabba längst till vänster (inte för mig alltså) och det för sölkorvarna längst till höger (inte heller för mig, det fanns faktiskt dom som var sämre än mig), de 3-4 spåren mellan var totalt värdelösa, var som att skida i gröt. Lägg då till att jag saknar erfordelig teknik och endast har åkt längdskidor 4 ggr i hela mitt liv... Och så var det bakhalt, saknade fäste helt. Trots att jag lämnat in skidorna i Mora över natten för vallning á 500 kr. Helt bortkastade pengar.

Fick reda på efteråt att jag faktiskt låg 3:a av oss 7 en bra bit av loppet, och jag trodde allvarligt att jag låg sist av oss, det var jättejobbigt psykiskt och när jag efter ca 3 h började bli hungrig kändes det riktigt tungt!! Tur att jag hade shoppat ett coolt midjebälte/väska som jag hade proppat full med powerbars, de hjälpte verkligen. Och varmt vatten och sportdryck har aldrig smakat så gott som i vätskekontrollerna, för att inte tala om blåbärssoppan och solbullarna, mums! Kom i mål som 5:a av oss på tiden 04:12:26, jättetrött och ont i tårna (för små pjäxor?). Snacka om LYCKA när Lasse stod strax efter mål med ett glas och en flarra bubbel, sååå underbart!!!!

Är så stolt över oss alla, som med olika förutsättningar klarade av att komma i mål, oavsett tid. Nästa år får väl målet bli att klara under 4 h, och att jag tränar lite mer skidteknik innan kanske...

Kom hem vid midnatt och efter en efterlängtad dusch stöp jag i säng och fick sova till 07 innan Lyra tyckte att det var morgon. Upp och ladda inför dagens lydnadstävling i Viksbergs ridhus. Rissie kändes rätt pigg när vi värmde upp och jag fick verkligen känslan av att Nu fixar vi det här tredje 1:a priset som behövs för championatet!! Gruppmomenten gick bra (10,9) men när vi sen skulle in och göra resten var det som om nåt i hennes blick dog. Fick inte med mig henne alls, många sneda sättanden och travade istället för galopp i alla fartmoment (utom inkallningen). Hon gjorde verkligen allt hon skulle (fast i trav), för min skull. Lilla hjärtat! Blev ju såklart inga höjdarpoäng så vi slutade på 243 p, 13 p från den magiska gränsen, trist. Har nu bestämt att det blir inga fler ridhustävlingar för henne. Tror att det är miljön som gör henne konstig, mörkret, dofterna och väggarna. Sen har det ju inte blivit optimalt tränat i detta väder och så slutade hon precis att löpa, vilket kan spela in. Men ändå, vi kan lika väl tävla utomhus.

Nu sover hundarna som grisar (Lyra fick sitta med i ridhuset och kolla in kelpisar som tävlade) och vi har även fått hem Lucas över veckan. Dags att kolla Solsidan och sen SOVA.Hela gänget (utom Åsa som gömmer sig vid bilen).
Foto: Lasse Fischer

Lägger ut fler kort från Tjejvasan någon annan dag, kameran kom visst hem i fel ficka hem, får väl tillbaka den imorrn.

/Cissi

Citydog?

Håller på och packar för imorgon bär det av till Mora!! Vi är sju tjejer från jobbet som ska åka Tjejvasan, ska bli himla roligt!! Det här året ska jag bara dit och ha kul i spåret, känna av lite och se hur banan går. Är det roligt så kan man träna ordentligt till nästa år, känns ju omöjligt att lägga upp en taktik utan att ha kört banan innan! 

I dag har Lyra fått prova på att vara Citydog för en dag. Kanske inte riktigt hennes grej...
Först fick hon vara med på jobbet den sista 1,5 timmen, blev mest race i de lååånga korridorerna och massa bus med alla arbetskamrater som skulle busa med henne. Fick vila lite inne på mitt rum innan det var dags att ta sig hemåt kommunalt för första gången!! Redan när vi närmade oss nergången till t-banestationen vid Rådmansgatan så la hon sig platt på magen och VÄGRADE gå nära de läbbiga dörrarna. Hjälpte inte med lock och pock, sånt går hon definitivt INTE på. Mest pedagogiskt hade väl varit att vänta ut henne tills hon själv gick fram till dörrarna men jag orkade inte med det, tur att hon fortf är rätt så liten så att man kan ta henne under armen och gå! 

Ner i t-banan och där satt vi en stund och tittade på tåg som kom och gick i rusningen, massa folk, massa ljud och rätt så läbbigt tyckte Lyran. När vi sen gick på en t-bana fick vi som tur var en sittplats och jag hade sen en liten kelpie som darrade som ett asplöv i 25 min till Gullmarsplan!! Det var faktiskt väääldigt läbbigt tyckte hon! Men hon fick många beundrare som frågade en massa och ville klappa (det ville dock inte Lyra, var för upptagen med att hålla koll på allt). 

Efter den jobbiga färden satt vi en kort stund på Gullmarsplan och inväntade bussen. Väl på bussen la hon sig duktigt på golvet och var jättelugn (utmattad?) hela resan hem. Trots att hon verkligen ogillade t-banan så tyckte jag ändå att det funkade rätt ok, hon satt stilla och bussresan gick jättebra!! 

Avslutade kvällen med en kortis hos mamma och syster Andrea (som fyller år i dag, hurra hurra), sen en ordentlig kvällspromis med Nettan & hundarna. 
Gissa vem som nu sover tuuuugnt....zzzzz.....zzzzz 


SpanareSoftare


Drickapaus


På promenad i Observatorielunden.


Den läbbiga t-banan åkte snabbt förbi!


Spaning på Gullmarsplan.Bussåkare.


/Cissi

Kramp och frustration

Har varit och försökt träna lite på Coops parkering med Fia & Alva. Körde igenom klass 3 med Fia eftersom dom ska tävla på söndag i Viksberg. Jag har anmält Rissie också, men inte bestämt om vi startar än. Hon har definitivt löpt klart tills dess men om det är jättekallt ute känns det inte bra att ha henne liggandes i bilen....

Försökte alltså träna i dag... Först tog jag ut Lyra en snabb sväng, lekte lite så att hon hade fokus på mig, sen in i bilen igen. Tog ut Rissie för att göra vittring och apporteringsdirigering. Hon hoppade glatt ut och såg laddad ut, härligt!! Tog dock inte mer än någon minut av uppvärmning innan hon började lyfta på tassarna av köldkramp...helst två tassar i luften samtidigt, och gnällde! Bara att sätta på täcket och in i bilen igen! Stackare, hon är så himla känslig mot kyla, och speciellt som i dag när det var nysnö och -13.

Tog ut Lyra en sväng igen och försökte gå några steg fritt följ. Var dock heeelt hopplöst, bara hopp och studs och koll på ALLT ANNAT än mig. Shiiit va frustrerande när man känner sig som en nybörjare igen, så himla svårt att få till det, gaaahhh! Fick till två steg några gånger, fick duga. Åkte hem och gjorde några steg till på farstukvisten, där gick det bättre, inte lika mkt att titta på. Tycker att träningen verkligen står STILLA just nu, kommer ingenstans. Segt.

Nu dags att hälla i sig te för att tina upp lite och sen sängen, imorrn bitti blir det lite löpträning igen!

Jo förresten, har varit på årsmöte nr 3 i dag. Fackklubben på jobbet...avklarat på 25 minuter och jag fick skriva protokollet. Ingen dramatik, ingen spänning.   


Rissie tar igen sig efter träningen (som iofs inte blev någon eftersom det var för kallt, men man blir trött av kyla också...).


Lyra ville också vara i sängen! Hon tog det inte lika lugnt...


Sängen gör henne alltid totalt GALEN...


...och svår att fånga på bild!

/Cissi

Årsmötesdags igen

Planerade att dra ut på skidorna i morse, men -22 grader hindrade mig!! Blev istället en lååång frukost och sen en härlig skogstur med hundarna, härligt!

Var en sväng på husvisning, rätt intressant objekt, få se hur många intresserade det blir...

Eftermiddagen ägnades åt Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands årsmöte i stan. Som sammankallande i valberedningen har det varit en del pyssel fram till denna dag, kan man säga, men vi lyckades med att få ihop en ny styrele. Det är INTE lätt att få folk att jobba ideellt nu för tiden, var är alla eldsjälar??? Antalet på årsmötet var det sämsta någonsin, förutom sittande & tillträdande ledamöter så var det bara EN ENDA person där, totalt var vi 10 pers!!! Ca 700 medlemmar har vi i Stockholm. Hur sjutton ska man vända denna trend?!

Lyra var såklart med på årsmötet och höll enmansshow med sitt tuggben och kullerbyttor... Tänkte att hon kanske skulle tröttna efter ett tag och lägga sig och vila, men icke. Två timmar höll hon på! Sen slocknade hon direkt när jag stoppade in henne i bilen och åkte hem. Att det ska vara så svårt att slappna av utanför buren! Tur att jag har den iaf.

Nu har jag kollat på Solsidan och betat av strykhögen. Nu är det dags att sova om jag ska orka upp imorrn till 05 och springa.
Galen kelpie plöjer snö.


Rissie rullar hellre i snön än far runt som en vilde!


Fågelskådning


Kelpie i hypnos av all fågelskådning...

/Cissi

En katt bland hermelinerna

Började en härlig lördag som denna med uppstigning kl 06 och ut i -22 grader, brrr!! På med kläder i mängder (6 lager på överkroppen, 4 lager på underkroppen!). In med Lyra och en himla massa fleecetäcken & plädar i bilen och mot Sala! Hela dagen tillbringades sen på goldenklubben västmanlands inoff uställning i ridhuset, vilket var varmare än väntat, alltså iallafall lite varmare än -22...

Lyra var superduktig, lugn och tyst i buren hela dagen! Jag jobbade som ringsekreterare så hon fick ligga och glo på mig, inträngd mellan massa hagar fulla med goldens... Fick komma ut då och då och hälsa på någon snäll golden, jättebra miljöträning!!

Det blev en lyckad dag för Dewmist-teamet, härligt!!! Henric blev BIS-valp med ena hanen, samt BIS-2 med andra hanen och uppfödare till BIS-hunden. Rissies dotter Dewmist Shanique vann sin klass med hp och kom sen 5:e bästa tik i en väldigt stor bästa tikklass, såå roligt!!! Roligt också att träffa alla trevliga goldenfolk som vanligt.

Efter utställningen tog jag en sväng "förbi" Västerås och fikade med Henric. Lyra fick känna på markerna lite, vi ska snart dit och bo, intressant hur det går då... 

Kvällen avslutades med smaskig racletteost-middag med födelsedagsmamma & Andrea. Sista kvällen med Trulsa, för i morgon ska hon börja provbo hos familjen Baudin i stan!!! Håller tummarna hårt för att det ska gå bra för henne. Skulle vara så bra också för då kommer hon att bo i huset brevid mitt jobb och säkert även vara med Tobias på jobbet ibland.

Nu är det nog dags att sova om jag ska orka upp och åka skidor imorrn...hundarna har redan dragit sig tillbaka till sovrummet.


Det har smugit sig in en katt bland hermelinerna...
I den lilatäckta buren gömmer sig en liten brun kelpie.


Den lilla bruna låg tyst och snäll i sin bur, ingen märkte att hon var där.


Dessa rosetter fick man tydligen bara om man var långpälsad och gul, dååligt tyckte Lyra!


Dewmist Shanique - Rissies dotter vann sin klass och blev senare 5:e bästa tik, jättekul!!!


Shanique


Shanique i profil, väldigt lik sin mamma!


Fina Shanique.

/Cissi

Trulsa söker nytt hem!


Min systers fina wheaten-terrier måste flytta...


 

Hej! Jag heter Trulsa och är snart 8 år. Jag är av rasen irish softcoated wheaten terrier och kommer från kenneln Windisle i Djursholm. Hittills har jag bott hos min matte och husse i Tyresö. Nu måste jag tyvärr hitta ett nytt hem eftersom dom ska gå skilda vägar och inte kan ha med mig dit de flyttar.

Jag är lydig och går gärna utan koppel, men ibland vill jag inte lyda för alla hundar är mina vänner och de måste man ju bara hälsa på! Ända sedan jag var liten har jag alltid varit på hunddagis eller bara hemma med matte, vilket gör att jag inte vant mig med att vara själv i så långa stunder.

Jag älskar att ligga och värma sängen, och om jag får så ligger jag kvar hela natten... Jag följer gärna med på äventyr och har faktiskt bott i både Oslo och Frankrike med min familj! Motion tycker jag mycket om, men på senaste tiden har det varit dåligt med den saken eftersom det kommit två odågor till familjen (läs småbarn). Det tycker jag är tråkigt och skulle hellre vilja att någon bryr sig mer om mig!

Min päls är väldigt mjuk och go, men man måste borsta mig ofta för att den ska vara så, sen behöver jag klippas lite mellan varven om jag ska vara snygg. Men jag fäller faktiskt ingenting och det tycker i alla fall matte är bra!

Vet du någon som kan ge mig ett livslångt hem? Jag letar efter någon som vill ha en livsglad och lojal kompis, en liten gosig vän som gärna ligger bredvid dig i soffan, jag är nöjd bara jag får vara med. Förhoppningsvis har jag många pigga år kvar att ge dig!

O
m du vill veta mer om mig, kontakta min matte Andrea Holtin Mårtenson, 070-781 08 26.

Jag väntar på dig!

Utställningsdebut!

I dag har vi varit i Sollentuna rackethall och upplevt Lyras utställningsdebut! En inofficiell valputställning är en perfekt start på karriären. Så himla bra med inomhusträning inför framtida lydnadstävlingar också!! Och jättekul att träffa några av Lyras syskon och framför allt trevliga ägare!!!

Jag är så stolt över min lilla kelpie som var såå duktig. Mycket nöjd över att hon travade fint och stod rätt så bra och stilla. Hon var rätt lugnt över huvud taget i den stimmiga miljön. Känns som om det var helt rätt val att ta med sig en bur som hon kunde koppla av i!

Lyra kom 2:a i klassen och fick HP. Domare Jan Stäävs kritik löd: Mkt god typ, feminint huvud, fina öron, korrekt bett, bra skuldra, rygg & kors. Bra bröstkorg, rör sig bra men ngt hög bak just nu. Trevligt temperament. Det ska man väl vara nöjd med!! Syster Lexi vann och syster Lenka kom 3:a, alla med HP! Brorsan Leo var ensam i sin klass och fick också HP. Även uppfödargruppen som bestod av oss fyra fick HP, grattis Maria!!!

När jag kom till bilen och skulle åka hem insåg jag att min mobil var BORTA, hilfe!! Orkade dock inte leta alltför mkt, antog att den säkert hade ramlat mellan bilsätena eller nåt. Körde hem och ringde flera gånger efter den utan att hitta den... Till slut var det någon som svarade i den -"hallååå?" -"Ja, hej det är ägaren som ringer" -"Jaha hej, det här är tjuven" -"Hej tjuven...". Det var som tur var ingen tjuv som tagit den, antagligen hade den trillat ur min jacka (som typ händer varje dag, vissa fickor på hundjackan är skit) någonstans på utställningsområdet, för nu låg telefonen i sekretariatet på andra sidan stan i Sollentuna, gaaahh!! Men de var schyssta och skulle posta den till mig på måndag, tack för det. Har min jobbmobil så länge 070-270 06 29 som tur är. Men vad handikappad man blir annars, utan mobil!!

Nu har jag varit på tjejmiddag hos Annie med efterföljande melodifestivalyra, är proppmätt och TRÖTT. Dags att sova!! Lyra sover redan som en liten gris...


Lyra tar det lugnt och gnagar lite på sin HP-rosett.


Syster Lexi tog hem segern över tikarna och även i rasen, grattis!!


Brorsan Leo var enda killen på plats.


Lenka var svarta fåret i dag kan man säga.


Mamma Kylie kom och granskade de små och höll dem i schack.


På shoppingrunda. Lenka får prova ett Franskt täcke i hennes färg, rosa.
Blev dock inget köp efter mycket funderande...Schyssta halsband med extra bling bling.


Tazzle's...hittade dock ingen användningsområde så det blev inget köp...


Lyra fick prova en krage som spaniel och afgan-folket använder!
Tycker mest att det såg ut som en badmössa. Det blev inget köp där heller.


Maria passar på att fota...


Kampkelpisarna Lyra och Lenka passar på att brottas.


Lyra 5 månader!
Foto: Maria Larsson


Fina Lyra!
Foto: Maria Larsson

/Cissi

Snöstorm och innesittande

Det började i går eftermiddag, utanför jobbet på Odengatan stod ca 6-7 ledbussar fast och kom ingenstans i snöhalkan, kaos!!! Lyckades ändå ta mig hem och iväg för lite hundträning. Blev garaget med Laila, skönt att slippa vara ute och pulsa. Rissie gjorde ett fint ff men kändes rätt trött i övriga moment, gjorde allt hon skulle men utan galopp. Kanske pga löpet, kanske nåt annat. Vill inte tjata på henne just nu så det fick vara. Lyra var som vanligt nyfiken på allt och lite svårt att få kontakt...har stått stilla i utvecklingen nu någon vecka, men det är väl kanske inget att stressa upp sig för. Tappade ytterligare en tand i går som jag fick i handen!!

I morse var planen att hinna träna på jobbet innan möten och annat, så jag gick till bussen vid 06:10. Efter typ 20 min och ingen buss var det någon i kön som kollade på sin mobil och konstaterade att ALLA bussar i hela Haninge/Tyresö/Nacka mfl var inställda pga halka!!! Så det var bara att traska hem igen. Eftersom det var typ snöstorm och hade kommit ca 15-20 cm snö och var oplogat var det ingen idé att ens försöka ta bilen. Jaha, då blev det till att stanna hemma från jobbet...

Så i dag har vi haft en riktig mysdag inomhus, förutom lite snöskottning dårå. Micke har också varit hemma för taxin är trasig... Så vi har kollat på film och ätit ostbågar, slappat och så har Lyra fått sitt första bad inför utställningen. Kanske är det bra om hon inte stinker grus (från träningen i onsdags, hon luktade fortfarande från den!).

Nu har det äntligen slutat snöa men klockan har blivit 14:30 så det är ju ingen idé att ta sig till jobbet. Vi ska istället åka och kolla lite på ett halvintressant hus i österhaninge och sen kanske en sväng och kolla till båten i velamsund, så att inte presenningen har blåst iväg.

Imorgon blir det utställning och sen födelsedagsmiddag hos Annie, trevligt!!Härligt slö dag tycker Rissie!


Snöstorm ute...


Ingen idé att gå ut!


Vädervakten.


Animal Planet är en populär kanal, speciellt hundprogrammen!!


Lyra & Rissie tittar på Beverly Hills Chihuaua, mycket spännande!


Bada bör man inför utställning. Då tar man på sig den ledsna & övergivna minen...


Mysigt!


När Lyra sover får Rissie gosa med sina gömda favvomjukdjur, ett av dem är Nemo.


Ut i snön, härligt!!!

/Cissi

Nya upptäckter!

Precis hemkommen efter träning i en för mig tidigare okänd hall (hur kan det vara möjligt?!)!!
Ett stort (20x60m) ljust tält med grusunderlag, tydligen har polisen tränat sina hundar där tidigare men nu står det helt oanvänt och ska tydligen rivas till våren/sommaren. Men tills dess får man träna hur mkt som helst, tjohooo!!!! Man blir lite dammig men mkt hellre det än att stå i mörker och halka...

Rissie fick köra sist för att hon löper, det blev inte så mkt tid över för henne men hann ändå med lite ff, en jättefin ruta, två bra app.dir och en vittring (utan någon som helst fart dock). Får lägga upp tiden bättre nästa gång, typ äggklocka. När det var Lyras tur knäppte jag som vanligt av kopplet, och iväg for den snabba lilla kelpien som ett skott!!! Rakt in i rutan, jippie! Jaha, skönt att den redan är befäst, eller...? Hmm. Hon var HELT gaaalen och bara sprang och sprang. Fick sätta på kopplet igen och försöka göra lite koncentrationsövningar men det var väldigt svårt. Inte helt enkelt att träna på "fot"-kommandot med en valp som typ galopperar i luften med sträckt koppel bort från en, suck. Nåja, vi fick till mkt bra passivitetsträning iallafall, hon skällde en del i början men gav sen upp. Alltid något. Nästa gång kanske blir lite lugnare.

I dag har vi hittat ytterligare en tand, wow! Har nog aldrig sett så många valptänder!! Inte så många kvar nu att tappa.Stoor träningsplan! Kerstin Eklund tränar freestyle med Miles.


Lyra i väntan på sin tur. Suddig bild, hon kunde inte vara stilla i en sekund...

/Cissi

Ögonlyst och klart!

I förra veckan började Rissie att löpa, hon verkar hålla sig på 11-månaders cykler, tredje gången nu. Har i dag varit och gjort den obligatoriska ögonlysningen som gick bra, utan anmärkning. På måndag blir det progesterontest för att se hur hon ligger till med ägglossningen och sen ska vi testa med insemination, mycket spännande!!! Passade på att väga henne, 28,9 kg och Lyra uppnådde hela 10,3 kg!

Har ikväll promenerat en sväng till ICA Maxi för att hänga utanför och göra lite koncentrationsövningar medans husse handlade. Gick mycket bra, fast det är SVÅRT när det finns så mycket att titta på överallt!! Efter den lilla stunden var det som om det bubblade över i den lilla kelpiehjärnan för hon blev alldeles gaalen och hoppade/studsade/nafsade på Rissie den korta biten hem. Det slutade med att jag gick till vår närbelägna fotbollsplan och släppte lös monstret så att hon fick rusa av sig... Efteråt tränade vi lite på att gå och stå fint inför utställningen, det gick rätt bra i dag, inte så jättestudsigt iallafall.

Den delen av fotbollsplanen som har varit spolad och isbana har nu fått ett perfekt tunt lager snö på och bättre apellplan finns nog inte att få tag i, upplyst ända fram till typ 21:30 och superunderlag!!! Tränade kluriga apporteriungsdirigeringar med Rissie som blev jätteglad över lite egentid med matte. Hon gick superbra! Hoppas att det håller i sig till tävlingen om några veckor...

Inga bilder i dag, men här är ett underbart klipp:


/Cissi

Träningsläger på skidor!

Måndag igen och den här helgen har gått alldeles för fort! Har haft två superbra dagar med träning inför Tjejvasan! Tänkte att det vore bra att ha åkt några gånger innan det är dags att stå på startlinjen, är ju ingen van längdskidåkare direkt....

Så i lördags packade jag och två kollegor in oss i min bil tillsammans med skidor, packning och hundar för att dra upp till Vallsta som ligger efter Bollnäs. Helgen tillbringades sedan i Lena och Lasses (som båda jobbar hos oss) jättefina hus med massor av snö omkring!

På lördagen hann vi åka en runda på 1,6 mil vilket är ungefär en halv Tjejvasa, sen började det att skymma så det fick räcka så. Dessutom var Rissie ganska trött, hon fick galoppera med oss i spåret, så himla duktig!! Hennes kondition är inte den bästa efter att Lyra kommit hem till oss och begränsat promenerandet en del, sen har det ju inte gått att cykla när det varit så isigt... Lyra fick mysa i bilen med täcke på, lite för långt att springa för hennes del. Kände mig själv rätt så duktig efter skidåkningen, det var ju faktiskt bara andra gången i hela mitt liv som jag åkte, och det var inga problem att hänga med alls. Bara lite svårt i nedförsbackarna, whohooooo!!! Blev en del närasnö-upplevelser, hmm. Tur att man faller mjukt i snön. På kvällen blev det tacos och rödvin och sen fylla på kaloriförlusten vi fått av skidåkningen med en himla massa godis till melodifestivalen! Vi blev så inspirerade att vi sen spelade sällskapsspelet om just melodifestivalen ända fram till 02...

På söndagen var det tidig uppstigning för att hinna med lite skidåkning innan hemfärden. Vi körde en 2,5 km slinga två varv för att träna lite på backar, för min del gick det mkt bättre uppför än nedför... Sedan blev det till att köra ganska fort hemåt för att hinna med finalen på denna topppenhelg, hundträning i Rikstenshallen! Tänk va härligt att ha så bra hundträningsvänner!! Rissie behövde inte göra speciellt mkt, men det hon gjorde funkade bra, lite vittring och konskick. Lyra fick däremot prova på nya saker, mkt störningsträning och hon var bara såååå duktig!! Fina fina Lyran! Både sitt stanna kvar och ligg stanna kvar med störning klarade hon galant, det har vi aldrig gjort förut. Ingångarna sitter rätt bra för det mesta och fotkommandot känns riktigt säkert, hurra!!!

Ikväll blir det valpkurs, hoppas att vi får lite nya saker att träna på. Ligger alltid några steg före, så jag hoppas få lite extrauppgifter... Tycker att det går lite väl långsamt.


Rissie och jag ska ge oss iväg!


Härlig skidåkning i vackra Hälsningland! Började dock att skymma så vi kom inte "längre" än 1,6 mil.


Lena, Angelica & Lisa snackar taktik...


Finaste Lyran tränar på kontakt. Foto: Kerstin Andersson


Kom igen nu matte, ska vi inte hitta på nåt!!?
Lyra dansar runt burken medan matte pratar med de andra...
Foto: Kerstin Andersson

/Cissi

Glädje!

Å va härligt det är att träna när man ser hur kul hunden tycker att det är!! Ikväll fick vi till en spontanträning med Susy och Rissie gjorde bra ifrån sig, jättefin attityd. Tänk va trevligt man kan ha det i ett skitigt och kallt garage en torsdagskväll...! Har anmält till ridhustävlingen i Viksberg om några veckor, bra att ha ett mål i sikte.

Lyra fick också komma ut och träna lite fot och koncentration, oj vad svårt det var. Måste nog ut mer, funkar inte att bara hänga i köket hela tiden uppenbarligen... Försökte gå/springa lite fram och tillbaka också, är ju faktiskt utställningsdebut nästa helg!! Haha, det gick verkligen INTE! Hopp, skutt, tugg i kopplet, fläng och häng...hilfe, hon var ju helt galen!! Gissar att vi har mycket att träna på, så att man inte skämmer ut sig helt! Synd bara att det är kort om tid, undra om det finns nån quickfix?

Efter träningen gick vi en långpromenad (i Lyras värld, ca 45 min) tillsammans med Nettan som är alldeles för snäll och tillfälligt har två labbepojkar hemma på obestämd tid, förutom sina egna två goldenpojkar!

När jag gjort detta och klockan var över 21 insåg jag att middagen hade hoppats över och jag intagit "darrig av hunger-stadiet"... Detta ledde till ett okontrollerat frossande av en halv limpa nybakad italienskt lantbröd och typ 50 skivor hushållsost, mmmm!!!! Sen lite choklad på det. Nu mår jag dock illa och ångrar mig lite. Det är ju faktiskt inte så nyttigt. Blir till att gå upp tidigare och ta en löprunda innan jobbet, har faktiskt lyckats med det 2 ggr denna vecka så varför inte en 3:e? Verkar ju behövas med dessa utsvävningar...

I dag märkte jag förresten att Rissie börjat löpa, måste ha satt igång i går. Så nu är frågan, paras eller inte paras...

Blir inga bilder idag men kanske liten film?
http://www.youtube.com/watch?v=lF2Xxw8aUOw

/Cissi

Årsmötesdags på BK

Ikväll har vi varit på årsmöte på Sthlm Södra Brukshundklubb, det kortaste och mest odramatiska årsmöte jag någonsin varit på! Allt bara klubbades igenom, pang, pang. Inget snack om höstens snackis som varit på klubben, kanske lika bra... konstaterade att det nog dröjer innan man kan åka dit och träna. Det fanns dock en plogad plan full med tränande schäfrar, men det såg mer ut som en skridskobana, vet inte om det var någon ny gren som de tränade?!? Typ islydnad?

Lyra var med och miljötränade, det var bara såå himla båååring tyckte hon. Jag hade med mig en knippe tuggben men det var ändå trist. Hon skötte sig dock bra tycker jag, lite gnäll och så skällde hon ut en hund. När vi skulle upp och ta emot pris vid prisutdelningen för årets lydnadshund la hon sig platt på magen av alla applåder, läbbigt!! Jag & Rissie kom på 5:e plats. Susy kom 4:a (Imma) och 2:a (Tara), Kerstin kom 3:a (Onni) och 1:a (Laerke), grattis till er!!!!

Rissie fångade en mus i dag i skogen, två gånger! Den smet första gången...och andra gången också, men då fick hon inte fortsätta, stackars mus blev säkert lite chockad av att hamna i en dreglig retrievermun. Har sett massa möss på snön på sistone, hundarna blir helt galna!

Bjuder på en film på ett av de dagliga galenrycken som Lyra har:
http://www.youtube.com/watch?v=PALMRAPTKjE


Rissie med sitt lilla pris i årets lydnadshund!


Rykande färsk tidning!
Lyra anser att hon har första tjing på att läsa, eftersom hon faktiskt är en riktig brukshund!
Soffvärmare hos hundvaktare/personlig veterinär/fotograf Maria Sjöström!
Såå fin bild!!!

/Cissi

Passet fixat, Crufts nästa?

I dag fyller världens bästa systerdotter Estrid 3 år!! Det har vi firat med middag och glasstårta, mums. Fyra hundar hängde i köket och fick självklart slicka på gräddvisparna...

Mitt i firandet tittade Maria förbi med vaccinsprutan i högsta hugg, så nu har Lyra fått sin första rabiesvaccinering och ett eget pass! Tack snälla Maria för det!!!

Kvällen har annars gått åt till att städa bilen, så skönt efteråt när man har dammsugit, torkat av allt och så åkte jag en sväng till Gördetsjälv-hallen på Ok/Q8 och tvättade också! Lär ju inte hålla sig fin länge i det här slaskvädret men det är väl bra att tvätta ibland ändå...

Hittade ytterligare en tand på mattan i går! Lyra brottades med sina nya kompis, labradoren Findus, och han blev lite blodig när tanden ploppade ut. Tänk vilken snäll hund som lät Lyra stå över honom och tugga i hela ansiktet/halsen hur länge som helst, en riktig lekfarbror! 

I morgon ska bilen till verkstan för lite elgrejer, hoppas det inte blir så dyrt, usch...

 

Glasstårta!


Estrid äter tårta.


Elsa tittar på och får nöja sig med majskrokar...


Tanden!


Förra gången hade tandfén lagt ett ben i glaset...undra vad det blir denna gång?


Någonstans i sängen gömmer sig en kelpie...


...eller VAD ÄR DET DÄR??! Hoppas den inte är kvar när jag ska gå och sova.

/Cissi
RSS 2.0