I Vasas spår

Så var det avklarat, Tjejvasan!!!!
Rätt skönt att det är över, nu behöver man inte känna sig stressad över att komma ut och skida varenda helg (inte för att jag direkt har skidat så mkt, men pressen har ju ändå funnits där).

Vi var sju tjejer från jobbet som hyrde en minibuss och åkte upp i fredags. Med oss hade vi Ove som var chaufför och allmän trivselspridare och så Lasse som lagade all mat, så himla skönt med ett supporterteam bakom oss! Det har varit en riktigt kul upplevelse, hela Mora är ju präglat av detta, det är ju en jättehappening, 8 800 startande!

Trodde dock inte att 3 mil skulle vara SÅ JOBBIGT att åka, shit pommes frites alltså! Nu var det ju tydligen väldigt dåliga förhållanden, spåren var helt sönderkörda och utsmetade, det var i stort sett bara två spår som funkade, det för alla snabba längst till vänster (inte för mig alltså) och det för sölkorvarna längst till höger (inte heller för mig, det fanns faktiskt dom som var sämre än mig), de 3-4 spåren mellan var totalt värdelösa, var som att skida i gröt. Lägg då till att jag saknar erfordelig teknik och endast har åkt längdskidor 4 ggr i hela mitt liv... Och så var det bakhalt, saknade fäste helt. Trots att jag lämnat in skidorna i Mora över natten för vallning á 500 kr. Helt bortkastade pengar.

Fick reda på efteråt att jag faktiskt låg 3:a av oss 7 en bra bit av loppet, och jag trodde allvarligt att jag låg sist av oss, det var jättejobbigt psykiskt och när jag efter ca 3 h började bli hungrig kändes det riktigt tungt!! Tur att jag hade shoppat ett coolt midjebälte/väska som jag hade proppat full med powerbars, de hjälpte verkligen. Och varmt vatten och sportdryck har aldrig smakat så gott som i vätskekontrollerna, för att inte tala om blåbärssoppan och solbullarna, mums! Kom i mål som 5:a av oss på tiden 04:12:26, jättetrött och ont i tårna (för små pjäxor?). Snacka om LYCKA när Lasse stod strax efter mål med ett glas och en flarra bubbel, sååå underbart!!!!

Är så stolt över oss alla, som med olika förutsättningar klarade av att komma i mål, oavsett tid. Nästa år får väl målet bli att klara under 4 h, och att jag tränar lite mer skidteknik innan kanske...

Kom hem vid midnatt och efter en efterlängtad dusch stöp jag i säng och fick sova till 07 innan Lyra tyckte att det var morgon. Upp och ladda inför dagens lydnadstävling i Viksbergs ridhus. Rissie kändes rätt pigg när vi värmde upp och jag fick verkligen känslan av att Nu fixar vi det här tredje 1:a priset som behövs för championatet!! Gruppmomenten gick bra (10,9) men när vi sen skulle in och göra resten var det som om nåt i hennes blick dog. Fick inte med mig henne alls, många sneda sättanden och travade istället för galopp i alla fartmoment (utom inkallningen). Hon gjorde verkligen allt hon skulle (fast i trav), för min skull. Lilla hjärtat! Blev ju såklart inga höjdarpoäng så vi slutade på 243 p, 13 p från den magiska gränsen, trist. Har nu bestämt att det blir inga fler ridhustävlingar för henne. Tror att det är miljön som gör henne konstig, mörkret, dofterna och väggarna. Sen har det ju inte blivit optimalt tränat i detta väder och så slutade hon precis att löpa, vilket kan spela in. Men ändå, vi kan lika väl tävla utomhus.

Nu sover hundarna som grisar (Lyra fick sitta med i ridhuset och kolla in kelpisar som tävlade) och vi har även fått hem Lucas över veckan. Dags att kolla Solsidan och sen SOVA.Hela gänget (utom Åsa som gömmer sig vid bilen).
Foto: Lasse Fischer

Lägger ut fler kort från Tjejvasan någon annan dag, kameran kom visst hem i fel ficka hem, får väl tillbaka den imorrn.

/Cissi

Citydog?

Håller på och packar för imorgon bär det av till Mora!! Vi är sju tjejer från jobbet som ska åka Tjejvasan, ska bli himla roligt!! Det här året ska jag bara dit och ha kul i spåret, känna av lite och se hur banan går. Är det roligt så kan man träna ordentligt till nästa år, känns ju omöjligt att lägga upp en taktik utan att ha kört banan innan! 

I dag har Lyra fått prova på att vara Citydog för en dag. Kanske inte riktigt hennes grej...
Först fick hon vara med på jobbet den sista 1,5 timmen, blev mest race i de lååånga korridorerna och massa bus med alla arbetskamrater som skulle busa med henne. Fick vila lite inne på mitt rum innan det var dags att ta sig hemåt kommunalt för första gången!! Redan när vi närmade oss nergången till t-banestationen vid Rådmansgatan så la hon sig platt på magen och VÄGRADE gå nära de läbbiga dörrarna. Hjälpte inte med lock och pock, sånt går hon definitivt INTE på. Mest pedagogiskt hade väl varit att vänta ut henne tills hon själv gick fram till dörrarna men jag orkade inte med det, tur att hon fortf är rätt så liten så att man kan ta henne under armen och gå! 

Ner i t-banan och där satt vi en stund och tittade på tåg som kom och gick i rusningen, massa folk, massa ljud och rätt så läbbigt tyckte Lyran. När vi sen gick på en t-bana fick vi som tur var en sittplats och jag hade sen en liten kelpie som darrade som ett asplöv i 25 min till Gullmarsplan!! Det var faktiskt väääldigt läbbigt tyckte hon! Men hon fick många beundrare som frågade en massa och ville klappa (det ville dock inte Lyra, var för upptagen med att hålla koll på allt). 

Efter den jobbiga färden satt vi en kort stund på Gullmarsplan och inväntade bussen. Väl på bussen la hon sig duktigt på golvet och var jättelugn (utmattad?) hela resan hem. Trots att hon verkligen ogillade t-banan så tyckte jag ändå att det funkade rätt ok, hon satt stilla och bussresan gick jättebra!! 

Avslutade kvällen med en kortis hos mamma och syster Andrea (som fyller år i dag, hurra hurra), sen en ordentlig kvällspromis med Nettan & hundarna. 
Gissa vem som nu sover tuuuugnt....zzzzz.....zzzzz 


SpanareSoftare


Drickapaus


På promenad i Observatorielunden.


Den läbbiga t-banan åkte snabbt förbi!


Spaning på Gullmarsplan.Bussåkare.


/Cissi

Kramp och frustration

Har varit och försökt träna lite på Coops parkering med Fia & Alva. Körde igenom klass 3 med Fia eftersom dom ska tävla på söndag i Viksberg. Jag har anmält Rissie också, men inte bestämt om vi startar än. Hon har definitivt löpt klart tills dess men om det är jättekallt ute känns det inte bra att ha henne liggandes i bilen....

Försökte alltså träna i dag... Först tog jag ut Lyra en snabb sväng, lekte lite så att hon hade fokus på mig, sen in i bilen igen. Tog ut Rissie för att göra vittring och apporteringsdirigering. Hon hoppade glatt ut och såg laddad ut, härligt!! Tog dock inte mer än någon minut av uppvärmning innan hon började lyfta på tassarna av köldkramp...helst två tassar i luften samtidigt, och gnällde! Bara att sätta på täcket och in i bilen igen! Stackare, hon är så himla känslig mot kyla, och speciellt som i dag när det var nysnö och -13.

Tog ut Lyra en sväng igen och försökte gå några steg fritt följ. Var dock heeelt hopplöst, bara hopp och studs och koll på ALLT ANNAT än mig. Shiiit va frustrerande när man känner sig som en nybörjare igen, så himla svårt att få till det, gaaahhh! Fick till två steg några gånger, fick duga. Åkte hem och gjorde några steg till på farstukvisten, där gick det bättre, inte lika mkt att titta på. Tycker att träningen verkligen står STILLA just nu, kommer ingenstans. Segt.

Nu dags att hälla i sig te för att tina upp lite och sen sängen, imorrn bitti blir det lite löpträning igen!

Jo förresten, har varit på årsmöte nr 3 i dag. Fackklubben på jobbet...avklarat på 25 minuter och jag fick skriva protokollet. Ingen dramatik, ingen spänning.   


Rissie tar igen sig efter träningen (som iofs inte blev någon eftersom det var för kallt, men man blir trött av kyla också...).


Lyra ville också vara i sängen! Hon tog det inte lika lugnt...


Sängen gör henne alltid totalt GALEN...


...och svår att fånga på bild!

/Cissi