Mera vallning!

I går var vi iväg och vallade igen! Nu var vi bara 4 st, jätteskönt! Fick vara på stoora fältet, lite annorlunda mot de mindre hägnen vi var i förra gången.

Fick till tre pass med Lyran och hon var duktig. Trots att hon var rätt "på" när vi gick in i hagen så kunde jag utan problem koppla loss henne, sätta henne och gå ifrån (och hon satt kvar) fram till fåren, mkt nöjd med det! Själva vallandet såg väl ut ungefär som sist, hon sprang mest och cirkulerade runt flocken, har svårt att få henne att vända åt ena hållet än så länge. Passen var lite längre än sist så hon blev rätt trött. Hon behöver nog mogna en del innan hon förstår vad hon egentligen ska göra, det får ta den tid det tar.

Har inte hunnit med någon lydnadsträning av varken Lyra eller Rissie på hela veckan, och nu åker jag på tjänsteresa onsd-fred så det blir långpaus för dem. Kanske kan vara bra ibland.

Är just nu helt slutkörd i huvudet, dubbla jobb är aningen tröttsamt!! På måndag blir det dock flytt av kontorsrum och ska försöka koncentrera mig enbart på det nya. Men nu bär det av till vår konf.anläggning Marholmen i Norrtälje för jobba jobba jobba fram till fredag!!


Fåren!


Vi fick vara på stoora fältet...


Husse och Rissie var supportar.


Är det inte min tur snart?! :)

Och så en liten film på den springande Lyran..../Cissi

Vallningsdebut!

Vad härligt det är med TRÖTTA hundar efter en skön promenad! Har varit i "klätterskogen" så även jag fick ordentlig träning, perfekt!

I dag har så Lyra och jag haft vår vallningsdebut!!! Vi har varit hos Lisbeth Cederberg på Färingsö (kelpieuppfödare) tillsammans med ett gäng aussies, två bearded collies och en till kelpie. Himla skoj att se skillnaderna i hur de olika raserna vallar.

Vi började med en flock på 10 får och Lyra fick bekanta sig med dem i långt koppel, efter någon minut släppte jag henne lös för att tända henne lite, och hon satte igång att runda dem, sprang väldigt harmoniskt och höll sig på bra avstånd från fåren. Sen lite paus och pass nr 2 tog vi samma flock och då fick jag testa att vända henne i tid, så att hon inte cirkulerar runt flocken utan pendlar bakom...det gick faktiskt helt okej och hon började verkligen att tänka! Fortfarande jättefin fart och inte alls i närheten av att gå på fåren. En paus till och pass nr 3 gjorde vi på en annan lite mindre flock med något springigare får, inte helt enkelt att hålla sig på benen när man ska springa baklänges bland en massa får... Denna gång fick hon mest springa och ha riktigt kul, och såå himla duktig var hon, jättekul!!!

Vet inte om jag har tid att lägga på vallningen egentligen, men kanske kan jag hitta får lite närmare än längst ut på Ekerö sen!

Eftermiddagen ägnades åt att måla lite rött ute, ännu en sektion HELT KLAR, underbart!

Hade varken finkameran eller någon personlig fotograf med mig till fårhagen, så inga bilder på stjärnvallaren in action denna gång...


Lyra kollar hur det ska gå till...


En kelpie som vallar.


En aussie i vallningstagen!


Flämtande får... Några var visst lite sommarfeta och ur kondition!


En annan uppsättning!


Någon är lite får-fixerad...

Husets status i dag:


Altanen.


Utgång vid altanen.


Baksidan!

/Cissi

Sommar igen!

Va härligt att gå på kvällspromenad i shorts & linne igen, så varmt ute!! Fast MÖRKT, typ kolsvart!

I dag har jag målat sista delen av vardagsrummet, äntligen! Blev himla bra, så nu är det bara murstocken som ska fräschas upp med vitfärg. Har även målat en hel del ute, det röda runt fönster och på vindskivorna, har tagit lite tid att få målandet klart pga vädret men idag har solen strålat hela dagen, nu är det inte mkt kvar!!

Passade på att promenera & träna hundarna på Gubbängsfältet när jag ändå skjutsade in Micke till stan. Gjorde lite "tigga träning"-övning med Lyra och startet i fria följet, funkade bra. Fast hon har lite svårt för så stooora ytor, är så mkt att hålla koll på för henne... Rissie fick också lite träning, kändes ganska taggad, kul!

Efter den här härliga träningssommaren måste jag nu sätta mig ner och fundera på en träningsplan för Lyra inför hösten. Har ju varit hos så duktiga instruktörer (Niina, Maria & Mona, alla med i landslaget, och så Anne såklart) och fått såå mkt feedback, bra övningar och tips!! Alla har samma grundfilosofi och är rätt så lika i sina träningssätt, men har lite olika vinklingar. Jag börjar verkligen lära känna min lilla kelpie och nu ska jag försöka plocka det bästa från alla... 

Fast nu är det dags att hoppa i säng, imorgon blir det debut i fårhagen för Lyra!!!!

Här är några bilder från gårdagens kursdag med Mona:


Fritt följ med Mona som kollar positionen...


Kontrollanter från alla håll.


Mona demonsterar hur mkt luft jag har tänk mig mellan mina ben & Lyra.


Svårt att hålla den här positionen långa stunder...


Rak och fin iallafall!


Två typer som har låst blicken mot rutan!


Nä, jag friar inte till Mona...men lyssnar gärna på hennes kloka ord! :)


Kerstin & Onnis tur!


Fina Onni


Vår camp!


Rissie är trött efter att ha agerat statist många gånger, hon & Kerstins Laerke fick spela "de snälla hundarna som sitter kvar trots att andra kastar bollar åt sin hund i oväntade situationer"...

/Cissi

Mona Kjernholm-kurs!!

Nu blir det bara ett väldigt kort inlägg, är aningen trött efter att ha jobbat 07-11:30 och sen varit på 7 timmars kurs på Botkyrka Brukshundklubb med slut kl 21...

Har varit en mkt intressant kursdag och vi har fått med oss mkt intressanta tankar och övningar! Fick till tre pass och hann med en hel del, nu måste jag klura på vad vi ska göra imorgon på våra pass!!

Dags att sova, imorgon blir en lika hektiskt dag!

Dessa bilder får sammanfatta dagen:


Roligt att gå på kurs!!


Tränar på att Lyra ska tigga träning...det svarade hon bra på!


Tillber den duktiga instruktören eller...? Nä, jag visar hur jag vill att Lyra ska se ut i platsliggningen!


Kerstin tränar...att Onni ska stå på bakbenen???


Diskussioner...


Kerstin fick till Onnis attityd hur bra som helst!


Nostarget i fjärrdirigeringen...jag ska lyckas, jag ska lyckas, jag ska lyckas!! Är inte där riktigt än dock...


Mona och några ur gänget, vi var 7 ekipage och en extra person utan hund.

/Cissi

Huset luktar kycklinghjärta...

Nu sprider det sig en härlig doft (för vissa fyrbenta iallafall) i huset. Har en plåt med kycklinghjärtan i ugnen, för imorgon och fredag vankas det kurs för mig & Lyra, så vi lyxar till det med något gott!

Har haft en jättebra kväll på Stockholms Södra BK med Laila/Quenzo med mkt bra träning av både Rissie & Lyra (och en väldigt duktig Quenzo!!), massa pladder och promenix, trevligt! Tränade inkallning med ställande på Lyra och alltså HALLÅ VILKEN DUKTIG HUND JAG HAR!!! Det var andra tillfället vi testade övningen och den satt hur bra som helst, såklart att det inte är befäst men ändå, hon verkar ha fattat något iallafall, min fina fina bruna vän! Jag är så lycklig över denna vackra lilla hund, kunde aldrig tänka mig att det skulle bli såhär bra, jag som knappt tänkt tanken att skaffa rasen för ett år sen!

Börjar få lite ångest över att jag aldrig tar tag i löpträningen inför Lidingöloppet som är om en månad...men det finns ju så mkt annat som är roligare (typ hundträning), och när jag inte gör det så finns det ju alltid nåt att göra hemma (måla ute, måla inne, hugga ved...). Det får gå på vilja helt enkelt, som alla andra lopp i Tjejklassikern. Och rätt bra grundkondition har jag ju oxå, det är en fördel.

Dags att gå och sova, behöver nog vara på jobbet kl 07 imorrn om jag ska hinna med allt innan jag kompar ut vid 11:30 och drar på kurs...


Yummy, kycklinghjärtan på väg in i ugnen! Lyxigt träningsgodis till en duktig hund.

Fick några fina bilder från Rissies uppfödare som togs i början av sommaren när hon fortfarande var där efter sin valpning.


De hemmaboende championtikarna, och så Rissie!


Rissie längst upp till vänster. Hennes mamma Bonnie ligger längst ner till höger.

/Cissi

Tavlor och ved

Jaha, nu vet man hur det är när det är MÖRKT. För det är det här ute på vischan...VÄLDIGT MÖRKT. Har precis varit på kvällspromenad med reflexvästar på både mig och hundarna... Hann ut innan det blev kolsvart, för då behöver man ficklampa oxå. Ska nog köpa blinkande halsband till dogsen snart.

Massor att göra på jobbet med dubbla tjänster, så har inte riktigt jätteork att fixa så mkt hemma på kvällarna. Men en del måste ju faktiskt fixas när det äntligen är fint väder (som i dag), så det blev lite rödfärgsmålning på huset. Sen umgicks jag en liten stund med min nya kompis vedklyven!! Rätt rolig grej det där faktiskt...och mycket enklare än att hugga med yxa! Micke har varit duktig och pysslat på tomten hela dagen, så nu ser det lite mer städat ut.

Hundträning blev det inte mkt av i dag, lite fritt följ med båda på kyrkans parkering innan det blev för mörkt. Lyra helvild för att hon mest varit inomhus idag. Tränade med Anette/Alice igår och fick se några riktigt fina rutskick av min pralin, härligt! Sen var hon alldeles för gasad för övrigt... Imorgon blir det träning med Laila/Quenzo.Nästan färdigt resultat!

Har hämtat ut de beställda oljemålningarna från foton som jag tog tidigare. Är jättenöjd, vet bara inte riktigt var de ska hänga än...


Originalbilden


Tavlan!!


Originalbilden


Tavlan!!

/Cissi

Kräftskiva

Söndag morgon...kräftskiva i går...tur att jag körde, så att man är pigg!!! Var hos Johan & Jeanette (våra fd grannar, som oxå har flyttat), för den nu traditionella kräftskivan tillsammans med en del av grannarna (nu våra fd grannar), kul att se dem igen!! Första gången vi hade kräftskiva ihop var vi ganska nyinflyttade och då drog alla ut sina utemöbler på den lilla gatan mellan våra hus, så att det blev ett enda långbord, supermysigt! Sen dess har det ändras lite hit och dit, men Johan & Jeanette kan man alltid lita på att de styr upp! Vi får väl försöka ha nåt hos oss nästa år kanske...

Nu blir det frukost, sen till Skogås Lokala Kennelklubb och träna hundarna tillsammans med Anette/Alice & Laila/Quenzo!! Solen skiner för ovanlighetens skull...hurra!! Kräftskiva! En del av gänget innan allt börjar...


Rissie myser i Johans knä!


Lyra har hittat ett favvoställe.

Och så några bilder från fredagens gjutning av plattan!


Betongbilen har kommit!


Nästan klart!


Nu får plattan sova i några veckor under presenning. Peter & hans kompanjon har ett annat jobb som de måste göra, sen kommer de tillbaka och börjar bygga.

/Cissi

Här händer det grejer!

Har varit på tjänsteresa 2 dgr, har hänt en del hemma! I dag ska plattan för garaget gjutas, hoppas att allt går bra.

Skönt att det är fredag.


Stubbar på väg mot tippen!


Här var det grus, massor av grus!!


L-stöd kommer åkande...


Väntar på att få bli utplacerade...


Släggkillen


Såhär fint blev det med L-stöden! Garageplattan till vänster och sen blir det carport till höger.


Klart för att gjuta plattan!


Fått lite extra gräsmatta/hundträningsyta, tjoho!


En ny fin koppling till tanken har det blivit också, så att slamtömningskillen blir glad!


Här ska SPAt stå...


Gjutet och klart, nu väntar vi bara på badet!


Komsi komsi....


Kärlek!

/Cissi

Knasigaste hundarna...

...det har jag! Har varit på Sthlms Södra BK & tränat med Anette, Laila & Jenny. Planen var att jag skulle träna med Rissie & Lyra skulle få vila. Hade en bra träningsplan tyckte jag, men det blev tokigheter redan i första momentet, och sen gick det BARA utför! Hon som har varit så kul att träna med på sistone... hoppas att hon bara hade en dålig dag! Lyra fick träna lite på tandvisning ála utställning (lite läbbigt) & sen tänkte jag göra några enkla skick till rutan, då ballade hon oxå ur, suck!! Nu måste jag fundera ordentligt på framtida träningsupplägg om vi ska nå målen för i år, det här duger inte!

Det har grävts vidare hemma idag. Har inga bilder att lägga upp just nu för datorn är ockuperad & jag får hålla tillgodo med mobilen... Imorse när jag åkte hemifrån vid kl 07 så hade precis en lastbil tömt sand på tomten & grävkillen & elektrikerna var redan på plats! Under dagen har det kommit massa grus & ett gäng dyra L-stöd i betong, som ska bli en mur typ. Platsen för SPAt är gjuten så nu väntar vi bara på att den ska komma!

Åker på tjänsteresa imorrn, skulle hellre vara hemma & kolla på bygget!

/Cissi

Grävtajm!

Första arbetsdagen har varit intensiv, ingen mjukstart direkt! Även fast jag har kollat min jobbmail nästan varje semesterdag och kunnat åtgärda en hel del under tiden, så var mailboxen helt invaderad av hur mkt mail som helst, det ena mer bråttom än det andra... Verkar dessutom som jag ska börja med mitt nya jobb redan på en gång, samtidigt som jag har kvar det gamla fram till månadsskiftet, blir lite onödigt mkt kanske, men det är ju bara tillfälligt.

I dag har garagebygget satt igång hemma!! Micke har varit byggherre och övervakat det hela, när grävkillen, Mickes brorsa samt kompanjon var där och drog igång. Så nu är det grävt, tillplattat, flyttat massor vid garageplatsen (ej klart än) samt grävt vid altanen där SPA-badet ska vara. Det har säkert hänt en massa mer, men som jag inte vet nåt om...


Första grävtagen för garaget


Gräv gräv


Flyttat, plattat...


 Klart för i dag!


Men hallå, detta är ett HINDER, inte något mätinstrument... (ett snöre var fastspänt i ena änden)
Icke hundfolk alltså... suck. ;)


Här ska det grävas för SPA-bad!


Här behövs det inga maskiner!

To be continued...

/Cissi

Sista semesterdagen

Sista semesterdagen i dag...skulle ju vara skönt med lite till i och för sig...

Startade dagen med hundpromenad och sedan lite målning på fasaden, en liten snutt som vi inte orkat med förut. Men nu är hela huset grått, jippieyy!!! Återstår "bara" ytterligare ett lager grått på ena kortsidan och sen alla röda detaljer, men det kan man ju ta lite då och då efter jobbet.

Min fd klasskamrat Hella & hennes whippet Aston har varit på besök några timmar oxå. Vi har fikat bananpaj, pratat och kollat på när våra doggies lekt både inomhus och ute i skogen, härligt! Eftermiddagen har bara varit mulen så vi har inte vågat ta fram målarpenslarna ifall det skulle komma regn. Har istället tillbringat en del tid i soffan med en god bok, skönt.

Nu blir det till att försöka gå och lägga sig i tid, i morgon är det upp kl 05 som gäller igen... :/


Trött Lyra


Uttråkad Lyra


Sovaienboll Lyra


Lek med Aston the whippet!


Det är rätt kul att leka alla tre!


Lyra och Aston

Nu är huset grått, bara det röda på knutar, vindskivor och runt fönster kvar. Det blev ju rätt fint med vita detaljer i och för sig, men nu har vi ju redan köpt den röda så det är bara att kladda på!/Cissi


Superdebut x 2!

Vilken dag det har varit!! Har varit på den årliga Kelpiespecialen på Roslagens BK i Norrtälje. Kul var att syskonen Lexi, Lenka, Lasse (boende i Finland) och Leo också var där, och så mamma Kylie.

Hade velat fram och tillbaka om jag skulle passa på och debutera i lydnadsklass 1 eller inte... Bestämde mig i går och det var väl för väl... Var mest nervös för platsliggningen i grupp, eftersom hon har strulat lite med den. Och sen har hon ju valt att stå i alla halter istället för att sätta sig, vilket vi inte har fått ordning på än. Men iallafall, start blev det, för domaren Inger Svedin som ser ALLT och inte är direkt givmild med poängen.

Platsliggningen gick utmärkt, en nosning i början så det blev 9,5 p, nästan full pott. Tandvisning 10 p (var jag oxå nervös för, hon har backat lite förut men vi har tränat massor på det.). Resten av betygen gick lite upp och ner, kan tycka att hon var lite vääl snål på vissa betyg, och det var lite annorlunda kommentarer, typ "föraren har stel gång", hmm, får väl slappna av lite. :) Jag var nöjd med hur vi jobbade genom alla moment och framför allt mellan momenten, kändes bra! Slutade med 167,5 p vilket räcker till uppflyttnig till nästa klass, tjoho! Vi vann även hela klassen och senare fick vi även ta emot ett pris som ÖLO-MÄSTARE I LYDNAD 2011! (ÖLO = Kelpieklubbens Östra Lokala avktivitetsOmråde) Schysst debut!!!

Efter lydnaden blev det en lite vila i buren och sen var det dags för debut nr 2, dvs officiell utställning! Vi har ju ställt ut några ggr innan men då i valpklass vilket är inofficiellt. Nu har hon fyllt 11 månader och är uppe i Juniorklass, så då blir det officiellt och alla resultat registreras. Mina fina hund skötte sig utmärkt, stod superfint och uppmärksamt och lät sig hanteras av den kvinnliga domaren, som dagen till ära kom direkt från kelpiens hemland Australien! Kul med specialister! Extra kul var det att Lyra fick kvalitetspris "Excellent", vann klassen och erhöll CK (certifikatskvalitet), wow!!!

Nu blev det lite vila igen och sedan var det dags att gå in och tävla med de äldre hundarna i Bästa tikklass... Där brukar Juniorhundarna inte ha någon chans, men otroligt nog var Lyra en av de 4 hundar som domaren plockade ut för att placera!!!!! Vi slutade till slut som 4:e bästa tik, vilket verkligen är BRA! De anordnade även tävlan om Best In Show Junior, så vi fick gå in igen och tävla mot bästa juniorhanen (vilket var brorsan Leo). Nu skulle även hanarnas domare kolla in Lyra, men då hade hon nog tröttnat, för han fick INTE klämma och känna på henne, något måtta får det vara!! Hon backade ifrån honom och till slut högg hon till å med lite i luften! Shit. Men domarna tog det med ro, kanske var det någon skugga hon blev rädd för trodde dom. Jag vet dock att hon tycker att stora män är läbbiga... Hon stod och sprang dock jättefint, fast hon var jättetrött. Mitt i allt sprack även mina brallor i baken, typ JÄTTEMKT, haha!! Fast det verkade inte vara någon som märkte det. Leo vann iallafall, jättegrattis till honom och duktiga Felicia som visade!

Som om detta inte skulle räcka så var vi inne i ringen också för att ingå i Avelsgrupp och Uppfödargrupp, vilket slutade med att VI VANN BÅDA!!! Slog därmed andra uppfödare och avelsgrupper som säkert har lite mer utställningslinjer på sina hundar, snacka om att detta INTE var populärt bland de andra... Det är ju dessuto Marias första kull med sitt kennelnamn, så det stack säker i ögonen på de lite mer erfarna uppfödarna, hihi. Jättekonstigt att det är så dåligt sportmanship bland hundfolk, ingen applåderade åt våra vinnande grupper... Dessutom var det någon från klubbens avelsråd som hade mage att komma fram till Maria (Lyras uppfödare) efteråt och säga att "det inte var rätt att vår grupp vann!". Är inte det domarens sak att bestämma eller???! Vilka människor det finns!

Aningen trött, solvarm och mycket mycket nöjd med min underbara, fina, tappra lilla bruna vän åkte vi hemåt vid 18-tiden efter en låång dag! Nu har vi festat loss hemma med färska kokosbollar (köper alltid från fabriksförsäljningen som är på vägen till Norrtälje) och lite god öl (eftersom jag ju blev ÖLO-mästare!). Den lilla bruna sover som en stock efter att ha mumsat i sig ett ben...Antagligen omedveten om att träningen inför klass 2 snart ska sättas igång...


Kelpiespecialen. Inte direkt lika stort som Goldenspecialen som jag är van vid... Bara en utställningsring. Men kul att se så ca 50 kelpisar iallafall.


Kristina och Lexi tävlar lydnad klass 1.


Kristina och Lexi! De klarade inte gränsen för ett 1:a pris, men är nog snart där!


Jag och Lyra efter erövrat 1:a pris och klassvinst!


Maria och Kylie tävlar lydnadsklass elit.


Brorsan Lasse som bor i Finland.


Brorsan Leo, som vann Bästa juniorhane.


Syster Lenka med uppföderskan Maria


Jag visar Lyra för domaren...


Man måste finna sig i att bli klämd på...


Några från Bästa tikklass, vi står först och glänser lite... :)


Placerad 4:e bästa tik!!!


Lineup i Öppenklassen tikar.


Vår vinnande uppfödargrupp. Fyra fina juniorer: Lyra, Lenka, Lasse & Leo!


Vår vinnande avelsgrupp on the move!


BIS Junior - Leo (till höger) BIM Junior - Lyra


Många priser blev det för Lyra i dag!

/Cissi

Bebiskoll

Nu har vi varit & hälsat på hos Fia & Kaj, för att gulla lite med lilla Emmie, 1,5 vecka. En människobebis alltså, ingen valp... :) Jättesöt var hon, speciellt när hon sov i min famn...!

Har ställt fram allt som ska med imorgon när jag & Lyra sticker till Kelpiespecialen på Roslagens BK i Norrtälje. Bur, vacc.intyget, kaffetermos, utställningskoppel, stol, fika...m m, m m. Först blir det debut på lydnadsplanen & sen vår första officiella utställning, dessutom för domare från Australien! Känner mig aaningen nervös, vet inte om vi är riktigt klara för start dessutom är jag lite smårädd för domaren (Inger Svedin)...puh. Men vad är det värsta som kan hända? Att vi inte klarar det, och får testa igen någon annan gång, värre är det inte, försöker jag intala mig själv.

Dags att gå och lägga sig då kanske...

Har förresten INTE regnat idag så vi har hunnit få en massa målningsjobb gjort, härligt!

/Cissi

Höst?

I dag har det varit höst, blåbärsrisen i skogen har börjat skifta färg, massa gula löv ligger på marken och det har regnat i tre dagar... Jättekul semesterväder, hmm. Längtar nästan tillbaka lite till jobbet, eller alltså iallafall till rutiner med träning och mat, nu blir det inget tränat (av mig själv) och mat vid alla möjliga konstiga tider, inte bra för min kropp och känsliga mage känner jag... Ska också bli kul att komma tillbaka till jobbet, har så mycket spännande som händer under hösten så jag vill bara sätta igång nuu med allt!! Tänk va lyxigt att känna så, att det är så kul att gå till jobbet!

Pga regnet har vi inte kunnat varken måla eller göra nåt annat vettigt utomhus. Har iallafall målat den andra tredjedelen av vardagsrummet och fått lite städat & fixat, kollat på film, strykt en massa kläder, läst och gått sköna hundpromenader.

I dag var Katarina och hennes goldenvalp Nixie på fikabesök, mysigt! Lyra och Nixie fann varandra direkt och hade jättekul ihop, riktigt bra lekkamrater!!

Tränade i går med Kerstin/Onni på Sthlm Södra BK. Körde i genom en klass 1 tävlingsmässigt med Lyra och förutom missförstånd i läggande under gång så kändes det bra (men halterna är som bortblåsta, fattar inte vart de tagit vägen och när de tänker komma tillbaka!!). Platsliggning i grupp gick utmärkt (testar dock "hakan ner" några ggr så det kanske ser något oroligt ut, men hon ligger kvar), var dessutom ösregn. I dag blev det en fin stabil platsliggning och några fina läggande under gång. Och träning på halter, går sådär, grrr... Har fortfarande inte bestämt mig om vi ska tävla på lördag eller inte.Ett nytt märgben är smaskens!


Lyra och Nixie, 4 månader, lagom storlek!


Retrieverleken, brottas, bitas, gnagas...


Lekkamraterna!


Vår kompis ekorren utanför sovrumsfönstret.


Hasselnötsjakt...

/Cissi

Regnskurar

Ytterligare en dag med ösregn till och från, morr, går inte att göra så mkt utomhus då!! Har jobbat någon timme (med mitt vanliga jobb, dvs ringt lite samtal och fixat med mailen). Får bli inomhusmålning i dag och hundträning på Tyresö BK ikväll med goda träningskamrater!

I går hann vi med en massa bra grejer, fick en hel del målat utomhus och sen kom världens bästa pappa och hjälpte till att fälla två stoora träd. Det ena var redan av och riskerade att falla över vägen, det kom ner fint förutom att den rasade över teleledningen längs vägen, oops. Ledningen gick inte av men fästena gjorde nog det, så nu ligger den på marken och Telia är informerade, få se om det blir en saftig räkning på det... Det andra trädet var en stor björk som stog i vägen för garagebygget. Så nu har vi rätt mkt att såga upp och klyva så blir det finfin ved till nästa vinter!

Vi har även fått tag i en grävkille som var och kollade i går, han håller på med ett jobb på andra sidan vägen så Micke ringde det nr som stod på den grävaren och tur som vi hade så kunde han komma och hjälpa oss!! Dessutom hade han tydligen kranbil så då kan han lyfta upp vårt SPA-bad också när det kommer (Bauhaus kunde bara erbjuda kran på 14 meter och det är för kort), hurra!!!

På kvällen åkte vi ut till Kerstin & Robban som bygger ut sitt hus på Tyresö. Jag tycker att det räcker med våra "små" projekt, men jämfört med dom så har vi ju ingenting att göra!! Men det blir verkligen jättefint, när det väl blir klart!


Sleepy dog 1


Sleepy dog 2


Hundarna kontrollerar trädfällningsplatsen


Teleledningen ser aningen slak ut...hmm.


Här ska garaget stå!


Det är en ganska bra lekyta än så länge...

/Cissi

Flytväst i regn?

Regnat HELA dagen i dag!! Jättebra för marken och blommor, men inte något väder för utomhusmålning...har varit en riktig slappardag!

Våra förra grannar Johan & Jeanette med barnen var över och fikade i några timmar, sen blev det lunch/middag på Pizza Hut och ett shoppingbesök på vårt tredje hem (vårt andra hem är Bauhaus...) Jula! Därefter ryggläge i soffan med hyrfilm, skönt!

Tränade lite i morse med Lyra, två platsliggningar som gick bra, fritt följ med massa halter (hon har valt att stå i alla halter istället för att sätta sig, kommer inte riktigt tillrätta med det...). Sen har hundarna lekt i flera timmar med Johan & Jeanettes ungar, oj va de är snälla & tålmodiga mot barn, det är skönt.

Dags för film nr 2! Hoppas det blir bättre väder imorrn, min rastlösa själ klarar inte riktigt flera slappardagar på raken, trååååkigt....Man sover gott i soffan när regner vräker ner ute...


Vi kan väl dela på den här...?


Dags att gå ut i regnet, vi är klara!! Passade på att prova flytvästarna ifall regnet skulle hålla i sig länge...


Ska vi gå ut snart eller?

/Cissi

Måla måla måla

Nu är huset i stort sett färdigmålat med grundfärg, jippi! Har även hunnit stryka gråfärg på några väggar, så nu ser man verkligen skillnad.

I kväll har mina föräldrar varit här & grillat, mysigt! På förmiddagen fick vi fikabesök av Monica & Henrik med barnen, skönt att få lite pauser tyckte målningsarmen...

Hundträningen har inte varit i fokus de senaste dagarna direkt, har mest blivit lite korta pass inomhus. Tränade lite nu på kvällen med båda, mycket nöjd med bådas attityd! Lyra fick några platsliggningar, funkade utmärkt, men det är skillnad utan andra hundar... Får försöka få till några träningspass med andra hundar under veckan för att se om vi är tävlingsklara till nästa helg! Blev förresten stoppad i morse av en tjej i bil som bor i närheten av oss (några km bort, vid hönseriet), hon har tydligen en 9 månaders kelpie, dvs i stort sett jämngammal med min!!! Hoppas träffa på henne igen, vore ju skoj för Lyra att leka med en likasinnad...

Dags för James Bond!


Nästan grundmålat klart!


Nääästan klart här...


Det nya gråa växer fram...


Rissie latar sig på altanen.

Några bilder från gårdagen:


Bästaste systerdöttarna Elsa & Estrid leker på besöket på Myrorna i Hjorthagen...


Elsa & Estrid äter lunch på bordet... Pappa/morfar i bakgrunden.


Elsa tittar på mormor!


Söta Elsa!


Mys på filt hos mormor & morfar!


Bästa syster Andrea och Elsa!

/Cissi

Mitt i natten

Ja nu är det visst mitt i natten, klockan är 01:38 och jag har precis kommit hem efter en mörk biltur från Eskilstuna. Har varit på 30 + 30-årsfest för mina vänner Sjoerd och Ulrika, hemma hos Ulrikas föräldrar. Jättemysigt och alltid lika trevligt att träffa alla Dewmistare (som utgjorde största delen av gästerna) och de andra!! Är ju lite trist att inte träffa dem så ofta eftersom Rissie sällan är i full päls och jag kan hänga på utställningarna med henne... Det är väl därför man ska ha ett helt gäng med goldens så att man alltid har någon som är fullpälsad och utställningsbar! :)

Innan festen hann jag med att åka en sväng till jobbet för att vara med på ett möte med min nya chef, min gamla chef och Lenita (som inte är min chef men som sitter i ledningen och som jag ska börja jobba åt), lite segt i början eftersom semesterhjärnan är påkopplad, men det gick rätt snabbt att switcha om och fokusera!

Har målat några timmar på fasaden också, men fortfarande bara grundfärg, det är båååring! Men imorrn får det nog bli lite gråfärg istället, roligare att måla den rätta kulören...

Här nedan är några bilder från gårdagen när vi var på konsert med Europe och Takida vid Sjöhistoriska tillsammans med Peter & Madde! Vi började kvällen på Bistro Berns i Berzeli park, blev smarriga Moule Marinere och öl, avslutades med en creme brule, slurp! Tog sen en skön promenad i solen ut till Sjöhistoriska där det blev ett väldigt väääntande...zzz.. Först förband, sen vänta vänta, sen kom Takida och körde på, mkt bra live!! Det som var segt var att det sen blev en paus på typ 45 minuter för att de skulle rådda om på scenen innan Europe kom upp, då hann man ju både bli trött och lite frusen. Sen kom de till slut och mitt i första låten blev det STRÖMAVBROTT i tältet!!! Allt bara dog, förutom något bakgrundsljus...tog säkert 20 minuter innan de kunde lösa problemet och konserten kunde fortsätta. De var oxå himla bra live, men spelade en del nya låtar som vi inte hade någon koll på alls. Det vart en trevlig kväll men kanske lite väl mkt väntan tyvärr, skulle nog behöva ta ett snack med deras koordinator (om de ens har någon??), finns lite att jobba på där.

Nu är det sovdags!


Promenad på Strandvägen mot konserten...


Takida spelar i tältet...


Vi hänger i solen och dricker lite öl!


Dags för Europe!! Efter ett långt strömavbrott...


Rockbruden! :)


Fina älsklingen!


Börjar bli mörkt...


Finalen!

/Cissi

Händelserikt

Nu börjar det hända grejer! I går var utstakarna från kommunen hos oss och mätte ut garaget, så nu blir det till att leta grävare så vi kan sätta igång! Fick i och med det även rätt bra koll på hur tomtgränserna går, så vi behöver nu inte betala för en gränsutredning innan staket/stängselbygget, skönt.

Har även tagit första steget mot inköp av ute-SPA...

Har blivit sparsamt med hundträning, var till Tyresö BK med Kerstin/Onni i måndags kväll. Körde igenom en klass 1 men Lyra kändes inte helt med, rätt omotiverad. Har därför bara tränat korta pass hemma och belönat när hon kommit upp vid min sida, sen har vi gos/mysförbud med henne just nu, för att se om hon blir lite mer angelägen... Det som var positivt med träningen var att hon klarade en tävlingsmässig platsliggning, så kanske kan vi tävla den 13/8 som vi anmält oss till! Tänker inte starta om det inte känns säkert.

Nu är frukosten avklarad, solen skiner för fullt och det dags att sätta igång med dagens fasadmålande! I kväll ska vi ut å äta och sen blir det konsert med Europe & Takida vid Sjöhistoriska!!!Utstakarna sätter fast pinnar för garaget.

Bilder från morgonpromenad i Hagaparken:


Hundarna drar ner mot vattnet...


De har spanat in andfamiljen...


Viken nedanför Haga slott


Vattnet glittrar i Brunnsviken...


Tugga på pinnar är mysigt!


Pinnkastning!


Kasta pinnen då!!

/Cissi
RSS 2.0