Första advent

Så vad det första advent! Mysigt med all denna snö som kommit, även om man har fått skotta flera gånger i dag. Hundarna är som tokiga och älskar att rusa runt och dyka ner i pudret! Lyra liknar en räv som skuttar fram och sen gör ett jättehopp rakt upp och sen rakt ner med nosen först!

I dag har vi bakat lussebullar och satt upp några stjärnor i fönstrena. Har kommit fram till att det blir INGEN julgran i år. Tror inte den skulle få stå kvar speciellt länge, om man inte hängnar in den med kompostgaller förstås, som allt annat... Hur gjorde man egentligen innan kompostgallrenas tid?! Finns så många bra användningsområden, man kan aldrig ha för många kompostgaller hemma! :)

Det har varit en lugn helg med koppelträning, gå lös-träning, fortsatt med sitt och lite ligg-övningar och så ensam-träningen... Måste nog lägga krut på att träna när det går folk förbi oxå, för det är såå svårt att motstå att springa fram och skälla ut dem!!

Nu är det nog dags att sova, hundarna har precis slocknat, efter att de röjt loss ordentligt som vanligt på kvällen (när söt-Lyra förvandlats till monster-Lyra). Rissie skulle sen gå och lägga sig tillrätta i sin bia-bädd, men kom ut lika snabbt igen från sovrummet med en väldigt olycklig min och blöta tassar... Lyra hade uppenbarligen ansett att bia-bädden hade en väldigt snarlik form som en toalett...denna kissmaskin... Som tröst fick Rissie sova i sängen. Med tvättade tassar.


Monster 1 och monster 2 har kvällsröj.Kvällsvällingen är bästa målet på dagen.


Soffan är det bästa stället att sova på... Hur blev det så?
Jag som hade bestämt att hon INTE skulle bli någon soffhund!


Godnatt!
/Cissi

Bus...

När det snöar och blåser ute är det bäst att hålla sig inomhus och busa...

Snö!

I natt har det kommit massa snö! Härligt tycker Lyra och Rissie som får fnatt så fort de kommer ut. Igår kväll var det värre när det blåste storm. Lyra trivdes bäst med täcke och inlindad i en fleecefilt på promenaden. Tack Kerstin för att hon fått låna täcket!! Hon har inte lyckats bita sönder det, än...


Dags att prova täcket.

Rissie verkar ha accepterat att Lyra ska stanna hos oss nu och de leker jättebra tillsammans. Hon kommer nog att lära Lyra alla populära retrieverlekar såsom ligga och tugga varandras öron, fnysleken i sängen, dragkamper...


Rissie står stadigt.

Varsågodträningen vid dörr och matskål går utmärkt, vågar nästan säga att hon kan det nu. Nu är det dags att börja avancera och lägga ut godis framför nosen. Sitt-kommandot börjar också arta sig! Ensamhetsträningen förstår Lyra inte alls vad det ska vara bra för, inte heller att man INTE ska kissa inne och överallt...trots att hon duktigt springer till dörren och kissar så fort man släpper ut henne så blir det säkert minst tio pölar inne varje dag!!! Hur mycket kiss kan det finnas i en valp egentligen?!!


Väntar på "varsågod" vid ytterdörren. Säg det då matte, säg det nuuu!

Junior skriker och skriker, saknar nog Pipelina jättemycket. Vet inte om jag ska leta efter en kompis till honom eller leta efter ett nytt hem åt honom...

/Cissi

Söndagsmys

Sitter och tittar på Lyra som har sitt vanliga kvällsrace! In under soffan, ut på andra sidan, galopp över vardagsrumsgolvet och in i badrummet, kullerbytta in i duschen, ut igen, in i köket i ett långt hopp och vänd i luften, in i sovrummet i full fart, gräva gräva i biavädden några sekunder, ut i vardagsrummet, in under soffan, ut på andra sidan...och så börjar allt om igen...!! Ibland råkar Rissie ligga i vägen som ett hinder som man tar i ett språng.

Har koppeltränat och tränat sitt i flera omgångar i dag, det börjar ta sig! Varsågod verkar hon ha snappat hur bra som helst, sitter jättefint och väntar vid dörren när vi ska ut, söta söta!

I dag har jag och Rissie varit i Viksbergs ridhus och tävlat. Har velat fram och tillbaka om det är någon idé att åka, kanske att Rissie är lite för trött efter en vecka med nya marodören, vi har än så länge inte sovit en hel natt... Hon kändes riktigt pigg vid uppvärmningen men något hände för vid gårunt-rutan stod hon upp vid alla skiften, jätteskumt. Det är typ vårt bästa moment!! Konstigt nog verkade alla startande hundar ha problem med just det momentet, kanske fanns det några skumma dofter? Efter det kändes hon rätt slö, gjorde allt som hon skulle men helst i trav... Så inget 1:a pris, årets sista tävling.

Nu får det bli lite paus för Rissie och så tar vi nya tag till februaritävlingarna!


Lyra tar igen sig efter ett kvällsrace


/Cissi

Dags att börja blogga då...

Nu har Lyra varit hos oss i en vecka, tänk vad tiden går FORT! Lilla fina Lyra, å vilken spännande resa det här ska bli!!!!

Än så länge är det bara en tapet i köket som har rykt...och i dag började hon med mattan i hallen... Hon börjar bli riktigt självsäker och tar sig friheter, dags att börja sätta gränser tror jag! I dag har vi börjat på allvar med NEJ-övningar, hon är otroligt envis!!

I dag har vi fått besök av Anette, som hade med sig två skojiga leksaker! Rissie tog direkt sitt ansvar och såg till att öppna den ena för kontrollera innehållet... Så nu ligger den på operationsbordet för igenlappning, tillsammans med många andra som gått samma väg...

Presenten från Anette var riktigt populär
Lyra inspekterar nya leksaken

Det där med fåglar verkar väldigt spännande. Junior har börjat inse att Lyra inte är lika lugn som Rissie. Han som är van att springa runt på golvet!! Just nu har han sorg eftersom Pipelina hastigt och oväntat dog i torsdags! Så han får vara med överallt. Lyra har nog inte riktigt fattat att det är ett husdjur, det ska antagligen fångas in och ätas! Synd bara att fågeln är så snabb!!!

Lyra och Junior har ett möte.
Närkontakt

Oj, nu vaknar hon! Dags att sluta!
/Cissi
RSS 2.0